Panáček v reality show

SK Farma 6 – Dnes začíname (rekap)

27. Srpen 2015 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=11121 w=615]

Dnes je ten deň, kedy začína štvormesačný boj o 50.000€. Bude nám predstavených 12 súťažiacich, ktorí sa budú snažiť postaviť na nohy Bohom zabudnutú farmu. Prvé dni sú vždy veľmi náročné – nie je voda, nie je oheň, nie sú postele, ani kde si sadnúť. Nezabudnite si dnes zapnúť o 22:00 TV Markíza a pozrite sa, ako niektorí budú prekonávať samých seba.

[singlepic id=11048 w=615]

Rekap z 27.8.2015 (deň prvý)

Rozprávač nám predstavil Farmu – príbeh bratov Ľudevíta a Štefana, ktorí počas krízy po prvej svetovej vojde odišli za prácou do Ameriky, aby zabezpečili rod a statok. Nebolo to nič jednoduché a Štefana táto skúsenosť stála aj život. Ľudevít sa domov vrátil bez brata, zato odhodlaný postaviť statok na nohy za oboch. Z Ameriky si priniesol veľa cenných skúseností, ktoré pretavil do vlastného hospodárenia na farme, ktorá zažila za jeho éry blahobyt. Oprášiť jej zlatý punc je úlohou našich súťažiacich.

[singlepic id=11123 w=615]

Poslednou žijúcou pamätníčkou, je 90 ročná pani Alžbeta, ktorá na farme „Na skale“ žila a tvrdo pracovala. Ako 17 ročnú ju sem priviedol manželský sľub. Hoci náročne, ale šťastne, tak si spomína na život „na skale“.

Postupne sú nám predstavení súťažiaci.

Laura je mamou opísaná ako veľmi náladová a pohodlná, nevie si prestaviť, že tam nebude mať chladničku a raňajky na stole – prestrih na Lauru z piateho dňa na farme, ako mame odkazuje, ako si ju veľmi váži a ako si veľa vecí uvedomila…..
Otca nevidela už veľmi dlho, v minulosti ich vyhodil na ulicu so slovami, že nie je jeho dcéra, chce mu ukázať, ako vyrástla a dokázať, že to zvládla aj bez neho. Momentálne jej v živote asi nič nechýba, s výhrou by asi precestovala svet.

Džony je pracovitý, dlho pracoval ako robotník v Čechách. Manželka sa posťažovala, že zo začiatku to bolo v poriadku, potom však prestal prispievať. Vrátil sa hlavne kvôli deťom, ženy sú však jeho silným koníčkom, na rukách by ich vraj nespočítal – opäť prestrih z piateho dňa, kde dievčatá rozprávajú o jeho obťažujúcich dotykoch a vtipoch. Dcéra si praje, aby výhru dal mame a aby boli šťastná rodina.

Mišo je synáčik z bohatej rodiny, ktorého krédom je, že si život treba užiť, život je party. Kamarát opisuje najväčšiu zábavu s ním – bazén, štetky, alkohol… Baklažán ide exhibovať, Slovensko si ho bude pamätať. Pracovať na farme si nevie predstaviť, možno ho však niekto donúti. Zábery z farmy však skôr napovedajú, že Mišo bude hlavný dohliadač nad prácami.

Laco má hudobný vzor Lady Gaga – nie len hudba, ale jej celé zmýšľanie, je pre neho náboženstvom. Vo voľnom čase keď nemusí, nerobí. Pokiaľ nemusí, tak sa sexuálnou orientáciou nechváli, je gay. Má fóbiu z veľkých zvierat.

[singlepic id=11124 w=615]

Práve Lacovi príde mail od hospodára s mapkou, bude vodca tejto prvej skupiny. Stretnú sa s Martinom, ktorí im ukáže cestu. Majú ísť rovno, pri kríži je prechod na druhú lúku, v pravom hornom rohu tej lúky na nich čaká prekvapenie, ktoré musia so sebou priniesť na farmu. Pri prekvapení prechod na tretiu lúku, pôjdu po pravej ruke, nájdu farmu…..vyzerá to na riadnu prechádzku. Na cestu im dá krčah vody a vyzberá mobilné telefóny. Hneď na druhej lúke nájdu kolovrátok, ktorý zoberú so sebou, toto však prekvapenie pre nich nebolo. To nájdu hneď o kúsok ďalej – kravu. Laci má hneď paniku – hysterický záchvat, Džony ju odviaže, nakoniec sa Laci premôže a dovedie úspešne do cieľa. Farma je pre nich troška šokom, bude veľa roboty s uprataním toho bordelu.

