Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Hlas ČeskoSlovenska 2014, 5. díl (2.4.): Návrat královny Lucie

3. Duben 2014 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

[singlepic id=8747 w=615]
Většina čtenářů Panáčka v reality show se zatím shoduje, že co do kvality soutěžících Hlas ČeskoSlovenska těžce válcuje X Factor. Bylo tomu tak i v pátém díle? A objevila se zde už konečně velká favoritka DJ Vlada? On a Scalex vám na tyto otázky přinášejí odpověď v podobě rekapu pátého výběru naslepo.

Patrik Malý

Zpíval: Let Her Go
Otočil se první: Majk Spirit
Otočili se další (v pořadí): Darta, Michal David, Pepa Vojtek
Zvolil si: Michala Davida

DJ Vlado: Let Her Go pro mě patří do kategorie písní, které by se mi bývaly líbily, kdyby je rádia nevařila de facto nonstop, čímž mi způsobila lehčí averzi. Patrik má velmi zajímavou barvu hlasu, která chvílemi zní až neslovansky (lehce mi připomněl Taylora Hendersona z australského X Factoru, který tuto píseň shodou okolností rovněž zpíval). Co však musím vytknout, to je jeho výslovnost angličtiny, která celkový dojem poněkud sráží. Ale jinak má Patrik v soutěži určitě perspektivu, mimo jiné i proto, že v týmu Michala Davida dosud mladý kluk chyběl.

Scalex: V Patrikově hlasu je patrný lehce knedlíkový nádech, nicméně umí zpívat energicky a jeho hlas má “zahraniční smrádek”. Kdyby zapracoval na výslovnosti, časem bych při poslechu mohl myslet, že poslouchám zahraničního interpreta. Patrikovou výhodou je jednoznačně barva hlasu, není vůbec tuctová a mezi českými zpěváky takovou aktuálně postrádám. Takže prostor pro uplatnění by tu byl, ale přeci jen, ještě zbývá dlouhá cesta.

 

Tomi Furmaník

Zpíval: Come Together
Otočil se první: Pepa Vojtek
Otočili se další (v pořadí): Michal David, Majk Spirit
Zvolil si: Pepu Vojtka

DJ Vlado: Na Tomiho jsem se od pohledu těšil, jelikož podobný typ (vyzrálý rocker) zatím letos v soutěži nebyl. Jeho výkon však má očekávání příliš nenaplnil. Přišlo mi, jako by to tahal z paty a chyběla mi v tom větší lehkost. Navíc mi nebyla moc příjemná jeho barva hlasu. Ale zaplať pánbůh za každého rockera v soutěži. Ze tří otočených koučů Tomi celkem logicky zvolil Pepu Vojtka.

Scalex: Muzikálnost se Tomimu nedá upřít, stejně jako to, že zpívat umí. Zaplaťpámbu za prvního (a nejspíš jediného) učitele zpěvu v letošních pěveckých soutěžích, který sám nepotřebuje učitele zpěvu. Chraplák byl příjemný, expresívnost nutná pro tuto píseň byla přesně na té správné úrovni. Celkově nadprůměrný výkon, ale scházelo tomu něco, co by mě vystřelilo ze židle.

 

Anastasia Dunaeva

Zpívala: Price Tag
Otočil se první: Nikdo
Otočili se další (v pořadí): Nikdo

DJ Vlado: Jakmile jsem se dozvěděl, že zazní Price Tag, tak jsem si okamžitě řekl, že dotyčná to nebude mít se mnou lehké, jelikož na akustickou verzi od mé srdcovky ze všech největší Moniky Bagárové prostě nedám dopustit. Nakonec ale žádného srovnávání není třeba, jelikož podání Anastasie bylo jedním slovem otřesné. Intonačně i rytmicky byla celou dobu mimo a ani pokus o rap to nezachránil (například ta česká Nicky Minaj z X Factoru rapovala o třídu líp, jakkoliv zpívala stejně mizerně). Anastasii se po právu nikdo neotočil.

Scalex: Omyl po všech stránkách. Tyhle afektované diblíky fakt nemusím, ať už zpívají nebo ne. Anastasia má poměrně zajímavou barvu hlasu, ale zpívá tupým krčním hlasem a má značné problémy s intonací. Skladbu zazpívala tak rozlítaně, že se z toho nedalo nic poznat. Nebyl pražádný důvod, aby se někdo otáčel.

 

Jaroslav Klein

Zpíval: Ještě že tě lásko mám
Otočil se první: Nikdo
Otočili se další (v pořadí): Nikdo

DJ Vlado: Že je někdo dobrý showman ještě neznamená, že bude zároveň i dobrý zpěvák. Karel Svoboda, který je autorem této Kolářovy písně, se při Jardově výkonu musel obracet v hrobě. Snad vůbec nejhorší byla prapodivná artikulace, která však byla jen jednou z mnoha věcí, které v Jardově vystoupení nefungovaly. Jeden člen Kleinovy rodiny tedy neuspěl, jak si povede ten druhý?

Scalex: Vybírat si “velké” songy je dvousečná zbraň. Na jednu stranu se na nich člověk může dobře předvést (když na to má), na druhou stranu se na nich může slušně vysekat. Kleinova interpretace Koláře byla podobná, jako když Kamil Emanuel Gott zpívá Karla Gotta. Neškolenému uchu to připadá skoro stejné, ucho školené ale pozná, které kvality tam oproti originálu scházejí. Jaroslavův výkon byl průměrný, nebylo to žádné upocené barové karaoke, ale v této soutěži se přeci jen hledají výjimečnější výkony.

 

Eva Kleinová

Zpívala: If I Ain’t Got You
Otočil se první: Michal David
Otočil se další: Pepa Vojtek
Zvolila si: Michala Davida

DJ Vlado: Eva byla rozhodně lepší než její otec, což však nebylo zas tak těžké. Eva má celkem pěkný hlubší hlas, ale stejně jako u jejího tatíka mě rušila artikulace a angličtinu má Eva rovněž otřesnou, chvílemi je to dokonce „dajdouangličtina“. Eva zvolila tým Michala Davida, ve kterém má však vzhledem k převaze typově podobných zpěvaček jen minimální šanci.

Scalex: Jaroslavova dcera také zkusila štěstí v soutěži a dostala se přeci jen o kus dál. Nevím, zda je pro ni vstup do týmu Michala Davida výhrou, zjevně se znají, ale také je fakt, že Michal má takových hlasů v týmu více a Eva tak snadno může být materiálem k brzkému odstřelení. Leda by v dalším kolem prokázala nějakou zázračnou charakteristiku svého hlasu, kterou prozatím neukázala.

 

Lucie Bakešová

Zpívala: Skyskraper
Otočil se první: Darta
Otočil se další: Majk Spirit
Zvolila si: Dartu

DJ Vlado: Už v reportu z natáčení jsem avizoval jednu svou velkou favoritku, která ve včerejším díle konečně přišla. Jak jistě víte, tak u svých favoritek často ztrácím objektivitu a mám tendenci jim nadržovat, ale u Lucky to vůbec není potřeba, protože její výkon byl opravdu vynikající. Skyscraper je jednou z nejlepších popových písní posledních let a Lucčina barva hlasu k ní perfektně sedla. Navíc tam bylo neuvěřitelné napětí a energie, díky čemuž Lucka vytvořila novou rockovější verzi této popové balady. Za devět let od doby, kdy se Lucka poprvé objevila v SuperStar, se vyloženě vyzpívala a dnes je to již hotová zpěvačka a výrazná osobnost, která má všechny předpoklady k úspěchu. Proto doufám, že tato krásná, charismatická a velmi talentovaná zpěvačka napodobí cestu soutěží Markéty Poulíčkové z minulého Hlasu a dostane se co nejdál. Vybrala si Daru a Martu, což bylo logické i vzhledem k tomu, že s Martou vypadají trochu jako sestry.

Scalex: Kolem Lucie se toho vždy hodně nadebatovalo i při jejích účastech v SuperStar. Tenkrát jsem k jejímu zpěvu také přistupoval vlažně, bylo to dobré, ale něco tomu scházelo. Nyní v Hlasu už jsem měl pocit, že neschází nic. Dala to perfektně, předvedla širokou škálu pěveckých technik, všechny na špičkové úrovni. Zdá se, že potřebovala dozrát. Má charisma, na pódiu působí výborně, zasloužila by si dostat se daleko. Z hlediska rockových zpěvaček v pěveckých soutěžích za mě sice nadále vede Gábina Gunčíková, ale třeba takovou Sabinu Křovákovou by podle mě Lucie docela v pohodě přezpívala.

