Panáček v reality show

Masterchef Česko (20.2.): Zabijačka, hádka, půst a kolaps

25. Únor 2019 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

52415964_2154226457991782_6613558841890045952_n

První venkovní výzva, první dlouhá a náročná týmovka, první velká hádka, první vypadnutí favorita. Tento díl byl v mnohém přelomový, dovolil nám nahlédnout pod pokličku mnohých soutěžících, vytvořil nám nové kandidáty na vítězství, jiné nám možná ještě více zprotivil. Jak tato epizoda probíhala, co se vařilo a kdo nakonec vypadl naleznete na následujících řádcích. 

Než se dostaneme k rekapu, dlužím slíbené vysvětlení, proč na něj tak dlouho čekáte. Mnozí z vás jistě také pracovali na bakalářce, a možná jste také potřebovali pár set odpovědí v dotazníku. Pokud mě chcete tohoto problému zbavit a napomoci tak rychlejšímu publikování rekapů, vyplňte tento dotazník a rozešlete ho i na další fóra, diskuze, mezi přátele a tak podobně. Za 5 minut máte hotovo a mně neskutečně pomůžete. Děkuju :-) https://goo.gl/forms/rd2ZkfwkfO72hbvA2

A konečně k Masterchefovi. V minulém díle uvařili nejlépe Petr a Kristína, oba se tak očekávaně stali kapitány dvou týmů, které se proti sobě postavily na zabijačce. Připravit museli pro 40 místních za 3 hodiny zabijačkový guláš, jitrnice, vepřové řízečky a škvarky. Týmy se postupně rozdělily, poslední ale zůstala vegetariánka Denisa a intrikánka Šárka. I ty si ale někdo vybrat musel a mohlo se začít vařit.

ms1modrá

U modrých se velení prakticky okamžitě ujal Pavel, který prohlásil, že má se zabijačkou nejvíce zkušeností, a tedy kompletně zastínil nerozhodného Petra. Naopak Bohoušek, ač tvrdil, že také ví, co a jak, se stal spíše kotelníkem. Hlavní problém přišel u guláše. Přišla totiž otázka, zda po cibuli přidat protlak a papriku nebo nejdříve maso. Pavlovi nakonec všichni ustoupili a nejdříve se dal protlak. Jak se ale ukázalo, pravdu neměl nikdo, protlak ani paprika totiž v zabijačkovém guláši nemají co dělat. Další problém přišel u škvarek, které neměly daleko k barvě hnědého uhlí.

ms1cervena

Ani Kristína svou roli kapitána nepojala diktátorsky a dala svým členům spoustu volnosti, tento kolektiv ale fungoval lépe. Přesto i tomuto týmu se nevyhnula pohroma s gulášem, který zkazili paprikou a protlakem. Nicméně Denisa to vyřešila elegantně a prohlásila guláš za maďarský. Pak už ale všechno klapalo, povedly se skvělé škvarky. Ke konci malinko docházel čas, stačilo ale rozpůlit velké řízky a problém byl zažehnán.

A přesouváme se na hostinu. 40 hostů ochutnalo od obou týmů, porotci navíc roznášeli pivo. Nakonec strávníci využili svých hlasů a na balkon s 31 hlasy jednoznačně poslali červený tým.

Nyní přišla řada na půst a souboj o udržení se v soutěži. Členové modrého týmu dostali za úkol připravit vegetariánské jídlo. Tomu ale předcházela ještě hádka, kterou začal Petr, když prohlásil, že první chybou byl výběr týmu, protože prý bylo zbytečné mít na bourání masa Pavla i Honzu, že by prý bylo lepší, kdyby jednoho z nich měl i druhý tým (Pavel to nepochopil, já taky ne). Šárka s tím víceméně souhlasí, ale taky by chtěla něco říct! Guláš jí nepřipomínal guláš, potom se pustila do Bohouše, že 2x ročně dělá zabijačku a přitom se nezapojil do vaření. Ten se naopak obhajoval tak, že on sám ji nedělá, že jen je při zabijačce. Za Šárku se potom postavila ještě Mona, Petr poté také připustil, že měl Bohouše více zapojit. Naopak alespoň Honza se Bohouše zastal.

Ale pojďme vařit. Velký problém měl Pavel, který zeleninu nevaří, ještě hůře na tom byl ale Petr, kterého předchozí hádka musela totálně vykolejit. Další silný hráč, Honza, zase rozvařil rýži, stal se tedy dalším favorizovaným hráčem, který hrubě zaostával za svým potenciálem.

