Panáček v reality show

Farma (8.7.) – které z duelantek „Padla kosa na kámen“?

8. Červenec 2012 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=4801 w=420]
Na začátku tohoto dílu Farmy Tereza v čele stolu pravdy vyzývá Janu, aby prozradila, koho zvolila jako svou soupeřku do duelu. První duelantka se nervózně uchichtává, trošičku zadrhává a nakonec prozradí, že přestože nad tím stále přemýšlela, nemá zásadní argument pro to, že si vybrala Michalu. Leda teda by se počítalo to, že je to z taktických důvodů. Tereza uznale pokýve hlavou a ubezpečí Janu, že tento důvod se rozhodně počítá.

Michala to čekala. Teda sice počítala s tím, že by to mohla být spíše Libuše, ale cítila, že je druhá v řadě. Tak co už, jde si sbalit. Před tím, než se obě za drobného deště vydají s ranečkem přes rameno a košíčkem na přilepšenou, do duelantských chatek, probíhá loučení. Všichni se objímají, loučí a přejí si štěstí no a pak ti, co zůstali, říkají pravdu. :-) Janu si zpátky přejí z celého osazenstva jen Jirka a Šárka.




Po odchodu duelantek se na základně zase všichni chytli práce. Tedy všichni… Milan se Šárkou dojí kozu, Libuše se točí kolem plotny a školí Sáru, Tyrš s Jiříkem myjí nádobí a Michal si nepřeje být rušen, neb se sebevzdělává. Čte almanach. Později u stolu dochází k jemným verbálním šarvátkám. Strkanice první : Milan vypočítává, kolikrát se postaral o skleník, Jirka mu oponuje, že ten dělá to, a ten zas tohle, a jestli si navzájem budou dělat čárky, kdo kolikrát co, tak daleko nedojdou.
Strkanice druhá : Michal s Libuškou vlastně ani pořádně nevím o co, každopádně to Libuši vytočilo, protože pak ve zpovědnici na Michala napráskala výpovědní důvod, který uvedl zaměstnavatel, když se s Michalem po vzájemné dohodě rozloučil. Libuše v tomto díle byla za informátorku vícekrát. Ve zkratce vyslepičila i Michalin smutný životní příběh o nízkém sebevědomí a později při duelu i rodinné poměry Jany. Je prostě upřímná a hrob je proti ní drbna.

Střihem se dostáváme k duelantkám, které se o samotě připravují na vzájemný boj. Janu jsme zastihli, jak se zamlženým okem hledí k farmě, kde se asi zrovna ke spánku chystá Šárka…, a Michala přemýšlí v prvé řadě nad tím, jak nezmrznout a v řadě druhé, jaký souboj bude vzhledem k soupeřce strategický. Že by vědomostní? Jana tuto alternativu trochu očekává, a tak si rozprostře almanach před polštář, zavře oči a zřejmě doufá, že jí vědomosti do té hlavy naskáčou. Poslední videojournály před usnutím a máme tady ráno.

Farmáři ještě spinkají, jen Mirek se Šárkou vstali za kuropění, přesunuli se do bezpečné vzdálenosti od zvědavých uší ostatních účinkujících a, pro mne překvapivě, Tyrš prozrazuje svou taktiku soupeřce. Dala by se shrnout do krátkého „Však vy se samy vybijete“. A Šárka, ta něžná blondýnečka, přikyvuje a přizvukuje a jakoby jí vůbec nedocházelo, co na sebe Mirek všechno pravdomluvně vykecal. No nic, třeba jí to docvakne později. Dále se shodují na tom, jaké zlo je paní Vostrá. Mirek naznačuje, že Libuše zas až tak moc holky vařit neučí, na což 36 letá Šárka reaguje roztomilým „no jo,to máš pravdu, ona to nenaučí celé, jenom půlku!“

Mezitím se probouzejí i ostatní. Sára se omlouvá Libuši za nevhodný žert a natrhá ji kytičku. Vzhledem k tomu, že jediný, kdo rozezná kytky je odsunutá Michala, nezbývá než doufat, že nepřibrala nějaké zákonem chráněné endemické rostliny, které kvetou jen jednou za 5 let… Farmáři jedí brambory se zelím, se zelím kyselým a Milan chladnokrevně hraje svou hru a pokouší se zbraní hromadného ničení (polívka z oukropu) zneškodnit co nejvíce protihráčů. Podle svědectví paní Vostré se mu podařilo přivodit některým z nich pouze střevní potíže… tak tentokrát nic, Milane. Ale pokus dobrý!

Přichází napínavá chvíle. Tereza se blíží k chatkám, aby pohovořila s duelantkami.
Michala potvrzuje Kubího legendu o hrůzostrašné myši (téměř jí sežrala všechny zásoby). Rozbor plusů a mínusů jednotlivých disciplín, pak nezávazný potlach o počasí a Michala na TŘI musí prozradit, jaký duelový souboj vybere. Je to almanach. Tereza nestranně popřeje Michale hodně štěstí a přesouvá se do chatky č.2, kde už na ní čeká Jana.
Ta si věří v řezání dřeva, ale je připravena i na vědomostní soutěž a kdyby bylo přetahování lanem, tak tam by síly byly asi vyrovnané. Domů se jí ještě nechce, bojuje za své kluky (syna a přítele) a musí se přiznat, že noc strávila převážně tím, že přemýšlela nad tím, že Kubí je bastard a lže, jako když tiskne… A to jí bolí… Tereza jí mezi nimi děvčaty prozradí, že ta noc o samotě Janu zjemnila, souboj že bude vědomostní a ať zlomí vaz.

Duelová stodola :
Tereza vítá vystajlované farmáře, kteří budou sledovat duel Jany s Michalou. Libuše popisuje temnou ranní atmosféru, Šárka po stoosmdesáté opakuje, že podporuje Janu a než se do stodoly přesunou i duelantky Tereza zpovídá přísedící.

Otázka: Kdybyste mohli, koho byste zachránili a koho z přítomných za tu zachráněnou obětovali?

Libuše – zachránit Míšu, obětuje Michala , Kubí – zachránit Míšu, obětuje Michala, Michal – zachránit Míšu, obětuje Libuši , Mirek – zachránit Míšu, obětuje Jirku, Milan – zachránit Míšu, obětuje Kubího, Sára – zachránit Míšu, obětuje Milana a Šárka – zachránit Janu, obětuje nikoho, resp. sebe, protože Janu znevýhodnila svým přátelstvím. Po této nezávazné debatě, která má zřejmě vnést mezi soutěžící jasno, kdo s kým, Šárka propadá trudomyslnosti, protože si najednou uvědomila, že Jana ten duel nemusí zvládnout, slzy se jí řinou po tváři , Sára jí mačká ruku a málem si nervozitou uhryzne kousek tváře zevnitř. Nervozitou z toho, že co kdyby to jakousi zvrácenou náhodou Jana naopak zvládla…
Přichází Jana s Michalou a začíná vědomostní duel. Dívky si vzaly své tabulky, Tereza zopakuje pravidla a lítý boj může začít.

Otázka č. 1: Jak se zbavit pálivost kopřivy? (kopřivu spařit) správně odpovídají obě dívky. Stav 1:1
Otázka č. 2: Paličáky jsou? (odrůdy česneku) správně odpovídají obě dívky. Stav 2:2
Otázka č. 3: Osel je? (lichokopytník) správně odpovídá Jana a ujímá se vedení. Stav 3:2
Otázka č. 4: Jaké je ideální umístění skleníku? Jeho podélná strana vede? ( od severu k jihu) správně odpovídá Michala a srovnává na stav 3:3
Otázka č. 5: Kdo, co stojí na malém kopečku na Pankráci? (pěkné stromořadí), – správně odpovídá Michala a zvyšuje na stav 4:3. Zde přichází ta avizovaná situace, kdy Libuše na Janu naprášila její myšlenkovou mapou – no, on tam ten její sedí, tak asi proto dala možnost „věznice“
Otázka č. 6: Hlávkový salát je? (jednoletá zelenina) – správně odpovídají obě, Michala ovšem zabodává poslední nůž a tento duel vyhrává stavem 5:4.
Šárka se zhroutila. Jana se se všemi loučí a odchází sepisovat dopis,ve kterém může napsat co chce, ale nesmí zapomenout určit dalšího farmáře týdne.

tentokrát je to bez obrázků a pouze z oficiální televizní verze, takže ti, co mají placený přístup, povídejte, jak to bylo doopravdy? :-)

Bazinga

jsem předseda. Předseda klubu smesvině. Moje rekapy ke slovenským seznamovacím reality show jsou touhle funkcí poznamenány.

