Panáček v reality show

SK Farma 6 – Týždeň druhý (video) + rekap 5/5

10. Září 2015 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=11161 w=615]

DUEL dnes o 22:00

Na farma na Skale začína druhý týždeň. Vypadnutý súťažiaci volí farmára týždňa a ten zasa sluhov. Zo sluhov farmári vyberú prvého duelanta a ten zasa svojho súpera do piatkového duelu. Pozrite si uputávku a sledujte od pondelka do štvrtka o 22:00 a v piatok o 20:30 Farmu na TV Markíza. 

archív: http://videoarchiv.markiza.sk/video/farma/cele-epizody-6.-seria/35410_farma-6-07

Rekap z 11.9.2015 – deň desiaty – DUEL

Ráno Gabiku vytočil bordel. Večer sa oslavovalo, ráno nebola múka, nebolo maslo a má taký pocit, že zmizlo aj zo slaniny. Peťa sa snaží všetkých pobudiť, Laco ju poctivo ignoruje. Večer sa silno oslavovalo, zostal len Džony, Nika a Laco, vyjedli maslo. Všetci z toho podľa Laca robia aféru, bolo ho málo. Gabika to však berie ako podraz, bolo to pre všetkých. Laco odmieta vstať, je hladný. Peťa sa poháda aj s Džonym, neskôr s Mišom – nareve na neho, aby sa nesmial ako debil, na čo sem prišiel. Je vytočená, nikto ju nerešpektuje. Roman jej dáva rozumy, má si plniť úlohu farmárky týždňa, ak ju majú na saláme, oni sa zhadzujú. Roman sa s nikým nehnevá, ani sa nebude, bude za dobre s tými, s ktorými robia. Lauru nič iné ako múka nezaujíma, nech si aj lehnia celý deň, ale jesť chcú všetci, musí byť namleté. Džony vraví, že ich z postele vydúri – Laci však protestuje, poleží si, potom si poperie  a možno potom pomôže s dvomi kolíkmi do plota. Laura sa chytí s Džonym, jeho hláška „bodaj by ťa krava nabrala, na čo si tu“, ju fakt vytočila. Raňajky sú tiché, bez hádok. Peťa sa snaží dokončiť úlohy, 4. husín, plôtik okolo neho, s Nikou cepujú, tej vadí, že ostatní ležia, nie je to fér. Jana s Dodom už riešia, čo bude, ak vypadne Džony – za farmárku týždňa Niku, za sluhu by dala jeho. Jana mu kvituje, za slúžku zasa ona. Prvýkrát si uvedomujú, že Džony si môže vybrať aj niekoho z ich, t.j. Doda, alebo Laciho, s Michalom je kamarát. Jana by bola rada, keby si vybral Romana. Džony sľubuje, že spraví dnes veľký hurhaj, na všetkých pozná slabinu, všetci teraz majú strach, jeho to však posiluje. Prichádza Kvetka, pýta sa koľko mincí dostali od hospodára – iba 27 mincí. Zrušený trest im zasa nedáva, majú to všetko dokončiť. Vyzvala Peťu, aby povedala, či niekto porušil pravidlá. Porušili Nikola, Laci a Džony večerným jedením. Kveta káravo vraví – ako keby tu nesedeli dospelí ľudia. Zmizol tabak, bolo veľké halo, teraz zmizlo jedlo, je to všetko v poriadku. Jedla by si mali vážiť, nemajú ho veľa. Džony, Nikol a Laci – majú sa zdvihnúť od stola a odísť do izby farmárov. Ostatní majú vymyslieť trest, predtým to bol tabak, teraz to je jedlo, Kveta sa ide zatiaľ poprechádzať. Zhodnú sa na tom, že majú doobeda celý čas cepovať a musia vstávať vtedy, ako vstane prvý z farmy. Minimálne majú nacepovať jeden mech, to všetko kým príde Martin. Pre vinníkov ide Dodo, Peťa im oznámi trest. Nikole odľahlo, tá už sa videla doma, pýta sa však, čo sa stane, keď to nestihnú, odpoveď nedostala, nemôže im nikto pomáhať.  Nakoľko Džony porušil najviac pravidlá – jedenie v kuchyni, jedlo, ktoré mu neurčila farmárka týždňa, dostane špeciálny trest, keď sa vráti z duelu – rozhodla Ketuš. Džony sa spýta, aký to bude, Kveta rázne povie, keď sa vráti z duelu, vtedy sa ho dozvie.

[singlepic id=11193 w=615]

Druhým duelantom sa stáva Dodo – v prvé dni ignoroval farmárku týždňa pri kosení poľa. Dodo vraví „dobre“,  dnešný poldeň to aj čakal. Lívia má hlavu v smútku. V chatkách nie je nanosené drevo, Džony vravel, že je teplo, netreba kúriť. Dodo si myslí, že Džonyho ovplyvnila Nika a Laco. Džony si myslí, že je Dodo vypočítavý, namyslený, on všetko vie, všetko zvláda – ale opak je ináč (toto nie je preklep) :) Postupne sa všetci rozlúčia, Lívii je smutno, nečakala to, bojí sa, že sa Dodo už nevráti. Džony cíti podporu z veľkej štvorky, kryjú si chrbát (nepomenoval). Uplakaná Lívia sa zmieruje s tým, že Doda v posteli vymení Jana, Nika sa potešila, že povedal Dodo, Laco tiež, spolu s Michalom veria, že sa Džony vráti – toto je tá spomínaná štvorica.

Ráno púšťa Roman husi, jeden husín nebol zavretí, mohli im utiecť, začal mlieť múku. Vytočilo ho, že zasa pracuje len jeden. Už zasa je vo svojom živle – rozkazovanie, usmerňovanie, rýpanie, podľa Jany z neho stres z duelu opadol, zasa je späť. Laco a Nikola makajú, je to podľa nej zvládnuteľné, ak si Laco trocha pohne.

Kvetka príde najskôr za Dodom – dobre sa vyspal. Rozpráva o Lívií, sú blízko len tak psychologicky, ona má priateľa, on vzťah aktuálne nepotrebuje. Odchod Lucy znamenal pre neho veľa, bola pre neho oporou, ale je jej lepšie, je doma v domácom prostredí – vyhŕkne slzička – cieľ splnený. Na farmu prišiel, aby Lucy zabezpečil všetko, čo si môže priať. Džony je podľa neho silný, čo sa týka rúk. Disciplíny budú – hákovanie (chce využiť svoju dĺžku), almanach, prekvapenie. 

Džony si dal rozcvičku, noc prežil bez strachu, večer študoval ešte almanach – naučil sa odkiaľ pochádzajú nerastné suroviny, ako kukurica, zemiaky a tak. Aj o zvieratách vie všetko, je ich krotiteľom. Džony ostatným hodil eso do ksichtu, chceli vyšachovať Romana, on si zvolil človeka, ktorý je vypočítavý. Má blízko k Michalovi, potom sa pridružil Laco a potom Nikola. Kvetuš dosiahne aj tu slzy, stačí spomenúť rodinu, hlavne dcéru. Disciplíny neodhadne, ale čo Dodo má, on má dvojnásobne.

Farmári sa vyobliekali (Petra do strašných riflí) a Kvetuš  lodičkách ich privíta v duelovej stodole. Peťa je rada, že sa končí farmárčenie, ona sa ani netešila, je to kopa zodpovednosti. Neposlúchali ju, neskôr sa to zlepšilo. Bola, skúsila a už nechce, niektorí sú tu len do počtu – nechce konkrétne. Nikol nevie, koho tým presne myslela. Laco priznáva, že je to asi on, je to však len jej názor.

Duelanti prichádzajú do stodoly, Džony bude bojovať, ako tiger, cíti sa na výhru. Dodo strach nemá.

Hákovanie – chlapi hore bez sú opásaní, majú sa ťahať na svoju stranu a kovovým krúžkom, ktorý majú okolo ruky sa musia zavesiť na svojej strane. Dodo vyštartuje lepšie,  padne však na zem, Džony sa ho snaží ťahať, nedarí sa mu. Dodo sa nakoniec postaví a po dvoch ťahoch sa zavesí. Michal je dosť prekvapený, nečakal, že to Dodo tak rýchlo dá. Vyhráva 1:0.

Almanach (vedomostný duel) – prvá otázka je mimo almanachu, ktorá farmárka je najmladšia. Džony určuje Nikolu, Dodo Lauru – Džony vedie 1:0. Ostatné otázky už z almanachu, Džony druhá dobre 2:0, tretiu nedali ani jeden dobre, štvrtá Dodo dobre 2:1, piata obaja dobre 3:2, šiesta obaja dobre 4:3, siedma obaja správne 5:4…Džony vyhral a dorovnal na 1:1.

Prekvapenie – tri misky – hrach, kukurica, fazuľka. Kvetuš to zmieša, budú sa hrať na Popolušky. Úlohou je kompletne to pretriediť, nič sa nemôže popliesť a nič nemôže byť mimo. Ak zahlásia, že majú a bude tam chybička, vyhráva súper. Džony si zoberie za hrsť do dlaní a triedi, Dodo si vysype misku a triedi tak. Džony ide ako spomalený film, je viditeľne pomalší ako Dodo.  Ten má čas poctivo skontrolovať a zahlási „mám“. Dodo vyhráva túto disciplínu a aj celý duel 2:1. 

Dodovi je ľúto Džonyho, radšej by vyhodil Laciho alebo Michala. Kvetka vyzdvihne to, že Džony zvládol s prehľadom vedomostný duel, ten si zle vybral stranu pri hákovaní a je na silnú manuálnu prácu, takéto jemné práce ako bola Popoluška nie sú pre neho. Jany ho nebolo absolútne ľúto, za to aké on má správanie k ženám, mu to patrí. Džony želá Michalovi, Romanovi, Nikole a Lacimu, aby sa držali. Rozlúči sa so zvieratami a napíše list na rozlúčku….

Určite sledujte v pondelok, Farma naozaj začína byť hustá, Michal tvrdo vynadá Lacovi a hrozí fyzický útok.

Rekap z 10.9.2015 – deň deviaty

Volí sa prvý duelant:
Za Džonyho – Jana, Michal, Lívia, Dodo, Laci
Za Gabiku – Nikola, Roman, Laura

Džony je prvým duelantom. 

