Panáček v reality show

Farma 5 (22.9.-26.9.2014): Týždeň štvrtý (video) + rekap

25. Září 2014 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=10266 w=615]

Farma pondelok – štvrtok o 21:40, duel piatok o 20:30

Na farmu prišli dvaja noví farmári. Vyzerajú byť šikovní a silní, naskočiť do už rozbehnutého vlaku, je však vždy veľmi ťažké. Evka je policajtka a vyštudovaná právnička, Reza pochádza z Iránu. Poraziť ich v súboji nebude jednoduché a preto je dobré mať ich na svojej strane. Na farme si zvolili prvého duelanta, samotku si užije Mirka. Svojou voľbou prekvapila seba, Miri aj ostatných Betka, či si za svoje rozhodnutie vykoledovala pozvánku do súboja uvidíme dnes o 20:30 na TV Markíza. 

Rekap z 22.9.2014

Viktor je spokojný, zobudil sa do víťazného rána vo svojej postielke. Paťo cíti, že má opäť o jedného človeka menej vo svojej blízkosti. Miriam opisuje náladu na farme, ako stratu veselosti. Jana vraví, že Miriam je ich polepetko, všetko popletie, povie inak, ako bolo povedané a sú hádky. Ráno koštujú mlieko, Jane sa zdá trocha skysnuté, Lenke, Janovi a Tiborovi nie. Jana skúkne Miriam, večer cedila mlieko a neurobila si po sebe poriadok. Vždy majú plienku vyprať a vedro na mlieko vyumývať. Viktor si na Lenku bude dávať pozor, večer sa ešte rozprávali (kričali po sebe), ako ho Lena nepodporila. Sťažuje sa Jane pri peci. Započula to Lena, Viktor by bol podľa nej dobrý chlapec, keby nezvyšoval na ňu hlas a mal by väčší rešpekt k ľuďom. Farmári idú dojiť. Anička je od rána smutná, cíti sa sama, nie je vo svojej koži. Odišli jej ľudia, ktorých mala rada, už je takých na farme málo. S Ľubom si rozumeli, vedel ju pochopiť. Tiborovi nechýba, lebo ho nepočúval. Paťo nechce byť namyslený, ale myslí si, že bude on, alebo Janka farmárom týždňa. Taký tip majú viacerí z farmárov. Príde Kvetka, pýta sa na duel, Lenka hodnotí Ľuba ako chlapa s najväčším srdcom. Pre Aničku je to stále horšie a horšie, Jana si takýto výsledok nepredstavovala, Betke bude chýbať. Lenka má ešte potrebu obhájiť sa, ak by povedala Viktorove meno, bola by to odpoveď z rozumu a ona rozpráva všetko otvorene. Janka sa hodnotí na viac ako 90%, naráža na Jana a jeho hodnotenie svojho farmárčenia. Tibora sa to dotkne, keby Janka nemala pod sebou také kone, čo potiahli, tak by sa takto nechválila. On keby bol farmár týždňa, tak všetkým poďakuje. S tým súhlasí aj Lenka. Kvetka číta list na rozlúčku od Ľuba. Prihovorí sa všetkým, noci s Aničkou hodnotí ako tie najlepšie. Anička sa mu chce ospravedlniť, on vie prečo. Betka aj Mirka majú zostať také super aké sú, Viktor má mať viac rešpektu, od Jana a Tibora sa veľa naučil, Lenka sa nemá škriepiť, Jana je super.

[singlepic id=10245 w=615]

Za farmára týždňa určuje Paťa, všetci zatlieskajú. Tibor vraví, že by sa mal Paťo spamätať, Jana ho manipuluje. Miriam sa smeje, jeden róm bude teraz veliť všetkým gadžom (čooooo???)!!!! Paťo si zasadne za vrch stola a rozdáva úlohy. Jano s Tiborom idú kolibu dokončiť, ostatní si poperú, Miriam bude strážiť ovečky. Jano s Tiborom rozoberajú vzťah Jana, Paťo. Tibor si myslí, že veľa vyskakovať nemôže, keď sa oni dvaja zatnú, tak si nepomôže. Je si istý, že Paťo si  bude dávať  bacha, aby si ich dvoch nerozhneval. Janovi je to jedno, tak pôjde do duelu, ale Paťo nedostane ani jednu mincu. Paťo príde za nimi, radí sa s nimi, obaja sú veľmi radi. Jano hoci robí Paťo to, čo od neho chceli (radí sa s nimi), hodnotí jeho správanie ako nerozhodné. Pri obede poďakuje Paťo Janovi aj Tiborovi, že spravili v kolibe poličky, všetci po obede idú na lúku a prerábajú košiar. Tibor hodnotí Paťa ako nevypracovaného, chvíľu robí a potom oddychuje. Viktor a Paťo vyvážajú hnoj, obom táto práca veľmi smrdí, Viktorovi sa až dvíha žalúdok. Nakoniec to svorne dorobia, Betka im asistuje. Dobre im hovorí, mlieko im potom smrdieť nebude. Z maštale im neodteká močovka, musia všetky dosky poodkrývať a vyčistiť. Jana s Aničkou sa rozprávajú na lúke o taktike. Želajú Viktorovi úlohu sluhu, nech by si sám vyskúšal aké to je, keď mu niekto za chrbtom stojí. Ten spolu s Lenkou pečie koláč s jablkami a cukrovou repou. Janka, Miriam aj Lenka ho chvália, je viditeľne potešený. Večer zaháňajú ovečky do košiara, trvá im hodnú chvíľu, až sa im to podarí. Postupne doja, hlavnou dojičkou je Jana, Viktor a Anička. Jano im podáva ovce, nijak zvlášť ich nešetrí. Betke sa stane úraz, mala už predtým poranený prst, ovečka sa jej vyšmykla a odrela si hánku o drevo. Stiahlo jej kus kože, prišlo jej až nevoľno. Viktor ide s ňou na ošetrenie. Tibor jej vravel, že si to má nechať zalepené, keď pracuje, nepočúvla ho, tak….

[singlepic id=10247 w=615]

Na večeru sa podáva Viktorov koláč. Tibor ho veľmi chváli, kaderník spravil najlepší koláč na farme aký jedol. Chlapi valcujú ženy, chlapi vedú a ženy ich ani nepredbehnú. Pred spánkom sa rieši ešte jedna aféra. Jano dáva do laty Mri, mala zakúriť. Tá si však túto úlohu prispôsobila, myslela si, že ju spraví niekto iný. Prinesie nakoniec uhlíky Janovi, ten rozkuruje a Miri sa s Lenkou o ňom rozprávajú na chodbičke. Vybehne, že „pozor, ja mám kutáč“, čo však nenechá chladnou Aničku. Zastane sa Miri, čím Jana neskutočne vytočí. Zasa sa stará do toho, čo ju nič. Kričí, oháňa sa s kutáčom a vyhráža sa jej, že jej vypáli. Zapojí sa do toho aj Janka. Aj on, aj Tibor sa k Miri správajú ako k handre, nemajú na ňu tak kričať. Jano to myslel zo srandy, Miri ho predsa už pozná. Sama Jana mala už z Jana strach. Jano stále kričí, snaží sa všetkým vysvetliť, ako to bolo myslené. Potom sa rozprúdi debata, prečo na Farmu prišla Anička a prečo Jano…. Viktor si myslí, že Jano je taký zapalovač, vyvolávač hádok. Tibor určuje za vinníka hádky Mirku, ona túto hádku rozpútala.

Rekap z 23.9.2014

Ráno je upršané, nikomu sa nechce vstávať. Viktora chytá depka, chýbajú mu najbližší. Miri ráno prišla, skontroloval oheň, bolo vyhasnuté, našla jeden uhlík, oheň sa jej podarilo udržať. Viktor zasadne k Jane za stôl a pustí sa do jedenia bez toho, aby mu to dovolil farmár týždňa, čím opäť porušil pravidlá. Patrik nikoho do ničoho nebude nútiť, každý je dospelý. Betka čakala, že niečo zadelí, ale nespravil tak, je nahnevaná, ona nechce doobeda vyspávať, ona prišla pracovať na farmu. Pustia sa do dojenia ovečiek. Jano ovečky nešetrí, mykne sem, mykne tam, Betke sa to nepáči, ovečky cítia ako sa k nim správajú. Pokiaľ budú vedieť, že idú do dobrých rúk, určite budú viac poslúchať, samé sa naučia. To isté si myslí aj Lenka, je to živá bytosť, mala by tam byť úcta. Svoje dostanú od Jana aj mangalice, ktoré zvyknú využiť chvíľku, kedy farmári doja a obsadia kuchyňu. Zopárkrát ich poriadne šľahne s palicou. [singlepic id=10248 w=615]

V izbe na posteli sedí plačúca Miri. Príde k nej Lenka a pýta sa jej na dôvody. „Skoro som zamrzla“ hlesne Miri. Dojila, zmokla, nehýbala sa, nemala dobré oblečenie, pršiplášť si dali neskoro. Potom šla pásť, mala krátke čižmy, až po kolená mala mokré tepláky. Tak premrzla, že až domov chce ísť. Lenka ju utešuje ponukou ponožiek od babky. Tibor večer povedal, že ak chcú teplo, nech si idú drevo narúbať. Nebavilo ho stále prikladať, rýchlo to vyhorí. Miri poukazuje aj na šnúry. Chlapi si zavesili pri peci, ženám zostali tie z izby, v ktorej je zima. Práve ony majú mať teplo, sú predsa na zimu náchylnejšie. Aj na toto má Lenka riešenie, môže si to zavesiť na jej posteľ, tá je hneď oproti peci. Betka si myslí, že je Miri nešťastná, lebo Tibor jej pri úraze povedal, že to ju Pán Boh potrestal. Ľutuje ju aj Betka, aj Lenka. Betka konfrontuje Tibora s jeho vlastnými slovami, kvôli nemu chce ísť Miri domov, mal by mať trocha úcty k ženám. Tibor to poprie, Miri si všetko vymyslela, prifarbila. On vie dobre, čo povedal, takto to nebolo. Miri to rozoberá aj s Viktorom, vraj to Tibor povedal, lebo bol urazený, že sa mu Betka smiala, že nadojili viac ako on.

[singlepic id=10249 w=615]

Paťo za sluhov určuje Jana a Mirku. Dal ich, lebo chcel, aby bolo porobené aj v kuchyni, aj aby sa mu dobre spolupracovalo s ostatnými na úlohách a aby aj zvieratá boli obriadené. Ako začal hovoriť meno slúžky, spadla socha Panenky Márie. Mirka v tom hneď hľadá súvislosti. Jana si myslí, že Paťo zvolil Jana takticky, chce sa zbaviť Viktora. Jano si myslí, že toto rozhodnutie nie je z Paťovej hlavy, zariskoval, uvidí, ako budú farmári plniť úlohy, jeho ruky určite budú chýbať. Viktor vraví, že Miri je stratená v úlohách, ale aj v kuchyni. Rieši s Aničkou a Janou, koho budú voliť, „samozrejme, že Jana“. Ten by sa sluhom nestal, keby sa včera tak nepohádal s Aničkou, Patrika to veľmi nahnevalo. Jano tvrdí, že je spokojný, bude robiť to, čo má robiť sluha. Pokiaľ nebude mať spravené úlohy, nepohne sa na iné práce! Bude sa držať všetkých sluhovských bodov. On sa nebojí práce, ale odbehovať nebude, nech zabudne Paťo. Tibor by bol rád, keby bol ženský duel. Jano s Tiborom už strategicky plánujú, ako zariadiť práve ten, aby nemusel brať do duelu Vikiho. Musia zlomiť niekoho zo žien, alebo Paťa. Schodná je pre neho Janka, je to žena dvoch tvárí. Paťo s Janou uväzujú medený kotlík v kolibe, reťaz je dlhá. Janovi sa to hneď nepáči, opäť veľa teórie, ale spraviť to nevedel. Majú sa spýtať Martina. [singlepic id=10251 w=615]

A ten práve prichádza opäť s plnou vlečkou. Zopár ovečiek kríva, Martin vysvetľuje, že to môže byť aj upršaným počasím. Druhá vec je, ako sa k ovciam správame. Pýta sa Betky, ako ženy so správnym srdiečkom, či sú s tým všetci stotožnení. Betkina odpoveď „tak asi áno“, je veľavravná. Za dva týždne musí chodiť ovečka rada a sama sa dojiť. Idú sa pozrieť po farme. Ako prvé sa zastaví pri múriku, pýta sa Paťa, prečo ešte nie je obhádzaný omietkou. Tibor je zvedavý, či si bude Paťo pamätať všetky úlohy. Tie sú:

1. Postaviť príbytok pre 10 husí a jedného gunára. Paťo si pýta plánik, ale Martin ho vysmeje.

2. Zo severnej strany poutesňovať kolibu. Opraviť štít (zahustiť laty), spraviť dieru v streche, narúbať viac dreva

3. Postaviť prístrešok pre ovečky, natiahnúť celtovinu nad strungu.

Paťo má dbať na zdravie farmárov, má zabezpečiť dostatočné kúrenie. Martin sa pred všetkými pýta na nespravenú omietku. Jano vraví, že keby o tom vedeli, tak mladí ráno nespia, Jana zasa, že ona to Tiborovi vravela. Celé to na seba vezme Paťo, chceli, aby sa pokupkali, poumývali, poprali si. Martin vytiahne potraviny pre zvieratá. Majú rátať, každá sviňa pol kila,  krava denne kilo, hydina tiež. Ostatné je ich, musia si to vypočítať na týždeň. Vyložia vlečku, Tiborovi sa zdajú úlohy veľmi ľahké. Anička má zdravotné problémy, bolí ju v boku. Všetko jej prišlo ľúto. Janova taktika s Tiborom je dostať Miri do duelu. Tibor už Paťovi naznačil, že by mal byť žensky duel. Bol by podľa neho stratený, keby tam Tibor nebol.  Paťo vypovie všetky úlohy farmárom. Lenka ešte nevie, Aničku tam ešte chce mať, ale zasa nechce ísť proti Janovi. Viktor taktizuje, chce si všetkých udobriť, ešte nevie, koho si vyberie. Ak by bol Jano prvým duelantom, bude sa snažiť, aby si vybral Jano do deulu skôr, ako on. Medzitým v kuchyni pripravuje Miri večeru, pomáha jej Betka. Len slovne, Mirka ju nechá, hoci si to urobí po svojom. Nechá ich v domnení, že od nich pomoc potrebuje. Robí lievance aj koláče z palacinkového cesta. Paťo všetkým pred večerou poďakuje, ale vyzýva k rýchlejšej práci, ešte nič nie je porobené. Upozorňuje Tibora, aby nevysedával, ten však vraví, že mal s Viktorom pracovnú poradu.

Rekap z 24.9.2014

Farmári sa postupne zobúdzajú. Miri si vo varení neverí. Keď sa snaží, vie uvariť všetko. Evidentne však nevie mieru, majú zásoby, tak varí viac, ako by mala. Konečne sú zásoby, ale dokedy…. Jana sa pýta Viktora, koho idú voliť do duelu. On nevie, rozmýšľa, musí ešte sledovať. Jana zvolí isto Jana, za to, čo urobil Aničke. Verí tomu, že väčšina bude voliť jeho. Idú dojiť. Tibor s už celý proces chváli, už si našli systém, ide im to o polovicu rýchlejšie. Jano vymyslí zlepšovák. Otvorí už podojeným ovciam tak na pol metra košiar, aby sa mohli ísť pásť. On vie, ako to je na košiaroch. Tie nepodojené ovečky spozorujú, že sa ostatné nezhromažďujú, ale idú plynulo preč, tak pôjdu rýchlejšie do strungy. Opak je však pravdou. Ovečky sú nervózne, chcú ísť za väčšinou, nervózni sú aj farmári, Janovi vyčítajú toto rozhodnutie, ten však zaryto tvrdí, že sa to tak robí na salašoch. Anička má dnes nervy, ovce sú poplašené, šmýka sa to tam, zodvihne sa a ide to rozdýchať. Jana sa hneď ozve, že dúfa, že bez trestu to nebude.

[singlepic id=10267 w=615]

Lena hučí po Viktorovi, Viktor hučí po Lene. Tej vadí, že Viktor po sebe neupratuje. Viktor si zas myslí, že ona nemá v hlave všetkých po hromade. Krik, ukazovanie prostredníkov, ….. zasa hučanie…..a potom koniec, ticho, Lena sa s ním nebude rozprávať. Paťo pri raňajkách oznámi, že Anička nebude raňajkovať, bude bez mlieka, jablka….môže len vodu. Tresty sa budú opakovať, bude spravodlivý na všetkých. Trest dostala aj Lenka s Viktorom za tú hádku, kým bude Paťo farmárom týždňa, majú zakázané sa rozprávať. Bez jeho vedomia sa otvoril aj košiar, ak sa to bude opakovať, tiež dostane trest. Jano potom vraví, že keby za to dostal trest, znesie ho pod čiernu zem keby ho neoprávnene potrestal. Jane sa trest pre Aničku zdá neoprávnený, je za tresty, ktoré sa nedotýkajú jedla. Anička si teda sadne vedľa Jana a Miriam a pozerajú, ako ostatní raňajkujú. Na stole je viacero hrncov aj pekáčov, Jana sa opýta, čo je to tam na okne za tanier. Miri jej vysvetľuje, že to odložila Aničke placku na obed. Anička sa dvihne, zoberie placku a chce ju rozdať ostatným, keďže má byť bez raňajok. Paťo jej prikazuje, aby si to nechala, Anička však trvá na svojom, inak to rozdá mačkám. Jana ju vezme. [singlepic id=10268 w=615]

Jana, Betka a Viktor idú robiť husín. Zatlčú koly do zeme na šírku dosiek. Príde Tibor a povie im, že to bude malé, husy sú veľké, budú sa tam pariť a dostanú nejakú chorobu. V čase prác prichádza nečakaná návšteva, hospodár Martin. Paťovi nakáže priniesť všetko mlieko do koliby a zvolať všetkých farmárov. Idú sa učiť syry robiť. Podľa Tibora keby si Paťo viac všímal, aj robota na farme bude iná. Upraví reťaz, pomáha mu Lenka, práca s ním ju baví, lebo vie, že to bude na 101%. Spravia oheň, zavesia kotlík, nalejú mlieko, pridajú kľag, ktorý mlieko zahustí. Martin sa pýta, či už má niekto skúsenosti. Prihlási sa Miri, tá má skúsenosti s kozím syrom, robila aj nátierku zo srvátky. Musia to však vedieť všetci. Hygiena je dôležitá, kto má zádery nemôže robiť syr, lebo ten ich prezradí. Keď sú v strede syra bublinky, bol znehodnotený baktériami. Z každého mlieka majú teraz denne vyrábať hrudky. Martin im vysvetlí celý postup, potom chce po Patrikovi, aby mu to zopakoval, ten je taký zmätený z nových informácii, že nevie ani čo bolo včera. Je to chalan z mesta, všetko čo mu povedia je pre neho nové.[singlepic id=10269 w=615]

Farmári sa vracajú späť ku svojím úlohám. Husím rozobrali, posunuli, zatĺkli a zistili, že nemajú také dlhé dosky. Príde Jano, pýta sa, prečo to rozobrali, po vysvetlení to dajú znova tak ako to bolo a pomôže im so zatĺkaním kolov do zeme. Betka si ho chváli, je rada, že tam Jano je, je veľká pomoc, má veľa skúseností. Už dávno mohli mať pribité dosky. Príde ďalšia návšteva, bylinkárka Vierka. Postupne im vysvetlí všetky rastlinky, ktoré sú na farme dostupné. Povie im, aké účinky majú, ako si uvariť čaj, sirup, či ich sušiť, alebo použiť čerstvé. Spravia si herbár. Viktor ho pekne popíše. Rozlúčia sa s Vierkou, začína im v žalúdku škvŕkať. Už je skoro večer a ešte neobedovali. Tibor si myslí, že Miri veľmi plytvá s potravinami. Včera spravila dupľu a nikto ju nejedol. Dnes len polievka a halušky s tvarohom. Miri potom vraví, že chce spraviť žihľavovú polievku. Spraviť ju chce vo vode od vyvarených halušiek. Radšej to Betka vyleje prasatám. Anička prišla na to, že netreba nikomu veriť a robiť si nejaké kamarátstvá, už hrá len sama za seba.

Ďalšia kauza na farme – Tibor je úchilák. V noci pozorujú baby ako spia a odhaľuje sa. Babám vraví, že sú múmie, keď chodia po dvore, ani sa mu neprihovoria. Robia veľkú chybu, že  ho za nič nemajú. Jana robí syr, dúfa, že bude lepší, ako ten včerajší. Tibor s Paťom robia zas dosku do komárnika na ukladanie syra. Jano s Tiborom rozoberajú, ako je Paťo v strese, zhodnú sa, že je škoda, že má imunitu. Lenka si trúfa maľovať strechu koliby, Paťo má obavy, že spadne. Práca na husíne je už v plnom prúde, Viki zatĺka vo veľkom, zatlčú aj strechu po predchádzajúcich skúsenostiach s kurínom. Tibor s Lenkou začnú stavať prístrešok pre ovečky. Príde Kvetka. Pýta sa na ich skúsenosti so syrom a na Patrikove výsledky. Nemyslí si, že robí v niečom chybu, organizácia je dobrá, ale veľa vecí je, čo ich zdržujú. Chce sa venovať aj pravidlám, Jano si na sekundu sadol za stôl. Dostanú sa aj k trestom, Paťo vysvetlí, prečo dostala Anička trest. Vysvetľuje aj Anička, hlavne ju mrzí, že to bolo do Paťa a Janin nápad. Nie je nahnevaná, ale zapamätá si to. Trest má aj Lena a Viktor, obaja to vysvetlia Kvetke, tá im však trest od Paťa ruší, majú sa správať ako dospelí. Viktor sa z toho smeje, Lenke je jeho ľúto.

Rekap z 25.9.2014

Volí sa prvý duelant. Jana si je istá, že to bude Jano, Tibor si myslí, že keď vyženú všetkých chlapov, tak pokapú, môžu tak akurát podojiť. Tibor dáva Miri, Betka tiež, Jano je užitočnejší, aj šíkovnejší. Po tejto voľbe je prekvapenie na strane farmárov, Mirka je v šoku. Ona by ju do duelu nikdy nedala. Myslela si, že má na farme priateľku, asi bola ovplyvnená. Viktor dáva tiež hlas Miri, je treba sa o zvieratá starať a nebýva navarené vtedy, kedy by malo byť. Jana volí Jana a tak volí aj Anička, s Mirkou si viac rozumia a chýbala by im. Lenka dáva Mirku, urobila zlý ťah, o ktorom vie, ale nebudú o tom hovoriť. Miriam za ňou prišla a povedala jej, že ju chce Viktor psychicky zdeptať, vyjadril sa tak po dueli. Lenka to síce zobrala, ale nepáčilo sa jej, že jej to povedala až teraz, keď má voliť duelanta, vraj na to nebola vhodná príležitosť, chcela vedieť, či jej to Tibor povedal. Toto považuje za zlý ťah, a preto ju označila. Potom sa tam rozpútala debata kto je falošný a uprimný a kto je opak toho. Anička to zaklincovala, aby si Miri z toho nič nerobila, je najlepšia, oni sú tí zlí. Mirka je prvá duelantka. Tá sa už na farmu nechce vrátiť, ľudia ju tu sklamali, hlavne Betka, verila jej. Betka odchádza od stola s plačom. Jana si myslí, že to od nej nebolo pekné. Betka to však berie čisto prakticky, Jano robí proste viac. Paťovi je to ľúto, Anička mu videla v očiach dobro, ešte viac ich to spojilo, spolu potom na priedomí riešia, čo vedia ľudia spraviť z najlepšieho človeka na farme. Paťo si poplače, Anička to označuje za špinavosť. [singlepic id=10270 w=615]

Svoje si povie aj trojica Lenka, Viktor a Tibor. Viktor sa jej prizná, že bola pravda to, že ju chcel vyprovokovať. Do toho Tibi trepne: „Ale on nie je chrapúň, on to nezatajil, Mira áno!“ Lenka už nebude riešiť poriadok, nechce sa hádať, robí jej to zle, budú spolu normálne komunikovať. Tibor aj Viki ju chápu, naštvalo ju, že to Miri vytiahla až po štyroch dňoch. Tibor tvrdí, že to bolo medzi ňou a Viktorom a on ju nechcel rozčuľovať. Na kameru potom Leny vraví, že Viktorovi už neverí nič, je falošný. Miri sa pridala k Aničke a Paťovi a dáva mužovi za pravdu, keď jej hovoril, že nemá nikomu veriť, priatelia ju vždy potopili. Obaja ju utešujú, títo ľudia čo sú tu nie sú ľudia pre ňu. Betka sa jej neskôr pýta, či sa na ňu hnevá, je jej to ľúto, Mirka však nie je taká silná, nerozumie tomu. Betka chce s ňou zostať kamoška, má ju rada, nemôže sa na ňu hnevať. Miri sa nehnevá, ona je len sklamaná. Jano je za toto rozhodnutie rád, ohrozil sa ďalší človek zo skupiny mladých.

Betka celú noc nespala, Paťo sa jej pýta, či bude vládať, tá si však verí. Pri dojení oviec jej však príde nevoľno, zavolajú Paťa, ten ju pri dojení vystrieda. Jano jej pomôže, zasadne si do kuchyne, Miri ju víta so slovami: „tuším Ťa svedomie trápi“. Spraví jej čaj z medovky na žalúdok aj na nervy. Potom sa jej za tú poznámku ospravedlní. Tibor prestal komunikovať s Janou, bonzla ho totiž pred dievčatami, že jej ukázal holý predok aj zadok. S baterkou tiež chodí v noci do izby sa na ne pozerať. Mirka hneď Tibora konfrontuje, mal by si viac vážiť žien, Jana je matka dvoch detí. Ten potom vysvetľuje, že to ony sú na vine, vbehli mu do izby, keď sa prezliekal a smiali sa z toho, aké má biele pozadie. Jana sa podľa neho chce vtierať Miriam, aby si ju nevzala do duelu.

 Medzitým sa v maštali pustia prasatá do zablúdenej sliepky, viaceré ju pohryzú. Patrik zavolá Jana, aby sa pozrel na skoro nehýbajúcu sliepku, Jano to pozrie a zabije slovami: „to je v poriadku, ona sedí.“ Až po riadnej obhliadke zistia, že je zranená, nechajú ju zatiaľ medzi ostatnými. Jano si prácu so zvieratami chvála, zvláda to dobre.[singlepic id=10283 w=615]

Paťo si na Martinov príchod verí, husín je na 100%, prístrešok v týchto podmienkach tiež. Kolibu vyšpárovali, múr ešte nie je obhádzaný, ani strecha namaľovaná. Tibor si myslí, že sila na farme nebola využitá, preto to nie je všetko dokončená. Martin príde aj s husami, ide sa s Paťom pozrieť na úlohy. Z múrika nie je nadšený, husín sa mu páči, až na to, že že nemá podlahu. Patrik si totiž pomýlil to, že nemajú mať bydlo s podlahou. Prístrešok pre ovce sa skôr podobá na ohradu, nevie, ako chcú postaviť strechu, Patrik mu odporučí, aby sa o tom porozprával s Tiborom. Nakoniec dá Paťovi 19 mincí, Paťo nevidí neúspech v organizácii, skôr v tom, že Martina nedostatočne pochopil a počúval. Prejdú k produkcii, Martin váži hrudy syra, spolu už vyrobili 5,85 kg. Od dnes si budú zapisovať do knihy oviec, koľko syra odišlo. Jana je z Patrikovho farmárčenia sklamaná, ale je rada, že zatiaľ vedie. Vyložia husi, majú spraviť podlahu, dva dni nechať zavreté, potom vypustiť, zvyknú si. Martin sklamaný odíde, pri dojení však farmárov prekvapí opätovným príchodom. Po každej strane traktora idú dvaja noví ľudia. Priniesol im riešenie ich problémov, doniesol im dvoch nových silných pomocníkov. Majú ich ubytovať, dievča sa volá Evička, chlapec Réza. Priniesli im mäso, sladké na rozveselenie aj niečo na pitie. Na vlečke Martin priviezol baranov, Tiborovi sa nepozdávajú, nemajú rohy, sú voľajaké exkluzívne. Paťo dvojicu prevedie po farme, vysvetlí im základné veci a ubytuje ich. Réza je kuchár, Eva je policajtka. Babám sa Réza páči, Jano ich hneď rozhodí na dojenie. Réza si zasadne k Jane, tá ho hneď pochváli za vôňu, konečne niečo nové. Vyzvedá základné informácie, vek, pôvod…. Réza dojí, je to sranda, iné bradavky chytá. Dojenie si vyskúša aj Evička. To, že je Réza pekný chlap, prizná každá jedna. Paťo má pred večerou príhovor, hoci Martin ich ohodnotil na polovicu, on je spokojný, ako farmári robili, Tiborovi veľmi ďakuje, zahrial mu srdiečko svojim pracovným výkonom. Na ďalší deň podoja a majú voľno, majú si spraviť hygienu a poprať si. Novým nejakú prácu nájde. Povie aj modlitbu, Rézovi sa zdajú všetci čudní, pasívni, možno je to tým, že už sú tu mesiac. Mirka dostala nový podnet na zotrvanie na farme, kvôli týmto ľuďom už nechcela prísť späť, ale príchodom nových sa to zmenilo. Po dobrej večeri – mäso, syr, koláče sa rozprúdi zábava, dievčatá spievajú, Réza s Paťom klepkajú do rytmu.

