Panáček v reality show

Masterchef Česko: Těchto 16 kuchařů zabojuje o titul

31. Leden 2019 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

mch0

Po čtyřech dílech už známe nejlepší šestnáctku amatérských kuchařů, kteří se utkají o titul Masterchef Česko. Po dvou castingových dílech, kdy se výběr zúžil na 27 účastníků, se soutěžící utkali o postup do finálových kol. Kdo si získal vaše sympatie? Jak vás baví porota? A co prostředí kuchaře Masterchefa?

TOP 16:

mch1

Kateřina Kolbová (27, Zlín, účetní): Úchvatná cukrářka, která svými výtvory překvapila celou porotu.

Pavel Krajčík (37, Praha, obchodník s vínem): Jeho holub se šťávou z červeného vína a kávou, mixem lesních hub, špeclemi a pečenou žlutou řepou byl tak dokonalý, že ho porotci bez okolků poslali z castingu rovnou do TOP 16.

Oliver Pape (21, Šumperk, dřevorubec)

Petr Březina (41, Praha, bankéř)

Barbora Nosková (35, Praha, modelka)

Lea Skálová (25, Praha, barmanka)

mch2

Jan Vorel (22, Ivančice, student): Honza se od ostatních zásadně liší, na rukou má totiž jen 6 prstů. Přesto ale dokázal neskutečně uvařit a jeho kachna s petrželovým pyré, petrželovou strouhankou, čekankou a vinnou omáčkou ho dostala z castingu do TOP 16.

Ester Vosátková (45, Praha, kartářka)

Monika Kokyová (34, Nosislav, na mateřské)

Bohuslav Adamus (45, Petrovice u Karviné, obchodní zástupce)

Zuzana Böhmová (34, Zlín, PR asistentka)

Miroslav Polák (27, Příbram, produkční)

mch3

Denisa Cziglová (31, Brno, daňová poradkyně): Denisa se rozhodla ukázat Česku své vegetariánské umění, její postup ale zavání silnou protekcí. Kdo z trojice amatérských kuchařů, kde jen jeden je vegetariánem, asi tak zvládne uvařit nejlépe vegetariánské jídlo?

Šárka Castells (50, Havířov, zpěvačka a překladatelka)

Kristína Němčková (17, Praha, studentka): Nejmladší postupující porotě přinesla kachní prso s višňovou omáčkou, špenátem a batátovým pyré, její jídlo bylo tak dobré, že se přidala k pánům, kteří postoupili přímo do TOP 16.

Marek Kühnel (24, Lovosice, nezaměstnaný)

Porota

Pánové se dobře doplňují, každý je totiž jiný, dokáží si ze sebe udělat legraci, soutěžícím jsou ochotni poradit a nasměrovat je správným cílem. Všichni se dají bez problémů poslouchat, což se například u Fichtnera v minulých řadách říci nemohlo. Některým může vadit chování nejmladšího z porotců, Přemysla Forejta, ale právě on často dokáže situaci nejlépe vystihnout.  

V uplynulých dílech jsme se seznámili se soutěžícími, kteří nás budou provázet po následující týdny a měsíce. Kdo se stal vaším favoritem? A u koho naopak litujete, že se do finálových kol neprobojoval?

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 22
1
limbora
Reagovat

Dočkala jsem se, děkuji. Soutěžící zatím moc nerozlišuji, nejvíce mne zaujal děda architekt, co vypadl. Škoda ho, ale může si za to sám. Ještě doufám, že bude později dosazen zpátky, mlaďasů je tam hodně. Jsou ale kupodivu nejen hezcí, ale snad i šikovný. Asi nejvíce jsem zvědavá na vyřešení otázky, zda může umět vařit bankéř:-) . Porota je zatím špičková, zdá se, že by to mohl být zábavný pořad. U předchozí poroty jsem měla pocit, že berou sami sebe přliš vážně, tito jsou hravější a lidštější. Ale možná se pletu.