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 174
1
anja
Reagovat

mueheh vystajlovaní farmáři mě pobavili, speciélně Kubíík v tom pulovříku s ležérním rolááčkem vypadal jako kdyby právě slezl z mola verzáčeho :D

2
anja
Reagovat

Bazi, fakt ta bosorka tam napráskala i o Michalově výpovědi z práce? …. jaj to jsem nepostřehla :DDD sfiňa jedna udrbaná :)))

3
Axi
Reagovat

Fajn rekap… Jsem taky zvedava na neofiko a tady ticho mrtvolne

4
Bazinga
Reagovat

2 no, fakt :-). Parafrázuji : to píp líné (odezírala jsem, řekla prase líné) nic nedělá, já se nedivím, že ho vyhodili z práce… :-))

5
jirka
Reagovat

a mě zas pobavilo: „souboj v pilování dřeva“ (tuším šárka (nebo ta další blondýnka)).

6
Anta
Reagovat

Libuše je neskutečná pavlačová drbna.
Ještě jsem se dívala na tu ofiko fotku a není tam :) asi je v duelu a snad se nevrátí, takže Mirkovi se zřejmě dílo daří :)

7
Bazinga
Reagovat

6 – jenomže víš co? Ona si nepřipadá, jako drbna. Ona to říká proto, že je „pravdomluvná“ … :-D
5 – byla to Šárka a myslím, že to ještě vylepšila a řekla „souboj v pílení dřeva“ :-))

8
anja
Reagovat

7 – ano a úúpříímnááá ….

9
okkvp
Reagovat

Bazin týden? :-))) pani dík :-)

10
Anta
Reagovat

Beru to, když někdo intrikaří, udělá tzv. podraz, taktizuje, je to hra, ale je mi dost proti srsti, když se tam vytahují informace ze soukromí, které si tam asi i různě řekli, ale pochybuji, že čekali, že to někdo bude roztrubovat do světa, anebo se mýlím a taky to patří k RS ? vlastně asi neznám její přesnou definici.

Ale stejně, je to ježibaba !!! :))))

11
Mikes
Reagovat

Bazi, Ty teď děláš rekapy? A co je s mou milovanou Ajdou, že by se někde chorvatovala? Jinak bezva, zatím jsem viděl jen asi tak 1,5 dílu dohromady, takže vesměs nevím, o kom je řeč (znám jen seniory a takovou tu malou copatou dvanáctku – ta se tam dostala jak??? Má protekční rodiče? Jo, Jana je ta sekyrnice z HSTM? Kruciš, na tu jsem se těšil, hm, tak už ji neuvidím). Tak aspoň ty rekapy, abych byl v obraze. Díky.

12
Mikes
Reagovat

Zdravím anjo, doufám, že nás sem nepřijde otravovat ten Anonymní nedovtipa a obdivovatel ošklivých ježibab. Na závěr diskuze u paradajzu speciálně mně a Tobě věnoval tklivou vzpomínku – tuším něco ve smyslu, že my dva jsme největší idioti na panáčkovi, to člověka hnedle potěší.

13
X
Reagovat

12: Podle mě to, co napsal dávalo smysl a rozhodně nenapsal, že jste největší idioti, jen fakta. Nebuď tak ješitný. Napsal, že anja je kritická a to je pravda a nic zlého na tom není a ty, že píšeš rádoby cool, což taky na tvých ‚sqvěle‘, ‚jaxi‘ všichni vidíme. Uzavři už HP a neřeš. Já bych teda dofal, že sebe toho idiota děláš, tím, jak se vnucuješ, anja umí číst, neboj se.
———————————————–

Díky za rekap.

14
RAINMAN
Reagovat

Nudnej díl.

A to10minutový diskutování o ničem těsně před duelem, kdy jediným zajímavým momentem byla kauza „fakáč“…

S Farmou jsem skončil!

15
Majka
Reagovat

Díky za rekap. Podle toho, jak je Míša oblíbená mezi farmáři bych typla, že tam předvádí mnohem víc, než je vidět na obrazovce. Tam mi přijde taková mouchy sežerte mě a pospěšte si. Pokud Libuše vyletí v příštím duelu, tak mě to rozhodně mrzet nebude. Ta otázka na stromořadí je hodně mimo mísu a přijde mi jako podpásovka zvlášť v případě, že stromořadí zůstalo už jenom v té písničce. Nebo je někde v pravidlech, že když si zvolí almanach, mají k tomu i lidovou tvořivost v básních a písních?

16
Lucka
Reagovat

14: Předpokládám, že vše, co je v otázkách, musí být uvedeno v Almanachu. Takže i slova písničky.

17
dessin
Reagovat

Jana: jeji vypadnuti me mrzi, bavila me a nevadila mi, jeste mohla zamichat kartami a je ji skoda.

Misa: snad tedy dostane vice prostoru, doted si ji vybavuji jen jako tu, co „je ji furt zima“

Libuse: to, jak vyblije na kameru soukrome hovory a problemy soutezicich je hnus a odpor, fuj. Zprotivila se mi dokonale, ona je opravdu jezibaba.

Stab: PROC!!! musim uz z ukazek vedet hned na zacatku duelu vedet kdo vypadne??? Si fakt myslite ze lidi jdou debilove? (Pro ty co nechapou: v ukazkach byla videt ruka pisici dopis a kapajici pecetni vosk – ruka v cernem dlouhem rukavu od mikiny… kdo ji nosi hm? A kdyz nastoupil duel, bylo jasno uplne…)

18
anja
Reagovat

14, 15 – tak já nepředpokládám, že v tom jejich almanachu musí nutně být všechno, co tam v otázkách při duelu padne. Je to duel vědomostní, duelanti by měli projevit takový jakože všeobecný rozhled. Písnička o pankráci je tak notoricky známá, že si ji většina lidí nemá problém vybavit.

ale myslím si, jestli zrovna ta otázka nebyla schválně a škodolibě ušitá právě pro Janu :DD – na pankráci je teď zrovna otec Janina dítěte a že při duelu se vytáhne zrovna otázka o tomhle místě – zajímavá shoda náhod, že :)

19
Prochor
Reagovat

Pořád nemůžu pochopit ten způsob sestřihů. Například – včera ukazovali jen duel. Otázka: to se za celý den nic jiného nestalo? Nikdo nic nedělal ? Nikdo s nikým na farmě nepromluvil? Jak se vyvíjejí jejich vztahy ?

20
anja
Reagovat

12, 13 OT – no já bych už taky nechala HP u ledu. Ta šou je mrtvá, ať žije Farma! :D

ačkoliv popravdě, já mám pořád s Farmou dost problém. Nějak mne ten děj a ti herci tam ne a ne zaujmout a pobavit tak, jak bych od toho čekala… pořád si hledám nějakého fanouška a snad jediný, který mě tam opravdu rozesmál a rozesměje, když ho vrazí na obrazovku, je Kuuubííík… ten jedinej

sladkej Kubí s kopretinou za uchem, Kubíkův úprk před užovkou, Kubíkovo outfity a dokonalý styling, Kubíkova averze k přírodní havěti……. předpokládám, že Kubího zábavní arzenál ještě není zdaleka vyčerpán a vkládám do tohoto stvoření veliké naděje :)

21
Franz Ruppert
Reagovat

Ano souhlas s anjou.
Tato RS je pořád nějaká studená a zatím bez děje. A také mám pocit, že zatím tam pro mně není žádný vyložene negativní soutěžící (jedině to byl David), nebo naopak nějaký velmi oblíbený(možná trochu Milan). Pžedpokládám, že se to snad už konečně rozjede až budou muset více makat. Zatím nic neudělali a už jim tam jede cestovní prodavač s pamlsky. A mají to vůbec za co koupit ???

22
DD
Reagovat

Mně se to naopak už začíná líbit. Když jsem si tak vzpomněla na to, jak David říkal, že kdyby Sára si nechala radit od zkušenějších, bylo by to pro její dobro. Sáru zvolil farmářkou a ona, která toho rozumu moc nepobrala, dá za služku Janu – a aby šla Jana do duelu, přistrčí mu daleko oblíbenějšího Michala. Když jsem pak slyšela Mirka, jak hustí zas cosi do Šárky a jak si pochvaluje, že rozbil to dívčí trio, vidím za tím vším domluvu Davida a Mirka a Mirkovy intriky. Na druhé straně – každý z nich tam přišel vyhrát peníze.

A ta Šárka – pořád se nemůžu zbavit dojmu, že je na děvčata.

23
Baruš
Reagovat

7 – já používám sousloví „Pílení dřeva“ taky, ale asi jsem to převzala ze slovenské farmy kde bylo „pílenie dreva“. Že by Šárka na SK verzi koukala?

24
dessin
Reagovat

20: maji 110 krejcaru nebo jak tomu rikaji

verim, ze veci ve vedomostnim kvizu se opiraji o almanach… vcetne pisnicky

ale to ze mi ukazali uz v sobotu kdo vyhraje duel me proste stve, stve a stve.

a co se zabavy tyce, nejvic se tesim az bude Kubi sluha, pac to asi nerozdejcha :)

25
Prochor
Reagovat

19 – Anjo HP mi evokovala už jen květina ve vlasech Líby i přesto, že vzhledový rozdíl od Niky s kytkou ve vlasech byl tak nebetyčný, že to působilo jako parodie na krásu :-)

26
Tamzin
Reagovat

18: to jsem ráda, že nejsem sama, komu se to zdá, včerejší díl mi připadal, jak psychologická poradna s vedoucí Terezou, nic proti ní nemám, ale zdá se mi, že je na obrazovce skoro častěji než soutěžící..