Struňo pracuje v stánku rýchleho občerstvenia ako kuchár. Manželku chce atraktívnu, milú, úslužnú. Nemusí kydanie hnoja, inak sa na farme ničoho nebojí, ráta skôr so stratou váhy. Keď je hladný, nadáva a kričí – názorná úkážka je aj priamo z farmy.

Lívia študuje právo, pracuje aj ako modelka, bavia ju motorky, rada by vyskúšala maximálnu rýchlosť. Nemá skúsenosti so zvieratami, ale rada sa niečo naučí – v prvých dňoch na farme si so Struňom vyskúša kydanie hnoja. Podľa Ryšky jej ľudia neveria práve kvôli výzoru, majú predsudky.

Roman pracuje na stavbe, má skúsenosti s prácou v zahraničí. Iritujú ho ľudia, ktorí si neberú jeho rady k srdcu. Podľa kamaráta je taký Kápo, všetko musí byť podľa neho – opäť názorná ukážka priamo z farmy, kde už nastoluje poriadok. Najviac mu budú chýbať deti.

Jana pracuje ako žeriavníčka. Má dlhy, žila s gamblerom, ktorého surovo dobila po rukách (krv striekala). Aj jej terajší priateľ ju definuje ako psychicky aj fyzicky silnú ženu. 6. deň na farme bude Jana definovať ako veľmi ťažký, každý je proti každému. Má strach z motýľov. Dcére bude chýbať, ale prežijú to. Janka je Martínom označená ako vedúca skupiny, do schránky jej príde list s mapkou.

[singlepic id=11125 w=615]

Aj s touto skupinkou sa Martin zoznámi, opíše im cestu na farmu, dá krčah s vodou a zozbiera mobilné telefóny. Na cestu im pribalí súdok petroleja. Cesta peši pre túto skupinku bola veľmi náročná, troška poblúdili, sud im bol veľkou záťažou. Prvá štvorica sa s druhou zvítala, popredstavovali sa jeden druhému a vymenili si vzájomné prvé pocity z farmy.

Gabika má o 9 rokov mladšieho partnera, rodina je pre ňu všetkým. V predchádzajúcom vzťahu zažila fyzické týranie, ale už je šťastná a spokojná. Z výhry chce zabezpečiť pre deti budúcnosť, je človekom, ktorý sa nedokáže dlho hnevať – prestrih na farmu a jej uškriekaná hádka v už tretí deň.

Nikola je kaderníčka, vychováva už vo svojich 19 rokoch svoje dve mladšie sestry, pred rokom a pol im zomrela mama. Pomáha jej starká, otec je alkoholik, nekontaktuje sa s nimi. Pri pohľade na rovesníčky s mamami jej príde ľúto. Pri hrobe matky jej rozpráva o rozhodnutí odísť na farmu, aby sa postarala o sestry. Má strach z kráv, sestry ju označili za dosť prefíkané dievča.

Petra žije v jednej domácnosti s bývalým manželom. Obľúbenou hračkou jej detí je pištoľ, majú ich už 32. Veľmi jej chýba otec, ktorý pred rokom zomrel, mali pekný vzťah. Je odhodlaná pracovať pre svoje deti na farme, aby prišla čo najneskôr domov. Už v tretí deň na farme má však krízu.

Dodo má vo svojich 21 rokoch najväčšiu lásku – kobylu Lucy. Rodičov zavádzal, že nie je jeho, že na nej len jazdí. Výhrou by splatil dlžnú čiastku, ktorú ešte za Lucy má a išiel by s ňou aj na dovolenku. So sebou ju zoberie aj na farmu, Nikola v štvrtý deň komentuje, že Dodo má radšej kobylu ako ženy. Hospodár jeho určí ako vodcu tejto skupiny, správu mu pošle na telefón.