Laco zistil, že partia, o ktorej si myslel, že bude fungovať , nebude fungovať – Lívia, on, Dodo, Mišo. Keby nemal dohodu s nimi, dal by ženský duel. Džony si myslí, že chlapci boli zmanipulovaní dievčatami. Ráno im vravel, aby dali ženský duel, ale keď už dali pánsky, urobí im šou. Od malička maká, má vnútornú aj vonkajšiu silu. Roman už tri dni vie, že pôjde do duelu, Džonyho chalani nahovorili. Kvetka odfrčí na svojom autíčku, Laura im všetkým rozdá svoj tabak. Mala ho od začiatku odložený v kufri, chcela ho vymeniť za niečo sladké s Martinom. Nikola vraví, že tu je 6 hláv, ale len jeden rozum – ten Janin. Tá si zasa o nej myslí, že je to zákeráčka, čo mení kabáty. Džony povedal, že ak ublížia Nike, všetkých ich z farmy povyhadzuje. Lívia sa pýta Džonyho, či je ublížený, on však nevie Jane odpustiť, je to mrcha, Lívia si ju zastáva. Laci prišiel s niečím prevratným,….strih.

Kým sa v husínoch neurobia podlahy, nebude večera – Petra rozhodla. Majú sa dať dokopy, inak ani Gabika nemusí variť. Petra hučí, hučí a hučí. Roman si ide oddýchnuť, vraj ho bolí chrbát. Do kamery vraví, že to tak nie je, ale keď oni pospávali, aj on môže – podľa Niky sa len šetrí do duelu. Ostatní makajú, Roman štrajkuje. Prišiel ich pozrieť ako pracujú, Dodo mu vraví, že keď ho bolí chrbát, má isť na pec. Pracujú až do večera, majú tri spravené a zo štvrtého je polka. Lívia do kamery popiera vzťah s Dodom, dosť ju to vytočilo, nikdy s ním mať nič nebude, doma má chlapa. Na druhý deň sa Jana zapojí do skupinky k Romanovi a Petre, pomáha im s husínom. Nikola to berie ako falošnú hru, Peti to je jedno, len aby bol Martin spokojný. Džony si nájde čas na hranie na harmonike, ide mu to super. Na raňajky je dusená zelenina a placky s maslom, ktoré má veľký úspech. Po raňajkách všetci pracujú, Laco a Mišo vysedávajú za stolom, nakoniec sa zoberú poriadiť aspoň dvor.
[singlepic id=11185 w=615]
Martin prichádza v dobrej nálade, nezdá sa mu to, akí sú všetci zakríknutí. Petru zoberie na kontrolu, ostatní majú vyložiť vlečku. Husíny sa mu veľmi páčia, štvrtý je síce nedokončený, ale Peťa sľubuje do večera bude a plôtik tiež. So spracovaním konope je OK, pýta sa na Lucy, popravde odpovie ako to bolo. Posledná zástavka je v stodole – to najcennejšie z farmy si nevážia, obilia malo byť viac nacepovaného. Nástroje chalani len pohádzali do kôlne, vyznať by sa v tom určite nevyznali. Peťa súhlasí, vzbúrili sa jej farmári, je slabá farmárka. Martin im pripomenie, že ukončenie trestu bolo s podmienkou – mali podať 100% výkon. Takto sa na farme neuživia, majú sa prekonať a spraviť pre farmu maximum. Peťa dostane 27 mincí, bolo pre ňu ponižujúce
[singlepic id=11183 w=615]
Lauru si Martin vybral ako spoľahlivú osobu, priniesol jej kroniku a písacie potreby, má zaznamenávať všetko podstatné, čo sa tam udeje. Jana má meniny, dostane od hospodára košík. Pred odchodom povie Martin Dodovi, aby pripravil Lucy, on sa ešte vráti. Roman sa prekoná a povozí sa na nej. Vyskúša si to Lívia aj Džony. Na farmu privedie Martin hlavných obyvateľov farmy, husi. Je ich veľa, farmári si konečne začali uvedomovať, koľko s nimi bude roboty. Lívia sa ujme pasenia, Martin jej vysvetlí ako na to.

[singlepic id=11187 w=615]

Dojemná chvíľka, Lucy odchádza z farmy, bude o ňu dobre postarané, počká ho doma. Dodo má slzy na krajíčku, ale ide ďalej, bojuje. Nastane oslava Janiných menín, dostala osie hniezda, Laura je nadšená. V košíčku je aj tabak, alkohol a slaninka. Večer zaháňajú husi do nových príbytkov, niektorí jemne, niektorí hrrrr. Po Lucy zostali dve podkovy, Dodo umiestni obe nad krb, budú mu ju pripomínať.

Rekap z 9.9. 2015 – deň ôsmy

Doda bolí chrbát, raňajky sú neskoro, nikto nenamlel múku.  Peťa sa ich snaží budiť, časť ju poctivo ignorujú. Laco vstáva ako posledný so slovami, dnes na mňa nehovorte ak nemusíte, je mi zle. Džony opakuje, že bude robiť len sluhovské práce. Stále len sedia pri stole, rozjímajú, čakajú na raňajky, tie stále nič. Roman s Dodom robia husacince, Lívia s Janou a Mišo s Laurou po dvojiciach cepujú. Zdá sa im, že z kopy neubúda, je to ťažká robota. Dodo sa venuje aj Lucy, Roman sa sťažuje, odbieha od roboty, takýto kôň tu nemá čo robiť, pomáhal len dve hodiny v jednom dni. Roman sa ho to rovno spýta, nemá sa starať, je to jeho kôň, bude tu kým tu bude on sám, ako si na ňom prišiel, tak si na ňom aj odíde. Pohádajú sa, Dodo stále tvrdí, že za Lucy chodí v čase svojho voľna. Jana berie Romana ako falošného človeka, keby Doda nebolo, on sám by husacinec nepostavil. Lívia tiež Roman vadí, všade bol, všetko vie, je hádavý. Peťa s Nikolou samé trhajú konope, dole príde Nikola so slovami, že Peťa jej dala cigaretu, lebo pracovala. Nakoľko prišli dole a cepovači práve odpočívali, vraj povedala, že dole nič nerobia, že keď Jana dostala 35 mincí, netreba im mince. Laura tomu nechce veriť, ide radšej preč a cepuje. Info sa rozšíri po celej farme, dostane sa aj po Peťu. Lívia sa do nej v kuchyni pustila, nepáči sa jej, že sa nebola ani pozrieť koľko nacepovali a vraví, že nič nerobia. Vykomunikuje si to aj s Nikolou, žiada Laca, aby sa zapojil, ten ju pošle aj s tabakom do …. Pri stole Peťa šúľa cigarety, Laco žobrať cigarety nebude, kašle jej na to (vynadajú si navzájom). Jana je vytočená, nie je flákač, nemôže chcieť po nich, aby vycepovali všetko pokosené obilie za jeden deň. Pred obedom sa ešte rieši, kto čo povedal, ako to povedal a koľko verzií vzniklo. Nikolu berú ako falošnú osobu, Laura ide do senníka robiť veci na obchod. Ostatní protestujú, ľahli a spia, Peťa rezignovala, vysedáva vo svojej izbe.

Dodo sa dohodol s Peťou, že konope budú zväzovať do menších zväzkov, aby to mohol jednoduchšie zvoziť. Keďže dievky vytrhovali konope aj s koreňmi, je celý zablatený on aj Lucy. Príde dole, nahučí na Peťu, odmieta robiť husín, kým sa neoperie. Nahnevá sa na neho aj Roman, druhý husín už mal skoro hotový, keď za ním prišiel. Už ho chcel urobiť sám, povedal mu, nech si začne druhý. Miesto toho sa zobral do izby a ľahol si k ostatným. Druhú várku konope išli vziať na káričke. Laura, Nikola a Peťa robia zväzky, do močidla im ich pomôže uložiť Roman. Urobila sa skupinka č. 1 – Laura, Nikola, Petra, Roman a skupinka č. 2 – všetci ostatní.

Laco si nahnevaný, stále sa rieši len tabak, tabak, tabak. Chcú dať pánsky duel, aby si Džony vybral Romana do duelu, už ho nainfikovali. Jeho však neovplyvnia, má svoj vlastný rozum, svoj štýl, on tu má na každého niečo, aj na nepriateľov. Za kamaráta tam považuje MICHALA (???) Ráno vojde Peťa do izby, rozhodla sa, že rozdelí všetok tabak. Šťastní sú, štrajk skončil, pustia sa spoločne do husínov. Michalovi už lezú placky hore krkom, stále ich majú. Partia dva sa dohodla, že bude mužský duel. Peťa hučí do Džonyho, aby sa nedal nikým ovplyvniť – on pretvárku rozozná. Taktizuje sa silno. Laure po raňajkách vracala z placiek, zle je aj Lacimu, ani ostatným nie je dobre. Peťa si myslí, že to je tým, že zobrali zmesku od prasiat a pridali to k namletej múke.

Kvetka príde na super terénnom autíčku, Laci sa jej posťažuje, že vracal, asi má niečo so žlčníkom. Žalúdočné problémy mala aj Laura, ale už je v poriadku. Peťa si farmárov chváli, už je to lepšie, počúvajú ju. Pravidlá sa snažia dodržiavať, už sa poučili, trest majú tým pádom zrušený. Všetkým sa oddýchlo, bez zeleniny stále jesť len placky nie je dlhodobo utiahnuteľné. Kvetka však zadá dve podmienky – všetky úlohy, ktoré im dá hospodár Martin musia mať splnené, druhou podmienkou je, že každý jeden z nich, musí pre druhého, alebo pre celý kolektív spraviť niečo, čo urobí dotyčnému radosť. Po podmienkach je všetkým jasné, že budú normálne jesť len jeden večer. Nastane voľba prvého duelanta, prvá bude voliť Nikola, tým sa dnešný diel končí.

Rekap z 8.9.2015 – deň siedmy
Počasie sa im zmenilo, prší. Petra má stres, musí vybrať sluhov. Má strach z toho, že sa na ňu budú hnevať. Zasadne za stôl, na raňajky je jablkové pité a placky. Pri svojich slovách sa rozplače, nechce, aby sluhovia brali svoj údel ako trest, ale výhodu. Vyhrali to Gabika a Džony. Ten je z tej voľby dosť prekvapený, nečakal to, berie to ako úder pod pás. Bude sa starať iba o hospodárstvo, kosu do ruky nezoberie. Gabika sa necíti byť ohrozená, nevadí jej to, už aj rozdelila sluhovské roboty. Jana nechápe, ako mohla dať dvoch pracantov. Podľa Nikoly sa Džony cíti urazený, snaží sa mu vysvetliť, že to nemá brať ako trest. Sluhovia sa presťahujú a upracú si nový príbytok. Petra pri stole rozoberá voľbu sluhov, vysvetľuje svoj výber. Obaja sú dosť silní na to, aby niekoho nepotrebného vyhodili. Dodo neschvaľuje túto voľbu, myslí si, že sa Petra podkopla. Opačný názor má Mišo, toto sú naozaj asi jediný ľudia, ktorí to zvládnu v pohode. Gabika sa zapojí – každý raz slúžkou byť nechce.