27
karla31
Reagovat

bazinga: úžasnej rekap – díkas. Některý hlášky typu: „Michala potvrzuje Kubího legendu o hrůzostrašné myši“ mě fakt dostaly do kolen :D
anja : ač s tebou mnohdy nesouhlasím, tentokrát 100% souhlas s tvým příspěvkem 19 – Kubí je prozatím fanoušek č. 1 :-))))))))))) Věděl ten klučík vůbec, do jaké soutěže leze? :D Jestli on si nespletl castingy

29
anja
Reagovat

24 Prochor, květina ve vlasech Líby? žíší? to mi zas uniklooo…. asi to nesleduju patřičně pozorně, to je strašné, musím se polepšit :)))…… heh a co tam ta Bosorka měla za kytku? rulík zlomocný? :DDD

Prochor, HáPéčko a Farma, co jsem si stačila všimnout, má společnou a zajímavou jednu velkou věc – a to tu, že i tam i zde, všichni aktéři, no téměř, s oblibou užívají magické slovíčko „ja-ko-by“……. při tomto slovu já ti dostávám takový nějaký podivný tik hlavou :))), „jakoby“ mi chtěl vyskočit jeden krční obratel….. a fakt se bojím, že zanedlouho a pod vlivem, začnu to slovo používat taky!!!…….. :-O

30
yasmina
Reagovat

21: Mně spíš do přijde na děvčata Sára, ta se snad do té Šárky zamilovala – jak tam vykládala, že se bude snažit jí Janu nahradit, no jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet.

Ještě k Michaele: nepochopila jsem, proč vybrala do duelu Janu (jako jediná z holek holku), když se tím sama mohla ohrozit. Myslím, že se ještě vybarví, rozhodně to není taková bezelstná hodná holka, za jakou ji tam mají.

31
Hans
Reagovat

Me by teda zajimalo,co tam celej den delaji,podle sestrihu to vypada ze jedina Libuse aspon zabiji cas varenim a ostatni se jen nudi,sluhove donesou drevo a tim veskera aktivita deseti nebo kolika lidi konci,teda dle sestrihu.. Nechapu proc nam aspon neukazou,jak delaji chleba nebo syr. Dnes jsem zvedavej,jak se spolecne domluvi na nakupu u prodavace,myslim ze hlavni slovo bude mit Libuse

32
Prochor
Reagovat

28 – Použila kopretinu. Prostě – nemělo to ty grády jako květiny Niky Trojanový.

33
Scalex
Reagovat

29 yasmina – myslím si, že Michaela volila Janu z těchto důvodů:

– chtěla ukázat ostatním, že drží dohodnuté slovo (holky se dohodly, že budou volit Janu), později to může využít ve svůj prospěch

– neměla v tu chvíli zprávy zvenku (o prodeji lihovaru), takže neměla motivaci bojovat (tj. mohla s duelem počítat jako s možností dostat se rychle ven)

– možnost vyrazit ze hry relativně silnou hráčku Janu jí mohla přijít účelnější než vyrazit Michala, který patrně ani v pozdějších fázích hry nebude moc těžké sousto

34
Prochor
Reagovat

Na duelu mně ještě překvapilo, že rozhodovala jedna disciplína. Na slovenské farmě to muselo být na dvě vítězství. Tomu pravidlu odpovídal i „bojový“ outfit Míši, která se dostavila jako k maturitě a byla roztomilá.

35
Franz Ruppert
Reagovat

Michala prostě Janě hodila rukavici. Věděla dobře, že do duelu půjde ona. Myslím, že v této hře to Michala daleko dotáhne.
Tipuji, že farmář týdne bude Šárka. Pokud zvolí Jana někoho jiného, tak to bude smrdět manipulací ze strany štábu. Nikde přece není napsané, že se musí v této funkci střídat kluk, holka, kluk, holka…. To stejné platí pro duel.

36
dessin
Reagovat

33: to uz se resilo, v SKF1 to bylo take jen jedna soutezni disciplina a padla.

37
Hans
Reagovat

Kdyz to v SK farme padlo,pak nerozumim proc CZ farma ma duel jednokolovy,takze je skoro jisty,ze holcici souboje bude jen ten almanach.. Nevite jestli v prubehu hry budou prichazet novi hraci?

38
Anonymní
Reagovat

Souhlas s tím, že ukazují málo práce, taky mě zajímá jak se naučili dělat sýr a chléb.
Včera mě dostalo, že Sára bude chránit Šárku. Ona je ve 36 letech nesvéprávná nebo co? Ženské osazenstvo se brzy vystřílí a bude to jen boj chlapů. Zatím je tam docela klid po pěšině, žádná pořádná hádka a tak. Uvidíme dál.
Kubíííííí je dobrý exot, úplně mě vždycky dostane jak je vystajlovaný, fialové tričko plus fialový šáteček, včera na duel brejličky. No zemědělec jak vyšitý….

39
Adéla
Reagovat

38 jsem psala já, aby nedošlo k záměně se zlým anonymem. Ha ha ha

40
Zorro
Reagovat

Sara lesba neni. Je to jen mlade tele, ktere si tam naslo starsi kamosku, na kterou se az nezdrave upjalo, a zarlilo, kdyz se Sarka bavila s Janou. Sara asi bude pekna divoska, parit chodi kazdy tyden, chlasta prvni ligu, hned se svlika,… Ale kocka to je. Az na tu pihu (nebo je to opar?) nad rtem.

41
Franz Ruppert
Reagovat

Záleželo na slečně kreativní producentce, jaká forma této RS se zvolila. A zvolila se ta jednodušší varianta duelu. Na dva vítězné duely je to lepší hlavně pro ty slabší duelanty, kteří vyzívají.

42
Scalex
Reagovat

Jednodisciplínový duel má ještě jednu výhodu. Až bude druhá sezóna Farmy, může přijít takováto výraznější změna. Kdyby se všechny trumfy vyplácaly už v první sezóně, s čím by se přišlo příště?

43
Franz Ruppert
Reagovat

Jen aby bylo příště !!!

44
Hans
Reagovat

Me taky na Sarce zarazilo,ze si stezuje na Libusi,ze je uci varit jen napul. Sem myslel ze zenska ve 36 letech uvarit umi a nemusi se od nikoho ucit. Docela rad bych kdyby Libuse vypadla,co by tam pak jedli

45
Scalex
Reagovat

43 – což se samozřejmě ve chvíli, kdy se plánuje první sezóna neví. Takže se to riskne.

46
Prochor
Reagovat

Teď budu jako Hujer: Nevíte, jetli bude komentář pláže 33 ? Prý se tam náhle zjevila Monika Haklová. To jsou novinky co ?:-))) Časově pláž 33 ale koliduje s farmou.

47
okkvp
Reagovat

44 – oukrop

48
Franz Ruppert
Reagovat

45 – Pláž 33 je vlastně náš „Bar“ z roku 2006. U nás průser, na Slovensku začali s ohňostrojem a hned tam vrazili jako posledního soutěžícího zubatého Adama ze slovenské Farmy 2. Jo a Haklice tam byla taky i oběma Frndami. Po vysílání se hodila oblečená do bazénu a prý to byl trapas, protože mimo jejího plešatce tam nikdo neskočil. Tato RS pljde momo mně.

49
Prochor
Reagovat

Proč všude cpou Adama nechápu.

50
Hans
Reagovat

Zmena by mohla byt ta,ze by se treba zmenily discipliny,klidne tri,at se opravdu ukaze,kdo je lepsi,takhle se to odbude za 5 minut par otazkama z almanachu a je to nuda. Taky bych zmenil discipliny zvlast pro muze a zvlast pro zeny,nechat rezat zenskou tu obrovskou kladu je silenost,na to jsou na farme chlapi,zensky by mohly treba skrabat brambory na čas,rozeznavat rostliny nebo neco podobnyho,ale asi je v licenci co tam musi byt

52
Franz Ruppert
Reagovat

Hans – kdyby tě slyšela např. paní Sommerová, ta by ti dala. Opět někdo dělá rozdíl mezi mužem a ženou. To co jmenuješ, tak by patřilo do disciplíny tzv. překvapení – kdyby se šlo na dva vítězné. A klidně ať děvčata řežou dřevo, dokonce v SK verzi se i přetahovali a bylo to super.

53
JanaH
Reagovat

rekap špica! :-)

Mně se víc než „upřímná“ Líba ekluje Sára, která do sebe kope decáky slivovice na ex a pak je fujtajbl.

