Panáček v reality show

Jste to co jíte 5: Michal zhubnul a ještě si střihnul baletní číslo!

11. Říjen 2006 | napsal(a): | reality show: Jste to, co jíte

Dnešní díl reality show Jste to, co jíte nám přinesl idylku. Michal (109 kg) byl odhodlán a vůbec nehřešil. Paní doktorce to určitě udělalo radost, však se na Michala „vrhala“, objímala ho a poté mu ještě neustále gratulovala. Nakonec jsme byli svědky toho, jak vypadá baletní vystoupení profesionála Vlastimila Harapese a na záda mu dýchajícího Michaela. :))

Mixované omáčky nechutnaly? Kupodivu..

Začátek pořadu byl opět stejný jako v předchozích dílech. Seznámili jsme se blíže s naším dnešním tlouštíkem Michalem a hned jsme přešli ke „Stolu hrůzy“. Zde paní doktorka Cajthamlová učinila „mišmaš pokus“ a Michalovi nabídla. Komu by se ale chtělo sníst několikro druhů omáček smíchaných v jednom džbánu a k tomu to zapít velice chutnou smíchaninou koly, džusu a dalších nápojů… U stolu hrůzy jsme se také dozvěděli, že Michal vypil za celý týden jen jeden litr čisté vody a vůbec nejedl ovoce a zeleninu… Jeho břicho se vytvořilo také pomocí hranolek, které jsou velice nezdravé… Je čas zhubnout, nadváha mu hyzdí celé tělo!

Překvápko! Michal má nadbytek tuku!

Na vyšetřeních u ing. Petra Havlíčka jsme přišli na to, že Michalovo tělo má přebytek tuku – toho by si nikdo předtím snad ani nevšiml. :)) Tuk tvoří 30 kg, Michal by měl shodit asi tak 20 kg. Velkou chybou je hlavně dojídání jídel. Když už vaše dítě nemůže, není dobré po něm dojídat „zbytky“, získáte tak více kalorií, než potřebujete. Specielně pro Michala byl vystaven jídelníček, ve kterém by měl jíst nejméně 11x za den.

Ing. Havlíček si moc nevyskakoval


A začíná se se cvičením. Výživový specialista Petr Havlíček se odhodlaně snaží ukázat, jak se skáče přes švihadlo. Zvládne to sice i malé dítě, ale co kdyby Michal nevěděl.. Jenže ouha, první pokus, druhý, třetí.. Petr ne a ne to švihadlo přeskočit. Musel tedy zvolit jednodušší variantu – skákání střídavě levá-pravá noha. Další pomůckou, kterou by měl Michal dělat pravidelně třeba i před jídlem, je bubnovaní se zpěvem. Břicho se mu více uvolní a lépe se mu tráví. Určitě to vyzkoušejte! A jestli to pomohlo, nám napište do komentářů. :))

Naklepat maso? Problém!


Dnes se vařilo na grilu (recepty, o které si tak často píšete, se vám snažíme sehnat). Ukázalo se, že velký problém dělá Michalovi naklepat maso. Z vlastní zkušenosti vím, že si na maso položit igelitový sáček a maso jde potom ztenčit lehce. A navíc se ani neušpiní palička. Když naši „kuchaři“ usedli ke stolu, dozvěděli jsme se další cennou poznámku – jídlo by se mělo žvýkat pomalu a ne hltat. Takhle se zasytíme více.

„Pojďte na mou hruď“

Test se skrytou kamerou, kterého jsme svědky v každém dílu, dopadl pro Michala dobře. Kamarádky ho na pizzu nenalákaly a to je dobře. Za dveřmi už totiž stála paní doktorka. Ta byla s Michalem velice spokojena a hned mu nabídla svou hruď – tedy, abych to upřesnil, tak mu nabídla objetí. :))

Važme si našeho zdraví!

Michalovou velkou oporou je maminka, která však po mozkové příhodě ochrnula a je velmi nemocná. Navíc má těžkou cukrovku. Při zhlédnutí těchto záběrů si uvědomuji, jak moc bych měl být vděčný za to, že jsem zdravý. A měl bych si toho vážit.

Gay seznamky, nový účes, menší břicho – začíná nová éra pana Michala

A je to tady! Nastává proměna – vizážisté zapracovali, Michal zhubnul 10 kilo a hned je tu vidět rozdíl. Na některých místech se mu obvod zmenšil až o 12 centimetrů. A náš novopečený „hubeňourek“ toho náležitě využívá – zakládá si profily na seznamovacích serverech i vyloženě gay seznamkách, jak jsme mohli vidět v záběrech. Snaží si totiž konečně najít přítele. Po odvysílání dnešního dílu se mu to určitě povede.