 

Petra Kepeňová

Zpívala: Heaven
Otočil se první: Pepa Vojtek
Otočili se další (v pořadí): Nikdo

DJ Vlado: Další stará známá na scéně. Petra byla finalistkou druhé slovenské SuperStar, přičemž se do finále dostala díky divoké kartě poroty, a i když se v semifinále zdála nadějná, její finálové výkony znamenaly jedno velké fiasko. Proto jsem byl zvědav, kam se za osm let posunula. Petra má bezpochyby velmi zajímavou barvu hlasu, ovšem přišlo mi, že některé fráze až přespříliš natahovala. Její hlas zaujal Pepu Vojtka, který se jako jediný otočil a do jehož týmu Petra automaticky postoupila.

Scalex: Finalistka slovenské SuperStar předvedla vyzrálý hlubší hlas, bohužel s trochu nudnou barvou, ne moc unikátní. Dobrá intonace a zajímavé vibráto v hlase přimělo Pepu k otočení, celkově ale Petře nedávám příliš velké šance. Působila na mě trochu unaveně, tak doufám, že se do příště vzpruží a dá tomu víc šťávy. Příliš ale nechápu, proč se Pepa otočil k Petře a neotočil k Lucce, ale to samozřejmě může být dané tím, že každý díl Hlasu je sestříhaný z různých okamžiků z více castingových dní a je možné, že někdy se kouč neotočil, protože už měl zkrátka ve svém týmu plno.

 

Adam Urban

Zpíval: Two Steps Behind
Otočil se první: Pepa Vojtek
Otočil se další: Michal David
Zvolil si: Pepu Vojtka

DJ Vlado: Jednou z nejlepších věcí na těchto soutěžích jsou situace, kdy od soutěžícího na základě jeho vizuálu čekáme jiný hlas, než s jakým nakonec přijde. A přesně k tomu došlo u Adama, který na pohled působí jako slušňák z nedělní školy, ale hlas má vyloženě rockový. Adamův chraplák se mi moc líbí (chvílemi mi připomíná mého oblíbence Roba Šimka ze třetí slovenské SuperStar), navíc má u mě body za výběr rockové klasiky, která však není nijak zvlášť profláknutá. Adam si celkem logicky zvolil za kouče Pepu Vojtka a myslím, že v rámci jeho týmu může slušně zamíchat kartami.

Scalex: Adam má překvapivě příjemný chraplák, tíhne k rocku a v Pepově týmu bude hodně žhavým želízkem, osobně mě na jeho zpěvu trošku ruší jediná věc a tou je rychlé vibráto v držených tónech. Naštěstí není příliš zřetelné, není to to výrazné Zichovsko-Presleyovské vibráto, které mi vymlátí skla v brýlích, kdykoli ho slyším.

 

Kateřina Šalátová

Zpívala: Treasure
Otočil se první: Nikdo
Otočili se další (v pořadí): Nikdo

DJ Vlado: Písně Bruna Marse jsou v posledních letech inventářem našich i světových soutěží, ale horší podání než to Katčino jsem snad nikdy a nikde neslyšel. Tohle byla jedna velká a kontinuální faleš, na které bylo jediným pozitivem to, že netrvala déle než dvě minuty.

Scalex: Tak, můžeme si udělat další čárku za učitelku zpěvu a profi zpěvačku, která v Hlasu nepostoupila. Katčiným problémem je ego a zbytnělá sebedůvěra. Možná za to mohly dosavadní úspěchy, ale u Katky zvítězila rutina nad snahou. Neotřelý výběr songu už nezachránil značně rozvolněnou intonaci. Nebyla to vyložená tragédie, ta nastala v tomto dílu až později, ale rozhodně to bylo podstatně slabší, než jsem čekal.

 

Miroslava Zuntová

Zpívala: Too Close
Otočil se první: Majk Spirit
Otočili se další (v pořadí): Nikdo

DJ Vlado: Holky s kytarou byly v našich soutěžích dlouhou dobu nedostatkové zboží, až v minulé řadě Hlasu to prolomila Anna Veselovská. Proto se čekalo, až se v této řadě objeví nějaké její nástupkyně. Mirka má velmi zajímavý hlas a její akustická verze písně Too Close byla velmi osobitá a měla něco do sebe. V rámci týmu Majka Spirita, který se jí jako jediný otočil, to však nebude mít jednoduché, protože je v něm velká konkurence. Ovšem jako typ písničkářky je vítaným zpestřením nejen Majkova týmu, ale i celé soutěže.

Scalex: Zajímavě vzdušný hlas, když zpívá piano. Jak přejde do forte, kouzlo se ztrácí a vzniká tuctový hlas. Výkon celkově jen lehce nad průměrem, nevím, proč v týdnu PR použilo právě toto vystoupení k propagaci pořadu.

 

Diana Krišková

Zpívala: Use Somebody
Otočil se první: Nikdo

DJ Vlado: Use Somebody od Kings Of Leon je bezesporu jednou z vůbec nejpovedenějších písní minulé dekády a všichni si jistě pamatujeme, jak s ní v semifinále loňské SuperStar zazářil Martin Šafařík. Co s ní ovšem provedla Diana, to bylo strašné, strašné a ještě jednou strašné. Dianin zpěv působil tak, jakoby v puse převalovala kus rohlíku. Nechápu, jak tohle mohlo vůbec projít předvýběrem.

Scalex: Do poznámek jsem si napsal: “pro příště odstranit z dosahu všechny ostré předměty.” Protože když Diana přešla do refrénu, byla tak zoufale nad tónem (snad osminu, možná šestinu tónu), že jsem si chtěl uříznout uši nebo alespoň propíchnout bubínek. Ukázkové vystoupení, které si někam odložím, až budu chtít demonstrovat, jak vypadá zpívání nad, nikoliv pod tónem. Říká se, že lidské ucho snáší spíše opačný případ, tedy když se zpěvák k tónu blíží ze spoda a dotahuje ho. Mohu to potvrdit, zpívání pod tónem mě sice taky drásá, ale nemám při jeho poslechu sebevražedné úmysly. Diana kromě nadtónů přinesla i knedlíkový hlas a efekty, které byly spíše afekty. Různé vzlykání a hejkání si může zpěvačka dovolit až ve chvíli, kdy zvládne “řemeslo”, tedy základní pěvecké techniky.  Dovolil bych si podotknout, že Diana přitom zřejmě má poměrně soudné okolí, protože v rozhovoru před vystoupením všichni její oslovení známí a příbuzní říkali, že “na sobě pracuje” a “že se zlepšila”, ale nikdo neřekl, že zpívá dobře. Evidentně tedy slyší, že Diana má ještě značné rezervy, na kterých musí setsakra zapracovat, chce-li se vážně věnovat zpěvu.

 

Jakub Vaňas

Zpíval: Best Of You
Otočil se první: Darta
Otočil se další:  Michal David
Zvolil si: Dartu

DJ Vlado: Další výborný výběr písně. Best Of You od Foo Fighters je maximálně chytlavá záležitost, se kterou dobrý rockový zpěvák prostě nemůže neuspět. Musím se však přiznat, že podání Lukáše Adamce z druhé federální SuperStar mi přišlo celistvější. Jakub měl v písni výborné momenty, které však byly střídány chvílemi, kdy jsem měl pocit, že mu dochází dech. Navíc mu trochu uškodil i zvukař, který jej chvílemi topil jako doktora Mráčka (abych pořád neopakoval našeho posledního nehabsburského monarchu). Barvu hlasu má však Jakub velmi zajímavou a potenciál má velký, navíc je to pěkný kluk, který o fanynky nebude mít nouzi. Jakub si zvolil tým Marty a Dary, v jehož rámci je již desátým členem.

Scalex: Tak být holka (prakticky libovolného věku, od nějakých 9-10 po 90), tak mám jasno, komu fandit. Sympaťák, mile se chovající, rétoricky vybavený, zjevně velmi muzikální, s pěkným rockovým hlasem. Jestli by něco mohlo pohnout sledovaností pořadu, tak jedině to, že by televize postavila PR na tomto mladíkovi a zacílila na ženskou část populace. Ať už se Jakub v soutěži dostane daleko nebo překvapivě vypadne, myslím, že ho v rámci hudebního šoubyzu bude čekat slibná budoucnost. Ale myslím, že Marta s Darou se ho nebudou chtít hned tak zbavit.

 

Peter Karovič

Zpíval: You Are So Beautiful
Otočil se první: Nikdo
Otočili se další (v pořadí): Nikdo

DJ Vlado: Tohoto chlapce jsem měl možnost vidět živě na natáčení. Jak už jsem psal před čtrnácti dny, kdykoliv si někdo vybere You Are So Beautiful, tak se neubráním srovnání s tím, jak tuto krásnou Cockerovu baladu vystřihl Samo Tomeček v první slovenské SuperStar. Peter má zajímavou barvu hlasu, ovšem vlastnoručním kytarovým doprovodem si těžce zkomplikoval práci. Oceňuji, že se snažil vytvořit vlastní akustickou verzi, tentokrát však snaha o osobitost vyšla vniveč, jelikož píseň tím ztratila své kouzlo, které má v originále. Petrovi se tedy neotočil žádný z koučů, ale nutno říct, že na rozdíl od ostatních vypadlíků z tohoto dílu si žádnou ostudu neudělal.

