Panáček v reality show

Masterchef Česko (22.5.): Bramboto a šance na reparát

22. Květen 2019 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

bramboto

Na finálovou pětku tentokrát čeká úkol nelehký, ba dokonce smradlavý. Podle pokynů šéfkuchaře Forejta se totiž pokusí o jeho majstrštyk, tedy olomoucké bramboto. Jeho rozdělaný pokrm budou muset soutěžící dotáhnout podle své fantazie do konce, přičemž se budou muset popasovat se zkrácením časového limitu. V souboji pak na soutěžící čeká poučení z předchozích chyb.

Tipujte, kdo dnes vypadne.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 60
1
Ludmila
Reagovat

tip Lea

2
adela
Reagovat

kristyna

3
Jana
Reagovat

Takze Lee pochvali, ze je z brambor citit skrob, a Oliverovi to vytkne?

4
Jana
Reagovat

A nevim proc, ale neco mi zacina vadit na Kristyne… Prosim, ujistete me, ze nevyhraje :-)))

5
Lukša
Reagovat

@Jana: Aktuálně má šanci 1:5 :-)

6
Culi
Reagovat

@Jana: Naprosto sdílím tento pocit. Od té doby, co se Kristýna vrátila do soutěže, na mě působí nesympaticky. A obávám se, že dnes vypadne Honza.

7
Jana
Reagovat

@Lukša: no ja mam strach… Nekdo to nekde rikal, ze snad vyhraje…

8
Jana
Reagovat

Neeee, Oliver neeee…. I kdyz z tehle ctyr by mi bylo lito kazdeho. Ale asi nejmin Petra :-)

9
Wally
Reagovat

On Forejt nerozezná chuť pepře od chilli? :O

10
Enaz
Reagovat

Bojím se, že vypadne Lea.
Hlavně, že jídlo z kuřete je moc domácí…
Leda, že by to směřovala do španělské ostrovní kuchyně:).
Ale jsou skvělí všichni.
Dnes konečně profíci upozornili, že pyré je už nuda.

11
Ludmila
Reagovat

Tak začínám mít strach o Olivera :(

12
Tralala
Reagovat

Neeee Oliver neeee

13
Nika
Reagovat

uff, Honza jde nahoru, ulevilo se mi. Mám strach o Leu a Olivera. Petra mi líto nebude, ale asi nevypadne.

14
Nika
Reagovat

tak hurá!! Lea zachráněná. Takže půjde Oliver, neeee:-(

15
Nika
Reagovat

do háje:-(

16
Jana
Reagovat

Skoro jako by se to Kasparkovi ani nechtelo rict…

17
Enaz
Reagovat

A sakra. Jo základy.
Nebreč, Oli :).

18
Nika
Reagovat

ježíš, ty „tatínkovské“ kecy Petra mi lezou krkem!! Jéé, Přemek ho bere k době do restaurace. To mám radost:-))))

19
Ludmila
Reagovat

Hm, takže Oliver, no tomu jsem zrovna fandila

20
Lukša
Reagovat

Tak beru zpátky, nevím nic. Ale v programu na příští týden bylo následující: “Hospodské klasiky trochu jinak, to bude dnešní hlavní úkol pro PĚT nejlepších amatérských kuchařů Česka. A v dalších dvou výzvách si porotci prověří hlavně technické dovednosti soutěžících. Dnes se poprvé vaří o přímý postup do finále. Boj o titul MasterChef Česko se blíží ke konci!” No nic, škoda Olivera, mohl vypadnou Petr. Zase ty jeho salátky.

21
Lukša
Reagovat

Mimochodem to vypadá, že zbývají poslední 3 díly. A musím říct, že je to dobře, většina dílu je sice kvalitních, ale čím dál častěji se během sledování nudím. Už je to moc dlouhé.