Rekap z 26.9.2014

Evke sa nočná zábava páčila, menej už spánok a chlad. Réza si spravil rannú hygienu a volá na farmárov, aby šli po Malinu. Tí však už pilne zarezávajú pri dojení, nakoniec Malina podľahne jeho čaru a po jednom potľapnutí po zadku sama odchádza na miesto. Evičke sa už dojí lepšie, dostala grif do ruky. Viktorovi sa vykaká ovca do mlieka, ten ho rýchlo vyhadzuje. Precedia, vylejú do kotlíka a Jana spolu s Rézom robia syr. Chváli ju, aká je šikovná, Janu teší, že ho môže učiť. Naučí však viac on ich, keď sa syr odstreďuje, majú zachytávať tekutinu do nádoby a môžu si spraviť polievku. Jana je nadšená, Jano mudruje. Miriam už plánuje pobyt v duelantskej chatke. Evička pasie s Betkou ovečky, robí Miriam venček z púpavy. Bavia sa o Miriaminej situácii, snaží sa jej vysvetliť, prečo volila práve ju do duelu. Pri raňajkách dá Evička Miriam venček, aby už nebola smutná. Tá to berie tak, že je to od Evičky aj od Betky. Paťo si s Rézom rozumejú, obaja sú čierni, majú spoločné názory, hudbu. Paťo drží vedro, Réza maľuje strechu na kolibe. Miriam sa pýta dievčat, či chcú ísť do duelu. Toto je však porušenie pravidiel, Kvetka ju upozornila, aby s nikým nerozoberá druhého duelanta. Viktor s Tiborom rozoberajú, koho si vyberie, tipujú aj Lenka. Miriam sa už dvakrát vytočila, je nahnevaná. Betka prišla za ňou a ospravedlnila sa jej a povedala jej, že si ju môže vziať do duelu. Mirka jej povedala, že si ju aj zoberie. Viktor upozorňuje na porušenie pravidiel. Potom rozoberá, koho chcú, aby sa vrátili z duelu. Betka už s tým ráta, vysvetľuje Miriam, že porušila pravidlá, kričia po sebe, každá sa snaží vysvetliť si svoju pravdu. Končí to tým, že Betka sa do duelu teší a vyberie si disciplíny, ktoré ona nezvládne. Prizerajú Viktor s Tiborom a len prikivujú Betke. Kričí už aj Viktor, Miriam je jedna falošná, zlá žena. Anička začína vidieť skupinky (tie, čo tu boli od začiatku). Paťo pred obedom prednesie modlitbu, Reza rešpektuje všetky kultúry, je moslim, vysvetľuje ich systém poďakovania za jedlo. Tiborovi sa nepáči rýchlosť ani hustota natierania koliby.

[singlepic id=10288 w=615]

 

Prichádza Kvetka. Privíta nových farmárov. Rézovi sa veľmi páči, je to krásna baba. Farmári sú spokojní z nových ľudí, nová sila sa hodila.  Kvetka vyzve Miriam, aby sa vyjadrila k porušeniu pravidiel. Každej zo žien povedala, že si ju zoberie do duelu. Podľa reakcie chcela mať rozhodnutie ľahšie. Betka vraví, že jej pozrela priamo do očí a povedala „Teba si zoberiem do duelu!“ Trestom jej bude to, že ak v duely prehrá, nebude môcť zvoliť farmára týždňa, ak vyhrá, vráti sa na farmu ako slúžka. Sluhovia však majú aj iný trest, jedli vtedy, keď ešte nemali ostatní dojedené. Jano sa bráni, jedlo mu priniesli, tak jedol. Troška ho to rozčarovalo, nie je nahnevaný, znesie všetok trest. Jano bude až do utorka kuchárom a musí bývať v príbytku pre sluhov. Podľa Jana však mal dostať trest hlavne Paťo, on mu jedlo priniesol. Miriam si musí zvoliť druhého duelanta, Evičku si vziať nemôže. Chcela si vziať Janu, lebo je najsilnejšia charakterovo aj fyzicky, vedela, že by ju zdolala a poslala domov. Druhú chcela Aničku, lebo dva týždne už bola smutná, ale teraz načerpala energiu. Tretiu chcela dať Lenku, kvôli situácie pri jej voľbe. Betku do duelu nedá, lebo….prehovorila časť otčenáša, odpustila jej a hlavne je zranená. Najradšej by si do duelu vzala Viktora! Po tomto sa všetci hlasno zasmiali. Viktorovi to prišlo ako nemiestny žart, žije vo svojom svete a chcela byť na chvíľu zaujímavá. Miriam posilnili vety, ktoré jej povedala Eva, vytiahne venček, čo jej spravila, chce určite zostať na farme, lebo jej dodali energiu obaja noví hráči. Do duelu si berie Aničku. Anička aj je aj nie je prekvapená. Nie je nahnevaná, sama jej povedala, že ak sa bude chcieť vrátiť na farmu, má si vybrať ju. Miriam to uzavrie s tým, že ak by prehla s Janou, alebo Aničkou, tešilo by ju to. Ak by sa však vrátila Betka, nebolo by to tak.

Paťo ani Lenka nechápe, prečo práve Anička. Paťo im zbalí jedlo, postupne sa všetci lúčia. Jana nakáže Aničke, aby nevymýšľala a vrátila sa. Miriam si neverí, vybrala si Aničku, lebo si myslí, že chce ísť domov. Anička bude bojovať, sama Mirka by si to určite priala. Na večeru je polievka, Paťo sa prihovorí k Betke, Viktorovi a Tiborovi, vraj jeho a Janu chcú poslať domov, bude im držať palce. Betka sa ohradí, ona nikdy nič také nepovedala, Patrik sa jej ospravedlní. Od Viktora však niečo takéto nečakal, mal ho rád. Ten je nahnevaný na Janu, je to mrcha, prikrášľuje si veci a potom rozpráva Patrikovi hovadiny. Tibor to celé poprie, bol to vymyslený krok. Jane vynadá, hreší len Jana, hrá sa za peknú. Jane vadí, že z ich skupiny zostala už len ona a Paťo. Viktor vraví, že zavládne spravodlivosť, oni majú prevahu, Jana pôjde preč. Jana sa všetkým pri dojení ospravedlní, to však už Tibor neberie. Jana to nazvala taktickým ťahom. Miriam z duelantskej chatky vysiela jedno video za druhým. Najskôr po nej niečo lezie, potom si upravuje posteľ, v ďalšom si spieva….

Ráno Kvetka prichádza za Aničkou. Stále sa budila a rozmýšľala, nevedela si vybrať disciplíny. Kvetka si vráti k výberu druhého duelanta. Voľbou ju veľmi prekvapila, chcela sa asi všetkým postaviť. Pred duelom sa cíti dobre, je menej nervózna, ako keď šla do prvého duelu. Duelové disciplíny sú:

1. Prekvapenie                  2. Pretláčanie                     3. Pílenie dreva

Miriam nemá dobré ráno, pršalo, prišla na ňu depresia a bolí ju hlava. Viktorovu orientáciu neberie ako intímnu vec, verejne to všetkým povedal. Z voľby disciplín je prekvapená, je rada, že nedala almanach.

[singlepic id=10287 w=615]

Podľa Jana je Réza veľmi ovplyvniteľný, už si ho zobrala Jana a Paťo, len by pili, jedli, pracujú málo. Paťo s Rézom režú drevo, Jano im hovorí, ako to majú robiť. Keď odíde, Réza vraví Paťovi a Jane, že mu ten Dedo Mráz lezie na nervy. Povie mu Dedo Mrazák aj pred ním, Jano sa ohradí, nechce aby ho tak volal. Réza mu vraví, že on je teraz kuchár, rešpektuje ho, nemá však rozkazovať. Na všetko reaguje, všetko rieši. Paťovi aj Jane sa to páči, povedal mu to priamo. Jano to však berie ako provokáciu. Skončí to vyhrážkou, že si Jano nemá s Rézom začínať.

Farmári sa vyobliekajú, vykúpu, Viktor Jane natočí vlasy a idú do duelantskej stodoly. Kvetke sa páči Janina nakulmovaná hlava, vlasy jej natáčal na kutáč. Vzťahy s novými sú fajn, je to veľká pomoc. Väčšina chce späť Aničku. Kvetka pozve do stodoly duelantky. Miriam sa necíti moc dobre, je to stres, má stiahnutý žalúdok. Anička to má tentoraz psychicky horšie, stojí proti Mirke.

[singlepic id=10285 w=615]

Prekvapenie: Každá má 100 vajec, musia ich rukami (dlaňami) poprenášať z vedra do misky. Ktorá bude mať poprenášaných viac nerozbitých vajec za časový limit 1 minúta vyhráva. Anička preniesla 67 vajec, Miriam 76 a vyhráva tak 1:0. Výherný košík si môžu vziať na farmu do kuchyne.

[singlepic id=10286 w=615]

Pretláčanie: po oznámení všetci nechápavo po sebe pozerali. Anička sa síce snažila tlačiť, Miriam však bola na ňu silná váha a nakoniec ju pretlačila. Vyhrala tak Miriam 2:0.

Paťove pocity sú sklamanie a nenávisť. Sklamanie, lebo Anička prehrala, nenávisť k duelovej stodole, tá miestnosť mu odoberajú všetkých ľudí, ktorých má rád. Miriam má zmiešané pocity, nevie, či bude na farme vítaná. Anička si myslí, že ona už druhú šancu dostala, prišla druhýkrát na farmu a urovnala si vzťahy, teraz tú šancu dostala Miriam. Anička všetkým popraje, aby sa držali, všetci vedia, že ich má rada. Je jej smutno, že tam necháva Janku a Paťa. Príde jej to ľúto, rozplače sa. Rozlúči sa so všetkými, najsilnejšie sa vystíska s Paťom. Odchádza na farmu napísať list na rozlúčku, kde určí aj nového farmára týždňa. Anička si váži jedlo, aj ľudí, budú jej chýbať zvieratká. Pravá tvár človeka sa ukáže až tu. Miriam sa cíti silná, chce sa zmeniť, vychádzať viac s ľuďmi.

galadriel

Pri sledovaní HSTM v diskusii na oficiálnej stránke TV Prima spomenula Kačka (jedna z účastníčok) túto stránku a už stačil len strýček google. Potom som len dlho, dlho čítala a nakoniec sa zapojila aj do diskusie a to u farmára, kedy sa slovenský prekladateľ neozýval a kočky z klubu smesvině nevedeli nejaké to naše írečité slovíčko. A keďže Elko a SUN všetko zo slovenských RS nestíhajú, boli takí zlatí, že mi Nákupné maniačky na WAU prenechali :)) A teraz sa k Vám budem hlásiť aj cez SK Farmu. Kto sa teší ?? :D (rečnícka otázka)

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 755
1
blanka
Reagovat

jupí, jupí, po půlnoci bude u mně na netu farmička :-))

2
Franz
Reagovat

Lubo byl dnes online v Času.
Čau Ľubo, komu by si najviac doprial výhru? – ….. osobne mam dvoch ľudí ktorým to prajem veľmi Paťo a Janka.

3
Ananas
Reagovat

@Franz:
A co Anička?

4
Wally
Reagovat

@Franz: Takže Jana tam je furt. No potěš.

5
Bobby Brown
Reagovat

Ve videu „Drsný konflikt na Farme! Jano sa na dievčatá zaháňa kutáčom!“ je na férovku prozrazen FT. Starý zajko 20 min. vyšiluje a vyhrážá sa. „Já tam bejt“ tak ho naopak vytáčim do obrátek až tomu starému blbci rupne cévka. Vyřazen vlastní blbostí. :-)

Na FB Farma příspěvek „Kedy ste naposledy jedli bryndzové halušky?“. Tedy já nevím, ale já jím halušky s bryndzou, ne bryndzové halušky.

6
Ananas
Reagovat

@Bobby Brown:
Tak jsem si to pustila a hned mne přepadla nečekaná bolest hlavy, grrr.
Mohl bys sem prosím ještě jednou dát odkaz na ofiko fb Farmy? Nějak ho nemůžu trefit.

7
veverka
Reagovat

@Bobby Brown: Dá se tam i poznat, kdo budou sluhové. Ti mají na starost nádobí i zatápění.
Vidím to tento týden na pánský duel a bude zajímavý. Moc se na něj těším.

8
Ananas
Reagovat

@veverka:
Ale jsem myslela, že sluhové nesmí sedět u stolu? Nebo to platí jen při jídle?
Jinak dvacet minut mlácení prázdné slámy. Opravdu by na tohle chtěl někdo koukat on line?:-))
Anka u mne zabodovala.

9
Ananas
Reagovat

Jana mne rozesmála „nemůže se tak chovat k ženám nebo k Miriam“. Kouzlo nechtěného.

11
veverka
Reagovat

@Ananas: Možná jsem přehlédla, že by některý z těch 2, co zatápěli i seděli u stolu.
A ještě mně není jasné, proč Betka pořád řeže , či štípe dříví na topení. To by podle mne měl dělat sluha. Aby zase nebyl další trest. :-)))

12
Ananas
Reagovat

@veverka:
Řekla bych, že Betka řeže, protože při tom má klid, dělá si to a nikdo jí u toho neradí a nekáže.

13
Ananas
Reagovat

@Bobby Brown:
Děkuj!

14
veverka
Reagovat

@Ananas: Jo, z hlediska Betky to chápu. Ona bez práce moc nevydrží. Ale snad to štípání nebude jen v kompetenci sluhů. Nepřála bych jí, aby za dobrotu dostala nějaký trest.

15
Ananas
Reagovat

@veverka:
Dělá to celé týdny, tak snad ne. On tam vůbec kdekdo dělá kdeco. Proto se možná mýlím s tím sluhou. Zatápět by taky přece měl jen sluha.

16
veverka
Reagovat

@Ananas: Mně sluha přijde ten, co je u zatápění a taky tam v hádce vykřikuje o duelu.

17
Ananas
Reagovat

@veverka:
Patrně ano (i když za facku by mazal i nesluha, ne?).
Ale co pak ten, o kterém se tam říká, že měl zatopit? A co říká, že MU Tibor profoukl komín?

18
Bobby Brown
Reagovat

@Ananas: Když jinak nedáš a mám to příkazem, tak já tedy děkuji.

19
Ananas
Reagovat

@Bobby Brown:
:-D
Já to chtěla opravit, ale už to bylo na cestě a ještě mi Panáček vynadal, že jsem moc rychlá (já, hehe).
Takže doděkuj a já děkuju Tobě. Tak.

20
BarBora
Reagovat

Dnes bol Ľubko v Dobrom ráne, bol taký vážnejší, moc sa neusmieval a na otázku, čo bol pre neho NAJHORŠÍ zážitok na Farme, odpovedal, že ODCHOD Z FARMY.

To video je otravné, ale prečo sa tam vlastne hádali som celkom nepochopila a pozrieť si to znovu sa mi ani trochu nechce. Jano a Mira už mali byť vonku a Anča sa zapojila do deja – hlavne ústami.
FT je jasný, ale zdá sa mi, že je to ešte pred voľbou sluhov.

21
Franz
Reagovat

To je dobré video. Starý brouk Pytlík Jano právě dostal své dny. Kdybych tam byl já také bych si do něho ještě více píchl. Tibor zase mele své lampasácké řeči. Miriam má beranici jako by bylo 10 pod nulou a Lenka se pořád škrabe v rozkroku. Jinak celá jejich rozepře je o velkém ……. :-D

22
Ananas
Reagovat

@BarBora:
Já jsem pochopila, že na začátku byla Mirkina poznámka, že Jano má dneska den, nebo tak něco. On houkl „Kdo?!“, vložila se Anka a už to jelo a jelo a jelo.

23
Ananas
Reagovat

@BarBora:
S tím, že to je před volbou sluhů, bys mohla mít pravdu. To by vysvětlovalo, proč se tolik lidí motalo kolem zatápění.

24
Johana
Reagovat

5 Bobby Brown – obojí je možné, ale moje babička z Liptova vařila častěij bryndzové halušky:)

25
BarBora
Reagovat

@Ananas:
Mne sa zdalo, že Mira mala povedať „On“, čo mohlo znamenať že aj Jano, on zo srandy že kutáč (na Miru), do toho Anka. Potom pri tom stole do toho že aj Tibor, dohadovali sa všetci jeden cez druhého a som z toho jeleň. Akurát bystrouchá Betka ma rozosmiala,

26
Franz
Reagovat

Už druhý týden v žebříku popularity vede u diváků Patrik. Po třetím týdnu si polepšila a na druhé místo se dostala Anička a třetí je Jana. Nejméně populární u diváků je Jano, před ním je Miriam a Tibor.

27
Bobby Brown
Reagovat

@Johana: Mno jo, nevím jak to má slovenčina, ale v češtině je sakra rozdíl, když si dám chléb s máslem, nebo máslový chléb.

28
Tamzin
Reagovat

A co teprve takové šunkofleky :-)

29
hugo
Reagovat

Anička se dobře rozjíždí. V dnešní ukázce to dobře řekla a Jana nejspíš nejvíc vytočilo to, že se ho nebojí a klidně mu řekne, že ho má na háku. To si myslí, že tam může zjapat po kom se mu zachce a všichni srazej paty, protože je starší?

30
Ananas
Reagovat

@Bobby Brown:
Co třeba švestkové knedlíky?
A co teprve má oblíbená klasika „Skautské sušenky? A jsou opravdu ze skautů?“

31
galadriel
Reagovat

V tomto mi Anička pripomína Janu z minulej sérii. A tam sa jej tiež vyhrážal starší (tiež Jano) a sa mi zdá, že za to bol určený za sluhu….či sa pletiem? Tí čo pozerali min. sériu nepamätáte si? Nehovorím o tej kauze placka, kedy do nej aj „strčili“, ale bolo tam aj niečo kvôli vyhrážaniu sa.

32
Ananas
Reagovat

@galadriel:
Třeba to má nakoukané…

33
galadriel
Reagovat

@Ananas: Na Myjave (v okolí sa natáčali všetky predchádzajúce farmy) je v sobotu Myjavský jarmek, a tam sa chodí zásadne kvôli slivkovým gulám. Švestkové knedliky sú krásny výraz :))

34
Bobby Brown
Reagovat

@Ananas: A co teprve pravé německé chlupaté knedlíky.

35
Ananas
Reagovat

@galadriel:
Ovšem kam se hrabou na slivkové gule!
Jednou jsme kdesi objednali dcerce „povidlový knedlik“ a donesli jí vskutku jeden knedlik, skoro větší než její tehdy čtyřletá hlava. Úžasem spadla se židle. Tak tak nějak si představuju ty gule:-)

36
Ananas
Reagovat

@Bobby Brown:
Mit chlupen?
Má oblíbená je ještě husarská roláda. Krájejte zbylou šavlí.

37
Tamzin
Reagovat

Teda, takových jídel mě vůbec nenapadlo :-) Na Janku Hrmovú vzpomínám ráda, ta mě opravdu bavila, i když toho moc neudělala.

38
galadriel
Reagovat

@Ananas: Ja ich v sobotu odfotím a šupnem sem :) :)

39
BarBora
Reagovat

@galadriel:
Hej, niečo také tam bolo, Janko (Ninja) zvykol mať raple, ale také neškodné, nikdy neublížil a Jana ho zvykla pekne vytáčať, tá videová ukážka je niečo podobné, nechcem Jana obhajovať, ale Anča očividne provokuje. Neviem, ale Jano by asi išiel za sluhu tak či tak, aj keď isté to nie je.
Mňa celú túto Farmu udivuje, aké chyby tam robia, to snáď nerobili ani vo Farma1. 100x prečítané povinnosti sluhov a trt si tam z toho robia, rovnako pomáhanie v kuchyni.

40
Bobby Brown
Reagovat

@BarBora: :-D áno, Anka ho provokuje. Jáj boha.

41
Franz
Reagovat

@BarBora: Nemáš pravdu ve Farmě 1 se pomáhání v kuchyni neřešilo jako přestupek proti pravidlům. Tam celou farmu vařila ta těhule a sluhové ji byli k ruce,

42
Franz
Reagovat

@Bobby Brown: Také jsem z toho videa nezaznamenal, že by Anička někoho provokovala.

43
Ananas
Reagovat

@galadriel:
Fajn, uděláme si v sobotu distanční knedlikogulovou párty!:-)

@Franz:
Jasně, že provokovala, ale až jako reakci na jeho vyhrožování. To měla sklopit uši, stáhnout ocas a pokorně se plazit?

44
BarBora
Reagovat

@galadriel:
Teraz ma napadlo, nebolo to vtedy, keď Jano bral ten menší fúrik, Jana chcela aby vzal ten väčší, motala sa mu pod nohami, tak ju Jano rukou odsunol z cesty? Ale tam bol telesný kontakt. Vtedy myslím plakala na kameru a ukazovala modrinu. Jano bol za to potrestaný, ale nepamätám ako a či bol trestaný viac x.

45
BarBora
Reagovat

@Bobby Brown:
V tom videu určite, vôbec nešlo o ňu a ten kutáč na Miru nebol myslený vážne.
„No udri ma, udri,…“ tak neviem…

Ale kľud, budem rada, keď Jano bude sluhom a ešte radšej, keď vypadne, mňa to tiež nebaví.
A nerúhaj sa.

46
Bobby Brown
Reagovat

@BarBora: Takže Zajko to vážně nemyslel, ale Anička ano a provokuje zcela vážně. Aha, zajímavá optika na tvých očích.

47
Bobby Brown
Reagovat

@BarBora: Jelikož jsem „Švéd“, tak já můžu! ;-)

48
BarBora
Reagovat

@Franz:
Narážala som na to, že Farma1 bola prvá a nemali také skúsenosti, teraz aj Jano hneď na začiatku si myslel, že ako FT môže meniť sluhov, Marek (myslím) ako sluha vysedával za stolom ten 1 deň, Jana si tiež vysvetlila povinnosti sluhom po svojom a pomáhanie v kuchyni sa vyskytuje dosť často. Ako keby to v živote nevideli.

49
galadriel
Reagovat

@BarBora: Máš pravdu, Jano bol potrestaný za fyzický útok. Potrestali ho tak, že musel ísť s Jindrom do duelu a nemohli si vyberať ani disciplíny. Som to vyhľadala. Za vyhrážanie sa nič nebolo….
Tak som zvedavá. Túto farmu označovala Markíza za tú slušnú,

50
JanaH
Reagovat

Janka Hrmová mě taky bavila, dokonce moc.

A dneska budu fandit Anče, ať dědka provokuje ze všech sil. :-)))

51
BarBora
Reagovat

@Bobby Brown:
Veď si to pozri.

52
Bobby Brown
Reagovat

@BarBora: Já to viděl, neboj.

53
galadriel
Reagovat

Ja si inak tiež myslím, že zo začiatku to Jano myslel podľa neho „zo srandy“ (na Miriam), ale Anička sa ho normálne spýtala, že ako to takto môže na ženu. Stačilo povedať, že len špásuje, že on by žene neublížil a nie jej potom šibrinkovať pred tvárou s kutáčom. On na Aničku raz už takto hučal, to keď prišiel po Ľuba, aby mu ukázal, ako neschopne spravil kolibu. Anička sa vybrala s ním a už vtedy mal záchvat. Potom na ňu hučal, keď jej šiel Ľubo po vodu, keď vtedy zaspali….. Proste to Janík nezvláda. Dievča nemaká, nevláči kamene, nekosí, pekne sa usmialo na Ľuba a Ľubo jej spravil, čo jej na očiach videl….a to Janovi oči kole.

54
BarBora
Reagovat

@Bobby Brown:
Aha, Ty si si asi nevšimol tú Miru, „ten kutáč na Miru nebol myslený vážne“.
Anča ho riadne vytočila, bolo to vidieť.

55
galadriel
Reagovat

@BarBora: na druhej strane bolo povedané, že by jej jednu struhol, že mal namále…..

56
Bobby Brown
Reagovat

@BarBora: Vytočit a provokovat není jedno a to samé. Vytočila ho, to jo, ale neprovokovala. Jeho na ní sere už jen to, že je mladá a neleze mu do zadku a ještě má tu drzost se mu postavit, dědkovi vynervovanýmu. To ale není provokování.

57
Bobby Brown
Reagovat

Zdá se mi to, nebo vážně odstranili video s tím verválem, včetně příspěvku na FB??? Nebo methanol…?

58
JanaH
Reagovat

Bobby : dědka nejspíš se.e každý, krom vlezdoprdelky Viktorky a kámoše Tibora.

Taky bych se klidně vsadila, že Tibor toleruje Viktorku jen a jen proto, že jemu a tomu s knírem leze kamsi a že jinak k homosexuálům tolerancí zrovna neoplývá.

59
BarBora
Reagovat

@galadriel:
Súhlasím, Jano mal mať viac rozumu, ale s Ančiným správaním súhlasiť nemôžem. Ona v jeho veku už tiež nebude to čo teraz, ani s nervami. Nech ho dajú za sluhu, nebude si môcť vyberať disciplíny a pôjde. Kým by mi dal pokoj, dala by som pokoj aj ja jemu, pokiaľ by do mňa vyskakoval, potom by som sa bránila a to vehementne.

60
Ananas
Reagovat

@JanaH:
Teď budu hodně vařit z vody, ale možná tibor Viktorka toleruje právě proto. Kvůli vlezdoprdelkovství jistě. Ale umím si představit, že nechce předvést svoji homofobii a tak mu toleruje leccos, co by jinak neskousl. Je to velká blbost?

61
BarBora
Reagovat

@Bobby Brown:
Fakt, dali to preč.

62
Bobby Brown
Reagovat

@Ananas: A co je to vlastně ta „homofobie“?

63
Bobby Brown
Reagovat

@Bobby Brown: Asi to vzbudilo vášně ještě větší než zde.

64
Ferda
Reagovat

@Franz: ve dvojce sluhům pomáhali, když nestíhali. ve trojce už bylo pomáhání sluhům zakázané a ve čtyřce taky

65
JanaH
Reagovat

Ananas : není. Myslím si totéž. Úplně barevně vidím Tibora u píva a slyším ty silácké řeči na lidi Viktorova druhu. Takže mu tu toleranci nevěřím, nesedí mi to k němu. V kontextu s tím, jak se projevuje k ostatním farmářům, na kterých mu vadí kde co.

66
Ananas
Reagovat

@JanaH:
Vid, pozitivní diskriminace:-))

67
gabisollis
Reagovat

Ty reklamy na markize jsou sileny!

68
galadriel
Reagovat

@BarBora: mne sa Anička páčila…..sám tam hlása vo veľkom, že všetci sú si rovní, nech neriešia vek. A on stále točí, kto je najmladší, on v jej veku, nech sa k nemu správa s úctou, pozri sa, koľko mám rokov ja…..leze mi s tým na nervy. Som rada, že ho chytila na vlastné slová. Dobre mu tak!

69
Ananas
Reagovat

@galadriel:
To se mi taky moc líbilo. Ustála to podle mne opravdu dobře, neječela, nebrečela.
(Jenže někteří si jsou holt rovnější)

70
Ferda
Reagovat

taky máte pocit že tu krávu kydají poprvé za celou dobu co jí tam mají??? :D

71
galadriel
Reagovat

Patrík je róm?

72
JanaH
Reagovat

galadriel : taky mě to překvapilo, netipovala bych… Ale pokud i je, tak pekný. :-)

73
JanaH
Reagovat

inu tedy : pokud by dali mužský duel, jeden z mých „milášků“ by vyfičel! :-DDD

74
hugo
Reagovat

@JanaH: Tak ted jsem opravdu zvědavá jestli bude klučičí nebo holčičí duel. Přála bych si klučičí protože by určitě vypadl jeden z těch tří, které fakt nemusím. Na Tibora s Janem už začínám být alergická, nemůžu je poslouchat, Jak seděli ve stodole, nebo kde to bylo a meditovali jak si založeji ruce a mají to na háku, šla jsem do sprchy.

75
galadriel
Reagovat

@hugo: scéna v kolibe odráža presne ich charaktery….krásna ukážka….niet čo dodať.

76
JanaH
Reagovat

Hugo : taky se mi pootevřela kudlička ze šmejdíků.

77
gabisollis
Reagovat

Ty dva paprdove jsou na facku.A Miriam bych hnala kostetem, des.

78
Bobby Brown
Reagovat

@galadriel: To by možná vysvětlovalo, proč mu smrdí práce, jak sám říká. ;-)
(no dobre, bylo to politicky nekorektní, já vím, ale když já si nemůžu pomoct)

79
gabisollis
Reagovat

Ja teda doufam, ze bude muzsky duel a konecne budou muset sahnout do svych rad.:-D
Ta Jana me proste nak nesedi, vubec nevim co si o ni myslet.
Ze je Patrik Rom me taky prekvapilo.no to by nebyla Miriam aby to nevykvakala.

80
galadriel
Reagovat

@Bobby Brown: náhodou vtipné :D :D

Jana je súťaživá, priebojná. Ona je taká papuľa, čo si nenechá nakladať. Môže byť s ňou sranda a byť správna ženská, ale myslím si, že musí mať veci pod kontrolou. A hoci vraví, že sa nerada háda, tak jej to celkom ide :)) Vie byť poriadne ironická a čo sa mi nepáči, že vraví pri hádkach „dávaj si na mňa pozor!“ Muž by proste bol pri nej pod papučou.

81
JanaH
Reagovat

jj, Jana je „sekera“ a myslím, že jí jako jedné z prvních zapálilo, že je ve hře, tak hraje.

82
galadriel
Reagovat

toto povedala Dominika Mirgová – Paťova sesternica: „Dosť ma vie naštvať pobúrenie proti Cigánom, hoci sama o sebe to celkom povedať nemôžem,“ pustila sa do vysvetľovania. „Moja mama aj otec sú bieli. Z maminej strany všetci, z otcovej čiastočne, oni sú skôr východniari. Odtiaľ mám počerný kmeň; otcovi rodičia sú bieli, ale od jeho starých rodičov tam štipka rómskej krvi je. Vôbec sa za to nehanbím a netrápim sa pre to. Nie je dôvod.“

takže Miri z tej štipky spravila celého róma :))

83
Bobby Brown
Reagovat

Ťuk a Bzuk založili odbory! :-D

84
galadriel
Reagovat

@Bobby Brown: :D :D a Janča bude štrajkokaz !

85
BarBora
Reagovat

Na Markíze ide Martin v relácii Naši ma zabijú a „zabíja“.

86
hugo
Reagovat

@Bobby Brown: Tak tohle mi přišlo z celého dnešního dílu nejlepší, konečně jsem se pobavila. Díky

87
jenkaa
Reagovat

Caute:-) bryndzove halusky se fakt říká:-), Jano to s tim kutacem na Miri nemyslel vazne, nicmene reaguje jako blbec….Libila se mi Betka, uz se umi ozvat:-) a je to pracant….Luba je mi lito, mevim co prozil,,,,ale je to hra, s tim se musí pocitat…….Tibor je nekdy desnej..ale porad lepsi nez Jano….a musim rict, ze v tomto jsem v nazorove mensine, ale mne se libi, jak hraje Viktor….ale jestli bude sluha a první duelant. tak pravdepodobne vypadne. A mimochodem, vsimli jste si, ze Lenka je vlastne strasne hezka? Nejhezci tam, postavou a když si rozpusti vlasy….brejle ji slusej. Miri je fak takovy polepetko, nekdy mam pocit, ze mirne falesna…..to jsou nejhorsi kolegove v praci,,,,,,naoko mili, placlivi, soucitni a vždy něco, co Vam ublizi, pusti jakoby mimochodem…..a neradi:-))Anicka je hezka holka, která uz by radsi byla doma,,libilo se mi, ze nebrečela….V ukázce na konec to Jano zazdil uplne, pokud opravdu při vyhaneni prasat to jedno uhodil, nevim, zda jsem videla dobře….

88
Bobby Brown
Reagovat

@jenkaa: Jsem to psal ještě než to začlo, že Lenka je velmi hezká na fotkách. Ty má parádní. Brýle se mi na ní nelíbí, tedy tyhle. Vypadá jak přísná soudružka učitelka. Postavu má jednoznačně nejlepší. S povahou je to horší.

Kdyby jenom jedno. On jich majznul víc.

