Panáček v reality show

Survivor Redemption Island: Čas odvety se blíží

10. Únor 2011 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Do začátku nové sezóny Survivor zbývá již necelý týden. Je proto na místě shrnout si všechna známá fakta, vyvrátit některé domněnky a zavést nové.
Survivor Redemption island má naběhnuto na to být nejlepší sérií. Bohužel stejně dobře ale taky může katastrofálně pohořet.
V této sérii se podíváme znovu do Nicaragui, ale už ne na nudné kmeny a nulové taktizování. Čeká nás asi nejvíc novinek za poslední desetiletí.

Co je Redemption Island?

291 epizod, 21 sezón, 10 let platilo v Survivor základní pravidlo: Koho kmen zvolil, musel odejít. Toto pravidlo zaniká a 22. série přináší největší twist v dějinách survivor. Poprvé v historii nebude soutěžící jehož ostatní zvolí na kmenové radě vyloučen, ale půjde na tzv. Redemption Island, kde bude přežívat se stejným dílem potravy, jako lidé, kteří ho vyhodili. Jak bude plynout čas a postupně budou vypadávat ostatní, změří síly právě s člověkem, který žije na Redemption Island. Půjde tedy čistě o dovednostní souboj dvou lidí, kteří vypadli a pouze vítěz zůstane nadále ve hře, až nastane správný čas (pravděpodobně při sloučení) člověk, který přežil na Redemption Island se vrátí zpět do hry a bude moci zavařit lidem, kteří ho bez milosti vyhodili.

Čas odvety

Další obrovským twistem v této sérii, který z ní může udělat legendární je návrat dvou „nejlepších hráčů Survivor v historii“.
Boston Rob a Russel Hantz se vrací aby znovu poměřili své síly. Nápad na tento twist vznikl náhodou, když Russel vyzval Roba na odvetu při Heroes vs. Villains reunion show.
Nikdo z ostatních 16 soutěžících (ano, pouze 16+2 lidí bude soutěžit, hra se tak po několika sériích vrací z 20 znovu na nižší čísla. Může za to návrat soutěžícího z Redemption island, který zvýší počet vylučování) až do příletu Jeffa s Robem a Russelem na pláž neví, že budou mít o dva hráče navíc. Ještě k tomu o takovéto hráče. Aby ale R&R nebyli vyhozeni hned zezačátku kvůli jejich popularitě dostanou po jedné individuální imunitě. Tím jsou prakticky chráněni alespoň do sloučení kmenů (Russel možná zase až do finále).
Možná víc než souboj Roba a Russela bude zajímavý postoj ostatních soutěžící k nim. Je otázka, jakým způsobem vybírala produkce hráče, zda obvyklým klíčem a nebo dala do kmenů ty největší obdivovatele Roba a Russela, případně udělala kombinaci s jejich největšími odpůrci.
Robovi ani Russelovi tak nepůjde ani tolik o peníze, ale především o to, vydržet ve hře déle než ten druhý. Narozdl od Heroes vs. Villains ale budou mít oba rovnocenné podmínky. Russel již nebude neznámý hráč a Rob je již po mnohaleté pauze znovu seznámen s aktuálními pravidly jako je například skrytá imunita. Do boje tak jdou ze stejné startovní pozice a jsem zvědav, jak se s ní poperou.
Soutěžní historii obou postav si můžete přečíst zde

23. sezóna

Ačkoli se ještě ani nezačala vysílat tato sezóna, je již téměř jasné, kde se bude odehrávat následující. Budou to zase ostrovy, Filipíny. Jaké nás však čekají twisty a zda se z Redemption Island stane pravidlo je prozatím neznámou.
Osobně se těším, až se z moří Survivor dostane opět někam do vnitrozemí a možná i někam více na sever.

Některé informace se svolením autora převzaty z http://kdoprezije.blog.cz

Nick Flyer

Takový pisálek co občas něco napíše a někdy o něm lidi roky neví. Sleduje hlavně domácí RS, ze zahraničních jen ty netalentové. Na panáčkovi působí už několik let, a to hlavně proto, že je to jediný web s normálním vedením. Jinak povoláním grafik a srdcem filmař. Takže v případě zájmu pište flyer.nick[áčko]gmail.com

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 26
1
Kapi
Reagovat

Ten pridel jidla stejny jako maji ostatni bude dost neuhlidatelny a neuplny. Jsem zvedava jak si s tim poradi.

