Panáček v reality show

MasterChef 2020 (33): Trojité prověřování 1. semifinalisty

13. Říjen 2020 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

mch33

Čtyři soutěžící, čtyři poslední epizody, tři náročné výzvy, tři porotci, dvě kuchařky a dva kuchaři, jedno místo v semifinále. Připravte se na další pořádnou dávku vaření, protože tentokrát se mezi reklamami bude vařit o sto šest.

Ivka, Pavlína, Pavel a Roman. Čtveřice, která dokázala překonat, podle porotců a produkce, všechny nástrahy nejlépe. Tentokrát se bude vařit z českých surovin a porota si potrpí na geniální omáčky. Těšit se tak můžeme na zakomponování syrečků, piva nebo zvěřiny. Ten nejlepší získá jistotu v semifinálové TOP 3, ostatní o zbylá místa zabojují za týden.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 24
1
Lukša
Reagovat

Teda po minulém testu jsem to ještě neudělal, ale tenhle si zkusím. Přece není možné tohle splést, mozzarella a špek, chleba a kaštany a co tam ještě bylo.
Roman zabojoval a napravil nepřesvědčivé 1. kolo. Ivka ukázala slabší schopnost improvizace v nesladkých jídlech, Pavlínu netřeba komentovat. Pavla stál místo kopr, u Romana jsem naopak očekával postup díky přidanému chilli.

2
libena
Reagovat

super, já jsem spokojená, roman je ve finále.
@Lukša: opravdu ty přešlapy v hádání surovin byly tristní. zase bychom tu mohli rozvést debatu o tom, jak lehké a těžké to kdo měl. některé suroviny jsou poznatelnější – např. oliva byla pro pavlínu sázka na jistotu. pavel byl skvělý, roman se „rozchutnal“

3
ina
Reagovat

S postupem Romana jsem velmi spokojená. A líbí se mi na něm, že je takový přející. Když Pavel uhodl surovinu, tak měl Roman radost a to uznalé poplácávání po rameni bylo, dle mého, ze srdce. Při hádání potravin nechci komentovat tu jistou, protože to nemá cenu, ale myslela jsem si, že Forejta šlehne. Jeho zoufalství bylo tak očividné. :-)

4
Kami
Reagovat

Tentokrat mi prisla ochutnavacka vcelku vyrovnana. Je fakt, ze Pavlina teda perlila, ale nechci byt zase za kazdou cenu na ni vysazena. Ta mozzarella.. hele, jsem schopna to pochopit. Kdyz si predstavis opravdu kvalitni mozzarellu z buvoliho mleka a ne ten pseudo-syr s divnou strukturou co plave ve vode, to je fakt rozdil. A nemyslim, ze by ji dali do pusy tu srajdu z nalevu..

5
Lady XL
Reagovat

No nechtěla bych tento test dělat. Nevím, nevím :-). Ale zase… tvarůžek mohl Roman poznat :-). Ovšem zaměnit avokádo za mango…., tedy to perlila. Vůbec dost perlila a to hned při prvním soustu, kdy vlastně kozí sýr jmenovala, že jí to připomíná a pak řekla něco jiného. Docela jsem protestovala, když si jedno sousto vyndala z pusy a mohla si to tak vlastně ošahat, což naštěstí pak už nedělala. Bylo by to nespravedlivé. Celer u Pavla byla taky docela jistota k poznání. To kedlubna se poznává hůř a i ředkvička, když není pálivá a je mdlá. A když si k tomu vlastně nemohou ani čichnout…
S výsledkem jsem spokojená a taky souhlasím s tím, že šla na balkon první Ivka. Šla na jistotu, měla to dost jednoduché a ještě rybu zkazila.

6
Johana
Reagovat

Jsem moc spokojená s včerejškem, můj náhradní favorit je v semifinále. Mého hlavního favorita Pavla, myslím, nechali příště vařit, protože je větší jistota než Roman.
Nezdá se mi, že by se kopr až tak bil s římským kmínem, ale budiž, musím věřit porotcům, protože jsem nikdy nezkoušela tuto kombinaci. Porotcovské chutě však už byly načapány, že zatratily kombinaci jahod s čokoládou, tak radši prověřím.
Roman má úžasnou povahu, jeho upřímná radost z úspěchu soupeře mě včera dostala.
A ještě k těm chuťovým testům. Bylo by spravedlivější, kdyby každý ochutnával stejné potraviny.