22
Wally
Reagovat

@Lukša: Dneska byl salátek s jablíčkem. :D))

23
Nika
Reagovat

@Wally: dnes sice Petr opustil ideu bludiště, zato se mu povedly namísto hlavního chodu dva zdařilé muffiny…

24
P.
Reagovat

@Nika: Mno…ani ty muffiny nebyly tak úplně zdařilý (nechal tam ten sval či co, co tam nemá být). Pro mě je to takový přemoudřelý Hujer, co se chce každému zavděčit. I když je to možný nespravedlivé, protože ho jinak vůbec neznám :-)
Ach jo, Olivera je mi na jednu stranu neskutečně líto, protože na něm bylo vidět, jak moc strašně chce, ale na druhou stranu myslím, že s tou nabídkou od Přemka to možná vyhrál víc, než budoucí vítěz/ka

25
Monika
Reagovat

Ok, nemam rada petra, od zacatku mi na nem neco nesedi, presto si myslim, ze mel dnes vypadnout on. uz to prvni jidlo po Premkovi mel na pohled nejhorsi, vypadalo to jako kejda, kterou uz nekdo predtim pozil. A pokud mam udelat reparat a uvarim jeste horsi jidlo, tak nevim co tam jeste dela…

26
Nika
Reagovat

@P.: to byla ironie:)

27
Monika
Reagovat

Musim rict, ze me nejvic bavi Honza a Lea. Honza podle meho nazoru ma nejlepsi jidlo na pohled, ten jeho talir po vzoru Premka mel snad lip naservirovanej nez samotnej Premek, krasa. A i jidlo z ryby moc pekne.

28
Nika
Reagovat

@Lukša: příště pro pět soutěžících? Oli se vrátí?

29
Lukša
Reagovat

@Nika: Já právě z toho odvozoval, že nikdo dnes nevypadne, ale je to jen chyba v programu. Tak jak to je to dává logiku – příště se jeden probojuje do top 3, potom z ostatních 3 postoupí dva a grandfinále za 3 týdny bude tentokrát ve třech.

30
Mila1
Reagovat

No Oliver to vyřazení psychicky nezvládl. Sice mne to mrzí, ale není to přeci konec světa. Navíc mu Přemek nabídl práci.. ten rajčatový piškot nebyl dobrý nápad..
Kristýna mi přijde poslední dobou namachrovaná víc než je zdrávo a prochází jí to

31
Lady XL
Reagovat

Škoda, že Oliver dal na talíř ten piškot… To podle mne rozhodlo, kdo z těch dvou vypadne. Nedal prostě na rady, na upozornění. Byl to ten „starý“ Oliver, kterému vytýkali na začátku, že moc machruje…. Navíc jim tam předhazuje, že četl recept, kde to tak bylo a tak to udělá…! Myslím, že by jinak vypadl Petr, protože nehledě na nepovedené první jídlo, tak si vlastně u druhého jídla zopakoval tu samou chybu ! Tj., nepoučil se! – viz – opět správně nepřipravil mušle k vaření, tj. nevyndal sval, což se stalo i minule!!! Ale překvapilo mne, jak to Petrovi v tomto díle nešlo, jakoby mu došel dech.
Ale jak tu píšete, myslím, že by na vítězství stejně neměl a tak je pro Olivera výhra už ta, že mu nabídli místo! Tam se může krásně všemu doučit a zdokonalit se.

32
Nika
Reagovat

Koukala jsem na to rozčarování těch tří na balkóně, když ohlásili Petra jako postupujícího. Bylo evidentní, že Petr mezi ostatními soutěžícími v oblibě není. Zajímalo by mě, jestli na něj mají podobný pohled jako většina z nás zde. Petr je takový starý mladý, Mirek Dušín střihnutý Hujerem a celá tahle kombinace je až nesnesitelná. Myslím si, že hodně rád poučuje, udílí ostatním knížecí rady a je jim za tatínka:-) Nemusí to být zlej člověk, ale věřím tomu, že těm mladým děckám tam musí děsně lézt na nervy:) A někdy v minulých kolech prohlásil, že nikdy neřekl sprosté slovo a ani to neumí:) By mě zajímalo, jak si ulevuje, když ho něco vytočí. Navíc těm ostatním, co pro drsnější slovo nejdou daleko, to musí připadat směšné. Minimálně hodně pozérské.

