Panáček v reality show

MasterChef: Souboj nejlepších – Kačka vs. Ivka

10. Březen 2021 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

mchbest3
Ve třetím souboji nejlepších se proti sobě postaví Kačka a Ivka, dvě účastnice MasterChefa, které si získaly srdce porotců díky svým schopnostem v oboru cukrářství. Která z nich v náročné výzvě získá titul zlaté vařečky a ocenění nejlepší cukrářky posledních dvou řad?

Zadání obě překvapí. Upéct něco ze surovin, jako jsou sýry, ovocné octy nebo sůl, nebude brnkačka. Obě to ale zvládnou, po soutěži se živí cukrařinou a jejich práce se těší velké popularitě. Během soutěže se ani jedna nestala u diváků příliš oblíbenou, jejich excentričnost byla (především u Katky) často vnímána negativně. Jaké bude jejich kuchařské umění po měsících profesních zkušeností?

Vítězný dezert  Ivky

mchbest ivka

Dezert od Kačky

mchbest kačka

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
Johana
Reagovat

Musím si trochu rejpnout, i když včera mi bylo totálně jedno, která získá řád.
Asi je to moderní, ale ta pěna na dezertu Ivky mi připomíná flusanec slin, takže podle vizuálu a použitých surovin bych se opět neshodla s porotou a vybrala si dezert Kačky.
Jinak klasika, co je kyselé, to je svěží, i když ta kyselost štípe Přému až za ušima:)

2
Monika
Reagovat

@Johana: Podle vizualu za me urcite taky Katka, moc pekny. Ivka me zklamala, dost kycovitej vzhled, Katky dezert na oko mnohem vkusnejsi a luxusnejsi.

3
Lady XL
Reagovat

Mě se líbily oba výtvory. Ivky byl takový moderní, ale a) ta pěna mi také přišla, jak píše Johana, jako něco nepatřičného :-) b) nezdá se mi, aby dezert byl dobrý, jen když naberu všechny 3 složky, které jsou nota bene kus od sebe, najednou… a samostatně vše je kyselé. Takže pro mne vyhrála Katka. Ale je fajn, že si holky splnily sen a živí se tím, co je baví.

4
Johana
Reagovat

@Lady XL: napsalas to dobře. Když ochutnávám nějaký nový dezert, tak se snažím rozklíčovat jednotlivé chutě, komponenty a vrstvy a očekávám, že vše mi bude chutnat i jednotlivě.
Živé kytky jsou ozdobou vždy, ale je to ozdoba, na které cukrář nemá žádnou zásluhu. Koukala jsem na obrázek a zkusila si představit dezert Ivky bez nich…no, nic moc teda.

5
Lukša
Reagovat

@Johana: Mně se na první dobrou zamlouval více dezert od Ivky, ale teď jsi mi ho tak zhnusila, že už se mi nijak nelíbí :D
A když koukám na ty obrázky pořádně, vlastně už nevím, co mi na tom od Kačky vadilo.

6
Johana
Reagovat

@Lukša: tak to jsem nechtěla, promiň :))
Dezert Kačky mi na první pohled připadal nudný, ale čím déle koukám na ten obrázek, zdá se mi neskutečně zajímavá ta kombinace zemitých barev, různých tvarů, struktur a určitě i chutí.

7
Lady XL
Reagovat

@Johana: Jo, kápla jsi na to – když odeberu kytky, tak co zbyde? Nic moc…. /tím nechci říct, že je to hnusné…/, ale prostě tak 50% efektu vymizí a když pak musím ještě vše nabrat dohromady, aby to bylo „to pravé ořechové“, tak zkrátka pro mne nakonec vyhrává Katka. Ano, dalo by se říci – fádní barvy… Ale zase můžete jíst vše postupně a na všem si nesjpíš taky velmi pochutnáte a je toho i mnohem víc. Ivky dezert je takový ten styl „kostka ledu ve skluzu“ :-), jestli mne chápete, hodí se k degustačnímu menu…. A já chápu, proč jí dal hlas například Přéma :-)

Přidat komentář