Panáček v reality show

Ženy na cestách (2.2.) Egypt

2. Únor 2014 | napsal(a): | reality show: Ženy na cestách

[singlepic id=8386 w=615]
V pořadí pátý díl netypického cestovatelského magazínu Ženy na cestách diváky TV Prima zavede do země faraonů a pyramid. Míša se Zlatuší se vydají do Egypta. Jakému místu dají cestovatelky jméno Hexnšus? A kterou z nich si prodavači na tržišti spletou se zpěvačkou Shakirou? Dívejte se na další díl magazínu Ženy na cestách 2014 v neděli 2. února v 18.00 hodin na Prima Family.

Začíná se v Hurghadě s řízkem

Prohlídku jedné z nejlidnatějších zemí Afriky zahájí cestovatelky v městě Hurghada. Přesto, že jsou na úplně jiném kontinentu, v Egyptě překvapivě najdou leccos, co jim připomene Evropu a Českou republiku.

Když si například v restauraci objednají šneky, dostanou obalovaný řízek. Ve městě najdou kavárnu pojmenovanou Praha. Symbolicky se tu potkají hned se dvěma českými prezidenty.

Dovolená v Egyptě: Prohlédněte si nabídku zájezdů od 300 CK do Egypta >>>

V Hurghadě si užijí nejen slunění na pláži, koupání v moři, ale během výletu lodí si vyzkouší i šnorchlování. Podívají se také – patřičně zahalené – do jedné z mešit.

[singlepic id=8387 w=615]

Pokračování v Údolí králů

Byla by škoda cestovat do Egypta a nepodívat se do Údolí králů, nejznámějšího pohřebiště egyptských králů a významných hodnostářů. Dámy na cestách navštíví také chrám královny Hatšepsut, který si přejmenují na Hexnšus. Čas si udělají i na chrám boha Amona v Karnaku.

A hurá do beduinské vesnice

Dovolená v Egyptě: Prohlédněte si nabídku zájezdů od 300 CK do Egypta >>>

Další zastávkou, na kterou budou cestovatelky dlouho vzpomínat, je návštěva beduínské vesnice. Míša se Zlatuší si tu zakouří vodní dýmku a ochutnají silný beduínský čaj. Na vlastní kůži se přesvědčí, jak složitě beduíni získávají každou kapku vody. Nakouknou do beduínské kuchyně, navštíví místní manufakturu na výrobu tkaných koberců a odhalí tajemství, proč mají beduíni krásné bílé zuby. I tady na ně čeká připomínka domova. Jeden z beduínů na ně totiž promluví poměrně slušnou češtinou.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Ženy na cestách

Diskuze k článku

Počet komentářů: 22
1
hihi
Reagovat

Já z těch fotek vždycky nemůžu. To jsou dvojice. Dali byste si spíš tu bloncku nebo Zlatuši? :D A co Anife? Už nenatáčí?

Reagovat

@hihi: Jak dali? :)) Jinak se snažím vybírat vždy ty lepší, z těch zaslaných. Ještě tam byla jedna, kdy ta více při těle je v crocsech a ponožkách. Asi nějaký nový trend, i ve Farmáři je oblíbená tato kombinace :-)

Reagovat

@hihi: Já taky :-)) Minule jsem se Zlatuše lekla až jsem se pokecala kávou :(

Crocsy, nejlíp tržnicové k čemukoli a kdykoli, to je mor.

Jinak já Zlatuši obdivuji. Celou dobu natáčení je věrná svým modelům z polské a vietnamské tržnice. Polyesterové haleny, riflové šortky a je po celém světě za hvězdu.

4
haha bimbi
Reagovat

Díky té buranské bachyni (a moc se omlouvám za silný výraz, ale vhodnější mě v této souvislosti nenapadá) je to absolutně nekoukatelný pořad. Dívat se na ztrapňování sebe sama nějaké primitivní ženy v cizině není moc zábavné :-/

5
flower
Reagovat

Tak Zlatuše a její dorozumívací schopnosti mě opět ohromily, je to opravdu „světoběžnice“, která se domluví všude :-) no bylo mě trapně hlavně při té návštěvě tkalcovny, co ta tam toho namlela. Zlatko co zkusit alespoň základy angličtiny? asi ale u ní to je marné..