33
Mila1
Reagovat

Kdyby se mělo hodnotit podle toho, co už kdo v soutěži uvařil, tak určitě Oliver uvařil lepší jídla než třeba Lea. Ale Lea je mi lidsky daleko bližší, je radost ji pozorovat v týmových úkolech a vyzařuje z ní pozitivní energie.
Zajímavé bylo pozorovat soutěžící v díle, kde vařili s rodinnými příslušníky. Zatímco Lea a maminka byly skvělý tým a užívaly si to, tak ambiciózní Kristýna maminku docela utírala. Vůbec se mi Kristýna kolo od kola líbí míň a míň. Je sice dobrá, ale strašně namyšlená a obávám se, že pro ni mají porotci slabost.
Petr mi nevadí vůbec, jeho chování, které vyznívá chvílemi až podbízivě, asi souvisí s jeho profesí. A v díle, kde vařil s dcerou, se choval naprosto přirozeně a zapojoval ji do všech úkonů.
Nejvíc přeju výhru Honzovi. Za jeho pracovitost, schopnost poučit se z neúspěchu, za krásné prezentace jeho jídel, za schopnost vymýšlet nové věci.
Oliver teď má čas na přemýšlení, co udělal špatně a hlavně naučit si i prohrávat. Konec konců, předvedl, že vařit umí a u Přemka v restauraci se může dál učit, aby z něj byl šéfkuchař té nejvyšší kvality.

34
WithoutEnd
Reagovat

Fuj, jak nekdo muze zrat tvargle. Nejvetsi hnus a ze jich ceska kuchyne ma hromadu. Jinak k soutezicim – Oliver tam uz dlouho nemel co delat, nevyraznej, divnej, takhle si zadna tv svyho viteze nepredstavuje. Petr je trapne slusnej a nudnej, ven. Lea vesela v pohode, Honza v pohode, Kristyna normalni holka, trochu nevyrazna. Samozrejme vyhraje Honza kvuli handycapu.

35
Libuše
Reagovat

Budu se opakovat, ale ta averze k Petrovi v soutěži i tady na fóru je podle mě víc generační problém, než cokoli jiného. Kdyby mi bylo kolem dvaceti, budu to možná vnímat stejně, ale protože jsem Petrovi věkem blízká, beru ho dost jinak. Je to prostě slušňák a je mi sympatický. Včera to teda ale dost zprasil a myslela jsem, že půjde domů. Nakonec to padlo na Olivera, ale ten se teda taky totálně seknul – ta rajčatová buchta byla fakt úplně mimo a pálivý chips to dorazil. Včera jsem nějak neměla chuť na žádný z těch jejich výtvorů, bramboto included.
S hodnocením Kristýny souhlasím, začíná být dost protivná.

36
Mila1
Reagovat

@Libuše: Porotci dávali Oliverovi včas najevo, že ta rajčatová buchta je špatně, měl se poučit a nevypadl by.

37
Johana
Reagovat

@Libuše: pokusím se po včerejšku uvěřit porotcům, že Oliverovo jídlo bylo ze všech nejhorší a ještě horší, než jídlo Lei, které porotci setřeli krom omáčky úplně ve všem a nechali ji to jídlo naservírovat ještě jednou, protože vypadalo tak příšerně, že se jim nechtělo ani ochutnávat…mmch na druhém talíři to vypadalo ještě hůře.
Příště bych prosila do poroty nějakou porotkyni, která by trochu vyrovnávala to evidentní nadržování ženám.
Jsem ráda, že nejsem sama v názoru na Kristínu. Mně ta holka něčím vadila od začátku a teď mě vysloveně irituje když mluví jak kdyby měla oteklý jazyk.

38
anonym
Reagovat

@Nika: V pořadu Jak to vidí Masterchef řekl, že on sprostě nemluví vůbec a na naléhání řekl slovo p r d e l. Nemyslím, že by neuměl sprostě mluvit, ale občas si uleví raději salátkem.

