Panáček v reality show

Panáčkovo videobraní: Vzpomínky na Shipwrecked 2007 (1)

10. Duben 2008 | napsal(a): | reality show: Panáčkovo videobraní

Další velmi oblíbenou britskou reality show, která se tento víkend vrací na televizní obrazovky, je Shipwrecked: Battle of the Islands. Nová řada této trosečnické show pro mládež startuje v neděli v 11:55 na T4. Tento zvláštní vysílací čas skutečně není omyl, pořad je určen hlavně pro mládež a sleduje osudy skupinky teenagerů vysazených na pustém ostrově v Jižním Pacifiku, kde musí společně přežít několik měsíců. Ještě než se na stejných ostrovech vylodí další dávka nových trosečníků, ohlédněme se za těmi nejlepšími momenty loňské řady.

Rozhodně se nejedná o dalšího Survivora, princip hry je úplně odlišný (a podrobně jsme ho popsali už v loňském článku). Soutěžící jsou rozděleni do dvou týmů (Žraloci a Tygři), kteří obývají samostatné ostrovy. Každý týden do hry vstupuje nový soutěžící, 3 dny prožije na jednom ostrovu, další tři dny u konkurence a pak se sám rozhodne, ke kterému týmu se přidá. Tým, který bude mít na konci hry více osadníků, vyhrává finanční odměnu (loni 70.000 liber, letos to bude dokonce 100.000 liber).

Na začátku loňské řady jeden ostrov obývali pouze samí kluci (Žraloci) a druhý jenom děvčata (Tygřice). A obzvlášť záběry na tyto atraktivní amazonky potěšily oko nejednoho diváka u obrazovek:

Oba ostrovy byly docela blízko sebe a zdatný plavec mohl vzdálenost bez problému urazit. Jenže nepovolené návštěvy ostrova protivníků byly porušením pravidel hry, které štáb přísně trestal. Trest stihl i Tygřice Terri a Lucy, které tajně pronikly na sousední ostrov a nepozorným Žralokům (kteří měli zrovna plné ruce daleko důležitejší práce) ukradli jednu potápěčskou ploutev:

Díky této odcizené ploutvi získali Tygři výhodu v jednom z mála soutežních úkolů, které měl štáb pro soutěžící připravené. Jednalo se o závod v plaváni na vor, kdo se tam dostal jako první, získal pro svůj kmen sadu luxusních předmětů (jednou takto mohli vyhrát i nového obyvatele):

Většinou si ale nového soutěžícího museli získat tím, že jej dokázali přesvědčit, proč je zrovna jejich kmen lepší než ten druhý. Dívky při tomto „přesvědčování“ mnohdy vyžívaly velmi rafinovaných metod:

Pokračování příště

Panáčkovo videobraní

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
Azachiel
Reagovat

Budou ten půlrok nějaké reporty? :P Začíná se mi to dost líbit :D :D

Přidat komentář