Panáček v reality show

MasterChef 2020 (23): Výzva pro opravdové kance

27. Květen 2020 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

mch_23

Poslední tři díly a budeme znát… velký kulový. Nova totiž 10. června naposledy odvysílá díl kuchařské soutěže a se zbytkem (odhadem 6 dílů) se vrátí až na konci léta. Pojďme si tedy tyto poslední výzvy užít, dnes nás čeká další venkovní, kde dorazí zástup myslivců s chutí na kance. Jak tohle dopadne?

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 29
1
Mila1
Reagovat

Tak mám pocit, že reklam přibylo. To se nedá. Stopla jsem druhý blok reklam a dělalo to plných 9 minut

2
Helena
Reagovat

Evka jak vyrostla,předtím jako by tam ani nebyla a teď je docela důležitá

3
libena
Reagovat

kde je dnes pavlína??? vůbec jsem ji neviděla…že by nový střihač? ;-)

jinak je teda dnes porota extrémně wostrá

4
Wally
Reagovat

Eva věděla moc dobře, proč si bere Pavlínu. Ta je vždy v vítězném týmu.
On je Pepa něco víc? On si nemůže tu zeleninu připravit sám? Ten chlap má strašný sebevědomí.

5
Nika
Reagovat

Dnes jsem mela trochu schizu, protoze jsem prala vitezstvi modrym a zaroven fandila Pajovi. Modri predvedli dobrou tymovou praci a zaslouzene vyhrali. Kdyz velela Chilli, byla to katastrofa, ta holka mi tam vadi. Paja je silnejsi v tymu, kdyz neveli, ale porval se s kapitanstvim lepe nez Chilli, i kdyz s vyraznymi zasahy poroty.
Priste opet vyrazovani, tipuju, ze vyleti bud opet Chilli nebo Paja. Ani nevim proc, ale druhemu jmenovanemu jsem zacala fandit a jeho konec by me mrzel😊

6
Ludmila
Reagovat

Dnes byla krásná ukázka toho, jak střih dělá svoje. Pavlínka byla dnes ok. U Pepi bylo vidět, jak nerespektuje ostatní (ale to bylo lehce vidět už i jindy(. Ivka a Pavel jsou hysteričtí. Pája není ve vaření tak marný, ale šéfovat neumí a je slaboch. Eva vypadá něžně, ale umí taky taktizovat. Prostě se ukazují povahy, podle toho, jak je pořad sestříhán, Fandila jsem modrému týmu a v červeném Pájovi, takže jsem byla taky nerozhodná. A pokud jde o kance, já bych ho chtěla se šípkovou :)

7
Nika
Reagovat

@Ludmila: taktizování v této fázi soutěže je naprosto v pořádku, každý chce vyhrát a je sám za sebe, i když zrovínka jede týmová výzva. Pokud taktizování nehraničí s podrazem, je normální součástí každé soutěže.
Ivka mi ani nepřijde tak hysterická, jako spíš afektovaná. Modrý tým měl handicap v tom, že byl složen ze samých výrazných osobností a individualit bez výraznějšího týmového ducha každého z nich, což osobně velice chápu a rozumím, protože sama taky nejsem a nikdy jsem nebyla týmař:-)))) Blbý je, že v situacích, kdy to chce týmově zabrat, to celý ansábl naopak úplně rozhodí. Pája se cítí být všemi podceňovaný, což vedlo k tomu, že se bál sám rozhodnout a něco přikázat a byl z toho očividně nešťastný. Srabáctvím bych asi nenazvala to, jak poukázal na Chilli, že si prosadila červené zelí ( i když si to mohl odpustit), nicméně porota na něj dost tlačila, aby to otevřeně zveřejnil, a on prostě poslechl. A bylo to sestříhané tak, že vypadal ve výsledku jako bonzák.
Modří měli jako tým výhodu, tam to svou individualitou kazil akorát Pepa, který jede výhradně sám na sebe. Pavlína je naopak příkladný úkaz týmového hráče, umí se srovnat a přizpůsobit se. To se jí musí uznat:)
Taky bych si dala určitě spíš šípkovou než zelí:)) U myslivců, kde se s velkou převahou jednalo o starší chlapy, mě výsledek hodně překvapil. Čekala jsem, že zvítězí „zelí“, ostatně všechno z různých sestřihů a poznámek tomu nasvědčovalo. Ale byla jsem ráda za vítězství modrých, ačkoli teď se zase bojím o Páju:)))

