Panáček v reality show

MasterChef 2020 (16, 17): Tři, dva, jedna, štafeta! a exotika

8. Duben 2020 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

mch_16

V minulé epizodě se sice „bojovalo“ o imunitu, ale protože Pavel nevyhrál, tak jsme se vůbec nikam neposunuli. Imunita tedy nyní ve hře není a my se můžeme posunou k akčnímu dílu. Na soutěžící totiž čeká štafeta – týmy se rozdělí na modré a červené a každý člen bude vždy vařit 10 minut. Členové štafety přitom nebudou vědět, co se vaří, na předání pracoviště totiž dostanou vždy jen pár okamžiků. Po štafetě se vydáme na eliminační výzvu a na konci epizody nás jeden kuchař opustí.

Zbývá 12 soutěžících. Kdo půjde ze hry ven?

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 39
1
Helena
Reagovat

Ta Pavlína ničemná až to bolí,ale vždycky má štěstí na vítězný tým.O tom vítězným by se teda dalo diskutovat

2
libena
Reagovat

jako teda nechápu, že mezi luckou a ivkou vyhrála ivka!! fakt nechápu, porota ji nepokrytě protěžuje

3
Prochor
Reagovat

Mně zase překvapuje za jakou práci Pavlína postupuje.
Spálí něco na pánvi na uhel a jde dál.
Nedá vejce do knedlíků a jde dál.
Udělá aranžmá na talíři jako když upadne konzerva na talíř a taky jde dál.
Potom chce minutkový steak nakrájet na kousky do papiňáku, šéfíci jí zarazí a Pavlína zase postupuje.
Dnes ve štafetě Pavlína vlastně jen nakrájela mrkev a ještě do kuřete na paprice a zase je v dalším kole. Tak přemýšlím, co by musela Pavlína zvorat ještě víc aby nepostoupila.

4
Helena
Reagovat

Hlavně byusela vařit sama, pořád se s někým veze

5
Lukša
Reagovat

Včerejší díl se povedl. Štafeta parádní, poslední pár dokázal zachránit obě jídla, super práce! Škoda jen, že jim porota radila, zajímal by mě výsledek, kdyby je ponechali naplno osudu.
Ve druhé výzvě se ukázal hlavní problém Dědka, který si prostě nenechá a nenechá poradit. A na to taky dojel. Ale klobouk dolů za všechny výkony, představa, že musím udělat dezert z rajčat nebo kukuřice, to by asi poživatelné nebylo :D

6
Šarak
Reagovat

@Prochor: Ten design Pavliny byl naprosto v poradku, umelecky a trendy. To ze tomu nerozumis neznamena, ze to je blbe. Jinak je dost, ze letel Dedek, vari proste zastarale, food plating nula, steak na masle byl ulet. Ale je pravda, ze oproti vetsine duchodcu v Cesku vari stylove. Ale na Masterchefa to neni.

7
Nika
Reagovat

Jestli mě někdo irituje úplně nejvíc, je Ivka. Jakmile začne mluvit s tím svým katastrofickým pražským afektem, obrací se mi žaludek. Vaří dobře, je nápaditá, to jí neberu, ale jako člověk mi neuvěřitelně vadí.
Pavlína je kanál a jako kuchařka asi také nic moc, i když si myslím, že ji hodně limituje její zbrklost a přemotivovanost, na úzké finále ji rozhodně nevidím,. Ta holka během dvou dalších kol určitě vyletí, až nebude tolik týmových výzev, kde má teda zatím neuvěřitelné štěstí. Už tam zbývají daleko lepší kuchaři, než je ona. Apropos, strčit mrkev do kuřete na paprice, to by mě fakt nenapadlo:-)
Dalším přemotivovaným soutěžícím je Pája, i když ten aspoň naoko drží fazonu a tak okatě se neprojevuje, i když za něj mluví sama o sobě řeč těla:-)
Vítězství moc přeju Romanovi a Pepovi, tohle finále by se mi hodně líbilo. I když tak trochu předpokládám genderovou finálovou vyváženost a budu asi muset snést afektovanou Ivku:-(

8
Ludmila
Reagovat

Mně Pavlína nevadí, to že chce vyhrát, to chtějí všichni, jen ona to řekne na plnou pusu. Co mi vadí, tak ta kanonáda vulgarit, ale předpokládám, že to je schválně na kameru. Že neví co patří do takové jednoduché věci, jako je kuře na paprice, mne taky překvapilo, ale beru, nejspíš se na takovou kuchyni nespecializuje, Kdo mi vadí svým projevem je Ivka. Dědek i když vypadnul, tak klobouk dolů, přehled o receptech má. Roman je fakt sympaťák a nevadí mi ani Omar s Pavlem. Pepa je aspoň z toho, co je vidět v TV výborný kuchař.