V soutěži patrně generační problém bude, Ovšem na různých diskuzích, FB a i tady bych averzi na jeho osobu jako generační problém neviděla. Mně se jeví taky víc jako Hujer než sympatický chlápek a to pominu zdrobněliny, to je to nejmenší.

39
anonym
Reagovat

Podle mě měl odejít Petr, zřejmě se to od televize vidí jinak, ale vzhledem k tomu, že údajně, dle poroty, jídlo dokonale zkazil stejně jako poprve, bych takový postup čekala.

Kristina je nafoukané mládě, sláva jí stoupá do hlavy. Tiše doufám, že do poslední dvojky se dostane Honza a Lea.

40
Ajda
Reagovat

Kristinu jsem nesnášela od prvního dílu a averze se stupňuje. Asi musela na balkón, protože se báli, jak by ne/dala reparát s lasagní. Petr mi nevadil, ale můj favorit je už dlouho Honza. Ve všem souhlas s Mila 1, post 33, zbytečně bych to tu znovu psala.

41
limbora
Reagovat

@P.: Ten „opomenutý sval“mne hodně pobavil – jelikož ve svém monologu, když porotci řekli, že soutěžící budou napravovat své chyby, Petr přesvědčivě tvrdil, že on si pamatuje každou výtku co k jeho výtvoru tehdy měli. Ale – nepamatoval. I bankéř je jen člověk. :-)

42
Wally
Reagovat

Tak po včerejšku měl MCH opustit Forejt. Nechápu co je na rozvařených bramborách s kuřecími srdíčky zalité rozvařenými tvarůžky inspirované italským rizotem? Snad jen ta bílá rukavička při použití koule ala lanýž.
Kristina dostala druhou šanci a od té doby se tváří jak puchýř. Co po návratu předvedla? Syrová kuřecí křídla, karbanátek s těstovinou a sýrovým pukem. Sama ten recept zveřejnila a příprava je tam cca 2 hodiny. A to na ně použila kupované lasagně a nedělela je. Nerozumím tomu, proč se v časovém limitu 1 hodiny do nich pouštěla.
Lea tak nějak proplouvá. Žádné velké průšvihy ani extrovky,
Petr je podle mě v té lepší polovině zbylých, stejně jako vypadlý Oliver. Škoda ho.

43
Sa. I.
Reagovat

@Wally: 42

:-D
Právě jsem se chtěla zeptat, koho nadchlo bramboto, a kdo ho bude dokonce doma kuchtit. Mě ne a nebudu. Důvod? Nauzea.
Petr = Mirek Hujer Dušín, nemohu si pomoci, ač se řadím mezi starší a pokročilé. A včerejší nezdařený reparát /viz limbora 41/ ho měl v rámci spravedlnosti opravdu poslat domů. I když je Kristína asi puchejř, stejně smekám před jejím mládím a kuchyňskými/kuchařskými dovednostmi, stejně tak u Honzíka… Oliver mi bude chybět, ale vyhrál ze své páté pozice skvělou cenu. Zářič pozitivní energie Lea zatím zůstává, což je fajn, ale na vítěze ji moc netipuji, po včerejšku /a nejen po něm /má hodně odřené uši.

44
Prochor
Reagovat

@Johana: Zase abychom byli spravedliví k Lee, tak porota jí vyčítala nejvíc presentaci a přípravu brambor. Ale kuře jim chutnalo, že je šťavnaté a i omáčka jim chutnala. Lea oproti Oliverovi zvolila dobrou taktiku dělat jednodušší jídlo a nezamotat se ve složitostech. Oliver jako obvykle experimentoval a kombinace nevyšla. Jak říkali šéfíci – nejdřív se nauč vařit a získej zkušenosti a pak můžeš zkusit vymýšlet nové recepty. Kristína když ji pošlou na balkon se začíná usmívat trochu moc sebejistě ale třeba se mi to jen zdá. Honza je pořád stejný a šikovný. Petr teď na mně působí jako takový tichý a nenápadný proplouvač do finále.