Zuzana

jídlo: Vegetariánský pastýřský koláč

hodnocení: Zajímavé, výborně sladěné, velmi dobré

Bohouš

jídlo: Zapečená červená řepa s čočkovým rizotem a květákovým pyré

hodnocení: Paskvil na talíři, ale není to špatné

Šárka

jídlo: Ravioli plněné fetou a zakysanou smetanou

hodnocení: Vzhledově strašné, chuťově dobré

Pavel

jídlo: Quinoové rizoto s glazovanou zeleninou

hodnocení: Hodně, hodně slabé, mrkev příjemně nakyslá, quinoa dobře uvařená, je to ale příloha a ne hlavní chod

Mona

jídlo: Pečená červená řepa s celerovým pyré a bramborovým fondánem

hodnocení: Někdy méně je více, ale přesto každý komponent je perfektně uvařen

Petr

jídlo: Plněné těstoviny a jáhlové houbové ragú s pošírovaným vejcem

hodnocení: Příliš mnoho hřibů, vejce úplně durch, dobře zvolené suroviny, ale špatně uvařené

Jan

jídlo: Houbové rizoto s parmezánovým chipsem

hodnocení: dobré, ale čekal jsem víc, rozvařené rizoto

Po prezentaci jídel byla jako první na balkon poslána Šárka, jejíž jídlo i přes otřesný vzhled porota vyhodnotila jako nejlepší (s čímž ona nesouhlasila, jelikož své ošklivé jídlo nepovažovala za tak dobré). Postupně se nahoru dostali i další soutěžící, až dole zbyli pouze Petr a Pavel. Nakonec soutěž opustil Pavel, který porotu uchvátil hned na začátku holubem, který ho vynesl přímo do TOP 16. Pak už ale jeho výkony jenom stagnovaly a výbuch v týmové soutěží i ve vegetariánském souboji ho stál místo v úsilí o zisk titulu Masterchefa Česko.

mchpavel

Zhodnocení

První venkovní výzva nám ukázala, jak dokáží soutěžící jednat v neznámém prostředí pod velením (či nevelením) kapitána. Díky tomu se jednotliví kuchaři více otevřeli a dovolili nám nahlédnout zase o kousek dále. Celkem nenápadný bankéř doplatil na své vlastnosti a po řadě chyb nedovedl svůj tým k vítězství, což vyústilo ve zbytečnou, údajně hodinovou hádku. Tu musela rozdmýchat i Šárka, která se pustila do Bohouše. Nejdůležitější je ale vaření, a je potřeba podotknout, že většina účinkujících neměla se zabijačkou zkušenosti, přesto i díky krátké ukázce před začátkem zabijačky surovinami neplýtvali a vlastně až na protlak a papriku se nedopustili zásadních chyb. O to horší pak byla vegetariánská výzva, kde už se většina pohybovala ve známějších vodách, přesto mnoho pokrmů dopadlo velmi špatně. Několik silných článků totálně propadlo. Naopak čím dál lepší je porota, která nenápadně napovídá bezradným kuchařům a navíc vtipně, nenásilně, a hlavně ne trapně vyplňuje volné chvilky.

Zbývá 13 kuchařů. Komu se ve ve středu zadaří v hmyzí výzvě?

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 30
1
Johana
Reagovat

Ráda bych pomohla s dotazníkem, bohužel však nesplňuji kritéria:)
Souhlasím, porota je čím dál lepší a baví mě. Celý MCh 3 se mi zdá propracovanější, svižnější a pečlivěji připravený, než předchozí série.
Zajímal by mě ten zabíjačkový guláš a paprika jo, nebo ne…čistě jen ze zvědavosti, neboť na jeho chuť i vůni mám velice neblahé vzpomínky, takže vařit ho nikdy nebudu.
Prošla jsem recepty na internetu a odhadem 95% receptů papriku sladkou i pálivou obsahuje.
Že vypadl Pavel mi nevadí, já v něm neviděla kuchařskou schopnost improvizace. To je typ kuchaře, co několik jídel dovede k dokonalosti, je si v nich jistý, ale dál fantazie chybí.

2
Khajka
Reagovat

A já se podívala do kuchařky Romana Vaňka, kde má zabijačkové pochoutky a papriku v něm nemá. Zahušťuje mozečkem s vejcem. Domnívám se, že zrovna on se drží správných postupů.
Současná řada mi taky přijde velmi dobrá, malinko jsme doma alergičtí na Přemka Forejta, ale postupně se to obrušuje.