[singlepic id=11126 w=615]

Postupne sa Martin so všetkými zoznámi, zaujme ho najmä Lucy. Od Doda si vyžiada sľub, že dohliadne, aby na farme nenarobila žiadnu škodu a nikomu neublížila. Aj tejto skupinke vysvetlí cestu na farmu a poverí ich, aby tam odniesli 140 litrový sud s pitnou vodou. Treba s ňou narábať šetrne, aby im zostala, kým problém s vodou spoločnými silami nevyriešia. Dodo dá Gabike na starosť Lucy a sám na káričke sud odvedie. Pomocnú ruku mu podá Nikola. Opäť vzájomná predstavovačka, ukazovanie farmy a radosť z pitnej vody. Tak končí tento prvý diel a s farmármi sa opäť stretneme v pondelok na TV Markíza.

galadriel

Pri sledovaní HSTM v diskusii na oficiálnej stránke TV Prima spomenula Kačka (jedna z účastníčok) túto stránku a už stačil len strýček google. Potom som len dlho, dlho čítala a nakoniec sa zapojila aj do diskusie a to u farmára, kedy sa slovenský prekladateľ neozýval a kočky z klubu smesvině nevedeli nejaké to naše írečité slovíčko. A keďže Elko a SUN všetko zo slovenských RS nestíhajú, boli takí zlatí, že mi Nákupné maniačky na WAU prenechali :)) A teraz sa k Vám budem hlásiť aj cez SK Farmu. Kto sa teší ?? :D (rečnícka otázka)

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 31
2
LadyXL
Reagovat

Prosím, prosím…. bude rekap?? Už nemám Markízu v TV a budu tudíž ochuzena. Zrovna tuto farmu ráda sleduji… Fňuk, fňuk…

3
Poppy
Reagovat

Galadriel, těším se na rekapy. A FHŽ se neujmeš? :-)

4
galadriel
Reagovat

ahojteee :) Rekapy určite budú na dennej báze, bude to tu fungovať tak, ako sme sa zhodli pri tej minulej, vždy jeden týždeň – jeden rekap a bude sa denne dopĺňať.

A FHŽ by som už fakt nestíhala :) ale posuniem požiadavku ďalej :)

5
Poppy
Reagovat

@galadriel: Díky!

6
LadyXL
Reagovat

Já taky děkuji!!

7
Prochor
Reagovat

Už se těším. Letos nemáme žádnou krásku jako byla Jana Hrmová nebo Lucie Mokráňová. Nikoleta bude asi obdoba malé Aničky z minulé řady.
Za ředitele Zeměkoule tipuju Džonyho nebo Romana (doufám, že nebudou 2 brouci pytlíci jako v minulé řadě).
Gabča bude asi obdoba Libuše z české farmy (sekernice).
Dodo a Baklažán budou mladí, veselí pracanti- vezmou do party asi Ryšku a Nikoletu.
No – uvidíme.

8
Johana
Reagovat

Letos se ty díly nebudou dát sledovat na webu Markízy? Loni to tam bývalo možná s třičtvrtěhodinovým zpožděním oproti televizi, což nevadilo, hlavně, že bylo…

9
Ananas
Reagovat

@Johana:
Nebudou? Tak to mám smůlu:-((

10
Johana
Reagovat

@Ananas: to já právě nevím…zatím jen tiše doufám, že to tam budou přidávat, tak jak loni…býval to skvělý večerníček na dobrou noc, tedy až na ty díly s nemocnými ovečkami.

11
JanaH
Reagovat

V archívu by díly měly být, už tam na ně mají „chlívek“. :-)

12
Prochor
Reagovat

Skupina 1
Laci je homosexuál – no to by nemohlo chybět. Jeho idol – Lady Gaga:-))
Baklažán je příslušník zlaté mládeže – to bych nehádal.
Džony je presentovaný jako sexuální loudil:-)) První kandidát na ředitele Zeměkoule.
Laura?

