Panáček v reality show

Pot, slzy a naděje (4.5.) – A usmívej se u toho (3.díl)

4. Květen 2014 | napsal(a): | reality show: Pot, slzy a naděje

[singlepic id=8967 w=615]

Šest dětí a jejich rodiče v touze po úspěchu, to je dokument Pot, slzy a naděje. Dnes poprvé poznáme mladé krasobruslaře Petru a Filipa. Nelly se setká s Radkem Štěpánkem. S Nami budeme sledovat její, díky ambiciózní matce neskutečně náročný každodenní program.

A usmívej se u toho

Každodenní dril a s úsměvem na tváři? Jde to vůbec?

Nami

Napětí houstne a Nami nám konečně předvede, co umí. Její „pracovní“ nasazení je víc než nadprůměrné, ale v její branži je potřeba také talent. Má ho Nami nebo nemá? V tomto díle to můžete posoudit sami, až si poslechnete Nami, jak sólově zpívá na hodinách zpěvu a posléze i na koncertě hudební školy, kam se hlásí. Její profesor diváky podrobně zasvětí do technik, které si Nami musí osvojit, aby zazářila. A ještě ji u toho neskutečně mučí, když ji nutí do entuziasmu a veselého výrazu. Nami sama nás později provede dabingovým studiem České televize. Nami je teprve jedenáct, ale vypadá vyspělejší, větší – má taková holčička šanci na dobrou hlavní roli ve filmu? Patří Namin lehce otrávený výraz k jejímu věku nebo je to její specifikum?

[singlepic id=9001 w=615]

Petra a Filip

Modřiny, otlučeniny, řezné rány od bruslí, neustálé nachlazení a kapesníčky po ruce. Poprvé se na obrazovce setkáte s mladými krasobruslaři Petrou a Filipem. I tihle dva se pokusí popsat, v čem tkví tajné zbraně špičkových krasobruslařů a také vás zcela jistě dojmou. Když ne tím, jak tvrdou přípravu podstupují, tak ale zcela jistě tím, jak trénují „tanec na suchu“ doma v obýváku. Když Petra vstává na závody v pět, tak maminka zcela jistě dřív. Celý den je vždycky připravená se svačinou, kapesníčky, objetím. A na závodech je pak takových maminek nespočet. Je v pořádku věnovat se koníčkům svého dítěte více než svým vlastním? Na úkor pohodlí, rodinného rozpočtu, času stráveného s druhým dítětem a partnerem? Jak najít „zlatou střední cestu“?

Nelly

Tenistku Nelly čeká velký den. Na návštěvu přijede karvinský rodák a vítěz Davis Cupu Radek Štěpánek. Všichni žáci školy, do které Nelly chodí, přijdou ten den o vyučování a budou se moci podívat v tělocvičně na záznam Radkova triumfu, potřást si s ním rukou, sáhnout si na raketu, se kterou zvítězil, a vyfotit se s Davisovým pohárem. Co všechno obnáší příprava tak velkolepé akce, to budeme podrobně sledovat pohledem ředitele Jurase a Radkova tatínka Vlastimila. Nelly bude jedna z prvních, kdo dostane šanci se s Radkem potkat a popovídat si s ním. Dostane cenné rady do své budoucí kariéry? Radek Štěpánek se rodičům povedl. Nikdy s ním nebyly problémy, byl cílevědomý, teď je úspěšný a vyhrává. Drží jeho tatínek v rukou recept, jak správně vychovat dítě, které uspěje? Mohou se vůbec Vlachopulosovi něco naučit z rad od Štěpánků? A jde vůbec srovnat mladého tenistu s mladou tenistkou narozené generaci od sebe?

Zdroj: Oficiální stránky pořadu

Třetí díl dokumentu sledujte v neděli 4. 5. od 20 h na ČT2.

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Pot, slzy a naděje

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
okkvp
Reagovat

Koukám i dále, ale mám problém přežít části s oběma N. Nellu díky tanečkům pana ředitele školyklubu nejsem schopna dát bez odbíhacích přestávek. Jen doufám, že se pan ředitel alespoň podobně camrá i kolem dalších v tom kterém sportu úspěšných žáčků své školy.
A staré mladé Nami je mi líto. Prdlá máma z ní vyrobila podivné monstrum chycené v pasti. Než si srovná, co vlastně skutečně chce, tak talent v sobě utluče

2
okkvp
Reagovat

Přemýšlím co tvůrci sledovali nevyvážením (alespoň prozatimním) jednotlivých příběhů. Zda se to v dalších dílech srovná a co vlastně vyleze z těch, které zatím působí normálně (kraso dřina s problémem psychiky) a celkem pozitivně (žižkováci). Zatím to jako celek působí smutně a po stránce podpory talentů dítek možná až odpudivě. Přemýšlím co chtěli tvůrci vlastně říct.

3
Karel
Reagovat

Jak jsem už psal v předchozí diskuzi pod jiným článkem. Naše rodina se účastnila natáčení o krasobruslení. Včera večer jsme s napětím čekali jak vyzní začátek příběhu o krasobruslení. Začátek příběhu ukazuje přesně to jak krasobruslení vypadá. Pot, slzy a naděje :-) Tlak na psychiku to samozřejmě je. Pokud dítě ví, že je nadané, je ve své kategorii úspěšné tak se na ně upírají zraky trenéra, rodičů, vedení oddílu, přátel i konkurentů. Dalším nepopiratelným faktorem je příchod puberty :-) Na ledě máte jenom jeden pokus. Neskočíte, nezajedete kombinaci – neuspějete. Myslím si, že autoři dokumentu se snaží vystihnout atmosféru jednotlivých sportů – aktivit, ve kterém děti vyrůstají a ambice jejich nejbližšího okolí. Nastavují zrcadlo a zamyšlení nad chováním jednotlivých protagonistů příběhu, který je z reálného života a ne z nekonečného seriálu Ulice.

4
Ananas
Reagovat

Bojím se chvíle, kdy Namina šílená matka usoudí, že pěvecká-herecká-a kdovíjakáještě hvězda by neměla být takhle oplácaná.
„Nelly je výkladní skříní celé Karviné“ je věta roku!

5
brambora
Reagovat

O Nelly psala iDnes: http://ona.idnes.cz/je-to-nejdrazsi-konicek-rika-otec-a-trener-mlade-tenistky-nelly-pvp-/deti.aspx?c=A140502_122742_deti_haa

Zajímavost pod článkem: „Poznámka redakce: na přání otce Nelly jsme zrušili pod článkem diskuzi.“

Přidat komentář