Panáček v reality show

SK Farma 6 – Týždeň štvrtý (video) + Rekap 5/5

25. Září 2015 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=11183 w=615]

pondelok, utorok, štvrtok a piatok o 22:00, duel sobota 20:30

Farma beží už štvrtý týždeň a Martin povolal dvoch pomocníkov. Nezabudnite na úpravu vysielacieho času, v stredu Farmu Markíza vysielať nebude, v pracovné dni farma pobeží o 22:00, duel v sobotu o 20:30

Rekap z 26.9.2015 – deň dvadsiaty – DUEL

Vonku je zima a dážď. Nedá sa ani sprchovať, taká je zima. Na výber na raňajky sú placky alebo kaša. Kým Lívia maká v kuchyni, Dodo si oberá jablká a na priedomí ich je. Roman stráca nervy, Lívia umývala riad a oplachovala to vo vode, ktorá bodla špinavá. Farmári robia fuj, Lívia sa bráni, že to nie v tej oplachovala riady. Keby to spravil nejaký chlap, dá sa to pochopiť, ale je to žena. Opäť na kameru vraví, že to je asi vo výchove, nemal jej to asi kto ukázať. Dodo po dojení ráno vypustil kravy, jedna sa vybrala späť odkiaľ prišla. Peťa si myslí, že jej to robí naschvál, nové zvieratá boli vždy zavreté aspoň tri dni, aby si v maštali zvykli. Peťa si premieta v hlave Martinove slová, jedno zviera, jeden človek. Sedem kráv, sedem ľudí by vyhodil, ona ako farmárka by tiež isto išla domov. Dodo sa teší, keď pôjde do duelantskej chatky, ako sa postarajú o zvieratá, on jediný má skúsenosti s takými veľkými zvieratami.

[singlepic id=11232 w=615]

Roman stále útočí na Líviu, rieši oplachovanie riadu, Gabika si myslí, že to trocha prehnal, navážal sa do nej. Očakávala by od staršieho, že radšej poradí, ako nakričí. Jeho správanie jej pripomína to exmanželove. Žiť s tyranom je ťažké, či už fyzicky, alebo psychicky. V jej prípade sa násilie rovná strachu. Kvetka prichádza po meno druhého duelanta. Michala sa pýta, aký bol návrat, je do dobrý pocit, zobral si ponaučenie. Kvetku to teší, Michala tiež. Romana sa pýta na sluhov, ohľadne Lívii mu vadí hygiena a Doda nesleduje, ale aj ostatní vraveli, že zle. Kvetka radí, že nemá kričať, ale len konštruktívne kritizovať, Roman tak vychováva aj svoju dcéru. Nikol si otca zastane, Lívia má s tým problém stále. Tá sa čuduje, dnes to počula prvýkrát, dúfa, že už slúžkou nebude po tomto, chce, aby si to vyskúšal každý. Dodo volí Romana za druhého duelanta, posledné dva týždne si lezú na nervy. Kvetka si zastáva Lívie, dnes jej sluhovstvo končí, nech robí čokoľvek, nech sa o nej hovorí akokoľvek, tri týždne sluhovania je naozaj veľa, klobúk dole. Líviu tieto milé slová dojmú.

Dodo berie ako výhodu, že ide do duelu už druhýkrát. Roman sa bál Džonyho a toho sa mu podarilo vyradiť, takže sa určite bojí aj jeho. Nikol trápi, že dlho s otcom nebola a teraz mu hrozí, že bude musieť odísť. Michal si Romana váži ako otca, má ho rád, vyroní za neho zopár sĺz. Aj Peti pripomína otca, aj ona plače už pri rozlúčke. Dodo si na veľké rozlúčky a fandenia nepotrpí. Tomáš Romanovi verí, má navrch vo všetkom. Jana na kameru vraví, že všetky sú uplakané, ale všetkým leze na nervy. Nikol nemá pekného slova na Doda, Tomáš vraví, že 70kg niktoš nemôže dať dole Romana. Laco si ho zastane, nemôžu takto opovrhovať ľuďmi. Peťa postupne bude brať kravy do maštale a bude ich na striedačku dojiť. Dojí aj Gabika, mala pred nimi rešpekt, ale sú to nakoniec milé, dobré kravičky. Roman večer na kameru vraví, že sa musí vrátiť, lebo sú na farme ľudia, ktorí ho potrebujú, hlavne kvôli Nikol, ktorá chce bojovať a on ju musí ochraňovať.

Kvetka zájde za Romanom. Večer si premyslel disciplíny. Na farme sa cíti dobre, je to pre neho veľká skúsenosť, nikdy sa nestaral o zvieratá okrem psa a nikdy nebol takto zavretý s cudzími ľuďmi. Domov si zoberie ponaučenie, že netreba súdiť ľudí podľa prvého dojmu, príkladom je Peťa, ktorú na začiatku nemusel, ale teraz je to jeho najlepšia priateľka. Je rád, že si ho Dodo vzal do duelu, možno bude on ten, ktorý pošle domov človeka, ktorý tu je len kvôli peniazom. Disciplíny budú hákovanie, pretláčanie, prekvapenie. Cíti sa byť chlapom, chce vyhrať v silovom, chlapskom súboji.

Dodo sa cíti dobre, je zvyknutý na spanie v takýchto podmienkach. Vzťahy na farme sú čím ďalej tým komplikovanejšie. Sluhovanie je ťažké, napr. taká Petra si nevie predstaviť, či jej požiadavky na neho sú reálne, keď si to ešte nikdy neskúsila. Osobne si myslí, že zvieratá nezanedbáva, roztrhal sa nemôže. Na farme mu budú držať palce Gabika, Laci, Jana a Lívia.  S Romanom si vždy rozumel len pracovne, osobnostne nie. Veľmi sa zmenil, odkedy prišla Nikol, cíti podporu, viac si dovoľuje. Dodo si verí, nebude to pre neho náročné, opäť spomenie strach Romana pred Džonym, skúsi s tým zapracovať.

Farmári pekní, vyobliekaní prichádzajú do duelovej stodoly. Peťa chváli farmárov, tento týždeň bol pre ňu lepší, po hospodárovom odchode však ich aktivity poľavili. Tomáš vraví, že odkedy odišiel Martin, sústredili sa viac na kravy ako na dokončenie úloh. Dodo sa o zvieratá nestaral dobre, keď odišiel do duelantskej chatky, museli im oni vodu nanosiť, lebo nemali zvieratá ani kvapku vody. Gabika tiež Peťu pochváli ako farmárku týždňa. Postupne sa vyjadrujú ku vzťahu Doda a Romana. Kveta ich vyzve, aby svoje problémy neriešili cez zvieratá.

Romanov návrat si želá Nika, Nikol, Peťa, Michal a Tomáš – padajú slová ako otec, opora farmy, vodca, veľký pomocník,….veľmi by chýbal na farme, Michal prežíval pri jeho odchode silné emócie, štyri týždne sú na farme a prvýkrát plakal. Nikol tieto slová veľmi dojmú, je to pekné počúvať od cudzích ľudí také pekné slová na adresu jej otca. Dodov zasa Gabika a Lacko, majú bližšie k Dodovi, ale Roman je tiež potrebný na farme, nech vyhrá lepší. Jana jednoznačne Dodo, s Romanom si nesadli od prvej chvíle. Lívia tiež volí jednoznačne Doda. Už síce nemajú k sebe tak blízko ako predtým, ale od začiatku si sadli. Dodo a Roman prichádzajú odhodlaní zabojovať. Ani jeden nepociťuje napätie.

1. Hákovanie – je to vyrovnaný súboj, väčšinou mal navrch Roman, bolo veľa pádov, ale ku koncu mu začali dochádzať sily a Dodo ho nakoniec utiahol, využil svoju výšku a zavesil sa na hák ako prvý. Vyhráva 1:0. Peťa už púšťa prvé slzy a má hlavu v smútku, ale palce drží stále pevne zaťaté.

[singlepic id=11233w=615]

2. Pretláčanie drevenou kladou – Situácia sa opakuje, Roman tlačí, Dodovi sa šmýkajú topánky, Nikol prosí, potrebujeme ťa ocinko na farme, je to dlhé pretláčanie a riadne vyrovnané, ale Roman zasa nezvládne záver, pustí to Dodovi a ten ho jednoznačne zatlačí až na doraz. Dodo vyhráva v pomere 2:0.

[singlepic id=11234 w=615]

Roman priznáva, že mal dosť, Dodo je v týchto disciplínach silnejší, nechcel dostať infarkt. Svoj výber však neľutuje, jeden chlap si predsa nevyberie almanach. Keď pôjde domov, budú ho vítať s otvorenou náručou, tak ako by ho vítali aj tu, Nikol tu necháva síce nerád, ale tak to musí byť. Kveta nazve Romana šedou eminenciou farmy, teraz bude Nikol hájiť aj jeho farby na farme. Peťa prelieva potoky sĺz. Roman sa prihovorí farmárom – „Milí farmári, mal som Vás všetkých rád.“ Niektorých síce niekedy menej, niektorých viac, ale sú tu aj takí ktorých má zo srdca rád. Nika, Peťa, Michal a Tomáš, hoci ho pozná krátko, má ich rád zo srdca, aj Livinku. Ako kamaráta Laciho, Gabiku, Janku. Nikol nemusí ani nič vravieť, ani písať. Postupne sa s ním všetci rozlúčia, Nika, Peťa aj Michal sa lúčia so slzami. Peťa mu ďakuje za každú chvíľu, keď mohla byť s ním, pracovať s ním. Posledná sa lúči Nikol so slzami a slovami „sleduj ma“. Kveta pri jeho odchode poznamená, že ho naozaj rada spoznala. Líviu jeho slová prekvapili, myslí si, že sú síce pravdivé, ale nikdy jej nepovedal, že ju má rád. Tomáš vraví, že si veľmi váži Romana ako človeka, obetoval celý život vonku, aby šiel do hry, kvôli dcére, aby ju tu počkal a podporil ju. Kveta ešte pred duelom spomenula, že sa Nikol veľmi dlho snažila dostať na farmu. Ak bude mať možnosť určite sa na farmu vráti aj s rodinou a ukáže im, kde prežil mesiac života, farma mu prirástla k srdcu. Píše list na rozlúčku, kde sa postupne prihovorí všetkým farmárom. Ľúto mu bude najviac ani nie za Nikol, lebo vie, že sa o seba postará, ale za Peťou, odíde jej podpora v jeho osobe a to ho trápi. Vypočul si už všelijaké príbehy a hoci tam má dcéru, výhru praje Peti. Nemá rád, keď deti trpia, určite jej pomôže, prispeje jej jeho rodina. Réžia nám pustí Petin príbeh o tom, ako jej zdravé decko očkovaním stratilo imunitu. Kúpele by jej pomohli, výhrou by jej ich zaplatila, aby sa jej polepšilo a mohla byť v škôlke každý deň, nie len tri dni do mesiaca. A podľa ukážok na pondelok, to bude naozaj husté, Tomáš chce urobiť na farme lenivcom peklo!

Rekap z 25.9.2015 – deň devätnásty 

Gabika volí Doda, tým pádom sa on stáva prvým duelantom, od voľby sluhov to predpokladal. Peťa by bola radšej, keby bola ohrozená Lívia, ale je spokojná aj s týmto. Tomáš by bol rád, keby šiel do duelu on. Roman mu vraví, že tým, čo Dodo povedal o Petržalčanoch, urazil všetkých ľudí, čo tam žijú. Podrezal si tak pod sebou haluz, lebo toto sídlisko je najväčšie v strednej Európe, na popularite mu to nepridalo a hanbí sa podľa Tomáša za neho aj celý východ, hlavne keď vidí, ako sa správa k ženám. Lacko chce rozprúdiť trocha stojaté vody, natrie Nike prsia modrou farbou a Jane stehno. Tá si myslí, že sa Laci dostáva do starých koľají. Michal, Nikol a Tomáš sa vyberú na pole poznášať posledné klásky. Nikol vraví, že farmári už ako keby na neho zabudli, že je tam, Tomáš, že iba im záleží na tom, aby sa Michal vrátil na farmu, nikto iný mu s poľom nepomáha. Peťa vraví, že už by chcela, aby prišiel, ale sám si za to môže. Dodo vraví na kameru, že ho Peťa vytočila, snažil sa udržať a dúfa, že nespravil hanbu doma za to, čo vyviedol. V dueli bude bojovať zo všetkých síl.

Hneď od rána Tomáš znáša z poľa. Jedna chorá kačka o ktorú sa starajú a majú ju sólo v bedni s krmivom a vodou je na tom veľmi zle. Peťa vraví, že ostatní by ju chceli zožrať, ona ju však jesť nebude. Jej pocity pred príchodom hospodára sú zmiešané. Raňajky Lívia krásne naaranžuje do tanierov každému, Tomáš jej však vraví, že dnes sa veľmi neposnažila, boli tvrdé (husté cesto). Tá mu na to odpovie, že ona nepozná tie ich východniarskej papule. Peťa to zopakuje, rozosmeje tým celé kolo, práve Tomáš je z Petržalky (Bratislava). Lívii už sluhovanie lezie na nervy, nebaví ju to. Roman jej vysvetľuje, že kým varí, musí postíhať aj iné veci. Keď doma žena varí, stihne aj oprať a ožehliť. Lívia sa bráni, tu to problém je, tu si všetko musí nanosiť, voda len tak netečie a nie je zohriata. Romanovi sa nepáči, že sa neopýta skúsených kuchárok, ale hneď sa do toho pustí a potom to zle vypáli. Lacko vraví Nike, že Lívia je niekedy v pohode a niekedy je strašne drzá.