45
Johana
Reagovat

@Prochor: nechce se mi to sjíždět ještě jednou, ale mám pocit, že u Lei kritizovali porotci i málo dochucenou pistáciovou nádivku v té kuřecí rolce. V této fázi soutěže by už mělo hodně záležet i na prezentaci jídla a to, aby soutěžící dostal možnost přestajlovat talíř po časovém limitu si z žádné soutěže podobného typu nepamatuji…kdyby aspoň k lepšímu, ale tomu druhému pokusu stejně vévodila divně flekatá, jakoby nahnilá, nebo plesnivá brambora.

46
Nika
Reagovat

Kristyna mi nijak nevadi, ma nasazeny neustaly pokerface, obcas se pubertalne zasklebi, ale tak berte v potaz, ze je ji 17, ma na to narok:) Kdyz je ale pred porotou s vytvorem, je ji v ocich videt strach a obavy.
Vsem uz nyni zalezi hodne na vysledku a na postupu, to je logicke. A jde uz do tuheho, tak strach a taky snaha dostat se do TOP trojky, dvojky a nasledne do finale sili. Myslim, ze to je take duvod, ze vcera dost vsichni kazili. Premotivovanost.
Jinak taky jsem byla prekvapena, ze dovolili novy plating Lee, nejspis ale naposledy:) Sice to vubec nevylepsila, brambora vypadala vic jak opuchle kuri oko, nez cokoli jineho, ale chutove to mozna nebylo tak uplne zle. Krom ne uplne dochucene nadivky; ale to zas neni takovy pruser.
Beamboto si asi doma taky delat nebudu:) Ac mam tvargle rada, tak tenhle recept mi prisel ponekud prekombinovany, ac ocenuji kreativitu Premka. Ale ani ze servirovani na opacne strane talire jsem nehykala nadsenim. V restauraci bych to asi obsluze hodila na hlavu. Asi jsem v tomto konzerva. Lovit pokrm na spodni strane talire by se mi fakt nechtelo.
Priste tipuju na vyhazov Leu. Vitezstvi preji Honzovi. S tim svym handicapem vari a vse zvlada vyborne:)

47
Ludmila
Reagovat

Je mi líto odchodu Olivera, fandila jsem mu. Lea je moc sympatická, ale na vítěze ji nevidím. Kristina mi není sympatická, sice klobouk dolů, já v jejím věku neuměla uvařit snad ani brambory. ale chybí mi u ní pokora. Honza zase klobouk dolů, jak s tím handicapem je šikovný, ale opět mi u něj chybí pokora. Petr mi nevadí, jen si říkám proč v té soutěži je, pochybuji že by měnil zaměstnání. Ale úplně všichni jsou šikovní, neumím si představit podávat takový výkon a před kamerou ve stresu.

48
Wally
Reagovat

Mně přijde jakoby Kristina měla ta recepty včetně prezentací naučené krok za korkem. Jakmile má dělat něco, co nemá připravené tak je naprosto mimo a dopadá to jak dopadá. Už ten její vyděšený výraz při hledání ingrediencí mluvil za vše.

Všimli jste si že, pro Kašpárka je vše málo kyselé? Ve středu to opakoval u každého jídla.

Oliver už dělá v Entree přes 3 měsíce. Takže předtočeno cca 4 měsíce.A myslím si, že tím je vlastně vítězem on. Vyhrál si svůj životní sen.

49
Monika
Reagovat

Nevite, zda je uz znam vitez? Ja mam nejak pocit, ze ano, ze to je predtocene cele. Pokud si matne vybavuji, tak i minule rady nebyly live finale… Na Facebooku kdosi pise, ze vyhrala Kristina. nevim no, v posledni rade se psalo o Jirkovi a nakonec skutecne vyhral. Mozna na tom neco bude.

