Panáček v reality show

Aréna národů: co nám přinese 1. díl?

11. Únor 2012 | napsal(a): | reality show: Aréna národů

[singlepic id=1876 w=420]
V sobotu to začne. Některými více, některými méně, očekávaná show Aréna národů vtrhne na obrazovku Prima Family a to svým prvním dnem, kdy český národní tým změří své síly v Aréně národů s Arménii, Běloruskem a Francii. V jakých disciplínách to bude?

Pláž

[singlepic id=3451 w=420]
Soutěžící musejí po jednom sjet na nafukovacím člunu z vysoké rampy do bazénu. Poté se i s člunem musejí vyšplhat na nafukovací ostrůvek uprostřed bazénu. Teprve pak může jet další člen týmu. Měří se čas, za jaký družstva úkol zvládnou. Soutěží 3 ženy a 4 muži.




Býčí házená

[singlepic id=3449 w=420]

První soutěž s býkem v aréně. Soutěží najednou 2 týmy. Po jednom budou soutěžící vbíhat do arény s býkem, kde je uprostřed bazének s míči. Těmi se pokusí vstřelit gól do branky na okraji arény. V tom se jim budou snažit zabránit nejen soutěžící zbývajících 2 družstev, kteří si v kostýmu velké ruky zahrají na brankáře, ale zejména hodně aktivní býk. Počítají se góly, které za daný čas soutěžící vstřelí. Hrají 4 muži, 3 střelci a jeden brankář.

Závod bublin

[singlepic id=3453 w=420]

Soutěží najednou 2 týmy vyřazovacím způsobem. Poražení se poté utkají o 3. a 4. místo, vítězové o 1. a 2. místo. Dvě soutěžící jsou uzavřeny do průhledné bubliny, musejí v ní sjet rampu do bazénu, ze kterého jim pomůže třetí členka družstva. Poté již jen vlastními silami musejí dostat bublinu na otáčející se pódium, uprostřed kterého je umístěn stojánek na bublinu. Vyhrává rychlejší tým. Soutěží 3 ženy.

Sestav býka!

[singlepic id=3452 w=420]

Druhá dnešní „býčí“ soutěž.
Soutěží najednou 2 týmy. Nad arénou se vznáší na laně dívka, pod kterou musejí ostatní soutěžící sestavit z jednotlivých částí figurínu býka, na kterou se má poté dívka posadit. Měří se čas a případně počet dílů býka, které v časovém limitu stačí tým sestavit. Soutěží 1 žena a 3 muži.

Most lásky

[singlepic id=3450 w=420]

Soutěží najednou 2 týmy. Soutěžící musejí s částmi mostu překonat překážky, například točnu uprostřed bazénu, a na konci dráhy most sestavit. Poté vybíhá pár, který přeběhne stejnou dráhu a za pomoci ostatních musí na most vyšplhat a políbit se. Měří se čas, za který družstva úkol zvládnou. Soutěží 1 žena a 5 mužů.

Zeď šampionů

[singlepic id=3454 w=420]
Soutěží všechny 4 týmy najednou. V této závěrečné hře každého soutěžního dne jsou týmy zvýhodněny podle toho, kolik bodů získaly v předchozích soutěžích. Soutěžící se musejí jen za pomocí síly svých břišních svalů, silných rukou a tyče vyšplhat až na vrchol zdi. Měří se čas, za který družstva úkol zvládnou, a výsledné pořadí určí pořadí družstev za celý soutěžní den.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Aréna národů

Diskuze k článku

Počet komentářů: 46
1
okkvp
Reagovat

Se těším na bejky :-D

2
koc
Reagovat

hezke maluvky ;-)

3
Maxx
Reagovat

Těším se taky na býky, viděl jsem na Blesku video že to bude celkem drsný, tak se těším :D

4
RAINMAN
Reagovat

Kdo ještě nepřepnul, je buď blázen, nebo masochista.

