Panáček v reality show

Hořký konec Jak se staví dům: nulový zájem o postavené domy

9. Červen 2009 | napsal(a): | reality show: Jak se staví dům

Dnes se měla konat dražba domů z televizní soutěže Jak se staví dům. Ta však skončila nečekaným krachem, kdy se nedostavil jediný zájemce o 3 postavené domy.Nakonec padlo šalamounské rozhodnutí, pro každý pár půl milionu korun a vítěz se určí hlasovací SMS soutěží skrze diváky této reality show.

Na dražbu nedorazil nikdo i přesto, že na „den otevřených dveří“ příjelo kolem 800 lidí. Podle soutěžních pravidel měl vítězný pár získat polovinu peněz získaných v aukci, další dva páry nic.

„Každá soutěž má svůj začátek a tedy i konec. Protože páry tady odvedly obrovský kus práce, získá každý půl milionu korun. O vítězi rozhodnou televizní diváci svými esemeskami, které mohou posílat od zítřka do sobotní půlnoci. Kdo jich získá nejvíc, dostane dalších pět set tisíc korun,“ vysvětlila Jana Kocová, mluvčí televize Prima.

Samotného mě zajímá, jak se s tímto výsledkem popere TV Prima a natočí o aukci 1 díl a jak jej odprezentuje.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Jak se staví dům

Diskuze k článku

Počet komentářů: 13
1
LadyXL
Reagovat

zírám…, asi zasáhla krize a to, že ne každý chce „provařený“ dům…

Reagovat

LadyXL, nemyslím si, že to je až tak o nějaké krizi. Spíše si polož otázku, ty bys chtěla barák za 5 mega, vlastně obyčejnou řadovku, kterou ti udělal někdo dle svého vkusu?

3
Pattrick
Reagovat

Takhle je to vcelku fér .. makali tam jak fretky .. :) každej 500 000 :) a vítěz, ještě jednou tolik .. :) je to pěkné

4
Vlk
Reagovat

Mě to připadá od začátku nesmysl. Takový řadový dům s kompletním zařízením se dá možná dobře pronajmout rodině některého zahraničního manažera, který je na několik let převelen do Čech.
Neumím si ale představit, kdo by chtěl koupit za 5 melounů dům, vybavený podle vkusu někoho jiného, přesně jak píše Sluníčko.
Krize, nekrize, podle mě tohle nedomysleli už od začátku.

5
Dana
Reagovat

Abych pravdu řekla, pořad jsem nesledovala a to vůbec, mimo asi 5minut, kdy dělali podkroví. Ale celou tu dobu jsem měla za to, že když si to staví oni, tak těm, co „vyhrají“, tak ten dům připadne. Nechápu tu logiku, když oni ten dům interiérově zařídí dle svého vkusu a pak to někomu cpou. Se taky nedivím, že nikdo nepřišel. Domy tohoto typu mi připomínají takový panelák s miniaturní zahrádkou, kde si každý vidí do talíře a za peníze, za které si postavíte samostaně stojící dům s velkou zahradou. A hlavně zařídím si ho dle svého vkusu. A už to tu i někdo prodává- viz. http://www.sreality.cz/domy-a-vily/prodej/nelahozeves-1977266827. Hlavně mně ohromila ta zahrada .-))).

6
kiwi
Reagovat

Dano, máš pravdu. Ta „zahrada“ je fakt bomba. A přední strana domu – parkoviště před okny. A TV se diví, že nikdo nekoupil…

7
Petra
Reagovat

Naprosto souhlasim, domy jsou sice pekne, ale i kdybych mela 5 mega, tak bych do toho nesla a radsi si postavila neco svyho. Teda spis nechala postavit. Taky jsem dost dobre nepochopila, proc se vybaveni muselo kupovat v nejdrazsich obchodech, tim se cena neskutecne zvedla.

8
ajda
Reagovat

Já tento konec čekala. Tipovala jsem, že nastrčí realitku, která to „jako“ koupí, jen aby nebyla ostuda.

Osobně, bych tak jak se zmiňuje výše, zařízený dům – byt nechtěla. Mě spíš vadila jiná věc – proč to kupovat co nejdráž, když po tom všem, kolik lidí domy během natáčení prošlo, soutěžící v nich bydleli (třeba Pepa rozvalující se s bosýma nohama na sedačce), by se měly naopak prodat se slevou, jako použité.

9
ajda
Reagovat

Hlavně, že se ti jejich realitní makléři kasali, kolik mají zájemců a jak zrovna oni dosáhnou nejvyšší ceny :o))

10
sigi
Reagovat

Prý si ty domečky koupí Petr Lesák

12
misa
Reagovat

mě hlavně připadá,že to byla bouda na ty chudáky co tam makali od rána do večera.Věřím ,že zájmců je dost,ale makléři jim poradili logicky at si cenu nenavyšují v aukci a domluví se ted mimo pořad…prodat se to musí tak jako tak a TY chudáci co mohli dostat polovinu z pěti mega okradli a umlčeli milionem…byl to zase nějakej pěknej podraz!!!

13
fstiller
Reagovat

Co cekali takovou kralikárnu za 5mega, kterej normální člověk by to chtěl. Já sám s rodinou prodáváme dům po dědovi a nejsou žádní zájemci a to je mnohem větší než co nábízí oni. Má velkou zahradu, garáž, před domem je rybník s fotbalovym hřištěm a je napůl cesty mezi Vary a PRAHOU. A ten klid když maximálně o žně projede pod okny kombajn.

Přidat komentář