Panáček v reality show

MasterChef 2021 (25|26): Je tu velké (semi)finále!

23. Listopad 2021 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

mch fin4

Je to tady! V úterý z letošní řady vypadne poslední soutěžící a ve středu se finálová trojka utká o titul a milion k tomu. Stane se novým MasterChefem Besky, Jíťa, Paolo nebo Petra? A dočkáme se čistě ženského finále?

Finálová sestava vznikala postupně, tři výzvy, tři finalisté. Jako první se vařily pokrmy inspirované lesem, na soutěžící čekala malá pernatá zvěř. Suroviny byly schované pod bedýnkami na čtyřech stolech, každý se rozběhl k jednomu. Paolo si náhodně vybral koroptev, Petra divokou kachnu, Jitka divokého holuba a Besky bažanta. Výsledný pokrm se povedl Petře a Jitce, jako lepší byl nakonec vyhodnocen ten od Petry.

Druhá výzva byla inspirována oceánem. Na trojici čekali tři krabi kamčatští. S náročnou výzvou se poprali dobře všichni, na balkon ale postoupila jen Besky. Zbývající dvojice musela o poslední místo bojovat v polní výzvě, k překvapení obou tentokrát zcela bez masa. Jitka vsadila na artyčok, Paolo na dýni a pohanku. I v této výzvě zářili oba soutěžící, poslední finálové místo ale získala Jitka.

mch fin3

O titul se tak ve středu utkají tyto soutěžící

Jitka Veselá, rozená Schönfeldová

Jitka se chtěla živit tenisem. Jako juniorka vyhrála debl na Australian Open a na konci tisíciletí byla mezi juniorkami světovou jedničkou. Pak ale přišly zdravotní potíže a s profesionálním sportem raději v 18 letech skončila. Studovala a hrála tenis na americké University of Georgia, po návratu se pokoušela i o žurnalistickou kariéru. Dnes s rodinou podniká v oblasti cestovního ruchu a s manželem vychovávají dvojčata Sofii a Tobiáše. Těsně před MasterChefem se zúčastnila Prostřena.

Veronika (Besky)

Veronika pracuje jako account manažerka. Žije v Praze, ale pochází Bánské Bystrice. Pracovala v oblasti marketingu a provozovala čerpací stanici.

Petra

Petra vystudovala hru na violoncello a v současné době žije v Liberci, kde pracuje ve zdravotním zařízení.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 35
1
libena
Reagovat

tak máme finalistky…
už je mi to celkem jedno, ale výzvy to byly pěkné :-)

petra se slušně zklidnila a uvařila dobře, měla velké štěstí, že nešla do dalšího vaření a že postoupila po první výzvě
když jsem je všechny viděla porcovat toho kraba, bylo mi jich skoro líto, no to bylo hustý.
besky si postup zasloužila, vždycky vaří tak trochu jinak, netradičně. v první výzvě to nemohla dát, protože za ten krátký čas udělat měkkého bažanta je nemožné.

no a vaření bez masa? já bych tedy na pohled měla chuť na paolův talíř. jak paola nemusím, tak ano. no porota to viděla jinak. tak ať…
celým dílem se prolínala lehká (tedy spíš těžká) tlačenka poroty vůči jitce, neustále jí radili, ostatním nic

konečný komentář petry o paolovi byl fakt hezkej , takovou chválu si ani nezasloužil, bože a on na ni byl tak wostrej a hnusnej, tím petra u mě získala ještě další plusové body

2
Lady XL
Reagovat

@libena: jojo, taky tam cítím tláču Jitky, i když Paolovi jsem nefandila. Zajímalo by mne, co by uvařila Petra z toho kraba. Docela se na to těšila a myslím, že by uspěla. Měla jsem z ní dojem, že hned měla nápad, co s tím (můj dojem). Náhodou jsem viděla rozhovor s Petrou a Paolem (jak to vidí…). Sama se tam divila, že jí ukazují neustále nervní… Sice že je ale ne až tak… Holt sestřihy

