Panáček v reality show

Masterchef Česko (15.5.): Haló, tady pokojová služba (časová osa)

14. Květen 2019 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

ms_top6

V dalším dílu Masterchefa se podíváme na pražský Smíchov, kde na naší šestku čeká hotelová kuchyně. Vařit se bude pro hosty čtyřhvězdičkového hotelu NH Prague City, kteří si své jídlo objednají z pohodlí svého pokoje, kam jej také oba týmy budou muset po uvaření donést. A hosté si jistě žádné servítky brát nebudou. 

Kapitány se stali vítězové předešlé epizody, Kristína si k sobě vybrala Leu a Honzu, Oliver Petra a Kačku (která chudák chtěla do červeného týmu, který vždy vyhrává). Šéfem kuchyně se stal Přemek Forejt, který také přijímal horu objednávek, prakticky se chudák u telefonu nezastavil. Netrvalo tedy dlouho a první objednávku zpracovávali červení a modří.

12:20

Červení začínají připravovat uzeného lososa s bliny, modří mušle na bílém víně. Pomyslnou kapitánskou pásku u červených převzal Honza, jelikož Kristína byla spíše nerozhodná. V tom ji ale podpořil i Přemek, který jim poradil (zákeřně nebo v dobré víře?), že bliny se musí dělat z brambor. Původní mínění, že bliny jsou vlastně lívance, tak u červených dostalo vážné trhliny. Bohužel.

14:35

Modří už 4x přetáhli časový limit a po páté se pokoušejí uvařit mušle. Podaří se jim to tentokrát?

14:40

Kačka pořád čistí mušle

14:50

Přemek vyzývá kuchaře, aby ochutnávali

14:55

Zbývá 5 minut.

15:35

Honza dorazil do pokoje dvou japonských dam, které si objednaly palačinky z borůvky, tedy normální bliny, jak se původně červení domnívali. Tohle musel Přemek udělat naschvál, že? Sore wa ī nodesuga, chūmon shita monode wa arimasen. Honza se tak vrací, aby objednávku předělal.

cca 15:20

Do pokoje svého hosta přichází i Petr. Herec Jindřich Skopec si stěžuje, že to trvalo trochu dlouho. Není se čemu divit, když si oběd objednal ve 12:20. Bohužel ani on nemohl být spokojený, protože i on musel na jídle najít nějaký problém, a tak si vybral víno a celer. Petr se jen usmíval, vědouc, že tento herec pouze odříkává připravený text, a vyrazil do kuchyně upravit mušle.

16:10 

A vaříme od znova.

16:20

Po 4 hodinách přichází objednávka z dalšího pokoje. Natáčení asi probíhalo mimo sezónu a v 310 pokojích hotelu nebyli žádní hladoví hosté. Nová objednávka pro oba týmy zní: Royal Club Sandwich a těstoviny Alfredo s brokolicí a sýrem.

16:35

Petr i Honza se vrátili od spokojených hostů. Holky z Japonska zatím snědly i ty hnusné bramborové bliny.

16:55

A máme dovařeno.

Dobrý večer

Pokrmy obou týmů hodnotí Radek s Honzou. Lepší byl podle nich sendvič modrých a těstoviny červených.

Tma

Vítězným týmem se zaslouženě stali modří, a to kvůli lehce lepším pokrmům, lepšímu servisu a hlavně ráznosti kapitána Olivera. Za své vítězství ale dostávají pouze výhodu do rozstřelu, kterého se také zúčastní.

Zpět do kuchyně na rozstřel

Ten se skládal ze tří kol a vařilo se z ryb. Každý dostal jeden druh ryby a s tou si musel vystačit po všechna kola. Po prvním kole – studeném předkrmu – zamířili na balkon Oliver a Kristína. Po teplém předkrmu šli nahoru Honza a Petr. Poslední, hlavní chod, připravila lepší Lea, a my se tak loučíme s Kačkou.