Hospodář Martin Bagár vybral od první skupiny mobilní telefony a tím je určitě dostal do těžkého stresu.

Skupina 2
Struňo pracuje v gastru-prodává klobásy. Podle ukázek to bude euro-neuro.
Ryška – Lívia – sympaťanda zrzavá modelka. Možná si chce jen provařit xicht v telke.
Roman – vypadá na tvrďáka. Druhý kandidát na ředitele Zeměkoule.
Jana – jeřábnice. Vypadá na pragmatickou a zkušenou ženskou – asi jako Jana z české farmy. Podle mého odhadu : půjde přes mrtvoly – intrikánka.

Skupina 3
Gabika – typ problematická ( ne alkoholička ale týraná manželem). Možná obdoba Líby z české farmy. Manipulátorka – nenechá si nic líbit.
Nikola – nebude to obdoba malé Aničky. Musí se starat o dvě sestry. Otec alkáč. Spíš to bude něco jako tvrdá Verona z české farmy.
Petra – rozporuplná drsňačka/plačka. Podle mně se dá dohromady s Gabikou. A Gabika jí bude šikovně ovládat.
Josef – Dodo – asi pracant mladý, silný kluk. Bude v pohodě. Jeden z favoritů – ale neznáme ještě vetřelce (loupežníky). Dodo -možná obdoba Mária nebo Paca. Dodo si vzal na farmu svou kobylku – to se mi líbí. Martinovi se Dodo od začátku líbí. Udělal z něho okamžitě vedoucího skupiny:-)

13
Ála
Reagovat

Nebyla „tvrdá Verona“ Pacova Veronika z minulé farmy SK? Jinak zdravím všechny diskutující, už jsem natesena na farmu i na sledování zdejších diskuzí. A z té ujecene Gabiky mně drncela hlava už jen z ukázek toho, co nás čeká :-))

14
Prochor
Reagovat

Álo – máš pravdu byla to předminulá slovenská řada – Verona, která vyřadila Janu Hrmovou.

15
Johana
Reagovat

@Prochor: počkám na video, ale že je Lilek příslušník zlaté mládeže bylo jasné už z jeho medailonku – těžký metrosexuál, dělat nebude a v civilu žije z výplaty ( rodičů ) – to o sobě prozradil a já budu mít nejspíš velký problém s tímto týpkem.

16
Prochor
Reagovat

15 – Všechno, co jsem napsal jsou jen spekulace. Jestli bude problém s kýmkoliv bude záležet na jeho chování. Může být, že příslušník slovenské zlaté mládeže to chce zkusit jinak. Může to být i generační problém – nebyl by první kdo chce dokázat, že papínkovy prachy ho nezavazují a umí si poradit sám. Ale může to být i naopak. Uvidíme.

Reagovat

To je zase sebranka lidi :) Zabava muze zacit …

18
galadriel
Reagovat

Ide Vám pozrieť diel v archíve Markízy? Mne hej, len pre info, či to šlape v pohode aj na ČR strane.

http://videoarchiv.markiza.sk/video/farma/cele-epizody-6.-seria/34927_farma-6-01

Ja som bola včera neplánovane odstavená od TV a internetu, takže moja pracovná morálka dnes z rána bude na bode mrazu a idem Vám spraviť rekap :)

19
Dany
Reagovat

Ahoj, tak zatím je mi nejsympatičtější Dodo, uvidíme jak se vykulí dál.
Zvědavá jsem na Nikolu, za to, že je schopná se ve svém věku starat o mladší sestry má můj obdiv. Ale vše je v začátcích, tak se nechám překvapit.
Nejmíň sympatický je, mě osobně, ten Baklažán. Ta přezdívka na něj sedí. Třeba se na farmě sebere a něco se z něj vyvrbí, ale moc tomu nedávám.
Už se těším,až se Farma rozběhne.

20
sunrise
Reagovat

Zdravím a hlásím se do party natěšených. Jako milovnice RS jsem už začínala mít absťák, a tak doufám, že Farma bude stát za to. A přiznávám, že snad ještě víc než na samotnou Farmu se těším na zdejší diskuze.