3
Honzad
Reagovat

Mně se zdá hlavně tato trojice porotců mnohem přirozenější než předchozí kuchaři, veškeré komentování jim jde prostě tak nějak více do pusy, nejsou strojení. Raditsch, Fichtner a Kalina působili občas hrozně prkenně při papouškování scénáře, tady se to objevuje minimálně. Navíc jsou všichni tři dost výrazné osobnosti a osobně mi nevadí nikdo – Kašpárek je přirozený lídr (už jen kvůli michelinské hvězdě), Punčochář má v sobě sympatickou kuchařskou bodrost a Forejt to svým mládím a progresivitou doplňuje. Chápu, že na někoho jeho sebevědomí působí arogantně, ale za mě tato trojice funguje fakt skvěle kompaktně, díky čemuž se těším na další díly.

4
Khajka
Reagovat

Kašpárek má především hodně zkušeností s vlastním pořadem, Punčochář zase píše pro Lidovky, nejsou tedy úplně médii nepolíbeni. U předchozí trojice ovšem nepomohla ani řada předtím. ;-)
U Kašpárka si vždy jen povzdechnu, že přibral, a není to to, co bývalo. A k tomu nosí minimálně o číslo menší saka.

5
limbora
Reagovat

Nejvíce mne překvapil, nemile, bankéř Petr. Který vlastně ukázal v praxi, že příliš moc demokracie škodí:-). A že mozek ještě nemusí znamenat autoritu. Snad ten dojem příliš hodného člověka napraví v některém z příštích dílů, jinak budu nucena předpokládat, že doma je pod pantoflem. Naopak za osobnost začínám považovat Honzu a děkuji Ester, že moc nedominovala. A nazrála doba, aby někdo zapisoval hlášky porotců, kteří začínají být nejvtipnějšími osobnostmi českých obrazovek. Hned po barrandovském Soukupovi, což je ale poněkud jiná kategorie, že? Takže k těm hláškám. Za tento díl nejvíce bodů Přemkovi za Toto by se nelíbilo ani Stevie Wonderovi. A jen o bodík méně Punčochářovi za Čumáčka. Jen tak dál, kluci

6
Johana
Reagovat

Na začátku na mně Forejt opravdu působil arogantně a přehnaně sebevědomě, ale postupem času se to utřáslo a definitivně si mě získal při úkolu s kuřetem. Řekl, že ta hlava je tam proto, aby si člověk uvědomil, že to bylo živé zvíře a choval se k masu s úctou…to je přesně můj názor.
Je vidět, že i mezi samotnými porotci panuje příjemná atmosféra a ty řeznické oblečky jim vysloveně sekly:)
Kašpárek přibral, ale za sebe musím říct no a co, je to aspoň kus chlapa a kuchař by neměl být jak lunt, jen škoda těch těsných obleků.
Ze soutěžících je mým černým koněm dřevorubec Oliver…nevím ještě proč, ale je to sympaťák.

7
Khajka
Reagovat

@Johana: Možná by u Kašpárka fakt stačil padnoucí oblek a bude to lepší. Punčochář je taky při těle a přitom to tak nepůsobí.
Ze soutěžících ještě favorita nemám, někteří mi začínají vadit.

8
anonym
Reagovat

Porotci mi připadají jako odborníci vybraní z lidu, bez nějakých póz a rádoby odborných výkladů řeknou na rovinu co si myslí a hlavně, co ochutnali. Na Kašpárka si začínám zvykat, on nějaké to charisma přece jen má a kdyby měl sako o číslo větší a kalhoty kapku míň narvaný bylo by to o jeden level lepší.
Šárka mi přijde jako oblíbenkyně Punčocháře. Snad ho to přejde.
Ochutnávači zabijačky, pokud jsem si všimla, byli komparsisté z Barrandovských pořadů.

9
VojtaP
Reagovat

Za mě soutěž taky stále lepší, velký podíl na tom má dobrý casting a skvěle vybraní porotci, kteří každým dílem nabírají na formě. Dokonce se mezi soutěžícími už začíná projevovat soutěživost, takže nejspíš nebudeme ochuzeni o nějaké to drama.

