Panáček v reality show

Farma 5 (1.9.): Iskra nad zlato (video) + rekap

1. Září 2014 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=10024 w=615] Prvý farmár týždňa je vždy dohoda všetkých obyvateľov Farmy a nebude tomu inak ani na tejto. Zvyčajne ide o skúseného človeka, nakoľko treba nastaviť systém a chod Farmy. Začiatky bývajú ťažké a presvedčia sa o tom farmári hneď prvý večer. Bez ohňa nebude ani teplo, ani poriadna obživa. Či sa nakoniec podarí vykresať iskrička, si môžete pozrieť dnes o 21:40 na TV Markíza.

Upozornenie: v ukážke vidieť, kto bude zvolený farmárom týždňa

Rekap z 1.9.2014

Vrátili sme sa do momentu, kedy Kvetka vysvetľuje základné pravidlá farmy. Potyká si s Ľubom, predstaví visiaceho Matúša na stene a vyzve k voľbe prvého farmára týždňa. Rozdá malé hračky v podobe ovečky a od každého si pýta meno a dôvod. Kto bude mať najväčší počet ovečiek, vyhráva. Lena, Viktor, Janka, Marek, Tibor, Anička, Betka, Paťo a Ľubo volia Janka. Dôvody sa opakujú – najstarší, najviac skúseností, chcú, aby sa farma dobre naštartovala.  Lucia by privítala Miriam, ide z nej dobro, Janko určil Tibora – aj on by podľa neho mohol ešte okrem neho dobre rozbehnúť farmu a Miriam vložila dôveru do ženy, určila Betku. Janko sa bude snažiť NIE rozkazovačným tónom viesť farmu, ale budú ho musieť aj rešpektovať. Ďakuje za dôveru a bude sa snažiť, aby ju nesklamal. Kvetka zápasiaca s otravnou muchou mu predáva valašku, kľúče od farmy a pečatný prsteň baču. Tieto veci si má strážiť ako oko v hlave. Pre ostatných má almanach, zarámované pravidlá i povinnosti sluhov. Vyzve ich k štúdiu, aby ich nemuseli trestať a odokryje korýtko plné bryndzových halušiek so slaninkou.

[singlepic id=10030 w=615]

Všetci sa potešia, Janko prehlási, že trocha hladu neuškodí. Na výrobu ohňa im Kvetka nechá nástroje a odchádza s prianím šťastného a pokojného pobytu. Noc sa blíži, farmári začínajú uvažovať nad spaním. Skladajú nábytok, prášia periny, zametajú. Najviac času im zaberá založenia ohňa. Iskru majú dobrú, avšak materiál na zapálenie je mokrý. Chladne aj jedlo, preto sa rozhodnú povečerať z jedného korýtka len pri svetle kamier. Lucia sa začína obávať, kde bude spať, prší, všade je mokro. Časť sa rozhodne spať v senníku, časť na priedomí, tiež v sene.

[singlepic id=10027 w=615]

Janka do pozdravu domov zdraví rodinu, ľudia jej sadli, len tej roboty bude veľa. Miriam sa na farme veľmi páči – pripomína jej to salaš. Nakoľko sa oheň zapáliť nepodarilo, stále majú zimu a na teplé raňajky môžu zabudnúť.  Marek odhaduje, že dokopy spal asi 15 minút. Ani Betke sa extra nespalo,  každú chvíľu bola hore. Zato Miriam si poslala, aj si pochrapkala. Viktor ráno skontroloval mangalice, všetko, čo im včera nasypali skonzumovali, je spokojný. Lucia hodnotí prvú noc na farme, ako najhoršiu, ktorú asi zažila, je jej strašná zima, celú noc nemohla zaspať. Na raňajky dojedli halušky z večere. Viktor straší, že z mokrého dreva budú postele opravovať, Marek očakáva, že im hospodár prinesie suché drevo. Vonku prší, Janko rozdelí úlohy. Dvaja pri ohni, ženy upratovať a ostatní postele robiť. Najviac problémov je so založením ohňa. Skúšajú napokon postupne všetci, snaha je, výsledok žiadny, vlhkosť všetko sťažuje. Marek, Viktor, Ľubo a Paťo skladajú do seba kusy postelí. Nemajú rošty, všetko drevo je mokré. Miriam, Betka a Janka upratujú izby farmára týždňa. Janka stále odbieha. Janko je s nimi spokojný, dobre porobili. Nachystajú aj suché drevo do pece. 

