Panáček v reality show

Slnko, seno, slanina: I. týždeň – príchod kyprotvarých obyvateľov (rekap)

28. Červen 2013 | napsal(a): | reality show: Bučkovci: Slnko, seno, slanina

[singlepic id=6558 w=420]

Aktualizácia: 30.06.2013 (štvrtý deň – rekap)

Dnes o 20:30 spustí televízia JOJ letnú reality show o chudnutí, v ktorej hlavnými hviezdami budú nielen Bučkovci, ale hlavne súťažiaci, ktorí chcú konečne schudnúť. Reality show Slnko, seno, slanina bude vysielaná štyrikrát do týždňa (pondelok, utorok, štvrtok, piatok o 20:30).

DEŇ ŠTVRTÝ – koniec týždňa

Tučkovia majú za sebou druhé veľké váženie. Schudli? Pribrali? Poďme sa spoločne pozrieť na výsledky.

[singlepic id=6641 w=420]

1. najviac schudla Martina – 1,8 kg
2. na druhom mieste skončila Nikoleta – 1,3 kg
3. miesto obsadil Ľubomír – 1,13 kg
4. miesto si vybojoval Peter – 720 g
5. miesto získal Dušan – 660 kg
6. miesto si ukradol Jozef – 540 g
7. miesto patrilo Denise – 340 g
8. miesto si vychudol Edo – 60 g
9. predposledné miesto si uchmatla Mária – 0 g

10. najmenej schudla, resp. pribrala Eva – 60 g

Zatiaľ, čo Denisa plakala zo svojho výkonu. Eva a Mária sa nepochopiteľne tešili, za trest získali „hatížák plný sladkostí“. Sladkosti sa rozhodli rozdeliť aj medzi ostatných súťažiacich.

Kto je AntiBučko

Súťažiaci si spomedzi seba budú po každom veľkom vážení (čiže raz za týždeň) voliť najmenej sympatického člena partie – AntiBučka. AntiBučko získal k svojej váhe trestný kilogram navyše, ktorý mu ostáva až do konca súťaže.

Nominovaní boli za červený tím Martina a za zelený tím Edo. Následne museli všetci súťažiaci hlasovať, kto získa prvý titul AntiBučka. Martina získala 0 hlasov, Edo získal 8 hlasov. Priznám nechápem prečo, avšak tak rozhodli kyprotvarí obyvatelia Sihli. AntiBučka si určite mohli odniesť aj iní súťažiaci. S rozhodnutím boli sklamaní aj Anka a Jano.

DEŇ TRETÍ

Po minulých raňajkách, ktoré sa dali označiť za vysoko kalorické Anka pripravila pre súťažiacich zdravú stravu – jabĺčka a kávu/čaj. V podstate si ich Anka chcela vyskúšať či hovoria pravdu, niektorí boli spokojní, pretože sa konečne mohli zdravo najesť, iní by zase prijala aspoň zopár rohlíkov. Anka sa nakoniec zľutovala a priniesla tučkom rohlíky s domácimi syrmi.

Súťažiaci mali povedať svoje pocity

Anka po raňajkách vyzvala všetkých účastníkov, aby povedali pravdu. Jasne sa mali vyjadriť ako sú spokojní s pobytom na Sihle, čo hovoria na Bučkovcov a ostatných súťažiacich. Viacerí sú unavení, ale nevzdávajú sa. Najviac sa posťažovala Eva.

Prvý tím pracuje, druhý tím kecá

Prvý tím (Jozef, Ľubomír, Edo, Denisa, Nikoleta) sa vrátil k práci z drevom, akurát Nikola bola oslobodená od práce, Anka sa jej rozhodla zveriť oddychovú prácu pri kvietkoch, no ani to Nikole nepomohlo od problémov, ktorú ju v tento deň postihli. Druhý tím (Peter, Dušan, Martina, Eva, Mária) sa vrátil k hnoju. Anka bola z ich prácou nespokojná a tak si súťažiaci museli vypočuť výplach žalúdka. Okrem toho v druhom tíme vládne nepokoj a častejšie menšie hádky medzi súťažiacimi.