3
Iv. Sa.
Reagovat

Jitka v Prostřeno, malá ukázka z toho dílu:

https://prima.iprima.cz/prostreno/v-prostreno-je-vitezka-australian-open

Ať vyhraje ta, které se závěrečný „match“ nejlépe vydaří* Těším se*

4
Lady XL
Reagovat

No téda, to jsem netušila, že zkoušela i Prostřeno. Já se na to moc nedívám, jen zřídka, ale mám takový dojem, že jsem možná zrovna z téhle skupinky něco viděla (jeden chlap mi něco připomíná)…. Fakt bych nevěřila, že půjde zrovna do tohodle. No budou to nervy, někdo už zná výsledek, já tedy ne. A tipuji Besky. Chtěla bych tedy Petru, i když je nervák. Zase mi přijde, že si na nic nehraje a její reakce jsou bezprostřední. A všechny dokáží být vynervované, otázka je, jak to zaberou kamery, co tam dá režisér a kdo je přitom holt hlučnější. Každopádně klobouk dolů, co dokáží uvařit. Mne včera trochu zklamala Jitka, že víc nevynikla s tím krabem. Nevím proč, ale myslela jsem, že když má vztah k moři, k Itálii, že o tom bude víc vědět a vyšvihne něco exkluzivnějšího.

5
Iv. Sa.
Reagovat

@Lady XL:
Mám to podobně.
Koukala jsem, kolik stojí královský krab a sklenička masíčka cca 200 g kolem 2000 Kč. No, dopřáli jim pořádný zážitek, včetně vraždění ;-) Dokáže se, macek, dožít až 20i let a 14i kg váhy.

6
Kami
Reagovat

Take jeste nevim kdo vyhral, jsem napnuta jak ksandy.
Od zacatku fandim Besky a Petre. Jita mi prijde lepsi prumer. Myslim, ze kdyby nevypadl Maros, ze by Jitku s prehledem prevaril. Ale treba take ne. Kazdopadne u toho je mi fakt lito, ze toho neukazal mnohem vic.
Krabi – pretocila jsem :-(

Reagovat

Skvělé finále, úžasné výkony všech tří, dala jsem to opakovaně, těšte se!

8
Lukša
Reagovat

Ještě se ani nezačalo vařit a už reklama? To je teda něco.

9
Iv. Sa.
Reagovat

@Ajda:

Už ty rekapy jsou velmi lákavé antré k tomu, co slibuješ ;-)

10
libena
Reagovat

@Lukša: a ve 20.45 hod byla teprve spižírna :-(
no a teď už další reklama. to je síla…

11
libena
Reagovat

no petra s předkrmem zaválela.
jitka tradičně požadovala pomoc a radu :-(
besky tradičně vysoký standard

12
dejna
Reagovat

To, co teď napíšu, není kritika…jen mě to už několikrát napadlo: Pro mě je nejlepší Petra, protože riskuje, spojuje netradiční chutě, objevuje. Jejím minusem je nervování se, které ale podle mě občas podpořili i porotci, když se u ní zastavili, zaměřili se na její stav a začali ji „uklidňovat“ větami, které ji ještě více rozhodily…nebo jejich dost ostrý tón. Říkala jsem si, že by ji měli nechat, i když vím, že jí někdy pomohli radou. Mrzela mě věta, kterou jí na konci řekl Přemek, protože si myslím, že když Petra dokázala převzít velení a velet, že v nesoutěžním vaření by mohla být docela pohodová a byla by s ní i sranda.
Líbilo se mi, že se jí holky snažily pomoct, finále bylo opravdu skvělé a vítězce blahopřeji. :)

13
libena
Reagovat

@dejna: s petrou naprostý souhlas

14
Iv. Sa.
Reagovat

Bulela jsem s holkama a vítězce ze ❤️ blahopřeji* Nádherné finále 👍

15
Ina
Reagovat

S Petrou to mám stejně. Její kouzleni s chutemi je úžasná. Ona určitě az tak nezmatkovala, ale kdybych já vylila krém 20 min. Před koncem s proříznutým prstem, tak s tím svihnu a jdu brečet na záchod. Na její kuchařku bych se moc těšila. Její jídla musí být neskutečná mana. Ona se bude Besky dobře vyjímat na obrazovce a v Blesku. Jinak před všemi třemi klobouk dolů.