[singlepic id=10028 w=615]

Na farmára sa všetci tešia, niektorí čakajú jedlo, iní dosky na postele. Martin im porozpráva trocha histórie o farme. Vysvetlil kríž, počas prania v potoku (močenie prádla) Sidónia bez stopy zmizla. Albín zostal a vychoval ich spoločné dieťa. Matúš bol posledný žijúci bača na farme. Jeho synovcovi Floriánovi majú práve oni pomôcť s obnovou Farmy. Pred Matúšovou fotkou sa Martin pýta Jana, či si trúfa na takú zodpovednú úlohu, ako je farmár týždňa. Martin sa rozlúči, nie však na dlho. O chvíľu je počuť traktor. Hospodár priváža kravu Malinu. Viktora na základe podobnosti s ňou požiada o jej ubytovanie. Počas cesty do maštale sa splaší, nakoniec si s ňou spoločnými silami poradia. Martin dá Jankovi tabak, pálenku a pohár farmára týždňa. Zoberú sa spolu po farme a hospodár porozdeľuje úlohy. Je spokojný, že už si spravili poriadok.

Úlohy:

1. Poriadok u farmára týždňa. Komplet vyčistiť, vyumývať

2. Záhradu vyplieť, ohrnúť zemiaky

3. Spraviť poriadny plot, ktorý ochráni záhradu pred divou zverou

4. V maštali treba spraviť deliacu stenu, ktorú nezvalia mangalice

Martin pred všetkými vysvetľuje, ako narábať s tehotnou Malinou a poteší ich slamníkmi, do ktorého si môžu napchať slamu a pohodlnejšie sa vyspať. Poteší aj jedlo, najviac však založenie ohňa. Všetci sú nadšení, tešia sa na teplo. Po Martinovom odchode sa všetci pustia do práce. Janko vysvetľuje, zadeľuje úlohy, veľa radí, hlavne slovne. Viktor dáva dohromady postele a zadeľuje aj dvojice. Lucka s ním, Paťo si vybral Miriam….alebo ona jeho?

[singlepic id=10029 w=615]

Zasadnú k spoločnému obedu. Je polievka, zemiaky, nejaká kapusta. Janko všetkých vyzve k dobrej chuti, Lenka ocení kuchárky a nahlas poďakuje za jedlo. Miriam chce pomôcť s kravou, tej sa to však veľmi nepozdáva a hodí ju na drevá. Utečie im dosť hodný kus, čo nahnevá Janka a naloží Miriam. S Viktorom to napokon zvládnu, kauza Malina však rezonuje celým večerom. Podľa Viktora je vystresovaná, cíti z Miriam zlú energiu. Pri večeri sa Miriam ospravedlní Viktorovi a farmárovi týždňa. Urobila to v najlepšej viere, chcela pomôcť, dúfa, že to neovplyvní ich vzťahy. Večer opäť zaľahnú, tentoraz už aj s prikrývkami z ovčej vlny.

galadriel

Pri sledovaní HSTM v diskusii na oficiálnej stránke TV Prima spomenula Kačka (jedna z účastníčok) túto stránku a už stačil len strýček google. Potom som len dlho, dlho čítala a nakoniec sa zapojila aj do diskusie a to u farmára, kedy sa slovenský prekladateľ neozýval a kočky z klubu smesvině nevedeli nejaké to naše írečité slovíčko. A keďže Elko a SUN všetko zo slovenských RS nestíhajú, boli takí zlatí, že mi Nákupné maniačky na WAU prenechali :)) A teraz sa k Vám budem hlásiť aj cez SK Farmu. Kto sa teší ?? :D (rečnícka otázka)

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
BarBora
Reagovat

Zatiaľ pohodička, len Viktor už asi začína spriadať siete – kravu vyplašila Miriamina zlá energia a čo ešte prasce …, Jano je sekera a ostatní už toho začínajú mať dosť…
Zatiaľ mi tam nikto nejak výrazne proti srdci nie je (je to predsa len ešte veľmi krátko), len ma trošku irituje Viktorov nos ako uhorka a Betkin spôsob vravy, ale to sú zanedbateľnosti, čas ukáže čo sú zač. Nábeh na mojich líblingov majú Ľuboš a Marek, ale to sa tiež len časom vyvrbí.