2
Kapi
Reagovat

To „nahodne vyzvani Roba Russelem“.. ehm- to nahodne urcite nebylo a bylo to na 100% predem domluvene s produkci atd jako vejicka…

3
Zeck
Reagovat

Díky za odkaz. ;-)

Kapi: Bylo to rozhodně spontální. Výzvání nebylo okaté pro publikum, ale jen mezi řečí a ještě k tomu za jásotu publika, takže ho ani 60% diváků nepostřehlo. Kdyby to CBS plánovala, pak bys poznal, že by Russell ohlásil žádost o odvetu v naprostém tichu a ve velkém stylu.

4
Zack
Reagovat

Bohužel odkaz na http://kdoprezije.blog.cz nejede, myslím, že ti tam chybí dvojtečka. :))

5
koc
Reagovat

tesim se .. Russell je spravnej zaporak, ale Roba moc nemusim .. snad bude mi tato serie tu spravnou stavu

6
Kapi
Reagovat

3 Zeck – prave ze mi z toho bylo az trapne uz kdyz jsem ho videla jak ho vyzival v zaverecne show- jak to ti amici zrali a nechali se oblbnout. Takovy okaty „pokracovani priste“ se jen tak nevidi.

Kazdopadne jsem na tuhle radu moc zvedava a tesim se. Jen mi trochu vadi tyhle sachy.

Reagovat

Kapi: Tak jsi tady asi jediná kdo to považuje za dohodnuté. Souhlasím se Zeck, že kdyby to televize plánovala, tak by to bylo o dost okatější a ve větším stylu. Ne jen takhle vyšuměné, kdy se toho chytil jen Jeff.

8
Petr
Reagovat

Když už jsme u toho Russella, nechcete tu napsat článek o tom, o čem už se nějakou dobu šušká? (missyae)

9
Honzad
Reagovat

Petr: ? :-)

10
koc
Reagovat

8 – o čem se šušká ?

11
TK
Reagovat

Místo nového článku raději popíšu MISSYAE v tomto komentáři:

Loni v srpnu firma Marka Burnetta zažalovala Jima Earlyho, fanouška, který pod přezdívkou MISSYAE na stránkách SurvivorSucks uveřejnil naprosto přesné pořadí, v jakém vypadávali soutěžící ze hry v Survivor Samoa a Survivor Heroes vs.Villains (i někteří naši čtenáři si na stránkách Panáčka postěžovali, že jim tento seznam pokazil divácký zážitek).
Žaloba pak byla stažena, když Jim Early prozradil, kdo byl jeho tajným zdrojem informací. Prý to byl právě Russell Hantz, který mu několikrát sám telefonoval a velice ochotně mu prozradil informace ze zákulisí. Fanoušci si přitom dlouho mysleli, že tím tajemným MISSYAE byla Russellova žena, která měla informace z první ruky.
CBS zatím toto zjištění nijak nekomentovala, ikdyž podle smlouvy může Russellovi dát pokutu 5 miliónů dolarů za prozrazení tajných informací. Russell je ale momentálně pro ně příliš velká hvězda (a navíc by pro něj 5 miliónů nebyl zas tak velký problém).

Více informací o této kauze zde.

12
TK
Reagovat

A jedna dobrá zpráva pro fanoušky: úvodní díl Survivor Redemption Island příští středu bude mít o něco delší stopáž díky hlavnímu sponzorovi Sprint. Všechny čtyři reklamní brejky totiž budou nezvykle krátké, budou mít jen 30 sekundovou reklamu Sprintu a 1 minutový minidokument o některém hráči z minulých řad. Takže samotná epizoda se pak natáhne někam k 54 minutám čistého času. Snad těch 10 minut navíc štáb nějak smysluplně zužitkuje.

13
Jirgen
Reagovat

Ja bych zase tak nepodcenoval Russella a Roba … myslim ze nam tyhle dva panove jeste maj co rict a rozhodne si nemyslim ze by meli vypadnout pri uvodnich kmenovejch radach :-) zaprvi dostanou podle videjka co je na netu kazdej tajnou imunitu o ktery bude kazdej vedet ,za druhy si myslim ze se rada hracu snima bude chtit spojit , za treti jsou to vyborni manipulatori a myslim si ze na svoji stranu pretahnou urcite naky lidi a mohlo by se tam rozpoutat solidni peklo …. takze si myslim ze nam nabidnou skvelou podivanou a jen si preju aby se oba dostali do slouceni a kazdej mel na svoji strane naky lidi a nastal naprostej masakr ,no uvidime …
Kazdopadne osobne tipuju,ze to bude vynikajici serie at uz diky novemu prvku a nebo diky Robovi a Russlovi …
Ja osobne fandim Russlovi,ale uznavam kvality Bostona R. a doufam ze to tam rozjedou … A nelibi se mi ze je zde rada zaujatech fanousku …at proti robovi nebo naopak … a bejt vama neodepisoval bych Russe aby vam jeste neukazal a nerozjel dalsi velkolepou podivanou …

