Panáček v reality show

Pot, slzy a naděje (27.4.) – Co nejde silou, jde ještě větší silou (2.díl)

27. Duben 2014 | napsal(a): | reality show: Pot, slzy a naděje

[singlepic id=8967 w=615]

Minulý týden jsme se seznámili se třemi ze šestice dětí a jejich rodiči. Jejich cesta k úspěchu není jednoduchá, často klopýtají, ztrácí motivaci, síly, ale něco – někdo je tlačí dál. Stejně jako je každý z hrdinů jiný, liší se i jejich rodiče. Různí se v síle ambicí, ochotě obětovat svůj čas, energii i nemalé prostředky, rozdílná jsou i jejich očekávání, která do svých dětí vkládají.

Nelly, boxeři a Nami

Druhý díl se bude věnovat hlavně mladé tenistce Nelly, boxerům a herečce Nami. Když nemůžeš, přidej! Jenže k použití fyzických sil a dovedností člověk většinou potřebuje i sílu psychickou.

Tenistku Nelly čeká důležitý zápas o kvalifikaci na mistrovství republiky. Má poctivě natrénováno, jak ale křehká dívčí duše ukočíruje své emoce ve veledůležitém zápase o kvalifikaci na mistrovství republiky? Potřebuje sportovec psychologa? Každopádně z tohoto dílu plyne: silou, ani trenérskou ani otcovskou, nebude Tomáš Vlachopulos nikdy nikam tlačit svou dceru. Dokonce i na lyžák ji pustí – a to Nelly neumí lyžovat a jakékoliv zranění by ji navždy zničilo tenisovou kariéru. Je rozumné pustit mladou nadějnou tenistku na lyžák, když neumí lyžovat?

[singlepic id=8968 w=615]

Malým boxerům z týmu pana Tišera je teprve deset let. Jak box urychluje setkání malých kluků s opravdovým kamarádstvím, týmovou soudržností, odvahou, velkým vítězstvím i trpkou porážkou – to uvidíte ve druhém díle. Rodič boxera to má hodně těžké: přeje-li mu úspěch, musí se nutně dívat na to, jak dostává bolestivé rány. Kde se v nás nakonec bere ta chuť znovu a znovu čelit vlastnímu strachu?

Nami začíná být unavená a podrážděná. Uvidíme ji vystupovat se souborem Dětské opery Praha, jehož vedoucí zkušená paní Marková cítí, že Nami není ve své kůži. Její apel na rodiče, které někdy možná i nevědomky přetěžují své děti, by se měl možná někam zapsat a tesat do kamene. A Nami nám otevřeně řekne, co si o tom všem myslí. Nepotřebuje se Nami také občas ponořit do svého dětského světa a třeba jen tak lelkovat? Namina maminka je nepochybně velice obětavá – je její intenzivní činnost pro Nami to nejlepší?

Kdo nestihne televizní premiéru, má možnost odvysílané díly i podrobnosti o pořadu sledovat ZDE.

Druhý díl seriálu Pot, slzy a naděje sledujte v neděli 27. 4. od 20 h na ČT 2

Zdroj: Oficiální stránky pořadu

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Pot, slzy a naděje

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
Reagovat

Ambiciózní matka Nami je na zabití! NAtálie MIroslava = NAMI. V šesti letech ji matka nechala úředně přejmenovat.

2
Ananas
Reagovat

@Ajda:
Tak jsem to shlédla a souhlasím s Tebou. Už ten výčet dětí celebrit v souboru!
Vedoucí souboru mluvila dobře.
Holčička hraje i když nehraje, vzali jí přirozenost. To bylo hodně vidět třeba proti té tenistce Nely. U té jsem si opět potvrdila doměnku, že rodič=trenér 2v1 není dobře.

Reagovat

@Ananas: Chudák Nami má beztak kvůli matce v jedenácti tik v oku.

4
Ananas
Reagovat

@Ajda:
A ty řeči o obětování vlastního života! Bojím se, že Nami jednou dostane tik i do ruky a paní máti se bude divit. Brrr

5
kabla
Reagovat

Tragédií to zavání pokaždé, když si rodiče léčí komplex vlastní nedostatečnosti na svých dětech. Škoda jejich okleštěného dětství, bezstarostné přirozenosti. To radši budu mít dítě naprosto průměrné, ale šťastné (a zdravé!). Howhg!

6
okkvp
Reagovat

Tak jsem dokoukala zpětně oba díly najednou. Původně jsem to chtěla minout, i díky jakési né moc pozitivní recenzi před začátkem. No, není to moc příjemné koukání, dosavadních hlavních aktérek je mi dost líto, snad jen ti živkovští kluci působí pozitivně i když box, a u dětí …. Nami vypadá nešťastně a dost mi překvapilo, že na rozdíl od hraní na kameru v soukromí působila v divadle jako nevýrazná stydlivka. Matka je divná a taky jsem nepochopila, zda tatínek v domácnosti či jen návštěvy. Podobný tik jako Nami měla kdysi kolegyně – od štítné žlázy se nakonec zjistilo, ale tady to k nervům opravdu svádí.
Zajímalo by mi, jestli matinku trkne alespoň po shlédnutí (ale moc nedoufám)
Otce jsem trenéra neměla, neuměla bych si to představit ani kdyby k tomu můj otec byl, mámu – ženu bych asi jakž takž snesla, ale i tak si myslím, že tenhle vztah nemá být zatížen přímou rodinou vazbou.
Hrát před těmi dědky třesoucími se na svezení se na úspěchu, by mi taky rozhodilo čakry. (starej Štěpánek mi způsobuje osypky i jen skrz tv)

Reagovat

@okkvp: Tak, tak! Ze starého Štěpánka mám pomalu taky tik.
Vypadá to, že otec je mimo rodinu, a že nesouhlasí s drilem dcery, ale matce se těžko odporuje. Nechápu, kde bere tolik času a taky tam zaznělo, že má 4 děti?!

Přidat komentář