Peťa skontroluje pole, ona je spokojná. Michal predstúpi pred ostatných, nakoľko dnes príde Martin a zhodnotí, či je jeho trest spravený, chcel by sa každému jednému poďakovať, ktorý tam za ním prišiel a pomohol. Nerieši kto koľko, váži si, že mu nosili jedlo, prali mu, spávali tam s ním, alebo sa len tak s ním rozprávali a podporovali ho. Nebral to ako trest, ale ako výzvu, ďakuje hlavne Romanovi, ktorý ho v tom podporil, zo začiatku sa do toho pustiť nechcel. Laco vraví, že prekvapil asi všetkých, málo ľudí verilo, že sa do toho pustí, aj keď mali medzi sebou problémy, dáva pred ním klobúk dole. Gabíka ho vybozkáva a vyobjíma, postupne mu pogratulujú aj ostatní. Veria, že sa poučil a bude makať spolu s nimi. Robia aj vtedy, keď prichádza Martin. Snažili sa, aj keď sa všetko nestihlo, farmárka týždňa nevie, čo od neho očakávať. Ide sa s Peťou pozrieť na úlohy. Izba nie je síce dokončená, ale pekné to je. Robí to Roman sám. Okná namaľované a zasklené sú, tri sklá im nepasovali. Podlaha nie je, ale Peťa vraví, že do utorka bude, aby nová farmárka nemala resty z jej týždňa. Gánok sa mu veľmi páči, ale opäť nie je dokončený. Veľmi spokojný je so senníkom, skontroľuje aj Cifru. Konope je dobre spravené.

[singlepic id=11228 w=615]

[singlepic id=11229 w=615]

S poľom síce Martin nie je na sto percent spokojný, ale Peťa obhajuje prácu aj Michala. Martin ho zavolá, pýta sa ho, či už bude vedieť, koľko námahy je za každou chrumkavou kôrkou. Hoci to nie je úplne na tých  sto percent, môže si zbaliť veci a ísť domov (na farmu). Farmári ho potleskom vítajú. Martin vraví, že majú veci perfektné aj dorobené, aj veci perfektné, ale nedorobené (gánok) a veci, ktoré nie sú vôbec dorobené (podlaha). Všetko treba dorobiť. Peťa zopakuje, že do utorka bude všetko hotové. Platí len za hotové, ale vraví, že kvalita veľmi stúpla. Roman vraví, že takýto týždeň ešte na farme čo sa práce týka nebol, snažili sa všetci. 26 mincí im dá, za to čo majú urobené, 1 im dá za pekný gánek, 1 za pekný krmelec, 1 za pekné omietky a 1 za to, že sa zjednotili a ťahali za jeden tým (Lackove slová). Spokojná Peťa má 30 mincí. Martin sa nelúči, ešte príde, vraví, že teraz je čas na dožinkový veniec. Gabika mu dá nejaké drevené veci na predaj, Lívia mu urobila jej prvý syr v živote. Martin ochutná, má v tejto práci vytrvať, ide to dobrým smerom.

Michal vraví, že je rád, že sa vrátil na farmu. Najviac psychicky ho podporovali obe Nikoly a Roman. Ide sa pozrieť, čo všetko sa na farme spravilo počas jeho neprítomnosti. Chváli Romana za farmársku izbu, pozrie si gánok aj ostatné veci. Sľubuje, že už nebude robiť len tak, keď sa mu bude chcieť, ale bude pracovať zo všetkých síl. Peťa pomáha Nike s obliekaním do kroja, tá si opakuje básničku pre hospodára. Úsmev z 30 mincí a dožiniek ich prejde, keď vidia, čo im Martin nesie.

[singlepic id=11230 w=615]

[singlepic id=11231 w=615]

Na farmu priviedol ďalších päť kráv. Hlava v smútku, dve sa budú dojiť, takže dokopy štyri o ďalšie sa treba minimálne starať, nosiť seno a vodu. Dodo neveriacky na ne pozerá – kto im s nimi večer pomôže. Roman aj Laco majú z kráv strach. Nika predstúpi pred Martina a zarecituje bez jednej chybičky a odovzdá mu dožinkový veniec, Martin je na nich pyšní. Vraví, že farma na Skale bola vždy prosperujúca farma, nakoľko mala vždy veľa zvierat. Je preto rád, že im priniesol ďalšie zvieratá, ktoré zvýšia produkciu. Farma nemá uspokojovať len ich potreby, ale potreby aj ostatných ľudí. Martin odovzdá dve fľašky pálenky a od pani hospodárovej koláče. Kačička, ktorá má problém s chodením majú zarezať a upiecť pri príležitosti dožiniek. Peťa sa chytá za ústa, kačku jesť nebude, bola tam s nimi na spoločnom dvore. Martin chce zobrať Cifru, musia ju oddeliť od stáda. Večer sa snažia ostatné pozatvárať do maštale, najväčšie problémy robí Malina (tak ako na každej doterajšej farme), jediný, kto si k nej trúfne je Dodo. Uvedomujú si, že krava má veľa kíl, môže niekoho priľahnúť. Peťa, ktorá doteraz bez problémov dojila si už netrúfa, veľa ich tam jej a Maline prepína. Dodovi sa nakoniec podarilo všetky kravy v maštali uviazať. Do zabíjania kačky sa pustí sám Lacko, Gabika mu ju drží. Peťa sa skrýva za Peťou, Lívia tam ani ísť nechce. Večer sa rozleje pálenka, Dodo dojí, Jana mu asistuje pri spratávaní sena. Vraví mu, že nevie čo bude s kravami, keď tu on nebude. Vraví, že ak by náhodou vypadol, bude sa len smiať.

Rekap z 24.9.2015 – deň osemnásty

Peťa sa sťažuje, že dostala naložené od Martina za stav farmy. Gabika a Jana jej vravia, že sa nemá trápiť, všetci vedia, že Nika bola dobrou farmárkou až jeden deň. Verí tomu, že 90% bude urobeného a nikto sa nebude búriť. Rozdáva úlohy, farmári vysťahovali izby, Nikol s Tomášom budú robiť krmelec, Roman bude špárovať steny zvnútra a Jana, Nika a ona budú špárovať zvonku, Gabika porobí drevené figúrky a Lacko poznáša konope a bude cepovať. Všetci sa pustia do práce, až je Peťa sama pozitívne prekvapená. Lacko sa pustí do smradľavého konope, celú jednu úlohu splní sám. Ponosí si konope, aj ho na lúke rozmiestni, aby schlo. Lívii sa konečne podarili urobiť placky, ktoré aj samotní farmári pochválili. Roman sa smeje, do finále bude celý čas ako slúžka vyhadzovačka a na konci farmy z nej bude gazdiná. Lacko pri stole začne motivačne, že by sa mali konečne pustiť do práce a spoločnými silami zabrať. Ale nie tak, ako Gabika a Jana – „poviem Vám to do očí“ – že budete 15 minút robiť a 20 minút vyfajčovať. Pýta sa na názor aj ostatných, TOmáš prikyvuje, Roman vraví, že by to tak malo platiť pre každého. Gabika sa na kameru smeje, že Lacko je taký buditeľ, ale pri tom to aj zostane. Petra zistí, že v placke mala zapečenú muchu. Lívia jej zo srandy kričí, že to má za to, že je slúžka, Petra jej kontruje, že keď bude farmárkou znova, zasa bude slúžkou.

Tomáš s Nikol stavajú krmelec. To, že mu tam chodí Roman a kibicuje neberie zle, je rád, že im prišiel poradiť, sám by si neporadil, je mu vďačný. Jana nemá rada ľudí, ktorí prezliekajú kabáty a strkajú sa nadriadeným do zadnice. Myslí tým Romana, nesadla jej však ani Nikol, nechce tu ani jedného. Lackovi príde ako fér baba. Krmelec je hotový, Nikol je naň hrdá, Dodo nanosí sen doň, kravám sa pozdáva. Nika je rada, že robí šparovanie, nerátala však s tým, že to bude robiť s Janou. Nikdy spolu dobre nevychádzali, ale teraz, keď robia celý deň samé dve, zmenila na ňu trocha názor.

[singlepic id=11227 w=615]

Na obed je polievka, opäť úspech. Tomáš bol pozrieť kačky, jedna ležala na chrbáte, keď ich vypustili von, nevie poriadne ani chodiť. Peťa hneď myslí na najhoršie, keď zomrie kačka, nechce ísť domov. Michal leží pod stromom, asi má úpal, tvár má zhorenú, je mu zle od žalúdka, má zimnicu. Na poli je už šiesty deň, večer na kameru vraví, že nevládze už ísť ani do kopca, myslí už len na domov a rodinu. Roman si tento deň chváli ako najlepší deň na farme, nikto sa nehádal. Tomáš frfle, keď Laco niečo robí, treba ďalších 10 aby mu pomáhalo a zrovna on musí, čo celý deň akože nič nerobil (irónia). Peťa ráno opäť zadelí úlohy, dúfa v repette úspešného včerajšieho dňa. Hneď po raňajkách je však pri stole hádka kvôli mačiatkám. Tomáš vraví Gabike, aby si ich nenosila do postele, mačka tam nepatrí. Jana hodnotí jeho správanie ako nulové, je to jeden hnusný, arogantný hajzlík. Vraví, že mačka z postele do postele neprelieza, ako si s ňou ľahla večer, tak ju ráno aj našla. Laco s ním súhlasí, on si môže zobrať do postele zasa Malinu. Gabika vraví, že sa o mačky musí starať, jedna je zoslabnutá, druhá má zapálené oči, dáva jej kvapky dvakrát denne. Tomáš sa smeje na celé kolo, Gabiku to len vytáča. Dnešným obedom a dostala Lívia do normálu, nechutil skoro nikomu. Dodo vysedáva, neplní si svoje povinnosti, Peťa robí bordel, zvieratá nemajú vodu, kým nebudú mať, je jej to ľúto, dnes sluhovia neobedujú. Tomáš jej tlieska, urobila veľké rozhodnutie. Dodo sa tvári, že ho nič nezaujíma, na všetko má výhovorku. Peťa príde za Mišom, má sa zobrať a ísť na pole, lebo inak tiež nedostane jesť. Michal vraví, že je slnko, včera mal úpal. Peťa ho ženie, nech pohrabe, poznáša, oni od neho zoberú, dnes ešte nespravil nič. Aj Nikol je z neho sklamaná, večer spala s ním pod holým nebom, aby tam nebol sám, myslela si, že bude dnes snaživý, neurobil však nič.

[singlepic id=11226 w=615]

Peťa má ďalší výstup s Dodom, ten jej vraví, že či si vraví, že je z východniarkej doliny. Všetkých východniarov len topí, keby žil jej otec, by ju zakopal pod zem. Peťa oponuje, by bol na ňu hrdý, že tam je. Tomáš vraví, že toto sa nerobí, rodina sa do hádky medzi dvoch ľudí neťahá. Peťa hundre na Doda, ako si neplní povinnosti sluhu, Nika vraví, že jej robil minulý týždeň to isté. Kvetka príde na farmu tentoraz pešo. Pýta sa na sluhov, nakoľko sú tí istí, Peťa sa aj pred Kvetkou posťažuje, ako sa Dodo správa, zanedbáva zvieratá, nenosí im vodu. Prasiatka kontrolovať nebola, ale Dodo vraví, že tam mali ešte mokré, ale odniesol aj im. Tomáš sa zapojí, túlal sa tam, mali úplne sucho. Opäť Dodo skúša výhovorky, čo je a čo nie je zbytočná robota, Peťa však neľutuje, akých sluhov vybrala. Nikol potvrdzuje, že vždy, keď príde do kuchyne sedí na lavici, alebo pri peci. Tomáš sa tiež zapojí na Kvetino vyzvanie, Dodo sa nestará, nerobí si svoje úlohy a ešte aj Peti vykrikuje, keď mu povedala, že mu nedá obed, že či je ona východniarka. Podľa neho sa celý východ za Doda hanbí, to čo predvádza tu a pritom tvrdí, že je hospodár a vie sa starať o zvieratá. Dodo mu na to vraví, že väčších úst ako sú tie jeho ani nie sú a Petržalka sa môže skryť, radšej, nech sa tam zakopú, kde vyrástli. Odkedy prišiel, tak sú len konflikty, dovtedy bol na farme kľud :D :D :D  Tomáš vyzve aj ostatných, aby sa vyjadrili. Lacko mal zo začiatku problém s Tomášom ale vydiskutovali si to, Nikol je jedno zlaté, inteligentné dievča. Gabika nemá problém s Nikol, s Tomášom mala konflikt pre mačiatka, nakoľko sú choré, mali ich s Jankou v posteli. Tomáš zopakuje, že zvieratá nemajú čo byť v posteli, opičia láska im viac ublíži. Ani Nika s Nikol nemá problém, s Tomášom problém mala.

Pomocníci nemôžu hlasovať za deulanta, iba riadni farmári. Roman volí Doda, lebo strašne poľavil v starostlivosti o zvieratá, chová sa arogantne aj k ženám. Tiež by ho zaujímalo, Dodo má nejakú chorobu a bol by rád, keby povedal, čo mu je, lebo ak je to niečo, čoho by sa mali báť, mali by to vedieť, lebo na toaletu chodia všetci. Dodovi sa pri slabine spravil červený fľak, je to pravdepodobne spôsobené oblečením, preto musí občas aj postáť, aby to mal stále v suchu. Laci dáva ženský duel, aby bol chránený. Kvetka ho pochváli za úprimnosť. Jana dáva mužský duel, minulý duel bol ženský, tento týždeň nech je mužský, nebojí sa duelu. Nika dáva ženský duel, chce ísť s Líviou do duelu, teší sa. Gabika rozhoduje, ale až v ďalšom diely.