89
jenkaa
Reagovat

Bobby,v tom pripade je to korunovany adept na odchod z farmy a blbec k tomu.. mne zas v tech brýlích pripada jako uspesna manažerka z reklamy ,,,,,a bez nich ma trosku male oci,,,,ale jen jsem cumela u duelu, jak ji to slušelo, vubec to neresi a a neni ani namachrovana….asi bude zadrhel v realnem zivote….ze ma malo sebevedomi…..

90
Prochor
Reagovat

89 – Jak jsem psal v minule- u starších vidět nedostatek nadhledu, tolerance a hlavně sebeovládání. Pak se diví, že nemají u mladších autoritu. Anička se umí mnohem lépe ovládat, je rozumnější a to je o mnoho mladší než Jano. Navíc se mi zdá, že Janovi a Tiborovi chybí elementární slušné vychování.

91
hugo
Reagovat

@jenkaa: Souhlasím s tím, že v práci jsou lidé jako Mirka většinou dost tragedie. Měla jsem kdysi podobnou kolegyni a vystihla jsi to přesně. Hodná, celá by se rozdala, ale tu a tam z ní vypadlo něco, co fakt ublížilo. Vždycky se děsně omlouvala i si poplakala,ale klidně to udělala znovu. Vždycky jsem přemýšlela, jestli to je z blbosti, nebo vyčůranosti a přiznám se, že jsem na to nikdy nepřišla. Ale je fakt, že po nějaké době, kdy jsem jí na to i já skákala, jsem s ní sice celkem dobře vycházela, ale nevěřila jsem jí a za kámošku bych jí rozhodně nechtěla. Tady je to v podstatě stejné, At už hádku vyprovokoval kdo chtěl, Jano ani Tibor by si neměli dovolit takhle se k ženám chovat. Ale na druhou stranu ve finále Mirka zazdila Aničku, která z toho vyšlajako ta nejhorší a Mirka se usmívá na každého a stejně si to enchá líbit ve stylu, vždyt se vlastně nic nestalo. Ani se neohradila proti Janovu tvrzení, že jí to nevasí, protože ví, že to tak nemyslí. A myslím, že jí to vadilo hodně. Je vidět, že doma je zřejmně opravdu zvyklá poslouchat a dělat co se jí řekne, srazit paty , jde se dál a popláču si sama někde v koutku.
S těmi prasaty to Jano skutečně přehnal, stává se z něj stále větší nervák, řekla bych že farmu už přestává psychicky zvládat. Za to, že uhodil zvířata, ne že by měl jít do duelu, měl by jít z farmy.

92
Pertule
Reagovat

Miriam je blbka. Paťo – i kdyby byl třeba japonec nebo laponec, co to má co Mira komentovat … Jako by zrovna ona tam trhala rekordy v pracovitosti … bíla rasa pracovitá …
Já prostě nemám ráda tento typ lidí, kteří se schovávají za pózu (blbost)- já nic, já to tak nemyslela, já za to nemůžu že jsem taková – a myslí si, že cokoliv plácnou, všechno jim projde.

93
Pertule
Reagovat

A k Aničce a Janovi – těžko komukoliv ze soutěžících předhazovat proč tam kdo z nich přišel … pro 50 tis E, pro zviditelnění, pro honorář za účast … Jano ač věkem a zkušenostmi starší a zralejší tento dialog s mladou Aničkou projel na celé čáře. Co jsem zachytila, Anka je dobře vychovaná a k starším má úctu, to ale neznamená že si nechá líbit hrubé a nespravedlivé chování a slovní napadání.

94
veverka
Reagovat

@hugo: S těmi odbory jsi tomu nasadil korunu. Super :-))))))

95
veverka
Reagovat

Ti 2 nejchytřejší z chytrých mne ještě stále dokáží překvapit. Myslela jsem si, že i blbost má své meze, ale jak je na nich vidět, tak je neomezená.
Ten střih, když zasedá rada starších v té stodole nemá chybu. To by žádný scénárista nevymyslel.
Doufám, že nám ji ještě někdy ukáží znovu. Neuvěřitelné, jak se dokáží předvést 2 dospělí chlapi.

Janovo chování k lidem je otřesné. A se zvířaty jak zachází bylo vidět nejen s těmi prasaty, ale i u oveček.

96
Prochor
Reagovat

Jak jsme poznali hospodáře Martina, tak tomu se asi nebude líbit, že si Jano vybíjí svůj vztek na jeho zvířatech.

97
veverka
Reagovat

@Pertule: 93 – souhlas, vidím to stejně

98
gabisollis
Reagovat

Souhlasim se vsema prispevkama.Jano je neskutecne hloupej clovek.Vydobivat si respekt jen proto, ze ma par roku je k smichu.On se muze chovat jak chce, rvat po lidech , a oni budou mlcet jen proto, ze je starsi? To uz neni ani k smichu, ale k placi.

99
veverka
Reagovat

Někde ve vizitce jsem zahlédla, jak si Jano chválí, že má dobře vychované děti.

Podle jeho chování k mladším lidem bych si tipla, že děti budou sice poslušné, ale můžou mít problém projevit svůj názor. On ani nepřipustí, aby mladí nějaký vyslovili.
Pokud tak vychovával své děti, nedal jim dobrý vklad do života.
Na farmě se Jano chová jako typický despota a pochybuji, že v reálném životě je jiný.

100
Poppy
Reagovat

Já jsem si to na začátku všimla při duelu, že Lena je moc pěkná. Škoda, že má sama se sebou takové problémy.

101
gabisollis
Reagovat

@Poppy: coz v jejich letech je hodne zvlastni.Vubec nechci videt co z ni bude ve stari nebo starsim veku.

102
Ananas
Reagovat

Lenka je moc hezká, ale bojím se, že ti její démoni ji o krásu rychle připraví. Zbude taková ta kamenná tvář s tvrdými, až krutými rysy.
Mirka mne definitivně otrávila svou snahou zůstat pěkná na všechny strany. Celé to vzniklo kvůli ní a ona jen kníkla k Janovi, že to je zbytečné. (To jí nakonec dobře i Tibor řekl)
Jsem zvědavá, co se semele dnes, když v upoutávce se už i neřešič Betka pouští do boje.
Mimochodem, přišlo mi, že ten prst má obvázaný dost odborně. A řekla bych, že když Betka říká, že ona přišla dělat, v jejím případě to nejsou kecy.
V souvislosti s jejím zraněním Tibor opět Tiborem: JÁ jí to říkal, ona MNE neposlechla, vidíte, došlo na MÁ slova…
Troufám si napsat, že kydání chléva se Viktorek na jeho možnosti zhostil ještě dost statečně.
Ančino „dnes si myju vlasy“ mne rozesmálo, ale jinak mi přijde, že se kapku probouzí. Aspoň s ovečkami se má celkem k dílu.
Odboráři kující pikle a jejich katastrofické scénáře! Hotové perly! Jana udělá obličej a zmanipulovaný Patrik konečně prozře! A když ne, sednu si a založím ruce a celá Farma spadne! Muhehe!
Bobby, velký dík a potlesk za bzukoťučí odbory!:-)))

103
Franz
Reagovat

Ten Tibor je vůl. Prý Patrik vidí v Janě sex symbol. Oba prý jsou zdraví a cosi o položení na záda….. Ten lampasák je opravdu unikátní blb.

Tak, že by konečně Miriam byla služka a s ní i Viktorka?

104
Ananas
Reagovat

@Franz:
Jestli on ho v ní nevidí spíš on? V tom by mohl být zakopaný pes. Kyselé hrozny.
A jakpak asi vypadá jeho ex?

105
Franz
Reagovat

@Ananas: Samozřejmě máš pravdu. Asi ho trápí mokré sny.

106
veverka
Reagovat

@Franz: Taky tipuji Miriam za služku. Janu a Aničku nedá a Betku se zraněným prstem taky ne.
Z chlapů bych si tipla i Jana, ale s ním docela Patrik vychází. Tak nejspíš to bude opravdu Tibor.

Ale duel na 99% vidím mužský a v něm Tibora s Janem.

107
Ananas
Reagovat

@Franz:
Fuj, teď budou mne trápit noční můry!

108
Ananas
Reagovat

Tak Všeuměl Tibor je i přírodní doktor!

109
Prochor
Reagovat

Když vidím, jak se Tibor strašně třese na farmáře týdne, tak by mně pobavilo, kdyby teď vypadl v duelu a zkusil si na farmě jen sluhu:-)))

110
Ananas
Reagovat

Lezou mi na nervy bulvární titulky těch videí „ze zákulisí“. Skoro v každém se někdo hroutí, dnes Miri veřejně odvrhla manžela. Copak jim to ještě někdo baští?

111
blanka
Reagovat

@Ananas: takové kecy měl někde na začátku i Jano o Lubovi a Aničce,, že kdyby byla řetězem přivázána ke stromu, vyrval by ho aby ji položil na záda. O Janě a Lubovi povídal něco podobného, jak kdyby byl Lubo sexuální buldozer. Nojo no, smraďocha co pouští duchy u stolu, ble, na toho těžko nějaká ženská koukne

112
Wally
Reagovat

Jana jsem mimo duel ještě neviděla v jiném triku než v tom modrobílém.

113
Ananas
Reagovat

@blanka:
A pak kdo tam je a není dospělý!

114
Baruš
Reagovat

Ti dva nabubřelí holubi jsou fakt páreček k pohledání…se mi chvílemi dělalo opravdu fyzicky nedobře, když jsem je poslouchala. Něčemu se už ani nejde smát. Tolik egocentrismu a přesvědčení o tom, že jsou nejlepší, se fakt hned tak nevidí.
Jinak Anička jde u mě nahoru. To jak se neurotický Mrož mohl skoro přeskočit a ona jen klidně a k věci argumentovala, mě hodně potěšilo.

116
gabi
Reagovat

@galadriel: @Poppy: sorry, som tu az teraz, som rada, ze Elko nie je problem, bolo to iba trochu stroho podane :)

117
BarBora
Reagovat

Pozrela som tie videá, keby mi niekto pravidelne prdel pri jedle, vykážem ho a pri prvej možnosti hodám za sluhu, tí jedia mimo.

Jana keď sa preriekne, aj pravdu povie (keď uvidela tie kozy pri dueli). Keby za Aničkou bolo vidieť toľko práce ako múdrych rečí, bolo by fajn, ale jej to až ťažko vyčítať, ona by radšej bola doma (aspoň to tak vyzerá). Tibor s Janom tiež vedú kopce rečí, ale za nimi tam aspoň niečo zastane. K Mire už ani neviem čo povedať, úplne najradšej sa vykotí niekde na lúke a voľká si, ešte strašne rada prezrádza najtajnejšie tajomstá a čože sme sa to nedozvedeli o Patrikovi ? A ešte rada zabúda. Betka je fajn, keď sa prestane zúfalo báť aby si náhodou niekoho nepohnevala, keď otvorene povie svoj názor, stala by sa mojou líderkou, aspoň v rámci terajšej zostavy. (dúfam, že banditi sú už niekde na ceste, alebo aspoň balia kufre).
Lenka je živel, čo na srdci, to na jazyku, aj dojiť sa už naučila. A Viktor sa nezdá, pri čistení maštaľe sa dokáže aj zasmiať, tyčku nehodil a ešte sa mu aj koláč podaril.
A Patrik FT zatiaľ zvláda v pohode, buď má šťastnú povahu, alebo je ďaleko chytrejší, než by sa mohlo zdať, Marek by sa od neho mohol učiť, Veľmi som zvedavá, ako zvolí sluhov.

118
Tamzin
Reagovat

@Ananas: no bodejť by neměl zkostnatělé názory :-)

119
Bobby Brown
Reagovat

@jenkaa: Hm, teď už chápu, co mi na těch brýlích vadilo – úspěšná managerka z reklamy. No jo, takový ten drzý, studený čumák. ;-)
Tem typ brýlí mi u ní nesedí, k té papule co má.

To Markétka Šeligová z RS Šéfka, ta mohla dělat reklamu na brýle! :-)
http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/149718/sefka-mojsejova-tyhle-bude-sikanovat.html

121
Wally
Reagovat

@Bobby Brown: Já si myslím, že kdyby si ji vzala do ruky vizážistka, tak si budou strašně podobné.

122
gabisollis
Reagovat

@Bobby Brown: Me se Lenka v brylich libi.Zrovna jsem si rikala jak ji slusi s i bez coz moc lidi nema.A z Marketou bych to nestovnavala ta ma jemnejsi oblicej.;-)

123
Bobby Brown
Reagovat

@Wally: Nebudou, Markétka je štíhlá v obličeji a jak píše gabi, jemnější. Lenka je velmi hezky stavěná ženská a obličej má úplně jiný, než Markétka. Mně ty brýle co má prostě k ní nesedí. Resp. podtrhují tu její povahu (takže vlastně sedí ;-) ).

124
Franz
Reagovat

@gabisollis: Lence brýle sluší. Naopak bez brýlí má oči menší a takové šikmé.

125
BarBora
Reagovat

Všetky tie mladšie baby sú pekné, Mira na mňa pôsobí ako postavička z rozprávky, ale v mladosti asi nebola škaredá a Betka aspoň ten účes by mohla zmeniť.

126
Johana
Reagovat

Lenka má opravdu moc pěkné rysy obličeje, ale mě fascinují její krásné zoubky – a vypadají vlastní:)

@BarBora prosím, kde jsou ta pšoukací videa ?

127
Bobby Brown
Reagovat

@Johana: Pšoukací videa nevím, ale Lenka se ve zpovědi v jednom videu k tomuto vyjadřuje, že Tibor se usere i u stolu a to už jí docela vadí. No to mně by to také vadilo a normálně bych to hovado shodil s lavice. Prase jedno. Doma taky usíral kudy chodil? No to se nedivím, že manželka vzala roha.

128
Wally
Reagovat

@Bobby Brown: Jojo, dělal tak jak pravíš. A ostatní mu to prý ještě záviděli, protože to neuměli.
@Johana: Na ofiku Farmy.

129
Johana
Reagovat

@Bobby Brown: to je právě to, že doma nejspíš prdí imrvére a reflex k zadržení a odplížení se s tím do soukromí nefunguje.
Je to čuně…moje snaha najít na něm nějaké pozitivum skončila včera u hodu ovcí, až se bála stoupnout na nohy a u bití prasátek.

130
Bobby Brown
Reagovat

@Johana: Počkej, usírá Tibi, hází a mlátí zvířata Jano.

131
Johana
Reagovat

Jéžiši, já se v tom asi zamotala…kdo teda, Tibor nebo Jano ?…ale to je jedno, nejspíš oba :)))

132
Ananas
Reagovat

@Johana:
To je z toho, že jsou tak nerozlučná dvojka. Vždycky se mi pletl Pat a Mat i Bzuk s Ťukem. (Na Čmeldu a Bzumdu už mám mnemotechnickou pomůcku:-))

133
Johana
Reagovat

@Ananas: mně se hodně plete i Křemílek s Vochomůrkou a zaboha si teď nevzpomenu, který je který :-)

134
Ananas
Reagovat

@Johana:
No když o tom tak přemýšlím…hmm…Vochomůrka ten malý kulatý?

135
bezík
Reagovat

@Ananas: Jo, je to přesně opačně než by ty jména navozovaly. Vochomůrka asociuje muchomůrku, tedy vysoký a hubený a Křemílek asociuje křemen, tedy kámen, nízký a široký. Ale je to přesně naopak, Vochomůrka je ten malej tlustej a Křemílek ten vysokej hubenej.

136
Johana
Reagovat

@bezík: tak, teď si už jen zapamatovat, že je to přesně naopak, než co navozují jména.
U takového Štaflíka a Špagetky je identifikace přesnější…a tím končím dnešní malé OT pohádkové okénko, ale když včera byla ta gastronomie…

137
Ananas
Reagovat

@bezík:
Díky, teď už s to budu pamatovat. A kde Ty se tu vůbec bereš, došli zpěváci?

138
galadriel
Reagovat

Teraz som pozerala to video, čo tam Jano napráva Miri a on tam potom pije mlieko, alebo čaj priamo z takého kovového džbánu! Akože nechcem byť fajnová, ale keby to tam robilo 10 ľudí, tak majú opary na ústach jedna radosť.

139
Ananas
Reagovat

@galadriel:
Taky mne to zaujalo, ten dížko-džbán je pěkný, ale jestli z toho pijou všichni?! Taky nejsem fajnovka, ale vocuď-pocuď. A to ještě doufám, že mléko v tom nebylo!

140
Darja
Reagovat

Boha jeho, to jsou ale magoři. Hádka mezi Tiborem a Betkou. Já som povedal, ona povedala,áno!

Reagovat

Jezis ta Miriam je fakt neco. Breci kvuli tomu, ze promokla a je ji zima. Jak nejakej malej harant, co nema vlastni mysleni.

142
gabisollis
Reagovat

Miriam je slizkej had.

143
JanaH
Reagovat

s volbou sluhů jsem spokojená. Na Janka se těším, už se projevuje, a to mu to ani nezačalo. Plány na nicnedělání má pěkné, akorát už by po čtyřech Farmách mohl vědět, že sluhové nemají jen a pouze sluhovské povinnosti. Či áno? :-) Na Miri jsem zvědavá, jak zvládne svůj díl.
A kámoš Tibor už agituje za ženský duel (který by TAK rád viděl), i když se klucí dohodli, že Viktor by si balil saky paky v případku duelu pánského…

Reagovat

Zda se to jenom me nebo v tyhle rade sluhove fakt nic nedelaji ?

145
galadriel
Reagovat

Že mali sme s Viktorom pracovnú poradu :-) umrem z toho Tibora!!!

146
JanaH
Reagovat

jáááj… a nejlepší hláška dneska od neurotika s knírem, proč je sluhou : nebylo to z Patrikovy hlavy, ale poradila mu to Jana. :-D Striga jedna! :-)))

147
BarBora
Reagovat

Už neviem, čo si o nich myslieť! Čo zas tá Beta robila v kuchyni? Sú dementní? A Mira – veď ja si rada nechám pomôcť.

148
JanaH
Reagovat

no nevím, já jsem slyšela, že když jí ostatní radí, že jí to nevadí.

149
BarBora
Reagovat

@JanaH:
Úplne presne neviem, ale Beta jej pomáhala v kuchyni a teda porušila pravidlá.

150
BarBora
Reagovat

Nie, Betka mojou favoritkou nebude, trošku rozmýšľat by nezaškodilo, Mirou sa nechá napáliť takou hovadinou, (že Tibor chcel, aby PB potrestal) a keď sa jej Martin niečo spýta, zas len čuší.

151
veverka
Reagovat

Tak Paťovi by se mělo dobře šéfovat, když už na začátku chlapci u něj orodují za hlásek při výběru duelantů. Jsem zvědavá, jak se budou snažit, aby se mu zavděčili.
A při večeři Tiborek zvládl i bobříka mlčení, když byl napomínán za žvanění s Vikim.

152
hugo
Reagovat

@JanaH: V předchozích farmách to bylo tak, že sluhové měli své povinnosti a ještě museli stihnout i jiné, podle zadělení FT. Kdyby si přál třeba mu i nosit snídani do postele, kdyby chtěl. Ale připadá mi, že tady to neplatí.

153
JanaH
Reagovat

BarBora : mně to tak z kontextu vyznělo, že Miri měla na mysli „pomáhat radou“… ale to je jedno, Betka pravidla porušila s tou moukou.

hugo : já vím, předchozí řady jsem viděla. „Či áno“ byla řečnická otázka. ;-)

154
JanaH
Reagovat

i když ve trojce štrajkovala Janka Kalayová coby služka a vyřvávala po SuperMariovi, že nic navíc dělat nebude.

155
BarBora
Reagovat

@JanaH:
Je to možné, nehádam sa, ale nechala Betu pomáhať, typická Mira.
Muži sa môžu snažiť koľko chcú, Patrik chce mužský duel, aj keď sa snaží tváriť neutrálne (myslím si), Jano dá Viktora, ale on má šancu, disciplíny vyberie asi ako minule, aspoň 1.-é dve.

156
Prochor
Reagovat

Kdyby se Patrikovi podařilo vyházet spolu s ženami všechny chlapi a Viktorku, měl by cestu volnou skoro až do finále. Stejně jako v minulé řadě Paco. Byla to výborná Pacova strategie jak sám Paco přiznal.

157
LadyXL
Reagovat

http://www.cas.sk/clanok/293195/martin-bagar-hospodar-z-farmy-ako-vidi-ucastnikov-reality-show.html

nevím,zda to někdo četl. Je to zajímavé! Pro mne odhadl dobře většinu z nich, jen u Miriam se pěkně sekl :-D

158
Ananas
Reagovat

Líbí se mi, jak všichni pečlivě obcházejí ten alpský chodníček:-))
Patrikova málomluvnost je ve funkci FT jeho velká výhoda. Nenechá se zatáhnout do jejich nekonečných debat „já řekl, ona řekla…“.
Nejlepší je, že Tibor těm svým pravdám opravdu věří. Utrousit, že Betku Pánbůh potrestal, je úplně v pořádku, čím ta chuděra na sebe ten hněv boží přivolala?? A Mozkomirka to tak zamotá, že on z toho nakonec vyjde jako ten pěkný, slepice jedna.
Fascinuje mne Tiborova gestikulace na kameru, nejvíc ten vztyčený prstíček „nenene, tytyty“!

159
Ananas
Reagovat

„Garantujem, že co mu Martin řekne, to Patrik než dojde k bráně zapomene“ Ano Tibore, škodoradost, největší radost.
Ta nálož úkolů pro Patrika nebyla snadná pobrat, ale nestydí se to aspoň přiznat.

160
Ananas
Reagovat

Mirčin nesmyslný pláč kvůli promoknutí chápu. Taky už jsem byla v situacích, kdy jsem měla všeho nad hlavu, únava, nervy, zima…,a ruply mi nervy zdánlivě kvůli úplné blbosti. Ale že pozornost Lenky a ostatních okamžitě využila k vytažení tématu „Tibor řekl o Betce, béé…“, to je opět typická Mirkovina.

161
Prochor
Reagovat

Mně hodně na pravidlech farmy udivuje to, že za to, že sluha sní (možná si to neuvědomil) jablko v kuchyni je přísný trest. Zatím, co když sluha od začátku vyhrožuje farmáři že ho nebude poslouchat, bude sabotovat práci a pak to i dělá – žádný trest není. Mně jako farmáři týdne by mnohem víc vadilo, když mně sluha vyhrožuje a nepracuje než když omylem něco sní v kuchyni. Jako by se dalo víc na dodržování formálních pravidel než na dodržování podstatných povinností sluhy. Ty tresty mi někdy připadají pokrytecké a nespravedlivé.

162
Poppy
Reagovat

Jsem zvědavá na Viktorčino lavírování a manipulaci. Zřetelně mu to dělá potěšení a rád se pochlubí, jak je v tom zdatný.

163
Ananas
Reagovat

@Poppy:
Nečekej žádné jemné tahání za nitky. Ta scéna s Lenkou bylo patrně ono. Ví, že jí stačí málo, tak ji vytočil.

164
Ananas
Reagovat

Ovšem líbí se mi Lenčino opětovné prohlášení „nerada křičím, nerada se hádám“. Kolik znáte lidí, kteří přiznají, že se hádají rádi?

165
Poppy
Reagovat

@Ananas: O to víc jsem zvědavá :-)

166
Ananas
Reagovat

@Prochor:
Ty tresty jsou nespravedlivé a zbytečné. Ale dali je do pravidel, tak musí občas nějaký exemplární dát, aby byl divák uspokojen. Snědené jablko je neoddiskutovatelné, snadno se dokáže (viníci se přiznali) – proto je potrestáno. Hranice mezi remcáním, vyhrožováním a odpíráním poslušnosti se stanovuje těžko. To by mezi nimi musel běhat rozhodčí s píšťalkou v puse a ani to by asi nepomohlo. Museli by jim pouštět kamerový záznam. Tibor zatloukal, že coby sluha schrupnul na půdičce a prošlo mu to.

167
Ananas
Reagovat

@Poppy:
Viktorkovi asi nedochází, že tím podřezává větev i sobě. Lenka je sice na infarkt, ale ostatní jsou na infarkt z něj. A to se mu může nevyplatit. Machiavelli hadr:-)))

168
Dave
Reagovat

V NČ píšou (bacha spoiler), že Lucka se vrátí na farmu, po pár dnech spadne ze stromu a zase bude muset do nemocnice.

169
Franz
Reagovat

@Dave: Také jsem to četl. Ta holka má prostě smůlu. Lucině není Farma souzena, tak doufám, že tam brzy přijdou banditi.

170
Franz
Reagovat

A ještě tam je napsané, že manžel Miriam: „Je to psychicky chorý človek, vojnový invalid….. „

171
Prochor
Reagovat

166 – Stejně by bylo zajímavé zkusit, co je na farmě dovoleno a co ne.
Například:
A) věci dovolené – všechny způsoby psychického nátlaku jako:
– lhaní, falešné sliby spojenectví nebo přátelství
– vytváření účelové sexuální vazby
– šikana, vyhrožování a zastrašování
– vytváření pocitu viny, zesměšňování a ponižování
– vytváření nesnesitelné dusné a nepřátelské atmosféry (řev, hádky, osobní útoky).

B) věci možná dovolené:
– odpírání společných prostředků ( nářadí, almanach atd.)
– schování osobních věcí
– krádež nebo zničení osobních věcí
– odpírání nebo ničení jídla
– odpírání odpočinku nebo spánku
– fyzické násilí na zvířatech
– ničení majetku hospodáře
– mírné fyzické násilí na lidech ( facka, strkání atd.)

C) věci zakázané
– hrubé fyzické násilí na lidech

Zajímalo by mně, za co ad. C) by štáb trestal nebo vylučoval.

172
Prochor
Reagovat

169 – Lucka mně už rozesměje. Zkrátka- každá farma má svého Pepína:-)))

173
LadyXL
Reagovat

No v minulé farmě, co byl ve štábu „Boris“, toho bylo hodně dovoleného tedy hlavně pro některé… Tam být sluhou, znamenalo přeci šikanu a odpírání jídla!! A štáb nezasáhl. Se sluhy je to teď nějak jiné. Dříve měli na starosti i všechna zvířata, to ale při tolika ovcí asi nejde, tedy přijde mi, že o ovce se mohou starat všichni…A mají v pravidlech, že nejdřív si musí udělat svoje a až pak je FT může použít na něco dalšího. Martin to píše v článku dobře – tihle by se sami neuživili. Naříkali na hlad a potraviny na výrobu jídla tam měli…

174
LadyXL
Reagovat

Já byla tedy úplně mimo z Miriam! Tu bych nesnesla ve své blízkosti. Už jste tu dřív psali a já souhlasím, že je to nebezpečný člověk ve smyslu, že ublíží, i když to tak i nemyslí. Resp. nedá se poznat, co dělá záměrně, co je prostě její popleteností. A je to pro mne fest rozeštvávač kolektivu. Včera ten pláč. Ano, taky jsem už byla chvilkově na dně jako ona, ale ona toho zneužije, nebo spíš využije ve svůj prospěch.Vemte, že ty ukázky o ní byly – M.pláče, co jí kdo udělal? A hned ukázky, jak nadávají Tiborovi a všichni jsme si z ukázek mysleli, co zlého jí T. udělal…. A ona jen přitom šikovně využila zájmu o svou osobu, lítosti ostatních žen a šup, už si rýpla, už rozvířila hádku… A Betka asi moc takových falešných lidí nezná, pořád jen opakovala – ona mi ale řekla, že jsi řekl … Bože!! Co by asi dělala, kdyby jí Tibor na to řekl „ale Miriam mi o tobě řekla, že jsi k…“, taky by tak věřila a běžela si to vyříkat s Miriam ??

175
Prochor
Reagovat

Snad mně nesmažete, když otisknu výsledky oblíbenosti z FB:
1.Patrik Mirga – 30% (=)
2.Anna Koleňáková – 16% (↑ – minulý týden 4.pozice)
3.Jana Ivaničová – 14% (↑ – minulý týden 5.pozice)
——————————————————————-
4.Ľubomír Snopko – 13% (↓ – minulý týden 2.pozice)
5.Lenka Hrčková – 11% (↑ – minulý týden 6.pozice)
6.Alžbeta Janíčková – 6% (↑ – minulý týden 7.pozice)
7.Viktor Matz – 3% (↑ – minulý týden 12.pozice)
8. Tibor Repa – 3% (=)
9. Miriam Pribaničová – 3% (=)
10. Ján Beutel – 1% (=)

176
galadriel
Reagovat

OT – svoje resty (2xrekap), spravím dnes večer. G

177
JanaH
Reagovat

Výsledky oblíbenosti vyjadřují plus mínus s menšími odchylkami i můj žebřík. :-)

Ááách jo, chudák Lucka!

178
Franz
Reagovat

@Prochor: 26

179
BarBora
Reagovat

S tou Luckou nechápem, kam ju nasilu zas tlačili. Mala teda tú nohu zlomenú, či nie. Ak ju vrátili, neverím! Ale možno ju vrátia 3x…

180
galadriel
Reagovat

Lucia je už na oficiálnej stránke škrtnutá. Doteraz to tak nebolo.

181
BarBora
Reagovat

@galadriel:
Ale potom by už vôbec nemala prísť, … No, bola som si teda prečítať NČ a tam píšu, že vraj mala vyvrtnutý členok a to je sakra rozdiel so zlomeninou, ako informovala Kvetka na farme s tým, že sa už do šou nevráti. NČ píše, že sa vrátila… a spadla zo stromu. Žeby časť s návratom vôbec nedali? Kto sa v tom má vyznať, až taký vymýšľanec by si asi NČ nedovolil.

183
Bobby Brown
Reagovat

Za celou historii sledováni RS jsem nepochopil, proč mají lidé potřebu si jít léčit soukromé bolístky před kameru.

184
Ananas
Reagovat

@BarBora:
Taky se mi to nějak nezdá, že by ji vraceli, když už místo ní povolali Anku. Počet lidí a týdnů je přece dán předem. Leda, kdyby přišla jako jeden z banditů?

185
Bobby Brown
Reagovat

@Ananas:
A jako banditka hned spadne z višně. To musí naštvat. ;-)

186
BarBora
Reagovat

@Ananas:
Aj v minulej rade takto vrátili Janku Hrmovú, ona zas mala, vraj, slepáka podráždeného, alebo také niečo.

187
BarBora
Reagovat

@BarBora:
Ona neprišla s banditmi a ostatní farmári akože hlasovali, či môže zostať.

188
hugo
Reagovat

@Ananas: Ale v předchozí farmě se ta dívčina po operaci slepáku, který jí vzal na farmě, vrátila i když už za ní taky přišla náhrada. Zůstaly tam obě

189
Ananas
Reagovat

@hugo: @BarBora:
Tak asi může, díky za objasnění. To hlasování by mělo logiku. A dost by mne zajímalo, jak by za současného stavu věcí dopadlo. Tipla bych si plichtu.