8
Nika
Reagovat

oprava – červený tým měl nevýhodu…

9
Lady XL
Reagovat

@Nika: Naprosto souhlasím! Vystihla jsi to. Páju opomíjeli, na nic se ho neptali a pak se divili, že jediný umí paštiku a vůbec zvěřinu… Jak jsem se těšila, že se vrátila Chilli, tak mi tu lezla na nervy a nebyla už sympatická. Bylo fakt znát, že byla mimo, nemohla se dostat do tempa. Navíc ten tým fakt byl složen z individualit (i když to tam už teď je vlastně každý), které nejsou moc týmově zaměřené. A když nemají kapitána, o kterém si oni myslí, že umí vařit, tak ho prostě neposlouchají! A to hlavně Ivka, Pavel a i Jitka. Prostě si myslí, že to umí lépe. A tak vlastně Chilli a Pája neměli moc šancí jim velet. Koneckonců svými zásahy to porotci jen zdůraznili.
Tedy o Pavlíně jsem věděla od prvního záběru, vždyť byla hned na obrazovce! Ale pak už to bylo mírnější, to je pravda. Navíc, to jsem už dřív uznala, ona v týmu umí dělat. Podle mne rozpozná, kdo umí víc než ona a tak se mu neplete do cesty a je jen k ruce, což je ale také umění – nepřekážet, ale pomáhat. Pepa se teď totálně „odkopal“ ohledně zeleniny. Považuje se za nejlepšího, ale už se poněkolikáté stalo, že když řekl, že tohle umí skvěle, tak to rozhodně skvělé nebylo. Podle mne má slabiny v dochucování jídla (paštika i omáčka). Evík – poučila se během pauzy v čem dělala chyby (nevýraznost), navíc získala návratem sebevědomí. Byla velice dobrá kapitánka, jen ten Pepa ji rozhodil, protože ji nechtěl poslechnout.

10
Lady XL
Reagovat

Já věřím, že Pája nevypadne, pokud to tedy totálně nepohnojí. V této výzvě totiž byl naprosto nejlepší ve svém týmu. Měla by odejít Chilli, podle mne na sobě vůbec nepracovala v době vyřazení.

11
Nika
Reagovat

@Lady XL: podepisuji kazde tve slovo😊 Stejny nazor!

12
Honzad
Reagovat

Možná už to tady proběhlo, ale Masterchef bude mít letní pauzu – 10. června Nova odvysílá prozatím poslední díl a pak se k pořadu vrátí až na konci léta. Za mě tedy hodně nerozumné rozhodnutí, pořad má pozornost, úspěch, sledovanost – a pauzou prostě přijdou o momentum. Navíc letní vysílací pauzy dávají smysl v případě klasického léto, ale letos se bude o poznání méně cestovat, tak nevidím důvod, proč to o měsíc prostě neprotáhnout… Hlavně si to televize mohla spočítat, když vysílání omezovala na jeden díl týdně, místo původně plánovaných dvou. Koukat se budu samozřejmě i po pauze, ale zájem určitě opadne. To by museli vymyslet vážně silné promo.

Jinak souhlasím s tím, že Pepa je poměrně sebevědomý, ale na druhou stranu proč taky ne, když většinu soutěžících očividně převyšuje. Mně tohle osobně nějak zásadně nevadí. A pokud jde o tu zeleninu, kde nechci posuzovat množství, tak pokud už měl omáčku rozdělanou, asi se těžko mohl současně pustit do škrábání a krájení kořenové zeleniny, tam mu prostě někdo musel pomoct… Ale uznávám, že v rámci týmové výzvy mají prostě nechat zodpovědnost a rozhodnutí na kapitánovi. Celkově je mi letos pánské osazenstvo velmi sympatické (Pavlovi, Pepovi i Romanovi přeju od začátku), dokonce i na Páju už si člověk zvykl a včera mu dokonce vyloženě fandil. U dam je to poněkud horší, tam se dokážu se dokážu ztotožnit snad jen s Jitkou.