9
Ludmila
Reagovat

Ne Pavel, ale Pája. Mně prostě Pája nevadí. No a Pavel je asi zajimavý člověk.

10
limbora
Reagovat

@Ludmila: Mne je Páji dokonce občas líto. tam se muselo stát něco při výchově, maminka asi bude pořádně dominantní a vychovala z něj tohoto mazánka. Který až teď, když mu bylo dovoleno opustit bezpečí jejích ochranářských křídel, zjišťuje, že na světě není on ten nejchytřejší. Včera jsem si všimla drobnosti, kterou ale hodně oceňuji: když šli s Jitkou před popravčí kuchařskou četu, galantně jí dal přednost. Opravdu gentlemansky. A hodně jsem mu přála tu pochvalu od porotců. Nadále mi nejvíce vadí Pavlína a Ivka, občas i Jitka. Díl byl včera jeden z nejlepších, Dědek odcházel s noblesou a v pravou chvíli, kdy ještě neztratil glanc. Souhlasím, že v dalších dílech by toho už bylo na něj moc.

11
Prochor
Reagovat

@Šarak: No když jdu na jídlo, tak nejdu do galerie moderního umění. Na to, co předvedla na talíři Pavlína bych jednoduše neměl chuť a nedal bych si to. Takže pro mně to v pořádku rozhodně nebylo. Na tom nic nezmění nějaké arogantní a snobské útoky.

12
Lady XL
Reagovat

@Prochor: 😁 Naprosto trefně vyjádřeno! Já zjišťuji,že začínám fandit Lucii (až na ty vlasy a občasnou diblíkovost), klobouk dolů,co zvládla s tím dokončením a pak ten dortík z rajčat. Čus

13
Lady XL
Reagovat

…pokračuji, mi to uletělo 😁. Prostě Lucie měla lepší jídlo než Ivka a i když tušila porota,že obě půjdou na balkón;dali přednost Ivce… Ve štafetě byla ve svém týmu Pavlína nejhorší! A vlastně úplně zkazila omáčku tou mrkví. To,co předložili, nebylo kuře na paprice,ale spíš kuře na kořenové zelenině! A nelíbí se mi,že to porota neřekla. Rozplývá se tam nad naloženou zeleninou a pomine hlavní – omáčku. Omar ale fakt zabodoval vybraným jídlem,kdyby druhý tým uvařil třeba koprovku, kulajdu atd., byl by první…

14
Mila
Reagovat

Taky si nevzpomínám, že by mě Pavlína něčím ohromila, opravdu se veze s ostatními. Baví mne Pája, má takové trochu starosvětské způsoby, něčím se vymyká, ale určitě vaří dobře a moc touží to ukázat. Včera jsem mu úspěch moc přála. Všichni chlapi tam jsou fajn, baví mne víc než holky, jsou srdečnější a umí projevit city. A nikdo z nich nemluví tak sprostě jako Pavlína.

15
Ajda
Reagovat

@limbora: Maminka, to je u Páji póza. Má ji jako mantru, aby byl jako vždy důležitý. Rozhodně mu sebevědomí nechybí, ale toho měl vždy na rozdávání.

16
limbora
Reagovat

@Ajda: Nerada bych se přela o svátcích:-), ale jsem přesvědčena, že to póza není. Nepůsobí jako člověk, který by byl zahrnut vztahy. Pro mne zůstává obětí výchovy dle vzorce matka samoživitelka a jediné dítě, navíc syn, do kterého vkládá veškeré naděje. S nejlepšími úmysly a neví, že ho tím deformuje. Opravdu však jen teoretizuji, nevím z rodinné anamnézy nic:-)))). Ať je to jakkoli, Pája zjišťuje,že i mimo jejich kuchyň jsou lidi, co dokáží vařit a navíc mu i poradit. Hezké svátky nám vše Masterchefum.

17
Franz
Reagovat

Tak Pavlína přidala opět další sprosté slovo, ze svého širokého sprostonárodního slovníku. Jinak nic nepředvedla a jen se veze. Fakt se divím autorům tohoto pořadu, že to tam pořád dávají a ještě mají snahu to vypípnout.

18
Lady XL
Reagovat

No nejlepší na tom všem je, že si Pavlína myslí, že si ji do týmu moc neberou kvůli taktice,kvůli tomu že ona Hraje…. No touhle dobou už ví,že si ji nevybírají kvůli jejímu „vaření“…. Mimochodem mohla by dojet na vaření něčeho, co ona nejí.To totiž moc neumí uvařit. Viz kuře na paprice…. 😁

19
Wally
Reagovat

@Lady XL: Pavlína zatím nic nepředvedla. Vždy měla velké štěstí, že byla ve vítězném týmu nebo ji vyřazení těsně minulo. Vždy byla mezi posledními komu to hrozilo.

