Panáček v reality show

Pot, slzy a naděje (11.5.) – Teď se ukaž (4. díl)

11. Květen 2014 | napsal(a): | reality show: Pot, slzy a naděje

[singlepic id=8967 w=615]

Dalším dílem pokračuje dokument Pot, slzy a naděje. Nami dostane velkou šanci – pozvánku na casting na výpravnou televizní inscenaci. Poprvé uvidíme Lukáše, malého houslistu ze Starého Plzence. Krasobruslařku Petru čeká volná jízda na závodech v Brně. Jak si povedou a jaké další příběhy čekají malé hrdiny a jejich rodiče toužící po úspěchu?

[singlepic id=9101 w=615]

Nami

Velká šance na první pořádnou roli. Žádný kompars, ale možná některá z hlavních rolí čeká na Nami. Poctivě se s maminkou připravuje a na konkurz dorazí klidná, až netečná k tomu, jak to dopadne. Zato maminka je uzlíček nervů. Do místnosti plné filmových světel, kde už sedí pan režisér Jiří Svoboda s kameramanem, ale smí Nami jen bez maminky. Jak to zvládne? Na castingu je kolem Nami spousta dětí v podobné situaci. Chtějí uspět, hodiny čekají, než přijdou na řadu a pro většinu z nich je výsledkem zklamání. Proč to dělají?

[singlepic id=9102 w=615]

Lukáš

Poprvé uvidíme malého houslistu ze Starého Plzence. Jeho babička, bývalá profesionální houslistka, si v tomhle díle povzdechne nad tím, že je Lukáš spíše všestranné dítě a na housle nijak výrazný talent nemá. Jeho maminka je ale přesvědčená, že je to dobře – být všestranný. Lukáš kromě houslí dělá ještě výtvarku, rád čte, zpívá, vyniká v matematice. A se svou výřečností se určitě neztratí – poslouchat Lukáše, jak si s maminkou vybírá oblek na vystoupení, to znamená slyšet ten nejlepší koncert, který Lukáš v tomto díle odehraje. Ale i jeho hra na housle stojí za to, žádný strach. Jak vidno – Lukáš hraje tak akorát, aby ho to stále bavilo, se cvičením to nepřehání. Musíme nutně každou svou činnost dělat s ambicí být v ní nejlepší?

[singlepic id=9103 w=615]

Petra

Petra je po prvním dni na turnaji v Brně a obstojně zvládnutém krátkém programu pátá. V tomto díle ji čeká volná jízda, ošemetná to disciplína. Žádný z prvků není povinný, ale nezařadí-li závodnice do jízdy ty nejtěžší skoky, které umí, nemá šanci vyhrát. A jak ztrémovaná Petra dopadne? Její maminka si na konci turnaje prostě musí dát panáka. Petra musí vstát v pět ráno, aby stihla na stadionu losování rozjížděk na samotný závod. Kolem šesté je na stadionu už plno lidí. Organizátoři, zapisovatelé, rozhodčí, technici, rodiče. Ti všichni to dělají proto, aby děti mohly změřit své síly mezi sebou. Kdy má všechno to konání smysl? Co je nejlepším oceněním vlastní práce?

[singlepic id=9104 w=615]

Malí boxeři

Pokračujeme i ve sledování boxerů ze Žižkova. Kromě tvrdého tréninku, kdy pod dohledem pana Tišera vybíhají třeba schody na kopec Vítkov, je uslyšíme mluvit o tom, jak a proč se dali zrovna na box. Znovu uvidíme Lukáše Cínu s kamarády na boxerském turnaji. Těsně před zápasem balancuje na tenké hranici mezi sebevědomým frajírkem a ustrašeným chlapečkem, který se zalekl zkušenějšího soupeře. Co během sledování Lukášova vnitřního boje asi cítí jeho maminka? Měla by ho namotivovat nebo obejmout a odvézt domů?

Zdroj: Oficiální stránky pořadu

Tento díl uvidíte v neděli 11. 5. od 20 h na ČT2, nebo jej můžete najít v archIvu ČT.

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Pot, slzy a naděje

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
2
okkvp
Reagovat

Čím méně Nami a její Mami v díle je, tím je to koukatelnější. Dítě nešťatsný už má i založeno heslo na wiki….

Reagovat

@okkvp: Škoda, že stejně prostoru jako Nami nemá Petra, krasobruslení je můj milovaný sport.

Díky za díl bez Štěpánka st.

4
okkvp
Reagovat

@Ajda: ano ano, to bylo taky velmi příjemné osvěžení :-)) Všechny ty ostatní děti mimo obou N působí podstatně normálnějším, svěžejším a radostnějším dojmem. Ještě ale asi dostaneme podle anotací trochu „do těla“ s tou modelkou.

5
Ivory
Reagovat

Teda jak já nemám ráda přechytralé děti tak ten malý houslita byl hrozně milený :-)

6
brambora
Reagovat

Já bych dala ruku do ohně za to, že to heslo na Wikipedii jí založila panímáma.

7
Aterika
Reagovat

Petra je úžasná,moc jí fandím a jejímu kamarádovi taky. Je fajn, že mají tak pěkný vztah a je fajn, když Petry mamka je taková pohodářka ( nebo alespoň tak všichni kolem Petry působí).
Malý houslista je moc roztomilý. I když třeba to s housličkama moc vysoko nedotáhne, důležité je, že ho to baví a dělá to pro radost.
No a Nami a její mami…. k tomu nemám slov. Ten založený wikiprofil pro dítě, které naprosto ničím nevyniká ( zpěv je tedy průměrný )….. nejhorší je, jak se její matka snaží neustále dokola přesvědčovat okolí, že je normální se všude cpát a dítě takhle mořit. Nejvíce tím přesvědčuje samu sebe,protože podvědomě tuší, že to v pořádku není.

Přidat komentář