16
Lukša
Reagovat

Parádní finále a zasloužené vítězství. Besky je ideální MasterChef, jen bude muset ze začátku čelit poznámkám, že MCh Česko vyhrála Slovenka. Ale to ona hravě zvládne. Petra se ve světě vaření taky neztratí. A Jitka je dost možná ráda, že může zůstat v rodinné firmě a nemusí ji tížit, že se od ní jako od vítězky očekává kariéra v oboru.

17
Lady XL
Reagovat

Děkuji za vaše komenty, které mi většinou mluví z duše. Finále bylo super! A už dříve jsem psala, že sice fandím Petře, ale na vítězství nemá a že asi vyhraje Besky. Musím se Petře omluvit, její jídlo na vítězství mělo! Jen, bohužel jí srazily dolů další okolnosti -hlavně ten prst. A pak – měli stejně vítěze určeného, nebo se rozhodovali mezi Jitkou a Besky. Závěrečná věta Přemka to potvrdila. A ano, souhlasím s tím, co píšete o Petře a jejích nervech, schopnosti vést kolektiv, vařit s riskem nové věci a objevovat nové chutě. V tomto Jitka byla průměr.
Musím říct, že Besky vařila stabilně dobře až výborně a její desert byl wow!! Gratuluji.

18
Iv. Sa.
Reagovat

Mám ještě dotaz – jak zmínil p. Punčochář u desertu Petry, že tam tu zmrzlinu, bohužel, necítí, znamenalo to, že na ni v tom zmatku a časovém presu zapomněla a druzí dva porotci to záměrně nekomentovali?

19
Kami
Reagovat

@Iv. Sa.: Taky mi to tak prislo..

20
Iv. Sa.
Reagovat

Nějak mi nesedí slovo desert, které jsem opsala z příspěvku nad sebou a koukám, že ho všude v češtině píší se „z“. Vzniklo však z franc. desservir, což je volně přeloženo něco jako uklidit stůl – zakončit stolování, tak hrubka to snad není ;-) Jsem na ně háklivá :-)

21
bobina
Reagovat

Finále bylo moc pěkné. Letošní řada byla fajn, příjemně okořeněna „Soubojem na talíři“. Besky si vítězství zasloužila a jsem ráda, že kluci porotci neřešili, že je Besky Slovenka. Já tak nějak pořád beru Slováky, že jsou „naši“.

22
bobina
Reagovat

@Iv. Sa.: Česky správně dezert, pokud v originálu tak dessert / desert=poušť/.

23
Johana
Reagovat

Gratuluji letošní Masterchefce, vítězství si opravdu zasloužila. Celou soutěží proplouvala spolehlivě, bez větších výkyvů, vždy v té lepší půlce a finálová jídla zvládla úžasně, bez sebemenší chyby a zaváhání.
Má přesně to, co masterchef má mít, znalosti surovin, schopnost je originálně kombinovat tak, aby to dávalo smysl, kreativitu, no prostě velký kuchařský talent.
Gratuluji i Petře, pro mě je chuťová kouzelnice. V dobrém mě včera pobavila. Přistihla jsem se, že se usmívám, jak urputně bojovala i přes nervozitu a smůlu, zpocená, rozcuchaná, s pokecaným rondonem a malinovou šmouhou na nose:)
Děkuji produkci i porotcům ( jsou fakt skvělá trojka ) za výběr soutěžících, letos se tento můj oblíbený pořad vydařil a hodně mě bavil.

24
Lady XL
Reagovat

@Iv. Sa.: Mě přišlo, že byla zmrzlina málo vychucená, že tam zanikla, ne že by tam nebyla.
Dezert-desert – no jednou se to psávalo tak, jindy zase tak…. Je fakt, že se to píše více se „z“, sama to tak nějak prohazuji. Jinak slovo desert ve francoužštině je „poušť“. Ale nechce se mi dívat, zda se píší „ss“ či ne… sorry. Le Saint Gullieme a la dessert (Svatý „Gijom“ na poušti) – to je středověký klášter a vesnička v jižní Francii a odtud si to pamatuji :-).

25
Iv. Sa.
Reagovat

@bobina:
22

Díky* Pak mi došlo, že když se „s“, tak „ss“ ;-)

26
dejna
Reagovat

Moc pěkný rozhovor, Petra oproti finále skoro k nepoznání:
https://novaplus.nova.cz/porad/masterchef-cesko/bonus/92436-besky-dostala-od-premka-poradnou-sprchu-vime-co-se-delo-tesne-po-finale

Tu ránu prý zdravotník zpočátku lepil náplastmi s krtečkem…nebo se šmouly? Už si nejsem jistá :))

Ještě zpřesňuji: Petra byla podle mě nejlepší kuchařsky, komplexně to byla ale jasně Besky.