20
libena
Reagovat

tak že by dnes vypadl pája?

21
libena
Reagovat

no tééééééda! :-((((((((((((( tak to jsem nečekala

22
Nika
Reagovat

Ta Pavlina musi mit nejakej postupovej voucher zakoupenej az do TOP 5, jinak neni mozne, aby za ten prvni grc, co vytvorila na taliri, a za candata bez chuti a zapachu postoupila.

23
libena
Reagovat

jako si myslím, že si vypadnutí zcela regulérně zasloužil pája. lucce se nedařilo jen dnes, ale za celou dobu soutěže dokázala vytvořit krásná servírování i zajímavá jídla, při štafetě ten tým zachránila, ale pája byl na chvostu pořád :-( tohle mě snad ani neštve, jen je mi to opravdu líto, toto rozhodnutí se porotě opravdu nepovedlo
a to nemluvím o pavlíně…

24
Monika
Reagovat

Pavlina je snad nesmrtelna, jedna z nejhorsich kucharek v soutezi a porad tak pekne proplouva. To prvni jidlo byla hrozna kejda uz na pohled, jako by to nekdo uz prezvykal a vyplivnul na talir. Potom zkazi rybu, zakladni surovinu na taliri a ono se nic nedeje. Jindy se muzou zblaznit kdyz nekdo pokazi rybu, tak madam postoupila za salat omg.

25
Monika
Reagovat

jak tam stal Paja s Luckou, dala bych ruku do ohne, ze vypadne Paja. Lucka nebyla tak spatna, kolikrat uz uvarila dobre jidlo a jeste mela pekne servirovani. Prekvapilo me to a nemuzu se zbavit dojmu, ze je to proste show a tak k tomu porota i prihlizi. Paja dost lidi stve, budi emoce, idealni kandidat pro show, Lucka byla kazdemu volna.

26
Wally
Reagovat

@Monika: Každému ne, Prochor ji miloval :)))
Ona toho taky dost zkazila. Její hláška skoro v každém díle „no jo, blbá blondýna“,mi už začínala vadit. A díky jejím hranolkům prohráli modří výzvu.

27
Prochor
Reagovat

@Wally: No, přiznávám, dobře se mi na ní koukalo. Ale spíš je divné, že Lucka, která byla v mnoha kolech i nejlepší to jednou zvorá a už letí.

28
Ina
Reagovat

Mě by docela zajímalo, jestli při nástupu k výzvě, kde mají u stolu zakryté suroviny bedýnkami, je produkce řadí, nebo se řadí sami namátkově. Podle včerejší výzvy řadí produkce, když na Páju vyšla prázdná bedýnka, takže produkce může i ovlivnit z čeho bude dotyčný vlastně vařit. I tak se dá oblíbencům produkce nahrát. A Pavlína na 100% oblíbenkyní je. Její jídlo v první výzvě byla typická hnědá kejda ze závodky. A její spálený kastrol na uhel,v dřívější výzvě, to jsem snad neviděla ani v prostřenu. Přetažená ryba bez chuti…ale je to realityschow, takže proč ne? Jen by mě štvalo, kdyby se dostala do finále, protože vařit fakt neumí

29
Mila1
Reagovat

Mně Pavlína taky štve. To její vlezdoprdelkování porotcům.. A Přemek jí radí víc, než ostatním, že by to přece jen byla jeho příbuzná :-) Podle vzhledu to tak vypadá..
Mile mne překvapil Omar. Ten kluk je občas na zabití, ale když je v týmu a někdo ho vede, dokáže zabrat a teď se vzchopil taky a udělal perfektní talíř, i ty krevety tam vypadaly vábně a to je nejím..
Můj favorit je věčně optimistický Roman, to, co dokázal s tou smrdutou surovinou, nečekali asi ani porotci. A pochopitelně taky Pepa, protože umí a navíc je to férovej hráč. Z žen nejvíc fandím pracovité Jitce a moc jsem jí přála, že včera jako třetí postoupila na balkon, zasloužila si to.

30
Kami
Reagovat

Pavlina – nemyslim, ze by to bylo spatne, ale servis nic moc.
Jitka – stejne jako Romanovi fandim a jsem rada, ze to obema tentokrat vyslo.
Paja – zda se to jenom me, nebo mu uz trosku spadl hrebinek?
Lucka – nevim, nebude mi chybet, vlastne bych si ani nevsimla, ze tam neni. Take toho dost zkazila a co si pamatuju, tak vzdycky kdyz rekla porotcum co jde varit, tak to zmenila, protoze se na to fakt netvarili..
Omar – nekdy na pest, nekdy sympatak. Ale sympatak prevazuje. Ty krevetky vypadaly fakt suprove.