Mimochodem, kdo si všiml pstruha s kysaným zelým? Že by se Masterchef vracel na starou známou kolej předešlých řad, kdy hrubky byly prakticky v každém dílu?

Příště se můžeme těšit na pořádnou nechuťárnu. Bramboto.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 46
1
VojtaP
Reagovat

Hotelová výzva zatím zajímavá, je asi jasné, že „hosté“ jsou spíš komparz, ale bylo zábavné sledovat Honzu, když se dozvěděl, že turistky chtěly palačinky. Nebo Petra, jak hostovi vše odkýval a odporoučel se. Jsem zvědavý, jak tuto výzvu vyhodnotí.

2
VojtaP
Reagovat

o reklamách jsem si všiml, že bude casting na další řadu. Snad to i uskuteční, ne jak Robinsona. :( Nejlépe však se stejnou porotou.

3
Prochor
Reagovat

Soutěž začala až při rybách. To před ní bylo jen divadýlko. Tak kdopak dneska odejde?

4
Prochor
Reagovat

Kristýna mně dneska pobavila prý:“Čuměla jsem jako blázen když zahlásili že jim to chutná a říkala jsem si, jestli si ze mně nedělají srandu“.

5
Khajka
Reagovat

@Prochor: Ale ty výrazy některých z modrého týmu, když se dozvěděli, že budou taky vařit v eliminaci…

6
Jana
Reagovat

Jo, tak souboj Lea Kacka, kdyz uz na to moc veci nemaj, bude zajimavy…

7
Jana
Reagovat

A prijde mi, ze podle tech vyrazu pujde Lea… Zvlaste pokud jim da polevku jako hlavni chod…

8
Mila1
Reagovat

Lea a její 2 sardinky :-) Ta holčina nemá chybu

9
Libuše
Reagovat

Teplý předkrm a hlavní jídlo by mělo být trochu rozdíl ne? Divím se, že porotci toto nějak nekomentovali. Variace na fish and chips jako předkrm a polévka jako hlavní jídlo- no nevím.
Ale nejvíc me dnes dostal rybi bonsaj. To nemelo chybu.

10
Lukša
Reagovat

Tak jsem dneska podle dotáček tipoval správně a cukrkandlová Kačka je venku.
Hotelová výzva nakonec nuda, čekal jsem, že bude více objednávek a ne jen jeden komparzista a dvě holky odchytnuté před hotelem + jídlo pro porotu. Na druhou stranu si aspoň trochu zkusili, jak to v hotelech chodí. A oproti realitě byl ten nerudný pán pouze hodně vlažný čajíček.

11
Monika
Reagovat

Dneska poprve me ta prvni polovina nebyla, to hotelove vareni zatim nejvetsi pitomost, spatne vybranej komparz, hrali to fakt hodne blbe az me to nudilo. Druha pulka lepsi.

12
RenataE
Reagovat

Celá hotelová výzva byla divná, Proč je tam na začátku Forejt přesvědčoval, že bliny jsou z brambor? To je úplná pitomost. A pokud to byla „nachytávka“, tak se to potom nevysvětlilo. Zatím nejslabší díl.

13
-Vicky-
Reagovat

Hotel opravdu trapný, tohle neměli zapotřebí. Mohli si místo toho zavařit v nějaké profi restauraci.
V druhé části opravdu nevím, proč Lea dostala jen dvě sardinky. To si jich mohla nabrat klidně kýbl, proč tohle omezovat?

14
anonym
Reagovat

Hotelová výzva nic moc.
Kateřině se splnilo přání jít domů, už se jí moc stýskalo. Jsem ráda, že i ona je ráda:-) Sluníčko v MC zapadlo a vylezlo nad Zlínem.