[singlepic id=11178 w=615]

Laci vraví Jane, že keď s Nikolou a Mišom farmu strážili, nerozprávali sa vôbec o farme, riešili len ich súkromný život. Keď je s nimi, pripomína mu to jeho partiu doma. Nikola prikyvuje, rozumejú si. Pridá sa aj Lívia, na farme sú skupinky, najhorší sú tí, ktorí prechádzajú z jednej do druhej. Jana sa smeje z Romana, kým neboli zvolení sluhovia, chodil za Petrou, teraz zasa za Džonym. Lívia sa s Nikou doteraz celkom bavila, ale už jej súkromné veci nehovorí, je to podľa nej podrazák.

Martin prichádza na farmu v dobrej nálade, pochváli Peťu, že jej sekne klobúk a spolu sa vyberú pozrieť farmu, ostatní majú vyložiť vlečku. Martinovi sa nepáči, že je Malina zaviazaná, porozpráva mu o jej neustálom utekaní. Postaviť majú 4 husíny podľa podrobného plániku. Okolo každého majú spraviť plôtik a okolo všetkých ohradu, ktorou husíny spoja. Hore na konopisku musia pozbierať všetky samčie rastliny (kvitnúce), spraviť viazaničku – nie na pevno a navoziť na koni do močidla. Po jeho dne konope rozložiť a zaťažiť kameňmi. Mangalice majú pred žrádlom vždy vypustiť, aby sa popásli a aj ďalšie dve kravy už môžu mať na voľno, aby sa s Malinou skamarátili. Všetci spolu zájdu do stodoly a Martin im ukáže, ako sa cepuje obilie. Vyskúšajú si to sluhovia, hospodár poznamená, že koľko si vycepujú, toľko budú mať chlebíka a potľapká Laciho po bruchu. Pred odchodom pripomenie Dodovi Lucy, mala pomáhať, robila len jeden deň. Ten sa obhajuje tým, že je to jazdecký kôň, nie ťažný. Peti dá vrecko s tabakom, má ho rozdeľovať podľa zásluh.

[singlepic id=11179 w=615]

Peťa sa bojí Džonymu aj prihovoriť, nepočúva ju, vždy len nejakú grimasu spraví – žiadala ho, aby zakúril v izbe. Džony nevie prekusnúť sluhovanie, nechápe, ako mohla nechať lajdákov len tak. Hoci prší, Peťa s Nikolou chodia po konopisku a zbierajú rastlinky. Stále sa debata točí okolo tabaku. Podľa Gabiky nezvolila Peťa dobre taktiku, neprideľovanie tabaku má jojo efekt – nedá ona, nebudú robiť. Vytočí ju, že musí sama kravy zaháňať, stále utekajú, teraz navyše tri. Laura sa pýta, že či aj ona bude taká odporná, keď sa stane sluhom. Nikola sa na nej smeje, Gabika má absťák. S Michalom rozoberajú možnosti duelu, myslí si, že ak by bol ženský, ona bude druhý duelant, ale trúfa si na ňu. Pred večerom vypustia aj prasiatka, na starosť ich dostal Roman. Je to podľa neho čistá psychiatria, utekajú ako divé.

Rekap zo 7.9.2015 – deň šiesty

Roman vstal ako prvý, zakúril, rozobral sprchu (dal dolu uteráky zo strán), napojil zvieratá. Peťa sedí pri kríži na okraji farmy a rozjíma, chodí tu ráno aj večer – nemá tu už nikoho, môže sa spoľahnúť iba na pána Boha. Jana sa už teší, až po nej farmárčenie preberie niekto iný. Roman nemá strach, že by bol sluhom, len aby mal pri sebe niekoho, kto vie dojiť. Nie kvôli nemu, ale kvôli kravám. Laci, Nikola a Michal ešte vyspávajú. Džony sa postará o zvieratá – do kamery vraví, že Struňo bude chýbať, boli si ako bratia! Pri raňajkách Jana menuje, čo všetko z úloh je komplet porobené. Musia záhradu dokončiť, slamníky porobiť a vymyslieť, čo okolo sprchy. Laci sa sám ponúkne, že urobí halušky, dá si svoju iniciatívu všetkými schváliť. Laura dúfa, že farmárom bude Peťa, má pevnú ruku – bude sa makať a keď sa bude makať, bude im dobre.
[singlepic id=11170 w=615]
Kvetka prichádza na farmu s rozuzlením. Musia čakať na Nikolu a Michala, ktorí sa šli spolu poprechádzať či v lese nejaký ovocný strom nenájdu. Nikole sa Michal páči, nie je taký oko vyzerá na prvý pohľad, je aj citlivý, dá sa s ním porozprávať. Kveta sa pýta Peti na Struňa, príde jej ľúto, ale Laci jej ho pri kríži vynahradil. Peťa by bola podľa svojich vlastných slov zlá farmárka pre ostatných, tabak by rozdávala až za odmenu – keby mali už svoju robotu spravenú, až vtedy by si mohol zapáliť. Kvetka sa pustí do čítania listu, majú sa postarať o prasiatko Struňa. Štve ho, že chceli ženský duel a nakoniec bol mužský. Za farmárku týždňa dáva Petru. Peťa krúti hlavou, ostatní tlieskajú. V hlave si predstavuje, ako ju všetci budú mať na háku celý týždeň, toto Struňovi vráti. Kveta sa vráti k trestu, pýta sa ich čo jedia – na raňajky boli placky s cesnakom, na obed budú halušky.

Hneď ako Kveta odíde, rozpúta sa debata – Peťa má pocit z niektorých ľudí, že jej budú naprotiveň robiť „na zdochni“, ostatní nechápu, prečo si to myslí. Peťa sa presťahuje, zráta si mince, Jana jej dá kľúče, boštek na rozlúčku a odchádza z domčeka. Je naozaj rada, nech si aj iný vyskúša, aké je to čeliť 11 ľuďom. Peťa si o sebe myslí, že vedome nikomu neubližuje, príde do kuchyne, rozhodí úlohy a pri odchode s úškrnom vraví „a môžte si zafajčiť.“ Laura, Roman, Nikola, Mišo a Peťa robia v záhrade, Gabika s Lacim vymýšľajú ako budú tento týždeň pracovať. Jana im sekunduje, nebude sa zapájať do žiadnych taktík. Lacovi nebude vadiť celý deň sedieť, do tejto super taktiky chce zapojiť aj Michala a Nikolu. Roman má na farme odhadnutých ľudí, ktorí chcú robiť, k tým ho to ťahá.

Stratila sa Malina. Našli ju až na okraji farmy, začína utekať, behá hore – dole po farme. Vykopáva nohami, majú z nej rešpekt, Peťa sa ju snaží zaháňať, ostatní len stoja a smejú sa, ako z nej má strach. Nakoniec požiada Roman Džonyho, aby jej šiel pomôcť. Nakoniec sa im podarí Malinu uviazať. Lívia s Michalom robia plot okolo záhrady, ten si myslí, že je to dobrá kamarátka na farme. Na obed je fazuľová polievka, Peťa všetkým čo Malinu naháňali poďakuje, nemajú sa na ňu hnevať, ak im bude dávať príkazy. Nechce, aby sa tu jeden pred druhým zašíval a verí, že to týždeň spolu vydržia. Ak bude na nich veľmi kričať, majú jej povedať. Gabča sa Janou po obede vyvážajú spod kráv na hnojisko, Peťa žiada Miša, aby ich prestriedal. Mišo ju ignoruje, on hnoj nosiť nebude. Peťa mu vraví, že aký je on ku nej, taká bude ona k nemu – večer bude trest. Na kameru Mišo vraví, že sa sem prišiel len zviditeľniť, stačí nerobiť, alebo menej robiť, nechce, aby ho ľudia vnímali, že kydá hnoj. Nakoniec im pomôže Džony.
[singlepic id=11171 w=615]
Od voľby farmárky sa k nej Roman viac má, chodí za ňou, pomáha jej, hustí do nej, ako jej bude pomáhať. Všímajú si to aj ostatní. On si však myslí, že to nie je voľbou, takto sa k nej chová už tretí deň. Tajne Peti vraví, že keď príde Martin, spolu si prejdú úlohy a pomôže jej so zadelením prác, ak sa mu niečo nebude pozdávať, povie jej to medzi 4 očami. Peťa si všíma, že Roman sa o ňu zaujíma viac, nemá s tým však problém, aspoň jej pomôže. Roman ešte Petre prezradí, že už za ten týždeň stihol spoznať všetkých, vidí do všetkých okrem Laury. Vraví, že chce ísť domov a zároveň čo sa bude diať neskôr – zabíjačky, maľovanie, vyrezávanie. Džony má tiež na Romana svoj názor spravený, je to lišiak, sám od seba neurobí nič.