5
Zuziky
Reagovat

aha, takze nema smysl nutit syna prepnout to z Flynn Carsona? :-)

6
Pattrick
Reagovat

Já držím :D je to zábavnější než Wipeout :D

7
Petra
Reagovat

koukam na to ale ten ukol s bykama me prisla hodne nebezpecna nez srandovni:(Rada bych se dozvedela vice o nasem tymu :)

8
okkvp
Reagovat

No, tak Háma s Valentou dobrá volba nebyla, rejža před tím asi točil někde kolotočem a … no, u žehlení se to vydržet dá. Srovnávat s Hrami bez hranic může snad jen přitlumenej, hluchšec s upatlanými hořčičáky na očích
Obrázky o mnoho hezčí než reál

9
Azíza
Reagovat

Přepnula jsem před chvílí, je to zoufalé. A ty plky Hámy a Valenty snad ani nemá cenu hodnotit.

10
RAINMAN
Reagovat

Býci byli cool, ale to už hodně lidí stihlo přepnout na Hodinu pravdy, takže to neviděli… a další soutěžní disciplíny ani neuvidí…

Reagovat

Nic moc. Strasne moc kecani o debilitach, souteze kratky …. celkove hodne balastu a malo soutezeni.

12
tosenato
Reagovat

S nostalgickou slzou v oku vzpomínám na Hry bez hranic…
v Aréně národů není ani vtpná moderátorská dvojice, ani kostýmy, ani soutěžní disciplíny. Po býčí házené jsem tasila ovladač a prchla ke kompu.

13
Kapi
Reagovat

trapas. Souteze hloupe a moderatori uplne mimo, zoufala improvizace s „vtipky“ jak z materske skoly, nepohotovi, zoufalí… Nejsou vubec sehrani a nedoplnuji se… Sterilita- levnost ve vsem na prvni pohled. Nuda.

14
Kapi
Reagovat

jeste chybi zeptat se „Jak se citis“ a jsme v cistem pekle.

15
RAINMAN
Reagovat

Valenta k soutěžícím: „Vy se bavíte taky výborně?“

16
Kapi
Reagovat

A jak drzi spolecne ten jeden mikrofon- uaaa

17
okkvp
Reagovat

Amatérismus ve všem – kostýmy hnusné, ozvučení divné, boxování kamer a moderátorů o pozice wtf ….

Reagovat

No tak teda hruza :) Posledni disciplina … clovek se dozvi prd, jen ze se musej doutezici dostat nahoru. Pak se teda nahodou dozvi, ze se soutezici nesmej dotknout spickama nohou a 3 ze asi diky tomu jsou 3 diskvalifikace. Blizsi informace nikde, skoncili jsme nejakym zpusobem druzi az treti, ale jak, proc …. wtf ?

Celkove lacina … a to sem myslel, ze horsi jak Wipeout to byt nemuze.

19
Icecube18
Reagovat

Mě se to docela líbí, ale na Hry bez hranic to nemá. Jsem rád že tam soutěží normální lidi a ne ty naše rádoby „celebrity“ typu který byli ve Wipeoutu.

20
okkvp
Reagovat

imho – SUN by sem mohl do jednoho článku nasypat všechny ty obrázky – ty jsou z celé Arény národů nejlepší.
Těžké zklamání

Reagovat

Ano to je jedine pozitivum, ze tam soutezej normalni lidi.
okkvp (20): Ano, obrazky jsou zabavnejsi nez cela soutez :)

22
Basti
Reagovat

Tak prý nové Hry bez hranic. Já nechci vidět jednu trapnou soutěž 4x Ztrácí to náboj, když nesoutěží všechny týmy najednou. Soutěžící nebyli pořádně označeni, jsem pořád hádal, kteří jsou naši. Ach jo, tohle se moc nepovedo :(

23
tosenato
Reagovat

jen by mě zajímalo, který „šikula“ tuhle hrůznost nasadil do hlavního vysílacího času v sobotu večer a jestli vůbec viděl aspoň začátek.

24
RAINMAN
Reagovat

A jaké hnusné hadry měli na sobě Alešové!

25
Milan
Reagovat

to jsou reakce.. já jsem se bavil, oproti lonskýmu Wipe Outu daleko lepší, nevím co máte…

26
kanárek
Reagovat

Měli by blíž vysvětlit každý úkol a podmínky. Vadí mi,že byli u té soutěže s mostem špatně rozeznatelní. Třeba se Alešové ještě sehrají :-)

27
okkvp
Reagovat

Pokud si pamatuju, byl tu odkaz na Rusáky, kteří to odvysílali hned – a jak to nebylo nic moc, tak jejich výsledné podání = zpracování bylo o mnoho napínavější a zábavnější než toto.