Začína sa taktizovanie

Už zajtra čaká našich súťažiacich dôležitý moment – prvé Veľké váženie. Miznúce kilogramy však nebudú jediným faktorom, ktorý môže rozhodnúť o celkovom víťazstve. Súťažiaci si spomedzi seba budú po každom veľkom vážení (čiže raz za týždeň) voliť najmenej sympatického člena partie – AntiBučka. O tom, kto sa ním stane, sa musia rozhodnúť všetci desiati súťažiaci medzi sebou na základe pracovného výkonu či vzájomných nesympatií. AntiBučko získava k svojej váhe trestný kilogram navyše, ktorý mu ostáva až do konca súťaže.

Prvý týždeň a prvé skolabovanie

Nikole pri chudnutí nastolila príliš rýchle tempo a svoje sily precenila. Cíti sa slabá, točí sa jej hlava, tvrdí, že možno dostala úpal a vidí dvojmo. Anka sa rozhodla zavolať sanitku, ktorá ju odviezla na pozorovanie. Nakoniec všetko dobre dopadlo, Nikola sa vrátila medzi ostatných súťažiacich. Rudé duo – Evka a Majka si pripravili pre Nikolu uvítaciu básničku hodnú hviezdnej roty a darček v podobe jablka zabaleného v alobale previazaného stužkou z kontajnera :)

DEŇ DRUHÝ

Po raňajkách, resp. raňajovkovej bombe sa súťažiaci pustili do roboty. Pracovné tímy sa tentokrát vymenili. Prvý tím – Jozef, Ľubomír, Edo, Denisa, Nikoleta bol povýšený k práci pri hnoji a druhý tím v zložení Peter, Dušan, Martina, Eva, Mária sa staral o drevo.

Eva verzus Martinka

Tu vznikol prvý konflikt, keď sa Eve nepáčilo, že to budú mať jej kolegovia dnes uľahčené. Namiesto trojzbuvých vidlí budú pracovať so šesťzubími vidlami! Do debaty sa zapojila aj pani redaktorka Martinka (tak ju označila Eva) a došlo k menšej výmene názorov, kde bola Eva nahnevaná, že sa Martina nepostavila na stranu ich tímu. Je viac ako jasné, že pri týchto ženách bude ešte horúco.

Prvý tím je šikovnejší a zábavnejší

Prvý tím bol celkovo šikovnejší, správne si rozdelili úlohy, pripravili si aj cestu pre fúrik, aby sa s ním ľahšie jazdilo a dokonca prácu, ktorú včera vykonal druhý tím skoro za celý deň, spravil prvý tím za pár hodín. Celkovo v prvom tíme vládla pohoda a za najväčšieho zabávača a rejžu označili Eda. Edo si dnes uťahoval aj z Anky, ktorú presvedčil, že v oplotení je elektrina. Tá sa rozhodla nachytať svojho manžela, ktorému prikázala, aby toto oplotenie opravil. Anke plán s elektrickým kopnutím Jana pri úprave oplotenia nevyšiel, pretože sa ukázalo, že elektrina nie je zapojená a tak Edo skoro dostal po holej od Anky.

Zlikvidovaná záhrada Bučkovcov

Vtipná situáciu sme mohli vidieť aj na záhradke, kde Denisa skoro zlikvidovala celú úrodu. Najprv spadla do hrachu, ako sa pokúšala zodvihnúť, tak skoro udupala celý hrach naokolo a nakoniec sa postavila do čerstvo zasadenej novej úrody (nešpecifikovanej zeleniny)… a tak Anka spustila svoj ukričaný repertoár :)

Každý súťažiaci má svoj príbeh

Tentokrát svoj príbeh porozprávala Denisa, ktorá veľmi túži po dieťati. Bohužiaľ, s jej nadváhou je to nemožné, mnohokrát sa jej tisnú slzy, keď vidí mamičky s kočíkmi. Za svoju postavu sa hanbí a nemôže sa ukázať ani na plavárni.

DEŇ PRVÝ

Kto je najťažší a kto najľahší?