190
BarBora
Reagovat

@Ananas:
Schválne som napísala, že „akože“ hlasovali. Štáb totiž najskôr Janu doviezol na farmu aj s kufrom a pri hlasovaní tam nad nimi stála. Ak si dobre pamätám, nebol nikto proti, ani tí, čo ju tam skutočne nevhceli.

191
Ananas
Reagovat

@BarBora:
Aha:-(

192
Poppy
Reagovat

@hugo: Ale ona za sebou operaci slepáku neměla. To bylo jen podezření, ovšem „s podezřením“, že už se jí to tam začalo zajídat.

193
gabisollis
Reagovat

Co ta Anka udelala, ze dostala trest? Ja se sice divam, ale nak jsem to nepochopila.

Reagovat

@gabisollis: Nechla dojit ovecky, tak se na to vyprdla.

195
hugo
Reagovat

@Poppy: Jojo, v diskuzi ale šlo o to, jestli se může vrátit, pokud je tam za ní už náhrada.

196
hugo
Reagovat

@RadstaR: To určitě nemělo, ale mě osobně vadilo, že Jáno, který za celou ranní storry s ovečkami mohl, z toho vyšel zase v poho. A byl to on, kdo chytrák vypustil ovečky bez dovolení FT. A ani mu to nedošlo, ještě byl nabubřelej, že si Patrik dovolil vůbec se o tom zmínit.

197
Helen
Reagovat

@RadstaR: nezdá, ono to tak bohužel je. Fakt nechápu

Reagovat

@hugo: Souhlasim. Ale kdyz on je ten starsi a nikdo mu nechce nejak extra oponovat …

199
hugo
Reagovat

@RadstaR: A že on na ostatní bere ohledy. V tom jsou tedy hloupější než vypadaji. Nechají si dělat na hlavu, protože je starší? Tak jim to patří, at jim na tu hlavu klidně nas….

200
BarBora
Reagovat

Takže Betka dala Miru? To som nečakala, ale fajn. Čo sa dá čakať od človeka, krorý si sústavne kydá do vlastného hniezda.

Najviac ma dnes pobavila Lenka a jej veľavýznamný úsmev po tom, čo jej Mira vysvetlila, ako chcela robiť žihľavovú polievku.

Patrik je predsa len huckaný Janou a to dokonca aj proti Anči.

201
Poppy
Reagovat

@BarBora: To myslíš na Betku?

202
BarBora
Reagovat

Ako to vlastne vyzerá?

Jana – Jano
Anča – Jano
Betka – Mira
Tibor – Mira
Viktor . Mira
Lenka – ?
Ak dala aj Betka Miru, vyzerá to na dohovor a dá ju aj Lenka ? Kúsok v upútavke by na to poukazoval. Patrik by v rom prípade bol mimo rozhodovania.

203
BarBora
Reagovat

@Poppy:
Nieééé! Miru. Ak máš na mysli to o tom kydaní.

204
Bobby Brown
Reagovat

Koukám, že Hugo a jeho parta si vzali do parády nějakou slepici. Asi bude slepičí polévka.

205
BarBora
Reagovat

@Bobby Brown:
Dopriala by som im ju. Bol to len kúsok, ale riadna divočina. Čím ich tá sliepka mohla tak rozčúliť?

206
BarBora
Reagovat

A Mira by sa pomstila a slépku hodila variť do „vývaru“ z halušiek.

207
jenkaa
Reagovat

Včera mi zaujal dialog Tibora s Lenkou. když Martin přijel s vlečkou, ve smyslu: „Je tam proviant? Aký proviant? No jedlo. Ano, je tam toho veľa. Popíš! “
Někdo tu snad psal, ze je bývaly lampasák, to by sedělo:-) Dneska mi zaujalo, jak vnímají farmu na slovenských fórech. Jenom vzdechy, že který debil se na to může koukat. Prosím pěkně já, začíná mi bavit víc a víc. Škoda, že musí někdo vypadnout…na pozorování je tam toho hodně. Tak to vypadá, že do duelu jde Miri.
Tak jsem zvědavá.

Reagovat

@hugo: Myslel jsem ten svuj komentar ironicky :)

209
hugo
Reagovat

@RadstaR: Aha. Tak to jsem nepochopila.

210
Ananas
Reagovat

Tak Jano se pro mne propadl opět o kus níž. Jeho „sebereflexe“ po vypuštění a poplašení ovcí nemá obdoby!

211
Poppy
Reagovat

@Ananas: Janovo sebevědomí je fakt obrovské. Docela bych mu přála výprask. Ovšem pokud jde do duelu Miri, jeho sebevědomí ještě vzroste nad tím, jak se jim to podařilo ukočírovat.

212
Ananas
Reagovat

@Poppy:
Chvíli jsem doufala, že by se mohli Bzuk s Ťukem chytit kvůli tomu husníku. Bohužel, nepotkali se tam. Mohlo to vypadat jak v kresleném filmu, dva ředitelé zeměkoule budou střídavě velet „zmenšit, zvětšit“ a lidičky budou běhat sem tam s palicemi:-)

213
Franz
Reagovat

A přijdou noví farmáři.

214
Poppy
Reagovat

@Ananas: Přiznám se, že mně bude mrzet, pokud Jano nepůjde do duelu. Fakt bych byla zvědavá, jak by to s tou trojkou zamávalo než přijdou další farmáři.

215
Ananas
Reagovat

@Poppy:
No mne taky, ale co naděláš. Jenže stejně by se z něj vrátil, tak si nevybereš.
Vlastně mne Betčina volba Miriam až tak nepřekvapí. Volí čistě rozumem, kdo je pro Farmu užitečnější. Na kámošky nehraje.

216
hugo
Reagovat

Ti dva odboráři jsou na ránu. Brouk Pytlík je proti nim skromňoučký brouček.
A jak jsme se tady dohadovali, dopadlo to přesně jak jsme myseli. Řeší se pomoc v kuchyni a ukousnuté jablko, ale výhružky a dost sprosté ne. Ty jsou ok.

217
Poppy
Reagovat

@Ananas: Jano by si vybral do duelu Viktora. Jeden z nich by vypadl. Viktor je mstivý a zas by bylo divadlo, kdo mu přál a kdo ne. No a na Janovy reakce bych byla taky moc zvědavá, jen aby nám, pokud do duelu nepůjde, samou pýchou nepukl.

Jestli půjde do duelu Miri, zřejmě vypadne, ta by zůstala jen pokud by si vybrala Anču a ta chtěla domů.

Proto bych byla radši pro ten pánský duel ;-)

218
Ananas
Reagovat

@Poppy:
Kdo ví. Markíza nám v ukázkách tak urputně ukazuje na Miriam, že možná budeme i překvapeni. Jdu to přepočítat, jestli by to s Betčiným hlasem pro M.mohlo vyjít.

219
Poppy
Reagovat

Když tady BarBora psala, kdo jí bude na Farmě chybět a kdo ne, začínám mít dojem, že budu plačka jako Lenka. Mně už budou snad chybět všichni! :-) I když Paťo asi nejmíň.

Reagovat

@hugo: Zapomel jsem na konec hodit smajlika :/

221
LadyXL
Reagovat

Mě tedy z té ukázky přijde, že jim asi přivedl Martin 2 nové farmáře, byť „maskované“ jako výpomoc. Rozhodně by mě to nepřekvapilo, kdyby tam zůstali. A teď můj názor – a můžete se domě pustit – já bych chtěla, aby vypadla Miriam. Nebo aby aspoň byla nominovaná. Ona se krásně odkope, což je vidět už z té ukázky, jak šije do Betky. Nevěřím jí nic a pro farmu není potřebná. Jsem zvědavá, zda budou mít ke konci týdne dost jídla při jejím způsobu vaření… – vývar, ježíši na stravu bych tedy u ní nechtěla být… :-D.

222
bezík
Reagovat

@Ananas: Jen čistě náhodou. Já mám úchylku jen na pěvecké soutěže a Vyvolené, pokud je tam Vladko :D. Jen jsem občas mrknu a téma Vochomůrka jsem uviděl v tom pravém panelu ;-)

223
Ananas
Reagovat

@bezík:
Tak to já zkusím občas vymyslet nějaké Vochomůrkovské OT, abych Tě nalákala:-)))
(VV tu byl pěkný flám).
Pěvecké sleduju jen české a to pak občas zjišťuju, jak jsem ráda za svůj hudební hluch:-)

224
Ananas
Reagovat

@LadyXL:
Pokd dámský duel, tak si taky přeju odchod Mozkomirky. Její usměvavé zasívání svárů mne vytáčí.
A úplně mne vyděsilo, jak se tvářila, když spadla ta Panenka Maria!

225
gabisollis
Reagovat

A ja musim rict, ze me tam neni sympatickej vubec nikdo a absolutne nevim komu bych tu vyhru prala.To se mi teda jeste nikdy u zadny RS nestalo.

226
gabisollis
Reagovat

@LadyXL: ta zenska je naprosta katastrofa.:-D

227
LadyXL
Reagovat

@Ananas – úsměvné zasívání svárů – líp bych to nenapsala!!! Tu ženskou považuji za zákeřnou a pod maskou úsměvů, poplítání věcí si jde za svým… Myslím, že Betka ji dala právě na základě jejích „výkonů“ v kuchyni. A navíc, nejhorší je, že s takovýmhle typem člověka nevyhrajete žádnou hádku nebo jen diskuzi… a okolí, bude na její straně, protože bude vypadat tak bezmocně, popleteně… To raději snesu Jana, který se postupně udolá sám svými argumenty :-D.

228
hugo
Reagovat

@Poppy: Souhlasím. I já bych si přála hlavně z těchto důvodů pánský duel. Pokud půjde Miri, je to o ničem. Nemůže si ani vybrat disciplíny takže bud jí kterákoli soupeřka roznese, nebo se domluví s Aničkou, ta bude chtít jít domu a nechá jí to. Každopádně varianta Miriam a někdo, znamená slzy a hroucení , varianta Jano a někdo vztek, pravděpodobně nadávky a skryté výhružky/na kameru/ že si to ti co ho dali pěkně odskáčí.

Kdo tam bude nejvíc chybět je dost sporné. I v předcházejících farmách to o některých farmářích říkali a pak se ukázalo, že je to jinak. Ti co tam zůstanou budou muset začít spoléhat jen na sebe a zatím to vždycky, někdy hůř,někdy líp,zvládli. Zvládli by to i ted. Nikdo není nenahraditelný. Ani ředitel zeměkoule.

229
Ananas
Reagovat

Četla jsem si ten článek o návratu a druhém úraze Lucie. A úplně jsem se zhrozila nad těmi nenávistnými komentáři na její adresu. Vím, debata na bulvárním webu, nelze čekat žádný zázrak, ale tohle bylo hodně silné kafe. Je to je klišé modelína=píp, nebo nám něco zásadního uniklo?

230
Dan
Reagovat

@hugo: Co výhružky. Ale to Janovo chování ke zvířatům je děsné. A farmář Martin to přejde jen tytyty , příště už to budu řešit? A to chce tvrdit, že mu jde hlavně o zvířátka? Bušit do prasat klackem a ovečkami házet, co to je. A ty pitomce ještě po měsíci nenapadlo, udělat alespon provizorní zábranu, aby prasátka nemohla do kuchyně. To jim Martin neřekl, tak budou raději prasata z kuchyně denně vyhánět.

231
Dan
Reagovat

@Dan: Když pršelo a nemohli pracovat venku, mohli si to chlapi vzít do stodoli a stlouct tam provizorní plot, než se bude dělat zateplení.

232
Ananas
Reagovat

@LadyXL:
Jj, jen nemyslím, že by to měla promyšlené. Kde se to zrovna hodí, tam uštkne. A pak se zas pěkně otočí po větru jak korouhvička a s úsměvem pozoruje, jak se ostatní kvůli ní poštěkají. Brrr.
A to nemluvím o tom, že je čím dál lenivější.
@hugo:
Pokud to skutečně bude „prodaný“ duel Mirka x Anka, budu hodně otrávená.
Potečou potoky slz, Betka se nám zhroutí, že Mirce vlastně hlas vůbec dát nechtěla, Lenka se složí, žádná nebude schopná říct, komu přeje výhru a tři bratři budou učůrávat, jak to skvěle ošéfovali. Blé.

233
Ananas
Reagovat

@Dan:
Copak oni vůbec někdy udělali něco, co nedostali befelem?
Ani tu sprchu, co tu někdo zmiňoval.

234
gabi
Reagovat

@Dan: co sa tyka prasiat v kuchyni dom pozorne sledovala, nemyslim si, ze ich nejako extra mlatil, skor trochu poplacal po zadku, aby sli prec, k oveckam sa naozaj chova surovo

235
gabisollis
Reagovat

@Ananas: velmi vystizne!:-)
Ale to se snad „nemuze“ stat, ze by Miriam vzala Andulu do duelu.To by bylo tak okaty, ze jim to snad stab zatrhne.

236
gabi
Reagovat

@LadyXL: suhlas, Mira by mala vypadnut, uz len preto, ze z nej je velmi malo osohu a tie jej usmevne podpasovky mi uz lezu na nervy, lebo vacsina ju nema vobec precitanu, druhy, kto toho vela nenarobi, iba provokuje hadky je Jano…tychto dvoch teda nemusim :)

237
Ananas
Reagovat

@gabi:
Souhlasím. (Trochu jsem se to tu bála napsat.)Tu scénu s vepři jsem si schválně pustila dvakrát. Myslím, že vepříci tu hůl sotva ucítili.
Ale u ovcí mi to taky přišlo příliš. Martin onehdy vytýkal Patrikovi, Janovo zacházení s nimi je snad i horší.

238
gabi
Reagovat

@Ananas: asi prave preto to Martin Patovi povedal, ze ovecka da podla svojho spravania vediet, ako je s nou zaobchadzane…

239
Ananas
Reagovat

@gabisollis:
No jo, ale to by pak Anku nesměl vzít do duelu vůbec nikdo. Co s tím? Počkat a kdyby ten duel vzdala příliš okatě, vyhodit je obě? To by se mi sice líbilo, ale to taky neprojde. :-))

240
gabisollis
Reagovat

@Ananas: tak vzit by ji mohla Lenka, ale u slunickovy Miriam bych spadla z gauce.No uvidime co bude vecer.

241
gabi
Reagovat

@Ananas: gabisollis asi to bude naozaj tak, ze Mira nam bola predhadzovana prilis ako duelantka, takze to bude asi Jano /aj ked by som radse prvu brala Miru/, takze nema sancu /Jano/ si myslim, Viktor mu da almanach a prekvapenie a tretie kolo, dufam, nebude :)

242
gabisollis
Reagovat

@gabi: a ja mam velky dilema! Ja tam nechci ani Jana ani Miriam.Jen nevim koho vic.Ale asi Jana aby ty tri zase neprekypovali sebevedomim.“-D

243
gabi
Reagovat

@gabisollis: v podstate to mame rovnako a je mi jedno kto z nich dvoch pojde prvy, ked ako druhy vypadne druhy z tejto dvojice :-)

244
Ananas
Reagovat

@gabi:
Vlilas mi do žil optimismus! Vyzvaný vlastně volí discipliny i jejich pořadí! A překvapení štáb vybírá tak, aby měli šanci oba (prý)… No to by byla bomba. Viktorku, šprtej almanach!

245
gabisollis
Reagovat

@Ananas: ja myslim, ze v almanachu by urcite Jana porazil.A v dojeni stoprocentne.Jan na farme nedoji, ale to bylo minule takze asi nic.

246
Hugo
Reagovat

@Ananas: Oni se ani domluvit nemusí, prostě Anička je načatá na odchod domu, rozhodně by jí to stále ještě asi nevadilo. Takže se nemusí snažit. Kdyby se do toho opřela, porazí ií a jana šlehne, protože jí tam bude mít zpátky.

247
terier
Reagovat

Sa mi zda ze sa ten duel ze kto ,dost preziva aj tu aj na farme,ved to je hra..skor ci neskor tam pojde kazdy….

248
LadyXL
Reagovat

Ad „mlácení“ prasat – také to nevidím za tak zlé, aby se z toho dělala aféra. Na vesnici vídávám běžně odstrkávání čuníka nohou či klackem. U ovce to bylo horší, i když pokud ji bere za kůži, jako u koček, psů, tak ji to tak nebolí. Nesmí s ní mrsknout. Jinak se ovce podebírají pod předníma nohama, ale tam nikdo na to nemá takovou sílu.Strýc byl pravý bača, tak jsem měla možnost jako dítě na to koukat. A další poznatek – ovce je dost hloupé zvíře (promiňte ovečky), za suchý chleba půjde kamkoliv… však se taky říkávalo – blbý jak ovce. Takže ty problémy s dojením vidím v tom, že je jich tam hodně – lidí i ovcí. Ovce vycítí, že oni jsou nervózní, pobíhají tam a ruší je. Strýc měl cca 300 ovcí a na to dojení měl udělané uličky, kam postupně ovce vešly a čekaly, až budou podojené a zase vyšly do prostoru. Zároveň procházely vodou s dezinfekcí. A místo spící Miriam na pastvě měl psa slovenského čuvače, ten to zvládl líp než ona :-D .

249
gabisollis
Reagovat

@terier: no promin, ale cos to napsal za blbost?
Tak je jasny, ze duel se proziva kdyz je to jizdenka domu nebo krucek k 50 000€.

250
gabisollis
Reagovat

@LadyXL: :-D tak o tom nikdo nepochybuje, ze pes to zvladne lip nez Miriam.
A s tou hygienou na farme to vidim dost blbe.Kazdopadne syr od nich bych si nedala a polivku z vody po haluskach uz vubec ne.

251
veverka
Reagovat

Máme nové video, o Tiborkovi. Tak jsem zvědavá, jestli se to jeho chování zamázne do ztracena, nebo bude naopak problém.

Jinak se tam vyjádřil o ženském duelu, jakoby to byla hotová věc.
Nevadil by mně, ale raději bych viděla teď mužský. Ti chlapi mně vadí o kousíček víc než Miry. A na ni taky dojde.

252
veverka
Reagovat

@gabisollis: Ta polévka z vody po haluškách mne včera šokovala. Napřed jsem si myslela, že to Miry myslí jako vtip, ale ona by ji opravdu z toho vařila. :-))))

253
gabisollis
Reagovat

@veverka: :-D des!

254
JanaH
Reagovat

terier : hlavně nám sem zase nezapomeň napsat výsledek duelu ještě před odvysíláním…

255
JanaH
Reagovat

Mně by se nejvíc líbil duel Jano s Miri, jeden otrava by se poroučel. ;-)

256
gabisollis
Reagovat

@JanaH: Ja teda pevne doufam, ze jeden z nich se odporouci tak jako tak.:-D

257
JanaH
Reagovat

gabisollis : No to pochopitelně! :-DDD (sry, jsem po noční jaksi mimo Trenčín).
Ale mohli by se odporoučet oba, to byla původní myšlenka… škoda, nechyběl by mi ani jeden z nich a nějak se nemůžu rozhodnout, koho dřív si přeju venku.

258
gabisollis
Reagovat

@JanaH: ne ne napsalas to dobre.Ono neni jisty, ze jeden z nich vypadne jen v to pevne doufam.:-)

259
JanaH
Reagovat

gabisollis : pokud to bude tak, jak nám Markíza cpe, tak si myslím, že Miri moc šancí nemá. V případě ženského duelu bych se nejvíc netěšila na ty stříkající emoce a potoky slz, chjo. :-)

260
gabi
Reagovat

@JanaH: ak to bude tak, este tam budu krute vylevy proti ostatnym farmarom, najma proti farmarom, ktori ju poslali do duelu :)

261
JanaH
Reagovat

gabi : a případě zvolení strýka Janka ten zas dramaticky pronese, že to ostatní nemají “ z vlastnej hlavy“. :-)))

Škoda, že to drama neuvidím v přímáku, ale až z archivu.

262
LadyXL
Reagovat

Ano, voda po haluškách… taky jsem si nejdřív říkala, že si dělá srandu. A pak jsem v šoku zírala, že je to míněno vážně a ještě z ostatních málem udělala rozhazovače darů od Boha… A jak jim tu kopřivovou polévku furt vnucovala a oni ne a ne to ocenit :-D

263
Franz
Reagovat

Farmárky Mokráňová a Candráková chodili s tým istým mužom: Teraz sa pre mŕtveho Salajku hádajú!

264
Bobby Brown
Reagovat

Ad čuňata: asi jsem koukal na jiné video, ale tady nešlo o nějaké odstrčení, ale majznutí selete (nezapomínejte, že jsou to ještě selata). Dvakrát to pěkně bylo slyšet, jen jde o to, že jednou je to mimo záběr (mangalica) a jednou je za stolem, takže to není vidět. Ale dostanou pěkně klackem a mangalica vystartuje a kvičí.
Bych ho taky přetáhl latí, dobytka.

265
Bobby Brown
Reagovat

@LadyXL: To víš, Babica, ten se dostane pod kůži.

266
gabi
Reagovat

@JanaH: presne tak :) drama bude stejne u obidvoch…achjaj :)

267
gabi
Reagovat

@Franz: ved nech sa aj prizabiju hehe :)

268
gabi
Reagovat

@Bobby Brown: prosi, neprehanaj…keby Tebe liezli do kuchyne, rada by som Ta videla ako ludomila :)

269
blanka
Reagovat

@veverka:od začátku si myslím, že Tibor má nějaký sexuální problém. Buď jsou ty jeho kecy způsobené, že neměl ženskou ani nepamatuje, a nebo nějakou poruchou. Pořád vykládal o Lubovi jak by Janu a Anku převracel na záda, jeho kamarádství s Viktorem. V duelantské chatce jej lákala oslava “ takéhoto človeka“ , protože Viki se chová jak ženská. Taková kecy nemá ani vilný senilní dědek. Pokud je pravda co řekla Jana ve videu, tak se divím, že neřvala a nenadala mu hned.

270
blanka
Reagovat

@Bobby Brown: praštit sele takovou sukovicí, může mít i následky, to není proutek

271
Ananas
Reagovat

@Bobby Brown:
Voda po haluškách? To bude spíš Láďa Hruška!:-))

272
Ananas
Reagovat

@terier:
Že někdo moc řeší duel?
Ale propáníčka, kdopak by to do těch soutěžících řekl? Ono jim snad není jedno, jestli vypadnou! No chápete to někdo?!
A že to řešíme my? No mně to třeba přijde jako ta největší zábava, dohadovat se tu s dalšími podobně postiženými, co by kdyby.
Žíly si kvůli tomu fakt neřežu a spím celkem dobře.
Mrzí mne, že nemůžu koukat live, někdy stihnu dokoukat druhý den, někdy ne. Takže mně osobně nevadí (dokonce to vítám), když se dozvím výsledek dřív, než si to sama pustím. Ale v tom jsem hádám spíš vyjímka.
Ale machrovat s výsledky ještě před odvysíláním, to je tak směšné!

273
Johana
Reagovat

Opět malé gastronomické okénko – z dětství si pamatuji na polévku, co slovenská babička vařila z vody po haluškách. Už si nevybavím, čím to dochucovala a zadělávala, určitě ale ne kopřivou a ono to nebylo vůbec špatné.
Naši předci byli zvyklí zužitkovat všechno a na tomto zrovna nic špatného nevidím.
Tím však nechci obhajovat Miry vaření. Doteď nechápu, jak z té řídké, hrudkovité hmoty upekla palačinky s tvarohem.

274
Ananas
Reagovat

@veverka:
Tibi exhibi?
Ajajaj! Oni tihle namachrovaní zupáci mívají často problémečky:-)))

275
Ananas
Reagovat

@Johana:
Ale tak možná ano, když jsem byla malá, schovávala se i voda z brambor na polévku (Jednou jsem se toho důkladně napila v domění, že to je čaj). A kopřivy se v kuchyni používají celkem běžně jako zelené koření. Jenže voda z halušek je prostě oslizlá voda s trochou mouky. Věřím, že babička ji měla čím vylepšit. Samo o sobě je to podle mne hnus s nulovou nutriční hodnotou. Hladomor tam snad nemají, že by začali zpracovávat i žaludy?

276
Hugo
Reagovat

@gabi: Keců mají hafo, tak už dávno mohli udělat nějakou jednoduchou provizorní zábranu. To radši budou několkrát denně vyhánět selata sukovicí a ten zvířátkomil obzvlášt.

277
veverka
Reagovat

Ještě se vrátím k Tibimu exibiotismu.
Jestlipak některým chlapům nepřilepšuje Miry do jídla těmi houbičkami, co dávala Martinovi na prodej. :-))))))
Chudáci chlapci, jak to pak mají zvládat. :-))))

278
Hugo
Reagovat

@Ananas: Hlad tam určitě nemají. Také si pamatuji, jak se doma dělala polévka z vody z uvařených brambor. Takže mě to nepřišlo nijak děsivé, pokud chtějí šetřit, jak melou, dali by si i kopřivovou polévku. Ta je i zdravá. Nepřijde mi, alespon z ukázek, že by Miriam nějak plýtvala potravinami. Naopak se snaží zužitkovat všechno a udělat jim stravu sytější. Je vidět, že už mají žaludky plné. před 14 dny by to zblajzli a libovali si, že je to zasytilo.

279
Ananas
Reagovat

@Hugo:
Jenže voda z brambor je vývar, v kterém možná plave nějaký ubohý vitamín. Ale voda z halušek je v podstatě voda s trochou mouky. Ale máš pravdu, z kraje by jim byla dobrá.

280
Bobby Brown
Reagovat

@gabi: Mně by mangalice lezly do kuchyně jedině na pekáči.

281
Bobby Brown
Reagovat

@gabi: Mmch, nám také občas vlezla zvířata do baráku, když jsme ho zapomněli zajistit, ale nikdy bych je nemlátil holí, nebo kopal apod. A Jano na tom videu ta selata přetáhne několikrát, to není přehánění, to je fakt. To ani nezmiňuji to jeho házení ovcema v ohradě.

282
Johana
Reagovat

@Bobby Brown: ty náš malej vrahounku :)))

283
Bobby Brown
Reagovat

@Ananas: Náhodou, v pořadu s Duše K jedna borka spásala ledasco v lese i na louce. :-)
Jmenovalo se to „O jedlé divočině“.

284
Ananas
Reagovat

@Bobby Brown:
Nepochybuju. Ale mouku určitě nespásala, navíc bílou, ta mrtvější než ten Tvůj čuník na pekáči:-))
Původně jsem četla „jedna bosorka“, to by i sedělo.

285
Bobby Brown
Reagovat

@Ananas: No ta hlavně nikde neroste. Ale někde jsem četl, že se dělala i právě s bukvic či žaludů.

286
Ananas
Reagovat

@Bobby Brown:
Dělala, z nouze. Dnes se to objevuje jak Amerika, jukni na web, receptů plno.
Experimentálně jsem si onehdy někde dala žaludové kafe, no, pila jsem asi i horší břečky, ale momentálně mne žádná nenapadá.
Bukvicová semínka vyzobávám ráda.

287
Ananas
Reagovat

@Ananas:
Akorát že syrové jsou vlastně trochu jedovaté, trošičku:-)

288
Hugo
Reagovat

@Ananas: Jasný. Ale snažila se spotřebovat co tam měla a kdyby do toho přidala kopřivy, bylo by to aspon trochu jedlé, zasytilo by je to, nějaký ten vitamín by tam měli taky. . Mirku nemusím, ale nějak jsem nepochopila, proč by to mělo být plýtvání. Naopak, chtěla šetřit. Sice možná blbě, ale chtěla. Aby jim to ještě nebylo dobré.

289
jenkaa
Reagovat

Z vývaru z halušek se dělala polévka – demikát. Když půjde do duelu Jano, vezme si Viktora a ten by asi vypadnul. A to nechci. Miri s Aničkou spala, s Betkou taky, takže by musela jít do Lenky, Jany by se bála. Takže si spala nespala asi vezme Aničku a ta jí to pustí. Zaregistroval včera někdo rozhovor Jana s Tiborem, že kdyby šel Jano, Viki vypadne a kdyby ne Viki, že by vypadnul Tibor? Ten Jano má ale sebevědomí a já ho klidně za to jeho chování ke zvířatům oželím.

290
Bobby Brown
Reagovat

Tibi a kauza holá riť. :-D
Jáj, plácám se do čela…

291
BarBora
Reagovat

Tak to nové video je teda pošušňaníčko, skutočne. Zdá sa, že Janka neuspela so svojími ženskými zbraňami a prichádza trest. Už na Jana to skúšala s pomocou pri vyzliekaní a teraz Tibor. Nikto nič nevie, len naša Janka vie svoje, Tibor sa jej prišiel „ukázať“.
Ale už prichádza „výpomoc“, už sa teším. Aj minule takto prišiel „spevák“ a ešte ktosi, nakoniec zostali. Na prvý pohľad pôsobia úplne inak ako „starý“ farmári, uvidíme.

292
gabisollis
Reagovat

@BarBora: co ti ta Jana udelala?:-D
To snad nemyslis vazne, ze to „zkousela“na Jana?

293
Bobby Brown
Reagovat

@gabisollis: Barborka bude nějaká sousedka, či co. ;-)

294
Ananas
Reagovat

@BarBora:
Pokud mi pamět slouží, Jano pomáhal se svlékáním Lence.
Představa, že Jana na Tibora haraší, je dost odvážná!:-)))

295
blanka
Reagovat

@veverka: nebyly to houbičky ale čierna baza – bez černý – plody.Nejenže to hodně barví, mně to chutná s cukrem povařený a uspává to

296
Ananas
Reagovat

@Bobby Brown:
Taky mi to přijde dost osobní…

297
BarBora
Reagovat

Čo sa týka duelu – Jano ma nudí, pri Mire sa zas niekedy pristihnem s ovisnutou sánkou a hlavne som strašne zvedavá, koho by si vzala do duelu, takže pre mňa skôr Mira. Ak by vzala Anku, ona má možnosť výberu disciplín a minule ukázala, že vie bojovať, tak by bolo zaujímavé sledovať, čo by nám predvedla.

298
gabisollis
Reagovat

@Ananas: nevim jestli i Lence, ale Jane pomahal, ale rozhodne bych v tom nehledala vubec nic.

299
BarBora
Reagovat

@Ananas:
Nie, z kroja Jane pomáhal Jano, pekne mu poďakovala. tak ho asi ona požiadala o pomoc. Nemyslím, že na Tibora by vyslovene harašila, ale skôr v zmysle, ako to povedala kedysi na začiatku Lucka – keď bude treba, využije aj ženské zbrane.

300
gabisollis
Reagovat

@Bobby Brown: nebo naka rivalka.:-D

301
Ananas
Reagovat

@BarBora: @gabisollis:
Ok, já mysela tu situaci, kdy Lenka vyprávěla, že být FT, v kroji by pořád chodila. Myslela jsem, že pak ji z toho Jano vysvobozoval (černá podprsenka?), ale asi jsem se spletla.

