Panáček v reality show

Pot, slzy a naděje – Bez práce nejsou koláče (1. díl)

25. Duben 2014 | napsal(a): | reality show: Pot, slzy a naděje

[singlepic id=8967 w=615]

Druhý program České televize uvedl na obrazovky nový seriál Pot, slzy a naděje a opět jde o žánr tzv. docusoap. Je o dětech, které chtějí něčeho dosáhnout v nejrůznějších individualistických oborech – ať už je to sport, nebo umění – a o jejich rodičích, kteří jim při tom pomáhají. Někdy jim možná pomáhají víc, než je zdrávo. Někteří si do svých dětí projektují vlastní sny a představy, takže kvůli tomu dítě buď neúměrně zatíží, nebo ho naopak inspirují. První díl byl odvysílaný už v neděli 20. 4., ale určitě stojí za to se na něj zpětně podívat v archívu ČT.

O pořadu

„Jednou budu slavný, bohatý a úspěšný. Budu stát na stupních vítězů nebo na jevišti, davy budou burácet nadšením, já jim budu mávat a usmívat se do blýskajících fotoaparátů. Budu mít vlastní plakáty, pořad v televizi, když někam přijedu, budou mě vítat jako hvězdu. Začnou se ke mně hlásit spolužáci i z vedlejší třídy…“ Kdo tvrdí, že v dětském věku neměl podobné sny, má zřejmě špatnou paměť.

[singlepic id=8942 w=615]

Během šesti dílů nahlédneme do soukromí šestice obyčejných dětí, které se rozhodly vyniknout ve svém oboru, a nejsou natolik jednoznačně špičkové, aby měly něco jisté. Představí se nám dvanáctiletá krasobruslařka z Ústí, třináctiletá tenistka z Karviné, malí boxeři ze Žižkova, jedenáctiletá herečka z Buštěhradu nebo patnáctiletá modelka ze Vsetína, obě zkoušející štěstí v Praze, kromě toho jedenáctiletý houslista z městečka Starý Plzenec. Všechny spojuje rozhodnutí uspět v náročném oboru. Kdo ale dospěl k tomuto rozhodnutí? Samy děti, nebo jejich rodiče?

[singlepic id=8943 w=615]

Bez práce nejsou koláče

V úvodním díle se seznámíme s herečkou Nami, tenistkou Nelly a malými boxery, kteří nedávno začali boxovat v klubu legendárního reprezentanta v muší váze, Standy Tišera.

Nami Havelková – herečka, zpěvačka, dabérka

„Mně je 11 let a co všechno dělám? V pondělí mám zpěv a nauku, v úterý divadlo, ve středu operu, ve čtvrtek divadlo a v pátek opět nauku.“

Nami má narvaný diář k prasknutí. Od té doby, co v 7 letech zazářila ve větší divadelní roli, spolu se svou maminkou pojaly svůj život jako jedno velké talentové show. Nami je silná, chytrá dívka, dokáže na svých bedrech utáhnout opravdu hodně náročných aktivit. Nepotřebuje se ale také občas ponořit zpátky do svého dětského světa? Má Nami talent a baví jí to?

Nelly Vlachopulosová – tenistka

„Jsem Nelly, je mi 13 a chtěla bych hrát jako Petra Kvitová.“

Nelly, která tenis hraje od 4 let, by nerada zklamala lidi, kteří v ní tolik věří – svého tátu a trenéra v jedné osobě, ředitele místní školy a tenisového klubu i zakladatele klubu a otce slavného Radka Štěpánka. „Nakročeno má každý, záleží, jak bude vedený“, říká pan Štěpánek. Otec má ale Nelly rád a proto ji zapřáhl tak akorát – aby se zlepšovala sice pomaleji, ale aby ji tenis pořád bavil. Vydrží třináctiletá Nelly u tenisu nebo zatouží po normálním životě, jaký vedou její vrstevníci?

Lukáš, Bruno, René a Matěj – boxeři

„My u nás na Žižkově boxujeme u šampióna pana Tišera.“

Lukáš, Bruno, René a Matěj, čtyři kamarádi, kteří nedávno začali boxovat v klubu legendárního reprezentanta v muší váze, Standy Tišera. Všichni svědomitě trénují – nikdo je nutit nemusí. Rodič boxera to nemá jednoduché: přeje-li svému dítěti úspěch, musí se nutně dívat na to, jak dostává bolestivé rány. Daří se klukům pod bojácným dohledem maminek čelit tváří v tvář vlastnímu strachu z prohry?

Pokud vás upoutávka zaujala, více podrobností najdete na stránkách pořadu.
Pokud by měl někdo zájem psát rekapy, stačí se přihlásit. Panáček nestihl premiéru, ale o dalších dílech bude vždy stručně informovat předem.
Osobně jsem první díl objevila náhodou a zaujal mě víc, než nedávno odvysílaná druhá řada Čtyři v tom.

Zdroj: Oficiální stránky pořadu

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Pot, slzy a naděje

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
Ananas
Reagovat

Ajdo, díky za připomenutí. Už dlouho se na to těším a nakonec jsem to propásla.

Reagovat

@Ananas: Já to taky skoro propásla :-)) Líbí se mi zpracování, těším se na další díl.

3
brambora
Reagovat

Proč jste na Panáčkovi nepsali o Životě se smrtí?

Reagovat

@brambora: Nevím jak ostatní, já se na tento dokument odmítala dívat.

5
Radek aka SUNicko
Reagovat

@brambora: nelze psát o všem. Pokud se nenabídne někdo z kmenových autorů / autorek Panáčka, pak se toho může vždy chopit někdo ze čtenářů. Ale to se stává skutečně jen výjimečně.

6
Slavěna
Reagovat

@Ajda: Já dokument poctivě sleduju……..je to zajímavý, ale pro otrlý……nebo pro ty, co ví jak to v životě chodí….

7
brambora
Reagovat

Já myslela aspoň zmínit, že běží – jako tenhle dokument Pot, slzy a naděje.

Reagovat

@brambora: Je to jak píše 5. Dokumenty jsou zde jen okrajové téma, spíše záleží, jak koho zaujmou. Pot, slzy a naděje se mně osobně líbí, takže všech šest dílů zde bude mít upoutávku.

9
karel
Reagovat

tenhle dokument je zajímavý už jenom tím, že jsem se osobně účastnil natáčení :-) moc se těším na díly o ústeckém krasobruslení :-) budete moc překvapeni jejím happyendem, to píše jenom život

10
Ajda
Reagovat

@karel: Tak doufám, že tě zde uvidíme častěji :-))
Osobně se na krasobruslení těším nejvíc, je to můj oblíbený sport.

Přidat komentář