Po úvodnej hádke Anky a Jana, kde Bučkovci ukázali, že sú stále vo forme a tato Jano pod papučou, prišiel na rad príchod nových obyvateľov, ktorí chcú schudnúť a vyhrať 10 000 eur. Anka si pripravila na úvod ako privítanie pre svojich súťažiacich silnú zbraň (ekrazit) v podobe domácej pálenky. Potom prišla krutá pravda pre mnohých súťažiacich – vlastná váha. Niektorí vedeli presne koľko vážia, iní zase svoj stav hmotnosti netušili vôbec.

ŠTATISTIKA
– najťažší súťažiaci: Jozef – 203,44 kg
– „najľahší“ súťažiaci: Mária – 92,28 kg
– najťažší muž: Jozef – 203,44 kg
– najťažšia žena: Denisa – 142,74 kg
– priemerná hmotnosť mužov: 159,60 kg
– priemerná hmotnosť žien: 112,98 kg
– spolu „kyprotvarí obyvatelia“ vážia 1 360 kg

Komentáre Anky k jednotlivým súťažiacim:
„To prečo si sa takto dokotila? To už je aj prasa súco na zabitie s takou váhou!““ reakcia na najťažšiu ženskú súťažiacu Denisu.
„To nemáme ani váhu na toľko! Ja sviňu takú nedochovám!“ reakcia na Joža, ktorý váži cez 200 kíl.

[singlepic id=6616 w=420]

Režim dňa

Po výdatných raňajkách, rozumej grahamové rožky a jablko, ktoré sa museli vykonať na dvakrát, pretože sa súťažiaci nezmestili do kuchyne sa začalo na Sihle tvrdo pracovať (mimochodom už sme videli, že do kuchyne Bučkovcov sa zmestí 11 členov rodiny).

Anka a Jano rozdelili súťažiacich na dva tímy:
prvý tím (Jozef, Ľubomír, Edo, Denisa, Nikoleta) nosil drevo, vylieval močovku, staral sa o zvieratá.
druhý tím (Peter, Dušan, Martina, Eva, Mária) celý deň strávil pri hnoji, tu vznikol aj prvý konflikt, pretože mladý syn Jano odporučil súťažiacim, aby pri prevoze hnoja naloženej vlečky všetci sedeli na kraji vlečky. To ženské osadenstvo rázne odmietlo, pretože v hnoji pracovali celý deň a skončiť prekotení počas jazdy v hnoji by nechcel asi nikto.

Počas práce bola aj rodina Bučkovcov rozdelená na dva tímy:
prvý tím – Anka s Jankom, sledoval oblých pracovníkov cez okno
druhý tím – starká Veronika, vyfasovala silnú zbraň – ďalekohľad!

Popri práci si bojovníci za krajšie postavy dopriali aj poriadne kalorický obed – hurky, klobásky či poriadne mastné kuracie stehienka. Sami súťažiaci nechápali, že prečo dostali práve takýto kalorický obed, no diéta tata Jana alias slaninková diéta vraj spočíva aj v takýchto jedlách, tak uvidíme či niektorí súťažiaci v prvé dni nepriberú viac.

Každý súťažiaci má svoj príbeh

Svoj príbeh prvá porozprávala študentka Nikoleta, ktorá chce ukázať svojej rodine a hlavne svojej mame, že má silu bojovať so svojou postavou. Mama jej neustále prizvukovala od malička, že musí byť chudá, pretože si nenájde chlapa, bude stará, tučná, osamelá. Ako začala priberať, tak sa jej život iba zhoršoval. Najviac ju trápi ako ju všetci porovnávajú s jej chudou sestrou a bolí ju výraz v tvári jej mamy, keď ju porovnáva so sestrou.

Každý „tučko“, ktorý prišiel na Sihlu má svoj cieľ. Každý si uvedomuje, že svoje kilá navyše im spôsobujú obrovské problémy, ku ktorým sa pridávajú rôzne choroby. Každý je zatiaľ odhodlaný bojovať a získať na svoje konto kilá eur a na druhej strane stratiť svoje kilá zo svojej postavy, tak im držme palce!