Se včerejším dílem spokojenost, ono se to eště vyvrbí, nebojte. :-)))

54
Jonatána
Reagovat

Včera jsem koukala, musím říct, že mě taky zaujal vystajlovaný Kubí a 36letá řženská, která neumí vařit a dvacítka ji bude ochraňovat. tak nevím, ze strartu se mi Šárka i Sára líbily, ani proti Janě jsem nic neměla. Jana si to u mě pohnojila spolu s Libunou, když hvězdy odsoudily černovlasou Janu se slepákem, že to hraje, aniž by měly všechna fakta.
Teď jsem to týden neviděla, mrkla jsem na duel a nestačila jsem se divit, jaká že křehotinka je paní blížící se střednímu věku, kterou musí ochraňovat dvacítka a další kámoška a zlobí ji, že paní v letech ji učí vařit jen napůl.
Libuše je strašná ježibaba, dost mě vytočilo to, jak vytahuje soukromí účastníků. Doufám, že někdo něco vytáhne na ni, na babu škaredou protivnou.
A co Milan nešéfuje, tak mi neva. I když, jak jsem už napsala, neviděla jsem to celý týden a ani rekapy jsem nečetla, tak nevím, třeba prudit dál.

55
Ajda
Reagovat

11 Mikesh,
nechorvatuji, to není moje destinace, ale bude to jak u HP – dělba práce :-))

34 Prochor,
u slov. jedničky byl také jeden duel.

38 Anonym,
v jednom díle, necenzurovaném, řeší Milan s Libuší uchovávání kvásku, takže chleba tihle dva udělat umí a možná byl návod v almanachu.

Mě udivuje, že Šárka ve svém věku a Jana, která má dítě neumí vařit. Michala je tím taky podezřelá a u Sáry to zatím nepřekvapí.
http://www.super.cz/13070-comeback-terezy-pergnerove-byl-ohrozen-ve-hre-o-moderatorsky-post-

56
Scalex
Reagovat

Jana a Šárka jsou servírky nebo barmanky nebo něco takového – možná se už roky stravujou v hospodě a vařit tolik nepotřebujou.

Taky je možné, že ani tak nejde o to, že by neuměly vařit, ale že neumějí kreativně vařit z malého množství základních surovin. Že jsou z domova zvyklé na konzervy, polotovary, jídla z prášku a podobně, ale tady musí vařit od nuly… A představte si klasickou bydlenku z Mimibazaru, jak by vařila bez kečupu, „volčestru“ a vegety. To by si manža nečvachtal, natož mimísek.

57
Ajda
Reagovat

Scalex,
nepřivolávej bydlenky :-)) Jenže ty holky neumí ani opražit cibuli. Libuše, baba jedna zlá jim neřekne nikdy celý postup, to mě pobavilo. Klasika – jsou líné zapojit mozek. Mají tam na můj vkus pořád velký veget. Už aby stavěli chlívky, to zase bude jeden překážet druhému, každý plno řečí a práce stojí :-))

58
P.I.Tomec
Reagovat

29 – pro Anju posílám písňový text Dinosaura Vopálky, který s kapelou Umělá hmota zpíval už někdy před před pětatřiceti lety… Jakoby…

ZIMNÍ NOC

Nad horami třeskutě jiskří noc.
Nelítostná tvář měsíce umrzla
na čirém nebi.
Jako kulaté jehly!
V bílém zakletí křehne usedlost
v měsíčním porostu osamělá a němá.
Za stodolou tiše klapou dveře seníku
Jako bych se kous do jazyku!
Těžký a sladký výdech,
žena se zmámeně vypotácí a zvolna se rozplyne
v mrazu.
Jako bych v dálce slyšel kazoo!
Špičaté zuby rampouchů zezlátnou.
Měsíc se rozkročil nad hřebenem.
Jako bych voněl hovnem !
Strastiplná pouť od stopy k stopě,
za kouřícím dechem psa, za jeho štěkotem
a kňučením.
Jako bych viděl rudý dům!

59
Adéla
Reagovat

56 – To je fakt, z toho mála surovin co tam mají jsou nuceni vařit jednoduchá staročeská jídla a to dnešní holky neznají. Maso, hranolky a friťák na farmě holt není. Na druhou stranu, kdybych věděla, že jsem vyhrála casting a jdu natáčet, určitě bych nastudovala nějaké recepty a minimálně si pustila slovenskou Farmu. Ale uvidíme dál. Možná se jen Libuše přeceňuje a vaření zvládnou i chlapi….

60
JanaH
Reagovat

55 : myslím, že si můžeme gratulovat, že to dopadlo, jak to dopadlo.
56 : je to jenom tvoje vina, že mám kafe na monitoru… :-)))))))))…manža…mimísek…

61
XMAN
Reagovat

Tak musím říct že jestli bych si tam s někým skutečně nesednul, tak by to byla zcela jednoznačně právě Libuše. Stará, urejpaná, falešná, pomlouvačná ježibaba, která ráda buzeruje a drbe všechny okolo. Já kdybych tam byl, tak s ní mám úplně ten samý vztah co Michal. Takovéhle typy postarších ženských vyloženě nesnáším, ta je tam nejhorší ze všech. Jsem rád že je venku Stránská, fandil jsem včera víc Míše, ale ta Libuše je fakt ještě horší než Stránská. Jinak mě docela překvapilo, jak moc ten včerejší duel prožívala Šárka, jak kdyby šlo nevím o co. A to přitom ještě ani nevěděla kdo vypadne. S tím vařením to taky absolutně nechápu, ženské by tam snad měly umět vařit všechny, snad jen u Sáry se to dá pochopit vzhledem k věku. Však nemusí vyvařovat bůhví co, stačí jen něco aby se nažraly a nechcíply tam hlady. Držet si tam Libuši jen kvůli vaření mi fakt přijde uhozený, já bych se jí zbavil při první příležitosti.

62
Tamzin
Reagovat

Tak „mimíska“ jsem slyšela dnes v lékárně od jedné „těhulky“ a málem jsem kupovala prášky na alergii

63
dáša
Reagovat

15, 16 – určite nie všetky otázky sa dajú naštudovať v almanachu. Tiež som sa divila, keď v slovenskej farme dostali otázku, koľko váži hospodár, či 100, 120 alebo 150 kg!! Proste do toho zapletú, čo len chcú.

64
Adéla
Reagovat

62 – mimísek je ještě slabý odvar, co takhle snažilka, tvořilka, šikulka, dníky /dny/, kytí ?
Pak si říkám zlatá Jana Stránská!

65
divačka
Reagovat

Adélo 59, já vařit umím, i některá klasická jídla od píky (pominu-li mletí obilí), ale upřímně – vařit pro normální rodinu a pro třeba 10 dospělejch, to je rozdíl. V tom má určitě Libuše náskok, když má´zkušenost z velkostravování. Taky asi umí odhadovat dopředu kolik se spotřebuje, co se musí spotřebovat dřív a co později.

Na druhou stranu – kdybych věděla, že jdu do takovéhle soutěže, určitě bych se předem někde poradila ohledně vaření, ohledně farmaření a taky bych začala posilovat se sekerou.

Sáře jsem dávala šanci, jestli pochopí, že má šanci se něčemu naučit – velit skupině lidí. Ne, nevyužila ji. Zjevně tuhle šou bere jako Vyvolené – dělat, jen co je nezbytně nutné, plkat a nudit se.

Šárka mi přijde prdlá – takhle vyvádět. Přece věděla, že je to soutěž.

Zaujalo mě, jak většina soutěžících stojí za Michalou – jak to, že my, diváci, nevíme proč?!

Pořád se těším, jak uvidím Kubího něco dělat – mejt nádobí, kydat hnůj, bořit se do bláta -a furt nic.

Čekám, co vyleze z Mirka. Zatím se tváří jako Mirek Dušín, ale dle statistiky v ČR už Dušínové vymřeli, takže uvidíme, jestli se z něj vyklube Mažňák (nebo Džej Ár).

66
Adéla
Reagovat

65 – Mirek mi zatím přijde jediný co má nějakou promyšlenou taktiku a hráčský potenciál tuším ještě u Jirky a Michala. Ženské poletí jedna za druhou domů.

67
dáša
Reagovat

Pláž 33 má na Markíze reprízu na druhý deň o 11,35. Mávala ju aj slovenská farma. Takže kto chce (tak ako ja) z RS celkom zblbnúť a má na to čas, musí večer pozerať Farmu a cez deň Pláž. :-)

68
Petra
Reagovat

Ježíš mně vadí ta Tereza , když ztiší jakoby ten hlas a hraje si na psycholožku, to musím vždycky přehodit program …

69
Frodo
Reagovat

jo! Mimíska, dníky, lidičky a človíčkové a všechno bezva a super a s ničím nemám problém…Lidičky, jsem happy! :-) bléé

70
Frodo
Reagovat

…to je zvláštní jak ta Šárynka budí v lidech (především v ženách) okolo sebe ochranitelskej komplex, ba co víc – skoro až takový jako komplex maskulinity :-)))

71
XMAN
Reagovat

Mě je Mirek zatím ze všech soutěžících jednoznačně nejsympatičtější a nejvíc ze všech mu přeju výhru. Milan by jako vítěz taky nebyl špatný. Když o tom tak přemýšlím tak z kluků je mi zatím asi nejméně sympatický Jirka. To je takový všudybyl, všechnoznal a má možná o něco větší sebevědomí než by měl mít. Proti Michalovi nemám vůbec nic, to je sympatický pohodář a Kubí je prostě Kubí, na toho si člověk buď zvykne a nebo ne.