Scalex: Každý soutěžící má minutu a půl na to, aby kouče přesvědčil, že má dobrý hlas. Peter se je pokoušel přesvědčit, že umí zahrát na kytaru krkolomné jazzové akordy. Aranž známé balady si upravil skoro k nepoznání, nebylo to vůbec líbivé a i když Peter vůbec neměl marný hlas, předvedl ho až v závěrečných vteřinách a to už bylo pozdě. Koučové měli pravdu – kdyby zahodil kytaru, soustředil se na zpěv a zvolil líbivější aranž nebo jiný song, někoho by ulovil.

 

Andrea Holá

Zpívala: Under
Otočil se první: Michal David
Otočili se další (v pořadí): Majk Spirit, Darta
Zvolila si: Michala Davida

DJ Vlado: Když jsem píseň Under vloni poprvé slyšel v rádiu, tak jsem si myslel, že to zpívá chlap. To jen tak na okraj. Nadšení koučů pro Andrein výkon však bohužel nesdílím. Andrea má chvílemi pěkný chraplák, ale podle mě to těžce neudýchala. Jelikož se však stalo (už od minulé řady) zvykem dávat na konec soutěžící, kteří si zvolí tým Michala Davida (výjimkou byly jen první dva díly druhé řady), proto byla i Andrea nasazena jako zlatý hřeb večera. Velké šance jí však vzhledem k převaze zpěvaček v Davidově týmu nedávám. Souboje pro ni budou podle mě konečná.

Scalex: Andrea je docela slibná zpěvačka, která je pro mě důkazem, že když si romskou pěnici vezmou do parády učitelé zpěvu, podaří se vybrousit klenot. Romové mají totiž vrozený sklon k jiné pěvecké technice a ta když se v nich zakoření, tak už jim nadosmrti nezbyde než zpívat romský folklór. Andrea se naštěstí vymanila, takže její hlas nemá ty charakteristiky, které by byly v klasickém popu ke škodě, umí zpívat energicky a naléhavě a velmi dobře pracuje s dynamikou. Zapracovat musí jednoznačně na hloubkách – technicky na ně má, ale intonačně je tam ještě nejistá. Nicméně to je jen záležitost cviku. Pro mě zajímavá zpěvačka, ale volbu týmu Michala Davida nevidím moc šťastně, protože on z ní bude chtít tahat ty velkolepé pompézní popové songy, čímž ji zařadí mezi všechny ty pseudoRihanny a pseudoCarrey a pseudoHouston a podobnou žoužel. Sním řetěz céček a zapiju to Colou, jestli to bude jinak.

 

Top 5 podle DJ Vlada:

1. Lucie Bakešová
2. Adam Urban
3. Jakub Vaňas
4. Miroslava Zuntová
5. Patrik Malý

 

Top 5 podle Scalexe:

1. Lucie Bakešová
2. Jakub Vaňas
3. Patrik Malý
4. Andrea Holá
5. Adam Urban

 

Hodnocení 5. dílu podle DJ Vlada:

Tentokrát to byl co do talentů přece jen o něco slabší díl než minule, i když má v tomto směru Hlas pořád mílový náskok před X Factorem. Pár nadějných zpěváků se však objevilo i tentokrát. Pro mě osobně samozřejmě nejvíc zářila má favoritka Lucie, ale víc než v předchozích zde zaujali zpěváci mužského pohlaví. Porota stále jede ve svých zajetých kolejích. Pepa Vojtek v této řadě zvolil tzv. husitskou taktiku a je proti všem, jelikož nejvíc projevuje zájem o soutěžící, o které ostatní koučové nestojí. Michal David si zase do týmu bere každou velkohlasou popinu, díky čemuž působí jeho tým dost jednotvárně. O nejsilnější tým v této chvíli dost vyrovnaně bojují Majk Spirit s Darou a Martou, kteří své týmy skládají pestře a zároveň tam mají celou řadu žhavých želízek v ohni. O to víc budou u jejich týmů bolet souboje a doufám, že se hlavně Pepa probere z letargie a ukradne si některé zajímavé vypadlíky ze dvou našlapaných týmů. Moderátoři tentokrát opět pobavili hlavně v úvodu svými „dotazy diváků“, zvlášť Leošovi se povedl vtip na téma jeho vousů. Týmy koučů už jsou takřka zaplněné, Michalu Davidovi zbývá už jen jedno volné místo, ostatním po dvou. Kdo poslední volná místa obsadí, to se dozvíme už příště v posledním výběru naslepo.

 

Hodnocení 5. dílu podle Scalexe:

Buď se lépe stříhá, nebo je skutečně více materiálu, ale přijde mi, že Leoš s Tinou jsou díl od dílu lepší, i když o úvodním “nad dopisy diváků” se scenárista moc nezamýšlel a přišlo mi to jako pásmo vtipů na školní besídce nebo jako kdyby scénář dostali deset vteřin před začátkem natáčení. Myslím, že Leošova síla je spíš ve vtipech, které vymýšlí v průběhu dění (viz minulý díl – komunikace s vlažně fandícím otcem).

Pátý díl mi přišel o něco slabší na soutěžní výkony. Přesto tu silně nadprůměrné kousky byly a minimálně u prvních dvou z mého žebříčku doufám, že se dostanou daleko.

Koučové už se zaběhli a nastolili stereotyp, Majk Spirit už je tak neměnný, že trochu nudí, Michal David je na odstřel vždy, když si dělá legraci z rockerů, ale třeba i ve chvíli, kdy u některých songů nepochopitelně trdluje (podívejte se na vystoupení Miroslavy Zuntové a sledujte, co během něj Michal David dělá).

Příště nás čekají poslední výběry naslepo. Pak už bude složení týmů definitivní a začne neúprosná vyřazovačka, během níž budeme kouče společnými silami houfně nenávidět. Už se na to těším.

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 109
1
Li
Reagovat

Tak mě se teda nelíbil ani Patrik a ani Jakub. Patrikův styl zpěvu skutečně není šálkem mého čaje, takovéhle kuňkání fakt nemusím a Jakub dost slabota, Lukáš Adamec v SuperStar zazpíval Best Of You asi tak miliardakrát líp. Ze souboje Ondry s Jakubem bych strach neměla protože Ondra z minulého dílu by nad ním musel jasně vyhrát, to je totiž úplně jiný kafe. Naopak se mi nejvíc z celého dílu líbil Peter Karovič a ani ta jeho kytara mě nijak nerušila, absolutně v tomto případě nechápu proč se nikdo neotočil. Tenhle nepostoupil a ten kuňka Patrik ano? No to si z nás snad porota musí dělat srandu. Dál se mi líbili Tomi Furmaník, Adam Urban ( mě hlasem trochu připomíná Kurta Nilsena ) a Lucie Bakešová. Oproti předchozím dílům to ale bylo fakt trochu slabší.

2
Lucas
Reagovat

Mně tam hrozně ruší ten autotune, včera jsem si toho všímal často.

3
Martin
Reagovat

Taky jsem si všimnul lehkého auto tunu

4
yeey
Reagovat

Pro me z vcerejsiho dilu urcite nejlepsi Lucka (tady sem s Vladem uplne za jedno-krasna pisnicka, lehce rockovejsi verze, super podiova prezentace-tak to ma vypadat!! :-)), na druhy misto bych zaradil Jakuba (trebaze jeho verze nebyla dokonala a par veci rusilo, vidim v nem velky potencial a sice se to v tyhle soutezi nehodi rikat, ale ma X-Factor – narozdil od 90% postupujicich v XF :-)). I vzhledem k temto dvoum je za me tedy jasne nejsilnejsi Darta tým, jak uz sem zminoval pod minulym clankem. Pepovi bohuzel asi skutecne harasi… ze zacatku mi prislo, ze prichazi o nektery soutezici diky rockovemu zalozeni Marty, ale on to proste ani nezmackne… to je pak tezky…

5
Prochor
Reagovat

Lucie Bakešová nikdy žádná královna nebyla. Pamatuju se dobře jak vyhořela v Superstar. Ale udělala to nejlepší co mohla. Stejně jako Aneta se vyzpívala s kapelkou. Mimochodem- za úspěchem Anety je prakticky neznámá kapela Spolek přátel bigbeatu frontmana Dvořáka.
Lucie je teď ve správný čas na správném místě. Je sebejistá na jevišti, sympatická, dobře vypadá a dobře zpívá. Pro mně je Lucie černý kůň letošního Hlasu. A uvidíme.

6
Li
Reagovat

Já bych si přála aby letošní Hlas vyhrál muž protože mužského vítěze už sme přece jen taky dlouho neměli. Takže pro mě je zatím favorit Ondra z minulého dílu jako zatím asi nejpravděpodobnější adept.