2
Sa. Iv.
Reagovat

Tento pořad patří mezi mé velmi oblíbené, zatím mě všichni a všechno baví, jako trošku patriot má mé palce i pěsti pro začátek Šárka, ale i spousta jiných…

3
Pattrick
Reagovat

Jsem odkojený US verzí a minulé české série jsem neviděl, nebavilo mě to, ale včerejší díl mě hrozně chytil i co se týká zpracování.. svižné, skvělá hudba, skvělé prostřihy, zajímavý soutěžící :-)

4
Monika
Reagovat

Prijde mi ten vyber letos prilis jednotvarny, same mlade tvare, starsi generace prakticky bez zastoupeni. Trochu mam pocit, ze porota nadrzuje trosicku slecnam, ale uvidime dal…

5
anonym
Reagovat

Mě zatím nejvíc zaujal Kašpárek, byl to pohledný chlap, ale taky se už vyjedl do podoby většiny kuchařů a je k nepoznání.

6
Lukša
Reagovat

Zatím se mezi soutěžícími příliš neorientuji (i proto tak slabý popis, do budoucna se polepším :-)), to pravé nám ukážou už příště. Dobrou zprávou je, že mi nikdo není vyloženě nesympatický. Favority ještě nemám, někteří dokonce vařili jediné jídlo, takže podle toho se posuzuje těžko. Ten pořádný stresík čeká všechny bez výjimky příště, tehdy se začnou formulovat ti lepší a ti horší.

7
Johana
Reagovat

Díky Lukšovi za přehledný seznam šestnáctky a vůbec za možnost diskuze k tomuto pořadu…už jsem nedoufala, že si počtu:)
V soutěžících mám taky zatím zmatek, akorát Ester Vosátková je mi nějaká povědomá. Nebyla už v některém soutěžním pořadu?
U Forejta mi zatím dost vadí nadužívání anglických výrazů. Nemám moc ráda, když někdo musí svou světovost dokazovat právě tímto způsobem.

@anonym: kdyby se jen vyjedl…horší je, že se vždy narve do obleku z hubenějších dob minulých. Sako nedopne a u kalhot fascinovaně číhám, kdy povolí švy.

8
anonym
Reagovat

Zmatek v soutěžících budu mít zřejmě ještě nějakou dobu, ale hodně povědomá je mi Šárka Castells. Trochu jsem zapátrala a minulý rok účinkovala v Prostřenu.

Kašpárka je škoda, mohl být ozdobou mezi porotci :-)

9
anonym
Reagovat

@Johana:
https://www.youtube.com/watch?v=5Sgsslsvn_Q

Ester Vosátková je kartářka a zřejmě v tv proseděla nějaký čas u telefonu.

10
Johana
Reagovat

@anonym: máš pravdu, cíleně tyto pořady nevyhledávám, ale tam jsem ji kdysi zahlédla.
U Kašpárka jsem si všimla, že kopíruje typický Gordnův zamyšlený postoj s jednou rukou ohnutou na břichu a druhou podepírající bradu…ale třeba to byla jen náhoda.

11
Ajda
Reagovat

@Johana: Ester byla roky v pořadu Vědmy radí na TV Relax a TV Svět, nebo tak nějak. Vloni v červnu skončil pořad ze dne na den, asi na zásah tv rady.

Kašpárek několik let vařil na Barrandově, to se mi líbilo, měl tam občas zajímavé recepty. Teď docela přibral a jeho styl kuchyně mě neláká, ale jako porotce dobrý.

12
limbora
Reagovat

@Johana: Ráda tě po čase vidím, Johano. A hned trošilinkuu nesouhlasím. K těm mladejm hipsterům, nebo jak jim říkají, už ta angličtina žel patří. Snad to nebude přehánět. Ovšem na Dvtv s ním dělal teď rozhovor Veselovský a „skoro ho vystřelilo z trenek“, když Přemek použil nějaký sice český či?moravský výraz – snad Čučavý… Až si to musel Ves. zapsat:-) Ale také mne štve např „plejting“, jakoby se už neservírovalo len plejtovalo.

13
Johana
Reagovat

@Ajda: taky jsem Kašpárku vař sledovala pravidelně. Byl při vaření hodně rychlý, ale přesný, jeho recepty dávaly smysl a bavil mě svým výrazivem.
@limbora: ahoj limborko, taky tě zdravím. Mám radost, když se objeví ,,starý“ známý…třeba se nám rozjede výživná diskuze.
Chápu použití anglického výrazu pokud je český název delší, opisný, nebo dokonce víceslovný, ale třeba ,,čelendž“ má v češtině jasný, krátký a přesný překlad, tak proč ho nahrazovat.