302
veverka
Reagovat

@blanka: Moc díky za objasnění. Já jsem to zahlédla tehdy jen letmo a měla jsem dojem, že to budou nějaké černé houby. V tu dobu chodili na ně hodně.
A o bezu jsem neměla tušení, že má i takové účinky. Hned jsem chytřejší.

303
gabisollis
Reagovat

@Ananas: sis je jen popletla.To se stava, ale psat nekdo, ze to na nej zkousela je trochu silna kava.:-D

304
veverka
Reagovat

Co se týká toho svlékání z kroje, tak jsem taky přesvědčena, že to Jano z něj pomáhal Lence.

305
Bobby Brown
Reagovat

Ano, Janě pomáhal Jano.
Ale to se týkalo toho kroje, ze kterého se nemohla vysoukat.

306
JanaH
Reagovat

Jano pomáhal z kroje Janě, černá podprda souhlasí.
Asi jsem slepá a hluchá, ale nepostřehla jsem, že by to Jana na kohokoli na Farmě „zkoušela“, ani že by tasila „ženské zbraně. :-D

307
gabisollis
Reagovat

@veverka: a ja jsem presvedcena, ze Jane.:-D
Tak mozna pomahal oboum, ani bych se nedivila.To je urcite to platno nenatahovaci a z toho se pekne blbe svleka.Kort kdyz je mozna trochu mensi.

308
veverka
Reagovat

Já se v tom už nějak zamotávám. Nikde jsem si nevšimla, že by Jana tam na některého chlapa něco zkoušela. Asi si budu muset víc leštit brejličky. Bezinky pletu s houbičkami a harašení na farmě mně taky uteklo. :-((((((

309
BarBora
Reagovat

@gabisollis:
A tomu, že Tibor na ňu „vytasil“ zbrane, tomu veríš?

310
gabisollis
Reagovat

@BarBora: ja to video nevidela.Na tabletu me to nejde pustit.Tak jsem se jen vyjadrila k tomu vysvlekani co jsem videla na vlastni oci a nemyslim si , ze by na Jana neco zkousela.

311
veverka
Reagovat

Ještě že tu jste a díváte se líp. Tak to byla Jana.
A že to byla nevinná pomoc dostat se z té plátěné košilky si jsem jista. :-))))

312
Bobby Brown
Reagovat

@blanka: No hlavně je to dobrý na revma (záněty). Ale to jsem dělával lisované za studena a jen lehce sterilizovat ve vodní lázni + cukr. Pak ten skorosirup po lžičkách, mňám. :-)
A limči z květů, taky bomba.

313
Bobby Brown
Reagovat

@BarBora: Tibi to nepopřel(!), jen ten důvod a průběh vysvětlil na kameru jinak.

314
gabisollis
Reagovat

@Bobby Brown: :-DD prosim te kde tys prisel k revma? Takovej mladik.;-)

315
Bobby Brown
Reagovat

@gabisollis: To víš, chvíli běháš v zimě „na Tibiho“ a je to hned. ;-)

316
BarBora
Reagovat

Možno som zle počula, alebo si zle pamätám, ale mne sa zdá, že Mira hovorila o akejsi čiernej trúbe, či čo, Martin bol zaskočený, či také niečo tam rastie a ešte s takými účinkami. Tiež som mala pocit, že hovorú o nejakom hríbe.

317
JanaH
Reagovat

O tom, že na mě Tibor působí při svých videovizitkách až úchylně a strašidelně jsem psala už dřív. A že cokoli se stane, kde hraje hlavní roli, tak on to vždy vysvětlí jinak, po svém, zlehčuje a převrací, je fakt.

318
gabisollis
Reagovat

Uaaaa ta Miriam je zoufalka! To je neco prisernyho.Si z ni rvu vlasy.:-D

319
Helen
Reagovat

Jak ta Miriam na tu Bětku, že ji trápí svědomí -kurnik já být Bětkou, tak ji snad plesknu, já nevím.

320
JanaH
Reagovat

Takže Jana potvrdila, že sluhy Lubka a Aničku dala po dohodě s nimi.

321
gabisollis
Reagovat

@Helen: ja mam taky dojem, ze bych na Miriam zautocila fyzicky.A to vazne nejsem agresivni clovek.:-D

322
JanaH
Reagovat

Po těch kecech Jana na kameru bych mu ten duel přála mnohem víc, než tragédce Miri. Prej „rozbili jsme další skupinku“…

323
Pertule
Reagovat

Chachá, já umřu smíchy, slepica skoro zežraná mangalicami a Jano řekne “ nechaj tak, ona tam len sedí“ :D

324
JanaH
Reagovat

Pertule : no tak když to povedal Jano, tak to asi bude pravda, ne? :-)))

325
gabisollis
Reagovat

Teda, ale pekne ty mangalice pomuchlovali tu slepici.:-DDD

326
veverka
Reagovat

Martin by jim dnes místo pomocníků měl dovézt drába s pořádným karebáčem.Mně tam už s těmi kecy začínají vadit všichni. Snad kromě Jany a možná těch 2 mladých.

327
Bobby Brown
Reagovat

Aha, takže sluníčková Miri nešla do soutěže, ale na letní dívčí seznamovací tábor s farmářskou romantikou.
Nějak si nejsem jist, jestli ty děti utíkají od manžela, nebo od ní.

328
Bobby Brown
Reagovat

A jak ještě prohlásila, že Betka u stolu hrála na city pláčem – no to říká ta pravá!
Celou dobu chodí po farmě od jednoho k druhému a vynucuje si soucit a lítost a nehynoucí lásku.

329
Helen
Reagovat

@gabisollis: Mám stejný dojem. Agresivní nejsem, ale Miriam bych skočila do toho jejího škodolibého úsměvu

330
gabisollis
Reagovat

@Bobby Brown: kde to sledujes? Sis poridil markizu?

331
gabisollis
Reagovat

Tak tam mame nove tvare.Tak snad si mezi nima najdu favorita kdyz ho do ted nemam.:-D

332
Bobby Brown
Reagovat

@gabisollis: Ne. Oni sice nedají včas díl, ale samostatná videa tam flákají osotšest a v těch vykecají všechno.

333
Ferda
Reagovat

v archivu už je dnešní díl, i když v tv ještě neskončil :D

334
Bobby Brown
Reagovat

@Ferda: Však by ho měli dávat souběžně s vysíláním. Nechápu ty cavyky kolem toho.

335
Hugo
Reagovat

@JanaH: Přesně, mám to taky tak. Na Miriam mám svůj názor a je mi celkem jedno, že jde do duelu i když bych tam raději viděla Jana hlavně pro tu jeho nabubřelost. Ale v tomhle jí chápu. Je to hra a jistě, že jde všem jen o jedno a to samé. Ale asi ybch to cítila stejně. Tentokrát bych ani neřekla, že jde Miri o to, že jí poslali do duelu, ale to, že jí dala hlas právě Betka. Nevím, možná se pletu, ale myslím, že ona by, dokud by to jinak nešlo, Betce hlas nedala.

336
gabisollis
Reagovat

Jo jo tak mam noveho favorita Rezu :-D

337
gabisollis
Reagovat

@Hugo: ale vzdyt ta Miriam tam neudela kouska prace.V tom mela Beta pravdu.A vzdyt je to smesny do RS o penize si jit hledat pratele.

338
gabisollis
Reagovat

Myslim, ze Reza zvedne mandle Tiborovi a Janovi.No konecne!!:-DDD

339
JanaH
Reagovat

Reza Íránec a kuchař, zajímavá kombinace, budu mít asi kapku problém mu všechno rozumět, ale že příště nasere Janka jsem mu rozuměla velice dobře! :-)
Evka právnička, uvidíme co se v ní skrývá.

340
Bobby Brown
Reagovat

Bože, to jsou citohráči, všichni kolem Jany a Miri.

341
gabisollis
Reagovat

@JanaH: :-D proc zajimava kombinace? Myslis, ze v Iranu nemaji kuchare?:-D

342
JanaH
Reagovat

gabisollis : jakože zajímavá kombinace na Farmu. ;-)

343
Hugo
Reagovat

@gabisollis: Ale ano, já vím. Jen říkám, že by mi to bylo taky líto a že si myslím, že ona by to Bětce neudělala.

gabisollis – Taky mám ten dojem. Vypadá to, že Jano vyskočil na Rezu s tím svým zastra-
šováním a vyhrožováním a ono nic, na Rezu to nefunguje. Jen tak dál, odboráři budou
v kelu.

344
gabisollis
Reagovat

@JanaH: tak to rozhodne.;-)
Kazdopadne vitan kazdy kdo tam ty dva trochu usmerni a myslim, ze Reza to da!:-D

345
JanaH
Reagovat

Hugo : tak tak, odboráři potřebují jak koza drbání, aby jim už někdo konečně ukázal, že se z nich nepotento.

346
Jojo
Reagovat

Mě pobavilo, jak Jano nahodil ramena a snažil se přehodit berana přes ohradu. A pak nahodil ramena na Rezu a jak to tak vypadá, ten přehodí brzo přes ohradu Jana.

A jestli jsem dobře pochopila, bude smíšený duel. No, Miriam to má spočítaný.

347
Helen
Reagovat

@Jojo: On může být smíšený duel i když má možnost vybírat si ještě z žen? Já myslela, že k tomu dojde jen když prostě už není z koho vybírat.

348
gabisollis
Reagovat

@Jojo: smiseny duel se muze? Nebo to bude ten jeji trest?

349
Hugo
Reagovat

@Jojo: Trochu šancí měla opravdu jen s tou Betkou, vzhledem k jejímu úrazu. Jinak bych řekla, že nemá na nikoho z nich. Ona ten zobák neudrží a neudrží. Komu není rady, tomu není pomoci.

350
Jojo
Reagovat

@Helen: Jak já chápu z ukázky, ale můžu se plést, je to trest a musela volit mužskýho.

351
JanaH
Reagovat

Jojo : berana nakonec nepřehodil jen proto, že ten blbý beran nevystrel nohy. :-D Ale v pohodě! :-DDD

Smíšený duel nemůže být, to je asi další z vtípků vtipné Miri.

352
JanaH
Reagovat

Aha, trest? Jsem to pochopila, tak, že Viktorku požítá mezi ženy. :-)))

353
veverka
Reagovat

Na vizitce nových farmářů Eva koupe Tiborka v neckách a ten u toho blaženě chrochtá.
Snad to nebude pravidlem, nebo to s ním už nebude vůbec k vydržení. :-(((()

354
gabisollis
Reagovat

@JanaH: jj vypadalo to tak a nebo, ze se pomatla.:-D

355
BarBora
Reagovat

Reza je silne uhrančivý muž, a Evka? Konečne niekto, koho sa dá normálne počúvať.
Tak, Reza pobavil hneď ne začiatku, to hodnoteenie farmárov nemalo chybu, škoda, že niekedy som mu všetko nerozumela. A, čo jeho príchod porobil s našimi ženštinami (včetne Viktora) bolo zaujímavé sledovať, hlavne pri tom speve na konci.
Zajtrajšok asi bude hustý, konečne niečo nové na farme, ale mňa zaujúma aj práca, tak uvidím.

356
Ferda
Reagovat

jestli si má Miriam za trest vybrat chlapa, tak proč si bere Viktorku? :D

357
gabisollis
Reagovat

@JanaH: na webu Markizy pisou, ze ta nova Eva je policajtka ne pravnicka, ale taky sem myslela z toho co rikala, ze je neco kolem pravniciny.

358
jenkaa
Reagovat

Jsem jenom v půlce, ale Miri je neskutečný citový upír.. a Bětka palec nahoru, jak za ni přišla a snažila se ji vysvětlit podstatu…..a Jana, na čemž nic zle není, ale na tuty má významný vliv na Pata.

359
Helen
Reagovat

@gabisollis: no já právě uvažovala jestli se Miri už trošičku nezcvokla :D

360
Hugo
Reagovat

@gabisollis: U ní bych se ani nedivila, kdyby ho jmenovala omylem. Ona je zmatená i když je klid. Když je ve stresu nejspíš už ani neví jak se jmenuje.

361
veverka
Reagovat

@gabisollis: Píší že je policajtka, ale vystudovaná právnička.

362
gabisollis
Reagovat

@Helen: @Hugo: :-DDD

363
gabisollis
Reagovat

@veverka: jezis nojo.Ja si precetla jen ten nadpis.:-)

364
JanaH
Reagovat

Když se Evce někdo postaví, doufám, že když se zaobírá trestnou činností, použije na něj hmaty a chvaty. Popřípadě ho umlátí paragrafem. :-)

365
Bobby Brown
Reagovat

Heh, tak dobrý pohled byl na modlícího se peršana a Paťo do toho cosi o Ježíši Kristovi. :-D

366
veverka
Reagovat

@gabisollis: Ono je nakonec jedno, čím je , ale nelíbí se mně, že by mohla být doping pro Tiborka.
Ten se už bude naparovat jak krocan, když by dostal ko jejich kroužku takovou mladou posilu.

367
Bobby Brown
Reagovat

@Ferda: Vypadá to, že ano.

368
BarBora
Reagovat

Snáď to už konečne začne byť zaujímavejšie a to by ešte mali prísť banditi/kočovníci,…
Keby Mira dostala trest vziať si do duelu muža, bol by to trest skôr pre mužov, asi by boli aj iné disciplíny. Možno Anička urobila Mire škrt cez rozpočet a už sa jej domov až tak veľmi nechce.

369
Ferda
Reagovat

nojo, ale Anička byla po svém prvním vypadnutí on-line, takže s třítýdenním spožděním by to odpovídalo tomu, že musí teď nebo možná příští týden vypadnout

370
jenkaa
Reagovat

:-)) Tak si myslím, ze díky Rezovi se zvedne sledovanost Farmy, protože je opravdu pohledný:-)
A Jano, to fakt nemělo chybu……..s tím beranem. Miri jak jsem pochopila si bere Vikiho?.(( Bětka se mi líbila, že konečně Miriam prokoukla a natvrdo jí řekla, místo pláče, že pokud si jí vybere, dá takové disciplíny, aby Miri neměla šanci. A komentář Rézi, že mně přijdou a nemyslím to zle, takoví retardovaní a třešnička na dortu – Paťova modlitba:-))))

371
Ferda
Reagovat

no budem doufat že Reza shodí těm dvěma ředitelům zeměkoule hřebínky, podle ukázky se moc těším na zítra :D :D

372
jenkaa
Reagovat

A krásný střih byl, když se ptá Jano Reziho (Rézy?) : A ovcu vieš zabiť? A on: „Ja nemám problém so zabíjaním,, ehm, teda zvierat….do toho střih, jak Jano do něj skáče a on mu říká, na mně nic nezkoušej nebo něco v tom smyslu:-)))Si ten konec asi pustím ještě jednou:-))

373
BarBora
Reagovat

Tak skôr ten budúci a možno aj tento, ale čo potom bude musieť urobiť, aby s Mitrou vypadla. S niekým iným to reálne je.

374
Lenka
Reagovat

@JanaH:
… nevystretý baran aj vo mě vzbudil záchvat smiechu… búrlivý :-)
Jáno si zřejmě myslí, že je to vlastně kůň, co je trénovanej vždycky před překážkou prostě vystrieť :-) :-) :-)
ale co už – Jáno to shrnul, že je to ok, tak holt ok (ale tohle byl fakt jeden z jeho supr farmářských úblbů)

375
Johana
Reagovat

Mě dnes pobavil Tibor, jak popisoval berana – má to ve…má to vak…má to mešec…má to vajko, chválabohu že sa dá identifikuvať…je to taký exkluzívny baran :)))

376
Lenka
Reagovat

Dnešní díl fakt supr :-) To „upřímné nadšení“ hráčů o výhru několika málo euro :-), tedy stávajících farmářů, když jim přibyli dva noví soupeři bylo fakt dobrý… :-) Ale zatím holt jen pomocníci… Uvidíme, jak to nakonec bude. A hození nového sexy šutru do stojacích dosud asexuálních vod farmářů (Reza), tak to byla další bomba :-) Děvčata se rozechvěle pýřila, Anka dost (ale když zatím neví, jaký má to srdce..), Jana taky (u ní kouzelný rozdíl mezi tím, co říkala a jak byla hin:-), , Lenka zatím nie a nie (jen sympoš :-) ale chichotala se pubertálně fest), Miriam rozbor exotického cizince mě totál uzemnil (obávám se, že pro ni by byl silně exotický i sousední Maďar, u Bulhara by asi byla v totál extázi), Patrik taky snaživě jásal nad novou pomocí (jen ty oči měl přitom dost vyděšený aneb hlava se diví, co huba mluví a oči všechno vykecaj),, Viktorka nezklamala (pýřivě nám sdělil/a, že Rezo není jej typ, já dodávám zatím). Jáno to vyřešil rovnou otázkou, jestli ten nový sexsymbol umí zabít ovci a Tiborovu reakci jsem nezaregistrovala.
Úžasná reakce Rezy = oni jsou čudní, retardovaní, měli tik, apod. -) :-) :-)
Kdyby ho tak ostatní slyšeli… resp. slyšely…
Rezo se tímto okamžikem stává mým favoritem, koneckonců z upoutávky na zítra je vidět, že se asi Janovi silně zvýší frekvence křečkovacích tiků.
Ovšem když Reza kráčel vedle traktoru s tou svou tmavou hlavou (byť v jakémsi kroji), napadlo mě jediné = tomu chlapci prostě chybí ten kalašnikov.
Eva je racionální ženská, policajtka, takže bude asi dost tzv. od rány, mmch, když ji farmář přiváděl v tom bílém hábitu, s tou bílou peroxidovou hlavinkou, kde totál mrtvé peroxidové vlásky svázala aj do copu,, tak jsem to v prvním momentu vnímala jako příchod nějaké bělovlasé stařenky — až když farmář zahlásil, že vede mladé pomocníky, zaostřila jsem :-)
Souhlasím se všemi shora, co napsali, že Farma nutně potřebovala oživit, stalo se :-)

377
Lenka
Reagovat

@gabisollis:
Přidávám se, Reza je taky můj nový favorit a podle ukázek na zítra se Jánovi nebude silně líbit :-)
Zatím postrádám reakci Tibora na Rezu… aneb Tiborko zatial vyzeral ako najsilnejsi z tiech všetkých chalanov…. aby napokon naozaj stačil na toho cvičeného Íránce :-)
Promiň za motání čj a sj, ale řežu se smíchy tady u dnešního dílu fest :-), fakt stálo za to počkat si na záznam :-)
Ad Miriam – ani si nechci představovat, že by jí mezi bandity zařadili černocha, to by se uácháchala nad exotickým zjevem totál (omlouvám se, ale já tuhle babu fakt nějak nesnáším, u ní má totální pravdu BB, že si bába plete Farmu s jakýmsi všeobjímajícím táborem, kde hledá náhradní lásku, porozumění a cit/soucit, což je v téhle soutěži totál blbost a krátkozrakost = to jí fakt nedochází, že se dřív či později domů bude jaksi muset vrátít?!?
A Jano čím dál víc škube tou oknírovanou pusou a hází knírem směrem k nosu (no, prostě jako křeček – tikům se nesměju, za to nemůže, jen už mám taky asi tiky, když na něj koukám dýl), na zítřek se fakt těším!
@Bobby Brown:
Jak jsi tady dal rady ohledně bylinek, klidně napiš víc, co jsem se odstěhovala ze zamořeného severu na čistou českou ves :-), jsem všema deseti pro všechno zdravý a bio (a jak stárnu, tak čím dál víc), takže uvítám jakoukoliv radu (a věřím, že nám jedno OT chápavá galadriel odpustí) a pamatuju na babičku a její větu: před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni.

378
blanka
Reagovat

@Bobby Brown: Léta jsem dělala z květů sirup a každý loudil. Teď cukr nesmím tak občas vařím ze sušených květů čaj. Bylinky vůbec můžu

379
Lenka
Reagovat

@blanka:
Jestli se můžu k BB přidat (?) – můžu poprosit o recept? Věřím, že nám tohle OT (ve farmářském stylu) galadriel odpustí… (děkuju)

380
Jája
Reagovat

Po ukázce na dnešek už nejen celé Slovensko ví, proč sluníčková Miri nemá žádné přátele. :DDD

381
Tamzin
Reagovat

Tak mě mrzí, že se nijak nerozebíralo jak Tibor zmastil přístřešek pro ovce, když je takový odborník a ještě ho Patrik pochválil. Husín bez podlahy taky neměl chybu :-) No a Miri je opravdu citový upírek, hlavně že ji přišli dva noví kamarádi..

382
Prochor
Reagovat

Tahle farma je zatím nejhorší ze všech řad. To je banda k pohledání- dva lampasáci, policajtka, afektovanej homouš a iránský muslim, kterému by pro jistotu neměli půjčit nůž do ruky. Jediní normální jsou snad Anička, Jana a Mirga. Betka s Miri jsou taky kapitola sama pro sebe.

384
gabisollis
Reagovat

@galadriel:
Vizitka Evy se mi moc nelibi.Nemam rada tyhle prehnane hyperaktivni, ambiciozni lidi.:-D
A Reza? No uvidime, vkladam do nej velke nadeje, ze tem dvoum utne tipec.:-D

385
Hugo
Reagovat

@gabisollis: Podle vizitky by opravdu mohla být přínosem pro Tibora, což mě docela vadí. Taky jeden, který si myslí, že nad ní není a vypadá to, že většinou druhých lidí opovrhuje. Na druhou stranu ve vizitce toho napovídají a potom, když se setkají s realitou, je všechno jinak. Uvidíme, necháme se překvapit.

386
gabisollis
Reagovat

@Hugo: jj pravda.Napovidaji a pak skutek utek, ale i existujou takovy lidi.Tak uvidime.
To je jak Viktor.Taky nesnasim jak tyhle lidi vykladaji ja znam lidi, ja je znicim budou skakat jak ja chci! A pak vykeca nejvetsi slunickovy drbne, zakerny zensky co ma v planu z Lenkou a jeste se divi, ze to Miruna vybleje.Boze.:-D

387
LadyXL
Reagovat

Tak z toho videa tu je jasné, že Miri ten výběr

388
LadyXL
Reagovat

Pokrač.-omylem se mi to odesalo předčasně… pardon. Zkrátka Miri volbou Viktora udělala podle mne zase naschvál Viktorovi, chtěla ho ponížit. Zkrátka opět ukázala své já. Šlehnutí do citlivého místa. A jak tu píšete, že by ona nikdy nevolila Betku – ona by nevolila žádnou ženu, pokud by to šlo. Bála se celou dobu duelu a tak by se obávala, že by si ji případná duelantka zvolila. Nebylo v tom žádné přátelství, ale šlo jí vždy jen a jen o sebe. Reza není můj favorit, oc tyhle týpky nemusím a navíc mu vůbec nerozumím!!!

389
michal
Reagovat

To triko jde koupit na http://nejmconejsitrika.cz

390
Ananas
Reagovat

@Lenka:
Leni, skvělé shrnutí!
Ještě jsem to neviděla, jen začátek, ale už se třesu nedočkavostí!
Té bělovlasé stařenky v ukázce jsem si taky všimla, myslela jsem, že jde další kořenářka. A ona to vražedkyně vlásků:-)))))

391
Poppy
Reagovat

@Ananas: Taky jsem si myslela, že je to nějaká babička a přijde je poučovat :-)

Řekla bych, že režie domluvila s Paťom, jak se spokojeně tváří před hospodářem a přitom není nic hotové. Je to vlastně vstupní scéna k tomu, aby hospodář přivedl nové tváře. Jinak by h. dost nadával.

392
gabisollis
Reagovat

@Ananas: :-DD

393
Ananas
Reagovat

Mirka je totální trubka, ale že za ní po volbě Bětka chodí a říká „nehněvej se na mě“, tak to je tedy trubka ještě trubkovatější.
Nejlepším psychologem celé Farmy je nakonec Patrik. Jeho větu k Mirce „jestli ti ani teď nedochází, že si ubližuješ, není ti pomoci“, tu by měli vytesat!

394
Ananas
Reagovat

@Poppy:
Přitom Patrik si je dobře vědom svých nedostatků. Znám ty situace, kdy na mne někdo chrlí unformace, povely, kterým nerozumím a já jen tupě kývu a ani se nezeptám, protože vlastně nevím na co.
Když Martin říkal „husy nespí na bidýlku, ale na podlaze“, zazvonilo mi, že by podlážka? Ale stát tam na Patrikově místě, čučím a kuším jako on:-))

395
Hugo
Reagovat

@LadyXL: Podle mě je u Mirky největší zádrhel v tom, že vůbec nepochopila podstatu hry a to, že pokud si chce najít přátele, nemůže to dělat na farmě. Tady je nenajde. Bojuje se o slušné peníze a všichni jsou soupeři. Někdo, jako třeba Lubo se ani za ty peníze nehodlal stát hyenou, jiní, a těch je většina / a zrovna bych řekla že Betka hodně/ jdou po nich za každou cenu. Prostě je to hra a ne seznamovací kroužek.

396
gabisollis
Reagovat

@Ananas: ja si to poustela trikrat a ani jednou sem Patrikovi nerozumnela.Takze diky za preklad.;-) Tak to bych od nej necekala, takovou moudrost.To se mu povedlo ovsem rikat neco Miriam je hazet hrach na stenu.

397
Ananas
Reagovat

@gabisollis:
Taksnad jsem mu nevložila do úst vlastní myšlenku:-)

398
gabisollis
Reagovat

@Hugo: :-D souhlas i kdyz myslim, ze Beta s 50 0000 eury v kapse by i pak dal kamaradila s Miriam.:-D

399
Poppy
Reagovat

@Ananas: Na jedné straně mám podobné pocity, vůbec bych nevěděla, jak to nebo to stavět. Ale Tibor má fakt pravdu, že Paťo se nezajímá. Kdyby to byl první týden, nedivila bych se. Ale když je FT, musí se ptát, když nerozumí. A ne hospodářovi odvětit, ať to vysvětlí Tiborovi.

400
Franz
Reagovat

Miriam je divná. Jeden den chce domů, druhý den si nejraději chce vzít Viktora a nakonec si zbabělec vezme nejslabší Aničku. Přitom zrovna Anka se k ní chová nejlépe. Nedivím se, že ji v životě nikdo nemá rád, vlastně jen ta opice.

401
gabisollis
Reagovat

@Poppy: no a tohle je prave problem vetsiny dnesni mladeze kort jeste ty z mesta.Driv bylo zvykem doma pomahat, stavet lidi meli zvirata, ale ty rocniky jako je Patrik neznaji ani jak se susi seno.

402
Ananas
Reagovat

@Poppy:
Zrovna na to koukám. On ani nechápe, co nechápe.
Horpodář umí být pěkně uštěpačný až povýšený, přiznávám, taky by se mi ho špatně ptalo.

403
gabisollis
Reagovat

@Franz: co? Jako, ze je Miriam divna to mas pravdu, ale kde si vzal, ze veme Andulu? Nehlede na to proc si myslis, ze andula je slabsi?

404
Franz
Reagovat

@gabisollis: No myslím si to, že nakonec vezme Anči.

405
Poppy
Reagovat

Jsem to teď dokoukala ještě jednou z archivu a nejlepší je ta poslední scénka – Miri s věnečkem z pampelišek kolem hlavy :-)

406
Ananas
Reagovat

@Franz:
Mně to taky přijde nejpravděpodobnější. A zdůvodní to tím, že Farmáři ji naučili, že kamarádství neexistuje.

407
gabisollis
Reagovat

@Ananas: @Franz: ale vzdyt na konci bylo, ze bere Viktorii.Vim, ze to mize byt zavadejici, ale zatim co ukazovali tak sedlo.

408
Poppy
Reagovat

Já čekám, že ten duel bude možná nějaký jiný. Protože jí Kvetka řekla, že ji čeká trest za to, že prozrazovala, koho si vezme.

409
Ananas
Reagovat

@gabisollis:
To bych nebrala moc vážně. Ale věřím, že Kvetka a případný trest tím může pěkně zamíchat.
Nahlas mne rozesmál Jano a beran aka Šemík a teď na závěr Tiborovo „Ty jsi povedal, že ona povedala, že ja som povedal“:-)))

410
Hugo
Reagovat

@gabisollis: To ano, proč ne, když by měla prachy v kapse? Jiná věc je, jakým způsobem je tam dostala. Nechci se zastávat Miri ani odsuzovat Betku, jak jsem psala, je to hra a každý hraje jak umí a podle své povahy. Někdo, i když je to boj o peníze, nemá na některé věci žaludek, někdo jde přes mrtvoly. Že jde Miriam do duelu mi nijak zvlášt nevadí, ale chápu, proč to bere jako podraz.Tím neříkám, že je to správné. Asi bych to brala od Betky taky tak, ale na rozdíl od Miriam vím, že se kvůli tomu, mimo jiné, žádné takovéhle soutěže nemohu zůčastnit.

411
gabisollis
Reagovat

@Ananas: tak leda, ze by tim zamichal ten trest, pac jinak si myslim, ze tohle by Miriam neudelala.

412
gabisollis
Reagovat

@Hugo: ano je to tak! Miriam je proste hlupana ktera nepochopila o co v tyhle RS je.A ze si Miriam usmyslela, ze je Beta jeji kamoska je jeji problem.Co kdyz to Beta tak neciti? Jenze Miriam je vlezla zenska a svou vlezlosti lidi dotlacuje i tam kam nechteji.Co ji asi Beta mela odpovedet v uzavrenym prostredi kdyz se Miriam pta zda je jeji pritelkyne? Pred volbou duelanta a v uzavrenym prostredi? Nehlede na to, ze pratel se nemusis ptat zda jsou tvy pratele.A nemydlim si, ze Beta jde pres mrtvoly.Jen uvazuje racionalne pac jsou tam kvuli praci a ne aby se valela z Mirunou v podprsence na louce.:-D
A jo jsem zaujata mam na Miriam neskutecnou alergii.:-D

413
gabisollis
Reagovat

@Hugo: jinak vim jak to myslis a souhlasim, ale to jde v realnym zivote ne v soutezi o penize.

414
JanaH
Reagovat

v jednom z videí na ofiku Betka říká, že ji Miri považuje za kamarádku, ale že ona (Betka) to tak nemá. Taky se pořád Miri vyptává, jestli se na ni zlobí a nepochopila, když jí M. několikrát zopakovala, že se nezlobí, ale cítí zklamání.
Já kupodivu Miri věřím, když říká, že by Betku nikdy do duelu nevybrala (ze sluhů). Ona se na ni upnula víc, než je zdrávo. Ale asi by se upnula na kohokoli jiného, kdyby na Farmě Betka nebyla, ona je takový ten typ, co musí někomu viset na krku.

