Panáček v reality show

MasterChef 2020 (15): A zase ta imunita

1. Duben 2020 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

mch_15

Poté, co červení v minulé epizodě rozdrtili modré ve druhé venkovní výzvě, si to šestice vítězů rozdá o další imunitu. Tou první si Ivka zachránila zadek, takže výhoda je to opravdu citelná a každý o ni má enormní zájem. Kdo se pokusí vyzrát nad profíkem? A skončí Pavlínka zase těsně na druhém místě?

Stejně jako v minulé hře o imunitu bude muset jeden soutěžící, který porazí své kolegy kuchaře, vyzvat profíka. Tím bude tentokrát Petr Hajný. Ten se vyučil v pražském Hotelu InterContinental a chvíli pracoval v restaurantu Zlatá Praha. Po vyučení nastoupil do vyhlášené restaurace Flambée, kde sbíral zkušenosti od šéfkuchaře Dušana Jakubce. Po Flambée působil jako šéfkuchař v restauraci U Závoje či v restauracích Piano Nobile a Terra v pražské Ville Richter. Později se ještě dostal do prestižní restaurace Chagall’s. Dnes je šéfkuchařem restaurace Park Hotelu Popovičky, kde na tvorbě menu spolupracuje se svým kamarádem Janem Punčochářem.

Zajímají vás nějaké perličky z natáčení?

Štáb MasterChefa má zhruba 120 členů. Jeden natáčecí den trvá v průměru zhruba 13 hodin. Za celé natáčení štáb nasbírá více než 610 terabitů materiálu. Ve 12 střižnách poté střihači stráví v průměru 8 640 hodin. Studio napájí v jeden moment 60 000 wattů.

Za celé natáčení soutěžící zpracovali celkem půl tuny cibule. Uvařilo se 480 litrů vývaru. Ten se dohromady vařil přibližně 160 hodin. Soutěžící ho následně používali k podlévání nebo na výrobu omáček. Když to rozpočítáme na porce, vyjde nám číslo 3 200. V kuchyni bylo použito 187 kg másla v hodnotě 30 000 korun. Potraviny, které se nezpracují, končí v potravinové bance, ostatní sní porota.

Jan Punčochář se obléká do několika oděvů, celkem má šest obleků, 20 kapesníčků, 16 na míru šitých košil a pět párů společenských bot. Přemek Forejt má 35 triček, deset košil a 16 kusů sak a mikin. Nejmladší člen poroty tráví spoustu času v maskérně, jeho dlouhé vlasy vyžadují náročnou přípravu. Radek Kašpárek obléká pouze černou. Má více než deset identických kalhot, triček a sak. Pro show bylo letos ušito zhruba 250 různých zástěr.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 13
1
libena
Reagovat

boj o imunitu mi připadá čám dál víc jako nějaká zbytečná hra, celý tento díl byl vlastně k ničemu. porovnávání a boj amatéra s profíkem mi postrádá smysl, měli by se měřit pouze soutěžící mezi sebou. takhle nikdo nic nevyhrál, nikdo nevypadl, pouze jsme zjistili, že pepa je fakt skvělý kuchař a pavlína má takový slovník, že by měli masterchefa vysílat po 22.hodině. to je teda lejdy….

2
Monika
Reagovat

Hmmm pro me velike prekvapeni. vzdycky jsem si myslela, ze pokud dotycny ve finale uvari velmi dobre jidlo, znak imunity dostane. uz treba jen proto, ze usel tak strasne dlouhou cestu a stalo ho to velike usili, dnesni zaver me hodne prekvapil. pepy jidlo vypadalo moc pekne, nemel zadne chyby dle porotcu, ocekavala jsem jasnou imunitu, zklamani, je mi ho lito. No a docela me to prestava bavit ty imunity, zabere to cely jeden dil a nic z toho. cast soutezicich se ani neucastni vareni. Trochu nedomyslene, doufam, ze tech imunit uz nebude moc.