Rekap z 22.9.2015 – deň sedemnásty

[singlepic id=11220 w=615]

Sluhovanie si zopakujú Lívia a Dodo. Pre Doda je to ponižujúce, Lívia dostala skoro infarkt. Laco to hodnotí, že to bude ťažký týždeň, Dodo už rezignoval. Lívia sa pustila do umývania riadu, Dodo sedí na lavici a rozpráva, ako pôjde drevo narezať. Na poli ostali všetci ostatní zhrabávať, Nika Peti vraví, že si Lívia asi ju zoberie do duelu. Peťa ju dala za to, že jej zobrala Lauru, nechá im to vyžrať. Rozoberá sa aj Líviin partner v posteli, odkedy prišiel Tomáš, vymenila Doda za neho. Nika sa rozbehne, len aby niečo nedostali, najskôr spáva 3 týždne s Dodom, hneď prvý deň ako prišiel spáva s Tomášom. Ohovárajú poctivo, určite len vedľa seba neležia. Na kameru zopakuje Peťa, že chce, aby Lívia odišla domov, nemá ju rada, už len kvôli tomu, že vyradila Lauru. Podľa Tomáša sú Dodo a Jana veľmi proti nemu. Je to tým, že im vždy povie pravdu do očí a vždy ich to zasiahne, lebo  má argumenty a pravdu, Michal a Nikol mu pritakávajú. Konečne dokosili! Michal a Tomáš si plesnú, ponosiť to už bude hračka. Na obed je polievka od Lívie, Peťa vraví, že keby takú doma spravila, muž si myslí, že mu dala vodu z umývania hrncov. Lívia už ich poznámky berie jedným uchom dnu, jedným von. Jane vonku rozpráva, že ona aj chcela byť slúžkou, ale nie s Dodom. Aj s Lacom by bola radšej, ale Dodo ešte aj jeho povinnosti nakáže robiť jej. Peťa žiada Laca, aby začal nosiť, síce trocha protestuje, frfle, ale nakoniec ide. Nikole je ľúto Michala, včera sa všetci hrabali na pole kvôli Martinovi, nikto nie preto, aby mu pomohol. Veľmi zlí ľudia sú tu niektorí.

Martin príde s plnou vlečkou dreva. Musia došpárovať steny zvonka aj z vnútra, vymaľovať steny zvnútra na bielo vápnom a natrieť okná. Budú robiť hlinenú podlahu, hlinu má rozrobiť s vodou, niekde si to zamiešať, môže byť aj niekde na dvore. Cesto si nemajú spraviť riedke, aby im aj podlaha stvrdla. Nakoľko sa jedná o izbu kde spia, mali by to mať rýchlo spravené, aby sa mohli späť nasťahovať. Peťa sa do kamery vyjadrí, že jej je jedno, kde oni budú spať, veď už vonku aj predtým spali, ona bude spať v perinách. Príde ich navštíviť stolársky majster a ukáže im, ako vyrobiť tabuľu o farme a opraviť gánok. Ďalšou úlohou bude nanosiť dostatok kameňa na stavbu chýbajúcej steny v kuchyni. Peťa už teraz kýve hlavou, že to nestihnú. Martin sa pýta, čo je s kravami, vysvetlí mu teda, čo sa stalo Cifre. Vyčistí jej žalúdok, čo za vzťah majú ku zvieratám, keď im tam hladujú, kravy nemajú čo žrať, sú vychudnuté. Ak budú zvieratá v nepohode, budú aj farmári v nepohode, to im sľubuje. V prostriedku lúky majú postaviť krmelec, nechá jej plánik. Konope majú vybrať a nastavať na lúke na slnečné miesto zviazané do panákov. Skontrolujú aj prasatá, nemajú v ohrade bahno, nie je to takto dobre. Ani pole sa mu nezdá, majú nepokosené časti – Peťa: „No chlapci kosia ako vedia, nie je to Džony.“ Ani zhrabané však nemajú všetko poriadne, je z toho sklamaný, Michal ešte nemôže ísť späť. Všetkým prehovorí do duše za zvieratá, aj pole, nepotrebuje on dožinkový veniec, keď ešte nie je úroda sprataná. Padne zviera, padne farmár – pekne kus za kus. Laci berie na seba, že  Cifru vypustil s reťazou on, nebolo to ale naschvál. Gabike podá košík s malými mačiatkami, je z nich uveličená, už jej ani nevadí, že jedlo naviac nedostali.

[singlepic id=11221 w=615]

Martin odchádzal, husi boli v ceste, Roman mal v ruke tabak, ktorý im dal, Dodo na neho zakričal, že ho kradne. Romana sa to veľmi dotklo, kričí, nadáva – je to primitív. Vytočil sa, tresol po stole, Gabika ho ukludňuje. Dodo na kameru vraví, že Roman podpichovať môže, ale keď podpichne niekto jeho, tak je zle. Má dar ho vytočiť, lebo on zostane kľudný a nedá sa rozhodiť. Roman si myslí, že ho len provokuje, vidí v ňom veľkého súper a chce ho vytlačiť z hry inak, ako v aréne. Jednu cez ústa by zniesol a ráta s tým, že by ho ostatní odstrčili. Dodo to aj na kameru priznáva, riskol by to, stálo by to za to.

[singlepic id=11222 w=615]

Martin príde na farmu spolu aj s majstrom stolárom. Priniesol im aj darček a náradie na opravu verandy. Jane to nie je cudzie, jej otec aj starý otec boli stolári. Laci pána stolára pozná, je z jeho kraja, aj jeho starý otec robil s drevom. Spolu s Martinom je v maštali, vraví mu, ako sa postarať o zranenú Cifru. Dobre mu to padlo, že mu to tak vysvetlil, už by nemal problém jej dať ani ohlávku. Majster stolár vysvetlí čo má, so všetkými sa rozlúči a Martin ho odvezie preč. Mišo je stále mimo farmy, nemôže sa ešte vrátiť. Nikol by chcela, by sa už vrátil, spala by s ním (kamarátsky), veľmi jej pripomína brata Mareka. Je jej ho veľmi ľúto, nevie si predstaviť, že by to vydržala takto ona. Peťa povie úlohy, Roman a Tomáš rozprávajú ako by sa mali zadeliť ľudia.

Rekap z 21.9.2015 – deň šestnásty

Michal pokazil kosu, Roman mu ju opraví. Kosia spolu s Tomášom, Nikol zhrabuje. Nevie pochopiť, prečo pracujú takto oddelene, nevedia sa tým pádom na ničom zhodnúť. Lívia si zrátala, že jej príchodu sa tešia len štyria ľudia. Zato Nikol si myslí, že ich príchodu sa nepotešil nikto, hoci do očí im to nikto nepovie. Gabika si začiatok dňa chváli, Roman jej ho však neskôr pokazí. Problém vznikol kvôli riadu a nenamáčanému hrncu. Podľa Gabiky a Jany je nervózny Roman, podľa neho zasa ony dve, lebo nevypadla Lívia, ktorá by jednu z nich určila za farmárku týždňa a druhá by sa pri nej zviezla. Tomáša nahneval Dodo svojím sebectvom, odsunul hrniec s raňajkami pre štyroch ľudí a začal si robiť svoje. Manipuluje mladé baby, aj Lívia sa už od neho odklonila. Gabike a Jane sa Dodo sťažuje, že ho Roman ohriakol, že si vzal zo záhrady paradajku na raňajky. Jana mu pritakáva, je to debil. Skupinky intrigujú, Roman, Nikol a Tomáš, ku ktorému sa priklonila Lívia a Dodo, Jana a Gabika.

Kvetka opäť prichádza v autíčku, tipy na farmára týždňa sú Roman, alebo Petra. Lívia sa z výhry v dueli teší, ani s Nikou sa ešte nepohádala. Peťa spala na Laurinej posteli, chýba jej, všetkým chýba, s nikým nemala konflikt. Kvetka sa pýta na Miša, aj jeho mrzelo, že sa Laura nevrátila. Jana by ju vymenila namiesto pomocníkov (to len info do kamery). Kvetka začne písať list, Peťa už roní slzy. Nemajú sa hádať, majú si robiť radosť – Peťu označila za farmárku týždňa. Nemá sa na ňu hnevať a trápiť sa, je pre ňu víťaz, chce, aby bola týždeň chránená. Nechcela byť farmárkou, veľmi ju prosila, aby ju neoznačila. Zajtra má určiť sluhov, pomocníci to byť nemôžu. Nika je rada, že sa jej farmárčenie skončilo, Peti dá prerátať mince a odovzdá kľúče. Tomáš vraví Romanovi, že by bol rád, keby bol on farmárom týždňa, bol by tam väčší poriadok. Roman si zas myslí, že Peťa sa už poučila a ostatní zas z toho Mišovho trestu. Jana a Gabika podľa neho robia len intrigy. Vznikne hádka, kto koľko robí, koľko mal kto prestávku, koľko kto bol na poli, kedy kto vstal a kedy mal raňajky. Na jednej strane Jana, Gabika, Dodo a Lívia (tá sa nezapájala, len mala hlavu opretú o ruku), na druhej Roman a pomocníci. Gabíka je vytočená, hučí, kričí, Romana baví ju podpichovať. Okríkne ich Petra, aby sa neštengrovali, Jana jej dohovára, aby sa nenechala vyprovokovať. Jana má voči nemu veľkú averziu, ešte ho len vidí a počuje a je jej zle, aj do duelu by sa voči nemu postavila. Všetko zlé tu robí on, keby nebolo Doda, nič tu nie je postavené. Všetci makajú na poli, chlapi kosia, ženy zhrabávajú.

Peťa s Lacom nanosia vodu zvieratám. Cifra sa stratila, nebude ju ona veru naháňať, jesť a vodu jej priniesla. Laci sa sťažuje, všetci by chceli mlieko a tvaroh no o zvieratá sa nikto nestará. Peťa sa Niky pýta, kto bol včera na močidlách. Sú totiž suché, ona za to od hospodára určite dostane vynadané. Michal si cez obed, kedy svieti najväčšie slnko spraví pod stromom v sieti siestu. Gabíka mu vraví, že by mal robiť, lebo Roman sa vyjadril, že oni robia viac ako on. Mišovi sa to nezdá, chce sa Romana na to opýtať. Roman, Mišo a Nika sa rozprávajú o tom, koho asi Peťa zvolí za sluhov. Michal je podľa nich trestom chránený, nakoľko nemôže ani k stolu, nebude ho môcť ani určiť. Jana si myslí, že slúžkou bude určite ona. Peťa uvila dožinkový veniec, dohodli sa, že Martinovi podľa almanachu zavinšujú.

Jedna z kráv si zavadila nohu do reťaze. Gabika hneď zalarmuje Doda, Laco s Nikou jej donesú vodu, krava sa nakoniec pozviecha a všetko dobre dopadne. Pri stole Tomáš začne, že si niekto vzal z jeho papierikov na cigarety bez toho, aby sa ho opýtali. On im dal predtým celú krabičku, takto mu to niekto pekne vrátil. Pri večeri sa ho Peťa pýta, či si je 100% istý, že mu ich niekto zobral. Na kameru Tomáš aj pomenuje vinníka, je to určite Gabika, tá je závislá, fajčí aj orechové listy. Peťa sa rozhodla, že tí, čo večer ostávajú a vykecávajú budú mlieť, aby bolo na raňajky, nebudú len tak podaromnici. Na kameru Peťa Laure poďakuje, že ju zvolila za farmárku. Ráno všetkých vystraší zasa krava Cifra, kríva na nohu, čo si včera poradila, niektorí už rozprávajú o bitúnku. Laci si myslí, že Martin za trest zoberie aj ostatné kravy. Tomáš sa pýta Niky, že keď už sa najedli, či aj idú na pole. Vyčíta jej, že šla na trištvrte hodiny na pole, smiala sa tam, ani klasom nepreložila. Nika len pokrčí ramenami, ona si už svoje odrobila. Niku už neštve Lívia, štve je Tomáš, nevie ako to tu funguje a stará sa do všetkého. Ten jej vraví, že by bolo fajn, keby konečne niečo robila, nechce jej zle, len by mala pridať ruku k dielu. Priznáva, že je trochu zaujatý, lebo ho hnevá, že to pole robia len piati ľudia z dvanástich. Zasa sa ráno stalo to, že tí, čo prví vstali šli hneď na pole (Roman, Nikol, Tomáš)  a niektorí ešte vyspávajú a čakajú na raňajky (Jana, Gabika). Gabika vraví, že nikto im na pole nekáže ísť, Tomáš si nenechá vysvetliť veci, napríklad priority tejto farmy. Všetci sú nervózni, kedy bude voľba sluhov. Lívia je zvedavá, pošle Romana vyzvedieť od Peti, kedy sa tak stane. Pýta sa jej to teda napriamo, Lívia kričí, že nemá ohovárať, má radšej ísť hrabať. Vynadá jej, či jej nešibe, veď sa to pýta pred ňou, aké ohováranie. Peťa si ich teda všetkých zvolá, dáva ich kvôli tomu, že musí a aby im bolo dobre. Dúfa, že si budú robiť svoje povinnosti tak ako si majú. Slúžiť budú….. koniec.

galadriel

Pri sledovaní HSTM v diskusii na oficiálnej stránke TV Prima spomenula Kačka (jedna z účastníčok) túto stránku a už stačil len strýček google. Potom som len dlho, dlho čítala a nakoniec sa zapojila aj do diskusie a to u farmára, kedy sa slovenský prekladateľ neozýval a kočky z klubu smesvině nevedeli nejaké to naše írečité slovíčko. A keďže Elko a SUN všetko zo slovenských RS nestíhajú, boli takí zlatí, že mi Nákupné maniačky na WAU prenechali :)) A teraz sa k Vám budem hlásiť aj cez SK Farmu. Kto sa teší ?? :D (rečnícka otázka)

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 192
2
jenkaa
Reagovat

Pořád platí, že mi farma baví a tím, že tam není žádná vysloveně výrazná osobnost to nabere grády.