415
BarBora
Reagovat

Mira je typ, pred krorým by som vždy brala do zajačích, to Viktorovi bola obyčajná zlomyseľná podpásovka a spomínam si, ako po príchode poštára, večer na kameru „plakala“ za rodinou: „Napíšte mi, prosím, napíšte mi, aspoň že Richi (opica) je v poriadku“ . Tí z nej majú asi veľkú radosť.

Je zaujímavé, že Rezova manželka, pôvodom Slovenka, sa vrátila na Cyprus a on zostal tu. Na jeho postrehy sa teším, menej na hádky, tie mi už lezú krkom.

416
gabisollis
Reagovat

@JanaH: na vinne jsou obe to je jasny.Ale vic dokazu pochopit Betu (i kdyz neni moje oblibenkyne tez) Ale Miruna je vlezla a Beta nema silu ji to rict na ferovku tak ji to odkyve.

417
JanaH
Reagovat

gabisollis : jj, taky si myslím, že než by se Beta pouštěla s Miri do rozebírání, jak to mají s přátelstvím, tak všecko odkýve, ať má klid.
Miri je naivní… asi je fakt z Gurunu.

418
LadyXL
Reagovat

Taky chápu Betku a její volbu. Prostě to opravdu vzala vůči farmě a práci. A představa, že zase makat a Miri se bude flákat… Navíc si myslím, že ona to vše bere tak, že si ty peníze musí zasloužit taky prací.

419
terier
Reagovat

V pohode ide o 50tisic aj tak potom nechapem ze zena zvoli zenu a ohrozi samu seba.Tak su na hlavu.Este raz ze som presradil vysledok som sa ospravedlnil!!! Dvakrat dokonca nevedel som ze este nebol duel.Vystupil som v piatok o 19:30 z vlaku kupil som si sobotnajsi novy cas a tam bolo pisane vsetko.Inak ak niekto po dvoch hodinach povie o vsetkych ze su retardovani to o niecom svedci=dement.

420
blanka
Reagovat

@Lenka< Vařený sirup z květů černého bezu proti kašli, nachlazení a na pochutnání :-)) 25 i více omytých bezových květů, 1 a 0,5l vody, citron na kolečka bez jader (nedávám ani kůru -může se nahradit kyselinou citronovou). Povařím cca 5´a necháme stát 24 hodin. Přecedíme, přidáme 1kg cukru (může být třtinový) a zvolna vaříme na niť= do zhoustnutí -zvednu vařečku nad hrnec jakoby liju a táhne se nit´. Plníme horké do sklenic od alkoholu až zarovnaně po povrch a zašroubujeme zátku.

421
blanka
Reagovat

@Poppy: já myslela, že je holohlavá a ježoura má na bílo

422
Hugo
Reagovat

@gabisollis: Zaujatost chápu, já zas mám alergii na Tibora. Racionálně vím, že pracuje a asi je i šikovný, ale jako člověk je mi tak protivný, že už se na něj nemůžu ani dívat a byla bych ráda, kdyby vypadl.

423
JanaH
Reagovat

Betka je hodně jednoduchá, robí – nerobí, ona to má tak a ostatní věci okolo neřeší.
Přišla na Farmu pracovat a ne se léčit (když si málem urvala prst), Jano dělá víc než Miri, ten či onen je na Farmě prospěšnější… Nepochopila, že se jedná taky o sociální hru, která je možná důležitější, než jak je kdo statný v práci.

424
blanka
Reagovat

@blanka: proč se mi to podtrhlo

edit okkvp: protože text píšeme až za odkaz, který po kliku na „reagovat“ do políčka naskočí, a ne do něj. A jako trest za OT

425
Hugo
Reagovat

@JanaH: Můj názor je, že docela dlouho v tomto směru strádá, pokud někdo žije léta s despotou, nechá to následky. A Mirka se vlastně ani neumí k lidem normálně chovat, protože, at si říká co chce, je sama sebou nejistá, nevěří si a myslím, že v podvědomí má uloženo, že si ani kamarádku nikdy nenajde, že jí nikdo nebude mít rád. Potom moc tlačí na pilu, upne se na prvního člověka, který jí respektuje takovou jaká je a hned ho bere jako přítele největšího i když ten člověk je třeba jen slušný. Můžeme tady na ní nadávat, pomlouvat jí, vysmívat se jí, můžete mě třeba sežrat, ale ona vykazuje typické známky dlouhodobého psychického týrání.

426
Hugo
Reagovat

Potřebuje doktora a ne farmu. Tam se to ještě zhorší.

427
Bobby Brown
Reagovat

@Hugo: Nevím zda týrání, ale strádání ano. Na určení týrání bych musel znát i druhou stranu. Takhle máme jen výpověď, jak to vidí ona.

428
Dan
Reagovat

@Hugo: Taky bych to tak viděl. A navíc se mi zdá, že se bojí vrátit domu. Farma byl pro ní takový útěk před realitou, krátkodobé řešení problému. Ted se musí do reality vrátit, samozřejmě se mic nevyřešilo, jí to docela děsí a blázní z toho čím dál víc.

429
Bobby Brown
Reagovat

@gabisollis: A jen se „namydli“, ať jsi voňavá. ;-)

430
Franz
Reagovat

@JanaH: Ano nějak tak.
Možná označení Miriam opravdu brala ke vztahu k práci a potřebnosti na farmě. Ale kdyby přemýšlela trochu dopředu, tak v budoucnu pro ni bude Jano silnější soupeř než Miriam. A tady byla možnost se jednoho z mužů zbavit. Ona Bětuš je fakt trochu jednoduchá a předpokládám, že skončí podobně jako Šárka v minulé Farmě.

431
Hugo
Reagovat

@Bobby Brown: Já nehodnotím co říká Miriam, v těchto případech to ani není možné. Ale celý život pracuji s lidmi a říkám, že Miriam vykazuje typické známky psychického týrání. Vykazuje známky..Samozřejmě podle toho, co vidímě na obrazovce se nedá říct je to tak nebo onak. Ale já osobně jsem o tom přesvědčená. Ostatní jí nerozumí, nemohou a ani je to nezajímá, nejsou tam od toho, aby jí poskytovali skupinovou terapii, ale aby bojovali o 50 tisíc. Na Mirky problém není prostě účast v takovéhle soutěži ideální, naopak. Diváci a někteří farmáři se pobaví, jaká je to trubka, polepetko a ona na tom po vypadnutí bude ještě hůř.

432
gabisollis
Reagovat

@Bobby Brown: nojo ja kdyz pisu o Miri tak jsem tak rozhorcena, ze je to jeden preklep za druhym.:-D

433
JanaH
Reagovat

Franz : souhlasím.
Navíc si Betka svým včerejším rozhodnutím uškodila u Paťa, Aničky a Jany. Ti ostatní ji sice plácají po ramenou, jak je dobrá, ale bez mrknutí oka ji hodí přes palubu, až ji nebudou potřebovat.

434
gabisollis
Reagovat

@Hugo: ale jak si predstavujes, ze by ji takovej clovek pustil do RS? To me moc nesedi.

435
gabisollis
Reagovat

@JanaH: jenze tam jednou kazdy hodi jineho pres palubu.Vyhrat muze jenom jeden, ale je fakt, ze co napsal Franz ma logiku.

436
JanaH
Reagovat

Hugo : taky Miri tipuju na citovou deprivaci.

gabisollis : myslím, že to s tím manželem despotou nebude až tak moc horké.
K házení přes palubu : ano, máš pravdu, ale na to je jich tam ještě hodně, teď je čas právě na budování sociálních vazeb.

437
veverka
Reagovat

Dočetla jsem spoustu příspěvků a souhlasím naprosto s posledními, hlavně co se týká Mirky.

Nemám ji ráda, spousta věcí mně u ní vadí, ale nedokážu posoudit, kdy je příčinou jejího chování úmysl, či zákeřnost a kdy naivita, či blbost.
Na takové lidi potřebuji víc času a víc je poznat. Doposud jsem si ji zařadila jako člověka, kterému bych se v životě vyhla.

Naopak u Tibora to mám stejné jako Hugo – 422.
Uznávám že dělá, ale jako člověk je mně tak protivný, že jen dívat se něj a poslouchat ho mně otráví kus večera.

438
Hugo
Reagovat

Ještě rychle tohle a mastím do práce.
Betka je taky pěkně naivní, pokud si myslí, že vyhraje tím, že bude pracovat. Ve hře je taky potřeba myslet dopředu a krýt si záda. Jak tady někdo psal ted měla možnost zbavit se jednoho silného hráče. Bude tam dřít jak mezek a až jí nebudou potřebovat půjde jako první.

439
Juraj
Reagovat

Včerajší diel ma teda totálne nasral. Najprv tá tragikomédia ohľadne voľby prvého duelanta. Také labilné povahy ako je Miriam treba okamžite povyhadzovať. Však keď plače, že chce ísť domov, tak nech ide. Ja teda fandím hlavne tým silnejším osobnostiam. Janke napr. povypadávali rad za radom najbližší ľudia a stále je v pohode. Žiadne scény ani výlevy emócií. Aspoň na kameru teda nie. Tak to má byť. No a potom príchod toho Iránca. Mal by čím skôr vypadnúť, lebo asi to tam bude medzi ním a tou Jankou iskriť :( Však nemá koho iného na výber. Alžbeta a Miriam nič, Lena je zadaná, Anička je ešte len také šteniatko a okrem toho čochvíľa vypadne a k tej pipke čo prišla spolu s ním mi on akosi nepasuje. Nech tam čím skôr prídu tí banditi ešte a medzi nimi nejaká totálna samica čo si ho uloví, lebo šak toto ja normálne budem žiarliť :D

440
Bobby Brown
Reagovat

@Hugo: No a já na ní vidím citové strádání. Jestli vyvolané týráním nevím, to já na člověku nepoznám takhle od oka. To musím znát celou situaci. Od oka mohu vidět jen to strádání, bez znalosti důvodu.

441
Bobby Brown
Reagovat

@Juraj: Lenka je sice zadaná, ale ve zpovědi (na videu je to delší) s chichotem říká, že u peršana „nikdy neříkej nikdy“. Pak s dalším chichotem prosila, ať to neodvysílají, že jí starý zabije, že jí zakope – až jsem si vzpomněl na Evičku Mrkačku z HSTM2, tak své děti zase furt zahrabávala.

442
Franz
Reagovat

@Juraj: Ty jsi si spletl RS. O „iskrenie“ a sexu je Paradise.

443
gabisollis
Reagovat

@Bobby Brown: ja souhlasim.
A skoda, ze musela Hugo do prace.Docela by me zajimalo co treba na Miriam vypozorovala, ze si mysli, ze je psychicky tyrana.Myslim to uprimne ne ironicky.Snad napise vecer.

444
Jojo
Reagovat

@Juraj: „Ten ! Iránec má jméno, jmenuje se Réza. A mě tam tedy vůbec nevadí, naopak. Proč by měl vypadávat. A i kdyby to jiskřilo / o tom pochybuju/, může to být tak akorát zpestření. Jen at tam zůstane, vypadá to, že jako jediný bude platit na ramena Jana a Tibora.

445
Johana
Reagovat

@Juraj:
Vydrž, zatiaľ nežiarli :)
Včera byl Reza vykoupán a navoněn, ale až zapadne a zesmrádne na úroveň ostatních, ztratí se to jeho kouzlo i pro Janu.

446
Foxy
Reagovat

@Juraj: tady se nekdo zalaskoval pres obrazovku:-)
Persanovi neni moc rozumet, co rika. Jak tam jsou vsechny famraky hyn, to nechapu, mne zase tak bozi neprijde.
To s ou volbou druheho duelanta jsem pochopila tak, ze se Bubica (P) chtela nejak pomstit Viktorovi, nejak ho ponizit a tak s ohledem na jeho orientaci ho jako zvoli do duelu..co jineho cekat od labilni a urazene Bubici (btw.vi nekdo, co ma ta prezdivka znamenat?)
Jinak musim rict, ze tato rada Farmy me bavi mnohem vic nez lonska, tam byl casting odflaknuty.

447
Franz
Reagovat

@Jojo: Reza je typické iránské jméno. Viz. íránský šáh – Muhammad Rezá Pahlaví, kterému se v Česku říkalo Rezavé Pohlaví.

448
Juraj
Reagovat

Franz, o iskrení je skoro každá reality show, nielen Hotel Paradise, aj keď tam je to hlavná náplň. Ale zatiaľ každá Farma ktorú som sledoval, tak tam niečo vždy bolo. 2.séria – Adam najprv s Nikolou, potom s Luciou. Gabriela sex s Tomášom, v 3.sérii tiež románik Mário s Editou, v 4.sérii vzťah Veronika + Paco. A možno toho bolo viac len si teraz nespomínam. Je extrémne pravdepodobné že niečo podobné nastane aj teraz.

449
blanka
Reagovat

@blanka: Promiňte, já nevím co je OT. Mám 70 roků a počítačová řeč je pro mne čínština :-(, tak se omlouvám.. Vždyť ani nevím co jsem dostala za trest. To sem nesmím psát a sem tam dát co postřehnu a vím ze života?

450
uKaStany
Reagovat

@Juraj: áno, iskrenie je najúčinejšim ťahákom pre maminy, dôchodcov a úchylov

451
JanaH
Reagovat

Juraj : no… Mário s Editou? To si spíš pohádkářka Edita cosi vysnila, přibarvila a zveličila. Aspoň tak jsem to viděla. :-)
Ale jak pokračovali Paco s Veronikou by mě zajímalo, jestli jim vztah vydržel. Nevíš?

452
okkvp
Reagovat

@blanka: ani důchodci nemají úlevy, zvlášť když umí vygooglit adresu na podatelnu rrtv

453
JanaH
Reagovat

okkvp : vidíš, a to já neumím. :-DDD

454
Bobby Brown
Reagovat

@blanka: OT znamená v češtině „mimo téma“, o čemž by se v tomto případě dalo polemizovat.
Ber to tak, že některých zdejších „Hospodárov“ neradno nasírati. :-)

455
Dan
Reagovat

Ted me tak napadl scénář, nepravděpodobný, ne-li přímo nemožný. Ale představte si ty xichty, kdyby Miriam vyhrála nějakým zázrakem duel a vrátila by se jim tam.

456
Juraj
Reagovat

JanaH – áno, Paco s Veronikou sú stále spolu.

457
JanaH
Reagovat

Juraj : díky, nečekala bych, že jim to vydrží. ;-)

458
Lenka
Reagovat

@blanka:
Blanko, moc děkuju (a omluva ostatním za bio OT)

459
Bobby Brown
Reagovat

V posledním videu jsem se rozesmál, jak se peršan ztratil v Tiborovo „Ty si povedal ona povedala já som povedal“. :-D

460
Lenka
Reagovat

@Bobby Brown:
až teď, jak jsi vzpomněl Evičku Mrkačku, mi došlo, že si jsou právě s Aničkou čímsi podobné, mmch, Lenka mi zase připomíná Marktétu ze Šéfky

461
blanka
Reagovat

@Bobby Brown:-) díky za shovívavost a vysvětlení, ráda se něco naučím

462
Bobby Brown
Reagovat

@Lenka: No vidíš, já tuhle asociaci ani u jedné neměl. Hlavně Lenka je od Markétky hodně jiná.

@blanka: Rádo se stalo, nicméně moje případná shovívavost je ti k ničemu, já na tomto blogu nejsem „Hospodár“.

463
jenkaa
Reagovat

Z videa je patrné, kdo jde do duelu, takže jen pro ty, komu to nevadí vědět předem.

http://farma.markiza.sk/nasa-farma/1770621_zacina-farmarska-vojna-kto-taha-za-najkratsi-koniec

464
Bobby Brown
Reagovat

Situace mezi Miri a Betkou už je známa i ve světě:
http://www.youtube.com/watch?v=djK_ucSYpaw

465
Lenka
Reagovat

@blanka:
jak postupně dočítám… určitě ti to admin vysvětlí :-)
a hlavně nepřestávej psát, přispívat, krásně se tady rozjíždí diskuze, tak ať časem za ten týden „trhneme“ tu tisícku pro galadriel (která v to v začátku nedoufala, pokud si pamatuju :-) = ale my to dáme!
však si to za tu dřinu s pěti rekapy za týden galadriel zaslouží :-)

Včerejší díl jsem teď zkoukla ještě jednou, setrvávám u názoru, že Rezo zůstává mým favoritem, kluk má sakra uhrančivý oči :-) a hormony dam okamžitě začaly tančit kankán… U Viktora si nejsem jistá, přece jen ta jeho okamžitě negativní reakce + okamžitý kolovrátek, mám přítele, atd., vzbuzuje ledasjakou otázku :-)
Jak jste tady často psali o Miriam (která je mi čímsi protivná od začátku), tak jsem ji začala víc pozorovat – a asi neumím napsat tak odborný názor, jako někdo tady nade mnou – zatím mi z toho vychází obyčejná hloupost, prostota… ve smyslu, že se tahle paní chová, jako by její svět teď prostě končil Farmou a nějak si nepřipouští, že taky jednou půjde ven, kde ji ti ostatní měli možnost sledovat, pozorovat, poslouchat, a taky budou (zcela logicky) reagovat… Nechtěla bych být v její kůži, až se po tom, co na Farmě předvádí, vrátí domů (ale ona jako by o tomhle vůbec neuvažovala…).

466
Lenka
Reagovat

@Bobby Brown:
u Lenky a Markéty jsem myslela spíš podobu (tedy obecně) + hodně tam dělají ty stejné brýle…
samozřejmě mi Markéta byla daleko sympatičtější, o tom žádná :-)
a taky byla o moc hezčí a úžasně nekonflitní (což se o Lence říct nedá)
u Aničky mi Evičku připomněla asi naivita, u té první od přírody, u té druhé částečně hraná

467
Bobby Brown
Reagovat

@Lenka: Však já myslel fyzickou podobu. Ale já na kočky koukám jinak než ty, takže to halt vnímám jinak. :-)

468
Pertule
Reagovat

@Lenka: Já se těším až Rézi trochu zaroste. Zatím mě ta čupřina ruší. A beru každého kdo si nenechá s… át od Ťuka a Bzuka na hlavu.
Miriam podle mě není úplně blbá. Ona je jen jednoduchá. A to je moje diagnóza. Tím pádem jí není pomoci … a komu není pomoci, tomu není rady :D

469
Lenka
Reagovat

@Bobby Brown:
samozřejmě, to chápu :-)
můžu se tě v téhle souvislosti optat na názor na Rezo/Reza/Rezu?
myslím na mužský názor na mužského?

470
Lenka
Reagovat

@Pertule:
taky doufám, že nám ten černooký bača nebude jen ovečky zatačať, ale zaroste :-)
taky se mi to, co má na hlavě silně nelíbí

471
Poppy
Reagovat

K Miri. Já si myslím, že při citové deprivaci jde i o očekávání, které máme. Pokud budu pořád vyžadovat ujišťování a citové výlevy, ten druhý, i když jinak normálně citově založený člověk, ode mne bude utíkat a bude vypadat jako necita. Neznáme jejího muže, ale co když se jen úplně normálně naštval.

472
gabisollis
Reagovat

@Poppy: super! Presne tak to vidim.Jsou lidi ktery chteji prehnane city a to pak taky zacne lezt na nervy.A Miriam bych rekla, ze je presne ta osoba.

473
Lenka
Reagovat

@Poppy:
Jak jsem to tak pečlivě nesledovala od začátku, postřehla jsem jen info, že manžel by měl býti despotou a vál. invalidou… Přiznám se, že ani nevím, jestli mají děti (asi jo). Nejsem psycholog, takže jen laicky – „citovou deprivaci“ vnímám spíš jako problém mladších, spíš dětí a spíš ve vztahu rodič-dítě.
Stejně tak to vnímá wiki, kterou jsem si vzala na pomoc, ale dopady do již nedětského věku, pak popisuje takto: “ Důsledky prožité deprivace mohou přetrvávat i do dospělosti. I v případě, že se deprivovaní jedinci dostanou do lepšího prostředí, mohou mít problémy v partnerských vztazích, jako rodiče bývají nejistí ve výchově svých dětí. Zůstanou-li v prostředí sociálně problematickém, pak se jejich deprivační postižení ještě zvýrazňuje. “
Ale píšu jen jako laik, takže možná se tady najde odborník :-)

474
Pertule
Reagovat

Včera jsem si všimla detailu tváře Vikouše, nějak se osypal ne? Že by těmi hygienickými podmínkami? Ale on se přece šminkuje, tak snad tam nějaké pleťové mléko má … Holky vypadají hezky (holky rozuměj Lenka a Jana a Anka)

475
gabisollis
Reagovat

@Pertule: no ten ksicht ma hroznej, taky sem se toho vsimla.A to, ze se sminkuje mu prave jen uskodi v tehle podminkach.:-D

476
Lenka
Reagovat

@gabisollis:
Mně se zatím zdal nejvýstižnější názor/postřeh (tuším, že BB), že si to Miri představuje jako nějaký dětský tábor , ve smyslu, že to je to místo – konečně! – kde se může (Miri) jaksi vyventilovat ze všeho špatného, co jí život přinesl… (omluva autorovi, že teď necituju správně, ale nechce se mi to dohledávat, snad jsem smysl zachovala).
Chápu, že důvody lidí, co jsou do RS tohoto typu jsou různé, ale přece jen jako první důvod vidím peníze… ať si kdo chce, říká, co chce… :-)
A Miri tam šla určitě s výhledem výhry (jako každý), ovšem pak se do toho nějak divně zamotala – mmch, takhle se chová ona jediná ze všech (ve smyslu, že nikdo jiný tam své privátní problémy takhle neřeší).

477
Poppy
Reagovat

@Pertule: já jsem to pochopila jako reakci na mléko. nedávno říkal, že má alergii a teď mleko nemůže. Předtím, než měli mléko, to neměl.

478
Lenka
Reagovat

@Pertule: @gabisollis:
přidávám se s názorem, že hyg. podmínky tam fakt jsou hrozný (a zejména u ženských mi pořád u těchto RS nebere, jak řeší prostou ženskou hygienu – tímto se omlouvám přítomným pánům! – ale přece jen jsou jisté hygienicky náročnější dny a pochybuju, že jim tam štáb přiveze koupelnu ve stylu toi toi a těžko stačí jejich „díra se špinavou vodou“, apod.).
mmch, příští týden se mám náhodou potkat s jednou účastnicí jedné řady VV – a (smát se povoleno), právě jí se chci optat na možnost hygieny v rámci RS (omluva za OT ve smyslu VV, ale tam přece ženské musely řešit stejný problém)

479
gabisollis
Reagovat

@Poppy: to se mu ta nedobrota vrazila do ksichtu.:-D
Jezis uz jsem ja Miri.:-D

480
Poppy
Reagovat

@Lenka: Taky nevím, jak dalece vzít Miri vážně. Říkala, že zezačatku byla unešená jejich jižanskou dobrou náladou a pohostinností, pak mluvila o válce, že ho to změnilo, jenže válka byla řekla bych nedávno a snad tam nešel bojovat ze Slovenska. Nechci z ní dělat lhářku, ale já jí prostě nevěřím.

481
Poppy
Reagovat

@gabisollis: :-DD

482
Lenka
Reagovat

@Poppy:
tak proč ho, šmudlík jeden, pije? :-)

483
Pertule
Reagovat

@Poppy: Aha, laktóza … no jo no, znovuzrodenie :)

484
Ananas
Reagovat

@blanka:
Co se v mládí naučíš:-)
A bacha, na některých Farmách dávají přísné tresty;-)

485
Ananas
Reagovat

@Lenka:
Mají tam kohout s vodou, tu asi ohřívají a myjou se v lavóru – neckách?
To není tak zlé. Horší mi přijde to sprchování v plavkách u VV a pod.

486
Bobby Brown
Reagovat

Já měl spíš za to, že to je psychická záležitost. Prostě se z některých situací opupínkoval. Ale ten problém s laktózou zní pravděpodobněji.

487
Lenka
Reagovat

@Bobby Brown:
:-) :-) „opupínkoval“… dobrý :-)
zkusím ještě jednu racionální možnost – třeba se tam tak pečlivě nemyje, jako venku

488
Foxy
Reagovat

@Lenka: mne anicka spise pripomina Kacenku z prvni rady VV. Taky takova ‚svata bozi prostota‘.

489
Poppy
Reagovat

@Lenka: Ale on při jakési příležitosti řekl, že teď nemůže pít to mléko.

490
Foxy
Reagovat

@Pertule: viktor se takhle ocervena vzdy. Kdyz je rozcileny/rozruseny…..

491
Lenka
Reagovat

@Foxy:
zapomněla jsem, s.o.s. :-) která byla ta Kačenka?

492
Lenka
Reagovat

@Foxy:
copak ho asi rozčílilo/rozrušilo?!?

493
Foxy
Reagovat

@Lenka: dlouhý vlnitý vlasy, malá, dostala se myslim až do poslední trojky s Vladem, Jindrou. Byla taky taková prostinká.,

494
Foxy
Reagovat

@Lenka: Viktora rozruší ledasco :)

495
Foxy
Reagovat

tak jsem mrkla na ten odkaz, ze kterého je tedy bohužel jasné, kdo vypadl.
Kromě toho je tam Patrik opravdu za troubu, se kterým mává Jana. Jana je zase to, co si myslím od prvního dne, snaží se manipulovat, ale není na to dost chytrá.

496
Lenka
Reagovat

@Bobby Brown:
tak to je boží! divočáčku, ty nezklameš :-) úžasný!

497
Dan
Reagovat

@Foxy: Já z toho nic nevidím. Jen že snad do duelu jde nakonec Miriam s Aničkou. Ty jediné us tolu chybí. Ale obě

498
Lenka
Reagovat

@Foxy:
protože sleduju jen ze záznamu a dnes večer nemám čas, jukla jsem… a pocity mám stejné, jako ty, howg :-)

499
JanaH
Reagovat

Nikdy předtím jsem tak často neslyšela slovo „povedal“, jak za poslední týden na farmě. :-)

500
blanka
Reagovat

@Lenka: Dříív se na hygienu používal lavor, 1x týdně necky (jsou dole úzké, někdy se špuntem, nedá se tam dát víc jak 15 litrů vody), teplá voda a jádrové mýdlo (vařila ho hospodyně), kosmetika jediná – vepřové sádlo s různýma bylinama, na pleť měsíček lékařský. Samozřejmě každá bylina v sádle samostatně.

501
blanka
Reagovat

@JanaH: já jsem z toho upovedaná-))

502
Foxy
Reagovat

@Dan: jo, to je fakt, nějak jsem aničku vypustila :) nenapadlo mě, že by si ji Bubica vzala, přece k ní Anička byla taková dobrá :)

503
galadriel
Reagovat

Dnes som mimo Tv, ale čítať Vás môžem. Tak ak sa niekomu bude dať, rada si prečítam nejaké pikošky :-)

504
Foxy
Reagovat

Těším se , až nově příchozí Evě začne odrůstat ten peroxid na hlavě, už jen kvůli tomu by tam měla zůstat co nejdéle. Jinak na mě zatím působí dobře, až na ty vlasy P

505
Lenka
Reagovat

@Foxy:
:-)
Rezovi dorostou, Evce odrostou :-)
a ukáže se pravá podoba…
ale vážně – jsem ráda, že tam tihle dva noví přišli, souhlasím s názorem, že to chtělo (stávající farma) hodně provětrat

506
Dan
Reagovat

@Foxy: Uvidíme. Ono to taky mohlo mít nějakou souvislost s trestem. Nehcháme se překvapit.

507
Bobby Brown
Reagovat

@Lenka: Ty ses nakazila od Lenky z Farmy. Ta taky používá „houkání“, alespoň k Vikimu.

508
Foxy
Reagovat

@Lenka: :-) to je fakt

509
Bobby Brown
Reagovat

@Foxy: Heh, peršan dobře zajkovi vysvětlil, kde je jeho místo. Jen nechápu, proč to už dávno neudělal někdo jiný.

510
Franz
Reagovat

@Dan: Já myslel, že trest má dostat Miriam a ne Anči.

511
Bobby Brown
Reagovat

@Bobby Brown: (jsem se uklepl, to nemělo být s odkazem na Lišku)

512
BarBora
Reagovat

Ach jaj, Jano ma nebaví pre jeho mudrlanstvo a máme tam ďaľšieho, snáď to bol len taký úlet.

513
BarBora
Reagovat

Taktizovanie mám rada, ale vymýšľať si, klamať do očí potom ťuťuli a na kameru zas celkom iné, robiť si z ľudí debilov, to robí len blbec. No, proste Jana.

514
Ananas
Reagovat

@Foxy:
Ano, Kačenka, to je dobré srovnání! Pěkňoučká naivňoučká.

515
veverka
Reagovat

@Bobby Brown: Hezky mu to natřel. Když mu vytýká, jak všechno Jano komentuje, tak jsem se konečně bavila. / tam si prdne moucha, tam spadne jablko…

Jano má velkou šanci být příští týden FT a tak si bude moct užívat komandování odůvodněně. je fajn, že mu to Reza řekl hned v začátku. :-DD

516
Franz
Reagovat

@veverka: Jano FT nebude.

517
veverka
Reagovat

Ještě jsem dnes moc zvědavá, jak Miry zdůvodní volbu 2. duelantky.
Když jí dala hlas Betka, tak to viděla jako velkou křivdu. Kamarádce se to prý nedělá.
A proč ona zvolí svou oblíbenkyni? To už bude podle ní něco jiného?
Mohla zvolit Janu, s tou se tam tak neobjímala a nebyla s ní zas taková kamarádka.

518
veverka
Reagovat

@Franz: Jo? Tak to by byla dobrá zpráva. A doufám že ani Tibor, či Viki.
Když do toho pondělí je tak daleko :-)))

519
Ananas
Reagovat

@Poppy:
Válka v Jugoslávii byla pokud dobře počítám 1991-95?
Mira tuším říkala, že jsou spolu 24let?

520
Ananas
Reagovat

@Franz:
Krutibrko, jak to víš?

521
Tamzin
Reagovat

@Ananas: myslím, že říkala 26 let

522
Tamzin
Reagovat

Začínám chytat nerva na Aničku

523
gabisollis
Reagovat

@Tamzin: :-D ja taky.
Nechapu proc tam objimaji, pusinkujou, utesujou tu priblblou Miriam jako kdyby byla maly dite.

524
Tamzin
Reagovat

Protože se jako malý dítě chová.

525
Foxy
Reagovat

Bubica mi asik bude chybet. Je to regulerni blazen:-)

526
Ananas
Reagovat

@Tamzin:
Ok, 26, říkala, že spolu byli a přišla do toho válka, která vše i jeho změnila. To sedí.