14
Valamin
Reagovat

Ester kartářka? Byla mi povědomá. Není to ta, jak dělala výklad snů a frajer jí tam zavolal, že se mu zdálo, že je hrozná pí…? To video si pamatuju a mělo docela dost zhlédnutí.

15
Lukša
Reagovat

@Valamin: Tohle? https://www.youtube.com/watch?v=vF7gNsDVwuc Když už se chce ale člověk pobavit, je lepší dát přednost Jolandě nebo Vlastíkovi.

16
Ajda
Reagovat

@Lukša: Mně „bavily“ žvásty Alenky Pastelky. Vypadá jak od kolotočů, ale její recepty, to bývalý perly. Ta mohla jít vařit s Ester 😂

17
Johana
Reagovat

@Ajda: pamatuji, tinktura lichořeřišnice těm receptům vévodila a léčila vše, od depresí až po patní ostruhy, akorát se měnilo dávkování:)

18
Lady XL
Reagovat

Nevím jak komu, ale mě se včerejší díl líbil. Pro mne to docela odsýpalo… Tedy akorát jsem se u těch větrníků divila, že nikdo nedělal klasický větrník s karamelovou náplní a přelivem – to pro mne bylo zklamání, takový já ráda :-). A tak mne překvapilo, jak málo z nich si s tím skutečně vědělo rady. A hlavně u maminek mne to překvapilo. Jinak mi do oka nepadla Šárka… a to od počátku. Pro mne přehrává. A jsem na ni zvědavá, až bude muset uvařit něco jiného než se španělským „podtextem“. Tím ale nechci říct, že neumí vařit. Se srdcem (jeho tvrdostí) si poradila výborně.
„Bedýnkový“ úkol se mi líbil, byl vážně těžký hlavně pro toho, kdo měl těžké maso (tj. na dlouhé vaření) a nebo něco, co se fakt už běžně nevaří (mozeček). Škoda, že jsem neviděla, jak ho připravoval (přípravné práce), jestli ho vůbec odblaňoval atp.

19
Johana
Reagovat

@Lady XL: ty větrníky mě taky zklamaly. Až takové improvizace jsem nečekala, zvlášť když porotci básnili o kombinaci nadýchaného odpalovaného těsta, žloutkového krému a karamelové šlehačky. Možná jsem přeslechla při zadání, že fantazii se meze nekladou.
Šárka bude asi docela soutěživá osoba…za každou cenu. Vzít si k vaření rozevláté volánové rukávy byl fakt skvělý nápad, čekala jsem, že každou chvíli vzplane.
U ostatních dam nesepnuté dlouhé vlasy nemá smysl kritizovat, protože by jsem se jen opakovala.
Dost mi vadí u porotců ochutnávaní a vylizování omáček a krémů prstem.

20
Ter.
Reagovat

Mě to včera bavilo. A jsem ráda, že vypadl, kdo vypadl. Byla mi těma neustálejma výmluvama fakt nesympatická a ta hysterická scénka s přemisťováním korýšů do vroucí vody byla opravdu nevkusná. Zatím držím nejvíc palce dřevorubci, teenagerce, bankéřovi a fajn se mi jeví i „patla“ Denisa. Příště by mohla být odejita ta paní na mateřský, to je taky chodící výmluva a skutek utek.

21
limbora
Reagovat

Zatím to beru více jako zábavný, než kuchařský pořad, opravdu se u toho bavím (ale prst porotců v omáčce mi také vadí). Kašpárek mne včera dvakát odbouchl, jednou s rekací na poznámku Punčocháře,, že má dobrého zubaře. A on na to- Pozor, aby se ti nezlomil můstek“. A pak už nevím u koho – Budeme plakat oba? Odsejpá to hezky, už i v soutěžících se začínám orientovat.Líbí se mi úsmě mladého Mirka, zaráží mne přehnaná sebekritičnost bankéře. Netuším, zda to bylo tak umne sestříhané, ale Šárka z bezpečí balkónu vůbec nemínila dávat dobré rady Monice. A proč tak – je to přece soutěž a ne rodinná úniková hra.

22
Lady XL
Reagovat

@Ter.: Podle mne vypadla Bára i díky té hysterické scéně s korýši. Těžko by měl mít budoucí Masterchef hrůzu z živých tvorů…. a problém se zabitím i ryby aj.

Přidat komentář