Na týmovou výzvu jsem se těšil a zabíjačka byla pro některé opravdu zkouška ohněm.
Byl jsem hned zvědavý, jak se s velením popere Kristína. Přestože s tématem moc zkušeností neměla, tak jí nezbývalo nic jiného než si nechat poradit a spíš potom přiložila ruku k dílu a dál už jen koordinovala. Celkově mi přišlo, že tu práci měli červení lépe organizovanou a každý se vesměs držel své pozice, zatímco u modrých byli jedinci, kteří byli všude a zároveň nikde.
Nevím proč, ale Petr mi osobně není sympatický, nejspíš je to inteligentní člověk a asi i v jádru hodný, ale občas mi přijde domýšlivý nebo nevím. Svou vedoucí roli taky podcenil, když prosazoval demokracii, když to chtělo třeba v případě Pavla větší direktivu.

Ve vyřazovací soutěži jsem si chvíli myslel, že to má spočítané Šárka, její talíř vypadal hodně dietně a spíš jakoby už to někdo jedl, ale asi to bylo chuťově fakt dobré, což je u této soutěže pech, že to divák nemůže posoudit a musí spoléhat na názor poroty. Poté, co Šárku poslali dál mi bylo už jasné, že poletí Pavel. Už ten průšvih s kuřetem značil, že favorit upadá v nemilost.

10
VojtaP
Reagovat

Ještě ad zabíjačkový guláš: z vlastní zkušenosti vím, že to jak se připravují a dochucují zabíjačková jídla, záleží hodně na řezníkovi nebo místních zvycích. Pár zabíjaček jsem zažil a co si pamatuju, tak u nás se třeba zabíjačkový guláš nikdy nedělal a o guláši s vnitřnostmi zahuštěný mozečkem jsem slyšel prvně :) Dokonce ani klasické řízky bych vůbec nezařadil mezi typické zabíjačkové pokrmy. Byl jsem tedy stejně překvapený, jak soutěžící, když zjistili, že do guláše nepatří ani paprika. Je tedy možné, že soutěžící, co měli se zabíjačkama zkušenost, postupovali taky podle jiných zvyků a postupů.

11
Jossie
Reagovat

Já tu porotu miluju, každého z nich a na Přemka Forejta jsem se obzvlášť těšila, jídlo z jejich Entrée bylo to nejlepší, co jsme měli na Foodparade. Jinak moji zatím největší oblíbenci jsou Kristýnka a bankéř Petr, ale je jich tam dost dalších, s kterými nemám problém a také jim fandím, zatím uvidíme, jak se vyprofilují.

12
Lady XL
Reagovat

@VojtaP: tak tys trefil jádro pudla! Ano je to tak, co řezník, co domácnost, to jiné recepty a jiné postupy a i jiné top výrobky ze zabíjačky. Je fakt, že já jsem zabíjačkový guláš jedla jen jednou, bylo v něm plno vnitřností a byl naprosto vynikající. Ovšem ten byl podáván na oslavě, nebyla jsem účastna Jeho výrobě. Na zabíjačkách, kde jsem kdy byla, nikdy guláš nedělali. Klasicky se tam míchala krev, dělala se tudíž prdelačka, pak krvavá a světlá tlačenka, jelita, jitrnice či jen prejt. A jako první jídlo pro přítomné ovárek. Řízky se nedělaly taky nikde, to se dávalo jen maso jako prezent pomocníkům a známým! Pochopitelně se pak dělaly škvarky, kterých je čím dál méně, když prasata mají méně sádla a jsou zabíjena hlavně pro maso. Ani ty jelita se moc už nedělají, hodně se maso zavařuje do plechových konzerv, nebo se dělají klobásy. A to je opět – co řezník, to recept a jiná chuť. Jo a taky se nesmí řezník moc ožrat, pak nemá chuť a všechno překoření…. :-D.

13
Ajda
Reagovat

Kdysi jsme dělali v rodině tři zabíjačky ročně. Chytala jsem krev a pak už jen kuchyň. Jako první se chystala svačinka, mozeček na cibulce a s vejci, chleba. Potom byla až polévka s kroupami a vařené maso. Guláš, řízky, nikdy. Vše ochucoval řezník, jelita i jitrnice se víc solila, protože řezník tvrdil, že varem se to srovná a měl pravdu. Tchýně do jitrnic pekla tzv.buchtu, která se v den zabíjačky krájela a namáčela ve vodě. Já si doma ještě dělávala a zavařovala paštiku, tchýně maso dávala do plechovek, my do mrazáku. Sádlo a škvarky, tlačenka, něco se udilo. Hlavní cíl bylo maso. Atmosféru dělal řezník a na toho jsme měli fakt štěstí.