Baletní vystoupení, které nadchlo nejen doktorku


A nakonec přišla část nejlepší – baletní vystoupení s Vlastimilem Harapesem. I když jsem se při sledování Michalových kreací nasmál, nemůžu říct, že byl nebyl dobrý. Náhodou mu to docela šlo.. :)) A ještě dostal cvičky, ve kterých předtím byla noha přímo pana Harapese. No řekněte, kdo by odmítl? :))

Exkluzivně pro čtenáře Panáčka! Co si myslí doktorka Kateřina Cajthamlová o Michalovi?

„Michal je citlivý, hudební a umělecký kluk, který je z rodiny, kde je cukrovka a vysoký krevní tlak. Velmi rychle pochopil smysl své diety (maminka je – jak bylo vidět i v pořadu – cukrovkářka na inzulínu po mrtvici), byl velmi motivovaný a vlastně změnil jednou pro vždy svůj život. Cvičení (bubnovaní) mu mělo pomoci zmohutnět na horní polovině těla (biceps a triceps) a zvysit sebevědomí jako chlap.“

Příště se můžeme těšit na hubnutí snachy s tchýní. Bude se odehrávat na vesnici a podle upoutávek by mohlo jít o díl, který se řadí k těm povedeným.. Sám se těším hlavně na to, co se stalo, že se paní doktorka tak pěkně naštvala.

A NAVÍC! ODPOVĚDI NA VAŠE NEJZAJÍMAVĚJŠÍ DOTAZY ZVEŘEJNÍME JIŽ BRZY! SLEDUJTE DENNĚ PANÁČKA, AŤ O NĚCO NEPŘIJDETE!! :))

Jste to, co jíte

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
Dan
Reagovat

O tento díl jsem přišel, není někde k dispozici záznam? Rád bych jej také shlédnul … Díky

2
ZDENEK
Reagovat

Taky se připojuji k záznamu jestli by byl na stažení díky , proím info na email.

3
Snoopy
Reagovat

Myslim, ze ty skoky pres svihadlo nesly, protoze to bylo na trave a ne na parketach v telocvicne.
BTW: Moje mamka se na to divala a rikala: „Vida, se svihadlem bych mohla cvicit.“

Reagovat

Snoopy, mě tedy velmi zaujal cvik s bubnováním a zpěvem. Řekl bych, velmi nenáročné a přitom tak účinné :)

Jinak lze vidět, že se tato reality show díl od dílu vylepšuje. Kdy doktorka více rozebírá co a proč a vymýšlí i alternativy.

5
hel girl
Reagovat

Tak jsem vzala švihadlo a šla skákat na trávu. Je to to samé jako kdekoli jinde (i když, pravda, máme čerstvě posekáno). Spíš bych řekla, že to tomu borci nešlo, protože ho měl moc dlouhý (švihadlo!). Ale divím se,l že když měl Michal problémy s kolenama, že pro něj za vhodný cvičení vybrali zrovna švihadlo, při těch skocích přece kolena musely dostatpořádnou zabíračku?

6
majk_8
Reagovat

Dobry den , mohli by jste mi prosím poslat na muj e-mail recep jidla , jak Michal měl ogrilovat to křecí maso.(Moc vás žadám o ingredience) s pozdravem Děkuji váš stálý přiznivce pan Milan.

7
cviceni
Reagovat

Je fkat, ze na kolena bych spise volila kolo, rychlou chuzi atd., ale jinak je to super porad. Donutil mi, abych o tom premyslela a ted jsem absolvovala kurz na http://www.doformy.cz, tam je 10 tydenni kurz jen za 250 a konecne me naucili pri jidle myslet. Zadna jina dieta nefunguje dlouhodobe než šetrně změnit jídelníček a začít se hýbat ( nemusí to být sport)

8
aneta
Reagovat

ja by som chcela schudnut alevelmi a chcela by som pomoct

9
aneta
Reagovat

ja by som potrebovala pomoct

10
Ivanka
Reagovat

Dobrý deň!

Mrzí ma že aj na Slovensku nikto nevymyslel takúto reláciu. Určite by to veľa ľudí potrebovalo. Aj ja sama bojujem z nadbytočnými kilami. Mala som pred mesiacom 95kg a teraz mám 90kg. Stále športujem a tie kilá nejdu dolu ,tak za posledný mesiac som často navštevovala fitko, spinning a zumbu a kilá išli dolu.

Přidat komentář