72
Angel
Reagovat

http://prask.nova.cz/clanek/novinky/farmari-se-spikli-proti-libusi-brutalni-hadka-v-kuchyni.html
Video mě teda pobavilo, jak říká ta Šárka, že neví, z čeho se dělá buchta – to je fakt síla, 36 letá ženská neumí udělat buchtu :(
U Jirky to chápu, že se ptá, je to logický, kdyby tam skončili sami chlapi, tak aby nemuseli jíst třeba jen placky.

73
Frodo
Reagovat

to all

jako sorry, ale nechápu proč by měla v dnešní době umět svobodná ženská kdovíjak vyvařovat a péct buchty. To je uplně stejný jako byste předpokládali automaticky, že každej chlap umí takový ty základní instalatérský práce. Moje zkušenost je ta, že NEUMÍ! Každej umí zacházet s PC a plno více či méně smysluplných „dovedností“, ale praktická gramotnost – to, co žena jaksi automaticky očekává od muže (základní instalatérksé práce apod.) a muž od ženy (vaření apod.) toho se jaksi nedostává. A vy, chlapi, co tu kritizujete, že žena ve 36 letech neumí vařit mi prozraďte jakými schopnostmi jste obdařeni a co jste schopni v domácnosti udělat sami :-) (Mimo základní správy svého notebooku)

74
Zzz
Reagovat

XMAN: A co Sára? Dřív jsi nad ní div veřejně nemasturboval a teď jsi nějak sklapnul :P

75
Scalex
Reagovat

Frodo: ženská, která se hlásí do takovéto soutěže (jejíž slovenské verze mohla vidět a viděla, do čeho jde) by to skutečně umět měla. Chlap pochopitelně taky, protože každá praktická dovednost se v téhle soutěži počítá.

76
Angel
Reagovat

73 – tak to má teda blbý, když neumí vařit ani péct, to je pro chlapy dost důležitý, pak už mu může nabídnout jen ***, i když u ní si tím nejsem zcela jistá.
Uvařit a něco upéct není přece tak moc těžký, to zvládne jakákoliv šikovná žena, pokud není líná.
A já mám ještě to štěstí, že můj muž je šikovný a zvládne i ty instalatérské práce :)

77
Angel
Reagovat

75 – souhlas

78
divačka
Reagovat

Frodo 73 – v těchto podmínkách by podle mě trochu dělba práce na ženskou a mužskou být měla.

Resp. typicky ženská práce nemusí být nic – proč by chlap nemohl vařit, mýt, dojit, dělat sýr apod., na druhou stranu když je tam chlap, tak budu čekat, že bude dělat těžké práce. Nanosí vodu, dřevo, odnese dřez špinavé vody apod. Jistě, já bych to taky zvládla, ale on by to měl mít rychleji, protože co já půjdu dvakrát, on jednou.

Na druhou stranu, když vidím Kubího, tak myslím, že třeba třísky na zátop nebo zadělat na chleba, bych zvládla rychleji. Ale pak by měl on počítat s tím, že umeje nádobí nebo bude stát u plotny a míchat polívku, aby se nepřipálila.

Jak tam dělali plot a snažili se zatloukat kůly sekerou, to bylo otřesný, úplně mě z nich svrběly ruce.

Jdu-li do takovéhle show, tak se naučím vařit, řezat dřevo, nosit vodu v kýbli, sekat trávu apod. bez ohledu na to, jestli jsem chlap nebo ženská.

79
Franz Ruppert
Reagovat

Jsem taky zastánce toho, že pokud ženská ve svých 36 letech neumí uvařit základní jídla, tak je „podivná“. Oni ty ženy v těchto letech většinou mají už nějakého toho chalapa a tomu když chtějí udělat radost, nebo si ho udržet, tak mu navaří. Jak mu navaří je už jiná věc, ale většinou se všechny časem naučí, protože stačí se podívat chvilku na nějakou televizi a tam je o tom „hafo“ pořadů. Jinak si myslím, že stejně nejlepší jídlo uvaří chlap. Žena totiž vaří z přinucení a chlap z láskou.

80
Frodo
Reagovat

78 – ale ano, máš pravdu…

Jen mě překvapilo, že se tu tolik lidí pohoršovalo nad tím, že někdo v 36 neumí péct buchtu…Já se zase pohoršuju nad tím, že chlap neumí plno jiných prací (což není až zas tak viditelné jako to vaření u ženy), ale potřebné a v případě, že to neumí stejně tak podivuhodné, jako to, že žena neumí vařit…

Jinak samozřejmě ano – ve vztahu v farmě rozhodně, nějaká příprava kulinářská i praktická muší bejt – jinak to pak tak vypadá, jak to vypadá…Holky se bojí plotny jak čert kříže a Mr. proper přibyje prkno, které následně přibyté piluje ve vzduchoprázdnu tak dlouho, až se prkno urve a ještě rozlomí…

81
X
Reagovat

76: No, no, nám stačí, když uvaří z kuchařky, což umíte všehny, které zvládnete číst. Netřeba to přeceňovat.

Farma se mi líbí, ona trochu trpí tím, že je to potřetí defacto to samé, víme, co bude, co zhruba přijde, jinak mi nepřijde nudná. Koukám paralelně na Farmu SK 2 a některé ke konci díly mě uspávají, spíš vydržím u Farmy SK 2 – Bez servítky.

82
hanisek
Reagovat

Míša z Lihovaru vypadne příště nebo přespříště, ve čtvrtek jsem ji potkal v obchodě :)

83
okkvp
Reagovat

Tedy upřímně, být na Farmě a zjistit, že kolem banda, která z kuchyně zná akorát „talíř a příbor“, tak se o vědomosti taky nedělím a mohli by si zkusit po mně řvát, že neprozradím fígle ;-)

84
Sima
Reagovat

72 – tak z ukázky, co předsunuli je zřejmé, že tento týden bude smečce šéfovat Šárka. No, i když to bylo už předem celkem jasné, užila bych si ještě chvilku napětí ;-))

86
Sima
Reagovat

… jinak k tý kuchyni a Libušce. Taky mi není nějak sympatická, ale stejně jako okkvp bych jí nesoudila za to, že neprozradí své know how, pokud ostatní se přišli jen vézt. Pokud bych cítila, že jsem v tomhle silnější, než ostatní, proč bych jim ve hře odkrývala svoje trumfy… Aby mě pak vyhodili? V životě by to bylo asi jinak, ale ve hře, jejímž motivem je vyhrát balík peněz, jí to vůbec nezazlívám.
A to, že na ostatní na kameru „napráská“ jejich osobní příběhy bych taky tak příkře nehodnotila. Řekla bych, že tohle nedělá ze zlýho úmyslu, ale prostě to bere tak, že když jsou non stop snímány kamerama (nebo ne?), že když tam cokoli něco řekne, že to vědí i diváci.

87
ThyBaumont
Reagovat

ještě jsem neviděl krom pár minut ani jeden díl, má smysl na to koukat? Moderuje TP stále svým neopakovatelným stylem? Tím myslím s chaotickým máváním rukou, dikcí a empatií získaných na protidrogových sezeních?

88
Scalex
Reagovat

87 – chceš slyšet odpověď, nebo je to zbytečné, protože už máš jasno?

89
Bazinga
Reagovat

87 ano, pane doktore :-) Má to smysl. Zejména pro mě, protože máte vtipné komentáře a když se nebudete dívat, tak nebudete komentovat ;-)

A k dotazu. TP byla podle mne dobrá volba. Sice občas trochu nadužívá rozmáchlá gesta, trošilinku přehání při vciťování se do soutěžících (sníží u toho hlas, nakloní hlavičku), ale dá se to prominout. Vezmete-li si nabídku „takymoderátorek“ v ČR, stojím si za svým, byla určitě dobrou volbou.

90
Franz Ruppert
Reagovat

87 – jestli už ve své otázce používáš takové slova na adresu Terky, tak se na to raději nedívej a pusť si raději Hříšní lidé Města pražského.

91
okkvp
Reagovat

Všem Terkobijcům doporučuju pohlédnout na pár minut FHŽ s Latěnkou

92
DD
Reagovat

I když mi Libuše není dvakrát sympatická, tak ti mlaďoši jsou docela drzí. Říct – musíš mne naučit vařit, abych věděl, jak vařit, až tu nebudeš, to je síla. Ať si hryžou třeba syrové brambory.