21
sunrise
Reagovat

@galadriel: U mě OK.

22
cathy
Reagovat

Díky moc za rekap a na markíze už šlape archív – hurá!

23
Prochor
Reagovat

Vzpomněl jsem si na první a po hříchu poslední českou farmu a napadla mně hymna úspěšných farmářů a oslava farmářského života:

1. Když mně Milan řekl, že se práce nedržím
tak mu zdrhla koza dolů po strži.

A ta kráva mléko dává a to tele hubou mele a ta husa chodí bosa a to kuře krákoře běhá po dvoře – naše malá Šárka pláče v komoře.

2. Když jsem měl ruce dlouhý jak kšandy
vysloužil jsem si pár facek od Standy.
A ta kráva mléko dává —a to kuře krákoře běhá po dvoře – Šárina si spinká s Míšou v komoře.

Když jsem se vrátil zbitej z duelu
řvali na mně všichni ať ještě mouku namelu.
A ta kráva mléko dává —

24
galadriel
Reagovat

som veľmi zvedavá na Ryšku a Nikolu. Osobne si myslím, že najväčšie problémy budú s Lacom a Petrou (ten škrek dlho nedám).

25
Věra
Reagovat

Držím palce Tomášovi.Nejvíc pracuje a zasloužil by si slušný přístup ostatních farmářů. Hlavně se mi líbí hloupá Petra ze začátku měla radost když ji chlapi opleskávali a teť jr z ní jeptiška hérečka!!!!!!!!!!! Gábina a Jana proč se takhle změnily neumí hrát jenom kouřit nadávat i když Gábině zůstali chlapy kteří umí dělat.Abych nezapoměla na Stanka to je exot pohledat , jak uměl lhát!! No a zrzka opuchlá blondýna vletěla hubou do včelína a černovláska to intrikánka.Kam na ty lidi chodíte ?????!!!!!!!!!

26
ALENA
Reagovat

PETRO,JSI POJAŠENÁ JAKO PUBERTAČKA, ŠKAREDÁ JE JAK NOC,BACHRATÁ, JÁ JI HÁDALA TAK 40LET

27
Jarka
Reagovat

Farmu sleduji pravidelně.Je zajímavé sledovat některé soutěžící jak umí měnit názory.Úplně mi stačilo,jak Petra s Gábinou srdceryvně plakaly,že chtějí jít domů ,a náhle zase plakaly,že musí za každou cenu zůstat.Dělat takovou vědu s toho,že Tomáš dělal nějaké sexuální pohyby,bych čekala možná od nějaké naivní dívčiny,ale ne od zralé ženské.Prostě je od ní sprosté ,že chce takovým způsobem dostat Tomáše ven.Jsou to nejfalešnější baby z celé farmy,a ani jedné tu výhru nepřeji.

28
DÁŠA
Reagovat

PETRA JE ŠÍLENÁ ,DÁVÁM ZA PRAVDU JARCE!! TAKY JE HOVADINA ŽE MLÁDA HOLKA ROZHODOVALA O OD STUPU FARMÁŘŮ!! A DALA PENÍZE MUŽI CO TAM SOTVA BYL 1 TÝDENU !!! A TAK MU SPADLI DO KLÍNA! JÁ BYCH JE DALA KDYŽ UŽ TAK JANĚ PROTOŽE JE TAM OD ZAČÁTKU. PETŘE TO TAKY NEPŘEJI!!! PROTOE TAM DĚLÁ ZE SEBE CHUDINKA OBĚT! PETRO,JÁ BYCH NA TEBE NEVLEZLA ANI POTMĚ,BUDA CHLAPEM,

29
JAN
Reagovat

PERTA,SE CHOVÁ JAKO KDYBY NIKDY NEZAHLÉDLA CHLAPA NAHÉHO,..)JE JAKO NEZLETILÁ DĚLÁ S KOMÁRA VOLA…) FANDÍM TOMÁŠOVI!!!

30
Dany
Reagovat

Jan, Dáša a Alena rozhodni se už konečně co vlastně jsi.

31
Wally
Reagovat

@Dany: :)))))))))))))))))

Přidat komentář