Malina zasa utečie, naháňa ju Peťa, Nikola a Roman. Nikola sa jej zle stavia do cesty, Roman jej povedal, že je sprostá. Nahneval ju, jej nikto doma takto nevraví, on určite nebude! Laura vraví Romanovi, že si to mohol odpustiť, má si to len myslieť, neľúbi sa jej to, keď si navzájom nadávajú. Nika odchádza z farmy, musí sa prejsť, plače, idú pre ňu Michal s Laurou. Peťa ju žiada, aby sa šla najesť – nechce, nemá chuť sa na Romana ani pozerať, nakoniec ustúpi. Peťa rozrozpráva k Michalovi – trest mu dať sama od seba nemôže, zadá mu však úlohu – dnes bude strážiť farmu on, nemá sa na ňu hnevať. Večer Petra za stolom rozdá tabak so slovami: „to máte za odmenu, že ste boli dnes dobrí!“ Dodovi sa tento spôsob „almužny“ nepáči, cíti to ako keby sa nadraďovala, hrá sa na šéfku, je to pre neho ponižujúce. Petra to berie ako veľkú obetu, mohla tabak vymeniť za niečo sladké, aj doma jej mama vraví, že sa rozdáva pre druhých. Dúfa preto, že si to ostatní všimnú, nechce im zle. Gabíka dnes zistila, že môže na farme dôverovať len Janke. Nikole veľmi chýba rodina a nevie, či jej to ďalej stojí za to, aby sa na farme dala psychicky zničiť niektorými ľuďmi.

galadriel

Pri sledovaní HSTM v diskusii na oficiálnej stránke TV Prima spomenula Kačka (jedna z účastníčok) túto stránku a už stačil len strýček google. Potom som len dlho, dlho čítala a nakoniec sa zapojila aj do diskusie a to u farmára, kedy sa slovenský prekladateľ neozýval a kočky z klubu smesvině nevedeli nejaké to naše írečité slovíčko. A keďže Elko a SUN všetko zo slovenských RS nestíhajú, boli takí zlatí, že mi Nákupné maniačky na WAU prenechali :)) A teraz sa k Vám budem hlásiť aj cez SK Farmu. Kto sa teší ?? :D (rečnícka otázka)

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 120
1
Ajvngou
Reagovat

Chtěl jsem poprosit, jestli by nešlo dávat nějaký neutrálnější obrázky a popisky, sleduju to trochu se zpožděním, tak abych neviděl nějaký spoilery. Dík.

2
Skála
Reagovat

Jednoduchá rada:“Tak se na to nedívej“ My jsme naopak za tyto obrázky vděční.Díky.

3
Isew
Reagovat

@Skála: co to je za radu? Avnjgou slusne pozadal, aby se zbytecne nespoilerovalo, coz naprosto chapu a ty (v odpovedi pouzivas my-myslis tim nekoho konkretniho krome sebe?-za me tedy nemluvis, naprosto neadekvatne reagujes. Farmu ctu jen v rekapech, a pokud mi obrazek prozradi vysledek, tak to nastve. A cist to, dle tve rady, opravdu nemusim. Ale chci. A pokud to bude bez spoileru, tak jedine dobre.

4
Wally
Reagovat

@Ajvngou: Prosím a kdy budete mít odkoukáno? Věřím, že admin to bude do budoucna respektovat a my začneme diskutovat, až nám to povolíte. Hlavně tu odpověď , kdy už můžeme. Dík.

5
Dany
Reagovat

@Isew: Vždyt se tady o každém díle stejně diskuzuje, často ještě v jeho průběhu,tak je úplně jedno, co je tady za obrázky nebo popisky. Z diskuze je jasné, jak co dopadlo. Jediná rada je, chodit sem až po vlastním odkoukání dílu.

6
Skála
Reagovat

Isew :Ano,my,myslím tim někoho konkretniho kromě sebe.Já,manželka a dospělá dcera.A nakonec Wally a Dany,mají názor podobný.

7
Dany
Reagovat

@Skála: Ještě bych dodala, že tohle je diskuze a chodit na diskuzi dřív, než uvidím ten který díl, je poněkud nelogické. A i kdybychom chtěli vyhovět, jak máme vědět,kdy už mají všichnizkouknuto. Sorry, ale je to hloupost. Mě, osobně, to takto naprosto vyhovuje.

8
Wally
Reagovat

A Hlavně, někteří sem chodí, aby věděli jak to probíhalo i z místních příspěvků. Nemají možnost jinde pořad sledovat. Tak komenty berou jako malé rekapy.
A to nemluvím o tom, že se často dost spekuluje co by jako by mohlo být. :D

9
LadyXL
Reagovat

@Ajvngou: Je mi líto, že zrovna tebe se nemohu teď zastat. Tak ráda chodím na stránky s pořady o Gordonovi R.! Jenže tam to má své opodstatnění, jelikož se nejdřív mohu podívat na video… Bohužel na tuto RS se nemohu v TV dívat a jen občas mohu zkouknout z archívu na netu…. a tak jsem vděčná za rekapy zde, za průběžné informace z vysílání (zejména z Duelu) a vůbec za pokecání o všem z proběhlého dílu….
takže promiň!

10
galadriel
Reagovat

Ak som pochopila správne, nejde o komenty ani o rekapy, ale o úvodné slovo a obrázok na hlavnej stránke/ viď. teraz je Struňo pri písacom stroji, takže je zjavné, že duel prehral. Požiadavku sa budem snažiť akceptovať.

11
Wally
Reagovat

Prosím o překlad „sprostá“ to je opravdu tak vulgární? A ještě kvazi či quazi nebo jak se to píše. :D

12
Dany
Reagovat

@Wally: Sprostá je jednoduchá, hloupá.

13
JanaH
Reagovat

@Wally: je to úplně nejvíc vulgární, já bych to přeložila jako „blbá“. :-D
Kvázi neumím jednoznačne určit, řekla bych, že by to mohlo být něco jako např. jakoby, tak trochu, přibližně, skoro atd, takové pomocné slůvko.

14
JanaH
Reagovat

To, co dneska tak důsledně vypípavali Lacimu bylo rozhodně vylgárnější, poprvé tak pečliví nebyli. :-)))

15
Wally
Reagovat

@Dany: Dík, takže takové IQ tykve.
A kvazi ? Je to něco jakoby nebo v uvozovkách?

16
galadriel
Reagovat

Sprostá je hlúpa, nevzdelaná, ale ak niekto nadáva a povie sa jej nebuď sprostá, je to v zmysle vulgárne. Kvázi môže byť aj „ako keby, vlastne, približne“

17
Prochor
Reagovat

Přečetl jsem si 16 komentářů ale ani v jednom není nic o tom, co se stalo na farmě. K čemu taková diskuse je? Nikdo nám tady nebude diktovat o čem se budeme bavit – to zaprvé. Takže budu první. Zatím se pořád nepřiznal zloděj tabáku. Struňo sice vyčetl farmářům, že chtěli ženský duel a dali mužský, ale zároveň udělal farmářkou týdne Petru, která mu vrazila kudlu do zad a poslala ho do duelu. Doufám, že to bude pokryteckou Petru stát hodně bodů u farmářů.

18
galadriel
Reagovat

@Prochor: nikto nikomu nebráni diskutovať. Možno je to práve tým, že veľa ľudí pozerá zaznamu.

19
Dany
Reagovat

@Prochor: Prochore, kdoví, jak to s tím tabákem bylo. Taky to mohla být náhoda, takové podezření vyslovila po duelu i Livia. Prostě se někdo spletl a ani o tom neví. Nikola kouří jak cikán za pařezem a pak se diví, že má málo tabíku. Džony kosil, neměl čas na tolik kouření a tak ještě tabák má. A situace s ehodila na udělení trestu a vyvolání napětí na farmě.

20
Poppy
Reagovat

@Dany: Nikola je malé ubrečené děcko a musí se chovat jako dospělá, protože se stará o rodinu. Asi si tím kouřením dodává pocit dospělosti, nevím, ale nelíbí se mi, že tak hulí.

Ale vzhledem k tomu, že jsou tam kamery a ty hned, když Nikola vytáhla to obvinění, zabíraly Džonyho, tipla bych, že to byl fakt on. Taky to, jak sbalil ty papírky (a to nepopřel), by tomu nasvědčovalo. On je určitě pracant, ale mám dojem, že si myslí, že cokoliv se kolem něj mihne včetně žen, by si mohl „tak trochu“ přivlastnit.

21
Lady XL
Reagovat

Teď jsem viděla záznam… Petra mi lezla hrozně na nervy. Od začátku brečela kvůli ztrátě Struňa, ale ani jednou nezmínila fakt, že ho volila taky. Podle mne ze strachu, aby nešla do duelu. Na jednu stranu je šťastná, že je farmářkou a možná se proto měla při loučení ke Struňovi, na druhou stranu ale neumí velet a hned brečí a brečí…. S každým chce být za dobře a zároveň být tvrdá, ale je nedůsledná. Měla by Michala udělat sluhou, ale nevím, zda k tomu najde odvahu. A Janu jako služku, ta by ho prohnala. Jinak kolektiv se začíná pěkně drobit – pár pracantů a zbytek ? + 1 manekýn..

22
Skála
Reagovat

Lady XL :Nevím,zda se to zdá jen mě,ale tato farmá se mě jeví taková uplakaná od prvního dne.Těch slz tam bylo za těch pár dní „privela“

23
Wally
Reagovat

Mám pocit, že causa tabák je podle scénáře štábu. Na rozdíl od předešlých dílů měli jídla dost. Jsem byla překvapená jak jim Martin dal základní potraviny včetně sádla, oleje, že až dojde tak jim dá další. Takže trochu hladu na ně.

Petra je Petra, ale s touhle skvadrou je ve čtvrtek u Chocholouška. Snad nedá za sluhu Džonyho, jedinýho pracanta z chlapů. Ten se jí bude víc hodit na práce na úkoly týdne.

24
Prochor
Reagovat

Účastníci této farmy mi připadají poněkud nudní například ve srovnání se 4. řadou (Paco, Janka Hrmová). Chybí mezi nimi nějaká silná osobnost jako byla třeba Janka, která je chytrá, dokáže vymyslet strategii a rozehrát hru. Dokáže si získat lidi a další tím zase popudit proti sobě. Na téhle farmě se ale nic neděje, jako by přijali nějaké brigádníky, kterým je jedno, že hrají o výhru. Ale snad se to po pár duelech rozběhne.

25
galadriel
Reagovat

Rekap pridaný, video s uputávkou na dnes zatiaľ Markíza nezverejnila (YT).

Markíza zvažuje presunúť piatočný duel na 22:00. Zatiaľ žiadne oficiálne správy, ale pravdepodobne to tak bude už tento týždeň. Som si istá, že vo všetkých TV programoch bude uvedený čas 20:30, preto na to včas upozorňujem a hlavne dúfam, že s tým aj Markíza príde vo svojich videouputávkach.

26
galadriel
Reagovat

Mne sa veľmi páčilo, ako Džony po týždni povedal o Struňovi, že si boli ako bratia :D
Peťa ako farmár týždňa voči sebe sama štve ľudí, nechápem tým zbytočným siláckym rečiam. Sama sa ľutuje, ako po nej ľudia idú, pritom si za to môže sama.

Nikola je ešte malé, trucovité, urážlivé decko.

28
Dany
Reagovat

@Lady XL: Já Petře to její plakání nad Struňou nevěřím. Po duelu už o tom mluvila úplně normálně, jako co se dá dělat. Slzy z ní stříkají akorát v přítomnosti ostatních farmářů.