527
Foxy
Reagovat

@Tamzin: ne jako ditr, jako svine

528
Helen
Reagovat

Ten Tiborův výrok :“Preto ho mám rád,nech je jaký sce.On ví,on sa na mna pozre,ja sa nanho pozrem-a on ví a já vím,co on sce“ Už dlouho jsem se tak od srdce nezasmála :D

529
Prochor
Reagovat

Miri si bere do duelu Aničku a vzápětí prohlásí, že by výhru nejvíc přála Janě a Aničce?!?!? Má hlava je po dnešku včelín:-)

530
Helen
Reagovat

@Prochor: Má hlava je včelín pokaždé, když Miri otevře ústa :D

531
gabisollis
Reagovat

Tak jak rekla Viktora tak sem vybuchla smichy ona je vazne blazen.Myslim, ze i Kveta ji mela dost.
Nejhorsi je, ze se asi vrati.

532
Tamzin
Reagovat

@Foxy: no až tak silný výraz bychnepoužila, my jsme podobně založené kolegyni říkaly hyena :-)

Reagovat

To co dneska Miriam predvedla bylo hole zoufalstvi z jeji strany. Zenska to nebude v jadru spatna, ale evidentne trpi psychickyma problemama a nejspis fakt ani moc nekomunikuje v realu s lidma.
Je mi ji celkem lito, at uz za tim vsim je cokoliv, ale jasne se zase ukazuje, ze takovej clovek nema lozit do televize, protoze ji vsichni budou mit jen za blazna. Urcite to je fajn zenska, ale nema vubec paru o opravdovem zivote, coz je v jejich letech hodne smutny.

534
gabisollis
Reagovat

Ja si myslim, ze jsou z Andulou domluveny, ze Andula chce dom.Nevypadala nak sokovane.

535
Prochor
Reagovat

Jestli Miri vyřadí Aničku tak mně klepne.

536
Ananas
Reagovat

@Helen:
Včelín má v hlavě hlavně Mirka.
Děsí mne, co ji čeká po návratu domů, jestli to má doma takové, jak líčila, tak nejspíš opičí guláš.
Ale teď na Farmě imho ještě pobude a do své nové role vítězka leč opět služka se pěkně položí.
Pripravte vázy na slzy!

537
Helen
Reagovat

@Ananas: No dva týdny služka, myslím, že to ani tak nebude trest pro ni jako pro ostatní farmáře a nás :D

538
Ananas
Reagovat

@Helen:
I bude. V ukázce hekala, jak těžké to jako služka měla. Ale nesmět určit FT, to by pro ni byl trest přímo ultimátní- připravit ji o její minutu slávy a moci!

539
Prochor
Reagovat

Přetlačování je blbost – Miri váží 2x víc. Proč nedala almanach?

540
Helen
Reagovat

@Ananas: Pokud vypadne, ten malý svitek papíru co tam mají ji rozhodně nebude stačit. I ten dnešní proslov u volby nebral konce

541
Ananas
Reagovat

@Prochor:
Chce domů?

542
Prochor
Reagovat

Třeba převážila vůně maminčiných palačinek. Ale to by mně Anička zklamala.

543
Tamzin
Reagovat

Je to hezký, když Jano vypráví, že mladý jen jedí a pijí a nic nedělají, zatím ještě nevím, co kloudného udělal on.

544
Prochor
Reagovat

543-Ano mladí jedí a nic nedělají-říká sluha Jano v kuchyní a jí přitom jablko. Tibor ty pravidla přečetl 100x a pořád nic? Asi by je potřebovali přečíst 200x.

545
Tamzin
Reagovat

On už není klasický sluha, sluhovství končí výběrem druhého duelanta.

Reagovat

A kdo si vsimnul pri zpovedi, ze Reza rika uplne neco jinyho nez rikal na kameru ve skutecnosti ? :)

547
Hugo
Reagovat

A mě se líbil Reza jak se postavil Janovi dědovi Mrázovi. Konečně mu někdo dolázal říct, at se nes…e do všeho.

548
Ananas
Reagovat

@Hugo:
Dobré to bylo. Ale bylo by to lepší, kdyby Réza deset minut neopakoval to samé dokola.
A Jano hned měl jasno – ovlivnil ho Paťo:-)). Už mi bylo divné, že ne Jana, ale nakonec i tu nezapomněl jmenovat.

Reagovat

Rezo vs Jano bylo super, ale nemusel mu Reza hned vyhrozovat.

550
Foxy
Reagovat

@RadstaR: ja si vsimla. Asi ho dabujou:-)

551
Ananas
Reagovat

@RadstaR:
Boj o pozice. Do smečky přivedli nového samečka, zastrašováním zkouší sílu starého vůdčího samce (co kdyby se vzdal bez boje?)

552
Hugo
Reagovat

@RadstaR: Jano vyhrožuje od začátku

553
gabisollis
Reagovat

Traparna! Ta Andula chtela tak strasne domu, ze minulej tejden obetovaly Luba.Ted to bylo taky tak okaty.A devcica at supajdi rovnou ke kadernici pac ty vlasy to je des!

Reagovat

@Ananas: @Hugo: beru, ale tim se akorat snizil na jeho uroven. Mohl to udelat elegantneji a byt za toho „lepsiho“. Ted je na tom uplne stejne jako Jano a moje sympatie si tim fakt neziskal. Ze se mu postavil je fajn, ale jinak …

555
Ananas
Reagovat

@gabisollis:
Vsadila bych se, že napřed budou nehtíky:-))

Reagovat

@gabisollis: Presne :)

557
gabisollis
Reagovat

@RadstaR: co mu rekl za vyhruzku? Sem blbe rozumnela.

558
Prochor
Reagovat

Hádat se s Janem nemá cenu. Jano je dvoubitovej lampasák (buď jsi přítel nebo nepřítel). Navíc je to poloviční cvok – nechme ho klidně camrat, že pane Chocholoušek.
Nejnebezpečnější je hajzlík Tibor – ten si klidně přes den zdřímne a když se vzbudí, tak buzeruje lidi, že nic nedělají, nebo to dělají špatně. Potom do kamery klidně zalže, že nespal.
Druhý koumes je Viktorka – pěkně se veze. Když hrozí, že by musel opravdu máknout, tak se urazí a odejde středem. Ještě mu tu fintu všichni žerou:-)) Uvidíme, jak dlouho.
Rezo zabodoval, když se ho Jano ptal, jestli je to výhružka, tak odpověděl, že ano- to bylo super, že se nenechal zahnat do kouta a nesnažil se z toho vyjít jako za každou cenu superpozitivní klaďas. Viktorku to úplně rozrušilo, celej se orosil.

559
Ananas
Reagovat

@RadstaR:
Souhlasím v tom, že v té situaci v podstatě ani o moc nešlo. Kdyby takhle býval šel po Janovi mávajícím pohrabáčem, bylo by to něco jiného. Tohle byla opravdu jen demonstrace síly (aneb kdo má většího).

560
Ananas
Reagovat

@Prochor:
Krásně povědíno! Dvoubitovej lampasák:-)))

Reagovat

@gabisollis: Ani ja sem mu nerozumel (z 50% mu nerozumim), ale Viktorka pak vysvetloval na kameru a neco v tom smyslu, ze on je Albanec, tak at si da bacha.

562
gabisollis
Reagovat

Nojo, ale taky nezapominat, ze Reza i ta Eva to nejspis sledovali v TV nez tam sli.Takze Reza uz na nej muze mit averzi jako my.:-Dtak pri prvni prilezitosti na nej vystartoval.I kdyz v podstate nevim co mu Reza rekl.:-D

563
Helen
Reagovat

@Foxy: A já myslela, že závada byla na mém přijímači :D

564
veverka
Reagovat

Nastává vláda spravodlivých.
Už mně ani nebylo tak moc líto, kdyby ti 2 poslední ze skupinky mladých byli odejíti.
Ať se ti spravodliví tam sežerou navzájem.

565
gabisollis
Reagovat

@veverka: Jo tak to me taky dostalo!:-DDD

566
veverka
Reagovat

@gabisollis: Dlouho to sledovat nemohli. Nastoupili 4. týden a pokud se to vysílá se zpožděním, jak to tu někdo počítal – asi 3 1/2 týdne, tak toho zas tak moc neviděli.

567
gabisollis
Reagovat

@veverka: myslim, ze na averzi na Jana staci i jeden dil.:-D

568
Prochor
Reagovat

564 – Velmi správně – uvidíme, kdo ze spravedlivých bude spravedlivější. Zatím se zdá, že obětní beránek bude Viktor. Ten to ovšem netuší. Být spravedlivý asi neznamená být upřímný:-)

569
Ananas
Reagovat

@veverka:
To už mne taky napadlo, že v nejhorším nebude špatné, když zůstane blbý a blbější a vypuknou bratrovražedné boje.
@gabisollis:
To by mne zajímalo, jak moc jsou v obraze. Ale izolovat je štáb jistě nemohl, tak asi koukali.

570
Ananas
Reagovat

@veverka:
Jestli je to tak jak říkáš, tak tři dny je někde na hotelu bez televize i držet mohli. A i kdyby ne, věděli by hodně málo.

571
gabisollis
Reagovat

@Ananas: proc tri dny? Vzdyt veverka pise tria pul tadne.to je minimalne 15 dilu.
A jak pisu Jano vzbuzuje nesympatie okamzite a i tam jim do toho hned kybicoval.Se mu nedivim.

572
Prochor
Reagovat

Překvapil jsem sám sebe, jak mi vypadnutí Aničky (která mi byla sympatická) nevadí. Zdůvodňuju si to tím, že buď chtěla vypadnout a tak to udělala chytře, nebo nechtěla vypadnout a pak to udělala vážně úplně blbě a každopádně si zaslouží jak dopadla. Takže proč se zbytečně denervovat, že?

573
BarBora
Reagovat

To čo malo byť? Prihlási sa to na farmu, len sa popresúšať pred kamerami a nevydrží nič, hneď len domov mamke pod sukňu. A ja mám teraz Miru ešte stále na tanieri a už z nej mám zvláštne pocity okolo žalúdka.

574
veverka
Reagovat

@gabisollis: 567 – Máš pravdu. Mně stačily na ty dva už vizitky a tušila jsem, co to bude za vo.y. Psala jsem to tu hned v začátcích, že mně jsou nesympatičtí. A to by mne ani ve snu nenapadlo, že to může být až tak hrozné.
K tomu se ještě vybarvila Miry a Viky. :-(((((

575
Ananas
Reagovat

@gabisollis:
Uf, nechtěj, abych se zamotala do počtů a kalendáře. Řekněme, že začali točit 1.8. Vysílat ale až 25.8. A posily nastoupily třeba 30.8.

576
gabisollis
Reagovat

@veverka: :-DDD je to tak.;-)

577
veverka
Reagovat

@gabisollis: Ananas to píše správně, mohli vidět jen pár dnů.

578
gabisollis
Reagovat

@Ananas: to je jedno.Nebudem to resit.;-)

579
Ananas
Reagovat

@BarBora:
Byl to strašný pech pro Farmu, diváky a nejvíc Anku, že zrovna ona se musela kvůli Luciinu úrazu vrátit. Sákryš, to to nemohl být ten Marek? To by hned bylo zajímavější.

580
Bobby Brown
Reagovat

@BarBora: Anička povedala po prvním vyhazovu, že zváží nějakou nabídku do seriálu, pokud by přišla. Takže bylo myslím jasné, proč se šla producírovat do TV.

581
Ananas
Reagovat

@veverka:
To se mi ulevilo, už mne začínal strašit časový paradox:-))

582
gabisollis
Reagovat

@Ananas: ja bych rekla, ze nejvetsi pech to byl pro Lubose!

583
Ananas
Reagovat

@Bobby Brown:
Súdna sieň to jistí.

584
gabisollis
Reagovat

@Ananas: jezis nestras me! To je muj zehlici program a abych tam vidala Andulu by me nepotesilo.:-D

585
BarBora
Reagovat

@Ananas:
Veru, Marek aspoň vedel pobaviť, bol to týpek, Anča úplne o ničom.

586
veverka
Reagovat

A taky mne dostala ta hygiena při dojení. Ovce se vykadí do mléka a ten nespravodlnější vytáhne hovínka špinávýma rukama, odhodí a jede se dál. Pak se udělá z toho sýr.
Mně je z nich už špatně.

587
Ananas
Reagovat

@gabisollis:
Holt budeš žehlit rychleji (ale bacha na puky)

588
Ananas
Reagovat

@veverka:
E? Asi to nechci vidět…

589
Bobby Brown
Reagovat

Ta Miri vždy lže za pochodu, jak se jí to zrovna teď hned hodí – viz prohlášení u stolu Kvatke, že vždy se rozprávalo o duelantoch. Dále si přimyslí, že Betka přísahala, i na bibli a Panenku Marii přísahala, že jí nikdy neoznačí za duelanta.

Zajko se zase vykrúca z toho, že by ON něco porušil – to FT přeci, to je jeho chyba. Tenhle dědek mi vážně zvedá mandle.

590
Bobby Brown
Reagovat

@veverka: Co děláš, to je tzv. uzený sýr, mňam.

591
Ananas
Reagovat

@Bobby Brown:
Mozkomirka nelže, ta jen dovedně ohýbá realitu k obrazu svému

592
Bobby Brown
Reagovat

@Ananas: To je docela možné, v Súdne sieni se objevují účastníci RS a TV soutěží.

593
Bobby Brown
Reagovat

@Ananas: Ona bájivě lže.

594
Prochor
Reagovat

Jak vševěd Tibor vysvětlí Martinovi, že nezabránil onemocnění ovcí? Přeci jako vždycky od začátku viděl, že FT to dělá úplně špatně. Paťo se bude muset každopádně kát před svými druhy a hospodářem.

595
Bobby Brown
Reagovat

Dobre Kvetka vpálila Miri do xichtu, že před chvílí Betce odpustila a teď si do ní hned hnusně rejpne. Ufff!

596
gabisollis
Reagovat

No a kdyz toho chudaka Tibora furt nikdo nevoli za ft tak to vypada, ze ho tam vecpe Martin.

597
Prochor
Reagovat

596 – Martin ovšem nechápe, že ze strany farmářů je to čistě pud sebezáchovy.

598
Ananas
Reagovat

@gabisollis:
Tím by ovšem mohl poněkud popudit proti Tiborovi Jána…

599
BarBora
Reagovat

@veverka:
Tá hygiena pri dojení ma uchvacuje už dlhšie, kamera často dáva detail na nadojené mlieko, to stále vyzerá, že spolu s mliekom idú do nádoby aj všakovaké „omrvinky“ z ovečky.

600
Prochor
Reagovat

Nejde mi z hlavy Reziho přiznání o výhružce. Zřejmě přišel z prostředí tak těžkého, kde lhát sobě znamená sobě ubližovat. Zvykl si říkat co si myslí 1:1. Na to ovšem nejsou připravení lampasáci, jejichž život je založený na virtuální realitě o sobě. Jsou neustále připraveni si protiřečit, když se jim to hodí.

601
Bobby Brown
Reagovat

Ještě že je aspoň o víkendu od Farmy klid, jinak by mi už v hlavě strašily Bubice.

602
BarBora
Reagovat

Dnes Betka prekvapila – žiadny plač a na Mirine popríchodové ako sa teší Betka zakontrovala, že ona sa teší na vajcia.
Anka asi dá opäť Paťa za FT a ten to schytá od Martina, len som zvedavá za čo presne. Veď ovce sa pasú a za kakanicu ťažko môže byť zodpovedný.

603
Ferda
Reagovat

jj, vypadá to že Paťo bude znovu zvolený, protože Martin jezdí na začátku týdne až po zvolení nového farmáře. jedině že by přijel dříve, kvůli tomu průjmu u ovcí

604
blanka
Reagovat

@Ananas: Ta hygiena a kontaminace mléka je otřesná. Pít by to neměli, nejsem si jistá zda je to pitné po 10 minutovém převaření. To stejné je se sýrem. Hodiny nemaji, jak vědí, že je dostatečná doba převaření, pokud to prochází bodem varu.

605
LadyXL
Reagovat

Prosím ,bude rekap? Nejsem opět na příjmu … A tak jsem chtěla vidět Miri a spol. … Díky!

606
jenkaa
Reagovat

Dneska mi zvedla mandle Miri, když tvrdila Bětce, že přísahala. Hezky to okomentovala Ananas, že si ohýbá realitu. Jenže já si myslím, že to dělá vědomě. Ten její projev při volbě duelanta, budiž, výborné pro štáb, ale s volbou Viktora…mně to vtipné nepřipadalo, i když Miri a priori nedomyslela, že se tou dehonestací orientace se vlastně ponížila sama….už vidím, jak to trénovala a říkala si, teď jim to nandám. Takže já si nemyslím, že koná podle toho, jak se momentálně cítí, ale vědomě. Jana asi něco slyšela, však Viktor řekl, že taktika, ale to do p…. už si přikrášlila….až tak košér taky nebude. Aničku nechápu, co jí vedlo k přetlačovaní. Nepřišlo mi, že zas chce až tolik domů, jinak by to Miri řekla, dej si mně, ale výběr vůbec nečekala, jak říkala. S tou hygienou s tím mlékem, Viktor asi sám o sebe by to mléko již dál nepoužil, hodilo se to do záběru……a že mně je eklhaft hodně věcí, tak co myslíme, že kupujeme v marketech? Radši nevědět. U Rézi si počkám…Eva nebude lehký soupeř, je silná hráčka na první dojem.

607
Prochor
Reagovat

Eva mně zatím příjemně překvapuje. Myslel jsem, že jako policajtka bude takový nepříjemný babochlap, co se neumí ani usmát a je bez srdce. Ale zatím se jeví jako docela fajn ženská. Podobně příjemně mně překvapila svého času policajtka Naďa v Hledá se táta, jestli si na ní někdo vzpomenete.

608
Hugo
Reagovat

@gabisollis: Přesně to mě napadlo při ukázce. Řekla bych, že nikdo nepočítal s tím, že se Miri vrátí z duelu, tak dostala jako trest zákaz určit nového FT a chtěli to ukočírovat u volby. To, že vypadla Anička jim udělalo čáru přes rozpočet, tak to museli zrežírovat jinak.Každá záminka dobrá. Stejně, jako když Květka svévolně zruší trest, který dal FT a tím zamezil hádkám mezi Viktorem a Lenkou, což se taky nehodilo.

609
Hugo
Reagovat

@jenkaa: Tak tomu, že Jana slyšela co si ti tři povídají a že to bylo tak jak říká já věřím. Potřebují na svou stranu přetáhnout neutrální Betku, tak jí lili do hlavy. A to, co Jana říkala že slyšela, říkají Tibor, Viktor i Jano na kameru otevřeně, takže nejspíš se o tom stajně baví i na farmě. No a tentokrát si nedali bacha a Jana je slyšela.

610
gabisollis
Reagovat

@Hugo: pokud to fakt slysela tak se mi, ale nelibilo, ze se jim pak omluvila.

611
Bobby Brown
Reagovat

@Hugo: Tam vícero lidí mluví o druhých. Např. Lenku propírali několikrát a ona je 3 metry od nich. :-D

@gabisollis: Ona do vzkazíkové kamery řekla, že to byla od ní částečně taktika.

Podle časů příspěvků snad lidi nechodíte spát. :-)

612
Hugo
Reagovat

@gabisollis: Tak to ani mě. Zase předem řekla, že to udělá, z taktickcý důvodů. Ale vzhledem k tomu, že už by je mohla za ten měsíc prokouknout, mohla vědět, že je to naprosto zbytečné.
Jinak jsem docela zvědavá, jak to bylo s ovečkami. Nějak se mi nezdá, že se pos.. vinou farmářů. Pochybuji, že by jim dávali něco k jídlu. Pasou je na stále stejném místě. A nezdá se mi, že kdyby hrozilo, že něco špatného sežerou, že by je na to farmář Martin předem neupozornil. A pokud to tak bylo, je to blb. Dobrý hospodář nesvěří jen tak stádo ovcí lidem, kteří je do té doby viděli tak akorát na obrázku. Z mého pohledu / a z malé ukázky/ je to tah Markízy, jak konečně /bohužel/ protlačit na FT vševěda Tibora, když sami farmáři se k tomu nemají.

613
gabisollis
Reagovat

@Bobby Brown: taktika v cem? Jako, ze to rekne a pak se jim omluvi? Me ta Jana prijde, ze si hraje na chytrou, ale chytra moc neni.A jeditna je taky radne.
Jediny co se mi na ni jakztakz libi, ze rekne, ze nebude smutnit po odchozich.V tom je aspon uprimna jakkoliv to zni krute.:-D
Protoze ty nareky pro odchozi nikomu neverim.
Jsou to souperi a defacto cizi lidi.V realu taky nikdo neteskni po cloveku ktereho zna dva, tri tydny.

614
gabisollis
Reagovat

@gabisollis: oprava-jesitna je taky radne

615
Hugo
Reagovat

@gabisollis: Jana řekla co slyšela a taktika byla v tom, že se jim omluví. Tak to řekla na kameru. I když z mého pohledu opět taktika na nic. Taktizovat Jana moc neumí. Nebo spíš než že neumí taktizovat, neumí dostatečně odhadnout lidi. I když Luba s Aničkou dala za sluhy po dohodě s nimi, mohli už dostatečně prokouknout, že se protikroužek chopí možnosti Luba, který nebyl v té době v zrovna nejlepší kondici, vyřadit. Zrovna tak jsou poměrně těžko odhadnutelné Betka a i lenka. Zrovna tak, jako omluva, a řekla bych jakákoli omluva, té svaté trojici je k ničemu, naopak.

616
gabisollis
Reagovat

@Hugo: tak tak pravdu mas.;-)
Hugo muzes mi napsat v cem ti pripada, ze je Miriam psychicky tyrana? Ja se ptala uz vcera, ale musela si do prace.

617
veverka
Reagovat

Od Jany mně ta omluva taky neseděla, ale na druhou stranu je jasné, že je už dost zatlačena do kouta. A to lidi dělají často nepochopitelné věci.
Její skupinka je rozprášená. Patrik je bohužel dost slabý hráč a navíc teď po něm už ti spravedliví půjdou. A protože se dají očekávat pánské duely, tak to má hodně nahlé.
A Jana tam zůstane s tou smečkou a i proti ní sama. Možná se k ní přidá Rezo.
Být sama bez spojenců (a do konce je ještě daleko) nemůže být jednoduché. Tak mne moc nepřekvapuje, že udělá i takové nepochopitelné kroky.

618
gabisollis
Reagovat

@veverka: ja s tebou souhlasim, ale ona je jedina ktera tam vyklada, ze je ji to „jedno“, ze odchazi.:-D A taky si trochu myslim, ze je lepsi, ze PAK az pujde do tuheho tak je lepsi nesahat do vlastnich rad.Se tam ta spravedliva skupinka povrazdi.:-D

619
veverka
Reagovat

Já si myslím, že jí to jedno není, ale snaží se mít city a emoce pod kontrolou. Alespoň v situacích, kdy se dopředu dá předokládat že může dojít ke zklamání. Třeba duely a pod. V tu dobu si v sobě ujasní, že je to hra a city tam nejsou na místě. Musí se to brát jako realita a nepodlehnout emocím. Pokud člověk podlehne a převáží u něj v takových situacích city, tak to nic neřeší, jen ho to oslabí.
Je to podle mne o sebeovládání.
Jsou vyhrocené situace, které přicházejí nečekaně a tam je i na ní vidět, že je hůř zvládá a zmatkuje.

620
Franz
Reagovat

Letošní Farmu údajně zaskočily určité technické problémy, zranění a zejména velmi špatné počasí, které donutilo natáčecí štáb měnit postavený scénář.
Tato pátá řada je nějaká jiná, než předešlé. Osobně se domnívám, že chybí určitá atraktivnost, nemám žádného velkého favorita a včerejší duel byl pro mně vcelku nezajímavý, tedy vůbec mně nebavil.
V době reklamy přepínám jiný kanál a vcelku mně ani nevadí, že včas nechytím pokračování. O reklamě tu padlo spoustu slov a opět si neodpustím, že Markiza je přímo „šialená“. Opakující se upoutávky na filmy je také pěkný opruz. Na konci týdne jsem z nich tak otrávený, že kdybych byl divák Markize, tak by mně ani nenapadlo se na ten film podívat.
V pondělí se snad Farma posune nějakým dalším směrem. Budou posrané ovce a možná i soutěžící. Stejně si neodpustím poslední poznámku, že tuto Farmu 5 neprožívám tak jako předešlé.

621
Hugo
Reagovat

@gabisollis: To se těžko takhle vysvětluje, Zkusím shrnout. Přemrštěná snaha o přátelství v podstatě s každým, kdo se k ní chová slušně/předpokládám, že ted se upne na Evu/, neadekvátní reakce na kritiku od „přítele“ / okamžitý konec přátelství/, vitřní nejistota, ač to popírá, ani trochu si sama nevěří, a z toho vyplývá i potřeba neustálého ujištování o tom že je dibrá, šikovná a hodná lásky, zmatenost pokud má něco řešit a pokud je k tomu nucena není schopná přijmout sama své rozhodnutí, pořád se týrá, zda se rozhodla dobře, úporná až násilná snaha o stále pozitivní přístup ke všemu a ke každému atd.
Ted jsem si to po sobě přečetla, není to ono, ale snad alespon trochu. Ono by se dalo o každé té větě ještě diskutovat.

622
veverka
Reagovat

Ještě jeden můj postřeh ze včerejška. Jak Tiborek mirstrně přehodí téma, aby vyšel z toho jako ten vítěz.
Když Patrik úplně blbě a nesmyslně nahodil u stolu, že byl vyslechutý plán Tiborovy skupinky o vyhození Jany a ho, tak Tibo přehodil brzy téma a podle pravidla nejlepší obrana je útok vyjel po Janě, že nadává při dojení ovcím.
To mne na celé té trapné hádce pobavilo. Jako obvykle je Tibor nevinňátko a ten nejlepší z vyvolených. A protivník poslán do kouta se kát.

623
gabisollis
Reagovat

@Hugo: diky za odpoved.

624
Hugo
Reagovat

@veverka: Veverko a počkej až z něj Martin udělá FT. Už v té upoutávce se tvářil vážně a zodpovědně. Hahaha

625
Ananas
Reagovat

@Hugo:
To hodně dobře sedí. Samozřejmě, to všechno si může nést ještě z dřívějška, ale bylo by logické, že s takovými „předpoklady“ se spojila s dominantním mužem a ten to prohloubil, připravil ji o poslední zbytek sebeúcty.
Jak je mi protivná, stejně se děsím, co ji čeká po návratu. I kdyby to celé vyhrála, nepomůže si.

626
veverka
Reagovat

@Hugo: Toho se bojím, ale víc hádek než doposud tam už být ani snad nemůže. Ty nesnáším a ničí mne.
Jen doufám, že ten týden vydržím hledět na jeho naparování a ksichtění se. Ten jeho vztyčený ukazováček a máchání rukama bude doprovázet nekonečné – A’NO, jak som povedal.

627
Lenka
Reagovat

@Franz:
Taky se přidám k názoru, že letošní Farma je nějaká jiná (jen nevím, proč). Právě proto mě moc potěšil příchod Rezo a Evky, že se to tam trošku změnilo, rozproudilo. Evka se mi líbí, je to chytrá holčina, navíc díky profesi má i vycvičenou schopnost vhodným způsobem promluvit k té určité osobě (píšu to trošku kostrbatě, ale myslím její povídání k Miri).

628
BarBora
Reagovat

@Franz:
Musím súhlasiť. Pravdou je, že toto leto bolo upršané, ale skutočný nedostatok vidím vo voľbe účinkijúcich, hlavne mladých. Anča, Patrik, Ľubo, Marek, Lucia – na mňa pôsobili dosť prispato, bez energie, do roboty sa zrovna nehrnuli, skôr nešikovný, než nejaký majstri. Marek aspoň vedel formulovať svoje postrehy tak, že pobavil, ostatní nič.

629
Lenka
Reagovat

@Ananas:
U tvého příspěvku mě napadlo, jak na tuhle psychicky labilní osobu bude působit, až bude venku a zkoukne, co tv vysílala… samozřejmě vč. komentů ostatních (myslím na kameru a tedy ne přímo k ní a myslím negativní komentáře).
Tam bych se až bála zhroucení…

630
Ananas
Reagovat

@Lenka:
Já si nejsem jistá, jestli je skutečně až tak labilní ve vztahu k vnějšímu světu. Tyhle fňukny se ve skutečnosti příliš často nehroutí. Umí si to prožít a odžít. Víc bych se bála té konfrontace s rodinou.

631
gabisollis
Reagovat

Miriam hlavne v RS nema vubec co delat.ona ma nejaky problem at uz psychickym tyranim nebo psychickou nemoci to nedokazu posoudit, ale problem ma a RS je to nejhorsi co mohla udelat.
Jako zrejme nebyl lehkej zivot z valecnym invalidou, i ona rikala, ze ji bylo patricne vysvetleno, ze se nebude z nikym stykat tak pak nechapu jak se ocitla v tv.Ze by jeji vzpoura? No tak to se ji nepovedlo.

632
gabisollis
Reagovat

@Ananas: souhlasim.Na vnejsi svet si povi, ze muz ma pravdu a lidi jsou zly. (Coz koneckoncu uz rekla na to, ze ji Beta dala hlas.)

633
Lenka
Reagovat

@Ananas:
vidíš, to mě nenapadlo… :-)

634
Ananas
Reagovat

@BarBora:
Je to tak. Není a nebyla tam žádná výraznější osobnost v pozitivním smyslu. Občas účastníci zmínili „šoumenství“ někoho z nich, ale to nám kamera dost pečlivě zatajila. Záporňáci jsou výborní, ale chybí nějaké vyvážení.
Počasí jim moc nepřálo, ale až tak extrémní myslím nebylo. Technické problémy – kdo ví, co to znamená? Úrazy? Zatím jen jeden zásadní, odchod jedné hráčky hned ze začátku podle mne nemůže tolik ovlivnit průběh celé hry. Ano, bylo by se to vyvíjelo jinak, kdyby zústala Lucie a ne Anka, ale plakat nad tím?

635
Franz
Reagovat

Pořád si tu někdo plete u Jana a Tibora, kdo z nich je bývalý voják z povolání. Tak upřesňuji, že lampasákem byl Tibor Repa (vojenský letecký mechanik) a Jano Beutel byl železničár neboli ajznboňák.
Mám věkově blíž k těm dvěma pánům, ale za sebe musím říct, že to jsou dva parádní volové. Zvlášť Tibor to je ředitel zeměkoule (tady se přesně ukazuje typické chování bývalého lampasáka), exhibicionista a macho v jednom. Přesto se mu nedá upřít, že je vcelku šikovný, ale to všechno je praxe, kterou ty mladí časem taky získají.