3
galadriel
Reagovat

Rekap až večer, preto pre tých, ktorí len čítajú a nevedia sa dočkať noviniek, tak farmár týždňa je opäť Peťa a sluhami sú….. (v ukážke už sú vidieť, hoci ešte neboli pomenovaní) :)

4
anonymous
Reagovat

To se dalo čekat… Produkce byla opravdu „nápaditá“ – místo vyhození jenom takovej trapnej „trest“, a navíc se tam děje pořád to samý dokola (žabomyší války, navíc s nulovou invencí). Aktuálně to mám jenom jako kulisu v pozadí (a jestli to tak bude pokračovat, tak brzy spíš u pozadí)…

5
Wally
Reagovat

FT jasná, sluhové jasní. Tak to zas budou mít dobré jídlo. Modelína snad nic jiného nevařila než halušky.Dodo se taky nepředře. Ten nebude ani stíhat dát vodu všem zvířatům. Ty dvě (Jana a Gábina) jen sedí, hulí a pomlouvají. Když je někde na blíž tak na něj povykují. Ty postavit někam na pavlač tak tam vydrží celý den.
Tomáš vypadá celkem schopně a i rozumně, ale asi to bude mít dost s některými na kordy.

6
Lady XL
Reagovat

@galadriel: :-) budu čekat. A díky za oznámení farmáře týdne. To bude zase slzavé údolí, ach jo…

7
Skála
Reagovat

Nevím,bud jsem tak málo bystrý :-),nebo jsem upoutávku pořádně nesledoval,ale jsem nepostřehl,kdo těmi sluhami bude.Prosím můžete někdo,mě méně chápavému naznačit.Díky.

8
Wally
Reagovat

@Skála: Opáčko z minulého týden, modelína a Dodo.

9
Skála
Reagovat

@Wally: Wally díky.Tak to bude zajímavé. Ti zase zhubnou. :-)

10
mAriella
Reagovat

V této sestavě to tipuju opět na ženský duel, takže se zřejmě dočkáme souboje Livia a Nika, na který se obě jmenované tak těší.

11
Dany
Reagovat

@Wally: To ale klidně mohl být ještě nepublikovaný záběr z minulého týdne.

12
Poppy
Reagovat

Já jsem taky na rozpacích z toho, že by měli být stejní sluhové. Dodo má sice sluhovský mundůr, Livii jsem tam nepostřehla, ale vzhledem k tomu, že se Roman zase po nějaké době rozčílil, jsem sluhu tipovala na něj. Myslím, že Petra by asi neměla důvod dávat stejné sluhy. Ale samozřejmě vše je možné.

V poslední době jsem si všimla, že Gaba jako služka a i Jana už tak neřvou, ale bohužel ten Gabin ječák je zase slyšet no a Jana je taky zase v ráži.

13
Pertule
Reagovat

Líbilo by se mi sluhovské duo Gaba a Miško. Škoda.

14
Wally
Reagovat

@Dany: Nevím, ale myslím si že spíš ne. Jak na Doda vystartoval Roman, tak něco hodil jeho dceři a v čele stolu seděla Petra. Livii dá klidně z pomsty, že vyřadila Lauru. Z chlapů nemá moc na výběr. Roman je kamarád a s Lacem si začala celkem rozumět, tak jí nic jiného nezbylo.

Zaráží mě to pole. Pokoseno mají, ale vše jim tam leží. Kdyby jim zapršelo vše shnije daleko rychleji a snáz než kdyby to obilí stálo. Vím rozkaz zněl kosit, ale Martin asi taky moc nemyslí.

15
Dany
Reagovat

@Wally: Je to možné, jen si tak uvažuji. Že by jim to uteklo? A přijde mi to hodně nespravedlivé. Škoda, že není také nějaké pravidlo, že třeba nikdo nemůže být sluhou hned dvakrát po sobě.
A nechápu, jak někdo může Michala tolerovat, nebo ho dokonce litovat. Docela jsem se bavila, když Roman vysvětloval největší lemře na farmě a možná i na Slovensku, jak je to děsné, když ostatní nepracují a ten moudře a souhlasně pokyvoval.

16
Prochor
Reagovat

15- Dany: Mně to napadlo už u české řady, že by alespoň vítěz duelu mohl být chráněný od sluhování. Michal se vrátil s rozedřenýma rukama, že mu z nich crčela krev a Líba z něho okamžitě udělala sluhu. Druhý den už Michal s obvázanýma rukama pěkně řezal dřevo a nosil vodu a to ho chtěla ještě Líba poslat na pole, aby sekal obilí. Není to moc fér.

17
galadriel
Reagovat

už som sa Vás chcela dlhšie spýtať, ako zvládate tú Petrinu východniarčinu? Rozumiete jej keď niečo rozpráva ? :)

18
JanaH
Reagovat

@galadriel: Peťa hutorí supr, mně se to moc líbí, často mne to rozesměje a kupodivu jí rozumím. Zato často nerozumím šišlání Jany a mumlání Doda. :-)))

19
Skála
Reagovat

@galadriel: Mě se ta řeč velice líbí.Moje babička byla vychodnarka a tak se slzou v oku, vzpomínám na mládí a prádnininy u ní.Nekteré slova jsem od té doby neslyšel a tak jsem rád,že si je můžu po letech zopáknou a nezapomenu na ně.Nevím jak komu, ale mě z výše uvedeného důvodu je mi to příjemné. :-)

20
Dáša
Reagovat

@galadriel:

Musím sa aj ja pridať, Petrina východniarčina je tam zatiaľ to jediné, čo ma dokáže pobaviť. Ona ako taká mi síce nie je sympatická, ale to jej hutorenie (či čo to je) stojí za všetky prachy a kupodivu jej je naozaj aj dobre rozumieť. Svojho času bola na farme nejaká, čo rozprávala po záhorácky, to sa mi naopak strašne nepáčilo a znelo mi to príšerne, aj keď sama som „západniarka“ (BA)

21
Dany
Reagovat

@galadriel: Přiznávám bez mučení, že občas ani slovo. Zvlášt, když začne nadávat a mluví moc rychle.

22
galadriel
Reagovat

Ja som tiež zo západu (MY), ale mám kolegu z Humenného, ten sa ide potrhať ako tam Peťa hútorí :D
Teraz som pozerala včerajší diel, Roman neskutočne veľa schudol. Gabika nič, tá sa mi zdá, že ešte aj pribrala, ale ten Roman fakt veľmi.

23
Dany
Reagovat

@galadriel: Nedávno dávali jak se váží, shodili skoro všichni, i Gabika. Jediná Nikola přibrala 3 kila. Bylo to nějak před týdnem, tuším.

24
galadriel
Reagovat

@Dany: hej hej pamatám si, Peťa tuším vravela 10 kíl, ale na tých babách to tak nie je vidieť.

25
Dany
Reagovat

Tak po prvních deseti minurách dnešního dílu, jsem si uplně změnila názor na Petru. O Nikole jsem si myslela své od začátku, ale to, co dnes předvedly ty dvě na poli, to byla síla. Petra je mstivá zlá ženská. At je Livia jaká je, nikomu neubližuje a to, jak jí tam hnusně pomlouvaly schválně na kameru, bylo na blití. Petra jí schválně šikanuje a to je voda na mlýn Nikole a Roman si nezapomene nikdy přiložit polínko,aby se zalíbil. Já snad začnu Livii fandit a budu si přát, aby je postupně vyhodila obě.

26
Ferda
Reagovat

Ta Petra je úplně blbá? To chtěla utajit že je kráva zraněná? Teda tahle farma mě nechává v němém úžasu. Tohle jsem ještě neviděla, a že mám všechny předešlé farmy poctivě nakoukané….

27
anonymous
Reagovat

@Ferda: Především je Martin určitě od kameramanů a produkce zpraven hned začerstva, co se všechno na farmě děje, takže tam přijíždí, a ví všechno. Takže něco takovýho je zcela nesmyslný.

28
Ferda
Reagovat

@anonymous: No právě proto mi všichni připadají jak z Marsu. Už vloni věděl hned ráno že se jim po…. ovce. Tihle letos snad žádnou farmu předtím neviděli

29
Katka
Reagovat

Každý týden jim Martin vysvětlí, jak se mají starat o zvířata a Dodo kouká jako že se ho to netýká. A to jsem myslela, že bude mít ke zvířatům vztah, když má kobylku. Ale ne. Petra taky neví, co chce. Na Martina se teda tvářila rezignovaně hned první den svého farmářování , to bude ten týden vypadat. Nejdřív bude sprostě řvát a hned potom hystericky brečet. Je negativní a to se přenese i na ostatní.

30
X
Reagovat

@Katka: Ani sa nečudujem Peti že vyzerala rezignovane pri takej bande lenivcov ved jasné že to nedajú!

31
Katka
Reagovat

Já se taky nedivím, spíš jsem byla překvapená, že jí Laura dala za farmářku, když věděla, co si s těma lenochama užila minule. Dodo je u mě línej blb. A myslím si , že Martin jim dal hodně práce, v téhle sestavě, kdy každý z nich sleduje aby náhodou nesebral o jednu kupku víc než ten druhý, to bude hodně těžké úkoly splnit. Ale mně se to dobře říká, že, když tam nejsem.

32
Skála
Reagovat

@anonymous: Přesně tak,Martin toho ví a vidí mnohem,mnohem víc než my a okamžitě na monitorech.

33
BarBora
Reagovat

Nemôžem si pomôct, ale z tejto grupy mi je nejak čudne. Oni sú nie len nemožný, ale aj nesympatický, také umraučané, premúdrelé, prestárle decká. Sympatický mi tam nie je nikto, ako tak znášam Líviu. Žiadna sranda, len idiocké kecy. A keď Petra začne krútiť hubou, mám dosť.

34
Dany
Reagovat

@Katka: FT tam dělá Romanova familie. Roman komanduje a nařizuje, kdo co udělá

35
JanaH
Reagovat

Dodo je zákeřňáček jak sviň, ty dvě Milky Livia a Nika vyjdou nastejno, ostatní škoda řeči. Jediní, koho ještě snáším jsou pomocníci, kteří se nestačili projevit. Sluhové mají tři prdele řečí, místo aby makali jak diví a všecky zajímá akorát kuřivo. Děsně nesympatická banda.

36
Katka
Reagovat

@Dany: Máš pravdu, musela jsem se smát, jak nám zase ožil. Ale na druhou stranu si myslím, že Petra umí říct do kamery, jak budou makat ale v reálu to asi neumí, rozdat práci tak jak si to ona představuje. Nemluví k nim jasně, nechá se strhnout falešnou Nikou a na Livii nenechaly nit suchou, takový bláboly, já se Petře divím. Nika spřádá okolo ní sitě , jakože kámoška a bude se okolo Petry motat a bude jí pochlebovat a donášet. To Roman to řekne přede všemi, co by se mělo a záleží na Petře, jak si to přebere. A Roman fakt je dost pohublý. A když už jsem u toho hubnutí, tak když Martin poukázal na krávy, tak jsou fakt vyhublé. Ale asi v normálu, jinak by je vzal snad domů.

37
Katka
Reagovat

@JanaH: Jestlipak mají nasušeno ořechové listí, budou tam až do vánoc a tím, jak jsou leniví to teď mohl být poslední tabák co dostali.

38
JanaH
Reagovat

@Katka: no, jak si hned rozdělovali hromádky. :-D

A to se těšili na dožínky! Že mají všecko obilí na poli je jim šumák. Blbě pokosené a nepořádně shrabané.
Když se soukal ten strejda z traktoru, lekla jsem se že jim za odměnu veze demižón. Naštěstí to byla práce. :-)

39
Dany
Reagovat

@JanaH: Já být dva týdny po sobě sluha, když jsou tam jiní, kteří ještě nebyli vůbec, navíc z pomsty, protože jsem se nenechala v duelu vyhodit,tak se taky nepřetrhnu.

40
Dany
Reagovat

A ještě něco. Udělat to někdo Petře, nemusejí týden nosit vodu, naplakala by jim do zásoby. K její povaze mi, když pominu volbu sluhů a nechutné pomlouvání Livie na poli s Nikou, stačilo její vyjádření k tomu, že farnáři nebudou moct spát v pokoji. At si spejí venku, chachacha, já budu spát v peřinách. Jestli je tam někdo zákeřňáček, tak je to právě Petra. Právě proto, že se nezdá, pořád má na krajíčku, když má něco říct přede všemi, tak z toho má trauma,, ale bokem, to nemá problém. Nebo když se dostane do ráže a nadává, to jí jde taky. Škodolibost z ní jen stříká. Jenže je to přesně ten typ, u kterého trvá dlouho, než to okolí docvakne.

41
tester
Reagovat

@Skála: no ja by som skor naopak tipoval, ze Martin sa tam ukaze parkarat za tyzden v dopredu dohodnutych casoch a inak na farmu prdi zvysoka. On to tiez nerobi pre tuzbu po prirode ale pre prachy, pri nejakej akcii minuly rok povedal, ze sa mu na to nepozera lahko, ked vidi co tam ludia so zvieratami robia, ale jeho ulohou nie je im robit mamu, otca ani policajta. On je herec, podobne ako oni.

42
Wally
Reagovat

Tak zlá a zákeřná ženská jako je Petra , tam snad ještě nebyla. Jsem psala už při jejích výlevech u odchodu Struňi jak je dobrá hééérečka. Jsem si všimla už minulý díl, když se kráva ztratila jak jí pak „pámbíčkářka“ nadávala. Ty její arogantní škleby jsou na facku. Můj Fanoušek snad bude nakonec Laci. :D Poslední dobou mi vůbec nevadí. Vzhledem k tomu, že o duelu při remíze rozhoduje FT vypadá to na ženský duel.

43
Eva
Reagovat

@Ferda: Ferdo, souhlasím. Slovenská Farma mě baví a každý rok se dívám, ale tato je fakt snad nejhorší. Petra u mne klesla a to ji ráda poslouchám pro tu její řeč. Jezdili jsme do Michalovců, na Zemplínskou Šíravu i do Humenného a moc se mi tam všude líbilo. Myslím, že Petra je fakt vypočítavá. vzteklá. Ty její komenty do kamery, samá přetvářka. Říká, že není ráda farmářkou týdne, ale to kecá, počítala s tím hned co Laura vypadla. Co říkáte, že je Laura přebarvená na blondýnu. Dle mého jí to nesluší, vypadá starší snad o 20 let. V Teleránu jsem ji málem nepoznala.

