Panáček v reality show

Ženy na cestách (19.1.): Turecko

19. Leden 2014 | napsal(a): | reality show: Ženy na cestách

[singlepic id=8297 w=615]
Další díl netradičního cestovatelského magazínu Ženy na cestách nabídne tentokrát v neděli 19. 1. výlet do země, která je branou mezi Evropou a Asií. Tureckem, oblíbenou destinací i mezi českými turisty, provede tentokrát diváky Adéla a Zlatuše. Jak se stanou hvězdami vodní show? A kde si budou hrát na princezny? Dívejte se na další díl magazínu Ženy na cestách.

Adéla v Turecku nějaký čas žila, proto se ochotně ujme role průvodkyně. Cestovatelky zamíří na Egejskou riviéru do města Marmaris. Do tohoto oblíbeného letoviska, které bylo původně ospalou rybářskou vesnicí, se v největší sezóně sjíždí až 400 tisíc turistů. Zlatuše s Adélou si odsud odvezou spoustu zážitků. Stihnou projít staré město s křivolakými uličkami plnými lákavých kavárniček, ochutnají místní specialitu – pečenou bramboru, budou obdivovat starý osmanský hrad i mnoho různě rozesetých soch, zajdou na diskotéku a dokonce i na koncert místního zpěváka. Proč si Marmaris cestovatelky přejmenují na Podřezané město? A čím si zaslouží, že se stanou hvězdami vodní show?

Zlatuše s Adélou si také zajedou do Dalyanu, místu proslulému svými bahenními lázněmi. Poté, co udělají něco pro svou krásu a zdraví, navštíví vinný sklípek. Zdejší víno je na ně ale moc sladké. Po obědě v příjemné restauraci je čeká plavba lodí po řece a trocha historie. Obdivují tři tisíce let staré hrobky vytesané do skal, které řeku lemují. Doplují až k 7 kilometrů dlouhé pláži Istuzu, která je mimo jiné známá i tím, že tu kladou svá vejce želvy Caretta caretta. Džípem si pak udělají výlet do malé vesničky vyhlášené svým medem a horským čajem. Jednou z místních atrakcí je 300 let starý strom, který splní přání každému, kdo jej třikrát obejde. Jaké přání vysloví Adéla?

Na další známé pláži – Kiz Kumu se zaposlouchají do místní legendy. Zahrají si na princezny a zkusí chodit po vodě. V městečku Pinar absolvují projížďku na koních. A protože jsou chtivé dalšího adrenalinu, na další pláži si zkusí řídit i vodní skútr. Na paragliding už ale odvahu opravdu nemají. Místo něj si udělají další výlet, tentokrát na Kleopatřin ostrov.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Ženy na cestách

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
hihi
Reagovat

Haha kdo by nemiloval Zlatušu z HSTM, Prostřeno a Žen na cestách. Taková naše velká reality show celebrita, kterou nacpou všude, stejně jako paní Baketu-bagetu, Vladka a Reginu. Čím víc crazy, tím víc fans.

2
Frettie
Reagovat

Při koštu vína s tureckým Vínomajstrem.

Zlatuše: „A co to je synku?“

Turek se díval, co to je za pitomou slepici a pak další záběr. No super. :)

3
okkvp
Reagovat

jojo, Brušperk je vyhlášená vinařská lokalita, tam se rodí znalci (krabičáků)

4
flower
Reagovat

Zlatuše zase perlila…ale co mě dostalo víc než její hlášky byly hrobky vytesané do skály, ty bych vážně ráda viděla naživo. Příště zase Zlatuše (bože za co) tentokrát s Míšou, už se těším na nějaký díl bez ní jen s oběma holkama.

5
Prochor
Reagovat

Mně se líbí Zlatuše – Brušperk zdraví Turecko:-)

6
LadyXL
Reagovat

Já bych snad víc snesla onu „Lídu z lidu – Baketu“ než Zlatuši. Byla by aspoň pr…l a člověk by se fakt obavil. Ale tahleta? Jsem už na ni alergická, přiznávám, a tak se díky ní na ten pořad nedívám!! Prostě ji, bohužel (nebo bohu dík), nedávám …. Ona jim snad za to platí, že ji tam dávají. Vždyť už se jen podívejte na tu nesourodou dvojici. ach jo…

7
okkvp
Reagovat

Já jsem alergická na všecky průvodkyně a dokonce i na průvodce tímhle pořadem a o své vůli nemám naprosto chuť se na něj dívat. Bohužel jsem občas trefena tím, že to náhodně pustí můj muž a já nestačím nebo nemohu utéct ani z dosahu zvuku. Kdyby ty dámy jen blbě krafaly, dalo by se to řešit alespoň vypnutím zvuku, ale on je jejich úrovni bohužel přizpůsoben celý pořad – včetně výběru představovaných lokalit a zajímavostí a způsobu jak jsou představovány. Pro mě je to takové MMB dovolenkové home video a v případě cesty do představované destinace bych měla tendenci se právě těmto místům vyhnout ve strachu, abych nepotkala zástupy Zlatuším podobných.
Za faktickou propagaci čecháčkovského mluvení na domorodce česky bych tvůrce věšela do průvanu

Reagovat

Zlatuše a její garderoba z tržnice je nezničitelná :D Na Pohádku mám ale větší alergii, Anife jsem nedávala vůbec.

9
LadyXL
Reagovat

Zajímalo by mne, jak ty „ŽENY“ vybírají…., co nebo koho, musí znát?? Anebo je to fakt tak, že si partička příbuzných,známých udělá placenou dovolenou a natočí z toho home-video? Svého času tam byla i další selebrita z VV – věštkyně Regina/Zdena…. Nevíte,kde na to probíhá konkurz? :-D Ráda bych se podívala taky do světa… a oblečená jako Zlatuš umím být taky a česky se budu domorodců ptát taky!! a hezky pomalu, aby mi synáčci rozuměli :-DD

10
Anonymní
Reagovat

Nekoukám nato nezajmá měto

Přidat komentář