Eva se po návratu rozjela, navíc dostává větší vysílací prostor. Na můj vkus působí teď až moc přemotivovaně a zarputile, ale třeba taková byla od začátku a všechno bylo dáno jen střihačskou prací – o čemž už tady byla řeč v kontextu snesitelnosti Pavlíny, která včera dostala prostor jenom na začátku. Schválně by stálo za to udělat statistiku, v kolika epizodách je Pavlína první, která na kameru v rámci rozhovorů mluví a má zároveň první záběr. Řekl bych, že v drtivé většině dílů, včetně včerejška.

13
Mila1
Reagovat

Je fakt, že tenhle díl byl v něčem jiný, asi se zabýval méně Pavlínou a více poodhalil povahy ostatních soutěžících. Jelikož můj hlavní favorit je Roman, všimla jsem si, jak tvrdošíjně jede tu svoji „pravdu“ – viz to koření do paštiky. Taky mi přišlo, že spolupracoval hlavně s Pepou – dalším paličákem – a holky bral tak nějak okrajově. Případ Pája – tenhle člověk si už v soutěži prožil tolik pádů a opětovných vstání, že si zasluhuje uznání, ačkoli mi zezačátku byl krajně nesympatický. To, jak se chopil masa a udělal vlastně skoro sám celou paštiku, to si nešlo nevšimnout. Chili doplatila na to, že naskočila do rozjetého vlaku a prostě nestihá, ostatní se mezitím posunuli o hodně dál. Taky si myslím, že zrovna u té divočiny pro české myslivce nemohla tušit, že ke kanci se prostě červené zelí nehodí, ač ho ona sama umí výborně. Bylo mi jí trochu líto. Evi vypadla později než Chili a bylo to znát, víc se orientovala, nezmatkovala. A myslím, že ji celá soutěž popostrčila k většímu sebevědomí, které jsem u ní na začátku postrádala.

K ostatním soutěžícím – je těžké zorganizovat práci tolika individualitám, které v soutěži jsou. O tom se přesvědčila Evi, když se jí vzepřel Pepa. Taky ne každý z nich umí práci organizovat, ikdyž sám o sobě je vynikající kuchař – teď mluvím třeba o Pavlovi, u něhož si neumím představit, že by velel týmu. Kdežto taková Pavlína, která sama moc vařit neumí, nebo to zatím nepředvedla, organizovat umí. Moje oblíbená Jitka umí obojí, pro mne ideální kombinace kouče týmu a výborné kuchařky.

14
anonym
Reagovat

Začala jsem fandit Pájovi, nejspíš proto, že je muzikant, s maminkou to tak hrozné není, alespoň uvedené články o tom nenapovídají, naopak, má rodinu a maminku si jaksi přizval jako psychickou podporu, což je jeho věc. Někdo babičku, někdo maminku a někdo psa :-)
V neposlední řadě umí vařit, což se zrovna včera ukázalo, bez něj by snad ani to maso nikdo nenakrájel a paštiku dělal víceméně on sám. Že by práskl Chilli se mi nezdálo, jednak to porota z něj vydolovala a potom, měla poslouchat kapitána, dobře jí tak. Tvářila se celou dobu jako politá octem.
Ivka mi taky už vadí, vypadá, že je v posledním tažení.
U modrých mi vadí Evi, že kapku povyrostla je dobře, ale prostě mi nesedí, což je asi můj osobní problém. Pepa zeleninu chystat nemohl, když měl v jedné ruce vařechu a míchal v hrnci, to jaksi obojí nejde. Pavlína byla tentokrát fajn, makala, nebyla tak často v rozhovorech a moc jí nebylo vidět, takže pohoda :-)
Fandím Pájovi, což bych ještě před pár týdny nikdy neřekla :-)
Pauza o prázdninách je neuvážená, dost lidí na MasterCH možná i zapomene. A co mi leze na nervy, tak vlasy brouzdající v jídle, ale to je asi taky jen můj osobní problém.