44
Skála
Reagovat

@tester: Když byla Farma 3 nebo 4,tak Markýza dávala více jak půl hodinový film ze zákulisí Farmy.Bylo tam také o Martinovi.Že tam přijíždí v podvečer předcházejícího dne,kdy má vystupovat(zahrát) svou roli.Během tohoto podvečera a večera se seznámí se vším co se natočilo od jeho poslední návštěvy.Takže je dokonale v obraze co se tam událo.Na place jen hraje udiveného,že nic neví.Přesně to samé Kvetka.Oba jsou jen herci.A co se týče Kvety,tak tá navíc má při duelu v uchu sluchátko,přikryté vlasy a tak režie ji může radit co a jak.

45
Poppy
Reagovat

@Skála: Určitě je informovaný o všem, ale, jak já to vidím, chce, aby farmáři sami (teda v první řadě FT) přiznali, co dělali blbě, co se jim nepovedlo a na co kašlali.

46
Poppy
Reagovat

Jak to, že dnes od 21:50 je Farma? Ve středu bývat přece neměla. Nebo je to jen v programu a ve skutečnosti nebude???

47
Skála
Reagovat

@Poppy: Ano přesně tak to má ve scénáři.Tak jak napsal výše tester „inak na farmu prdi zvysoka. On to tiez nerobi pre tuzbu po prirode ale pre prachy“.Navíc má svoji farmu o kterou se stará a učinkování ve Farmách má jen na přivydělání si nějaké :-) koruny

48
JanaH
Reagovat

@Poppy: v programu na stránkách Markízy je od 20.30 do 23.00 Horná Dolná.

49
Poppy
Reagovat

@JanaH: Aha, díky. Už jsem se lekla, že zas nějaká změna.

50
Wally
Reagovat

@Skála: Je to najatý komparzista, který je za to normálně placený. Celá Farma mu je ukradená. Už byl také v Soudní síni.

51
Skála
Reagovat

@Wally: Zajisté,píši něco jiného? :-)

52
tester
Reagovat

@Skála: možno je dokonca na škodu, že je „šéfom“ stále Martin, nakoľko to veľmi uberá na hodnovernosti celej „reality show“. Pamätám si prvé reality show, kedy sa na to, aby sa niečo zozadu neovplyvňovalo dosť dbalo. Teraz je to už veľká fraška, myslím že aj zdochnuté zvieratá by asi dokázali speňažiť do kafilérie a za odmenu farmárom vyplatiť nejaké zlatky. Ale tlak na náklady je neúprosný a „množina“ ľudí, z ktorých vyberali farmárov je asi tiež rok od roku chudobnejšia. Alebo by sa ešte niekto z vás dobrovoľne išiel nechať zhovaďovať od takej kreatúry ako Laci či „kvetina“?

53
surikat
Reagovat

Nikola taky není na Markýze poprvé. Byla už v Sedmom nebi, takže své zázemíčko už tam taky má. Ta bude na farmě dlouho. Pokud bude duel Livia s Nikolou, nedopadne dobře pro Livii. Jinak pro Petru i Nikolu platí – chceš-li poznat člověka, dej mu funkci-.

54
Skála
Reagovat

@tester: Máš pravdu,nároky na „farmáře“ jsou letos 25% toho jak v minulosti bývaly.Možná je to také tím,že na Markýzu byly v minulosti podávány trestní udání pro šikanování lidí a za týrání zvířat,jak jsem četl na internetu.Tak zřejmě vyměkli.

55
anonymous
Reagovat

@tester: Třeba s VV4 CZ to bylo naopak, tam realizační tým změnili (na echt manipulativní, a svoje vlastní pravidla totálně nedodržující), a tuto RS zabili…

56
Tester
Reagovat

@Skála: to kazdopadne… Ale trestne oznamenia na sikanovanie boli myslim len ako bulvarna akcia na zvysenie sledovanosti, toto maju v zmluvach dobre osetrene, horsie to maju tie zvierata – vyzeraju dost vyhladovane – za tych par dni teda asi nic moc nepojedli. Scenar s kafileriou mozno nakoniec zrealizuju. Ta recyklacia hercov je uplne trapna – staci ze maju za sebou naznak DLP (dojemny ludsky pribeh) a maju iste miesto v niektorej nasej bulvarnej telke.

57
Janica
Reagovat

Lauře změna účesu vůbec, ale vůbec nesluší. Fádní, nevýrazná blondýna, vypadá mnohem starší. A byla to taková kočka. Pomalu jsem ji pasovala na svého favorita.
Teď se mi nelíbí nikdo a Janě bych doporučila obléknout triko na společné sezení v kuchyni. Je to banda nevycválaná a lenivá.

58
Lady XL
Reagovat

@surikat: To o té funkci platí stoprocentně! To je prostě ze života.
Jinak děkuji moc za rekapy, fakt nestíhám ani z archívu sledovat. Ale zírám, co to tam máme za lenivce, ignoranty farmy vůbec! Pořád jsou na ně mírní a práce jim zatím zadávali málo. Snad se to rozjede teď. Jenže mi přijde, že je to farmářům fuk, prostě pokrčí rameny a předem řekne, že se to nestihne…!! Ať jim konečně dají trest, co jim bude fakt vadit – což je podle mne jedině tabák a pokud se prokáže, že FT nedostatečně motivoval k práci, tak bych ho zbavila imunity před volbou duelanta! Nebo tím aspoň pohrozit… Anebo mne napadá, udělat nečekanou „razii“ třeba dopoledne a kdo bude odpočívat – spát – tak toho jmenovat duelantem…. Prostě to chce zvrat od štábu, aby se probrali – snad.

59
Dany
Reagovat

@Lady XL: S tabákem bych souhlasila, ale co s těmi, co nekouří? Takový Michal, největší lenivec na farmě, třeba. Tomu by nedostatek tabáku vůbec nevadil. Musí to být trest, který by postihl všechny stejně.
Také mě dost dostalo, jak pomocníci odsuzují ostatní, že jen neradi a málo pomáhají Michalovi s trestem. Chápu, že jde o jídlo pro všechny, ale zrovna jim, kteří se prezentují jako děsně pracovití, by měla Michalova lenivost a navíc provokace vůči těm, co pracují, vadit nejvíc. Možná je to tím, že ho takhle nezažili. Pravda je taková, že zrovna Michal, by nikomu nepomohl ani náhodou, nejspíš by z postiženého měl ještě srandu. Vyvalil by se vedle něj na deku a chytal bronz. Proč ho litovat? Konečně, nejspíš poprve v životě,dělá něco užitečného.

60
tester
Reagovat

@Dany: ja si viem predstavit niekolko skvelych trestov – ktore by ani nemohli byt brane ako sikanovanie. Zobrat ohen, urobit „olympiadu“ zakladnych zrucnosti – nakrmit, vykydat, napilit drevo, pomliet muku – vzdy posledny sa stane automaticky dalsim sluhom (z kazdej zrucnosti, tj. budu mat zrazu aj 5 sluhov), ti co to robit vedia, budu mat tyzden veget resp. normalne ulohy a ti co to nevedia, sa to pri sluhovani naucia. Lebo ten system ze dvaja otroci a zvysok leharo sa jednak neda pozerat a jednak coskoro umru zvery a bude farma len o moceni konope.

61
Dany
Reagovat

@tester: To je pravda, bylo by to určitě i oživení. Takhle volba jak FT, tak sluhů závisí jen a jen na sympatiích a antipatiích jednoho ke druhému a vůbec ne na schopnostech. Laura dala Petru, jen proto, aby Petra měla imunitu, přesto, že moc dobře věděla, že je jako FT totálně neschopná, Petra zase dala za služku Livii, jen proto, že je na ní naštvaná, že se nenechala vyhodit v duelu. Ani jedné nešlo o blaho farmy, o to,aby to tam klapalo. Pak to taky podle toho vypadá. At si kecají všichni jak to tam milují a jak jim záleží na zvířatech a na zvelebení farmy. To je u všech až na posledním místě. Laura srdceryvně štkala, jak jí farma přirostla k srdci a za FT dá člověka, který není schopný, kromě udělování trestů a šikany těch, kteří jsou mu nesympatičtí, se sám k čemukoli rozhodnout, o správném rozdělení práce ani nemluvě. Petra dokáže tak akorát vysvětlit, proč to a to není hotové a svádět všechno na to, že jí ostatní neposlouchají. Kdyby se jinak chovala, možná by i poslechli. Já být třeba na místě Livie, budou žrát kapustnicu místo halušek každý den. Stejně jí zase pošlou do duelu, tak co by se honila, vyjde to úplně na stejno. To jako příklad.

62
Wally
Reagovat

Stačí sebrat oheň, pak si ani kuřáci nezapálí. Jako FT Petra rozdělovala tabák na 9 hromádek. Kdo je tedy nekuřák, ona a Michal?

63
Lady XL
Reagovat

Oheň je dobrý nápad – nebudou mít ani jídlo, mohou tak chroupat jablka. Ale on i ten tabák je trest pro všechny, protože co je horšího než kuřák, co si nemůže zapálit :-) ? To je trest pak i pro druhé… Ale myslím,že nejvíc by zabralo vyhození někoho ze hry…. a FT zrušit imunitu nejlépe už v půli týdne, aby se dostatečně bála před duelem.
@Dany: souhlasím s popisem Petry!

64
Pertule
Reagovat

@Dany: (91) plně souhlasím s výstižným popisem povah soutěžících, sedí to i za mě. Ale FARMA je RS založená na sociální izolaci skupinky lidí, kterým nejde o přežití, ale o výhru. Takže buď budou taktizovat, nebo budou jednat emocionálně, nebo „dušínovsky“ ale pořád to není o nutnosti přežít, ale o té vidině výhry. Miško taky nezačal kosit jen proto aby se najedl a nebo dostal z pole do postele. Chce zůstat ve hře. Ale je to blb co neví, že na slunku si užene úpal :D
Tím chci říct, že můžeme jen komentovat a žasnout :D

65
Pertule
Reagovat

oprava – Dany (61)

66
Dany
Reagovat

@Pertule: Pertule, to je jasný, jde v první řadě o peníze. Nicméně se právě proto ukazuje pravá povaha soutěžících. Já bych tam jít nemohla, byla bych permanentně na infarkt.

67
Prochor
Reagovat

Mně je Lívie docela líto protože jestli vyřadí Nikolu v duelu, tak půjde Lívie za služku určitě zase. A tak pořád dokola, dokud jí nevyštvou z farmy.

68
Katka
Reagovat

Já taky souhlasím se zavedením tvrdšího režimu pro farmáře. Koťata , to byl , podle mě divný dar. Uvidíme. A to, že je dal Gabině ona určitě bude brát jako že ona jediná se o ně má starat a nebude nic jiného dělat než přenášet koťata z bodu A do bodu B. A Janka jí v tom bude pomáhat. A s tabákem bych se na ně vykašlala. Není to nic nutného k životu a nakonec, můžou si balit listí nebo i seno. S Livií máš Prochore pravdu. A Michal může hrabat seno dost dlouho aby nemusel dělat sluhu ani nemohl být vybrán do duelu. Snad dnes padne z režie nějaké rozhodnutí, protože je to pořád dokola stejné. Myslím si, že odejde dcera Romana a druhý pomocník ostane.

69
Katka
Reagovat

Aha, tak Michala skolila práce. A Doda bych chytla za zadní část těla a letěl by až ke své kobyle.

70
hollyoaks
Reagovat

farma duel bude zajtra o 20.30

71
divačka
Reagovat

ajaj..chtěla jsme si pustit včerejší Farmu a hlásí mi to najednou,že nelze spustit mimo SR? ach jo

72
Poppy
Reagovat

@hollyoaks: Takže normální Farma je dnes ve 22:00 a duel zítra 20:30.

73
Pertule
Reagovat

@divačka: mě se tam objevila hláška:
Ľutujeme, požadovaný obsah nie je možné sledovať mimo územia SR
z dôvodu licenčných práv
ale normálně se spustilo přehrávání. Akorát jsem to shlédla s tímto nápisem :) Takže jsem zatím v obraze o dění na Farmě.

74
iv
Reagovat

Že do duelu půjde Dodo, beru za hotovou věc. S ostatními neumí moc komunikovat, argumentuje zpravidla hloupě. K nikomu nemá bližší vztah, celé dny je dotčený a ukřivděný, doplácí na to zvířata :(.
Jsem zvědavá na volbu druhého duelanta, tomu budou přát vítězství farmáři víc, ať to bude kdokoliv. Pole dokončili, mohl by vybrat Michala…, i když častěji se dostával do sporu s Romanem, poslední zbývající Laco mi připadá málo pravděpodobný.

75
hollyoaks
Reagovat

@Poppy: Presne tak dnes je normálna Farma o 22 h zajtra duel o 20.30 h zajtra

76
hollyoaks
Reagovat

Dnes o 20.37 h je špecial Moja mama vari lepšif ako tvoja kde budú variť Hetešovci a Bučkovci

77
hollyoaks
Reagovat

Dnes na Jojke o 20.37 h je špecial Moja mama vari lepšif ako tvoja kde budú variť Hetešovci a Bučkovci

78
Johana
Reagovat

Mě teda zatím nejvíc zklamal Dodo svým chováním ke zvířatům po tom, jakou love story se svou kobylkou předvedl. Myslela jsem, že pokud má někdo rád zvířata, tak má rád všechna zvířata a nenechal by krávy, husy a prasata o hladu a žízni.
Laura byla pro mě jediná z této Farmy sympatická a rozumná ( možná se jen nestihla projevit ) a když už vypadla, je mi úplně jedno, jestli se tam ta banda lenivců a pomlouvačů zaživa požere…a pomocníci do té bandy zapadli taky jak prnahr.
Je to jen pár týdnů a už je jejich ,,péče“ o zvířata na hraně. Krávy bych jim okamžitě odebrala, ať nemají mléko.
Zajímalo by mě, kde pořád berou to kyselé zelí. V minulé farmě si ho museli naložit sami.