50
Lukša
Reagovat

@Monika: Jasně že je vše předtočeno. A že někdo píše, že vyhrála Kristína? Já tam klidně můžu napsat, že vyhrál Honza. Takže tak…
@Wally: Přesně, sice z něj není Masterchef, ale má práci, o které se většině vyučených kuchařů může jen zdát.
Mimochodem, nevzpomínáte si někdo, co získá vítěz? Našel jsem, že půl mega, ale o kuchařce jako v minulých řadách se nic nepíše.

51
anonym
Reagovat

@Lukša: Vítěz dostane půl mega. A v pořadu Jak to vidí Masterchef Kristýna říkala, že bude vydávat kuchařku, že by opravdu byla vítěz?

52
Franz
Reagovat

Monika, Lukša – vše je předtočené, vítěz je znám, kuchařku vítěz nevydává, autor knihy je TV Nova. Letos kuchařka – MasterChef Česko 2019 vychází 13.6.2019 – na obálce tři porotci.
Osobně poznám prvního česko – slovenského vítěze z roku 2012 Petra Jonáše. Zde je s ním zajímavý článek ze zákulisí natáčení:
https://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/112751/petr-jonas-televizni-kuchtik-ktery-nemel-vyhrat-masterchef-podfuk-na-divaky.html
Jeho restaurace a kavárna Wellington Cafe v Brně je dávno zavřená, kvůli vysokému nájmu prostor.

53
anonym
Reagovat

@Franz: Že je všechno předtočené se ví. Ale vítěz se neví, nebo jo? :-)

55
Wally
Reagovat

@Franz: @Sa. I.: Takže 2 vítězové, kteří mi už nic neříkají. A to nemluvím o dalších účastnících a ostatních vítězích RS. Nikdo se se asi nijak výrazně neprosadil, až na Ivetu Fabešovou.

Všichni si myslí jak jsou slavní, včetně těch letošních, kteří se už všude představujíjako finalisté MCH a pořádají kurzy vaření. :D))) Včetně těch, kteří vypadli v prvních kolech a myslím, že už si je málokdo pamatuje.

56
Sa. I.
Reagovat

@Wally:

Iveta Fabešová v Masterch. nesoutěžila, byla v něm jen jako host. Nevyhrála ani „Na nože… „, které ji ale z nějakého pátého místa nastartovalo k nové kariéře.

https://live-kino.ru/mobile/video/5MNqxbHfrgM

57
anonym
Reagovat

@Wally: Vítěze 2019 neznám, jen se můžu domnívat a chtít, aby to byl ten, který se mi líbí nejvíc.
Ty předchozí neznám, asi jsem na ně zapomněla, ale tak to je, kdo by si pamatoval vítěze všech RS, že? To by byl robot.

58
Wally
Reagovat

@Sa. I.: Vím, taky píšu o dalších účastnících RS. :D))

@Franz: Jestli je pravda, že Petra Jonáše podrželi jako vítěze porotci, tak to fakt nechápu ty letošní postupy.
A točit 1 díl 3 dny? To tam poslední soutěžící stráví 60 natáčecích dnů? To 3 měsíce nenavštěvují své vzdělávací ústavy nebo zaměstnavatele? :D))) Otázky, samé otázky.

59
VC
Reagovat

Zdravim, rada si tu vzdycky poctu a koukam na postrehy diskutujicich:)
Iveta Fabesova sice hostovala v MS, ale „proslavila“ ji obdobna show na Prime s názvem Na Nože :)
http://nanoze.org/news/19/15/Iveta-Fábešová/

60
Sa. I.
Reagovat

@VC: 59
Díky za odkaz, pustila jsem si finálový díl, první část mě zklamala, profíci a takové blafy o postup do superfinále…, ale vítězné pětichodové degustační menu to napravilo. Díl nebyl k shlédnutí bohužel celý, ale podařilo se mi ho okamžitě najít na youtube a dokoukat.
Iveta Fabešová získala tehdy Cenu sympatie od diváků.

https://www.youtube.com/watch?v=sc-jcRbU7LI

Přidat komentář