Elko

Reality show = pre niekoho odpad, pre niekoho zábava. Panáček patrí medzi najlepšie portály, ktoré informujú o reality show. Vďaka Panáčkovi som spoznal mnohých ľudí, s ktorými som zostal v kontakte doteraz... a aj preto mám rád Panáčka ;-)

Bučkovci: Slnko, seno, slanina

Diskuze k článku

Počet komentářů: 11
1
Booo
Reagovat

Určite to bude zaujímavé… Som rád že súťažiaci nepovypadávajú, ale budeme môcť sledovať ako to zvládnu až do konca. Ide skôr o zábavu ako o chudnutie, a za úspech sa bude dať považovať keď niekto schudne 5 kíl. :-)

2
maruška
Reagovat

Elko – díky za rekap, pozrela som to, bude to asi slušná zábava na večer, teším sa že mamka Anka je vo forme a že jej tam konečne niekto uprace ten dvor aj s pozemkom.

3
rea
Reagovat

Starká s dalekohledem :-) Ta úplně omládla, jak je taková natěšená z toho vzruchu kolem. Anka tradičně bezva, tato Jano taky roztomilý a farmář Jano rozděluje nesmyslně práci za účelem vlastního nicnedělání. Pasoval se na šéfa celé farmy ? Jsem zvědavá na další díly…

4
maruška
Reagovat

Jano by tam vôbec nemal loziť (na pľac, na kameru), myslím že čoskoro bude v pozadí nejakej zvady, škriepky, viď včerajšia vlečka s hnojom.

5
Elko
Reagovat

maruška: Jano sa rád pridá, pretože si myslí, že jeho názory sú najlepšie, najoriginálnejšie, najmúdrejšie… proste NAJ :-)

6
maruška
Reagovat

Elko- je mi jasne ze Jano sa povazuje za najvyssieho, naj… dopln podla lubovole, ale myslim ze sme ho videli dostatocne, tak by nevadilo, keby sa s babkou striedali na rohu chalupy kukanim do dalekohladu, tzn. v ustrani.

7
J-
Reagovat

Zatím jsem nesledovala, je tam Lucie ? Nebo je zase na cestách ?

8
anja
Reagovat

tak už to konečně koukám a hned zkraje supeer – Anka vypadá skvěle a nemá PUDLA!!! 1*

9
Kapi
Reagovat

Atmosfera je tam dobra a podivani prijemne. jen mam strach, ze ty vysledky moc nebudou. Neco malo mozna shodi, ale bude to jen na chvili, protoze jak prijdou domu, tak si za odmenu dopreji dvojnasobne… Nema to nejaky poradny rad. Ale oni jedou vlastne podle tata Jana, ale ten nezhubnul tolik behem 32 dni. Oni daji dolu max 5 kg. Soutezici jsou sympaticti a prijemni. Jen ten krokodyl je typicky podnikatel – vychcanek od pohledu.
Fandim tem dvema nejtlustsim. Ten blondak a ten s cukrovkou a inzulinem. Par jich je tam skoro neviditelnych- ten indian nebo co a ta starsi pani rudovlasa.
A proc u kazdeho dalsiho dilu je kratsi stopaz? 3. dil jen 20 minut z toho 7 minut opakovacka + uvidime. Dlouhe predely ala Farma tomu taky ubiraji a za chvili uz neuvidime skoro nic.

Anka prekvapuje, ze to dokaze tahnout a nevyzera u toho nejako falesne. Aby jim to vydrzelo. Jen ty umele hadky s tatom Janom jsou zbytecne a nektere prostrihy a hlasky opakuji ve vice dilech i z jinych dni.

10
Kapi
Reagovat

Aha, tech 20 minut bude nejaka jejich chyba v prehravaci, protoze po 20 inutach to skonci uprostred deje a dil byl urcite delsi.

11
nee
Reagovat

9 – „typicky podnikatel – vychcanek od pohledu.“ ????
A ještě tak dodat – příživník……:((

Přidat komentář