93
Bazinga
Reagovat

DD nechci být poslem špatných zpráv, ale Libuše si začala ;-). Mám matný dojem, že ona byla první, kdo přišel s tím, že holky naučí vařit, protože „až tam nebude, tak by chcípli hlady“

94
Frodo
Reagovat

Zlatý časy „rozmáchlých gest“ alá Čágo bélo šílenci jsou nenávratně pryč a za současnou Terezou stojím a jako moderátorky si jí cením a jako člověka si jí vážím – i s ohledem na její minulost – protože každej chybuje i když ne tak propastně…o to víc je obdivuhodné, že je dnes tam kde je…

95
okkvp
Reagovat

93 – to máte milá předsedkyně sice pravdu, ale ve stejnou dobu (tzn v prvním díle z farmy) nám někteří účastníci na kameru prozradili, že Libušku si budou pěstovat, aby je naučila – bych si tak myslela, že to bylo jaksi oboustranné
(mám dojem, že tam ze strany ostatních padlo cosi ve významu „odkoukali“, Jana S. natrvdo pravila „než nás naučí“)

96
Frodo
Reagovat

okkvp má pravdu – řekla to Jana S

97
Bazinga
Reagovat

95 … dyť alibisticky píšu… že mám matný dojem :-D. Krom toho tipuju posun v sympatiích a tudíž úbytek zdvořilostních „než odkoukáme“ na pragmatické „až tady nebudeš“

98
Pacička
Reagovat

Že Šárka neumí vařit, mi celkem nevadí, není to nezbytně nutné k životu a vždycky je možné se to naučit, až je to potřeba. Vadí mi, že jde do RS a myslí si, že je soupeřka povinná ji to naučit. Stejně jako ten Jirka, který si myslí, že tam zůstane sám. Způsob, jakým se do Libuše pustili, je nehorázný. Libuše není jejich máma, aby je něco učila. Vypadá to, že si Šárka vybrala za služku Libuši a chtějí z ní, co nejvíce vyždímat.

99
ThyBaumont
Reagovat

Já jsem se ptal vážně, nijak provokačně. Ptal jsem se na pořad, TP je mi jen odporná, ale o ní to snad není.

100
Petra
Reagovat

98 : přesně tak, každý je tam sám za sebe, přišel soutěžit, a nikdo z nich nemá povinnost učit něco druhé … všichni věděli do čeho jdou, jaká je to soutěž a snad se mohly i trochu připravit na život na farmě …

101
Petra
Reagovat

99 : Na Terku má každý svůj názor, takže někomu je sympatická někomu ne, mně se líbí, myslím že volba byla dobrá, rozhodně je lepší než ta slovenská moderátorka, jen mi vadí ty její gesta , ten ztišující procítěný hlas … jak s e snaží být psycholožkou …

103
XMAN
Reagovat

74: Sára je prostě Sára. Je pravda že to nemá v hlavě ještě srovnané a že je to prostě takové pubertální kvítko, ale i tak mi pořád připadá svým způsobem roztomilá :-) Do postele bych s ní vlezl kdykoliv….

105
Anta
Reagovat

Brutální hádku, jak ji nazvali, si představuji jinak :-)

Jinak Libuše samozřejmě nemusí nikomu sdělovat jaké ingredience přidává do jídla, může to být i její taktika, ale na druhou stranu proč by farmář týdne nebo někdo jiný nemohl po ní chtít prozradit tajemství úspěchu, je to taky taktika, hra a teď kdo z koho ? :-DDD

Jirka se taky nechal trochu unést „až tady budu sám až tady budeme ve třech a holky zde třeba nebudou…“ :)

Mirek rozhodně taktiku má, jak valil Šárce klíny do hlavy, že Libuše je moc vařit neučí a výsledek se dostavil :)

106
Anta
Reagovat

Každopádně „tajemství úspěchu je v omáčce“ :-DDDDDDD

107
Tamzin
Reagovat

Proti Tereze nic nemám, ale je to farma a ráda bych viděla víc ze života na farmě. Sice je obdivuhodné co dokázala, ale to mě v tomto okamžiku nezajímá. Slovenskou Kvetku jsem brala jako nutné zlo, za to na hospodáře jsem se vždy těšila, byl to sympaťák a ty jeho návštěvy souvisely s dějem.

108
Tamzin
Reagovat

Jiřík se nám ještě vyloupne ..

109
Prochor
Reagovat

Co se týká vaření na farmě tak určitě jde hodně o to udělat z mála hodně. Zkrátka šetřit zásoby a to umí zkušené hospodyně. Takže jsem zvědavý co bude až Líba vypadne.

110
Sima
Reagovat

105 – no, vypadá to, že Mirkova taktika je efektivní… Tušíc, že Jana dá za farmářku Šárku už předem ji našrouboval do hlavy, že Libuška je ta, která by měla jít z kola ven (chce všechny ovládnout přes kuchyň). Stačí ji dát za služku a jemně trousit špatné zprávy o ní a výsledek je zaručen, tedy na 50 %, podle duelu.
Jen čekám, jak to navlíkne, aby vypadl Jirka, kterého myslím zatím považuje za nejsilnějšího konkurenta.
Zatím mu vše hraje do karet… Tak uvidíme. Fandím mu, jen aby nedojel na přetaktizování.

111
JanaH
Reagovat

Aniž bych se chtěla jakkoli zastávat Libuny, položím možná trapný dotaz :
PROČ by měla být povinna kohokoli učit vařit?
Sledujeme snad kurzy vaření a já jsem to nepostřehla? :-)

112
Mikes
Reagovat

73 – Frodo, já jsem si ve 30 uměl udělat i svíčkovou, a stačilo mi na to se zeptat kolegyněk v práci. Jinak jsem si vařil úplně běžně podle toho, co jsem kde okoukal (a samozřejmě i z domova).
Spravit si kapající kohoutek jsem se naučil sám, stejně jako vymalovat byt, prát v minipračce, zapasportovat obrazy, topit v kotli pro celý dům, nakonec si i pořídit zahrádku a pěstovat králíci. Vše v poho.

89 – nemám začít žárlit?

91 – Latěna je bezva, to mi nikdo nevymluví!

113
Majka
Reagovat

K tomu vaření či nevaření farmářek, ono je něco jiného vařit doma z hafa surovin, které si nakoupím někde v obchodě a vařit z brambor, luštěnin, cibule a dalších základních surovin a k tomu si mlít vlastní mouku. Považuji se za celkem slušnou kuchařku, ale když jsem začínala se zdravou výživou, omezila tuk, cukr a vynechala bílou mouku, tak začátky byly krušné. Navíc péct v elektrické troubě, kterou si reguluji knoflíkem a v troubě na farmě, kterou natopím a potom děj se vůle boží je taky o něčem jiném. Pokud si děvčata „vaří“ zeleninové saláty, tak jsou pro ně omezené zdroje surovin hodně velký oříšek. Jinak farmu sleduji zřídka, spíš mě baví zdejší rekapy, které mi připadají výstižné a zábavné.

114
XMAN
Reagovat

110: Taky Mirkovi fandím nejvíc ze všech. Chtěl bych aby vypadla Libuše a pak Jirka. Jirka mi není příliš sympatický ale vyhodit ho asi opravdu lehké nebude, ten se jen tak nedá. Vypadnutí Míši lihovarnice mi taky vůbec vadit nebude, té jsem včera fandil jen proto že byla proti Stránské ale taky bych ji nepostrádal. Takže zatím je můj největší favorit Mirek, dále pak mám za favority Milana a Michala v tomto pořadí i když Michala bych dal možná už i před Milana, stoupá u mě v sympatiích čím dál víc ale zatím ještě nevím.. Z holek jsou mi sympatické Sára a Šárka ale ty na vítězství asi nemají.

115
Tropic
Reagovat

73 + 74: Moje řeč. Je jen otázka se k tomu dostat, nejsou to zase tak těžké práce, aby se to někdo nenaučil. Já z hlavy neumím ani svíčkovou, ani vyměnit baterii umyvadla. Podle netu udělám svíčkovou a lá Sapík, která nadchne i zkušené kuchařky a tu baterii v poho vyměním. Nemusí se z toho dělat drama :). Je lepší to znát, ale když je možnost si přečíst návod, není to ostuda.

116
Anta
Reagovat

111 JanaH,
ona samozřejmě není povinná je učit vařit, zajímavé ale bude, co s tím mírným nátlakem ze strany ostatních udělá. Konečně se tam pomaloučku polehoučku začínají rozvíjet konflikty, vztahy, taktiky…. :)

117
Tropic
Reagovat

Jinak vítězství přeji Mirkovi a Šárce.

118
Pedro
Reagovat

73: Ne každej bydlí v paneláku, víme? Jo, „chlapi“ typu Kubí asi fakt umí jen zapnout notebook, ale to není běžnej vzorek populace. Drtivá většina majitelů domků musí chtě nechtě nějaký práce zvládnout. Ne každej si může dovolit zahradníka, údržbáře a úklidovou službu. Ale jak říkám – v paneláku se vážně dá přežít bez těchto dovedností, ty dva kohoutky co tam máš tě finančně nezruinujou ani kdybys je nechal každej rok kompletně měnit.