6
Poštovní holub
Reagovat

@Ajda:
Nedalo by se kvalifikovat, jako hanobení národa? :)

7
Poštovní holub
Reagovat

@haha bimbi:
Bohužel, mě to taky naprosto odradilo. Škoda, cizí kraje poznávám rád, ale v jiné společnosti.:)

Reagovat

Celý pořad byla propagace cestovky, ale to je známo od prvního dílu a určitě to naláká nové turisty. Minulý díl o Egyptě byl propracovanější. Přesný program výletů, které cestovky nabízí – Údolí králů, šnorchlování, loď se skleněným dnem, návštěva u beduínů. Chodit po Hurghadě ve dne je blbost. Večerní město v sezoně, to jsou davy, musely tam být někdy v listopadu?!
Zlatuši už vypouštím, mně víc vadí Pohádka.

Reagovat

@Ajda: což si myslím, že je životaschopný koncept a asi mně to jako divákovi, ani zaměstnanci v cestovním ruchu, nevadí :) Tedy, aby CK natáčela takové promo jejich žádaných destinací :-)

10
Ajda
Reagovat

@SUNíčko: Mně taky ne, navíc spoustu destinací znám, tak je to příjemné vzpomínání. Jen od toho nesmí nikdo čekat klasický dokument.

Reagovat

@Ajda: Tam mně více vadí, že pokud se nepletu, tak tohle je nějaká 3. nebo 4. řada a některé destinace jsou opakovaně a nepodívají se i do jiných :-) Ale možná zase jen špatný dojem :)

12
Poštovní holub
Reagovat

Pořád se přikláním k tomu,že spoustu diváků odradí tím, že „průvodkyně“ jsou nestravitelné.:)

13
Ajda
Reagovat

@SUNíčko: To vadí i mně a ty opakované destinace už nemají takovou úroveň jako v minulých řadách. Třeba když Egypt, čekala bych návštěvu Sharmu. To samé u Turecka. Minulý díl byl daleko lepší, než tenhle.

14
Ajda
Reagovat

@Poštovní holub: Holoubku, taková Zlatuše je bohužel vzorek české turistky. Foťák vždy v akci, hlavně nezapomenout vyfotit každé jídlo, obejít každý krámek, nahlas nadávat na drahotu a nakupovat „kvalitní“ fejky. Když máš takovou dámu, nejlépe s kamarádkou v okolí, je o zábavu při jejich sledování postaráno ?D

15
okkvp
Reagovat

14 – no, mě takové kusy zcela dokáží zcela dokonale otrávit a proto už léta dovolené zásadně zcela soukromě a pokud možno daleko od destinací obsazovaných českými cestovkami. Dělat si z nich srandu mi bavilo naposled někdy v 95.

16
Ajda
Reagovat

@okkvp: Míváme štěstí a často býváme jediní Češi hotelu, což má své výhody, ale potkat někde v okolí takovou Zlatuši mi nevadí, pobaví a zase ji nevidím. A je jedno který rok se píše, Zlatuše jsou nesmrtelné jak na horách, tak u moře.

17
Ananas
Reagovat

@Poštovní holub:
Co Ty víš, třeba naopak někomu vyhovuje, že jsou „jedny z nás“. Potkala jsem leckde účastníky zájezdu, mezi kterými by Zlatka byla za Miss Mensa a Universe v jednom. Ale abychom tolik nestřílely do vkastních řad, nutno podotknout, že to nebyli nutně jen Češi.

Reagovat

Nevím, proč mně tento pekelný song připomnělo tento pořad :)) http://www.youtube.com/watch?v=fJAK7ixNV00 Taky pěkná propagace turistické destinace … jsi rozpálená jako pláž :))

Upozorňuji, pouštět pouze na vlastní nebezpečí :)

19
Ananas
Reagovat

@SUNíčko:
Jj, taky jsem to shlédla, ale neměla jsem odvahu to šířit dál (nejsou na to paragrafy?:-))

20
Bobby Brown
Reagovat

@SUNíčko: @Ananas:
jo, to pobavilo!

Já mám zase jinou vzpruhu, když potřebuji psychicky podpořit – je to taky trochu cestovatelské, zpívá se tam totiž o dopravním prostředku.
Příjemnou zábavu z Holandska:
http://www.youtube.com/watch?v=AJSI0FDVZxU

21
okkvp
Reagovat

@Bobby Brown: OT- BB, prosím pamatuj si, že reakce na post je pro stroj link stejný jako link na článek mimo a volně pustí jen dva (jinak zůstaneš na schvalovačku nebo spadneš do spamu)

22
Ananas
Reagovat

@Bobby Brown:
Myslíš, že to vážně myslí vážně?
Ale ten skůtřík je nádherný!

Přidat komentář