7
Scalex
Reagovat

@Lucas: Kde přesně? Já tam často slyším přidaný reverb a chorus, občas delay, ale použít autotune by mělo být vyloženě proti regulím soutěže.

8
yeey
Reagovat

7 myslim, ze tam bude u nekterych problem spis s tim, co to vlastne ten autotune je

9
Prochor
Reagovat

Ještě jsem chtěl říct, že v tohle díle se mi ale nejvíc líbil Patrik. Jenže si neumím představit, jak svojí úroveň obhájí v jiných stylech. Spíš věřím na Lucii. Ale Patrik byl super- to uznávám.

10
Li
Reagovat

9: Myslíš toho úplně prvního? Mě tenhle styl zpěvu prostě vůbec nesedí ale je to asi jedno protože myslím že v týmu MD se asi kluk stejně moc daleko nedostane.

11
Luke
Reagovat

Lucie Bakešová super, už vím komu fandím :-), snad ji nevyhodí v k.o. soubojích….paráda včera :-)

12
Prochor
Reagovat

10- Ano myslím toho prvního borce. Jenom se bojím jestli nepostavil všechno na tom jediném songu. Je to určitě charismatický mladý kluk a umí zpívat. To se ještě všechno uvidí. Třeba se pletu.

13
Li
Reagovat

12: No ale i kdyby byl dobrej tak myslím že přes popové divy v MD týmu moc daleko nedojde. MD toho naslibuje a pak ho vyhodí bez mrknutí oka. To už známe. Tak aby se vůbec víc projevit stihnul…ale jak říkám můj šálek to není.

14
K.
Reagovat

Prosím vás, tohle byl poslední casting, nebo ještě nějaký bude?

15
Scalex
Reagovat

@K.: Poslední odstavec článku nestačil? 8^)

16
VojtaP
Reagovat

@K.: ještě příští týden, pak už budou battly.

17
bezík
Reagovat

@K.: jestli pod slovem „casting“ myslíš výběry na slepo, tak tohle byl předposlední. Ještě bude jeden.

18
bezík
Reagovat

Update mého absolutního pořadí :

1. Lenka Hrůzová (stále o parník)
2. Barbora Drotárová (nikdo další se pořád nepřiblížil)
3-4. Barbora Hořejší a Lucie Bakešová (Barbora za prapodivnost :D a Lucie ne za vystoupení v Hlasu, tam jí to anglické karaoke ubírá většinu osobitosti ale za toho Jacka Whita s Davidem Krausem a za Napucánka s Dekoltem ;-) )
5-6. Mirka Zuntová (asi největší potenciál růstu) a Petra Kepeňová (unikátní barva hlasu)

Z TOP 6 mi vypadla Veronika, která je mi dost sympatická ale je méně „divná“ než výše jmenované :D
Do finálových kol se z mých favoritek (z kluků se tam nikdo neprokousal) dostane nejspíš jen Lucie a tajně tiše doufám, že i Lenka, ale tam se bojím bojím že je pro běžného hlasujícího nováka přeci jen málo stravitelná a že Majk ji až tolik nepodrží. Ale hrozně rád bych se v tomto případě mýlil.

19
Rick
Reagovat

Hodně se tady skloňuje Jakub ale podle mě to opravdu nebylo nic moc a s Adamcem v SS se to ani omylem srovnávat nedá. Hezounek to je ale myslím že neprojde přes souboje. Mě teda daleko víc včera zaujal Adam, na nic si nehrál přišel a zazpíval a byl skvělý. Má hodně zajímavý hlas a mě se včera líbil zdaleka ze všech nejvíc.

20
DJ Vlado
Reagovat

@bezík: Já mám tu Top 6 v tuto chvíli takhle:

1. Lucie Bakešová
2. Kristína Mihaľová
3. Lenka Hrůzová
4. Natália Hatalová
5.-6. Ondřej Mašík a Adam Urban

@Rick: jj. i mě zaujal Adam víc než Jakub, takže jsem rád, že tu nejsem s tímto názorem sám :-)

21
K.
Reagovat

@Scalex: Zeptat se je rychlejší než se číst s článkem ;-)

22
K.
Reagovat

@bezík: jj dík!

23
Katka
Reagovat

Koukám, že se, pánové, liší váš smysl pro humor. Vladovi se dotazy diváků líbily, Scalexovi ne :D Ale v pořadí zpěváků se skoro pořád shodujete… ve většině :D

24
yeey
Reagovat

@K.: „co bych se namahala a cetla si ty clanky, se kterymi se Vlado a Scalex pul dne namahali, kdyz staci trochu zaotravovat ostatni“ :-DDD

25
Scalex
Reagovat

@K.: Tak pro běžné články to možná platí, ale ne pro takovéto výjimečně brilantní. 8^)

26
Scalex
Reagovat

@Katka: mně by se takové vtípky i líbily, ale tohle mělo naprosto strašné provedení a ty vtípky byly jak ze školky. Možná ty fousy trochu… no ale stejně nic moc. Buď tam měli dát nějaké opravdu kulervoucí fóry, které by mi roztrhaly bránici, nebo raději dát prostor Leošově improvizacím.

Navíc mi to přišlo málo vtipné i v porovnání se zbytkem scénáře, tedy zejména s voiceoverem (ten mluvený komentář při medailoncích, před vystoupením a podobně), např. po přestřelce s červenými botami věta „Pepa Vojtek nakonec soutěžícího nalákal na boty. Tak uvidíme, jak jim jejich spolupráce pošlape.“

27
K.
Reagovat

@Scalex: ;-)

28
Katka
Reagovat

@Scalex: Ten voiceover, jak tomu říkáš, to je předem napsaný? Já myslela, že si to ten chlap, co to mluví, vymýšlí na místě podle toho, co běží na obrazovce. A ti moderátoři si to nevymýšlí sami? Podle mě je to celý improvizace.

29
Scalex
Reagovat

Kdepak, voiceovery jsou samozřejmě nahrávány někde v televizním studiu a někdo píše scénář celého dílu, například se i sestavuje optimální pořadí soutěžících, aby byli odprezentováni vyváženě jak machři, tak loseři.
I u živých show, kdy ten „voiceoverista“ sedí ve studiu a mluví naživo, je všechno ve scénáři. Ten člověk říká různé faktografické údaje o soutěžících a o jejich písničkách, takže nesmí udělat chybu. No a vtípky tam většinou má taky připravené předem. Do určité míry se improvizovat dá, ale tohle není oneman show toho voiceoveristy. On je služebníček, který slouží celé show. Není možné mu dát takový prostor, kde by se do toho vtipu třeba zamotal a nebo nechtě řekl něco nevhodného.

30
Kovy
Reagovat

Jak to tak vidim tak nejlepší tým má MIchal David: Pavlína Duriačová,Petra Magdová (velké hlasy), Vendula Příhodová (zajímavá), Patrik Malý ( to bude takovej ten benjamínek náctiletých.) a Zolo Lebo, tahle pětka podle mě pujde do live shows, u Dary s Martou: tam se mi nejvíc líbí zminovaná Lucie Bakešová a dále Marek Relich. U Pepy: Sára Milfajtová, Zuzana Kamencová a Simona Gážiková. Majk Spirit: Miroslava Zuntová, Veronika Strapková, Lenka Hrůzová a mně osobně i Aneta Šrolerová …tak to jsou moji favoriti a zároveň tipy na přímý přenosy,tak jsem zvědavej v kolika se trefim..;)

31
Katka
Reagovat

@Scalex: :D Díky za vysvětlení, mně tyhle věci zajímaj. By mě teda zajímalo, kdo to do toho Hlasu píše. Vlastně i kdo to píše X Factoru. Neznáš je? :D Zní to, jako bys tohle sám už někdy dělal :-) Já vždycky myslela, že tyhle věci vznikají většinou až na místě při natáčení.

32
Scalex
Reagovat

@Katka: scénáře Hlasu píše Jan Liška, scénáře X Factoru píše Lukáš Franta.