Reagovat

Farma zatim klidek, ale to se dalo cekat. Jediny, co mi trosku vadi je Lucia a jeji cesko-slovenstina. Trha mi to usi :)

3
Poppy
Reagovat

Galadriel, díky za bleskový rekap. Jsem moc zvědavá na další vývoj situace. Zatím mi všichni připadají normální, žádní exoti.
Ale už je jasné, že ti nejstarší půjdou první. Myslím, že Jano bude ostatníma nedoceněný radič, připomíná mi toho učitele z předminulé řady (pokud se nepletu), co se rád urážel, že neměl respekt. Podobně Miriam, ta bude brzo někde v koutku poplakávat, též s pocity nedoceněnosti. Fakt se těm starým divím, kde nechali rozum, že tam lezou.

4
Bobby Brown
Reagovat

Zatím je to taková pohodička před bouřkou, alespoň z upoutávek, jak tam bude Lenka dělat vlny.
Souhlasím s Viktorkou, Miri vibrace na mne působí negativně už od medailonku. Nebude zlá, ale tohle rozprašování dobra kolem sebe má spíš opačný efekt, než jak to láskonosič myslel.
Zatím největší pohodář Sirius, ten kluk mě baví. Jo a souhlsasím s Prochorem z minula – nejhezčí baba minulého dílu byla Siriusova máma. Nejlepší je, když takovou mamču má váš kamarád. ;-)
Dneska byla nejhezčí Kvetka. Jedna z mála nakrátko ostříhaných, která se mi fakt líbí. Ona má taková velká kukadla. Vlastně má výhodu v tom, že má velké oči a malá prsa, takže se jí člověk kouká do očí. Obráceně by to byl problém. :-)
V komentáři v 18:45 mají chybu, když řekne „nádherná stará udalosť“ místo usedlost, ale asi si toho nevšimli.

5
Franz
Reagovat

@RadstaR: Mně je to naopak příjemné. Markíza myslela i na české diváky a myslím, že nás bude dost. Lucka pochází z moravsko-slovenského manželství a původem je z Hodonína (ve Strážnici maturovala). Když já přijedu do Blavy, tak také mluvím česko-slovensky.

Reagovat

@Franz: Jasne, chapu to. Taky jsem roky jezdival na slovensko k babicce a pak mel po prijezdu domu problem mluvit cesky. Jen to proste v ty TV zni divne :)

7
BarBora
Reagovat

@Bobby Brown:
Zhodneme sa v tom, že na mňa tiež pôsobia kontraproduktívne Mirine reči ála „pomáhať blížnemu svojmu“, „za dobrotu na žobrotu“ a následné veľkolepé ospravedlňovačky pri stole, ale mne ešte viac lezú na nervy reči o zlej energii, z ktorej ešte aj prasce zošalejú. A celkovo som nepochopila, prečo réžia z takého „prdu“ (vzala kravu, spadla a krava jej ušla, čo sa nepáčilo Janovi a Viktorovi) urobila udalosť hodnú povšimnutia, popadajú ešte 100x a za zvieratami sa nabehajú až až. Viac by ma zaujímalo,napr., či sa Janka dostala k hrncom len vôľou Jana, alebo na tom aj sama zapracovala – byť pri peci býva, zvyčajne, dobrý ťah.

8
BarBora
Reagovat

@Bobby Brown:
A ešte, Ty si pre tie Kvetkine kukadlá asi ešte vôbec nezliezol pohľadom nižšie…
http://www.cas.sk/peoplegallery/1277?foto=1

9
Bobby Brown
Reagovat

@BarBora: Viktorku beru s rezervou, protože on je takový, no ten přecitlivělý a tudíž bude asi dost používat expresivní výrazy. V rozrušení, což u něj bude nejspíš často.
Kauzu z toho měli proto, že nic jiného neměli. Tohle byl první takový konflikt a tak se z toho musí vytřískat co to dá. Možná slibovali hory doly, ale konflikty jsou vděčné téma a oni si je nenechají ujít a odvysílat.

Mno jo, tak ona Kvetka takhle na Farmu ještě nepřišla. Navíc, správná podprda udělá svoje. Nevím, třeba to na fotce je vlastní bez efektu. :-)

10
BarBora
Reagovat

@Bobby Brown:
Hej, Viktor je ten typ, svojím spôsobom bude možno aj zábavný, ale toto sa mi zdalo skôr také účelové. On asi bude musieť víriť vodu, ak sa chce udržať. A čo sa týka réžie, ono sa aj z mála dá upiecťdobrý koláč, ale toto sa nepodarilo a len dúfam, že nebudú pokračovať v takýchto ničotných zápletkách.

Přidat komentář