14
anonym
Reagovat

Jiný kraj, jiný mrav. Zabijačkový guláš se tady u nás nedělá a řízky taky ne. Ale známe prdelačku, jelita a tlačenku a Jak už výše psal Prochor, ovar. To bylo první jídlo při zabijačce, co se dělalo s mozečkem už nevím. Dneska už zabijačky neděláme, občas doma tlačenku a ta se musí taky notně přesolit.
Nezdá se mi, že by ten guláš nějak pokazili, podle receptů, které jsem našla, může být i s paprikou. Spíš škvarky byly kapku tmavší, moc se nepovedly :-)

15
Enaz
Reagovat

Co se týče guláše, tak doporučuji zhlédnout tohle
https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10005407-zabijacka-2-tradicni-zabijackove-pochoutky
zkoušela jsem ho podle nich a je skvělý.
Jinak i tam zaznělo, že co řezník, to recept.

16
Lady XL
Reagovat

Fakt si nemohu vzpomenout, co se dělalo s mozečkem. Myslím, že mladší generace ho už spíš vyhazuje, ta starší si ho možná dělala s vajíčkem. Já ho kdysi párkrát měla obalovaný jako řízek a bylo to dobré. Jenže je to pracnější na očištění, tak pochybuji, že by se s tím někdo dělal o zabíjačce. Ano, na „buchtu“ jsem zapomněla, ta se pekla večer před zabíjačkou. Prdelačku si pamatuji vždy až po ovárku, který byl s jablky a křenem + hořčice. Hojně se taky prdelačka roznášela po vsi po sousedech. Škvarky se pak dělaly často až druhý den, když už byl klid, nebo holt taky pozdě v noci. Já milovala kroupová jelita a proto mne mrzí, že se už moc nedělají – tedy beru to podle souseda. Ten fakt všechno zavaří do konzerv, něco dá do klobás a do tlačenky + prdelačka. Pak už jen škvarky podle množství sádla. Jelita a jitrnice nedělá :-(. Paštiku si na vsi dělávají z kupovaných vnitřností během roku.
Taky pamatuji na tu práci s očišťováním prasete /pominu čištění střev…/. Někdy to byl fakt horor.
Při zabíjačce záleželo na řezníkovi, ten dělal tu atmosféru, případně poklid a když si to uměl ošéfovat, tj. rozdělit práci, tak to byl koncert.

17
anonym
Reagovat

@Lady XL: Jako děcko si mozeček pamatuju opravdu jako obalovaný, nebo s vajíčkem, nějak jsem si to vzpomněla, jak píšeš ty. Díky za to :-)

Prdelačka, jelita, jitrnice a tlačenka se roznášely po známých a k tomu kousek masa.
U nás je řezník, kde, kromě prdelačky se dá koupit vše.
Jen se pobláznil a všude strká tymián a rozmarýn:-)

18
Ajda
Reagovat

@anonym: Náš řezník se zase zamiloval do medvědího česneku. Mívá i mraženou prdelačku, ale tu jsem nikdy nejedla ani naši domácí.

19
anonym
Reagovat

Medvědí česnek je ještě fajn, ale takový tymián do jelit je docela na hraně, to se fakt nedá :-) Prdelačka je dobrá, já osobně ji nemusím, ale zbytek rodiny ano :-) Ale taková dobrá tlačenka, nebo ovárek, nebo škvarky, to můžu :-)
Doma dneska děláme jen tlačenku jitrnici, jinak nic. Doba zabijaček je už mimo nás :-)
Pravidelně, tak co dva měsíce škvařím sádlo. Ale u zabijačky jsem nebyla už tak 20 let.
Prdelačku kupujeme od řezníka, když zabíjí .

20
Jana
Reagovat

Tak co dnesni brouci? .-)

21
Lukša
Reagovat

@Jana: Krasavci :-) klobouk dolů, co s tím dokázali udělat. Na to, že to pro ně byla premiéra, opravdu malý zázrak. Schválně, jak se jim teď podaří napodobit Kašpárka.