Sám jsem to nikdy nedělal 8^) ale ochomejtám se kolem televizního natáčení už asi 9 let, tak jsem si lecčeho všimnul a leccos pochytil. 8^)

Každé natáčení je obrovská mašinérie, která musí dokonale klapat, tam fakt není moc prostoru na improvizaci. No a tyhle díly Hlasu stejně nejsou živé, je to sestříháno ve střižně, takže tam se dostaví ten voiceoverista a k sestřihu Hlasu namluví ty komentáře. Samozřejmě v takovéhle situaci si může dovolit vtipkovat nebo improvizovat, protože když se to nepovede, tak se to nahraje znovu a do vysílání jde pak finální verze, která je v pořádku. Při živém natáčení je to přísnější, protože všechno je rozplánováno skoro na vteřiny, takže není možné, aby voiceoverista rozjel něco, co by zabralo mnohem víc času. A to by se u improvizace mohlo stát. Ono už je dost na tom, že improvizuje porota a moderátoři, protože ti opravdu musejí reagovat na nečekané situace. A celou dobu jim nervózní rejža huláká z režie do ušních odposlechů, že „tečeme!“ (tj. jsme dlouzí a když pořad na některém místě nezkrátíme nebo nezrychlíme, přetečeme časový rámec, který pořad v televizním programu má)

33
K.
Reagovat

Z tohohle dílu mě nejvíc zaujal Patrik, asi proto, že je nejvíc odlišnej od toho, co jsme v podobných soutěžích slyšeli, a taky mi přišel takovej autentickej (obrovskej rozdíl proti např. Tomimu, kterýho jsem poslouchala hned v zápětí). Z kluků nebyl úplně špatnej Adam, ale lepší ho při zpěvu nevidět (nenarážím na vzhled, ale na pohyby, mimiku, oblečení). Z holek se mi nejvíc líbila asi Kepeňka, Lucka zpívá dobře, ale má pro mě nezajímavý hlas. Možná ještě Mirka, trochu. Ale v zásadě tam nebyl nikdo, koho bych si bůhvíjak cítila potřebu pustit znovu.
Jinak jak jsem vždycky brojila proti zkráceným songům, tak tady jsou požehnáním – většinu těchhle lidí bych dýl poslouchat nevydržela a u dvou (Tomi, Eva) jsem měla problém vydržet i tu cca minutu a půl.

34
K.
Reagovat

@bezík: Můžu se zeptat, co se Ti líbí na Báře Drotárové? Neber si, prosím, ten dotaz nějak ve zlém, ptám se proto, že jsem se jejímu postupu docela divila, tak by mě zajímalo, co na ní ostatní zaujalo ;-)

35
bezík
Reagovat

@K.: asi prakticky všechno. Skvělá muzikálnost, výtečný smysl pro rytmus, nádherná (pro mě ) barva hlasu, Taková nesnesitelná lehkost bytí, působilo to že zpívá sotva na půl plynu a přitom tam bylo všechno co tam má být. Navíc je tak správně divná. Hele, mě neber moc vážně, já mám opravdu výrazně odlišný vkus od většinového a zajímají mě nejvíc ti divní :D Naopak z těch velehlasů typu Petry Magdové dostávám kopřivku :D Zajímavé na tom bylo , že se k ní otočil i MD. Asi ho ta nesnesitelná lehkost bytí taky zaujala, jinak si to neumím vysvětlit :D

36
K.
Reagovat

@bezík: na mě působila od pohledu sympaticky, ale zpěv mě nezaujal. Večer si ji pustím ještě jednou ;-) Magdová se mi taky nelíbila, vadilo mi, jak šíleně přehrávala a to chrčení za každou cenu jen aby ukázala, že to umí – nehodilo se to k jejímu jinak pěknému hlasu a songu to taky neprospělo.

37
Mila2
Reagovat

35 bezik: no taky jsem si jeste jednou Baru Drotarovou pustila a nic mne na ni nezaujalo. A daleko divnější je ta druhá Bára – Bára Hořejší…

38
DJ Vlado
Reagovat

@K.: Já se nestačím divit, kolika lidem přijde hlas Lucky nezajímavý. Pro mě je naopak velmi specifický a okamžitě rozpoznatelný :-) A není to jen tím, že mám Lucku hodně naposlouchanou. Už když se před devíti lety objevila na castingu ČHS2, tak mě její barva hlasu okamžitě dostala a už nepustila (podobně jako o čtyři roky později u Moničky, i když je to diametrálně odlišný typ hlasu). Někdy mi přijde, že když hlas není zastřený nebo hluboký, tak dostane nálepku „nezajímavý“ (tedy stoprocentně to platí u ženských hlasů, protože nad tenory naopak ženy často slintají jako Maxipes Fík nad buřty). Svým způsobem to i chápu, protože to sám mám podobné u mužských hlasů, jak to není chraplák nebo baryton, není to nic pro mě. Ale pro vzlykavé ženské hlasy mám slabost a Lucku řadím mezi ně :-)
Co se týče Kepeňky, tak barvu hlasu má bez diskuse zajímavou, ale přijde mi, že se za těch osm let nikam neposunula (na rozdíl od Lucky nebo Natálie), pořád zpívá dynamicky v jedné rovině a navíc tak nějak divně frázuje. Ale možná jsem k ní nadměrně kritický, jelikož ve mně pořád přetrvává dojem z jejích hrůzostrašných výkonů ve finále SHS2 :-)

39
Mila2
Reagovat

Co je to rozpoznatelný hlas? Pro mne je to třeba Jaro Smejkal. Ale ten zase nemá rozsah. Ale i tak je to pro mně jeden z největších objevů Superstar. Lucka nemá takhle jasně rozpoznatelný hlas, ale má techniku, rozsah, krásu a osobnost… a vystupuje už jako profesionálka, což může být taky problém, stejně jako to byl problém u Martiny Poulíčkové…
Lidi jsou různí a mají různá hlediska, jak posoudit, kdo je a kdo není zajímavý. U nás Čechů je bohužel ta vlastnost, že hodně závidíme. Takže bude pořád hodně těch, kdo Lucce bude závidět její vše výše uvedené a bude radši fandit divným slečnám s rovnátkami jako je třeba Bára Hořejší, které se zatím nikde moc neobjevovaly… :-)

40
Katka
Reagovat

@Scalex: Tak o Lukášovi Frantovi jsem už slyšela tady odsud, ale Jana Lišku… to nemám tušení, kdo to je.

Ještě jednou díky za info. Třeba já bych ocenila (a asi ne sama), kdyby se tu objevil nějaký článek o tom, jak to v takových show chodí od začátku do konce, co všechno to obnáší atd. :-)

41
dolores
Reagovat

neviem ci Jakub bude mat az taky uspech ako mu predpovedaju tunajsi rekapisti, ale sledovanost na YT zatial hra v prospech Patrika, ktory ma suverenne najvyssi pocet preklikov zo sutaziacich z minulej epizody. mozno nezny hlasok zaujimaveho typka viac pohladi zensku dusu ako nie prilis uveritelny drsnejsi prejav krasavca :))

Scalex.. ze knedlikovy nadech ? fuha:O:O :) tak to som nejako nepocitila, a to som na knedlik v hlase silno alergicka. ak uz, tak je to len taky maly chutny krupicovy knedlicek v polievke ;):)

42
dolores
Reagovat

konecne som si pozrela uplne vsetkych sutaziacich od zaciatku, takze moja 5ka zatial:

1. Kristina Mihalova
2. Patrik Maly
3-4.Ondrej Masik
3-4.Simona Gazikova
5. Lenka Hruzova

Zaujimaju ma este Barbora Horejsi, Natalia Hatalova, Lucie Bakesova, Lacko-Sucik, Zolo Lebo a slepecke duo. sestry Kamensove ma nejako spevacky nezasiahli, ale dost som zvedava ako dopadnu, lebo mi pridu take osviezenie sutaze :))

v kazdom pripade som zvedava, ako dopadnu tito ludia v subojoch, a potom ako vyzneju v dalsich songoch, co dostanu. urcite niekto z nich vypadol. dufam, ze Majk neodstrelil Lenku Hruzovu ako Rytmus Simonu Feherovu.
predpokladam, ze Vlado aj vie ako v suboji dopadla Lucie. isto to nesmie prezradit, ale ked jej silno fandi, asi do zivakov postupila. spominam si na Hnilicu z minulej serie, kde sa dopredu prezradilo, ze nepostupil, vacsina tomu aj tak nechcela uverit a nakoniec to bola pravda.

43
DJ Vlado
Reagovat

@Mila2: Já si myslím, že existuje univerzálně rozpoznatelný hlas, jaký má např. Monička nebo ten Jarda, dále univerzálně bezbarvý hlas (Šárka Vaňková) a ten střed mezi jsou relativně zajímavé hlasy, u nichž se jednotlivé názory na rozpoznatelnost liší. Já jsem třeba nikdy nechápal, co zajímavého je na hlasu Drdy, ale celá řada žen se rozplývala nad tím, jaký má krásný hlas. Takže je vidět že ta zajímavost hlasu je velmi relativní :-)

Ještě k tomu srovnání Lucky s Markétou: myslím, že společné mají hlavně to, že poprvé byly ve stejné řadě SS a přestože byly favoritky, tak se z různých důvodů nedostaly do finále, i když potenciál měly rozhodně větší než ultrazbytečné finalistky Šramlová a Peterková, a po delší pauze to zkusily v Hlasu. Jinak jejich počínání v mezidobí bylo celkem odlišné. Markéta je přece jen profesionálka v pravém slova smyslu, už vydala dvě CD, vystupovala na EuroSongu, zahrála si druhou největší ženskou roli v muzikálu Carmen atd. Oproti tomu Lucka se vyzpívala s kapelami po klubech a vydala s nimi podomácku nahraná CD (i když hudebně velmi kvalitní). Teď sice dostala roli v muzikálu RENT (v němž se btw. alternuje s Vendulou Příhodovou), což je ale imho netradiční muzikál. Proto si myslím, že i když Lucka zpívá jako profesinálka, není tak „poznamenaná“ profesionalismem jako Markéta, proto by u ní ta profesionalita nemusela lidem tolik vadit.

