Panáček v reality show

Ženy na cestách (26.1.) Mauricius

25. Leden 2014 | napsal(a): | reality show: Ženy na cestách

[singlepic id=8343 w=615]
Specifický cestovatelský magazín jménem Ženy na cestách pokračuje 4. dílem, který diváky zavede na rajský ostrov Mauricius. Kam se Míša se Zlatuší vydají, když půjdou po stopách kapitána Nema? A objeví věhlasný Modrý Mauricius. Dívejte se v neděli 26. ledna v 18.00 hodin na další díl magazínu Ženy na cestách na Prima Family.

O této malebné ostrovní republice prý kdysi spisovatel Mark Twain, který tu pobýval, prohlásil, že Bůh nejprve stvořil Mauricius, a teprve pak ráj jako jeho kopii.

Dovolená na Mauriciu: Prohlédněte si nabídku zájezdů od 300 CK na ostrov Mauricius >>>

Ostatně když Míša na ostrově stanula, prohlásila, že právě tady by chtěla žít. Takže průzkum ostrova částečně věnovala i hledání potenciálního partnera. Spolu se svou parťačkou Zlatuší začnou prohlídku strova v metropoli Port Louis, která je politickým i multikulturním centrem této oblasti. Na jednom místě tu najdou mešity, křesťanské katedrály i hinduistické chrámy, stejně jako plno obchodů a restaurací. Zlatuše má oproti Míše trochu jiné přání – chce se podívat, jak vypadá známka Modrý Mauricius.

[singlepic id=8344 w=615]

Obě dámy na cestách nezkoumají jen filatelistické unikáty, ale také například mořské dno. Díky průzračnému moři si dopřejí procházku po mořském dně mezi hejny rybiček.

Vypadají při tom a cítí se tak, jako kdyby chodily po Měsíci. A pod mořskou hladinu se ponoří i podruhé, tentokrát ale ve speciální ponorce. V hloubce pětatřiceti metrů Míša převezme řízení a ponorku pak nechá vynořit. Podruhé si tak obě dámy budou připadat tak trochu jako v kůži Kapitána Nema.

Dovolená na Mauriciu: Prohlédněte si nabídku zájezdů od 300 CK na ostrov Mauricius >>>

Své chuťové buňky uspokojí na severu ostrova v muzeu nazvaném „Dobrodružství cukru“. V bývalé továrně na zpracování cukrové třtiny s údivem zjistí, že cukr může být i hořký. Následovat bude degustace místního rumu. Obě cestovatelky zaujme také ohromná botanická zahrada, kde uvidí největší lekníny na světě. Navštíví i krokodýlí farmu La Vanille. Kromě krokodýlů jsou tu například i obří želvy, z nichž nejstaršímu samci je 95 let.

Jedním z tradičních sportů na Mauriciu jsou koňské dostihy, místní dostihový klub byl založený v roce 1812 a zdejší závodní dráha je druhou nejstarší dráhou na světě. Zlatuše neodolá a vsadí si na koně jménem Tygr. Bude mít štěstí a vyhraje? Své štěstí budou dámy pokoušet i při domorodém a velmi smyslném tanci Sega, který se obě zkusí naučit.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Ženy na cestách

Diskuze k článku

Počet komentářů: 4
1
hihi
Reagovat

Ta napravo je sexy :D

2
Prochor
Reagovat

Navrhuju anketu nej RS 2013. Za sebe slovenská Farma.

3
Linda
Reagovat

Teda Zlatuše, Váš výraz bojovného býka není k překonání. Jen řetěz ke krku a uvázat u žlabu.

4
Poštovní holub
Reagovat

@Linda:
A v žádném případě nepouštět do světa. :)

Přidat komentář