Reagovat

Skoda, ze tam neni nejakej beran, kterej se neslozi pri prvnim problemu. Vzdycky me dokaze rozesmat, jak maji farmari tydne silne reci, jak co udelaji, jak budou tvrdi a vysledek ? Po prvnim dni brecej na kameru :) Kazdopadne Petra je pekna fnukna.

Docela se mi ale nelibi, ze tahle farma je zatim spis jen letni tabor. Cekal bych jeste drsnejsi podminky nez v radach predtim, ale opak je pravdou. Pristresek maji v pohode, donasku jidla az pod nos, … zatim teda nic moc.

30
Wally
Reagovat

@RadstaR: Myslím, že s trestem se nedostatek jídla už začal projevovat. Kouření mají na příděl, podle toho jakou bude mít šéfová náladu. Takže jako tábor mi to moc nepřijde. Aby byl bojkot 8 den je taky ojedinělé. Dřív aspoň dělali, že dělaj tady se to ani nesnaží předstírat.

Reagovat

Tak Petra dala za sluhy Johnyho (Ladislav) a Gabrielu a breci zase jak dite, kteremu nekdo sebral lizatko a takove okecavacky u toho :D No bavim se hodne.
@Wally: Zatim teda nejakou extra zmenu nevidim. Nic, co by tu uz nebylo a s tema cigaretama to taky nebude tak horky.

32
Wally
Reagovat

Petra to teda nevychytala. Dát Džonyho a Gábinu za sluhy, dva největší dříče za sluhy se jí vymstí. A pro ty kdo nevidí TV, celou volbu plakala. :D

33
Poppy
Reagovat

No to je teda skvadra! Zatím si tam neumím vybrat nějakého sympatického fanouška :-(

Reagovat

@Poppy: Napodobne

35
Wally
Reagovat

Jojo fanoušků pramálo. Na kameru jeden pomlouvá druhého, druhý třetího, třetí……
Přijel Martin, první úkol postavit 4 husince a ohradu okolo nich. Vypadá to, že hus bude hodně.

36
JanaH
Reagovat

Taky se mi zdá, že se zatím mají jak prasátka v žitě, než aby to měli husté. Postelí a slamníků dost (v provnání nař. s tím, když předminule spali nevím jak dlouho s kozama), střecha vypadá nezatékající, nádobí snad úplně nové, podlahy v maštalích hotové, jídla tolik, že jim snad ani nevadí zákaz mléka a pod., tabáku pytle… Snad jen u kuchyně jim povalili část stěny, aby měli co stavět.
Jsem zvědavá, jestli úkoly budou taky jiné, než furt dokola stloukání nějakých přístřešků a hlavně, kdo bude tento týden kosit? ;-)
Volba sluhů selé sle, celá Petra cesé sle.

37
JanaH
Reagovat

@Poppy: taky jsem bez fanouše, zas budem toužebně vyhlížet bandity?

38
Wally
Reagovat

Druhý úkol vymlátit obilí. Mají pást krávy a mangalice.
Martin se diví proč kůň nepracuje. Dodo říká, že to je jezdecký kůň a ne na práci.

Dotaz: To je předtočený o 14 dní? Že už jim tam druhý den prší, dnes tedy přímo leje.

39
JanaH
Reagovat

Ta kobyla je tam na dvě věci.

40
Poppy
Reagovat

To je zajímavé. Měli by cepovat a přitom všecko se točí jen kolem tabáku.

41
Ajvngou
Reagovat

Reaguju zpětně na ty komenty na mě. Šlo mi hlavně o úvodní obrázek, kde byl vidět jasně vypadlík, takže člověk přišel na stránky a viděl, kdo vypadl ve Farmě. Už je to změněné, takže dík!

42
Poppy
Reagovat

@Wally: Podle mne je to předtočené o měsíc. Nebo aspoň tak to bývá. Asi nebylo všude jen horko, v horách mohlo pršet.

Mně překvapuje, že tentokrát asi nemusí hlídat v noci oheň.

43
Wally
Reagovat

Po zbytek dne se nahání buď krávy nebo prasata. Kdo nenahání tak řeší tabák. Leje a leje.
Petra nebrečí.

44
Poppy
Reagovat

@JanaH: Myslím, že se ještě načekáme.

45
JanaH
Reagovat

@Ajvngou: no někdo to pochopil, někdo ne. :-D

@Poppy: žeby měli zatím dostatek zápalek? Jak se zdá, letos nemusí šetřit ničím.
A tomu čekání… jako loni, jako loni, ale nakonec se vyplatilo. :-)

46
Poppy
Reagovat

@JanaH: No, dalšího „selé sle“ bych radši oželela :-D

47
JanaH
Reagovat

@Poppy: jé, dyť s ním byla prča, ne? :-DDD

48
JanaH
Reagovat

Toto sem musím dát, perlička z fejsbůku :

Dobrý deň, cítim sa veľmi urazená a nahnevá za urážku ktorá sa objavila v jednej časti vo Farme 6,že šaleny východniar,beriem to ako urážku aj na svoju osobu,nakoľko aj ja žijem v oblasti Košického kraja.Tak podám na Vás trestne oznámenie za urážku občanov žijúcich v tejto oblasti.Už nie Vaša diváčka.Tato televízia pre našu rodinu už bude tabu. Gabriela Bednáriková Majerčíková

Pani si jistě dělá psinu, prostě nevěřím, že to myslí vážně. :-)))

49
mAriella
Reagovat

Nevím, jak na Slovensku, ale v Čechách se po tropických teplotách ochladilo v půlce srpna. Horka znovu začala cca po týdnu. Pokud se od toho dá odpíchnout, předtočeno je o tři týdny. Myslím, že tak to bylo i v minulých řadách.

50
Lady XL
Reagovat

Tak nevím,nevím. Ještě jsem neviděla včerejší díl, čtu si vaše rekapy, poznámky a mám takový divný pocit z celé farmy. Přijde mi, že možná dostanou nějaký extra trest a pak budou mít to pravé peklo – bez jídla, bez tabáku… Že se štáb na něco takového chystá, když mají téměř vše už od začátku… A to ještě nic moc nemuseli dělat.
Petra – bojí se, co řekne a jak ji bude brát okolí a tak zvolí velkého pracanta a znalce kosení obilí, ale vyděděnce kolektivu, za sluhu. Místo aby vybrala největšího lenocha, kterého pak může lehce ztrestat za nesplněné úlohy, tj. Michala. To je její největší chyba a u mne už ztratila poslední zbytky sympatií – plačka.
Kůň – mám dojem, že na počátku bylo řečeno, že musí pomáhat (kůň). Nikdy bych nepovolila, aby si tam někdo přivedl vlastní zvíře. No ale třeba bude na něm moct objíždět tu husí farmu, kterou z toho udělají. Myslím, že bude ještě veselo, až tam budou mít hafo hus. Já bych se z toho zbláznila, to je jedno z mála zvířat, kterých se bojím…

51
Prochor
Reagovat

Michal je neuvěřitelný. Ona teda Janka Hrmová se také přišla zviditelnit a práci se vyhýbala. Ale když se do ní ostatní pustili, tak začala makat. Ale Michal ani nezastírá, že dělat nebude a že se přišel jen zviditelnit a na všechny kašle.
Dodo má koníka jako mazlíčka, který mu bude jen zabírat čas a na farmě nepomůže. Konec konců vše záleží na hospodáři, který určuje, která zvířata budou na farmě a která ne.
Románek Dodo – Ryška je uměle vytvářený ( podobně jako Šárka – Mical na české farmě).
Nebo že by z toho bylo něco jako Paco-Veronika? Uvidíme.

52
Wally
Reagovat

Náhodou takový západ slunce a Dodo s Ryškou odjíždějí na Lucy vstříc lepším zítřkům. Okolo se pase Malina s mangalicema a husy jim nadšeně hýkají na pozdrav. :D

53
Dany
Reagovat

Souhlasím s Prochorem. Petra je neskutečná plačka, bojí se říct svůj názor, ale za bukem jí šlejfírna jede. Sluhy ani nebudu komentovat, jen snad tolik, že , z mého pohledu, je to, že dala Gabiku vychytralost, doufá, že jí někdo vyřadí a zbaví se docela silné sloupeřky. Džony je spíše osobní, nemá ho ráda. Třeba doufá, že pole dokosí „pracovitý“ Michal. Lucy musí pořešit Martin. Oba věděli, jak on tak Dodo, že Lucy je jezdecký kůň a těžko bude tahat klády. Podle mě tam nemá co dělat.

54
Ananas
Reagovat

Zdravím všechny,
Farmu zatím dokoukávám se zpožděním, něco dočítám tady.
Tak jen pár dojmů:
Oproti loňským začátkům se zatím mají celkem luxusně, s vyjímkou vody. Buď je čeká nějaký ošklivý zvrat, nebo štáb trochu vyměkl. Loni se to tady (a jinde ještě víc)hemžilo lamenty nad nelidským zacházením se soutěžícími, hlavně co se nedostatku jídla týkalo.
Tak možná jakoby dali na hlas lidu. Vidíte, Farmáři se mohli mít skvěle, ale sami si to zavinili, že už to tak není. Kauza tabák mi přišla jako dost nahraná záminka k trestu.
Účastníci mi zatím dost splývají. Z těch, které už rozlišuji:
Džony – je „šmucig“ po všech stránkách, ale to žalování Květce, že se nemyje, to byl trapas. Pokud je celoživotní „nemyč“, stejně ho k tomu nedonutí. Doufám, že dalších x dílů nebudeme sledovat tiché i hlasité dohady, zda se umyl či neumyl.
Laci – jsem ráda, že duel vyhrál on.
Baklažán – bože! „Bojím se, že půjdu do duelu, tak radši nekosím, abych se neunavil!“ Za takovou blbost snad musí být placenej!
Muž a jeho kůň – na počátku měl sympatie, rychle se z něj stal bod sváru. Jezdecký kůň bez výcviku k tahu jim tam bude leda tak pro starost a pro zlost. Loni by se možná hodil k objíždění ovčího stáda, letos???
Ženy zatím moc nerozlišuju, celkově se zdají pracovitější. Farmářka týdne je děs.

55
johanetta
Reagovat

@Poppy: Dtto!

56
galadriel
Reagovat

Koho tipujete za prvého duelanta? Gabča, alebo Džony?