44
K.
Reagovat

@DJ Vlado: Myslím, že nejde o nějakou nálepku, ale věc osobního vkusu. Vzpomínám na debaty kolem Šmajdova hlasu – mně přišel velmi zajímavý a rozpoznatelný, jiným naprosto tuctový ;-)
Kepeňka – mně taky její hlas přijde specifický, no vidíš a Scalexovi zase připadá nezajímavý. Jinak když začala zpívat, tak jsem si taky říkala, že se nikam neposunula, ale pak mi přišlo, že minimálně v technice se zlepšila, to zpomalený frázování mi nevadilo. Ale hlas má pořád stejný, zatímco Natálii a Lucce vyzrál.

45
K.
Reagovat

Jinak mě ještě napadlo, že i když se tomu říká „výběr naslepo“, porotci nějaké informace o soutěžících mají. Nebo to přijde jen mně, že jsou k recyklátům mnohem přísnější než k novým tvářím? Jinak si neumím vysvětlit, že Kepeňce a Janczarové se otočil jen jeden, zatímco té Evě (a dalším, kteří mi přišli poměrně slabí) se jich otočilo víc.

46
K.
Reagovat

@dolores: Vyřazení Lenky bych se nebála. Rytmus měl v týmu Andulu, takže si mohl dovoli mrhat talenty ;-) Navíc sice o Majkovi vůbec nic nevím, ale nepůsobí na mě sebestředně či urážlivě, což při vyřazení Simony F. jistě hrálo roli. Jinak mi Majk přijde děsně sexy a to vlastně vůbec není můj tip.

47
DJ Vlado
Reagovat

@K.: Na debaty o zajímavosti Šmajdova hlasu si pamatuju a taky jsem patřil k těm, pro něž je jeho hlas zajímavý. Opačný případ je imho Drda (viz. má odpověď Mile), řeči o jeho krásném hlasu jsem nikdy nepochopil :-)

48
Monika
Reagovat

Tak ja jsem preste z tech lidi, ktere hlas Drdy okouzlil:-)))) I dneska po tolika letech si stale myslim, ze hlasove byl jeden z nejzajimavejsich (pro me asi i topka), krasne znel, vylozene to lahodilo usim.
Pro me jsou total nezajimave typy jako Hatalova, takovych je v kazdem rocniku aspon tucet, Naprosto obycejna zpevacka u ktere ani nechapu co tu vzhledem ke sve proflaknutosti jeste dela. Sanci mela vic nez dost, zadnou nevyuzila, nevim proc by mela dostavat dalsi. Zbytecne zabira misto jinym talentum.

49
bezík
Reagovat

@K.: Lenka a Sisa Fehérová jsou úplně jiné případy (doufám :D) Sisa už měla ledacos za sebou, po umělecké stránce převyšovala Rytmuse tak o tři třídy a věděla to ! :D, Ona je typ který si nenechá rozhodně nic líbit, takže to dopadla asi jak to dopadnout muselo (navíc to produkce pěkně zneužila, aby měla „aféru“). Lenka mi přijde že zdaleka nemá sebevědomí Sisy a Majk vypadá že není takovej sebestřednej blb jako je Rytmus. Jen nevím,jestli bude Lenku tlačit tak jak tlačil Rytmus Aničku.

50
bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Co se Lucky týče, já vidím fakt obrovkej rozdíl mezi tím anglickým karaoke a tím co zpívá v češtině. Kdybys mě na ni neupozornil a já ji slyšel jen v Hlasu, tak řeknu hmm, docela dobrý a zapomenu. Když jsem si ji ale poslech v češtině, tak to je úúúplně něco jinýho. Najednou se všechny její přednosti vynoří a člověk jen zírá. Pro soutěž je to asi nevýhoda, protože tady jde především o anglické karaoke, ale zase pro kariéru je to ohromná výhoda, protože české publikum prostě nestráví anglicky zpívající. Kdo z takový dosáhl aspoň nějaké trochu větší popularity ? Snad jen Matěj Ruppert ale to je dost specifiká záležitost.

51
bezík
Reagovat

@K.: ještě k Barboře D., poslechni několikrát, třeba to zabere :D. Ne, já nevím, pro mě je neuvěřitelně zábavná, ale je mi jasný, že jsem asi její jediný fanoušek :D U nás není pro tyhle hlasy a týpky prostor, tady se chytat nebude, jen na nějaký okrajový scéně. Je mi jasný že duel nepřežije, ale aspoň že do něj postoupila, už to je fajn ;-)

52
Mila2
Reagovat

No ono taky záleží na tom, zda ke krásnému hlasu patří i krásný nebo zajímavý zevnějšek – Monička Bagárová, Lucka Bakešová, Gábina Gunčíková či z kluků Miro Šmajda – nebo zda hlas a zevnějšek jsem v nerovnováze.. Třeba Leonu Šenkovou jsem vidět nemusela, ale hlas měla nádherný… Stejně tak třeba Chodur nudil zjevem, ale jeho baryton, ač trošku předpotopní, byl a je parádní.Nebo jeden z nejlepších tenorů, co Superstar měla – mladičký Bendig. Vypadal jako vrabčák a zpíval jako Gott zamlada (ikdyž občas falešně). Tak i pro tyto disproporce mohou být zpěváci zajímaví a jiní a vyčnívat z řady ostatních…

53
Monika
Reagovat

Co porad mate s Monickou:-)))) Vsak uz ji davno neni pet, me takhle nekdo nazyvat tak mu asik utrhnu hlavu:-))) Myslim, ze ani dospela Monika by z toho nejasala blahem, to osloveni je strasne:-))))
Jinak Lucka Bakesova mi rozhodne neprijde jako krasavice, aby stala za zminku:-)))) Pred ni je x hezcich jen v teto rade Hlasu.

54
Mila2
Reagovat

Monika: No za zmínku Lucka určitě stojí :-) Ony ty Tvoje soudy jsou naštěstí dost odlišné od toho, co si myslí, slyší a v tomto případě i vidí ostatní…

55
Monika
Reagovat

@Mila2</@Mila2: To se seredne pletes, mozna by za zminku stalo, jak to Vlado schytal v diskuzi, kdyz umistil Lucku mezi deset nejhezcich divek v SS, takze asi tak. Ale holt nekdo rad leze jinym do zadku ze:-))))

56
Jai Kudo
Reagovat

@Mila2: Krásný hlas a vzhled….není to podmínka, ale je to vždycky senzační spojení. Já už vzhledem k věku tyhle mladý holky sleduju jen tak zpovzdálí, nejsem v tom jako Vlado :-D Ale upřímně – kdyby GG zpívala jako GG ale vypadala jako Leona Šenková, tak v tom fanklubu asi nejsem :-D Ale i naopak – kdyby GG vypadala jako GG a zpívala blbě, tak tam taky nejsem :-D Je to prostě jedno s druhým….
Tím jsem chtěl říct, že tak nějak Vlada apod. chápu, Monička je moc pěkná a navíc od nás z Brna, takže se mu nedivím….

57
Mila2
Reagovat

@Monika: nějak TI nerozumím…:-) ono říct tady svůj názor můžeš jen Ty a přes to vlak nejede?

58
Mila2
Reagovat

ještě k tomu vzhledu – mně se třeba moc líbil Petr Ševčík, když měl brýle a culík. Tam mi naprosto sedlo to spojení – jeho tenor a jeho vzhled. Když pak přišel bez brýlí a posléze shodil i ten culík, tak mi tam začalo něco vadit, ale kvůli hlasu jsem mu pořád dál fandila.. jenže k mému zklamání se mu jeho první deska moc nepovedla a šlo to nějak do ztracena…

59
Monika
Reagovat

@Mila2: No ja mam prave silne obavy, ze je to vubec tvuj nazor, kdyz tady po Vladovi papouskujes a hovoris o dvacetilete holce jako Monicce:-))) To bychom rovnou mohli zavest Gabinku, Lucinku, atd…No nic neresim stejne to sem nepatri.