119
JanaH
Reagovat

116 Anta : to já přece vím, že není povinna. :-))) To byla reakce na video, kde si na ni neumětelové otvírali hubu, páč se domnívají, že povinna je. No a protože a poněvadž se nemůžu zeptat těch na farmě, ptám se tady. :-) Kdyby měli zájem, už mohli za těch 14 dní něco očíhnout a vyšpiónit ne?
A co s tím Libuna udělá? Myslím, že nic. Chvilku bude dělat ofuky a moc ráda u té plotny zůstane. Pokud nebude sluhou.

120
Pacička
Reagovat

Výhru bych přála Milanovi, jinak je mi to jedno.

121
Prochor
Reagovat

Já bych se pro začátek zaměřil na kaše z hrubé mouky:-))

122
Franz Ruppert
Reagovat

120 – já to taky přeji Milanovi. Mirek je asi velký manipulátor a taktik. Až mu na to přijdou, tak na to dojede. Takové taktizování tu už bylo v obou FSK a všichni na to doplatili.

Reagovat

Hmmm Michaela pri „tancovani“ vypadala dobre :D Ma moje dalsi body i kdyz teda tam vsechny „tanci“ dost zvlastne. Asi jako ja, ale ja jsem na to pako :D

Kazdopadne pan hokynar je silne nesympatickej.

124
Anta
Reagovat

119 JanaH,
odpovím ti jako farmářka: není povinná mě učit vařit, ale sakra, já to chci umět !!!!! až teda vypadne a zůstanu tam sama nebo v poslední trojce !!! :-DDDDDDDD

Vařit bych tam nechtěla, měla bych asi problém s množstvím :-)

125
rejpal
Reagovat

Milan je dobrý borec. Přitom mám pocit, že on je snad jediný, kdo tam není hráč. Je to boží tvor. Umí současně nasírat a bavit ostatní… a nás taky

126
Lenka
Reagovat

U Milana překvapilo, že když přestal sklapňovat a uklidnil se, tak nemá tak špatný odhady ostatních. Mmch, Sáru odhadl velice dobře (myslím ve vztahu Jana a Šárka).
Mirek taktizuje? A proč by to nedělal? Když hraje…☺
Sára je sice mlaďoučká, ale blbá a to postupným stárnutím opravdu nevylepší.
Šárka je zvláštní… vypadá jako holčička, bohužel má občas i takové reakce… ale možná ještě překvapí (ve smyslu projeví se adekvátně věku 36 jar).
Michala a Jirka jsou zatím nenápadní, takže jsem neutrální, občas kamery zaberou Michala, ale taky nic moc.
A Libuše? U ní mám čím dál víc pocit, že by měla rychle opustit post „stáří je zásluha a všichni se mi klaňte“… z toho, co tv ukázala, vypadá jen jako stará zapšklá zlá a protivná čarodějnice.
Kubí – spletl si RS… promenáda s nagelovanou hlavičkou je jaksi jinde.
Ale beru to jen z toho, co nám střih tv nabídne… daleko víc mi vadí, že to vysílají už dva týdny a moc práce farmářů jsme neviděli, pole a stavba výběhu pro kozy, víc nic. Přitom je teplo a mohli by stavět jako vzteklí, stáje, apod.
No, nevím… táhne se to jako med… pro mě zatím velká nuda.

127
Tropic
Reagovat

104: Šárka vypadá skvěle. Oproti tomu Sára – damozřejmě má hezkou postavu, ale určitě ne ze sportu jako Šárka. Ta je povolená asi všude.

128
Prochor
Reagovat

Milan je sice cholerik ale nemusí být úplně špatnej farmář.

129
Prochor
Reagovat

Jediný koho se nezeptali kdo je had je právě Šárka ale asi v tom má jasno. Šárka se mi líbí čím dál víc. Ale ještě se uvidí.

130
rejpal
Reagovat

Škoda, že Jana nepojmenovala hada. Mně prostě formulace HADA, KTERÉHO SI NEVĚDOMKY HŘEJEŠ NA PRSOU vůbec nesedí na Libuši. Vztah Šárky s Libuší vůbec nic takového není. Mně to sedí na Sáru. A Jana měla navíc dobrý důvod právě tohle si o Sáře myslet. A nejspíš jí i došlo, že Sára ji vybrala za sluhu právě s cílem ji nahnat do duelu a zbavit se jí. Ostatní ji nejspíš pokládají za blboučkou a neškodnou, ale to není. Nicméně zdá se, že v očích Šárky (a nejen jí) je hadem Libuše. Takže varování na úrodnou půdu nepadne. Dobře se to vyvíjí.

131
Prochor
Reagovat

Takže Líba bude trestaná za to, že umí vařit ? Divná vděčnost!

132
Lenka
Reagovat

130 Rejpal
s tím hadem s tebou souhlasím ☺

131 Prochor
taky nechápu, co tak pruděj s jídlem… vaří se tam jednoduše, ba primitivně, tak když to tam žerou už dva týdny, mohli pochytit těch pár receptů
Jirka se choval, jako by mu Libuše tajila recept na bůhvíco složitého…tajemného…
Libuši nemusím, ale nechápu, proč by je to měla učit? proč to ostatní považují za její povinnost?

133
Ivory
Reagovat

Teda kdyby byl ten obchodník hospodářem… Hned by to bylo veselejší :-)

134
koc
Reagovat

nejsou nahodou mince dulezite pro vyherce ? kdyz jich utrati vic nedostane nahodu vyherce o to mensi penize ?

135
Prochor
Reagovat

Už vím, kam bych Šárku pozval – do cukrárny s kafíčkem:-)))

Reagovat

koc (134): Jsou, ale predpokladam, ze jim je „vrati“ jako v SK farme na konci.

137
jeny
Reagovat

Hezká hláška: Milane, co ty a tvoje cukrovka? Se…u na ni, sežeru to najednou (zákusky).

138
JanaH
Reagovat

130 : přesně. Včera jsem taky tipovala Sárinku.
132 : no taky mě Jirka nemile překvapil, jak se naštval. Jenže tam se děje věcí, o kterých my nemáme ani páru, kdo ví, co mezi nimi je za konflikt.
137 : Milan zabodoval. :-)))

139
rejpal
Reagovat

Tak bych si tipnul, že sluhy budou Lubuše a Mirek (čímž si Šárka pojistí Libuši v duelu). Ta vyzve Michaelu, vyhraje duel a budou ji tam mít dál. Počet žen se tím upraví na tři, pánové dospějí k názoru, že bez žen by to na farmě nebylo ono a budou se chvíli hubit navzájem. A had tak nikým nerozeznán tiše proklouzne do dalších fází boje.

140
rejpal
Reagovat

Sára je vůbec zajímavou postavou. Zjev, mládí i chování svádí k dojmu, že je tak trochu hloupoučká. Ona sice nebude mít moc všeobecného vzdělání, ale hloupá určitě není. A myslím, že nejvíc ze všech hraje ona a Mirek.

141
Prochor
Reagovat

139 – Rejpale – kdo je podle tebe ten had ?

142
Anta
Reagovat

139 mě to tedy vychází podle toho fota, že vyzve Sáru :)

143
jeny
Reagovat

142 Podle jakýho fota?

144
koc
Reagovat

136 – hmm skod a.. bych chtel videt ty protahle ksixty farmaru az by jim to po pulce rekli .. to by bylo setreni

145
Prochor
Reagovat

142 – A Sára v ní vidí kamarádku – ona za Janu to by byl docela paradox. Nebo bude chtít Šárka pomstít Janu a zaměří se na Míšu, která ji vyřadila. I když Míša za to nemůže – jen se musela bránit.

146
okkvp
Reagovat

Sára se zdá být spíš trošku hloupá, ale zároveň je sakra vychytralá (inu odbarvená blondýna)

147
okkvp
Reagovat

143 – ofiko : David opouští Farmu: Sledujte rekapitulaci 6. dílu!

148
Prochor
Reagovat

Každopádně jsem zvědavý, jak to viděla Ajda protože má většinou správný úsudek.

149
Anta
Reagovat

145
Šárka Míšu nedá, tedy jako pomstu za Janu, takhle myslím neuvažuje. Podle těch prostřihů mě přijde, že sluha bude Libuše a asi snad Milan ?
Pokud zvolí Libuši, tak ta potom moc na výběr mít nebude a možná fakt tu Sáru vezme, z Míši bude mít obavy.

150
JanaH
Reagovat

Mirek jako jediný mi připadá, že pochopil, že nepřijeli na teambuilding nebo pionýrák, ale do hry.