15
Lady XL
Reagovat

Už se mi dlouho nestalo, abych tady souhlasila s každým :-D! Pepa – tam mi nevadilo to, že si nechce připravit zeleninu, to fakt nemohl, když dělal něco jiného. Ale vadilo mi to hádání, že potřebuje zeleniny víc a když jí víc nebude, tak to vařit nebude…. A že na ten hrnec to je málo zeleniny atd. Přitom i porotcům se zdálo zeleniny přiměřeně. No pak ho to dostihlo v tom, že spletl tu přípravu a dal tam hned maso…. Jinak mi nevadí, že je sebevědomý, často má být nač,ale učený z nebe nespadl… a občas to holt taky pohnojí. Prostě byla to zbytečná hádka/dohadování s kapitánem. Mne Eva mile překvapila, že dokázala takhle velet, že nebyla ukňouraná a celkem nezmatkovala. Myslím, že si výběr lidí rozmyslela dobře, protože věděla o Pavlíně, že v týmu moc nekecá a maká. Chilli udělala zásadní chybu už na začátku, když se měla zeptat, kdo co umí se zvěřinou. Pak by se jí Pája přiznal, co ovládá. Souhlas s postřehem u Romana, že si taky jede svoje, když zrovna nejde o pečení :-). A Eva zase do většiny jídel cpe skořici… :-(. Výhody s jalovcem zase tak moc nevyužili…
Jojo – trefa, někdo používá mamku, někdo babičku a někdo psa :-D – trefné!

16
Mila1
Reagovat

Ta pauza o prázdninách, to teda nevychytali… stejně jako to množství reklam a sponzorů.. Včera jsem už byla rozhodnutá vypnout televizi a vykašlat se na to, naštěstí potom dali celkem dlouhý úsek bez reklam, ale čistého vysílacího času bylo kolem 30ti minut…

17
limbora
Reagovat

Včerejšek byl hodně zajímavý, vadily mi jen drobnosti, jako stokrát porotou omílané Se šípkovou nebo se zelím. Po dvacátém vyřčení to mělo asi tolik humoru jako něha a férovost v Pavlíně. Ovšem největší výhradu mám k atentátu poroty na Páju. Oni ho za jeho pracovitost a šikovnost při výrobě paštiky odměnili tím, o čem věděli, že pohoří a nezvládne. Tedy kapitánskou páskou. Tak to se moc nepovedlo a vypadalo to opravdu jako pokus o jeho znemožnění. A také jak to, že porotě nevadilo, že k českému kanci vyrobili nečeské pečivo jako focaccia a pizza chleba… Hlavní kouzlo Ivky teď spočívá v to, že není ak zmalovaná a tak vynikne její překvapivý přírodní půvab. Pepa mi začíná jít výrazně na nervy. Ještě poznámka k Pájovi, jemuž jsem nakloněna už několik dílů, za mě je správné, že prásknul Chilly ohledně červeného zelí. Jednak je to pořád soutěž a hlavně, vždyť jsem viděli, že řekl jenom pravdu.

18
Mila
Reagovat

Fandím Pájovi už delší dobu a zdá se mi, že ho porota záměrně dusí a potápí. To mi vadí. A co se týká červeného zelí – porota ho přinutila k odpovědi a on odpověděl po pravdě, vždyť o nic nešlo.

19
Ludmila
Reagovat

@Nika: taky na taktizování nevidím nic špatného, jde o soutěž, taktizuje se i u šachů, proto mě štvalo, jak se to vyčítalo Pavlíně, takže to Evě rozhodně nevyčítám. Pája mi jako slaboch příjde, ale chová se slušně. Prostě si měl stát za svým, že bude bílé zelí, ale asi je zvyklý se chovat k ženám dvorně :), taky mu fandím už dost dílů. Ivka mi taky příjde afektovaná. Pokud jde o myslivce, tipovala jsem výhru zelí, ale asi bylo maso se šípkovou opravdu lepší.

20
Ludmila
Reagovat

@anonym: vlasy, to je přesně to, co si říkám skoro každý díl. Netvrdím, že musí mít kuchařskou síťku, ale svázané ty vlasy by být měly

21
Marek
Reagovat

K těm reklamám… my se.na.to díváme až tak od devíti, díky možnosti sledovat to se zpožděním (Mediabox UPC) a přeskakovat reklamy se na to (skoro) dá koukat.