28
K.
Reagovat

Já se musím přiznat, že se mi to taky celkem líbilo, ale souhlasím s tím, že soutěžící byli blbě označení a zvučení taky nic moc, často nebylo moderátory vůbec slyšet. Ale ny Hry bez hranic to samozřejmě nemá ani náhodou.

29
Krasomila
Reagovat

Nezapomente, že formát je daný, a že to nebylo v režii čechů. Jen vám slibuju, že se bude na co koukat :-) Jsme na začátku

30
Lukáš
Reagovat

Stokrát lepší než Wipeout, ale ty moderátoři!!! Vždyť sami neznaj pravidla mě přijde… A mohli vysvětlit aspoň trochu pravidla… Prostě kdyby tam ti moderátoři nebyli, tak to je snad lepší, ale když si vzpomenu na Boučka a Hospodárovou, tak mi tak strašní Alešové nepřijdou. Rozeznatelnost týmů byla v některých hrách opravdu nulová…

31
Lukáš
Reagovat

Jo a ještě ty hadry moderátorů !!! To mělo být co ?!!

32
RAINMAN
Reagovat

Chtělo by to víc širokoúhlých záběrů, ale český střihač asi neměl moc z čeho vybírat.

33
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Býci byli fajn, příjemně soutěž zdramatizovali. Infantilní kostýmy tam být nemusely, ale že by mi nějak významně vadily, to se říci nedá. Ani s moderátory jsem neměla zásadnější problém. Nepřesnosti a nedostatky v představení jednotlivých disciplín neřeším. Stejně tak ani konečný výsledek. Pořad vnímám jako nenáročnou zábavu. Za mě dobrý.

34
kanárek
Reagovat

Moderátoři mi nepřišli strašní, ale párkrát jsem se přistihla, že bych brala spíš záběr na probíhající hru než na ně. Nebyl u Her bez hranic zpětný komentář? Možná proto to bylo přehlednější.
Soutěžící vypadají fajn…naši měli chudáci nejhnusnější barvu. I býkovi to tak asi přišlo. :-)

35
Katynka
Reagovat

Za sebe můžu říct, že se mi to líbilo. Ano, nostalgie z Her bez hranic tu je, ale je jasné, že tak jak to bylo tenkrát, už to nebude, proto jsem raději nic neočekávala. A ejhle – dobře jsem se bavila.
Někteří tu kritizují střih, že nebyli slyšet, že to bylo špatně komentované. Toto mě až tak nezajímá, protože já z toho hlavně cítila to, co u Hranic – tu výbornou náladu tam na místě, ti nadšení lidi všech těch družstev, jak se bavili, jak do toho šli s vervou, jak si to užívali a musím uznat, že náš tým je perfektní a lidi jsou v něm opravdu sympatičtí. A toto všechno na mě dýchalo po celou dobu. Pro mě to mělo švih a grády.
Nejvíce mi vadilo snad to nejasné odlišení družstev, to by mohlo být lepší, ale vždycky říkali, kdo soutěží, tak aspoň tak.
Moderátoři – já mám ráda oba Aleše, takže mi jejich výběr vůbec nepřekáží a určitě se do toho dostanou více. A na jednu stranu nemusí být řádně uječení – proč, to není o nich, to je o soutěžících a ti jsou skvělí.
Myslím si, že v porovnání s Wipeout je to milionkrát lepší ve všech směrech – jak moderátoři, tak soutěže, tak sranda a nálada a lidi, co tam jsou celkově.

36
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Katynko, souhlas, tedy až na maličkost, Hámu bych si klidně odpustila, ale to je jen drobná šmouha. Pořad splnil má očekávání. Pro mě Hry bez hranic dokonce předčil. Už ani nevím, ale něco mě tam šíleně rozčilovalo, možná moderátorka, nepamatuji se.

