Panáček v reality show

Recept na bohatství vs. Masterchef: na Slovensku proti sobě, v Česku si nekonkurují

13. Srpen 2012 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko, Recept na bohatství


Zdá, že tento rok bude televízna sezóna či už v Česku alebo na Slovensku šialená. Okrem pôvodných seriálov si to proti sebe rozdajú aj reality show. TV Markíza po neúspechu s Plážou 33 pláta diery, mení programové plány, a tak oba kuchárske formáty štartujú 27. augusta (srpna) o 21:30. Zatiaľ, čo Jojka stavia na osvedčený tím OREO s Ňunézom na čele a Adelu Banášovú, Markíza sa spolieha na Danielu Peštovú a známejší formát. TV Barrandov odvysiela Recept na bohatství v pondelok 27. 8. o 19:58, TV Nova MasterChef v pátek 31. 8. o 20:20. Poďme sa spoločne pozrieť na rozdiely oboch show. Predstavenie poroty a moderátorov.




Aké sú rozdiely v kuchárskych show?

Recept na bohatstvo je šou o ceste za úspechom prostredníctvom receptu – či už vlastného, alebo rodinného, či prevzatého. V Recepte na bohatstvo vyhrá ten, kto ponúkne najlepší produkt. Divák bude sledovať celú jeho cestu od castingu, kde sa predstaví porote, cez výrobu testovacieho počtu kusov, ochutnávku verejnosti, prípravu obalu výrobku a marketingovú komunikáciu až po samotný predaj prvých kusov v zazmluvnenej sieti supermarketov.

MasterChef je „bitka“ kuchárov – amatérov, ktorí musia zvládnuť veľké množstvo rôznorodých skúšok. Súťažiaci budú musieť dokázať odbornej porote, že majú talent na varenie. Pripravovať budú jedlá z rôznych kútov sveta. Kuchári majú priniesť nový pohľad na varenie.

Výhry sú v oboch show rovnaké, pre víťaza je pripravených 50 000,- eur a oba reality formáty sú licencovanými formátmi. Zatiaľ, čo Recept na bohatstvo (Recipe to riches) patrí do portfólia FremantleMedia, MasterChef je pôvodným formátom BBC.

Kto bude kuchárske show moderovať?

Moderátori Receptu na bohatstvo


Moderátormi sa stali česko-slovenská dvojica Adela Banášová a Petr Vágner. To, čo sa niekoľko mesiacov v slovenskom i českom bulvári šuškalo sa stalo skutočnosťou. Adela Banášová dala definitívne zbohom televízie Markíza a upísala sa Jojke. Adelu, talentovanú moderátorku s trefným humorom, ktorá má za sebou už moderovanie niekoľkých reality show, snáď nemusíme predstavovať. Petr Vágner je model, dablér, moderátor a herec známy českým divákom zo seriálov Ordinácia v ružovej záhrade, Redakce či Ulice.

Moderátori MasterChef


Reality show MasterChef zvyčajne moderátorov nemá, no československá verzia je iná. Moderátorkou sa stala česká modelka, priateľka Pavla Haberu, Daniela Peštová. Danielu objavil Dominique Caffin z agentúry Madison Modeling Agency. Presťahovala sa do New Yorku a práve tu sa jej kariéra rozbehla. Objavila sa na titulných stránkach rôznych časopisov a teraz si skúsi aj moderátorský chlebíček.

Kto bude hodnotiť súťažiacich?

Porota Receptu na bohatstvo

Michal Rabina
Slovenský člen poroty, je šéfkuchárom v Esterházyho paláci v Eisenstadte. Je jedným z najuznávanejších šéfkuchárov na Slovensku. Michal je v kuchyni aktívny už 15 rokov a viac ako 10 rokov varí v zahraničí. Osobne pripravoval „kráľovský“ dezert s gaštanovou penou pre anglickú kráľovnú.

Libuše Šmuclerová
Jediná žena v porote, je jednou z najvplyvnejších osobností českého šoubiznisu a patrí medzi dvadsiatku najvýznamnejších českých manažérok. V súčasnosti je generálnou riaditeľkou českej pobočky Ringier. Spolu s Romanom Šmuclerom založila po odchode z Novy súkromnú kliniku estetickej medicíny.

Pavel Maurer
Je najvýznamnejším českým gurmánom. Vydáva jeden z najrešpektovanejších českých bedekrov mapujúcich české reštaurácie. V roku 2006 vydal knihu Tajomstvo najlepších šéfkuchárov a od roku 2007 usporadúva Prague Food Festival – prehliadku a ochutnávku kvalitnej gastronómie.

Porota MasterChefu

Jiří Stift
Posledné tri roky je šéfkuchárom v hoteli Mandarin Oriental v Prahe. Pracoval na stážach v rôznych reštauráciách po svete, pol roka na lodi Queen Elizabeth II a desať rokov v reštaurácii Radisson SAS Alcron. Získal mnoho ocenení a vydal kuchársku knihu Šéfkuchárov rok.

Martin Korbelič
Šéfkuchár slovenskej reštaurácie Le Monde. Pred dvoma rokmi sa stal víťazom slovenského kola prestížnejšej kuchárskej súťaže Bonuse d’Or.

Radek Šubrt
Má bohatú prax zo sveta, pracoval v hoteloch Radisson SAS Alcron Praha, Des Balancess v Lausanne alebo v Le Palais. Prevádzkuje pražskú reštauráciu Adamde.

Vysielacie časy oboch show

Recept na bohatství

TV BARRANDOV – pondelky – 19:58
TV JOJ – pondelky – 21:30

MasterChef

TV NOVA – piatky – 20:20
TV Markíza – pondelky – 21:30

Elko

Reality show = pre niekoho odpad, pre niekoho zábava. Panáček patrí medzi najlepšie portály, ktoré informujú o reality show. Vďaka Panáčkovi som spoznal mnohých ľudí, s ktorými som zostal v kontakte doteraz... a aj preto mám rád Panáčka ;-)

MasterChef Česko, Recept na bohatství

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
Maxx
Reagovat

U nás propadnou obě show, na Slovensku asi vyhraje MasterChef, protože je zajímavější. U nás Recept na bohatství propadne, protože bude na Barrandově a MasterChef propadne, protože v pátek večer sledujou bednu jen důchodci. Bohužel stejně tak dopadne i Ano, šéfe. Ještě že existuje net.

2
Ajvngou
Reagovat

Z MasterChefa mám strach, protože i když je Gordon jenom jeden, stejně už teď lapám po vzduchu z moderátorky… To do MC nepatří. To zase bude maglajz s pravidlama a kdo ví s čím. Zatím vládne skepse.

Přidat komentář