Panáček v reality show

Amazing Race v Praze II.: Rekap

19. Leden 2008 | napsal(a): | reality show: Amazing Race

Start deváté etapy byl tentokrát nedaleko hradu Karlštejn, kde skončila vítězstvím nepřemožitelného Marca a Rovilsona. Ti si tak jako první vyzvedli žlutou obálku, která je ve 2:17 navedla zpět do Prahy, kde měli vyšplhat na Petřín a správně spočítat schody (299), které vedou k tamější rozhledně.

O sedm minut později stejným směrem zamířili i Adrian s Collinem – zřejmě největší konkurence Nepřemožitelných. Těm sice ujel vlak doslova o pár minut, což je naštvalo, ale stejně by jim časnější příjezd nepřinesl nic dobrého, vzhledem k otvírací době Petřínské rozhledny. Rovilson si alespoň čekání zkrátil vtípkem na účet samolepky zmzliny se třemi kopečky, zakazující konzumaci jídla uvnitř atrakce. Velkou (slušně řečeno) vychytralost poté předvedly Ann & Diane a Adrian & Colline, kteří si zaběhli do internetové kavárny a počet schodů zjstili na Googlu.

Další lokací byl Střelecký ostrov se schránkou na břehu Vltavy. Spolu s obálkou obdržely dvojice také kompas, další nápověda se totiž skrývala na ostrově, ke kterému museli doplout směr 140° jihovýchodně. Zatímco Adrian & Collin měli s pádlováním trochu problémy a s lodičkou se točili kolem dokola (alespoň to brali se srandou), Marc s Rovilsonem pád(l)ili, co to šlo – aby ne, když je k tomu Row-ilson (row = angl. pádlo) přímo předurčen. Jen co vylezli z lodi a přečetli si dopis z obálky, vydali se shánět taxi, protože další schránka byla kousek od Pražského hradu.

V tento moment první Adrian s Collinem si mohli dát na pár minut oddych, protože se v obálce skrývala Intersection. To je typ úkolu, který musí plnit s jakýmkoliv dalším družstvem. V tomto případě museli nejprve dojet do letňanské Ice Areny a každý ze čtveřice musel vstřelit jeden gól ze třech různých pozic. Nezáviděníhodná pozice pro pátý tým v pořadí – ten bude muset čekat na Henryho s Terri, kteří jsou šestí se skoro osmihodinovou ztrátou na předposlední tým. Jako pátí ke schránce s Intersection přijeli Paula a Natasha, kteří si mohli dát pořádný oddych – Terri & Henry zrovna (10.35 hodin) začínali etapu. Chudáka Paulu s Natashou několikahodinové zdržení psychicky totálně vydeptalo (aby taky ne). Zato Marc, Rovilson, Collin a Adrian se na hokeji náramně bavili, dokonce dostali dresy se svými jmény.

Hned jak soutěžící vstřelili poslední gól, vydali se (rovněž společně) plnit Detour, ve které si mohli vybrat mezi Snap a Roll. Snap: Každému týmu je zapůjčen digitální fotoaparát, se kterým musí nafotit tři pražské pamětihodnosti a fotky předvést ke kontrole k soše Josefa Mánesa; Roll: Týmy si v restaurace U Váhy vyzvednou dva pivní sudy, které musí doválet až k botelu Admiral. Teprve po splnění jednoho ze zadání soutěžili opět každý sám za sebe. První dva týmy v pořadí už válely sudy, když se Henry a Terri drápali na Petřín.

Z Petřína vedla jejich cesta taxíkem (mimochodem taxikář „už to všecko nakoupil“, pokud vás to zajímá :-) až k plaveckému bazénu v Podolí. Tam si musel jeden z týmů skočit z desetimetrové věže pro další, už poslední obálku. Ta Vrtbovské zahrady na Malé Straně – o první příčku se prali Adrian s Collinem a Marc s Rovilsonem, kteří nakonec přijeli na podložku o pár minutek dříve a vyhráli i další etapu. Oběma se dle jejich slov v Česku moc líbí – aby ne, když tu vyhráli obě etapy, kreditku s pár tisíci dolary a dvě HD kamery od Sony.

První dva týmy už jely tescobusem nakupovat, když Terri a Henry konečně přijeli k Pražskému hradu, kde na ně netrpělivě čekala Natasha s Paulou. Chudák Vanessa před bazénem v Podolí zkolabovala, nemohla si vzpomenout, co dělala před pár minutama a utěšit ji musela až její kamarádka.

Boj o předposlední místo tak sváděli Henry & Terri a Natasha & Paula, které nakonec přeplatili zákazníka, na kterého to o pár vteřin dříve zkoušeli prve jmenovaní. A byl to právě dívčí tým, který si zachránil kůži… Henry a Terri dorazili do pitstopu potřetí za sebou poslední a ze soutěže byli vyloučeni.

Ačkoliv to obvykle nedělám, musím se pochlubit, že většina spoilerů, kvůli kterým jsem v létě mj. zpovídal taxikáře (konkrétně toho, co veze k letňanské aréně Adriana a Collina), vyšla a já tak mohl vypomoct fanouškům v Asii. V soutěži byly dokonce použity i mé mírně pozměněné tipy, které jsem někdy v loňském roce sepsal na stránky americké verze. :-)

Fotogalerie

Nezapomeňte si také prohlédnout fotky z celého dílu – tak, jak šel za sebou!

Petr

Půl hodiny jsem přemýšlel, co sem napsat a pak jsem si uvědomil, že na Panáčka píšu tak zřídka, že je to celkem jedno.

Amazing Race

Diskuze k článku

Počet komentářů: 4
1
TK
Reagovat

Výborná epizoda. Kdo se chce podívat, ke stažení je například zde.

2
Ondra
Reagovat

zaprvé juchů :D zadruhé…zas ten bl*y rapidshare :( zas to budu muset tahat pres torrenty :D

3
pete
Reagovat

je to na youtube !!!

4
Raulito7
Reagovat

Vsechny dily se daji stahnout i zde…

http://www.stage6.com

Je to neco jako youtube, ale da se odtud i stahovat. A navic jsou zde jednotlive dily kompletni, nerozdelene…

Přidat komentář