80
Katka
Reagovat

Včerejší farma – nuda.
a souhlasím s Evou. Kdyby moje dítě bylo nemocné, nějaká farma by mě nezajímala. A takovou dobu nevědět, jak je na tom nemocné dítě, to je od Petry nezodpovědnost. Ona , které se sesype na farmě z každé kraviny nemá šanci ji vyhrát. S nějakou hrou na city tam neobstojí.

81
Dany
Reagovat

Petra Bejdová (30) patrí medzi najcitlivejšie ženy v markizáckej reality show Farma. K všetkým sa snaží byť férová a ľudská.
————————————————————————
A to si já právě nemyslím. Je ubulená a že ten, kdo slyšel její vyjadřování o Livii, si nemůže dělat iluze ani o tom, že je férová a lidská. Z mého pohledu je to pomstychtivá a škodolibá ženská.

82
hollyoaks
Reagovat

pozor zmena farma dnes o 21.45 h

83
jenkaa
Reagovat

A tak to je tezke,,,,,,,pokud je o dcerku postarano a peníze by ji pomohly k lecbe…to si vůbec netroufam soudit…..s tou Livii to projely, nic méně, porad je vse na zacatku a obrazy lidi se muzou u každého z nas menit, Petra je pracovita,,,a takovy komentar, ze to je ok, ze se dela loznice , když ja spim jako farmarka…na tom nic není, si myslim. Zatím přes všechny pocity relativni, mi nejvic nesedi Dodo snad, pak ten,co dostal co dostal trest……horsi je, ze nemam favorita/tku.

84
Dany
Reagovat

Docela jsem zvědává na duel /mimochodem, nevíte někdo, V KOLIK SKUTEČNĚ dnes bude?/.

85
Hanka
Reagovat

Zkusila jsem si pustit včerejší Farmu. Také mi naskočilo, že to nejde, ale pak se to skutečně spustilo a když jsem to dala na celou obrazovku , tak zmizel i ten nápis.

86
Wally
Reagovat

To jsou zase reakce na zabití kachny. Petra nemůže sníst nic co bylo na dvoře. :D Hysterčení bych čekala u Laciho, který sám podřezával a ne u téhle „pracovité a milé“.
Jestli je Michal zpět tak by mohl jít do duelu, nechyběl by mi ani jeden.

Ve vizitce má Petra , že je rozvedená a v upoutávce o manželovi taky nic jen děti a maminka.

87
Dany
Reagovat

@iv: Nemyslím, že každému budou farmáři přát vítězství v duelu víc než Dodovi. Není sice také podle mého gusta, ale ke svým náladám má v posledních dvou týdnech, podle mě, i důvod. První týden ho sekýrovala, mnohdy naprosto zbytečně, Nika, která se chovala přesně podle rčení, dej blbci funkci a bude z něj ředitel zeměkoule. A druhý týden ho Petra zvolila znovu za sluhu, z čiré zlomyslnosti, protože zrovna ted dobře vychází s Nikou. A neustále se do něj naváží Roman, který se pasoval na permanentního FT. Zase nebýt Doda, ještě ted by jim krávy běhaly po louce,, protože všichni ostatní, včetně největších gerojů Romana a Tomáše z nich mají bobky a když bylo potřeba krávy zklidnit a ustájit, ani se k nim nepřiblížili, jen Roman vysvětlil, jak je to nebezpečné a Doda v tom nechali. Roman jako sluha, by je ani nepodojil, ten má jediné štěstí, že sluhou nebyl, jinak tedy nevím, jak by to dělal.

88
BarBora
Reagovat

Líviu, Doda a Gabu ako tak znášam, ostátní sú mi strašne proti srsti. Tibor bol v mudrovaní len Romanov slabý odvar a aby nestačilo, ešte tam R. pošlú aj dcéru. L. A D. skôr obdivujem, ja by som k niektorým vedela byť protivnejšia. Sú tam 4 týždne a L. už bola 3x slúžkou a D. 2x sluhom .
A nepretrhne sa tam nikto, aj keď robia. Pracanta sa už Petra zbavila, keď odíde aj Dodo, ktorý to s kravičkami vie, som zvedavá, čo sa bude diať. Laco už jednu dochrámal, chuderku.

89
Wally
Reagovat

@BarBora: Já to mám přesně naopak :D

Kdo chce znát výsledek duelu tak na FB už k tomu jede debata.

90
BarBora
Reagovat

Nie je mi celkom jasné, ako je to so zveratami. V minulých F. sluhovia ich síce museli obriadiť, upratať po nich, ale cez deň sa starali aj ostatní, len kuchyňa bola striktne vymedzená. Krava koľko vypije za deň? Ak by to mal robiť len sluha, ako to má stíhať? Nič iné nerobiť, len behať s kýblami ku kravám na pašu, ja sa tomu Dodovi zas tak veľmi nečudujem, on je skôr chacharik, žiadny svalovec, nezvláda to a nechce si to pred ostatnými priznať, tak reaguje nevhodným spôsobom. Ale môžem sa aj mýliť.

91
Eva
Reagovat

@Dany: V programu na TV Markíza je psáno, že Farma začíná ve 20.30 hod. , tak snad to tak bude. Včera jsem Farmu neviděla, ale v programu bylo, že začíná ve 22.OO hod., ale mám dojem, že začala už ve 21.45 hod. protože ve 22.00 jsem si telku pustila a Farma už běžela, potom jsem při reklamě usnula :-)

92
Dany
Reagovat

@BarBora: To, že tam dali Romanovu dceru, je velmi nefér. Je to pro oba velká psychická podpora a všichni by v tomto měli mít stejné podmínky. Tak bud udělat farmu z rodinných příslušníků, nebo z jednotlivců. Ale takhle je to na hlavu. A i když třeba jeden z nich vypadne, pořád tam strávili docela dlouhou dobu společně, což ostatní nemají. Docela bych si přála, aby si Dodo vzal do duelu Romana a vyhrál. To by zase byly ksichty, Petra by si zaplakala, Nika zamadávala a FT bychom měli Nikolu Romanovnu.

93
Dany
Reagovat

Jo a za sluhy pro změnu Liviii a Doda.

94
Poppy
Reagovat

Mně je v této fázi nejprotivnější Jana. Bohužel bych vyjmenovala víc těch nesympatických než sympatických – po Lauřině odchodu už jen spíš koho snáším. Petra mi až tak hrozná nepřipadá, podobně Gaba, když mluví na kameru (ale ten její ječák jinak je hrozný). Tomáš je podle mně mudrlant až na půdu, z něho bude časem typ Romana.

U Nikol mi vadilo, jak poplakávala nad chuděrkou Michalem.

Jsem zvědavá, koho si vezme Dodo do duelu – nejspíš Romana a Dodo nás bude dál oblažovat svým nicneděláním a posedáváním. Taky by si mohl vzít zesláblého (pokud se jen neopaloval) Michala, to by mi bylo jedno, kdo by šel domů.

Ale co mne udivuje – ty silné(?) vazby na to, odkud pocházím. Prostě jsme z jedné doliny, tak bychom měli držet spolu. To se teda musím smát!

95
Skála
Reagovat

@Wally: Prosím tč,můžeš sem dát adresu?Já to nemůžu najít.

96
Wally
Reagovat

kdo nechcete znát výsledek, tak dělejte , že nic nevidíte :D
@Skála: https://www.facebook.com/MarkizaFarma?ref=ts&fref=ts

97
Wally
Reagovat

@Dany: Nikola nemůže být FT, tedy pokud to dnes nezmění, je stále pomocník.

98
BarBora
Reagovat

@Poppy: Východniari takto naozaj fungujú. Jeden sa dostane do nejakej funkcie a už za sebou ťahá ostatných. preto je aj kopec chumajov na riadiacej pozícii, len preto, že je z východu. Zvyšok národa takto nerozlišuje.

99
Dany
Reagovat

@Wally: Jasný, ale pole je pokoseno, myslím, že dnes ofiko udělají z pomocníků soutěžící.

100
JanaH
Reagovat

Už v minulých Farmách byli přece rodinní příslušníci. Proč je kolem toho letos takové drámo?
A je mi šumák, kdo vypadne, pro mě za mě by mohli letět po dvojicích, aspoň by se to tam rychleji vyčistilo. :-)

101
JanaH
Reagovat

Minulý týden mne trochu zamrzela Laura, hlavně když jsem to věděla cca 10 dní předem. Od té doby na ten posratý fb nelezu. :-D
Co z toho kdo má, když může něco vyžvanit předem… nechápu.

102
Skála
Reagovat

@Wally: Děkuji.

103
iv
Reagovat

@Wally: No jo, také jsem si na Fb včera nechtěně přečetla jméno vítěze v nevyžádaném komentáři jednoho „inteligenta“, který si předplatil voyo, zajímaly mě pouze postřehy a názory pro porovnání se svými. Na Panáčkovi by se něco takového stát nemohlo:), o duelový výsledek předem jsem nestála – moje blbost:), na další dění se dnes asi podívám i tak.

104
BarBora
Reagovat

@JanaH: Ja si spomînam len na jedných manželov a za chvíľu boli preč (ona kvôli jednej buchte). A obaja tam boli od začiatku, nie že po pár týždňoch poslať oddýchnutú podporu. Ale ani tí manželia tam nemali byť, buď jeden, alebo druhý, nie spolu. Tá Nikola mi ako osoba nejak urputne nevadí, ale nie je pre šou žiadnym prínosom a plačka tam už je. A ako už spmínala Poppy, tiež mi akosi nesedel ten jej rev nad chudáčikom Miškom.
A už mi tiež lezú na nervy tie večné zmeny vo vysielacom čase, začiatok som nevidela a na archív im kašlem.

105
JanaH
Reagovat

@BarBora: ve druhé řadě byla matka s dcerou Frčkovy.

106
Dany
Reagovat

@JanaH: Není to drámo, jen mě to přijde nefér. A to vždycky, ne a v téhle řadě

107
Dany
Reagovat

@JanaH: Není to drámo, jen mě to přijde nefér. A to vždycky, ne jen v téhle řadě

108
Poppy
Reagovat

@Dany: Myslím, že co je fér a co ne, to není pro režii důležité. Naopak (bych řekla) – záměrem je popíchnutí ostatním. Vždyť i ty dopisy chodí tak, aby tam někdo brečel za bukem, že ještě žádný nedostal, zatímco někdo jiný už nejmíň dva.

109
Poppy
Reagovat

@JanaH: Jsem ráda, že jste upozornili, že na fb je jméno druhého duelanta a vítěze – to tam samozřejmě nepolezu. Doufám, že to sem nikdo nepostne.

110
BarBora
Reagovat

@JanaH: Máš pravdu, na tie som zabudla. Našťastie, aspoň jedna z nich bola za chvíľu preč, podobne to (asi) aj teraz bude tak. A keď už posielali pomocníkov, mohli poslať niekoho zaujímavejšieho, Tomáš je ako Roman v mladšom vydanî, nie že by aj niekedy nemal pravdu, ale je strašne otravný a ani trochu zaujímavý. Humor túto farmu zďaleka obchádza. Dá sa aj pracovať, aj sa zasmiať, na tie premúdrelé floskule je kto zvedavý?

111
Poppy
Reagovat

Výběr farmářů byl tentokrát tak děsný, že si tu všichni svorně notujeme ? :-DDD

112
galadriel
Reagovat

Na tohtoročných farmároch sa mi páči, že keď dostanú úlohu, tak ju neodfláknu, len aby to mali hotové, ale vyhrajú sa s tým. Má farmárska izba, čo robí Roman, je podľa mňa úplne parádna, senník, vlastne aj tá sprcha, zavlažovací systém, gánok….pekné to je.
Minuloročná farma si spomínate? Krivé prístrešky, dosky použité tam, kde nemali, malý husín,….stále čosi.

113
BarBora
Reagovat

Galadriel: Tá izba je pekne urobená, ale čo sa týka množstva práce a zvierat sa z minulou f. nemøžu porovnávať, navyše minuločných farmárov úplne nezmyselne vyhladovali. Títo si ale aspoň dali poradiť, čo minule nebolo. Ale prečo nič nestíhajú? Veď tie úlohy… nič moc, až na to pole, ale to mali aj predchádzajúci. Malé svinky, husy, zopár kráv a sú z toho hotoví. A v upútavke už Roman jajkal nad novými kravičkami.

114
iv
Reagovat

@Poppy: Jasně, v tom je hlavní úkol pro režiséra – přesně vybalancovat občasné porušování pravidel, občasné zvýhodnění někoho, viz třeba ta rodinná posila, nebo naopak něčí lehkou šikanu.
Romanově dceři musí být někdy nepříjemné poslouchat jeho kecy a rozčilování se a raději by jistě dál soutěžila jenom sama za sebe.
K pravidlům – dokud na farmě kvůli něčí neznalosti nebo chybám netrpí zvířata, tak se zas až tolik neděje.

115
JanaH
Reagovat

Poppy, iv : přesně tak, je to taky sociální hra (a možná důležitější, než pracovitost a pod.).

Bylo by strašně jednoduché lenocha, šikanistu nebo provokatéra okamžitě vyhodit, jen ať si pěkně poradí sami mezi sebou, Borisové ať korigují, co je přes čáru.

116
chriss
Reagovat

víte že jde ted farma v TV?
v programu ani tuk

117
mirka
Reagovat

muže mi prosím Vás někdo poradit jak napsat některému učastníku farmy dopis???pište prosím na miroslavakratinova@seznam.cz,díky

118
BarBora
Reagovat

Bol mi ako otec …. búúú…… bol mi ako otec ….. búú… bol mi ……………
Bol to správny chlap,…… bez neho sa farma nezaobíde…….
Nevedel kosiť, nevedel so zvieratami a technické veci robil s Dodom, kým toho na poslednę dva týždne nefúkli za sluhu.
Modré z neba markizáci zrušili a teraz to má suplovať farma? Dúfam, že to bol len jeden výkrik, inak s tým seknem.
Som rada že Roman vypadol a nič na tom nemení ani to, že kvôli zlatej vagíne odrazu označil Líviu ako svoju srdcovku, skôr si myslím, že chce vraziť klin medzi ňu a Doda, čo by „čiernu ovcu“,či ako ho to označil v rozlúčkovom liste. Dodo má vlastnú hlavu a to nevedia prekusnúť, možno je výbušný, ale aspoň to nie je taký premúdrelý magor ako Roman a Tomáš.
A Petru nemôžem už ani cítiť, ale možno bude FT opäť ona.