14
Trew
Reagovat

Popravdě… R&R a jejich „odveta“ mě nějak moc netankuje. Když už návrat dvou soutěžících, tak bych bral třeba takovou Parvati a Sandru. Ty se na reunion H vs. V taky dohadovaly, která z nich je lepší hráčka :)
Každopádně se víc těším právě na redemption island. Moc si nedovedu představit, jak se tím hra a rozhodování soutěžících na kmenových radách změní. Zda vůbec…
Ještě bych si trochu postěžoval… :) Sice chápu úsporné rozhodnutí produkce, ale moc se mi nelíbí, že se ve stejné lokalitě budou natáčet vždy 2 série za sebou. Na konci každé série jsem se strašně těšil, kde to bude příště a tohle překvapení mě tedy teď čeká jen ob sezónu. :-/
A rozhodně souhlasím s Nick Flyer ohledně místa konání. Po delší době jsem zas pro vnitrozemí. A pokud možno někde severněji! :) Třeba lesy mírného pásu apod. To by byla teprv změna! :)

Reagovat

Jirgen: jsi ten článek asi moc nečetl, co? ;-) To se ví, že každý dostane do hry jednu imunitu. A Russel má schopnost díky ní projít až do finále. A ani moc zaujatých lidí, konkrétně pod tímhle článkem, moc není … ;-)

Reagovat

Trew: Tak dohadovaly, ale žádná z nich o sobě neprohlašovala, jak jsou geniální hráčky a neměly na to správné RaR přitáhnou mraky lidí.
A mě napadl i survivor někde na sněhu :-D by možná bylo dobré maso. K tomu spousta možností na nové soutěže. Jen bysme přišli o ty holky v bikinách O:-)

17
Zeck
Reagovat

Myslim, že jsem jednou četl něco o „Survivor Canada“, kde si to kmeny rozdávaly v zasněžené krajině Kanady. No asi by to moc lákavé nebylo. Já mám rád, když jsou soutěžící pěkně u pláže, vnitrozemní řady mě moc nebaví. Třeba Micronesia a Cook Islands byly čistokrevné „vodní“ řady a taky patřily mezi nejlepší, škoda, že od té doby nic podobného nevzniklo. A díky špatnému místu lokace od CBS v podstatě teď poslední 4 řady vnitrozemní byly, protože Nikaragujské a Samoyské pobřeží není moc uzpůsobené k vodním soutěžím. Pokud si to dobře pamatuju, tak poslední „plavecký“ závod jsme viděli v první epizodě Samoy, kde plaval pouze Jason a John.

18
Zeck
Reagovat

Jinak k tomu Russellovi a Robovi a českých fans. Co se takhle v diskuzích setkávám, tak mnohem více lidí fandí Russellovi, ale zároveň to jsou lidé, kteří Survivor sledují třeba jenom jeden rok, nebo jsou nováčci a nemají toho moc nakoukaného. Robovi fandí spíše lidé, kteří se Survivorem začali na Nově a nebo jsou fanoušci už delší dobu. Nebo nefandí ani jednomu, ale Roba uznávají a Russella ne. Samozřejmě jsou vyjímky a jde o můj subjektivní pocit, ale je to celkem zajímavé.

Já Russella nemusím, protože to pro mě není kvalitní hráč a samozřejmě mi vadí ta spornost s imunitami a zvláštním sloučením kmenů v Samoe. Takže v Redemption Island budu jednoznačně fandit Robovi a Ometepe, protože alespoň od pohledu tam jsou mnohem sympatičtější lidé, než v Russellovi kmeni. Vadí mi okoukanost Russella, který straší už v 3. řadě ze 4 posledních, Rob měl alespoň šestiletý rozestup. Každopádně i pro mě jsou obě jména lákavé a tak to přivítám, rozhodně je to lepší, než poslední naprosto nudná Nicaragua, kterou z letargie vytrhla až závěrečná přeměna „z blbce na hrdinu“ v podání Fabia.

19
Kovy
Reagovat

Poradíte mi někdo kde budu moc tuto novou řadu skouknout?