22
Jana
Reagovat

@Lukša: to jídlo vypadalo zajímavě. On Kašpárek prostě vařit umí :-) Docela se jim zadařilo.
A porota se mi fakt líbí. I tím, jak se starají, vidí, že někdo má problém, okamžitě přiběhnou, zajímají se, nakopnou, ale zase mírně… A přijde mi, že fungujou i spolu, mnohem víc, než ti předchozí, kteří to měli jak naučené – tady je to pro mě přirozenější…

23
Jana
Reagovat

B mi bude chybet… a ze bych tam D nejak extra chtela, to ne :-)

24
Lukša
Reagovat

Zajímavá dohra, pokud se ale opravdu necítil, tak bylo takové rozhodnutí logické. A zase se jim podařilo uvařit, asi jsou fakt dobří. Porotci si rozumí, umí se prezentovat, ví jak poradit, umí dobře vařit, je s nima sranda. Taky tomu pomáhá, že si tykají, což dělá soutěž méně formální a mohou se lépe navzájem pošťuchovat. Předešlá porota vsadila na profesionální vykačku (nemýlím-li se), navzájem byli takoví nemastní neslaní.

25
Ajda
Reagovat

@Lady XL: Řezník mozeček odblanil během chvilky a přidal i celou míchu. To u nás byla první svačina, mozeček smažený na cibulce a s vajíčky. Dávala jsem i kmín a nikdy jsem to neochutnala, všichni mlaskali, ale já žádnou smaženici nejím, nesnáším bílky.

@anonym: U nás zabíjačky skončily, když zemřela po tchýni i teta, což je asi 23 let. Baráky se prodaly, nebylo kde je dělat, navíc se rozšířila nabídka obchodů. Náš řezník má vše vlastní výrobu, klobásy, párky, šunku, uzené…. mňam. Kupuji už z pohodlnosti i jeho sádlo.

26
Lady XL
Reagovat

@Ajda: Jo řezník to odblanit umí asi za chvíli, ale já vzpomínala, když jsme to dělali doma… :-). S vajíčkem mi to nechutnalo (a od té doby mi nechutná ani květákový mozeček), ale smažený jako řízek, to mi šmakoval :-). Ale fakt jsem ho měla kdysi dávno jen párkrát. Na zabíjačce jsem se s tím nesetkala, tam vážně byl první jídlo ovar, já se třásla na ouška, i když čistit je, to byl opruz…. Jsem z Prahy, takže na zabíjačky jsme zásadně jezdili k příbuzným na venkov, což už teď taky skončilo úmrtím starší generace. Ve vsi vím jen o jedné rodině, co vykrmuje prase (a ti vše zavařují do plechovek, sklenic a škvaří jen sádlo), jinak ostatní si koupí třeba jen půlku či rozbourané prase. Ale taky je tam už v okolí několik řezníků s vlastní výrobou či i vlastním stádem krav a např. škvarky jsou tam denně na krámě zrovna tak jako jelita a jitrnice, protože je nedaleko velký vepřín.

27
Lady XL
Reagovat

Včerejšek teprve celý zkouknu, viděla jsem jen začátek. No dát jim na začátku hmyz, to je sice efektní a adrenalinový zážitek pro soutěžící, ale raději bych, aby vařili nějaké „poživatelné“ jídlo :-/, při kterém lépe poznám, jak kdo vaří.
Jak jsem pochopila, tak naše „oblíbenkyně“ Šárka nevařila jídlo podle vzoru. Škoda, chtěla bych to vidět, protože si myslím, že to je velký test pro tyto amatéry, držet se předvedeného postupu a doladit i chuť. Prostě nemoci si do toho dát to své koření a své finesy…. :-). Zkrátka bych chtěla vidět, jak by se s tím popasovala.

28
anonym
Reagovat

@Ajda: Taky máme vlastního dodavatele na domácí klobásy a i maso, jak píšeš, mňam je to :-) naše zabijačky skončili s životem mých prarodičů.

Včerejšek se mi moc líbil, brouci takové oživení, ono se s nima asi moc udělat kromě smažení nedá, ochutnávat bych to tedy nemusela.
Šárku bych taky ráda viděla při vaření Kašpárkového receptu, nejsem zlomyslná, ale docela bych jí přála, aby se kapku taky zapotila. Ona tak nějak lehce proplouvá.
Líbí se mi čím dál víc všichni tři porotci. Zrají jako víno :-) Kašpárkovi odpouštím i malé sako a gatě :-)

29
p.p.
Reagovat

@anonym: Pravda, víceméně si pořád jede to Středomoří a furt ji to vychází. Mě osobně nevadí, narozdíl od Kačky a Mony. A ze začátku mi dost nesedla Denisa (které taky minimálně v jednom případě šla volba suroviny od poroty dost na ruku).

30
Lukša
Reagovat

Rekap je venku, můžete se stěhovat :-)

Přidat komentář