3
Lukša
Reagovat

@libena: Moje řeč. O tomhle jsem mluvil už u minulého dílu, kdyby Ivka nevyhrála, tak by bylo vše k ničemu. A zároveň se dalo předpokládat, že aspoň jednu imunitu nesmí vyhrát soutěžící, aby zase diváci neremcali, že porota přece ví, kdo co vaří. Jinak ale tato imunitní soutěž byla lepší než minulá,obě jídla vypadala profi. Jen je v tom ten velký problém, že většina kuchařů po celý díl jen postává na balkóně a nic nedělá…

P.S. O co jde v té výzvě za týden? Mám to v hlavě, ale ne a ne se to dostat na povrch :-)

4
Wally
Reagovat

@libena: Souhlas
@Lukša: Řetězové vaření. Každý musí udělat část. Předešlý mu řekne, co je hotové a co je třeba udělat. Konečně bude trochu veselo. Z ukázek to vypadalo záživněji než dnes.

5
libena
Reagovat

@Lukša: ano, podle uvařených jídel si pepa rozhodně zasloužil imunitu více než ivka
imunita je takové umělé prodlužování
a teď si musíme zase týden počkat na pořádnou soutěž

6
Lady XL
Reagovat

Souhlas, je to prodlužování soutěže, navíc teď se dalo čekat, že vyhraje profík, aby se neřeklo… A minule to Ivka dostala „zadarmo“, aby se ukázalo, jak odznáček vlastně funguje… I když zrovna i o tom mám pochybnosti, když jeho použití vysvětlili krapánek jinak, než to pak použila Ivka. A mimochodem, viděli jste ten protáhlý obličej Pavlíny,když opět nevyhrála? No pár vteřin to musela vydýchávat (pokud to nebylo déle a oni to nesestříhali :-D ). V očích jsem viděla záblesk nenávisti :-D…. Ohledně toho ochutnávání, zajímalo by mne, co mimo dýni Pavlína neuhodla. Ona totiž na to šla spíš logicky než podle rozpoznané chuti (tedy podle mne). Řekla klasická polévka – a v tu chvíli už vypisujete suroviny, které se do ní běžně dávají, navíc něco bylo v polévce i vidět. A měla si snad raději spálit jazyk, aby aspoň pak tak sprostě nenadávala. Je to fakt odporné. Sama si občas nějakým jadrným slovem ulevím, ale dávám si pozor kdy,kde a co řeknu. A ona v televizi???

7
Monika
Reagovat

Ona to dost poznamenala zmena vysilaci casu ze dvou dilu tydne na jeden dil tydne. Kdyz to nataceli, pocitali s jinym schematem, jeden vyrazovani, druhy den doprovodne akce o imunitu, vareni venku…To se priznam, ze by mi nevadilo. ted bohuzel je to dlouha doba, nikdo nevypadne a cekame cely tyden…

8
libena
Reagovat

imunita – no to je jako kdyby v superstar soutěžili amatéři třeba s karlem gottem nebo lucií bílou

9
Wally
Reagovat

@Monika: I v tom původním schématu se vypadává pomalu. Minule rozstřel, včera imunita, příště zase rozstřel, další díl vyřazování. Je to strašně naředěný a nemá to spád.

10
Šarak
Reagovat

No jasne, nikdo tady z vas nemluvi sproste a ona si to dovoli jeste v televizi! Kdo kdy slysel v reality show vulgaritu, to je hruza. To jsou fakt zgryndy od vas tady. Jinak je mi jedno, ze Pepa nedostal imunitu. Je to tak nevyrazny a nudny soutezici, ze clovek ani nevi, ze tam je.

11
libena
Reagovat

@Šarak: tak jsi nás rozebral(a) na molekuly :-D….a je to určitě tvůj jediný nick? (crew)

12
Lady XL
Reagovat

@Šarak: no rozhodně běžně nepoužíváme slovo „p..a“. To tedy pardón!! 😣.

13
Leee
Reagovat

Dnes byla hlavně i ta ochutnávací výzva o ničem, protože většina lidí psala prostě to, co se dává do „bramboračky“ a ne to, co cítila po jedné ochutnané lžičce.
Když tam kdysi uvařili něco thajskýho, bylo to zajímavější.

Přidat komentář