31
Kami
Reagovat

Koment 31 je muj.. nevim proc mi to preskocilo na tenhle pseudonym…??

32
Lady XL
Reagovat

Taky jsem věřila, že jde domů Pája, tedy já bych ho v tu chvíli poslala domů. Ale přeci jen jsem si říkala, že produkce bude chtít někoho výraznějšího…. Ale je mi Lucky líto, protože podle mne se jí dařilo. Ale je holt amatér, tak to občas taky pokazila. Ale servírování měla výborné a párkrát fakt zabodovala. A v té štafetě to vážně zachránila, aby to bylo poživatelné… No stalo se :-(, i když je to nefér, když někteří to kazí mnohem častěji…. Pavlína sice výborně filetovala rybu, ale už od pohledu byla suchá! A to si to pochválila,jak si za tím stojí!! První jídlo bylo nechutné od pohledu. Její slabina budou omáčky čistě ty klasické (viz minule slepice na paprice). V tomto díle mne vůbec nezaujala Ivka, měla podle mne slabší den. Opět dělala tartaletku, kterou už jednou pekla. S vařením s exotickým ovocem jsem měla občas problém zjistit, s čím kdo vařil, když předkládal jídlo. Občas mi totiž přišlo, že to ovoce nebylo na tom talíři stěžejní (to mi přišlo u Pavlíny např.), v tu chvíli bych dotyčného řadila automaticky mezi poslední…. Jinak to ala bylo fajn zadání, vařit z ovoce, které leckdo z nás zná jen od pohledu, maximálně ho ochutnal v syrovém stavu….
Vnitřnosti – bylo znát, jak lidé už z vnitřností moc nevaří. Dříve to bylo časté, bylo to levné, dostupné (tedy býčí žlázy jsem nejedla) a dalo se tím zasytit celá rodina (zadělávaná srdíčka, žaludky či pajšl, jazyk v křenové omáčce, obalovaný mozeček atd.. Ještě by mne zajímalo, jak by se tvářili na vemínko, jenže to by ani s papiňákem nezvládli za hodinu uvařit…

33
Lukša
Reagovat

Po dovaření jsem očekával na vypadnutí Páju. Pavlína taky nezazářila, ale u ní to podle očekávání stačilo. A Lucčino jídlo na špičku nepatřilo, ale až úplný chvost? Nevím, ale možná jsem stejně jako Prochor výrazně subjektivní :-)
Líbí se mi to porovnání vývoje dvou nejviditelnějších postav letošní řady – zatímco sebevědomý egoista Pája zjišťuje, že jeho přístup ostatním nevoní a především že on sám není nejlepší kuchař na světě, tak ubírá a stává se z něho „normálnější“ člověk. Naopak Pavlínka vaří čím dál líp, „taktizuje“ a pořád tou „nejlepší“ je. Vývoj nastal i u Omara, kterého bychom tu všichni asi na začátku rovnou vyrazili, ale nyní ukazuje, že s dobrým rozvržením času i on může zaujmout.

34
Wally
Reagovat

@Prochor: Není všem dnům konec. Ještě bude druhá šance a vzpomeň na Kristinu. :)))

35
Franz
Reagovat

@Kami: nezlob se na mně, ale nepochopil jsem jak víš, že to jídlo Pavlíny nebylo špatné. To jsi tam byla a chutnala s porotou? Myslím si, že televize ještě neumí přenášet vůni a chuť jídla.

Pavlína má prostě jen velké štěstí. jinak neumí vůbec vařit. Možná umí max. připravit konzervu svému pejskovi.
Něco podobného byla v posledním MCH Monika.

36
Mila
Reagovat

A já jsem ráda, že nevypadl Pája, myslím si, že vařit celkem umí a hlavně mne baví jeho reakce, postoje a hlášky typu : co by tomu řekla maminka?! Z holek fandím Jitce, ostatní mi jsou volné, z kluků všem -jsou bezva!

37
Ludmila
Reagovat

@Lady XL: já vnitřnosti miluju, včetně býčích žláz, takže mě tenhle díl vyloženě bavil. Třeba hovězí srdce, to se vaří dlouho, vůbec bych si s ním nevěděla rady (v tom časovém omezení)

38
Lady XL
Reagovat

@Ludmila: No srdce dát hned do papiňáku s patřičným kořením a zeleninou, no a pak bych holt udělala nějakou omáčku s knedlíkem…. A modlila se,aby bylo srdce měkké 😁

39
JennieUsEni
Reagovat

Delam ceskou hudbu, pisu texty, zpivam a hraju na nekolik nastroju.

Přidat komentář