60
jab
Reagovat

@bezík: Nejsi sám, mě taky zaujala :-). Jinak Darta z ní byly nadšené, vidí v ní nerozvinutý potenciál, ale i tak bude důležité, jak se předvede v souboji. Jinak jsem před časem narazil na tohle, doufám, že je to ta samá :-D, ale podle hlasu bych řek že jo.
http://dip.rock.sk/

61
Mila2
Reagovat

@Monika: můžu Ti taky říkat Monička, když se Ti to tak líbí :-)

62
bezík
Reagovat

@jab: super, díky ! Je to určitě ona. Ten „Vánok“ je výbornej, strašně zajímavě vedená pěvecká linka. Když už jsme dva, nezaložíme fanclub ? :D Stanovy dodám ;-)

63
bezík
Reagovat

@Mila2 + Monika: Holky, nechcete si koupit dvojdomek ? :D Vzhledem k tomu, že jsem snad mimo podezření, že bych tu Vladovi nějak pocheboval :D musím zcela subjektivně prohlásit, že Lucka je moc krásná holka. V tomto směru by tu letos jen těžko hledala konkurenci ;-) A mezi deseti nejhezčími v SS zcela určitě ano.

64
Monika
Reagovat

@bezík: Tak s prominutim to tve okate procitnuti, jak je vlastne nahle Lucka skvela mi je k smichu, tudiz to ani neberu moc vazne:-)))) Zpevak bud je dobrej bez ohledu na jazyk nebo neni.

65
jab
Reagovat

@bezík: Proč ne. Ono to bude ještě hodně veselé, pokud náhodou „Baška“ projde do živáků :-D.

66
dolores
Reagovat

@K.: ano, Majk je sexy, a aj ked nemusim HH, niektore jeho skladby ma celkom bavia. objavila som ho vlastne vdaka mojmu synovi, ktory ho ma tak rad, ze o nom pisal aj slohovu pracu :)) preto ma potesilo, ked som sa dozvedela, ze bude v porote Hlasu. ale az po zivakoch ho ako kouca budem vediet zhodnotit komplexne

67
bezík
Reagovat

@Monika: Šlaka, jsem prozrazen !!! :D :D
Ale jinak docela zásadně nesouhlasím, jsou zpěváci co neumí vůbec zacházet s češtinou a naopak, jsou takoví co jsou v angličtině zapomenutelní. Ale to je jen můj hloupý subjektivní názor, objektivně máte samozřejmě pravdu vy vaše velkoMoničenstvo (úklona až k pasu) ;-)

68
K.
Reagovat

@dolores: Dej prosím tip ;-)

69
dolores
Reagovat

@K.: tak napriklad http://www.youtube.com/watch?v=AJlD5gQeVCI
cenim si u neho, ze sa vo svojich „recitaciach“ nepotrebuje sebaprezentovat vulgarizmami ako Rytmus, ci Separ, a ked tak len minimalne. aj napriek tomu je uspesny. tak hadam bude dobry aj ako kouc, lebo Rytmus bol imho dobry.

70
jab
Reagovat

@dolores: Jj Rytmus měl podle mě co do součtu kvality všech finalistů nejsilnější tým, v jeho TOP 3 měl každý něco, čím byl zajímavý ;-). Podle mne Majk může být ještě lepší, ale sílu jednotlivých týmů zhodnotím až po úderu středeční půlnoci ;-).

71
bezík
Reagovat

@jab: To je pravda, Rytmus měl tři nejlepší zpěvačky v soutěži. Dvě nejlepší ale pro jistotu vyřadil hned v duelech. Zbytek byl takovej lepší komparz, aby mu neohrozil jeho favoritku. Nebo tam byl ještě někdo dobrej ? Já mám tu paměť dost mizernou :D

72
Rena
Reagovat

@bezík:
písnička se mi také líbí, holka je to zajímavá, uvidíme, co dá příště..

73
Rena
Reagovat

Lucie Bakešová a David Kraus (Show Jana Krause)
http://www.youtube.com/watch?v=I6-nkdHZzOU

74
K.
Reagovat

@dolores: Dík! Popravdě řečeno mě to moc nezaujalo, ale kouká se na Majka věru pěkně ;-)

75
K.
Reagovat

@bezík: Teď ještě který myslíš ;-) Pro mě byly nejlepší Anna, Sisa a Zuzka od Dary ;-)

76
bezík
Reagovat

Majk je takovej „hodnej“ hiphoper. Nevíte někdo, jestli umí zpívat ? Myslím trochu :D Někteří rapeři trochu uměj, někteří neuměj. Jen jsem zvědavej :D.

77
bezík
Reagovat

@K.: Ty co byly u Rytmuse, tedy Sisa, Anička a Lucie Dobrovodská ;-). Zuzku už si nepamatuju, holt stařecká skleróza :D Jak se jmenovala příjmením, zkusím pohledat ?

78
jab
Reagovat

@bezík: Mikulcová. Doporučuju, na trubce má dost zajímavé autorské věci. Jinak Zuzka patřila i mezi mé favority ;-)

79
bezík
Reagovat

@jab: Vidíš, Mikulcová, už jsem si vzpomněl. No moc pěkná muzika, krásný věci dělá holka.

80
jab
Reagovat

@bezík: Nejen muzika, ale i ta barva hlasu :-) Zuzku jsem měl navíc rád i jako osobnost, má takové zvláštní charisma. Což si myslím, že se u jazzu (příp. čehokoliv jazzem alespoň načichlého) rozhodně hodí ;-).

81
K.
Reagovat

@jab: Hlasově se mi z minulého Hlasu líbila úplně nejvíc.

82
jab
Reagovat

@K.: Mě taky. Když jsem si tehdy pouštěl nějakou její tvorbu ještě se Sanylandem, tak mi místama připomínala Zuzanu Michnovou :-).

83
DJ Vlado
Reagovat

ANKETA: SuperTop 12

Je na čase dát si malou anketu :-) Napište svou Top 3 soutěžících ze všech u nás dosud proběhlých talentových soutěží ve čtyřech základních genderovo-národnostních kategoriích.

Já to mám takhle (řazeno vždy abecedně):

Top 3 Češky: Monika Bagárová, Lucie Bakešová, Gabriela Gunčíková
Top 3 Češi: Petr Bende, Martin Chodúr, David Weingärtner
Top 3 Slovenky: Patrícia Janečková, Dominika Mirgová, Martina Šindlerová
Top 3 Slováci: Peter Cmorík, Robo Šimko, Miro Šmajda

A jak to máte vy? :-)

84
soft melody
Reagovat

@Scalex: Diana Krišková je kvalitná speváčka. Hoci jej tento den nevyšiel má iné kvality a hlavne keby si pieeseň vyberala sama určite by to zaspievala presne a dobre… nie je rocková speváčka a tu sa to aj potvrdilo …. nabuduce hadam presvedčí o svojich kvalitách … napriklad jedna vecička zo skúšobne jej kapely.. http://www.youtube.com/watch?v=daYQuRyiORI

85
uKaStany
Reagovat

@DJ Vlado: u pozadí

86
Scalex
Reagovat

@soft melody: Poslechl jsem si to, ale v 1:50 už jsem to musel vypnout, to se fakt nedá. Diana má obrovský problém s intonací, jede těžce nad tónem. Stejně v soutěži, stejně na téhle nahrávce ze zkušebny. Možná není problém v hlasivkách, ale v uších, možná špatně slyší a nedokáže se sladit s podkladem, možná sama sebe slyší tak silně, že sama pro sebe „překřičí“ podklad a proto to neladí. Nevím, nejsem lektor zpěvu, takže netuším, co všechno může být za problém a jakým způsobem ho řešit. Já jen slyším výsledek a ten je špatný. Potenciál tam je, ale tuhle věc musí Diana urychleně vyřešit, jinak se v jejím případě bude jednat o týrání obecenstva.

Lidé bez hudebního sluchu tu chybu neslyší, lidé s průměrným relativním hudebním sluchem už začínají trpět, no a lidé s dobrým relativním nebo dokonce s absolutním sluchem bohužel budou Dianin zpěv – pokud s ním něco neudělá – nenávidět.

87
bezík
Reagovat

Já to nemám abecedně ale dle mého pořadí v každé kategorii.
Ti kluci jsou kromě Itcha spíš do počtu :D, pro mě s velkým odstupem za holkama ;-)

Top 3 Češky : Aneta Langerová, Magdalena Šalamounová, Sabina Křováková
Top 3 Češi : Petr Bende, David Weingärtner, Jaro Smejkal
Top 3 Slovenky : Sisa Fehérová, Celeste Buckingham , Petra Kepeňová
Top 3 Slováci : Štefan „Itcho“ Pčelár, Peter Cmorník, Miro Šmajda

88
Jai Kudo
Reagovat

Slovenský soutěže jsem nesledoval, jen České a ČS Superstar, takže to vezmu trochu federálně:
TOP 3 – zpěvačky: Aneta, GG, Debbi
TOP3 – zpěváci: Šmajda, Spilka, Bende

89
Rick
Reagovat

hlas-ceskoslovenska-2014.cz/hlasovani-5-dil-2-4-2014-kdo-byl-nejvetsi-hlas/ Docela zajímavá anketa jak si vedou soutěžící z posledního dílu v oblíbenosti u diváků. Hlasovalo zatím 309 lidí.