57
Ananas
Reagovat

@galadriel:
Džony. Holky nebudou chtít riskovat duel (vyjma farmářku týdne) a Džony jim nevoní.
Jejich škoda, pokud se připraví o pracanta.

58
galadriel
Reagovat

@Ananas: a ja si zas myslím, že Gabika. Chalani ho voliť nebudú a Laura aj minule dávala ženský. Ona ešte ani raz nepovedala na kameru, že chce ísť domov, ale už viacerí vraveli, že im hej. Zvláštne, práve na ňu by som povedala, že tam bude chcieť ostať dlhšie.

59
Ananas
Reagovat

@galadriel:
Laura je jedna z těch, které jsem zatím moc nezaregistrovala, takže tohle mne nenapadlo. Pokud to s ní opravdu je takhle, jsou to jiné počty.

60
galadriel
Reagovat

Farma dnes začína o 21:40

61
Poppy
Reagovat

@galadriel: A copak to? To tak bude někdy bývat? nebo je to výjimka?

V každém případě díky za upozornění.

S tím prvním duelantem fakt nevím. Oni jsou kupodivu nějak nažhavení jít do duelu (a přitom se urážejí, když jsou sluhové). Ale spíš to vidím na ženský duel – už proto, že chlapi se nebudou chtít zbavovat dalšího a ženské se tváří, že do duelu klidně půjdou.

62
sunrise
Reagovat

Tak bych také přidala pár svých prvních dojmů. Zatím jen obecně, k jednotlivcům se ještě nebudu vyjadřovat, nikdo mě nijak extra neštve, ale ani tam nemám nikoho, kdo by mě z jakéhokoli důvodu zaujal tak, že bych ho měla jako svého fanouška. Sice už je jakš takš od sebe rozeznávám, ale to je asi všechno.

Jak už tady bylo párkrát řečeno, zatím tam mají poměrně havaj, práce nic moc, jídla relativní dostatek, problém s tabákem si vytvořili sami, protože ho mají evidentně dost. Je dost okatě vidět snaha štábu tvořit „příběhy“, ale zatím se moc nedaří. No, ještě je brzo.

Opravdu doufám, že se poměry přitvrdí, protože jinak to bude o ničem. Ze sledování jiných RS vím, že vždycky mnohem hůř dopadá, když je na začátku pohodička a s přitvrzováním se začíná později. Snad je v tom nějaký záměr a ne jen neprofesionálně laxní přístup.

Jako milovnice RS se ale těším na to, co bude dál. Ať už to bude cokoli.

63
galadriel
Reagovat

@Poppy: dnes začali dávať Hornú Dolnú a asi v stredu aj zostane takto v programe. Uvidíme :)

64
galadriel
Reagovat

ak by mal niekto predplatné na voyo.sk, sú k dispozícií aj necenzurované verzie.
http://voyo.markiza.sk/nase-show/22495-farma-6-necenzurovana-reziserska-verzia

65
galadriel
Reagovat

Oni sú tam všetci mešuge? Prečo si myslia, že Džony má na Romana, keď si on vyberá disciplíny?

66
Poppy
Reagovat

@galadriel: Trochu jsem včera zírala, proč ti chlapi chodí za Džonym, aby byl mužský duel a on vyhodil Romana, když sluhové přece 1. duelanta nevolí. Aby, když ho zvolí, na ně nebyl naštvaný a volil, koho mu vyberou? Taky Peťa, když si mu ke konci vylívala srdíčko – ona udělala tu blbost, že ho dala za sluhu. Ne, že by mi ten Roman byl sympatický, ale pokud Roman nebo Džony vypadnou, tak tam umřou hlady a ve špíně.

A Nika – to je teda dáreček k pohledání.

67
Prochor
Reagovat

Já myslím, že jenom Nika a Roman se snaží hrát a mají potenciál vytvořit aliance a ovládnout farmu. Ostatní jsou úplní mimoňové – figurky na šachovnici, loutky připravené hrát cizí hru. Maximálně mají obecnou taktiku – např. Petra – nikoho si nenaštvat.

68
Lady XL
Reagovat

Moc díky za rekapy!! Neměla jsem šanci shlédnout ani z archívu, takže super :-).
Jak to ale čtu, tak je to pěkná „skvadra“. Petra je typ, který nikdy nemůže být vedoucím pracovníkem.Bude pracant, dříč, ale rozhodovat jí nejde. Bojí se rozhodovat… a tak to dopadlo. Dá největší pracanty za sluhy. A předpokládám, že zvolí Džonyho jako duelanta a ten nejspíš vypadne… Pak bych si možná i přála, aby zvolil farmářem našeho modela Mišu :-D. A chci vidět, jak bude on rozdělovat práci, jak se tam zviditelní…, jak dopadnou úkoly. A tipuji, že by Petru zvolil jako služku….
No je to tam zajímavě rozjeté a očekávám zvraty, jakmile jim dodají hejna hus a tím přibude skutečná práce…

70
Ive
Reagovat

@galadriel: Díky za odkazy, pro mne novinka. Na Miriam jsem si letos vzpomněla v souvislosti s Peťou – ta je pro ostatní soutěžící taky poněkud opruz, žije si ve své „vlastní bublině“, údajně citlivá, emotivní, jenže málo sympatická. Slzí i v situacích, kde by to člověk vůbec nečekal, navíc chaotik. Ráda se předvádí a svěřuje na kameru, to kvituji:). S farmáři jako FT bojuje a zároveň jim ustupuje. Sluhy zvolila divně, asi se řídila osobními sympatiemi a chtěla mít postaráno o zvířata. Věří, že si doma uvědomí, jaký v ní mají poklad a po návratu ji víc ocení. Další podobností s M. zatím nevidím:). Miri prokoukla, změnila zevnějšek, farma ji neodradila od dalších dobrodružství, takže obdivuji.

71
mates
Reagovat

kde se toci farma?

72
galadriel
Reagovat

@mates:
Miesto konania farmy je obec Opava v okrese Veľký Krtíš. Je to blízko Lacovho rodiska.

73
Prochor
Reagovat

Když jsem pozorně shlédl včerejší díl, tak jsem mezi hráče zahrnul ještě Ryšku. Chtěla by druhý mužský duel, což by ženám dalo šanci rozehrát dívčí válku, protože získají převahu hlasů. S pomatenou Petrou se ale nedá moc počítat. Farma je o číslech – to se nedá nic dělat.

75
Ive
Reagovat

Oslavili včera jmeniny Jany, ve slovenském kalendáři tomu odpovídá 21. srpen (aspoň dle internetu), tedy dva až tři týdny posun v čase. Na facebooku se mihly dva příspěvky Džonyho manželky, oba byly hodně nesrozumitelné… Chtěla cosi řešit a napravovat – její muž dřel nejvíc ze všech… Trochu to působilo dojmem, že Džony už dosoutěžil. Bez něho a jeho hlášek by byla farma ještě nudnější než zatím.

76
galadriel
Reagovat

@mAriella: aj wiki píše Dudince. Mám ale kolegyňu zo Želoviec, okres Veľký Krtíš a vraj je tam farma jedna opaskovaná a filmuju tam. Aj v diskusiách padol Veľký Krtíš zopárkrát, tak uvidíme.

77
Poppy
Reagovat

@galadriel: Galadriel, díky moc za průběžné rekapy!
Jsem zvědavá na dnešní duel.

Včera mi teda nejvíc lezli na nervy Nika a Laci. Oba mají takový křivý pohrdlivý úsměv.

Nejsympatičtější je mi Laura, doufám, že tam dlouho vydrží. I když ona by asi nejradši nabrala směr domov.

78
Wally
Reagovat

Prosím kdo koho dal do duelu. Chybí mi Roman a Petra, Gabika taky asi nehlasovala pro sebe.

79
Iv
Reagovat

@Wally: FT Peťa by rozhodovala jen při rovnosti hlasů, což včera nenastalo, škoda, to mohlo být zajímavé. Roman, mám takový dojem, hlasoval pro ženský duel.

80
mAriella
Reagovat

@Wally: Sluhové nehlasují, tedy ani Gabika. Farmář týdne hlasuje pouze při remíze, k níž nedošlo (i když chvíli to vypadalo, že Laci svou volbu přehodnotí). Roman je momentálně v partě s Petrou, Nikou a Laurou – hlasoval pro Gabiku.

81
Wally
Reagovat

@mAriella: Právě v rekapu je Gabika pro Gabiku. Takže to je překlep a měl to být Roman. S nehlasováním Petry jsem si to myslela, ale nebyla si jistá. :D
Jestli si Džony vezme Romana, který pro něho jako jediný nehlasoval bude dost trapný. Myslím si, že Džony nemá šanci s nikým, pokud dají silové disciplíny.
Tohle snad byla nejblbější volba sluhú, kterou mohla Petra vymyslet. Nesnáší Romana a teď ho nechá vybírat disciplíny proti Džonymu. (teda jestli si ho vybere).

82
galadriel
Reagovat

@Wally: preklep opravený :)

83
Dany
Reagovat

@Wally: Wally, tento týden byla Petra s Romanem velká kamárádka. Strkal se jí do zadku kudy chodil a ona, protože většina ostatních byla našvaná kvůli tabáku a nebrala jí, s ním byla jedna ruka.

Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli někdo nevíte, kdy tedy dnes začíná farma. Prý ve 22,00, na programu Markízy je stále ve 20,30.

85
galadriel
Reagovat

@Dany: Farma je dnes od 22:00.

86
Juraj
Reagovat

Ty vole, ešte sa Farma ani poriadne nerozbehla a už si nejaká špinavá banda o sebe myslí, že oni sú tí vyvolení. Dobre som to včera počul že Jana povedala „naša slávna päťka“ ? Toto najviac neznášam v reality show podobného typu keď sa niekto nasilu zgrupí a myslia si o sebe že oni sú nedotknuteľní a teraz budú určovať celý priebeh súťaže. Rozhodne som neni fanúšik Petry (vyzerá že jej občas prepína) ale to čo predvádzala kvôli sprostému tabaku hentá sebranka (konkrétne Jana, Baklažán, koniar, Ryška a teploš) bola čistá katastrofa. Ten borec čo tu vypisuje ako je zabuchnutý do Ryšky snáď čím skôr z toho vytriezvie, keď si uvedomí s kým sa jeho vyvolená dala dokopy. Zatiaľ je najlepšia jednoznačne Laura – je to jedna inteligentná, slušná, správna dievčina a ani sa jej vlastne nečudujem, že tam akosi nemá chuť zostávať.