27
Iv. Sa.
Reagovat

@dejna:

S krtečkem ;-)
Díky za tento link, opět se mi opotily oči i husina naskočila při závěrečném shrnutí moderátora o té sounáležitosti, ženské energii… finalistek, a to vteřinu před tím, než ji zmínil spravedlivý MCH Besky ;-) Petra – nový člověk, zdá se :-)

28
Iv. Sa.
Reagovat

Ještě ❤️❤️❤️ pro pány porotce, i za Souboj na talíři – dobrá junda, nejen machři kuchaři, ale i komici 😉

29
Inbezka
Reagovat

Moc děkuji všem, co jste sem psali. Dívala jsem se málo, až na posledních pár dílů. Mně se nejvíc líbila Petra, protože mi připomínala Bridget Jones v prvním díle. Ve finále tu podobnost potvrdila i smůlou. Myslím, že krém si vylila díky zraněnému prstu, člověk s tím není tak šikovný. Ale všechny tři finalistky super. V tom rozhovoru se mi líbily moc a nejvíc Petra:-) A teď byste se mohli vrhnout na slovenskou řadu pečení Pečie celé Slovensko.:-) Je to docela fajn a jsou tam také šikovní lidičkové!

30
Johana
Reagovat

@Inbezka: Ten pořad je pohlazení pro duši. Fandím Miňovi, ale ostatní taky fajn:)

31
Lady XL
Reagovat

@libena: ad 1) K Besky a bažantovi – podle mne tam byla hlavně chyba v tom, že nevyndala všechny kosti, na což ji během vaření upozornil Kašpárek a dokonce jí řekl počet kostí. No a díky tomu to pak nešlo pořádně ukrojit…

32
Jana
Reagovat

Mně to hlavně po dlouhé době přišlo jako finále, kde by mi nevadil nikdo jako vítěz…

33
libena
Reagovat

dala jsem si po finále oddych, abych to vstřebala :-)
koukla jsem na pár videí ze zákulisí, musím vypichnout petru, to je tak srdečný, hodný a přející člověk. bohužel není prototyp masterchefa. ale to jí nic neubírá na jejích kuchařských schopnostech. ve finále mě jí bylo moc líto, jak se řízla, bylo jasné, že nemůže vyhrát, a navíc ten shozený krém a jeho sbírání ze země…tam ten stres udělal své, přes to všechno se dokázala zkoncentrovat a chody dodělat ve skvělé kvalitě, za to jí patří palec nahoru
jitka – někdo tu psal, že by byl problém kdyby musela ukončit rodinné podnikání a začít se živit kuchařinou, no tak to podepisuju, myslím, že to byl taky jeden důvod při rozhodování, během finále mě zarazilo, že si stěžovala na holky, že je to těžké s nimi tam vařit, protože vidí, že besky nestíhá a že se petra řízla, to asi nebylo fér, no ale hlavní chod se jí povedl
besky – veronika – konečně ve finále roztála, do té doby mi připomínala ledovou královnu, sorry. sice někdo psal, že je jak tanečnice z lúčnice, ale tak se projevila právě až v tom finále, tam jsem jí to vítězství nakonec přála. připadalo mi už na začátku finále, že už to z ní tak nějak spadlo a konečně si to užívá. a to jak slovně pomáhala petře když vysypala krém na zem, to bylo od ní moc hezký. její jídla během soutěže byla vždycky na skvělé úrovni. a teď po pár dnech propagace besky jako masterchefa musím uznat, že nejspíš vybrali dobře. ona je i fotogenická (ty fotky s jídlem jsou překrásné).

mějte se a těším se na další řadu. a doufám, že bude pokračovat se stejnou porotou a že se natočí i další díly souboje na talíři, to byl úžasný pořad, ani se mi nechce věřit, že ho dělala nova :-)

34
Leee
Reagovat

V tom rozhovoru na Novaplus to teda Pétě strašně sluší!

Přidat komentář