15
Lady XL
Reagovat

Tak záměr s hotelem byl původně dobrý. Ale zpracování se jim tedy nepovedlo. Chápu, že těžko najdou hosty, kteří půjdou na kameru atp. Ale mohli tam klidně místo hotelových hostů dát nějaké šéfkuchaře, kteří by hodnotili kvalitu, kvantitu i vystupování. A pak by hodnotili. Prostě tohle téma štáb nezvládl, škoda. Bliny jsem tedy taky nepochopila. Když začal o bramborách, tak jsem myslela, že jsem se přeslechla, co mají vařit….
Jinak Katka vypadla zaslouženě kvůli chybám v tomto díle. Honzy mi bylo líto, jak se musel se svým handicapem potýkat s takovou velkou rybou. Lea – klobouk dolů, co dokázala se sardinkou/bonsají :-D.

16
anonym
Reagovat

@RenataE:
Vždycky jsem si myslela, že bliny jsou něco jako lepší palačinka či lívanec a z mouky. Ale našla jsem i recept s přidáním brambor, jen jeden. Tak nevím, jestli ty bramborové nejsou jen specialita Přemka Forejta:-)
http://www.igurmet.cz/recepty/chutovky-predkrmy/kaviar-beluga-ruske-bliny-1091/

17
Prochor
Reagovat

@Lady XL: Katka přidělovala suroviny Honzovi, Lee a Kristíně tak, aby měli potíže. Ale všichni tři to zvládli výborně a Kristína dokonce měla jedno ze dvou nejlepších jídel. Takže klobouk dolů hlavně před Kristínou – má talent.

18
Wally
Reagovat

Je zajímavé sledovat hodiny v kuchyni. Při přijímání první objednávky bylo 12.20 a při expedici 15.20. :D))))

19
Sa. I.
Reagovat

@Wally:

… a pozdrav při jednom vjíždění na pokoj: „Dobrý večer“ ;-)
Natáčeli to zřejmě celý den :-)

20
Mila1
Reagovat

Myslíte, že mají k dispozici recept k těm jídlům, co si hosté objednávali? Zarazilo mne totiž, jak Oliver nahlížel do něčeho na stole, když rozděloval úkoly…

21
Wally
Reagovat

@Sa. I.: Ano a druhá expedice byla 16.30 za úplné tmy. Sleduju to dneska a o hodinách jsem napsala než vyjeli k porotcům. :))

22
anonym
Reagovat

hodin jsem si tedy vůbec nevšimla:-)) Ono není všechno tak, jak to vypadá na první pohled:-))

23
limbora
Reagovat

Škoda první poloviny včerejšího dílu. Ale alespoň snad máme za sebou nejtrapnější a nejméně zvládnutou část letošního ročníku MChefa. V hotelové části jsem nevěřila ničemu a nikomu snad kromě porotců. A to také jen panu Punčochářovi a panu Kašpárkovi. V druhé získává medaili za největší trapárnu Oliver. To bude pěkný hajzlík. Sebrat dva džbánky s vínem? Ještěže nestihl sebrat všechny. Ale stihl nabonzovat Leu, charakter.

24
Johana
Reagovat

@limbora: bylo to nefér vůči spolusoutěžícím, ale dva džbánky vína nevzal jen Oliver…nejsem si jistá kdo ještě, ale myslím že Honza.
Hotelovou část jsem pojala jako nadsázku, stejně pak v rozstřelu vařili všichni a bavila jsem se. Možná bylo všechno nahrané, ale Honza ani Petr o tom ze začátku neměli ani páru a ty jejich ksichty při servisu byly k nezaplacení.
O blinách jsem taky přemýšlela, měly by se dělat z pohankové mouky, ale třeba v některých oblastech se dělají i z brambor a já stopro vím, že bych si ty bramborové dala radši, i kdyby to bliny nebyly. Spíš si myslím, že je Přemek chtěl hodně zmást, protože tolik času na uvaření brambor neměli.