87
Wally
Reagovat

@Dany: Máš pravdu Petra nadávala už minulý týden i teď na Laca,
Romana „miluje“ Jana. Ta mi silně připomíná Janku z minulé řady. Úsměvy na farmáře a za rohem kudla v zádech. Snaží se to pěkně kočírovat dle svého.

88
Poppy
Reagovat

@galadriel: No tak Miriam – to je taky jedna z těch recyklovatelných reality hvězd :-(

89
galadriel
Reagovat

rekap pridaný…..pozerali ste to? Najzaujímavejšie z tohto dielu boli tie ukážky na pondelok!

90
Wally
Reagovat

@galadriel: Zas tam máš překlep Michal by vyhodil Michala a já zrovna usnula, takže mně to dost zajímá, :D

To pondělí pokud to nebyl jediný záblesk v 90 minutách vypadá fakt hustě.

91
galadriel
Reagovat

@Wally: sakriš, opravené. Začnem si to po sebe aj čítať ;-)

92
Wally
Reagovat

@galadriel: Díky, ale touto opravou mám ještě větší bordel ve skupinkách kdo s kým. Ne že před tím by to bylo lepší.
Jedinou jistotou zůstává Jana, pro ni je každý debil :D

Proč nedostala trest i první skupina jedlíků, kteří místo obilí dali šrot jaksi zapadlo.

93
Iv
Reagovat

Pro mne je záhadou, že si Džony tak oblíbil zrovna manekýna Michala a podobně líného Laca. Asi se k němu chovali slušně a nemusel v nich vidět konkurenty v cestě za výhrou, ale stejně. Ženské se ho rády zbavily, moc mezi ostatní nezapadl.

94
Dany
Reagovat

Skálo přečetla jsem odkaz, ale z mého pohledu farmáři nejsou o nic lenivější, než byli ti v předchozí řadě. Co se minule dělo s ovečkami byla katastrofa. Přijde mi, že tentokrát měli od začátku celkem slušné podmínky, jak s jídlem,tak s bydlením , jenže to není tak „zajímavé“, tak štáb hledá důvody, jak přitvrdit.
Co se týká nerespektování farmářky týdne, je sporné. Záleží také na samotném FT.Janu moc nemusím, ale minulý týden jí celkem poslouchali a práce, až na drobnosti,dokončili. Petra zahájila tím, že jim okamžitě, Kvetka snad ještě ani nedovřela vrátka farmy, nasázela jaké budou tresty. Aniž vůbec začali s prací. A každá akce vyvolává reakci. Kdyby odebrání tabáku byla reakce na nějaký prohřešek, bylo by to jiné. Navíc Petra vypadá jako něžná květinka,neustále pláče, pokud má říct nahlas něco nepříjemného, bojí se, aby si někdo o ní nemyslel, že je špatná,ale co dokáže za nadávky vypustit s pusy, ani chlapi tam tak nemluví. Porád ukřivděná,všechno, co se nepovede,je vina někoho jiného, takoví vedoucí nemají respekt nikde. Je na FT, stejně jako na jakémkoliv vedoucím,kdekoliv jidne, jak to ukočíruje. Kdyby všechno šlapalo samo od sebe, mohla by být FT i Lucy.
Skupinky se tvořily vždycky, asi je logické, že lidé, kteří jsou zavření na jednom místě bez možnosti kontaktu s vnějším světem, se začnou sbližovat s někým, s kým si mají víc co říct a víc si rozumí. Když pominu taktiku. A málokterá skupinka vydrží delší dobu, různě se to prohazuje, jeden den s jedním, další den s jiným.
Důvod proč si Džony oblíbil zrovna Michala a Laca může být, jak píše Iv, opravdu v tom, že se k němu chovali slušně a brali ho takového, jaký je. A navíc my také nevidímě všechno, štáb si dění sestříhá podle svého, i jednotlivé farmáře vykreslí podle svého,to už všichni po pěti řadách farmy,víme. Tím nechci říct, že by ti dva byli nějací extra dříči, ale zdaleka to nemusí být taková katastrofa, jak nám ukazují. Stačí jednoho natáčet pouze když zrovna odpočívá a druhého jen když pracuje a je to, nic těžkého.
A Roman snad musí být Tiborova rodina, není možné, aby se tohle vyskytovalo dvakrát.

95
Poppy
Reagovat

V noci jsem při sledování bohužel usnula, vzbudila jsem se až bylo jasné, že Džony vypadl. Trochu mi ho bylo líto a byla jsem zvědavá na to, až si to v klidu prohlédnu.

Takže jsem docela příjemně překvapená, že ten duel byl hodně vyrovnaný. Jsem ráda, že je povinné Překvapení, trochu to vyrovnává rozdíl v síle nebo hmotnosti. Džonyho mi líto není, sice bude chybět při práci, ale je mi velice nečitelný.

Nadále mne nejvíc štvou Laci a Nika.

Jsem zvědavá, kdo bude FT – tipla bych, že (chtěla jsem napsat Tibor) Roman (Dany, máš pravdu, to je jeho klon). Připadlo mi, že zabírali Janu ze sluhovského kutlochu, to se taky dá předpokládat. A sluha Laci? Nebo tak, jak on sám tipoval, Dodo?

96
Iv
Reagovat

@Dany: Zdravím všechny. Pokaždé mě zarazí, když se objeví záběr na kuchyň beze zdí, léto pryč a dostavbu zatím nedostali v úkolech týdne, nechápu. Místo toho plnili úlohu udělat dokonalý pořádek v nářadí:).
Hlavně s nedostatkem vody a hygienou si to těžko umím představit, sprška studené vody z konve venku? Téma teplé vody na večerní nebo ranní umytí nezaznělo. Jen extrém, že svérázný Džony chodí do postele spát v botách.
Co vlastně obnáší dál starost o husy? Noční hlídky v dešti jako minule u oveček jim nehrozí. Samozřejmě sleduji jako každý přednostně vztahy mezi farmáři, svého „fanouška“ hledám, možná Laura? Zajímalo by mě i to ostatní kolem, do žánru reality show má Farma daleko – vzpomínám s nostalgií na poslední Vyvolené a online internetové vysílání, asi finančně prodělali. Mimochodem, Mišo, Laco by se hodili lépe např. do Big Brother, podobně Lívia Ryška – podle halasných upoutávek má v sobě divoký, nezkrotný temperament. Ten mi zatím unikl, ale urputnou snahu vytvořit divákům Love story s Dodem režie stále má:-).
Vidíme pouze selektivní směs pár vteřinových situací uměle (neuměle) sestříhanou štábem. Důvod, proč sleduje a diskutuje jen hrstka.
O to víc děkuji galadriel za úžasné pravidelné rekapy.

97
Wally
Reagovat

@Iv: S tou kuchyní to nemají ještě tak horké. Je to předtočeno o 3 týdny, takže mají čas.
Třeba jim na husy začnou chodit lišky. Mají tam pod střechou podivnou škvíru a budou i noční hlídky.
U Laca a Michala souhlas i u Livie jsem čekala velké zviditelňování vzhledem k její akčnosti v upoutávkách. Zatím jsem viděla jen pár zakňourání do kamery, štítivé oblékání farmářských hadrů a plačtivé výlevy.

Na farmáře týdne tipuju Nikolu. Vzhledem k tomu, že Laco a Michal na sebe řvali ohledně prohraného duelu a myslím si , že Džony dal někoho z jejich 4.

Jinak sestřih opět dost na nic. Zatím jsme neviděli jediný záběr jak vyrábějí cokoliv z mléka. A že asi už vyrábějí (máslo,tvaroh). Je to také selé sle. :D

98
BarBora
Reagovat

Ahojte,
Sledujem to, strašná nuda. Minule sme nedočkavo čakali novoprîchodzích, myslela som, že si teraz dajú väčšiu prácu s výberom, ale veď tam nie je nikto koho by sa človek chytil. Ibaže by to bol zámer, aby do toho zaviedli nejaký nový, šokujúci prvok, napríklad, že odtiaľ zopár ľudí vyženú a pošlú nových. Na tú lenivű bandu je Martin akýsi mierny. Minule tam aspoň bolo zopár výrazných typov, ktoré to oživili a vyvolali nejakú odozvu, tu vôbec nič.

Petra – otravná, nemohúca, nezaujímavá.

Jana – rádoby sa snaží o nejakú taktiku, ale je to také nijaké, priehľadné, ani ako osoba nevyvoláva vo mne nejaké výrazné sympatie, či antipatie, proste nič. Zatiaľ som si všimla len to, že druhých vie dosť hrubo označkovať.

Gaba – ako slúžka ako tak, možno má v sebe nejaký potenciál, žiaľ, väčšinou ho prezentuje ako nestráviteľné vreštidlo.

Nikol – asi jediná, ktorá vo mne niečo vyvoláva, ale negatívne. Taká mladá kočka a mám z nej nepríjemnú husiu kožu. Bŕŕŕ. Bonzáčik, pre mňa had.

Laci – keby bol aspoň vtipný, ale on je len lenivý, ani postrehy nejak zaujímavo prezentované, nula bodov.

Michal – ani som ho poriadne nezaregistrovala, čîmže sa to chce zviditeľniť?

Dodo, Lívia – z tej grupy sú pre mňa asi najstráviteľnejší, uvidîme neskôr. Zatiaľ nič moc, ale ani nečudujem, že utvorili takű minigrupu.

Roman – akože pracuje, ale nepôsobî schopne. Už sa mipri ňom vyvinul podmienený reflex – keď otvorí ústa, ide mi všetko jedným uchom dnu a druhým von. KdeTibor? On síce tiež vedel mudrovať a kritizovať, ale to bol makač a zabávač.

99
atlas
Reagovat

@BarBora: Nejohavnější stvůra je tam ten teplý bratr,to je ukázka lenivosti a hlouposti.Nika to je kapitola sama pro sebe,dodnes neví čí je,ale částečně jí omlouvá její věk a absence rodičů,hodně nedůvěryhodná.Jana,to rádoby intrikánka,ale moc jí to nejde.Slabý odvar Božky.Manekýn už dávno měl být venku.Nechápu,proč se zbavují lidí,kteří tam makají.Sami nejsou schopní nic udělat.Uječená Gabriela,no tu bych chtěl mít doma.Dodo si nevidí ani na špičku nosu.Souhlasím z některýma,že tam nemá kůň co dělat.Obecně je tato řada nejslabší ze všech.Pokud Markíza nedodá nějaké výrazné tváře,tak to může zabalit.Nikdo neví,co si může hlavní farmář dovolit,kam až může zajít ,co se týká trestů.A propo,někdo přece v režii sleduje,co se tam děje a tak Martin musí vidět jak jsou líní.Kamery se vypínají přece až v noci.Příjde mi to,že Markíza spustila 6.řadu jenom kvůli sledovanosti minulých ročníků,ale jaksi to nedotáhla do konce.Zatím je to podprůměr.