20
Kovy
Reagovat

Děkuju za trailer k řadě aspon vim ,že de o Roba co soutěžil s Amber v The Amazing Race..a toho Russela neznám,abych se přiznal zas tak pravidelně to nesleduju..jen většinou řady co dávali na AXN.

21
Jirgen
Reagovat

Já sleduji survivora už taky ňákej čas, vím že jsem nenapsal komentář přímo ke článku, ale myslel jsem to tak všeobecně … a chtěl jsem tady taky trochu rozvířit diskuzi :-) Co se týče Roba toho naprosto respektuji a taky mám rád jeho hru , ale přece jen mám rád radši Russlla skvěle se na něj kouká jak hraje a jeho agresivní styl ,celkem mu peníze nepřinese ale je to super se na to dívat … Byla tam řada spornej momentů o kterejch se můžeme bavit do nekonečna, jako že produkce podporuje Russlla imunitama atd … Ale prostě nikdo nehrál jěště jako on … A mít celou hru pod kontrolou a vědět o skoro každý kmenovce jak dopadne až na pár vyjímek …
Ale musim taky říct že třeba bych tam jěště snima viděl R. Hatche a rozdělení do tří kmenů to by bylo pak něco …
Trew: nemůžou dát souboj Parviti vs Sandra to nejsou takový lákadla jako RvsR … Myslím že těhle dvou se dočkáme až v ňákem posledním All-stars výběru …
Jo a shrnutí proto je to Rob vs Russll (tak i souboj fanoušku kdo komu dá za pravdu ) oba dva mají tedka ferové podmínky a v tehle serii se ukáže kdo je lepší a pak už se tady nebudeme mít na co vymlouvat :D

22
Zeck
Reagovat

Kovy: http://www.kdoprezije.blog.cz máme tam všechny řady s CZ titulky a Redemption Island nebude vyjímkou. ;-)

23
fx
Reagovat

Tak já souhlasím s Kapi, taky mi to přijde připravené..

Každopádně neuznávám ani Russela ani Roba.. Rob je imho strašně přeceňovaný, přitom třeba ve své první řadě nedokázal zhola nic, a Russel nikdy nepochopil, o co v Survivoru vlastně jde a považuju ho za jednoho z nejhorších hráčů všech dob.. Neporazitelnou královnou Survivoru pro mě zůstává Parvati ;-)

24
Kovy
Reagovat

Zack: Děkuju moc za info..:-)

25
Honzad
Reagovat

fx: Rob má podle mě kromě výborných taktických vlastností /díky kterým došel s Ambrem až do finále All stars/ ještě jednu, pro mě osobně strašně sympatickou vlastnout, kterou ukázal právě třeba v H vs V- je famózní v soutěžích! Dokáže logicky uvažovat, táhnout tým, být vůdce, fyzicky výborný jedinec, který je v soutěžích opravdu jeden z nejlepších. Narozdíl od Russela :-)

26
Zeck
Reagovat

fx: Autor článku vycházel z tohoto incidentu na reunion-show Heroes vs. Villains http://www.youtube.com/watch?v=JEu8oMm8IPo , všimni si pořádně kdy a jakým stylem Russell řekne o odvedu, samotné vyzvání nebylo nijak plánované. To jestli CBS o něčem podobném uvažovala, to samozřejmě ví jen pár lidí na světě.

USA miluje velkohubé prohlášení, proslovy a salutování, pokud by vše bylo plánované, pak by o odvetu nepožádal Russell (který vyhral), ale požádal by o něj Rob, který se v té řadě ukázal jako „hrdina“ a nadšené americké publikum by mu zatleskalo, mohutně by se z toho posralo a pak by oba nastoupili proti sobě, koukali se do očí a do toho by Vanacore a Landauem dali nějákou agresivní pecku ve stylu Ancient Voices Vanuatu. Rozhodně by to nevypadalo tak, že Russell (vítěz) by se dožadoval odvety polohlasem za totálního řevu všech okolo a jediny kdo by zareagoval, by byl Jeff, který by řekl jednu větu a tím by to utnul.

Honzad: Naprosto s tebou souhlasím a jsem rád, že se ještě v dnešní době najde fanoušek, který oceňuje i třeba schopnost přežívat (Robovo rozdělání ohně, stavění přístřešku atd.), v soutěžích je jeden z nejlepších, co kdy hráli Survivor a jako hráč je komplexnější a mnohem lepší, než Russell, pokud by Russ neměl k ruce imunity, pak se ani jednou nedostal do finále, Rob do dokázal čistě svojí hrou a proto pro mě bude vždy lepší. :-)

Přidat komentář