Panáček v reality show

Jak se staví dům, již dnes v podvečer na TV Prima

8. Březen 2009 | napsal(a): | reality show: Jak se staví dům

Zařiď dům, prodej ho – a vyděláš! První stavební reality show Jak se staví dům míří na televizní obrazovky již tuto neděli. Jedná se o formát volně navazující na původní pořad o designovém bydlení „Jak se staví sen„. Tři dvojice čeká nelehký úkol. Před zraky diváků u televizních obrazovek budou mít možnost designově a stavebně zařídit dům.

A to už od začátku, v téměř bojových podmínkách! Každý z párů obdrží na dobu čtyř měsíců celkem jeden milion korun, za který může podle vlastního uvážení nakupovat materiály, různé interiérové předměty a nábytek, ale i služby odborníků – zedníků, malířů apod.; výsledkem však musí být k bydlení připravený dům.

Ten pak bude prodán v dražbě a její výsledek teprve určí vítěze soutěže: autory nejvýše vydraženého domu. Soutěžící páry budou vždy dostávat „úkoly“ pro danou etapu. V průběhu prací mají k dispozici osvědčeného designéra z DEKO týmů Jak se staví sen, který může poradit s postupy, výběrem prvků nebo materiálů a na závěr pak provedení každého „etapového úkolu“ zhodnotí. Přitom radami se mohou, ale i nemusejí řídit.

Dění v průběhu prací u všech tří soutěžících dvojic, to znamená i reálné dohadování uvnitř páru, budou sledovat kamery. Na vlastní webové stránce pořadu se mohou do hry zapojit i diváci – pokud bude někdo z nich mít zájem po skončení dostavby vydražit některý z domů, může tak i přímo ovlivnit jeho podobu…

První díl pořadu Jak se staví dům startuje v Televizi Prima v neděli 8. března. Které tři dvojice získají šanci zabojovat o výhru a zrealizovat tak svůj sen?

Jak se staví dům – video ke shlédnutí

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Jak se staví dům

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
Karel
Reagovat

Bude tady nějaký rekap?

2
TK
Reagovat

Název je trochu zavádějící, protože dům už je postavený, spíš by se to správně mělo jmenovat „Jak se dokončuje interiér domu“.

Ale musím říct, že jsem tímto pořadem velmi mile překvapen a je škoda, že v programu schovaný až někde na nedělní podvečer. Vybrané soutěžící páry vypadají docela slibně, obzvlášť zajímavé bude sledovat tu nejmladší dvojici (Míšu a Jirku), která se zařizováním bydlení nemá žádné předchozí zkušenosti (narozdíl od zbývajících dvou párů, kteří sami staví svoje rodinné domy).
Je to dost odlišné od „Jak se staví sen“, protože tady jsou hlavními hrdiny soutěžící páry, oni sami rozhodnou, jak bude interiér vypadat, jak použijí svěřené peníze, jestli si to udělají sami nebo si najmou firmy na dílčí práce, čili řeší přesně to, co možná znají diváci i ze své vlastní zkušenosti. Prvky „reality show“ dobře doplňují častá interview se štábem a podle ukázek z dalšího dílu se můžeme těšit i na hádky a rozepře mezi jednotlivými soutěžícími páry (všechny tři domy stojí těsně vedle sebe, všichni jsou sousedé), takže do června bude o zábavu postaráno.
Určitě si to nenechám ujít ani příště.

3
Lenicka1313
Reagovat

Ahoj, já mohu z vlastní zkušenosti doporučit firmičku http://www.jacques.cz/. U nich jsme si nedávno nechávali dělat novou postel a jde opravdu o velice zdařilou práci. Pokud budete chtít, zašlu fotky, každopádně ta postel je úžasná.

Přidat komentář