25
Lady XL
Reagovat

@Johana: Vzal je Oliver a Lea na ty dvě sardinky. Další, pokud stihli vzít džbánek, měli jen po 1. Vychází to, že ve skladu bylo celkem 6 džbánků a tudíž 2 soutěžící neměli nic… Zajímalo by mne, kolik toho Oliver použil…
Jo při předávce jídla „hostům“ jsem se dost bavila – Honza a jeho šok, že přinesl něco jiného a hlavně u Petra té jeho servilnosti před „hostem“ (i když si myslím, že se mu možná chtělo z něj smát, protože to byla karikatura hosta…).

26
Prochor
Reagovat

@Lady XL: S touhle taktikou zrekvírovat druhým jednu surovinu začala v roce 2016 Dominika, když zabavila všechen vývar. Letos na zabijačce někdo zabavil všechny brambory, potom Oliver zablokoval čokoládu a teď zase víno. Prostě z blokování potravin se stal strategický prvek. Co není zakázáno, to je dovoleno – ale ne, že by se mi to líbilo.

27
Johana
Reagovat

@Lady XL: když o tom tak přemýšlím, myslím, že s těmi nejhbitějšími, což je Oliver a Lea, bylo dopředu režii domluveno to uzmutí druhého vína, aby celá včerejší soutěž získala na dramatičnosti. Předcházelo tomu totiž důrazné upozornění porotců, že se suroviny nesmí půjčovat.
Oliver by to možná ostatním naschvál udělal, ale nevěřím, že by to udělala Lea…zvlášť, když to ani neměla šanci využít na dvě sardinky.

28
Johana
Reagovat

@Prochor: máš pravdu, taky u školního vaření zabavil jeden tým všechnu mrkev…buď je to, jak říkáš, strategický prvek soutěžících, nebo zásahy štábu.

29
Lukša
Reagovat

@Johana: Proč do toho tahat štáb, Oliver prostě potřeboval hodně vína, stejně jako Lea. A že tím zkomplikoval práci ostatním? No co, každý chce vyhrát.

30
Lukša
Reagovat

Díky, že jste si všimli hodin. Pokusil jsem se to zpětně zachytit a zrekapitulovat první část pořadu s lehounkou mírou nadsázky na časové ose.

31
Lady XL
Reagovat

Díky za rekap :-)!
Jinak si asi nikdy nedám v takové nóbl restauraci polévku…., představa, že mi přinesou v talíři pár kousků něčeho (maso, zelenina atp.) a k tomu džbáneček s něčím, co má být vývar či nějaká jiná polévková tekutina a já si to tím mám polít (nebo polije číšník) – no to mne docela děsí. Holt mám raději hustou polévku, tj. všechno v ní a hodně toho :-D. A to i u kulajdy! A nechci vidět žádnou espumu…
Mimochodem, myslím, že modří to jídlo ošidili, nedali komplet. Toho Royal Sandwich podali jen půlku…. a to proto, že to vlastně, tuším, Oliver rozkrojil, což neměl, a vyteklo vejce. Červení ten toust podávali celý.
Ještě ke Kačce – vadilo mi, že jí i porotci říkali „Kačenko“. Proboha, je to dospělá ženská! Navíc její vynášení do nebes ohledně sladké kuchyně mi přijde trochu přehnané. Říci, že je nejlepší cukrářka v Čechách??? Urazili tím minimálně jednu, která se tím už nějaký ten rok živí – Iveta Fabešová – a která byla fakt výborná cukrářka už během soutěží…. – to je můj názor.

32
anonym
Reagovat

Bodejť by jí neříkali Kačenko, když se tak chovala, psí pohled, psí oči, poskakování a tanečky, sluníčková holčička.
Během vaření se vyjadřovala, jak by chtěla postoupit, psí prosebné pohledy, v pořadu Jak to vidí MCh mluvila stylem, že už vlastně chtěla jít domů, že se jí stýskalo a že se jí tedy vlastně nepostoupení do dalšího kola splnilo. Tak nevím, ale něco je u ní špatně.