90
jab
Reagovat

Já to vezmu, stejně jako vlado, radši abecedně
TOP3 Češky: Gabriela Gunčíková, Sabina Křováková, Aneta Langerová
TOP3 Češi: Pavel Helan, Martin Chodúr, Ondřej Ruml
TOP3 Slovenky: Kristína Debnárová, Zuzana Mikulcová, Kristína Zakuciová
TOP3 Slováci: Lukáš Adamec, Štefan Pčelár, Juraj Zaujec

91
Rena
Reagovat

@Rick:

Zajímavý, že zrovna Andrea vede.
Mě zaujala Mirka a Patrik – i tím věkem 17 a 16 let…
kdeže budou za 5 – 10 let, uchytí li se a budou zpívat dál

92
Rena
Reagovat

TOP 3 pro mě a komu jsem zároven poslala i pár hlasů
– holky : Aneta
– kluci : Petr Ševčík, Peter Cmorík, Adam Kukačka

93
Jai Kudo
Reagovat

@soft melody: MYslím, že v té zkušebně měla taky dost špatný den… :-D A o „kvalitním“ zpěvu si myslím něco diametrálně odlišného…..

94
Rick
Reagovat

91: Proč vede zrovna Andrea taky nechápu protože mi nepřijde ničím výjimečná a zároveň nechápu ani druhé místo Mirky která mi ve srovnání s ostatními účinkujícími dílu přijde hodně nevýrazná. Naopak mě mile překvapilo vysoké umístění Adama a překvapením je i umístění zde favorizovaných Lucie a Jakuba na samém propadlišti žebříčku.

95
dia
Reagovat

@Scalex OMG co sa človek o sebe nedozvie po 20 rokoch aktívneho spevu. Tak to ma asi ,,pekne klamú“ vsetci hudobníci a priatelia s ktorými som spolupracovala a stale aj spolupracujem. Ale preco by to robili ? nemam ani bohatých rodicov ani priatela ktorý by im za to platil, ze ma pocuvaju a koncertuju so mnou …. Pripúšťam, že som to maximálne dovrzala uz len pri vybere skladby a kratkom cviceni s kapelou ale sama odmietam aj na základe úspechov, ktoré som už zaznamenala ze spievam stále nad tónom alebo niečo podobnééééé… preboha tak to fakt nemozem prijat… uši mám pokiaľ viem zatiaľ v poriadku… tak len konštatujem ďakujem za tuto konstruktivnu kritiku posunula ma dalej ale kazdopadne stojim si sama za svojimi kvalitami aj nedostatky poznám a snad ked sa odhodlam niekedy nabudúce bude to ovela lepsie ;) ale dakujem …

96
Jai Kudo
Reagovat

@dia: Někdy je dobře se dovědět pravdu…..třeba i po 20 letech……

97
Dia
Reagovat

@Jai Kudo: nemas ani paru ,,,, ale predsudky su svina , kto ich raz ma nezbavíme sa ich …. Príď na koncert a nebuď múdry :D

98
bezík
Reagovat

@Dia: Milá Dio, nevím jak souvisí předsudky s falešným zpěvem, ale to co slyšel Scalex slyším taky. A abych šel na koncert, to bys mě musela něčím přesvědčit, což si zatím neudělala. Jedno dost špatné vystoupení v Hlase a jedna špatná nahrávka ze studia k ničemu takovému nelákají. Ale jestli zpíváš 20 let, neměl by pro tebe být problém nás přesvědčit nahrávkou, která je podle tebe v pořádku (nejlépe z živého koncertu). Pak jistě uznáme, že dosud slyšené byla jen nevýznamná nepovedená část tvého pěveckého projevu a třeba i zamíříme na koncert. Dej odkaz a uvidíme ;-)

99
Scalex
Reagovat

Dio, taky nevím, jaké předsudky máš na mysli. Hodnotím to, co slyším. Nemám žádnou motivaci ani nikoho vychvalovat, ani někomu naložit. U tebe slyším zpěv nad tónem, jak v soutěži, tak na nahrávce ze zkušebny. Není to absolutně nic proti tobě, jako polovičního Slováka mě dokonce ani nikdo nemůže obviňovat, že bych schválně kritizoval Slováky.
Nevím, v čem přesně tvůj problém se zpěvem spočívá. Možná jsi náročnější na odposlechy a potřebuješ mít lépe vyvážený odposlech kapely a svého zpěvu. Protože ve spoustě pasáží jsi sice zpívala nad tónem, ale konstatně. Tj. v podstatě jsi držela dobrou intonaci, ale jen v kontextu zpěvové linky. Kdyby se to pustilo bez podkladu, jen čistý zpěv, tak by to paradoxně bylo mnohem lepší. Možná že když dobře slyšíš kapelu a dobře slyšíš svůj vlastní hlas, tak to dáš bez problémů. Ovšem ani v jednom z případů, které jsem viděl, se to nestalo.

Já už jsem podobný případ zažil – zpěváka, který zpíval výborně, ale musel mít svého osobního zvukaře, který mu do uší namíchal odposlech přesně na míru. Jinak zpíval falešně jak tisíc divých sviní. Lidské tělo je zvláštní organismus a každému funguje trochu jinak. A někdy není lehké zjistit příčinu, proč něco nefunguje. Držím palce, ať to odhalíš a ať zjistíš, co a jak napravit. Bude to dobře pro tebe i pro tvé posluchače.

100
dia
Reagovat

@Scalex: Ja vám ďakujem všetkým za vaše pripomienky… Úplne s vami súhlasím čo sa týka vystúpenia v hlase s ich kapelou začala som spievať skôr ako som mala a preto a to so mnou ťahalo celú pieseň. Nástupom som si od začiatku nebola istá, pretože mi dali verziu skladby, ktorá mi nesedí, ale o predsudkoch hovorím len to, že nemôžete súdiť kvalitu speváka na základe jedného posluchu… Mám veľký funclub doma medzi laikmi aj skvelými muzikantmi takže si myslím že fakt to bol len zlý deň samozrejme sama som si vedomá svojich kvalít (zdravé sebavedomie) a takisto svojich nedostatkov… Či vás niekedy presvedčím neviem tieto súťaže sú úplne iné ako keď mám koncert niekde mimo médií ale ešte raz to asi skúsim v takejto súťaži a budem sa snažiť vybrať lepšiu skladbu a s kapelou to dať čo najlepšie… Vďaka za spätnú väzbu :D

102
Prochor
Reagovat

Podle toho, komu bych šel na koncert:
Aneta,GG,Sabina nebo Najdekrová
Ševčík,Bende,??? (Chodůra už nechci nikdy slyšet)
Berkyová,Celeste,Fecková
Adamec,Šmajda,Itcho

104
Tomáš
Reagovat

101: A co konkrétně se jim na tý holce s ukulele líbilo? Podle mě naprosto přehnaný a přeafektovaný vystoupení, i ten její hlas mi připadá že si tím potvořením vytváří sama. Už tam byly rozhodně daleko větší talenty.

105
K.
Reagovat

@Tomáš: Podle mě má potenciál, když ji někdo správným způsobem usměrní, může být fakt dobrá.

106
bigZ
Reagovat

@Tomáš & K.
ona se již dost cílevědomě usměrňuje sama a není v médiiích zcela neznámá :-)
http://www.youtube.com/channel/UCw_-bOw8Y3wPfpOpWGEOG0Q
Přiznám, že pro mně ji objevila až včera upoutávka Hlasu. Také jsem napoprvé zíral, ale je to originální top interpretace fláku, na němž (by) mraky adeptů vyhořely. A tuším, že její vystupování vyvolá velké emoce – ať kladné, nebo záporné – o což vlastně v show jde.
Nelze jí také upřít značný autorský potenciál (Bye, Bye, Unfaithful Man, Shubidu…).
Sice ne vše z jejího YT kanálu se mi jednoznačně líbí, ale je tam patrný značný vývoj.
Za mně palec nahoru a jen tak dál…

107
Jai Kudo
Reagovat

Je to Elis od Šišky (Petarda Production) , asi už neví, jak ji prosadit. Je u nich taky Konvičková nebo Mrózek….

108
Monika
Reagovat

Mne osobne prijde slecna dost desiva, tyhle afektovane diblikovske typy vylozene nesnasim. Navic ani nevim co v te soutezi dela, vzdyt uz je pomerne znama, kdyby byla dobra davno se prosadila. Vedle Konvickove vystupuje i v klipu Chodura napriklad.

109
Nofux
Reagovat

No, Elis je jedna z těch víc profláklých zpěvaček z letošního hlasu. Mně se teda její verze Adele vůbec nelíbila a souhlasim, že to bylo přeafektovaný. Znám její originální tvorbu, sice nic pro mě, ale pár slušných věcí pro rádia by se tam našlo no, tak bych ji úplně nezatracoval. Pamatuju si, že její song Depressing Valentine se v roce 2012 držel pár týdnů v rádiovém žebříčku.

Přidat komentář