38
Maxx
Reagovat

Taky mě to hrozně bavilo, nechápu co tu zas někteří mají? Bylo to super, ozvučení teda hrozný a nepřehlednost taky, nechápu, proč ti soutěžící nemají kostýmy ve svých barvách. Nebo někdy je mají a někdy ne, takže to je zvláštní. Ale jinak to bylo super a ty hry s býky, no to nemělo chybu. Jako já bych do tý arény nešel ani náhodou, býci sice byli mladí a ty rohy měli v nějakých gázách, ale stejně, bál bych se. A Češi se taky docela báli, narozdíl od Bělorusů, kteří prostě zase ukázali, že tyhle národy SSSR jsou nabušení robocopové, na které prostě v síle, rychlosti a odvaze nemáme ani náhodou. To už ale ukázal i Wipeout. Jinak se nám ale docela dařilo, takže to bude zajímavé soupeření s dalšími národy, když máme spíš navrch, narozdíl od Wipeoutu. Jinak nakonec máme nějakou šedobéžovou barvu, což je dobře, protože v té aréně záleží na barvách kvůli býčkovi a červeným Francouzům asi není co závidět :D Jo a moderátoři jsou tak průměr, ale to jak měli výtlemy v soutěžích s býkem, tak to mě hodně pobavilo :D Zatím to hodnotím známkou 2 a určitě to budu sledovat do konce.

39
Maxx
Reagovat

Jo tak už to vidím, to zas je trialog okkvp, Radstara a Kapiho. Musíte číst nicky, taky jsem nabyl překvapivej dojem, že se to nikomu nelíbilo. Těším se na další díl, ne nějak nedočkavě, ale těším.

40
Martin
Reagovat

Včerejší díl byl hrozný. Samotná aréna je hrozně kýčovitá až to bolí, hlavně mi u toho vadí že je to celé natáčené v malé hale. Rádoby vtipné kostýmy byly spíš ke škodě než k užitku. Nikdy jsem nevěděl, který tým jsme. Pravidla vůbec nevysvětlená a souboje totéž. Soutěžící nepředstavení a moderátoři jsou neslaní a nemastní. Takže si myslím, že v těchto ohledech byl i wipeout lepší.

41
Sara
Reagovat

Taky se přidávám k těm, kteří mají výhrady. Natěšená z Her bez hranic jsem usedla k TV. Strašný zvuk, naprostá nepřehlednost, kteří jsou vlastně naši?, ti býci – no to se ani nedá říct, jak řekl manžel – a teď už jen running man (kdo nezná – F.K.Dick) Milé, hezké, většinou velmi přehledné a vysvětlené soutěže ve Hrách bez hranic, tady nic. Jestli větší nebezpečností chtěli někoho zaujmout, tak mě naprosto odradili. Myslela jsem si, že ty hry budou o zábavě, rychlosti, postřehu …., ale ne o strachu a nebezpečí. Doufám, že se tahle hloupost s nebezpečím nebude opakovat. A vůbec mi nevadila oranžová barva v Hrách bez hranic (alespoň jsem pořád věděla, kteří jsou naši), ale tahle šedo-bílá, no barev je spousta, tohle bylo šlápnutí vedle.

42
koc
Reagovat

ne ze by to bylo neco extra ale ta hodinka u telky mi utekla jako malokdy .. pohodove vyplneni sobotniho vecera

43
Otýlie Šmatlavá
Reagovat

Problémy se zvukem? Já si ničeho takového nevšimla, což bylo způsobeno asi faktem, že u soutěže tohoto typu je to šumák. Když se někdo valí v gumové kouli nebo uhýbá rohům býka, je kvalita ozvučení jaksi mimo pole mého zájmu.
Nějaké výraznější rozlišení soutěžících bych ale uvítala také, to celkem podstatné je:-)))

44
Katynka
Reagovat

36 Otýlie děkuju za souhlas, já nechápu jak někteří dovedou pořád jen brblat, kritizovat. Já jsem byla ráda, že toto se opravdu povedlo, když se stane, že jak Nova, tak Prima prostě opravdu někdy dovedou dobrý formát pokazit, ale musí se uznat, že je i dost pořadů u obou televizí, které se opravdu podařily a nebo ve své době patřily k novince a průlomu. A v dnešní záplavě – kdy se každý snaží vymýšlet pořád nové a nové, není snadné uspět. A Aréna národů je výborná změna – nejde o peníze (což je dneska unikát), ale jde o srandu, zábavu a radost ze hry. A to mě opravdu nadchlo.

45
Krasomila
Reagovat

jen pro vysvětlení: Býci jsou barvoslepí a v koridě se červená barva používá jen proto aby tak nebyla vidět krev. A lidičky věřte, že se bude ještě na co koukat :-)

46
Katynka
Reagovat

46 Já tomu věřím!!!

Přidat komentář