Za nej cukrářku považuju v tomhle MCh Petra, Pavlova dort vysekl jedna radost a to, pěkně prosím, dělal poprve v životě:-))

33
Wally
Reagovat

Tak Kateřina opravdu není můj fanoušek, ale jako cukrářka bude asi opravdu dobrá. Stejně jako Kristína. Celou dobu jí říkali Kačko, takže Kačenka na odchod mi tak zas moc nevadila, hlavně že už jsem viděla její záda. :D)))
Daleko horší mi přišel salátek od chlapa jak hora Petra.
Kristína je taky pořád Kristínka a jak si umí peprně to křehké mladé děvče ulevit. Lze to hezky odezírat. :))

34
Sa. I.
Reagovat

@Wally:

Jj, „salátek“ Petr :-)
Řekl to už vícekrát, vzorňas jeden :-)

35
Wally
Reagovat

Ofiko FB MCH
Kačka patří k těm lidem, kteří kritiku na svou osobu nesou velmi statečně a pozitivně. Než aby se trápila kvůli nenávistným komentářům, kterých je plný internet, lituje lidí, jenž je píší, a nutí jí to na sobě makat ještě tvrději!
Katka vyjádřila k osmnáctému dílu, kdy se ocitla v rozstřelu po boku Ester. Přiznala, že jídlo dochutila schválně zle, protože už cítila, že jí docházejí síly a je na čase odejít. Přesto ale porotci tenkrát vyhodnotili její pokrm jako lepší.
Negativní reakce na její osobu ji nechávají chladnou. Jediné, co ji irituje, jsou maminky na mateřské dovolené, které by podle ní měly svůj čas věnovat spíš svým dětem než jí.

36
anonym
Reagovat

Na první pohled je jasné, že Kateřina je statečná a nějaké komentáře jí nerozhodí. A je od ní moc hezké, že má starost o děti maminek na mateřské dovolené.
Ona vlastně mohla vyhrát celou soutěž, ale nechtěla.

37
Prochor
Reagovat

@Sa. I.: Salátek v mističce :-)

38
Johana
Reagovat

@Lukša: Proč? No proto, že prostě nevěřím, že by Lea sama od sebe bezohledně vzala na ty dvě malé čudly skoro sedmicu ( odhadem to byly třetinkové džbánky ) vína.
V poměru to vychází tak, jak kdyby dělala kohouta na víně a vzala pětilitrový demižon červeného.

39
Sa. I.
Reagovat

@Prochor: 37
Už jen chybí, aby donesl porotě švestičky z vlastní zahrádky :-D

40
anonym
Reagovat

@Johana: Když neměla pořádnou rybu, aspoň víno :-) Nemyslím, že by vzala džbánky s vínem na pokyn někoho jiného. Buď to byl její úmysl, nebo si říkala, že hodit se může všechno.

41
Johana
Reagovat

@anonym: anebo myslela i na porotce, až půjdou kolem…Punčochář si nabídl:)

42
Wally
Reagovat

Oni si tam vždy berou nadměrná množství. Dělají jednu porci a Petr měl plný koš pomerančů, stejně tak Honza (?) blumy na knedlíky.
Těstoviny zadělávají snad z kila mouky, vše ve velkém jak pro nedělní oběd.

43
Wally
Reagovat

Neříkali páni porotci, že vše na talíři musí být k jídlu? :D))))
https://www.instagram.com/p/BN_wAHyhD-_/

44
Jana
Reagovat

@Wally: oni to říkají tak nějak nekonzistentně…

45
anonym
Reagovat

Možná Kašpárek zbaští všechno. Takový mech s balzamikem…

46
Mia
Reagovat

@Wally: Zdrobneliny sú podľa mňa hrozný nešvar českých i slovenských reštaurácií. To je samý salátek s cherry rajčátkami, jatýrka, rozpečená bagetka a podobné krávoviny, takto by sa dalo pokračovať donekonečna. Už mi servírka doniesla „polívčičku“, a top bol na Slovensku – presko s napeneným mliečkom, z toho si dodnes s manželom robíme srandu. :-D

Přidat komentář