7
Lady XL
Reagovat

Souhlasím s tvým příspěvkem :-). A ohledně ochutnávání – už jsme se při první ochutnávce shodli, že to je jediné spravedlivé – všichni stejná sousta. Stačilo, kdyby měli k zakrytým očím i zakryté uši….
Pořád mne ten mrňous udivuje, jak je přesvědčená, že klidně může být nejlepší, když oproti těm ostatním zkazila víc jídel! Ani Ivka toho není hodna, není dostatečně silná ve všech typech jídla – je přeci jen zaměřená na sladké a pak na racionální stravu. Pokud vím, 2x upekla stejný moučník v průběhu soutěže atd. Moje finále ideál – Pavel/Roman.

8
Nika
Reagovat

Vcerejsi dil se mi libil. Dokonce jsem se ani nerozcilila jako obvykle.
Ivka dosahla sveho stropu, jeji jidlo bylo detske a bez napadu, navic si vybrala suroviny, ze kterych mohla jidlo vystrihnout za pul hodky a jeste si jit zacvicit. Ale ona nestihala. Co me vsak na ni upouta v kazdem dile, jsou ty jeji dlouhatanske (nevkusne) nausnice. Vzdycky s pobavenim predem odhaduji, v jake barve a delce je zase predvede. Ale uz mi prestala vadit a celkem jii fandim.
Souboj Pavliny s Romanem mi tentokrat prisel co se vzorku tyce pomerne spravedlivy a dobre jsem se u toho bavila. Pavlininy chutove ulety nemely chybu:))
S vysledkem jsem spokojena. Pavlina skonci v TOP3 a souboj Roman x Pavel bude skvelym finale!

9
dejna
Reagovat

Původně jsem chtěla reagovat pod minulým článkem, ale dám to sem.
Zarazilo mě, že pro někoho byla Kristína a Pavlína totéž. Myslím si, že je nelze srovnávat. Kristíně bylo 17, vařila od dětství a podle mě byla mnohem víc „vyvařená“ a měla mnohem míň kiksů, než Pavlína (někdo tu vzpomínal dva).
Protože jsem doma, zkoukla jsem letošního MCh od začátku a pro zajímavost jsem si udělala takový souhrn:
31 epizod, 1. – 4. casting, 9 – boj o imunitu, 22 – navrátilci,
5. – výběr do 16 – neprošla,
postup ve vítězném družstvu – 10 (11 = balkon), 14 (15 – boj o imunitu), 23 (24 – balkon), 30
nepostup v družstvu – 18, 26
postup po první výzvě: 13,16,20 – bageta
postup po 2.výzvě: 19,21,25,27
postup z rozstřelu (poslední 2-3): 6,7,8,12,17,28,29,31
Z hodnocení poroty: přepečená ryba, knedlíky bez vajec (7), totálně spálená omáčka – tragédie, vůbec nic se nepovedlo (8), přetažená ryba bez chuti se sladkým, zklamání (17), špatně marinované krevety, hysterie s dortem (Šárka jí vytvořila 3 patra) (18), kompot v kompotu, nepovedené brownies (29).
Vyloženě chválena za celé jídlo (ne za 1-2 komponenty): v 13 – pro mě texaský masakr motorovou pilou, 16 – štafetové vaření, 20 – bageta.
Myslím, že ta čísla mluví za vše. A když ne, tak se Pavlína znovu a opět „odkopala“ v minulém díle větou :“Důležitý je, že v tom člověk umí chodit.“
Takže ne vaření, ale vy.canost, průměr, neumětelství, to díky porotcům MCh a Nově vítězí.