119
Poppy
Reagovat

@BarBora: Podle mně byl Roman mudrlant a všeználek, ale Dodo byl lenivý týpek, který mi poleze na nervy víc než by lezl Roman. Ten aspoň něco dělal, Dodo se zašíval, kde mohl.

A to teda bude veliká sranda, pokud bude Peťa zas FT a tudíž i stejní sluhové. Je třeba pomstít ty vyhozené :-D

120
BarBora
Reagovat

@Poppy: A ako vieš, že nič nerobil? Z rečí? Ja som ani Romana moc robiť nevidela, viac vyprával. Dodo musel robiť, navyše mám pocit, že to nie je taký rozprávkar ako mnohí z nich. A že sa šetril a nechcel sa vysiliť? Toto je už na farmách štandard, keď má îsť do duelu.
Akonáhle Martin odišiel, tak všetci si tam dali pohov, sluhovia aspoň ten základ uroibiť museli. A teda ten zvyšok sa tiež nepredrel, ale odporní vedia byť statočne, hlavne k sluhom. A Romanova dcérenka sa tiež predviedla – „ten odporný, smradľavý pes“ (akože Dodo). Aký otec, taká dcéra.

121
BarBora
Reagovat

A všimli ste si podobu Doda s jedným, už nebohým slovenským hercom a režisérom?

122
Poppy
Reagovat

@BarBora: Vím, že střih dělá hodně, ale sám Dodo prohlašoval, že se v práci bude šetřit. A to ještě do duelu nešel. Já si myslím, že proti jiným Farmám tentokrát sluhové neměli až tak moc práce a ty Dodovy výmluvy, např. že kdyby viděl, že se krávy půjdou napít, vodu by jim pak donesl, to bylo trapné.

Prostě v rámci hry jsou sluhové ti nejnižší a poslední, mají poslouchat a dřít. Pokud nejsem ochotná hrát, nemám tam co dělat.

A považuju fakt za trapas (Boris?) že vyšlo najevo, že Roman tam šel coby podpora jeho dcery.

Ale dost mně udivivuje Lívia. Na jedné straně – jak může být děvče v kuchyni tak nepoužitelné – to je děs. Na druhé straně, že tu kritiku brala celkem vyrovnaně a dokonce věřila, že ji Roman měl rád – no tomu moc nerozumím.

123
kozlík matěj
Reagovat

Mně to přišlo, jako kdyby Romanova dcera byla ta, která měla hrát od začátku, ale z nějakého důvodu nemohla, tak dostala podmínku, že ji na čas někdo zastoupí (a pak se to nějak dořeší s tím, zůstanou-li oba). Ty řeči, že Roman venku všechno nechal a kvůli dceři se obětoval a taky jak Květka řekla, že se tam Nikola chtěla dostat už několik let – tomu odpovídá. Ale je to jen má domněnka.

124
galadriel
Reagovat

Škoda Romana, Dodo mi nesadol, tými svojimi rečami pri stole na Tomáša ukázal, že s ľuďmi vravieť nevie, preto mu to ide najlepšie s Lucy. Tá pohŕdavosť mi nesedí, obetovala by som ho hneď za kohokoľvek vypadnutého.
@kozlík matěj: mám rovnaký názor.

125
galadriel
Reagovat

@Poppy: Lívia s úsmevom povedala, že ona si z toho nič nerobí, ani z riadu, ani z múch v plackách, aspoň ju nedajú za sluhu znova.

126
jenkaa
Reagovat

Tak Roman mi překvapil s tou závěrečnou řečí a to velmi mile. Škoda, že vypadnul. Mně osobně je pořád nesympatický Dodo a musím konstatovat, že i Jana. Ta se snad neusměje, jen zahořkle pomlouvá zatím.

127
Dany
Reagovat

@BarBora: Moje řeč. A myslím, že po tom, co jim řekla Kvetka, tedy vlastně Livii, o tom, že je už třetí týden ze čtyř služka a že tedy klobouk dolu, jí tentokrát nedají. Mám obavy, aby FT nebyl „napravený“ Miško. Kdyby Roman mohl dát dceru, je to jasné, ale jí ani Tomáše nemůže, Doda nedá v žádném případě, Laciho také ne, z chlapů zbývá Michal. Mám dojem, že bude FT muž. Uvidíme.

128
Prochor
Reagovat

Jestli Roman udělá farmářkou týdne Petru, tak je Lívie služka po čtvrté. Jsem přesvědčený, že Petra nemá vůbec soucit ani charakter.

129
Dany
Reagovat

@Prochor: Prochore, já tohle tvrdím od začátku. Jenže Petra je ten typ, který ostatní jen těžko a většinou pozdě prokouknou.

A jen tak mimochodem, těm, co říkají, že Jana křiví hubu, Petra to dělá mnohem víc a kdykoli promluví.
A ještě jsem tak přemýšlela o FT a beru zpět, že to bude muž. Znovu jsem si pustila upoutávku na další díl a vypadá to na opět na Petru nebo Nikolu, podle toho, jak to tam za ně „galantně“ rovná Tomáš, který tedy FT rozhodně není.

130
Poppy
Reagovat

@kozlík matěj: No ale stejně přišla později. Tak jak jiní pomocníci nebo ta další várka, co nás ještě čeká. A nikdo tam nikdy neměl předvoj z rodiny.

132
Poppy
Reagovat

@galadriel: Galadriel, velké díky za tvoje bezvadně podrobné rekapy :-)

133
Dany
Reagovat

@Skála: Sympatická dívčina. Jen mě trochu zarazilo, jak řekla, že jsou tam všichni zlí a neudělala žádnou vyjímku. Čekala bych, podle toho, jak vyváděly s Petrou jaké jsou kámošky, že alespon jí z toho vyjme. Evidentně je opravdu všechno jinak, než co se ukazuje nám.

134
Dany
Reagovat

Opravuji, neřekla, že jsou všichni zlí, ale že všichni dělají zle. Což je přeci jen rozdíl. Ale to, že že bych čekala, že z toho vyjme Petru, se kterou si, alespon podle toho, co jsme viděli, šly hodně na ruku, se nemění. Musí to tam být fakt psycho, člověk, který má alespon zbytek mozku v hlavě, to tam nemůže ve zdraví vydržet. ne práci a nedostatek, ale žít mezi tou bandou, kdy nemůžete nikomu nic věřit.

135
Janica
Reagovat

No, jsem taky velmi zklamaná, že se vrátil Dodo. Je lenivý, zlomyslný, těžko pro něj nacházím dobrou vlastnost. Roman mi přijde jako správný chlap, je pracovitý, umí se vyjadřovat, zřejmě proto mluví často na kameru. Zatěžko mi přijde přítomnost jeho dcery, i když je sympatická. To bylo pro oba výhodou. O Janě si myslím, že je falešná jak pětník a Livie líná princezna, která zatím nic moc neumí. K ostatním mám postoj
indiferentní, A letošní Farma je stále nemastná neslaná.

136
Wally
Reagovat

@Dany: V pondělním rozhovoru Petru strašně chválila a vyzdvihovala. Také tam mluvila o tom, že bydlí v obrovském dvojpodlažním domě, tak mně překvapuje její těžký život. :D
Borisům se asi nelíbil odchod Romana, proto se zatím nic neděje s pomocníkama. Asi se tam Roman bude nějak vracet. To by odpovídalo i z rozhovoru Laury, že výhru přeje Petře nebo Romanovi.

138
BarBora
Reagovat

To je ten malý, dotykový display, pardón.
Začiatok mala byť reakciá na kozlíka mateja, prilepte si to ku koncu. Proste, momentálne u mňa zátiaľ vedú L+D+G, ale moc sa vyberať nedá.

139
Dany
Reagovat

@Wally: Co se týče Romanova návratu, mám stejný pocit. Že Tomáš tam nebude chtít zůstat, odejde a vrátí se Roman.

140
surikat
Reagovat

Dodo mě baví. Nevím, proč je za nejhoršího a líného. On jen nahlas říká to, co si ostatní myslí. Livia je taky celkem fajn. Odkud oni nosí tu vodu? Z jaké dálky? Vždyť tam je obrovská spotřeba vody, korýtek je tam mnoho a jedním kýblem se nenaplní. Tahání ze studny je taky práce pro chlapa. Voda do kuchyně, voda na koupání, voda na praní…kdo to tahá? Z jednoho kbelíku se neumejí ani vlasy a děvčata jsou stále upravená. Na duel jsou všici vymydlení, vyžehlení, čisťoučcí…není v silách dvou sluhů natahat takové množství vody pro všechny. No, možná mají servis bokem, když se nikdo nedívá…

141
galadriel
Reagovat

@BarBora: už minulú farmu sme mali iný názor na súťažiacich, takže nič zvláštne, že je tomu aj túto. A myslím, že s očami a ušami nemám nič ;-)

142
BarBora
Reagovat

@galadriel: To je űplne v poriadku, ale ako sa taký Roman vyjadruje, jeho dcéra, Petra, Nikol, … to už nepočuješ? A čo takého tam Roman, Romanovna, Mišo, Laco,… urobili? Sluhami ešte neboli, ale ústa majú plné planých drístov a znevažovaní.

143
BarBora
Reagovat

S tým Romanom nestrašte. Ale pokiaľ chcú Petru silou mocou tlačiť ďalej, tak Roman sa priam ukážkovo ponúkal. Že by to nebolo až také spontánne? Vedel čo robí? Uvidíme.

144
Skála
Reagovat

@BarBora: Myslím si,že s tímto názorem jsi v menšině. :-)

145
Poppy
Reagovat

@BarBora: Samozřejmě je blbost, že Petra je zase určila za sluhy – hlavně Lívii. Odnášejí to všichni, protože musí jíst blafy.

Vím, že musíme vzít v úvahu, že nám štáb ukazuje jen to, co chce, ale letos je to většinou jen jejich posedávání. Nakonec sám Laci kritizoval, že jak se udělá kuřácká desetiminutovka, je z toho hodina. Myslím, že dost tam pracovaly Laura a Petra – shodou okolností obě nekuřačky. Asi i Gaba jako služka (pokud si to nepletu, kdo sloužil 1. týden) pracovala ostošest.

Ale Dodo se fakt fláká – možná je ve skutečnosti pracovitý, jenže je naštvaný a na ty zvířata kašle. No a spící princezna Lívie toho moc nenadělá, takže je sám na leccos, kde by mu šikovná parťačka mohla pomoct.

146
galadriel
Reagovat

@BarBora: ale ja ti predsa nevyvraciam tvoj názor, nemám problém s tým, že máš obľúbeného Doda….ja nie, to je všetko. Snáď to tu napísať ešte môžem :-)))

147
Dany
Reagovat

@BarBora: Jestli se mohu vtírnout do hovoru, musím říct, že mám stejný pocit jako BarBora. Tady je sluhovství za trest, někdo je FT nesympatický a šup, může si být jistý, že sluhování ho nemine. A že si ho navíc FT, zvláště pokud to bude Petra nebo Nikola, náležitě užije. Ani jeden z kritiků sluha nebyl, takový Roman nebo Tomáš, kdyby měli dojit, tak mají krávy zánět vemene. O Nikole Romanovně ani nemluvě. Ta se několik let prý snaží dostat na farmu a zvířat se bojí jak čert kříže. Pro mě naprosto nepochopitelné, to si myslela, že tam budou chovat papoušky, nebo co? Také ty pláče, že se chtějí s tatínkem užít je divadlo největší. Pokud si může udělat volno na farmu, mohla si ho udělat i bez farmy a přijet na čas domu.
Co se týká Romana, dost mě zaujalo jeho hodnocení od Gabiky. A když jsem si to promítla zpátky, zdá se mi, že ohledně jeho povahy měla peavdu. Ten, kdo ho poslouchá a vzhlíží k němu, má to u něj dobré a má klídek, včetně neskutečně líného Michala,ten, kdo se mu vzpírá, je černá ovce. Nikdy jsem ho neslyšela, že by se obul do kamaráda Miška za to, že ženský makaji a on se nestydatě válí a ještě se jim směje do obličeje.

148
Wally
Reagovat

Sluhové D+L jsou jak trest štábu. Lidi se nanajedí, zvířata nenapijí. Dodo má na starosti pouze zvířata. Pár polínek na vaření. Dřív museli sluhové hlídat v noci oheň, bylo daleko víc práce okolo zvířat. Voda snad není takový problém. Mají studnu, mají nádoby na vodu i trakař, kde to vozit.

149
JanaH
Reagovat

@galadriel: sis dovolila moc! :-D

150
galadriel
Reagovat

@JanaH: Občas sa mi zadari, to vieš, učila som sa od tých najlepších z klubu :-D

151
JanaH
Reagovat

@galadriel: jj, je to znát. ;-)

152
JanaH
Reagovat

Aha… takže FT by měl určit za sluhu toho, kdo je mu nejvíc sympatický, s kým si nejvíc rozumí a koho nechce ohrozit a potencionálně poslat do duelu a domů.
Jsem to ale naiva… :-DDD

153
Dany
Reagovat

@JanaH: Ne, nicméně Petra si protiřečí. Když byla FT poprve dala sluhy, jak prohlásila, schválně ty,kteří byli pracovití . A druhý týden třeba Livii za to, že vyhodila v duelu Lauru, ani se tím netajila, řekla to naprosto otevřeně, že je to z pomsty. Jak malé dítě. To má za to, že vyhodila Lauru a to víš / k Nikole/, že si jí užiju. To vám ušlo? A ti, co si to ani nezkusili, kritizují nejvíc. Možná by nebylo od věci, kdybychom měli s čím srovnávat.