100
Poppy
Reagovat

@BarBora: Ahoj! Zapomnělas na Lauru, což při tvém přísném oku asi značí, žes ji ani nepostřehla.

101
atlas
Reagovat

@atlas: Zapoměl jsem zmínit Lauru.Jediná,která je normální,má to v hlavě spořádané a ví co chce.Na svůj věk má přehled a rozum.A navíc je to krásná holka.To se často nevidí.

102
Skála
Reagovat

Když se ptali Džonyho komu by přál vítězství v této soutěži,tak odpověděl: Michalovi nebo Lacovi,to jsou správní kluci.Ostatní jsou falešná smečka.To mě opravdu rozesmálo.Celkem pracant to přeje největším lenochům. :-)

103
BarBora
Reagovat

Ahoj Poppy,
Postrehla som ju, Laura je tam asi najkultivovanejšia aj najnudnejšia. S Nicolou a Romanom sú radi pri FT a vedú műdre reči, ona je taká akurátna, ani tú Džonyho nejapnú narážku nebola schopná spracovať nejak ľudovejšie, keď sa už on snažil obrátiť to na srandu. Ale veď uvidíme neskôr,zatiaľ sú tam len krátko a majű sily sa štylizovať a kontrolovať. A až na Džonyho sű tam všetci ako slimáci, snáď len on vedel pohnúť kostrou.

Atlas: hej, Laci je raz tam, potom zas inde a myslí si, že mu to bude stále prechádzať. Ale ústa kriviť vie úžasne. Ale má výhodu výšky a váhy a na fo sa asi spolieha.

104
Prochor
Reagovat

99 – Souhlas. Už jsem psal dříve, že jsou to neosobnosti. Jako parta brigádníků a ne bojovníků o výhru. Zatím absolutně nejslabší řada. Už by mohli poslat loupežníky. Michal je tak programově líný, že je to podle mně na vyhazov z farmy (naprostá ignorace farmáře týdne).

105
Prochor
Reagovat

Ještě musím říct, že Džony mi silně připomněl Janka Zlatovlásku ze 4.řady. Farma = práce a šmytec. Každý, kdo má nějakou taktiku je automaticky falešný. No, pro jednoduché lidi je všechno jednoduché a proto taky jednoduše vypadnou ze hry.
Džony je takový mimoň, že by byl schopný makat na flákače Michala jenom za to, že mu Michal občas poklepe na ramínko – ten správnej kluk. Smutná písnička a smutná podívaná. Venku mu bude lépe.

106
anonymous
Reagovat

Zdravím. Michal byl nejlepší, když nedávno mluvil na kameru. Prej: Já jsem se přišel zviditelnit, ale ne, aby mě viděli při tom, jak kydám hnůj přece!

Ano, Michale, takhle všichni uvidí, jakej seš namyšlenej lempl, a ještě poněkud jednodušší v myšlení :o)

107
BarBora
Reagovat

@anonymous:
Hej, to bol zatiaľ asi jediný úsmevný moment, aj to taký rozpačitý. Ale možno ho Džony dá za FT a uvidîme ako to zvládne, možno sa zobudí.

108
Wally
Reagovat

@BarBora: Kdyby ho dal FT tak by nebyla hádka o prodaném duelu a dalším FT.

109
Dáša
Reagovat

@Juraj:
Juraj, v hodnotení Laury sa s tebou naprosto stotožňujem. Pripadá mi, že ona sama po účasti v nejakej farme ani netúžila, skôr naopak, že ju museli na to prehovárať, ak nie aj „uplatiť“. Potrebujú ju tam ako zvyčajný prototyp „krásnej ženy“ aby bolo na čo aj pozrieť. No a len dúfam v jej inteligenciu, že sa nedá prehovoriť k nejakým kvázi sexuálnym scénkam na sene ako to kedysi predviedla Járová. :)

110
Dáša
Reagovat

Vďaka Martinovi som sa vo svojom pokročilom veku dozvedela, že príbytok pre husi sa volá „husín“. Čakala som, ako sa toho, pre ňu tiež zjavne nového pojmu, zmocní ufňukaná FT. A veru netrvalo dlho a z jej rozprávania sme sa dozvedeli, že farmári budujú „husince“. No to vie aj každé malé dieťa, že „husinec“ je hnusné mazľavé hovienko, ktoré po sebe zanechávajú snehobiele húsky. Výraz sa ujal aj medzi ostatnými farmármi. Tak teraz čakám, kedy dostanú dodávku sliepok a budú pre ne stavať „kuracince“ namiesto kurínov. :)

111
Iv
Reagovat

@Prochor: I mně jednu chvíli připadalo, když Mišo odmítl jít pracovat, že chce za porušování pravidel už domů. Dva týdny na obrazovkách byl, plán zviditelnit se a proslavit splněn:). Jenže dostal pouze od Peti jako trest noční hlídku a vyšumělo to.
Někoho nového bych uvítala, na příchod banditů je nejspíš moc brzy, ale snad se hra brzy rozběhne i tak. Poflakování a polehávání některých bude zřejmě dál pokračovat, Prý podle upoutávek na voyo bude od pondělí šéfovat Nikola, čemuž bych docela věřila.
Psali, že farmářům pohrozí snížením výhry, aby se víc snažili. To by udělali v historii poprvé, chybějící mince jim Martin pokaždé před koncem dorovnal.

112
BarBora
Reagovat

@Iv:
Že by sa Nikole to jej mútenie vody podarilo? V tom je najšikovnejšia, ona nemá problém si vymýšľať, zaonačovať povedané a mūtiť s tým mozgy ostatným, len ako dlho s takouto taktikou vydrží, aby ju váčšina nevylúčila. Ona nie je žiadny Rambo, aby aj rýchlo neletela. Asi donášanie „zaručených“ správ ako jednej, tak druhej stráne naberie na obrátkach. Popritom bonzovanie a máme to.

113
Poppy
Reagovat

No, pokud bude Nikola FT, to teda bude rodeo. Nejen že už by to měl chytit do ruky nějaký chlap, který umí rozdělit práci, ale Nika je fakt děs-běs.

114
Skála
Reagovat

Poppy.
No jo,ale který chlap,Michal,Laco,Dodo?To je to samé jak Nikola. :-)No,bude to ještě zajímavé.Jana ani Petra si s tou sqadrou neporadili.Kdo s ostatních na to má?Nevidím tam zatím nikoho.Že by Roman?To se mi také nechce věřit.On zatím víc mluví a skutek utek.

115
Prochor
Reagovat

Jestli bude farmářkou týdne Nikola, tak se mají všichni na co těšit.
Nikola na mně dělá dojem, že si na rozdíl od Petry bude tvrdě užívat svojí moci.
Taky čekám, že se bude chtít pomstít druhé alianci ( kdopak bude asi služka? Ryška? nebo Jana?). Podle mně je Nikola pěkná potvora.

Kromě toho se mi zdá, že Laci začíná hodně lidí čím dál víc štvát. Něco jako Kubí v české řadě.

116
Poppy
Reagovat

@Skála: Přece jen bych řekla, že už všichni chlapi mají ženského velení dost. Janu si zvolili, takže ji ještě jakž-takž respektovali, ale Peťa už narazila. A myslím, že Nika by tomu binci tam nasadila korunu. Věřím, že kdyby Džony dal za FT Romana a možná i Michala, ženské budou poslouchat a zbylí chlapi aspoň nebudou přímo stávkovat.

Už jsem psala, že si myslím, že služkou bude Jana, protože v upoutávce na příští díl něco Jana říká a je v tom přístěnku pro sluhy. Aspoň mi to tak připadá.

117
Lady XL
Reagovat

Chci dodatečně poděkovat za rekapy a specielně za průběžné doplňování z duelu!! Jsem vždy mimo počítač a tak mi to moc pomohlo!! Jen se mi přes malý mobil blbě píše i ta pochvala – tak dodatečně Dík!!
Škoda Džonyho, škoda že si nevybral Michala, i když nevím, zda by ho porazil. Ale pokud už chce Michal domů, tak by to možná vzdal… No pořád čekám, co na ně štáb vymyslí, jak je donutí k nějaké práci… Asi by bylo dobré, kdyby někoho Květka za nicnedělání nominovala za sluhu. Respektive dala pokyn FT, že má za sluhu vybrat nejméně pracující lidi… Michal jako sluha, to by byla zvířata bez žrádla, lidi bez jídla… a on by byl viditelný raz dva :-D. A mohli by ho pak rovnou za trest nominovat.

118
Janica
Reagovat

Poctivě jsem zkoukla všech 11 částí 6. řady a přečetla všechny komentáře.
Ano, Farma je zatím nemastná neslaná a mimo asi 4 pracantů se sešli samí nemakačenkové. Takže se těším, až dostanou pořádné úkoly, jak se s nimi vypořádají.
Nej oblíbence čili favorita jsem si ještě nenašla, ale možná se stanu fanouškem Laury.
A obrací se mi kudla v kapse při pohledu na Laca, pak Michala a Doda. Strašné.
Zřejmě se chtějí zviditelnit nicneděláním, ale co očekávají? Že si jich všimne jiná tv a dostanou se do jiné šou?

119
Dany
Reagovat

Mě tedy pěkně štve ta pozdní hodina vysílání Farmy. Včera jsem ve třetině už neudržela oči a usnula jsem. Vím, že to tady nikdo nevyřeší, ale potřebovala jsem si ulevit.

120
Sida
Reagovat

Michalovo „zviditelnění“ byla ta podivně zahraná scénka : Bráním ženy před krutým Lacim“ Když mu tak jde o blaho žen, že jim nepomáhal třeba při práci !!! Ssi se díval na Vladka ve Vyvolených a viděl, že hysterické scény mají u lidí úspěch……a ty baby mu to sežraly. teď ho budou milovat a šetřit. Tak se to dělá!!! A Laco jenom čuměl! (kamarád).

Přidat komentář