10
dejna
Reagovat

Paradoxně mi ale Pavlína po tom, co jsem si to tak nějak shrnula, přestala úplně vadit. Je mi jedno, jestli vyhraje. Její kuchařku si nekoupím, recepty nesleduji. Teď.
Čas ukáže. Třeba se opravdu vypracuje, třeba se nesmíří s průměrností a půjde jako Kristína studovat nějakou zahraniční gastronomickou školu, nebo se „vyvaří“ u našich dobrých šéfkuchařů. Čas ukáže. :)

11
dejna
Reagovat

Ještě opravuji v mém příspěvku č.9 poslední slovo_ ne „vítězí“, ale „prolézá“. protože si myslím, že tam měli zůstat jiní, kteří byli hodnoceni mnohem, mnohem líp a vypadli na základě jednoho horšího hodnocení.

12
Johana
Reagovat

@dejna: super statistická práce a texaský masakr motorovou pilou…fakt trefné:)))
Jak píšeš. že se Pavlína třeba nesmíří s průměrností a půjde studovat, mám ten dojem, že ona si svou průměrnost absolutně neuvědomuje a nikdy nepřizná. Ona totiž vše umí a za její selhávání můžou různé nepříznivé okolnosti, suroviny, z kterých nechce vařit, které nemá ráda, časový stres, atd.
Ivka už hodně přesluhuje. Nikam se neposouvá, pořád je to vaření, jak kdyby vařila doma pro kluky. S pečením je to to samé. Co má z domu nazkoušeno, to upeče dobře, ale žádná momentální invence v tom není.

13
ina
Reagovat

já bych si finálovou trojku představovala Pepa, Roman a Pavel. A nikdo z nich by mi jako vítěz nevadil. Pepa vaří takovou tu chlapskou kuchyni, Roman dělá věci nad kterými zůstává rozum stát a ve finále je to skělé a Pavel je kreativní a má cit pro kombinaci. Ivka mě včera dost zklamala. Tohle dělám holce na večeři, když to potřebuji sfouknout za 30 minut a ještě u toho vyžehlit. Ta jistá je přemotivovaný patlal, co si o sobě myslí, že nad její kuchtění není. Ta by ani nikam studovat nešla, protože si myslí, že už všechno ví a umí. Jen kdyby měla ty vhodné suroviny, dost času a lidi k ruce. Strašné zklamání Novo za tak zpackaný pořad. Ještě vzpomenu dětského mastercheva, taky dělaly kachnu a schválně mrkněte na ně…. nádhera a ty cheesecaky…!!!!

14
Pattrick
Reagovat

@ina: Měl jsem tu F3 stejně :( a těšil jsem se, že to tak bude.. Takhle doufám ve F3 – Roman / Pavel / Trpaslice.. aby ji vypráskali.. A Roman, Pavel, je mi jedno, kdo to vyhraje, více to asi přeju Pavlovi..

15
dejna
Reagovat

@Johana: S tou Pavlínou máš nejspíš pravdu. Vlastně sama řekla, že se šla do MCh zviditelnit. No, ještě dvě kola a máme ji za sebou. Pokud ji ovšem nezačnou zvát do nováckých pořadů nebo z ní neudělají porotkyni v MCh 2021. :/ :D

16
Mila
Reagovat

Taky si přeji finále Pavel a Roman. Ivka je milá, ale místo ní tam měl být Pepa, lepší kuchař než ona.

17
anonym
Reagovat

Pavlínka je přírodní úkaz, nad tou by neměl šanci vyhrát ani Gordon Ramsay. Takže čert ví, jak to dopadne.

18
Lady XL
Reagovat

Tak kdo myslíte, že vypadne?

19
Pattrick
Reagovat

@Lady XL: Já to vidím na Ivku

20
JanaM
Reagovat

Ideálně Ivka s patlou a vrátit Pepu

22
Lady XL
Reagovat

Já to taky vidím na Ivku, i když bych raději toho ratlíka….

23
Lady XL
Reagovat

@Wally: díky za odkaz. No ještě tak zjistit, kdo ji tak protěžuje, protože až tak o sledovanosti to být nemůže – myslím tím situaci s vyřazením Pepy. Tohle bylo hodně přes čáru. Bohužel se to asi nedozvíme, kdo v tom má prsty, že jde furt dál a dál. Který „sponzor“ to je…

24
dejna
Reagovat

@Wally: Wally, díky!! Na dnešní díl jsem jen nakoukla a nebudu sledovat. Jsem znechucená.

Přidat komentář