154
BarBora
Reagovat

@galadriel: Dodo nie je môj obľúbenec, je to len selekcia z tej bandy, keďže na výber moc nie je, t.j. porovnávaním s ostatnými. Dôvody sú jasné z mojich príspevkov.
Poppy, ako vieš, že nerobí? Lebo nám to neukážu a ostatní tak vravia? Opakujem, tam sa robotou nikto pretrhnúť nejde, o to viac o nej hovorí, viď Roman, Laco, Petra, Nikol,…. Lívia s Dodom sa tej svorke musia stále len brániť, tým nechcem povedať, že robia viac, než oni. Nech si už to sluhovstvo vyskúšajú aj ostatní a uvidíme.

155
Skála
Reagovat

@JanaH: Tak to už jsme dva naivy. :-) Přesně tak si to někteří tady představují.Ach jo. :-))

156
JanaH
Reagovat

@Dany: neušlo. Ale podle mne je to v naprostém pořádku.

157
JanaH
Reagovat

@Skála: no co už. :-D Mně ale nevadí být za naivu.

158
galadriel
Reagovat

Každopádne by som za sluhu dávala ženskú, ktorá by ma mohla ohroziť, keď som farmárka a mam imunitu. Lívia to nie je, Nika je malá, dala by som Janu.
Roman predpokladám dá Peťu za farmárku, tak som osobne zvedavá.

159
Wally
Reagovat

Na FB už je opět znám FT, kdo to nechcete vědět, tak tam nelezte. :D

Je to tam jedna velká sebranka. Nikdo se nepředře. Akorát někteří vynikají pomlouváním ostatních na kameru a přeháněním.

Jsem včera neviděla, řešila se tam ještě nějak ta kachna? Myslím, jestli už proběhlo „vraždění“ a konzumace. :D

160
Poppy
Reagovat

@BarBora: Já vycházím ze dvou skutečností – FT má rozdělovat práci a mít takový respekt, aby ho poslechli. A podle toho je posuzováno jeho vládnutí. Podle mne se Petra v mnohém vylepšila oproti předcházejícímu velení. Úlohou sluhů je sloužit a poslouchat FT. Proto spí jinde, nejedí s ostatními a prostě jsou na farmě jakýsi robotný póvl.

Vtip je v tom, že se lidi prostřídají a zažijí si leckdy obojí postavení. Tady je to nějak jinak.

Sama píšu, že vše nevidíme, ale v porovnání s předchozíma Farmama mají tihle sluhové o dost míň práce (nebo aspoň doposud měli) a Dodo si pokuřuje na lavičce, diskutuje s FT, jestli mají krávy hlad nebo žízeň atd. Takže z toho usuzuju, že Dodo moc nepracuje. Vůbec neříkám, že nedělá nic celý den, ale sluha je špatný.

161
Poppy
Reagovat

@Wally: Vraždění proběhlo, ujal se toho Laci a myslím Nika mu sekundovala, ale nějak si nevzpomínám, že by si na ní už pochutnali.

162
BarBora
Reagovat

No, ale že Petruška vyhadzuje svojich najväčších obľúbencov jedného za druhým ste si všimli?
Tie potoky sľz jej neverím, patrí to síce k hre, ale mne tento štýl hry vôbec nesedí. Mám rada pracantov, ale tam už žiadny nie je.

163
Skála
Reagovat

@galadriel: Přesně tak.Pod to se podepíši.Vítej ve klubu naivů.Už jsme tři. :-)

164
galadriel
Reagovat

@BarBora: čo mala Petra s tým, že si Lívia vybrala Lauru a Dodo Romana? Struno ide aj na jej vrub, no nebola jediná, ktorá ho dala do duelu. O tom, či bude ženský, alebo mužský duel nerozhodovala ešte ani raz keď bola farmárka, nejak mi uniká pointa.
@Skála: som rada v tejto spoločnosti ;-)

165
Wally
Reagovat

@BarBora: A jaký podíl měla na vypadnutí Romana? Nevolila ani prvního natož druhého duelanta. Kdyby bylo na ní tak byl určitě ženský duel. To samé s Laurou. Tam se bála sama a volila Doda.

166
BarBora
Reagovat

Poppy, ale veď to celé komandoval Roman, akonáhle dostali mince…. koniec, to napokon povedalaaj Petra a nepohla s nimi.
Roman komandovať vie, ale ani tú jednu izbu aj s pomocou nedokázal urobiť. Ale to už akosi neviete spracovať.
A to už nehovorím o tej jeho nechutnej debate za stolom smerom k Lívii. Myslím, že Gaba ho vystihla presne. Jeho slniečkovou rozlúčkou sa oklamať nedám.

167
Johana
Reagovat

@Dany: naprostý souhlas…a vlastně tím pádem i s BarBorou. Romanovi se nepovedlo za ty čtyři týdny mě oblbnout a ani jeho včerejší závěrečné řeči mě nedojaly. Pasoval se do role Patrona farmy se svým věrným stádečkem…i ty neposlušné, černé ovce vzal včera na milost a odpustil jim jejich hříchy. Bojím, bojím, že za pár dnů bude zpátky.
Ne, že bych Doda musela, ale jsou tam daleko horší podvraťáci a za mě tomu vévodí Nikola s Tomášem.
Škoda, že se štábu nepovedlo do téhle nudné squadry propašovat alespoň jednoho sympaťáka-čku, s kterým by bylo trochu srandy.
Tibor, ač byl jakej byl, občas pobavil a o Rezovi ani nemluvě…ten mě bavil pořád.

168
BarBora
Reagovat

No, na to vyhadzovala mali byť apostrofy, hneď ste to vzali doslova. Jasné, že ona ich nemohla priamo vyhodiť, ale všetky jej rozhodntia ako FT, alebo pri hlasovaní k tomu viedli. Naozaj si myslíte, že čakala, že si Dodo, ktorý je tam z nich asi najchytrejší vyberie Miša alebo Laca, keď tam má Romana?

169
Poppy
Reagovat

@BarBora: Roman není můj fanoušek, jen bych byla spokojenější, kdyby z téhle dvojice vypadl Dodo. Taky bych ráda zažila Romana jako sluhu – jistě by to bylo zajímavější než jeho moudra do kamery.

170
Prochor
Reagovat

135- S hodnocením Lívie nesouhlasím. Moc dobře jsem si všiml, že když pracovala s Romanem, tak neřešila,(na rozdíl od Romana) kdo bude ráno pracovat bez snídaně. Byla nastoupená s trakařem na svoz obilí a poslušně čekala na příkaz kdy se vyrazí zatím co Roman jenom blbě kecal, že se s každým vyspala (pomluva ubohá). Lívie není líná. Neumí sice vařit ale líná není a snaží se. Třeba s lemrou Michalem nebo Nikou se nedá srovnávat. Líbí se mi na ní, že není v podstatě konfliktní a je připravená spolupracovat s každým. Co se týká jejího sexuálního chování (nehledě, že je to její věc) – nic špatného jsem neviděl. Od Petry i Nikoly jsou to je účelové pomluvy, pokud se neukáže něco dalšího.

171
Wally
Reagovat

@BarBora: Ale u Laury nebyla ani FT a hlasovala pro mužský duel. A nyní vůbec nehlasovala, tak fakt pořád nerozumím jakými rozhodnutími tomu pomohla.

172
Skála
Reagovat

@BarBora: Joj,ty jsi mě rozesmála,opravdu jsem se tak už dlouho nezasmál. „Vraj Dodo je tam najchytrejší“.Tak to je opravdu perla.

174
BarBora
Reagovat

@Skála: Som rada, že som pobavila., len si si nevšimol to „asi“, ale nedivím sa.

175
Wally
Reagovat

@BarBora: Michala dát nemohla, byl mimo farmu. Takže jinou možnost neměla. Laciho ani Romana by nedala.

176
BarBora
Reagovat

To podčiarknutie bolo nechtiac, niekedy to zmršîm, ten dotykový display je potvora a kvôli klávecnici skoro nič nevidîm a niekedy to odpálim buď nechtiac,alebo bez kontroly.

177
Skála
Reagovat

@BarBora: To „asi“ na tom vůbec nic nemění.

178
BarBora
Reagovat

A prečo by nemohla dať Laca? A Mišo ako trest dostal ochranu? Tak fajn, ďaľší kamienok do mozaiky.
A prečo si tak pozorne nevšímaš aj iné moje príspevky? Táto farma ma až tak nebaví, môžem niečo prehliadnuť, archív nesledujem, nevidela som úplne všetko, ale že Petra je riadna podšívka ukázala už pár x sama. A je fakt, že jej najmilovanejší sú preč.

179
jenkaa
Reagovat

Co se Doda týče, už mně zarazil, když tam mě svého koníka. Z mého dojmu nebyl tolik hotový, když byla poslaná domů, takže mi to přijde víc na efekt. Navíc se se sestřihů opravdu nemaká, ani se nezačleňuje, což lze vnímat, že je solitér, anebo taky sobec…jak to pociťují ostatní farmáři, A další mínus, prostě mi nesedí, působí ba mně slizce. Byla tady otázka, s jakým zemřelým režisérem je podobný. Nevím proč mi napadnul pan Bednárik, ale ten na mně slizce nikdy nepůsobil. Petra, nevím, křiví pusu, ale maká. Tomáš se zatím stylizuje do toho nejspravenějšího, bude ještě veselo, pokud by zůstal, Nikol mi zatím nevadí, Nika je hráč, Gaba bude šikovná, Livia je krásná holka, ale uvidíme, až nebude služkou……Laci sklapnul od té doby, co na něj vyjel Mišo, a nějak mi nevadí, ale ještě se předvede, Jana , nechápu jí, Mišo, moc mu nevěřím, s jeho změnou, ale hraje zatím dobře. Čas ukáže….ale taky nemam favorita….a ještě dodatek,,,,,,,tato série opravdu klade mnohem nižší nároky na sluhy, takže je při snaze tato role snad celkem jednoduchá.

180
BarBora
Reagovat

@Skála:
Hm, už som pîsala, že sa nedivím.

181
Dany
Reagovat

@Wally: 159 Já se tam koukla, zítra nevím, jestli se budu moct dívat a tam někteří píší, že FT bude Nikola Romanovna. Jenže ta být FT ještě nemůže, takže vědí houby. leda, že bych něco přehlédla.

182
Katka
Reagovat

Já jsem m yslela, že se Kvetka zmíní Romanovi, že pomocníci nemůžou být FT. Nic neřekla, tak uvidíme.

183
Wally
Reagovat

@Dany: Jj, přehlédla. řeší tam i zitřejší soutěžení mezi Nikolou a Tomášem o setrvání na Farmě. Jmenují i vítěze i o trestu pro poraženého. :D Takže myslím, že tomu lze věřit.

184
iv
Reagovat

@Dany: Na Ulož.to se dají stahovat a sledovat díly Farmy s jednodenním předstihem a hlavně bez reklam, dnes je ke stažení pondělní díl 28.9.

185
Prochor
Reagovat

Dnes jsem zkouknul duel Roman Dodo.
Jsem rád, že tahle parodie na chlapa konečně vypadla. Už nemusí lézt do … farmářům týdne. Už neuvidím jeho hulvátské chování vůdči ženám aby se zalíbil většině. Jeho dojemný proslov na konci duelu mně znechutil jako 10 kilo cukrové vaty, kterou ti někdo cpe do pusy.
Zkrátka Dodo ukázal Romanovi, kde je jeho místo – super.

186
Dany
Reagovat

@iv: @iv: Díky oběma

187
iv
Reagovat

@Prochor: V zásadě souhlasím. Na rozdíl od některých diváků Roman evidentně sám sebe vidí především jako férového Chlapa s velkým srdcem a každému svému slovu při tom uslzeném loučení nepochybně věřil.
Bylo by pro mě zajímavé vidět ho třeba jako sluhu, na farmě nedojil a krav se hodně bál.
Pokud jde o jeho panovačné chování a pérování, poučování všech kolem, zastoupí ho plnohodnotně jistě např. Tomáš. Ten si v upoutávce na sobě nejvíc cenil empatie a schopnosti snadno vycházet s lidmi:), nebo-li sebereflexe nebude ani jeho silnou stránkou. Roman sice odešel, ale pohodové, nekonfliktní vztahy stejně na farmě neočekávám.

188
upc ž
Reagovat

Lívia protivná, tupá, zbytečná. Ta mi leze na nervy. Měla tam zůstat Laura. Grr.

Roman není můj fanoušek, ale radši jeho než Doda.

189
Janica
Reagovat

@Prochor: Možná máš pravdu, já jsem Livii pracovat neviděla – pouze jako služku, ale tam nic světoborného nepředvedla. A chování nehodnotím, jednak je to její věc s kým spí či nespí a jednak to bude nejspíš závist ostatních děvčat. Vždyť vidíme hodně málo, kamery ukazují co chtějí Borisové.

190
Eva
Reagovat

@Prochor: Bylo mi jedno který se z duelu vrátí. Roman si vedl v hákování dobře, ale měl si uvědomit, že Dodo je mnohem vyšší a už jednou se mu hákování podařilo. Možná měl dát řezání. Na přetlačování mu samozřejmě už síly docházely, taky je od Doda starší o 23 let a to už je znát. I když teda zase věk 44, to je chlap v plné síle :-) Roman však kouří, Dodo myslím ne a to se pak projeví při takové námaze. Dodo, hubeňour se nezdá, ale sílu má velkou.

191
Poppy
Reagovat

@Eva: Dodo kouří – vždyť tam vysedával na lavičce na sluníčku a pokuřoval, když ho Petra honila nosit kravám vodu :-)

192
Eva
Reagovat

@Poppy: Poppy, pravda už si Doda vybavuji jak si pokuřuje :-))

Přidat komentář