142 Anta : viď? :-)

151
JanaH
Reagovat

146 okkvp : na hadici jako stvořená… :-)

152
Anta
Reagovat

150 JnaH,
pokud to tak opravdu bude, tak bude mít v duelu oba dva hady a to by byl od Šárky tah ! :)

Napadlo mě, že na první signální si všichni mysleli, a asi i Šárka, že hadem je Libuše, ale později ji mohlo dojít, koho že tím hadem Jana vlastně myslela, a nakonec Šárka to přece nemusí hned každému věšet na nos, že ? :)

153
Anta
Reagovat

152 oprava: JanaH :)

154
JanaH
Reagovat

152 : no právě! To by bylo opravdu prefíkané. :-)

Dneska se nedá, než s tebou souhlasit. :-)))

155
Scalex
Reagovat

Fandím Mirkovi, teď jsem se dostal ke včerejší necenzurované verzi a zjistil jsem, že kouří fajfku a umí to. 8^)

156
Bazinga
Reagovat

rekap nahozen.

157
Anta
Reagovat

155 Scalexi,
co znamená ten tvůj smajlík? :) nevím, zda tuším správně :-D

158
Scalex
Reagovat

157 – No neznamená nic zvláštního, je to prostě normální smajlík… tam, kde ostatní píšou :-) :-D :) … tak tam já píšu 8^)

Já mám brejle, proto osmička místo dvojtečky. No a pomlčkový nos se mi ve smajlíku nelíbil a chtěl jsem něco jiného, takže používám takovýto smajlík, kdy je vlastně obličej jakoby trochu pootočený a ten nos je vidět mírně z boku 8^)

159
rejpal
Reagovat

Prochor
Co se rozumí tím, když řekneme, že si někdo hřeje hada na prsou? To přece není veřejně známý nepřítel. Je to někdo, o němž si myslíme, že je někým jiným, někým, kdo to s námi myslí dobře, a zároveň někdo, ke komu cítímě nějakou nadstandardní důvěru. Teoreticky by to mohl být Mirek, ale žádného bližšího vztahu mezi ním a Šárkou jsem si nevšiml. S Libuší moc nevychází (i proto ji ochotně za hada považuje). Mohl by to být i některý z kluků, ale podle mého to nejvíc sedí na Sáru.
Farma je reality show, kam se soutěžící nepřijeli bratřit. A je to hra s nulovým součtem (když pominu zážitky a zkušenosti) – jakékoli bližší vztahy jsou chvíli příjemné, ale později překážejí – na což doplatila i Jana. Až (? – pravidla jsem nečetl) začnou rozhodovat diváci, bude všechno jinak, ale dokud se vybíjejí sami, je to hadí park. Nepřežijí chřestýši – soupeř je varován a včas se ho zbaví, přežijí rychlé a obratné mamby a na pohled křehké a krásné zmije řetízkové.
Pokud jsou největšími hráči Mirek a Sára (myslím si to), pak každý používá úplně jiné mimikri: Mirek budí respekt a nikdo s ním nebude chtít jít do duelu, Sáru zase mohou podcenit nebo si jí jako snadné sousto nechávat na potom a nebudou vůči ní intrikovat. Kdoví, jestli ty opilecké šaškárny nebyly tak trochu součástí hry, která měla utvrdit ostatní v tom, že ta blondýna je outsiderem, kterého není třeba řešit. Přitom zatím to byla ona, kdo využil situace k plánu na odstranění Jany, vyšlo to přesně, jak chtěla, a hlavně – nikdo (kromě oběti) to neprokoukl. Libuše je taky hráčka – vsadila na nepostradatelnost skrze žaludky účastníků, ale byla prokouknuta, a čeká ji osud chřestýše. Když ne teď, pak brzy poté. Milan je sice výraznou postavou skrze své šoumanství, ale hráčem není, neumí se maskovat.
Mám na rozdíl od některých farmářů hady rád. I proto mi Sára nevadí a fandím jí. Ona ví, proč tam je, a ostatní si nejspíš myslí, že to neví.

160
Anta
Reagovat

158
:DDD no moje tucha byla: veselý nebo šťastný inteligent :)

161
rejpal
Reagovat

Anta
Tohle je zajímavá varianta. Co když Šárka hada identifikovala, a dělá, že ne. Vzhledem k tomu, že had to s ní taky nemyslí až tak upřímně, jak předstírá, můžeme být svědky velmi zajímavé zápletky mezi dvěma blondýnami. A v tom případě bude mít největší radost Mirek, který té trojce docela slušně podkouřil.
Rozhodně bych v žádném případě netvrdil, že tahle RS je nudná nebo nezajímavá.
A za sebe bych jen dodal, že je příjemné, že na farmě není sbírka mimoňů, ale vcelku normální vzorek populace.

162
Scalex
Reagovat

Jinak v rychlosti pro toho, kdo neviděl včerejší (duelovou) necenzurovanou verzi (má dvě hodiny):

hodně se probíralo praní (Libuška donutila Michala prát na valše); Milan naklepával kosu a učil ostatní chlapy naklepávat kosu a kosit trávu (i Kubího!); v osobních zpovědích se všichni otírali o Libušku, její intrikaření a tajnůstkaření; Jirka se obul do Sáry za to, že vůbec nefungovala jako farmář, ale nechala se Hospodářem chválit za provedenou práci; Libuše Jirkovi vyrobila cibulový zábal na krk… při jeho výrobě byly v detailním záběru jejich chleby a vypadají dobře; Milan rozebíral vztah Šárka-Michal, a to tak, že jde jen o city ze strany Michala, zatímco Šárka to zdaleka tak vážně nebere; dál Milan kritizoval, jak Michal s Jirkou kydali hnůj, nezametli to po sobě, zlomili přitom vidle, hodili je do dílny a „čekají, že to trouba Buriánků bude spravovat… nasrat!“; Mirek se učí Almanach od rána do večera – ví, že sílu a vytrvalost má, takže se učí, aby byl připravený na všechny tři druhy Duelů; Sára si myslí, že k ní Šárka bude mít ještě lepší vztah než k Janě; Šárka říká, že Sára je mladý nezkušený tele, se kterým nemůže řešit ty věci, co řešila s Janou; ve volných chvílích farmáři hrají kostky, při rozhovorech u stolu v kuchyni s tím furt rachotěj; Šárka celkově při zpovědích působí silněji a říká, že má prostě tyhle momenty, kdy pustí emoce a vybrečí se, ale že pak se do všeho obuje a všechno zvládne.

163
okkvp
Reagovat

162 – díky:-)

164
JanaH
Reagovat

162 : díky

165
rejpal
Reagovat

Taky díky. Škody, že tyhle scény nejdou do TV místo uměleckých záběrů na stíny nad krajinou a hmyz za oknem.

166
Anta
Reagovat

162 Díky :)

167
rejpal
Reagovat

A propos – ještě k Šárce. Ty emoce asi hrané nebyly (nebo jen trošku), ale ona taky žádná trumbera není. Může nás ještě docela překvapit. Nakonec i krutí kati se uměli rozplakat nad zašlápnutou kytičkou.
Obecný problém všech holek je v tom, že jich je málo a nemají výběr duelantů pod kontrolou. To udělala Jana schválně? Řekla si, když půjdu já, ať jdou i ostatní? Lépe by Šárku ochránila, kdyby udělala famářem chlapa.

168
Anta
Reagovat

161 rejpal

taky jsem ráda za celkem normální vzorek, že dokážou dát dohromady větu, která má hlavu a patu a že jim to vesměs myslí :)

Ráda bych si myslela, že ta teorie je správná a že jsem se v Šárce nespletla, ale taky to všechno může být úplně jinak :-D

169
rejpal
Reagovat

Anta
Může.
Já se také ještě stále neorientuji v těch třech mlaďoších. Kdoví, jaké mají strategie. Zatím to vypadá, že si to přijeli užít, ale jejich čas může přijít.

170
Anta
Reagovat

169 rejpal

ono jim ani nic jiného nezbude, než začít sakra taktizovat, to se pak možná budou dít věci, ale zatím jsou jaksi pomyslně v poho :)

Z ukázky bylo vidět/slyšet, že hospodář jim dá tentokrát hodně práce a to budou muset zřejmě všichni hodně zabrat a v tu chvíli se začnou tříbit charaktery a taktiky, alespoň v to doufám :-)

171
Prochor
Reagovat

160 – Anta – Veselý a šťastný inteligent. Jako bych v tom cítil nějaký zásadní rozpor :-)))

172
Anta
Reagovat

171 Prochor

:DDDDDDDDD bylo to veselý „nebo“ šťastný inteligent :)

rozpor ve smyslu inteligent nemůže být veselý ani šťastný? nebo že inteligent nemůže být současně veselý a šťastný? a teď jsem se do toho zamotala :-D

173
Scalex
Reagovat

Nepletete si inteligenta s novým rokem?

174
anja
Reagovat

58 P.I.Tomec, děkuji, to je milé :)……… básničku jsem dostala jako dárek naposledy snad někdy ještě v minulém století :)

Přidat komentář