22
Nika
Reagovat

@Ludmila: Páju vnímám jako kovaného gentlemana, vždy nabídl každé ze soutěžících žen rámě, několikrát to v soutěži předvedl a je mi to moc sympatické. Zpočátku mi lezl hodně na nervy, jak dával najevo, že on umí a ví všechno, otázkou je, zda to nebylo způsobené jen nešťastným sestřihem, že působil arogantně, ale i porota mu minule řekla, že od začátku soutěže hodně ubral ze své arogance a stal se víc pokorným. Pája je trochu zmatkař, co špatně snáší stres, ale bude to jinak asi fakt hodnej chlap. Četla jsem také článek s ním a mluvil hodně sympaticky.
Takže to vidím podobně jako ty, prostě je mu eklhaft odporovat ženám a raději ustoupí. Za to může asi ta silná matka v jeho životě.
Včera ale červený tým zachránil, to beze všech debat.
Všimla jsem si, jak se Jitka postavila proti rozhodnutí poroty a nabádala Chilli, ať odmítne vrátit kapitánskou zástěru, to mi přišlo vůči Pájovi až nevychované. Ani se nedivím, že se cítí, jak se cítí. A pokud není v pohodě, má to vliv na jeho chování a začne zmatkovat. Je to typ, co se chce asi zavděčit všem a neumí nakládat s nepřátelstvím okolí. To už ale moc filozofujeme:))
Asi mu pro to všechno přeju výhru nejvíce ze všech:)

23
Johana
Reagovat

Nechci obhajovat Chilli, pokud opět vypadne, nebude mi chybět, ale nechápu proč porotci tak rezolutně zamítli červené zelí.
Ověřila jsem si i na internetu, že se červené zelí výborně hodí ke zvěřině. Dá se s ním kouzlit daleko lépe, než s bílým zelím, třeba použít do něj redukci z červeného vína, brusinkový džem, rozinky, jablka, rozmarýn…no, a smetana na zjemnění bílého zelí nevím, nevím…nikdy jsem o tom neslyšela, možná někdy zkusím, v nejhorším to spláchnu.
Možná kdyby porotci červenému týmu až tak neprndali do vaření a organizace, nedopadlo by to až takovým nepoměrem ve prospěch modrého týmu.

24
Mls
Reagovat

Lidi, mate tuseni, kde se nachazi to krasne prostredi?

27
Sa. I.
Reagovat

@Johana:
23
Když hlávkové zelí, tak červené, a vždy s nakrájeným jablkem ;-)
Bílému dám přednost jen ranému, když je ještě zelené a křehké.
Smetanu bych nedala nikdy, do kysaného zelí místo mouky nastrouhaný brambor.
Tak to mám nastavené já ;-)
Možná je Chilli ve skutečnosti příliš sebevědomá, že jí tak dávali na frak, mně se jeví docela sympatická.

28
Sa. I.
Reagovat

@Franz:
26
Mě to také pobouřilo :-/ :-)

29
Wally
Reagovat

Dědka fakt není škoda. Jeho příspěvek k řízkům z kotlety u Pepy.
zdenekrajnis Pepo, urcite byly ty veprovy kotlety dobry. Vim, ze budu za rejpala. Ale neda mi to. Srdce place nad dnesnim nazvoslovnym zmatkem a nejen u mnoha jidel. Rizek je od slova rez (odriznuty platek ze svalu masa). Kotleta se odsekava. Proto se vzdycky rikalo smazena kotleta a ne rizek z kotlety. Ostatne kotleta pochazi z francouzskeho pojmu côte = bok. odtud côtelette (odsek masa i s kosti z veproveho boku s filetem) a nase kotleta. Jako smazena krkovice a pod. . Eventuelne kotleta (krkovice)po milansku. Rizek byl odjakziva jen milansky, event. vidensky. A byl VZDY z teleciho orechu. Jinak se tomu nesmelo rikat rizek. To bylo v dobach, kdy jeste profici dbali na stavovskou cest. Dokud v tom za bolsevika neudelali zmatek, protoze teleci bylo vzacne jak safran, a lid si rizky zadal. Sorry. Dedek.👍

Přidat komentář