636
Lenka
Reagovat

@gabisollis:
souhlas :-)
taky je jediná, kdo si tam řeší „svět venku“ a své trable, ostatní ne

637
JanaH
Reagovat

Proč si šmarjá Anička vybrala přetlačování s těžkotonážní Miriam? Možná proto, že přemýšlela kolenem a ne hlavou… I přesto si nemyslím, že by duel pustila a prohrála schválně.
Jak a čím Patrik způsobil, že ovce mají průjem je další z věcí, které jsem nepochopila.
A jak jste přišli na to, že FT bude Tibor? Jen proto, že jej Martin zavolal k sobě? Nového FT přece určí Anči dopisem…

638
BarBora
Reagovat

@Ananas:
Ešte by som doplnila, v minulých radách boli kamery viac za zadkom hráčov a vlastne sme v niektorých prípadoch presne vedeli, čo sa naozaj stalo, aj taktizovanie. Teraz nám predhodili nejaké 2-3 smiešne scénky, Asi až príliš šetria a potom to tak vyzerá. Stále pozerať na dojenie, kuchyňu, kosenie, pobehujúce mangalice, odpovede na kameru,… to je dosť málo. Ešte že sa volia FT, sluhovia, duelanti, raz do týždňa duel, inak by bola hustá nuda.

639
Lenka
Reagovat

@Franz:
díky za připomenutí fakt
taky jsem si myslela, že ten bývalý lampasák je Jano (podle chování), u Tibora jsem původní profesi neřešila, od začátku mi vadí, protože tyhle (tzv. zabejčilé- vzhledem i chováním, nevím, jak tenhle pocit popsat) typy nemusím

640
JanaH
Reagovat

Franz : Tibor se několikrát zmínil, že ti mladí nejsou „vyrobení“. Jak by asi mohli, ve dvaceti, to ani on nebyl „vyrobený“.
Mě u něj zaráží, že vypadá minimálně o deset let starší, Jano taky.

641
JanaH
Reagovat

BarBora : ano, v minulých řadách jsme měli možnost vidět víc rozhovorů farmářů mezi sebou, taktizování, plány. Tady jsou hlavně hovory H na kameru.

642
Lenka
Reagovat

Ještě jsem si pustila včerejší díl, abych pochopila, proč si Anka vybrala to přetlačování, když je hmotnostně cca poloviční než Miri. Hlava mi to nebere. Možná mi něco ušlo, tak se optám: vysvětlila to Anka nějak?

643
Lenka
Reagovat

@JanaH:
vrtá nám hlavou totéž ohledně Anky… :-)

644
Poppy
Reagovat

Já myslím, že Anička prostě chtěla domů a že to i Miriam řekla. Nevěřím, že by ji u vajíček nepředběhla a při tom přetláčení to viditelně pustila.

645
BarBora
Reagovat

@Lenka:
Nevšímaj si len to pretlačovanie, pozri si lepšie to prenášanie vajec, aj spomalená Mira pri nej pôsobila ako mladica. Anča sa rozhodla ísť domov.

646
gabisollis
Reagovat

@JanaH: ze bude Tibor FT je jen spekulace, ale ze Andula znovu zvoli Patrika za FT si myslim.

647
Ananas
Reagovat

@Poppy:
Souhlasím. Chtěla domů. Vybrala disciplínu, kde její prohra byla nejočekávatelnější. Ono už v prvním duelu to loupání kukuřice bylo možná trošku zahozené.
@BarBora:
Taky se mi zdá, že tam je zbytečně mnoho lyrických záběrů a málo děje. Večerní zpovědi do kamery jsou někdy zajímavé, ale většinou zcela zbytečné.

648
Franz
Reagovat

Mně nejvíce štve, když např. po výběru prvního duelanta se objeví jejich video deníky na kameru a Betka nebo Jano tam říkají dnes byl zvolen první duelant a stal se jím ten a ten. A my to všichni před minutou viděli. Nevím proč to tam ten střihač a režisér dávají, jen zbytečně nás okrádají o jiné záběry. Po přestávce se zbytečně vracejí v ději až o pár minut.

649
BarBora
Reagovat

@Poppy:
Máme na vec veľmi podobný názor, len ja si myslím, že ona sa do poslednej chvíle rozhodovala (až do príchodu Kvetky), či zostať, alebo odísť. Nakoniec dala prednosť vylihovaniu v mäkkej, teplej posteli pred uhrančivými očami Rezu.

650
Poppy
Reagovat

@BarBora: Souhlasím, ale myslím, že jí nešlo jen o tu postel. V poslední době se hodně vyjadřovala v tom smyslu, jak jsou tam lidi falešní atd. Myslím, že i to, že se mezi nimi necítila dobře, zafungovalo.

Reagovat

Anicka proste chtela domu a uz od zacatku bylo videt, ze schvalne prohraje.
Sam jsem jinak zvedavej, co se stalo oveckam, ze dostali tu srajdu. Jak uz tu nekdo psal, tak jim farmari asi nedavaji jidlo navic, takze to tipuju na to jejich „seno“ … teda travu, kterou nechali pokosenou na poli. Za tech par tydnu uz pekne promocenou a prolezlou buh vi cim.

652
veverka
Reagovat

@RadstaR: Taky mne napadlo to pohnilé seno někde, i když ovečky si raději vybírají čerstvou trávu na spasení, pokud tam je. A to je. Jinak by to mohly být jablka, ale to se mně nezdá, že bych jich tam bylo tolik, aly se jich dostalo na všechny.
A taky některé pole vedle může být s jetelem a pokud se ho napásly a ještě mokrého, tak by to problél byl. Jinak mne též nic nenapadá.

653
Ferda
Reagovat

v některé předešlé farmě jim Martin říkal, že tráva na pasení nemí být dlouhá, přerostlá, že se po tom krava zduje, tak kdoví co ty ovce spásaly

654
blanka
Reagovat

ovce určitě to seno nedostávají, je pro krávu. Ovcím by se muselo hodit na zam – krmítko tam nemají

655
BarBora
Reagovat

@Poppy:
Iste, nie len posteľ, to bola len skratka. Ale keď sa prihlásila na Farmu, musela s tým počítať, naviac zrovna Jana na mňa pôsobí fest falošne a Mira je tiež pekný kvietok. Sama Anka na mňa falošne nepôsobila, ale nemala tam čo robiť, len zabrala miesto niekomu zaujímavejšiemu,čo by tam aj naozaj chcel byť a bojovať.

656
blanka
Reagovat

@blanka: ulítlo si to samo .. na zem a seno by zadupalyJsou v ohradě a žerou pročuranou a pokaděnou trávu. Divím se, že farmáři nejsou taky potentovaní. Z toho mokra jim hnijí kopyta, za chvíli budou chodit po kolenou.

657
BarBora
Reagovat

@blanka:
To by mohlo a byť, ale oni ich púšťajú na pašu von, mimo ohrady. ale možno by im mali častejšie tú ohradu prenášať, zdalo sa mi, že tam existujú v bahne, chúďatá.

658
Johana
Reagovat

@RadstaR: prohledávala jsem internet kvůli tomu onemocnění oveček. Jak tam celkem dost prší a tráva je pořád čerstvá, ovečky žerou pořád jen to čerstvé, což jim chutná, ale taková strava obsahuje příliš mnoho sacharidů a málo vlákniny. Vzniká pak překyselení bachoru, nadýmání, průjem a další potíže.
Pokud je to tak, zkušený hospodář by měl předvídat, upravit ovečkám stravu ( to znamená přidat jim na přežvykování i suché seno ) a ne řvát na farmáře, kteří jsou v chovu ovcí naprostí laici.
Je mi těch oveček hrozně líto a jsem zvědavá, jak to dopadne. Snad je nebudou muset všechny pozabíjet.
Nevím, jak to bylo u jiných Farem, ale podle mě tam mají od začátku příliš mnoho zvířat.

659
BarBora
Reagovat

Martin im dal urobiť tú krytú časť, v prípade dažďa a mokra, lenže nepriniesol dosť materiálu, s tým je v tejto farme stále problém.

660
BarBora
Reagovat

@Johana:
Zdá sa, že si záhadu rozlúštila. Keď dával Martin Patrikovi robiť tú krytú, chránenú časť, mal tam dlhší proslov k tomu mokru, ale nespomínam si, či im dal aj nejaké pokyny ohľadne stravy. Možno aj áno, keď sa tak rozčúlil.

662
Wally
Reagovat

Podle ukázky jim ovce zdrhly a žraly něco a nikdo neví co. Patrik neurčil pasáčka a proto byl Martin tak rozčílený.

S tou hygienou to nevidím tak hrozné. Vždy jsou upravení, vlasy denně čistě, umyté takže tam asi mají denodenní koupel v těch neckách,

663
Johana
Reagovat

@BarBora: já teda instrukce od Martina ohledně stravy pro ovce neslyšela, ale taky nekoukám na Farmu od samého začátku.
Farmáři něco říkali o kulhání některých oveček a Martin nechal udělat přístřešek, protože prý v tom mokru změkne ovcím kopýtko, nebo co že to mají.
Mmch. jsem se dočetla, že kulhání může být taky příznakem právě u chronického překyselení bachoru.
Velký problém taky vidím v nedostatku materiálu. Ten přístřešek pro ovce měl stát hned od začátku, pokud tam hodně prší. Hospodář řeší natřenou střechu koliby, latě nedoveze a pak se vzteká a řve.

664
BarBora
Reagovat

@Wally:
Hej, pustila som si to, máš pravdu. Ale mohlo toho byť viac naraz, aj to, čo spomínala Johana a ovečky to už nezvládli. No, Patrik je milý chlapec, ale nemožný.

Reagovat

@Johana: U jinych farem to bylo uplne stejne jako v tyhle (jen v tehle nemaji zadna dospela prasata a nemaji kozy). Kazdopadne dik za info o oveckach. Uvidime s cim Martin prijde. Ale at je to jak chce, tak minimalne v ukazce se mi libilo, ze Martin sel primo na Tibora. Tibor dela chytryho, jak vsechno vi, ale ze by aktivne neco udelal ani prd. Jen huba plna kecu a to je tak vsechno. Kdyz je teda tak chytrej, tak proc se nestara lip at uz o ovce, tak o dalsi veci.
S praci se nepredre, ale poucovat ostatni a delat ze sebe toho nejlepsiho umi moc dobre :)

666
Jája
Reagovat

V ukázce má FT v ruce nějakou bylinu a čuchá k ní. Najde se někdo, kdo ví oč jde?

667
Johana
Reagovat

@RadstaR: dík za info. Já koukala jen na českou Farmu a tam jim, myslím, ta zvířata přibývala nějak postupně.
Fakt je, že ovečky neměli nechat pást se bez dozoru.
V ukázce si má Patrik sbalit všechny věci – to jako že opustí farmu, nebo je sesazen z funkce?

668
Wally
Reagovat

@Johana: Včera byla jeho reakce, že se bál, že jede domů. Takže asi jenom z funkce. A to by znamenalo, že ho Andula dala na FT.
Já si myslím, že i kdyby je tam někdo hlídal tak každý pozná prd co žerou, protože tomu nikdo nerozumí. Možná proto tam měli tu bylinkářku, ale jim to jaksi nedošlo.

669
Johana
Reagovat

@Wally: já myslela hlídat, aby se jim nějaká nezaběhla:)
Samozřejmě neuhlídají, co kde ovce sežere a taky myslím, že ovce není tak blbá, aby žrala kdejaké jedůvky, pokud má dostatek trávy a sena.
Zajímalo by mne, kolik toho je popsáno o chovu zvířat v almanachu.

670
ive
Reagovat

Dívám se na farmáře průběžně, že na závěr Markíza přidá tradičně pár podivných napínavých vteřin, chápu. Ovcí mi bylo poslední díl víc líto než obou soutěžících.. Anička překvapivě odešla, oki, čekala bych v duelu prohru spíš M – fajn, občas straním zoufalým, ale Miri ostatní vyloučí zřejmě příště, je služkou dál i příští týden. No, jestli toto není chybka tvůrců pořadu? Tresty tam jsou vůbec divné a nedomyšlené. Ovečky farmářům zůstaly.. Nemocné. Snad je pár rozumných lidí sleduje (nejlépe veterinářů) mimo vysílací čas a nenechá je farmářům napospas?

671
galadriel
Reagovat

@LadyXL: budem sa snažiť ho dodať ešte dnes, bola som mimo TV, takže to musím najskôr dopozerať a spracovať. G.

672
Ananas
Reagovat

@Johana:
Děkujeme ovečkové odbornici za info!
Předpokládám, že podrobnější info dostávají mimo kameru, ovšem Patrik toho asi moc neudrží. Taky doufám, že vše podstatné je i v almanachu. Do toho ale asi nikoho nenapadne koukat, když zrovna nemusí.
Určitě tam nějací supervizoři pořád hlídkují, kdyby zvířatům něco opravdu hrozilo. Přece by je nenechali napást třeba na pryskyřníku! Doufám…
Taky mi přijde, že skoro pokaždé práce končí na nedostatku materiálu, to jejich chyba není.

673
Johana
Reagovat

@Ananas: ovečková odbornice :-) nejsem, ale dnes jsem prolítla internet a otravovala svého známého veterináře.
Vyděsilo mě, jak v ukázce Martin říká, jestli si farmáři dovedou představit pozabíjet 70 ovcí, aby se alespoň zachránilo maso.
Musela jsem se dopídit, zda-li se z toho ty ovce múžou vyléčit.

674
Ananas
Reagovat

@Johana:
To Tě na místní odbornici pasuje. Já doufám, že to nebude tak horké. Snad to Martin dramatizuje, aby Farmáře nakopl a diváky trochu vzrušil.
Ovce jsou celkem odolná zvířata.

675
Ananas
Reagovat

@Ananas:
Ale co si tedy opravd neumím představit, že by tahle banda telila krávu!

676
Johana
Reagovat

@Ananas: no, myslím, že Tibor s Janem by krávu komandovali, jak má tlačit a Paťo by omdlel. Ostatní nevím…naštěstí kráva, když nemá komplikace, pomoc nepotřebuje :)

677
Ananas
Reagovat

@Johana:
Taky doufám, že to chytrá kravička vyřeší sama v jejich nepřítomnosti:-)

Reagovat

@Johana: Pekne napsano :D

679
galadriel
Reagovat

čítam si spätne diskusiu, tento týždeň som toho mala veľa. Myslím, že tu komentujeme vcelku pohodovo, nikto sa tu neuráža, „nekríčíme“ po sebe – za čo Vám chcem poďakovať, Neviem čo sa stalo, keďže tu zasahovala okkvp (možno sa raz dozviem), každopádne napísanie receptu ma potešilo, bolo to k preberanej téme na farme. Dík blanka.

Reagovat

@galadriel: Ono se tu neco delo ? :-O Niceho jsem si nevsiml, ale nejsem tu pecenej/varenej :)

681
okkvp
Reagovat

@galadriel: ale prd se dělo, jen jsem opravila jeden formálně špatně zapsaný post a vysvětlila proč se choval jako link

682
galadriel
Reagovat

@okkvp: super, ďakujem za zastúpenie ;-)

683
nAnanas
Reagovat

Reza by se mohl svleknout

edit okkvp: nick Ananas je v této diskusi už zabraný, proto eddit a dozor

684
Tamzin
Reagovat

Tak jsem se dívala na ukázku farmářů a Miriam po duelu,kde opět omlouvala své chování tím, že nemá kamarády a není zvyklá na lidi, le chodí přeci do práce, kde s lidmi musí komunikovat, nežije jenom v rodině. Nemyslím si, že je týraná, ale hloupá, líná a neomalená.

685
Ananas
Reagovat

Tak hlásím, že se nàm tu vyskytujî dva Ananasy. Ten výše já prosím nejsem:-))

686
veverka
Reagovat

@Ananas: :-)))) Už jsem se divila, co to na tebe v noci přišlo :-)))

687
Ananas
Reagovat

@veverka:
Že bych ze spaní? Vždyť já ten minulý díl ještě ani neviděla!:-)))

688
gabisollis
Reagovat

@Tamzin: Mam stejny nazor.

689
Hugo
Reagovat

Podle mě jediná Jana z lidí mimo odborářů pochopila o čem tahle hra je. Betka, trubka, myslí, že když se tam udře k smrti dostane se do finále. Miriam v této chvíli měla pravdu, i když zřejmně z jiného důvodu. Tím, že poslali do dulelu jí, připravili se o možnost vyloučit silného soupeře. Navíc by měli převahu hlasů a postupně by se jich zbavili všech. On to Jano řekl i na kameru a, bohužel, měl pravdu. Betku si tam nechají dokud bude hlasovat s nimi a pak, až jí nebudou poteřbovat, jí elegantně pošlou domu. S kecama, jak je jim to líto.

690
Lenka
Reagovat

@Ananas:
Neboj, my víme, tipuju na hravé pitomé dítko :-)
Vždycky jsi sem psala chytře, takže těžko od tebe očekávat, že budeš chtít farmáře svlečené :-)

691
Lenka
Reagovat

@galadriel:
Díky patří také tobě, také obdiv za vyčerpávající rekapy, navíc je tu „u tebe“ příjemně a věřím že tu tisícku za týden do konce Farmy dáme :-)

692
Lenka
Reagovat

@Tamzin:
,,, a asi i vyžadující věčnou pozornost? bohužel takovým tím nepříjemným kňouravým (ubrečeným) způsobem.
Já ji ještě tak moc přečtenou nemám, ale nějak mi připomíná takové ty
jakoby vše a všechny „chápající“ ženské, co se doslova roztečou sladkými řečmi, mluví ve zdrobnělinách, bez ohledu na vyšší věk kňourají jako malé holčičky, každého otlapkávají a k pusinkám taky daleko nemají, a běda, když na ně dospělý člověk – bez ohledu na pohlaví – promluví normálně. To je hned na ně ošklivá/ošklivý. A kolo kňourání (nemá mě ráda/rád) se roztočí znovu.

693
Lenka
Reagovat

@Hugo:
Souhlasím. Bětku nikdo nepovažuje za soupeře, jen potřebují dříče (což ona je).

694
blanka
Reagovat

@Hugo: neudělá ho FT. Podle mne bude tam každý den jezdit a rozdávat a kontrolovat úkoly, aby je kapku srovnal a přiučil

695
blanka
Reagovat

@galadriel: Galadriel já musí děkovat tobě, za to co pro nás děláš. Asi jsem pobouřila svým analfabetismem, co se týče PC. Ani jsem nevěděla co je nějaké ot(už to vím) ale farma mne moc baví

696
Hugo
Reagovat

@blanka: To byl takový prvotní nápad. Ono může být všechno úplně jinak, upoutávky jsou sestavené tak, že to ve skutečnosti na sebe nenavazuje, jedná se o dvě odlišné situace, sestavené do jedné. To už jsem si všimla několikrát, že je to vytrženo ze souvislosti.

697
blanka
Reagovat

@okkvp: díky také. Omlouvám se dopředu, nedělám to schválně, já se bála, že jsem málem nabourala Pentagon :-)

698
Helen
Reagovat

@RadstaR: No já mám spíš takový pocit, že nakonec Tibor z toho výjde jako vítěz. On se vždy ze všeho dokáže tous vou hubou plnou keců krásně vykroutit

699
Hugo
Reagovat

A ještě něco. Nechápu, jak pořád pomloluvali třeba Aničku a koneckonců i tu Miriam, že nic nedělají, proč jim tedy farmář týdne / a to všichni/ nedá nějakou pořádnou práci. Bych je poslala třeba naštípat a nařezat dřevo, vykydat krávu a podobně. A bud by si s tím poradily, nebo ne. Tam se nikdo, ani ti dva všumělové s prdelkou Viktorií, nechytnou, když mají hotovo, sami od sebe jiné práce, než jim byla FT zadaná. Tak pokud FT zadělí sbírání hub, jdou sbírat houby, když jim zadělí starost o kuchyň starají se o kuchyň. Proč žádný FT neřekl například, po obědě smyj rychle nádobí a máš ještě tři hodiny, tak koukej vykydat prasátkům. Tomu nerozumím.

700
BarBora
Reagovat

Mira – ak je pravda, že navštevovala psychiatra, asi nejaký problém má, ale to, ako sa tam prejavuje je hlavne vecou jej povahy, si myslím. Príde uzimená, sedí a plače, prídu ju chlácholiť a ona to okamžite dokáže otočiť na vyhadzovanie a ostatní sa ani nezbadajú a sú nenápadne dotlačení niekde, kde byť vôbec nechceli byť a ešte to použije proti nim. To branie si Viktora do duelu bol dopredu premyslený „kúsok“, nevkusný, s cieľom ponížiť,…

Betka – v rámci svojich možností to robí dobre,, hneď na začiatku bola v dueli a na rozdiel od Miry pochopila, že úplne sama sa ťažko udrží. Ona si síce ide svojou cestou, ale do určitej miery spolupracuje a to s tými, ktorí sa nevyhadzujú medzi sebou. Vyhrať môže len jeden, ale čím dlhšie vydrží, tým viac euráčikov a na slovenské pomery celkom slušných, si zarobí.

Jana – štve ju, že z jej skupiny zostala len ona a Patrik, dobré ránko… Kto ju teraz bude dávať za FT? Ale pár možností ešte je, aj Mira sa zadúšala obdivom k nej…

Patrik – ak sa aj Tibor a spol. dohadovali na nejakom postupe, nechápem Patrikove rozhorčenie. Je v inej skupine a plány a taktiky tam určite bežia, ale to k tomu patrí, Skutočne som to nepochopila, to si fakt myslí, že vyhodia skôr Viktora, než jeho?

Lucia – možno mala na farme pridelenú nejakú úlohu, niečo ako predĺžená ruka režiséra a jej 2-násobné zranenie im urobilo škrt cez rozpočet, preto to vyjadrenie Markízy ohľadne zranení a tá snaha ju tam stoj čo stoj znovu dostať (to ma len tak napadlo)

701
Franz
Reagovat

Ľubo Snopko z Farmy o láske aj o hladovaní: Teraz vám poviem všetko!
http://www.cas.sk/clanok/293901/lubo-snopko-z-farmy-o-laske-aj-o-hladovani-teraz-vam-poviem-vsetko.html
„Najviac intriguje Tibor. Ten ohovára každého, s ktorým práve nie je.
Staré známe porekadlo hovorí, že za všetkým hľadaj ženu. A potvrdilo sa to aj v tomto prípade. Bola ňou nežná, usmievavá Anička. Ľubo sa kvôli Aničke obetoval. „Chcela byť slúžkou, lebo chcela ísť do duelu a domov. Sluhom však nechcela byť spolu s Janom, a tak som sa ponúkol, že by som to zobral,“

Zajímavé pozadí této RS.

702
Ananas
Reagovat

Děkuji okkpv za zastání, Lence za pochvalu a Blance za hlasitý výbuch smíchu při představě nabouraného Pentagonu. A když už jsem v těch dících, tak Galadriel za rekapy! K tomu připojuju otázku, jaká byla slivkoguľová slavnost?

703
Hugo
Reagovat

@Franz: Díky za odkaz. Člověku je z toho fakt smutno. A Tibor? To co o něm říká Lubo, jsem si myslela od začátku, jsem ráda, že se mi to potvrdilo. Odpad.

704
BarBora
Reagovat

@Franz:
Toto všetko sme už počuli a čítali, nič nového, snáď až na tie vitamíny. A už som sa aj k tomu vyjadrovala, nebudem sa opakovať. Ľubkovi prajem len všetko dobré, ale na takúto RS ísť nemal.

705
gabisollis
Reagovat

To co se pise v tom clanku jsem uz vedela v patek.Lubos je hodnej kluk, ale bojim se , ze az tak moc, ze mu to bude zneprijemnovat zivot.Kazdopadne takovemu cloveku bych tu vyhru moc prala.
Hlavne at to nevyhraje Tibor.

706
Hugo
Reagovat

@BarBora: Z mého pohledu si spíš nezaslouží tam být Tibor.

707
JanaH
Reagovat

BarBora : on snad po tobě Franz nějak speciálně chtěl, aby ses opakovala? :o) Dal sem odkaz, toť vše…

Franz : já jsem ani nepočula ani nečítala, přečetla jsem si ráda.

gabisollis : přesně, jen ne Tibor!

708
BarBora
Reagovat

@Hugo:
Treba lepšie čítať, nič takého tam nie je. Podľa mňa sa Ľubko na takéto niečo vôbec nehodil, možno o pár rokov neskôr.

709
JanaH
Reagovat

Pokakané ovečky jsou masakr… i když Janko byl klidný,prej „to“ jenom rozšlapaly. On má vůbec ke zvířatům takový nějaký podivný vztah.

710
galadriel
Reagovat

Stačilo, aby sa Ľubo trošku viac snažil. To dojenie kozy bolo strašné. Dlho by na farme nebol, fyzicky bol na tom možno horšie ako Viktor. Každopádne by som mu tie peniaze priala.

711
BarBora
Reagovat

@JanaH:
Máš pravdu, zabudla som dať nový odsek, prípadne nový príspevok.

712
galadriel
Reagovat

@Ananas: super. Kopa burciaku a porcia guli za euro. No nekúpil to! ☺

713
Franz
Reagovat

@BarBora: Barborko, jen jsem chtěl dát k dispozici článek ke čtení všem příznivcům Farmy. Tedy hlavně nám českým, kteří o Času ani neví, že existuje.

714
BarBora
Reagovat

@JanaH:
To je záludnosť takýchto diskusií, nemala v úmysle kritizovať Franza, ale ten článok, tam boli len pozbierané už známe informácie, v podstate dostupné na ofiku.

715
BarBora
Reagovat

@Franz:
Ospravedlňujem sa, fakt to nebolo myslené tak, ako blbo som to zosmolila a vyznelo to inak. Tá reakcia mala byť skôr na ten článok, nemala som reagovať na Teba.

716
JanaH
Reagovat

BarBora : OK, OK, já jsem se jen lekla, že máš něco proti odkazům všeobecně. Protože já nikde jinde nepátrám, ve slovenském tisku už vůbec ne a občas si něco pro mě nového přečtu.

717
JanaH
Reagovat

@JanaH: do prdýlky :-D Na konci mi vypadlo „aspoň tady“. Chjo… :-)))

718
Franz
Reagovat

@BarBora: OK, nic se neděje.
Já si o Farmě rád přečtu všechno, tedy hlavně také kvůli manželce – ona je velký fanda. A tudíž rád se podělím s ostatními.
Stejně bych se rád někde dozvěděl něco více o zákulisí natáčení této RS. Vím, že např. za kopcem od Farmy má štáb postavenou nějakou boudu, kde drží nepřetržitě služby. Je tam i zdravotník (proto měla např. Betka rychle obvázanou a hlavně odborně tu ruku), potom má být ochranka, atd.

719
BarBora
Reagovat

Teraz ma to mrzí, dávajte odkazy, nezaškodí si niektoré informácie zopakovať.

720
Ananas
Reagovat

@Franz:
Díky za odkaz. I když ten článek celkově mne spíš znechutil. Info o Farmě ok, ale to ostatní už je na mne příliš. Ľubo je jistě hodný člověk, ale bohužel truhlík, že je nechal tohle všechno vytáhnout.

721
Ananas
Reagovat

@Franz:
Zákulisí a organizační zabezpečení by mne taky velice zajímalo, cokoli vyšpióníš, dej vědět. Líbil by se mi „film o filmu aneb jak se točila Farma“. Kolik kameramanů tam pobíhá, z kolika materiálu stříhají, kdo je styčným důstojníkem mezi farmáři a štábem… Jsem zvídavá nebo zvědavá?:-)

722
Franz
Reagovat

Předpokládám, že by se teď někdy měla na chvíli vrátit ta Lucie. A myslím si, že to bude někdy na začátku týdne. Každopádně zítra to bude zajímavé a doufám, že tam Martin křičel oprávněně.

723
JanaH
Reagovat

Já zas doufám, že to nebude tak zlé ani se stádem ani s Patrikem, bo na ty jeho oči mám slabost. :-D

724
Tamzin
Reagovat

Fakt nechápu proč jim tam cpali ovce, když pro ně neměli hotový přístřešek, hlavně v tom upršeném počasí, které letos je. To už je týrání zvířat.

725
Ananas
Reagovat

@JanaH:
Souhlas:-)

726
hollyoaks
Reagovat

v dnešnom novom čase je veľa zaujímavé o Tiborovi napr…že jeho zadlženy dom v exekucii kúpil jeho vlastný brat…

727
nina
Reagovat

S tou Lucií je mi to divné, proč by se měla vracet?

728
Ananas
Reagovat

Prohlížela jsem si profily farmářů, pobavila mne Tiborova sebecharakteristika „som dobroprejný“. A zírala jsem, na profilové fotce Tibor vypadá jak Mirčino dvojče:-)

729
BarBora
Reagovat

Takže po mesiaci sú farmári počtom takmer na začiatku a to ešte prídu banditi.
Ak Anka dá Patrika za FT a on bude voliť sluhu, vidím to na Viktora a aj jeho koniec. On má šancu len pri výbere disciplín a asi ho zvolia aj do duelu, Mira zavetrila šancu príchodom nových „pomocníkov“ a robí všetko pre to, aby ju aj zužitkovala.

Evka pôsobí kultivovane a rozumne,, Reza je pekný, ale hneď na druhý deň ma otrávil. Z videa na ofiku to jeho predvádzanie nebralo konca, doslova mi liezol na nervy, bol tam nejaký druhý deň, ešte nič neurobil a už sa vyhrážal, mudroval. A nech je Jano aký chce, ale aby ho nejaký o polovicu mladší fagan, čo ho ani nepozná oslovoval dedo mráz, starý a ešte neviem ako, to nech si nechá na doma.
Ešte stále čakám na banditov, na niekoho, komu by som fandila tak, ako Michalovi v 1-e rade.

730
Slámka
Reagovat

Hm, hm, taky mi přijde tato Farma nemastná neslaná. V době castingu na farmáře jsem četla, že tentokrát bude výběr veden pečlivěji, bez psychopatů, agresorů, bez vulgarit, a že se nám bude jistě více líbít. No,nevím, jak už výše zmíněno – převládají nic neříkající záběry.

731
Slámka
Reagovat

A ještě dodávám – Reza je fakt pěkný chlapec, ale to bude tak všechno. Nesnáším aroganci. Takže zatím žádného favorita nemám.

732
LadyXL
Reagovat

Díky moc za skvělý rekap hlavně z pátku !!

733
galadriel
Reagovat

@Ananas: mne zasa Tibi pripomína Václava Postráneckého :))
Lady XL, tentoraz to trvalo, ja viem… :)

734
Dan
Reagovat

@BarBora: Vůbec nevíme co se stalo a proč se Reza k Janovi choval jak se choval. Jano si myslí, že když je starší, ostatní budou stát v lati a on si k nim může dovolit co chce, vyhrožuje jim a má potřebu neustále je komaddovat. Jestli něco takového zkusil na Rezu tak holt padla kosa na kámen, jak to tak vypadá, ten si to líbit nenechá. Děda Mráz není aspon nic vulgárního, je to spíš srandovní, to Jano řval po Aničce že se zesere, nebo zase at je zticha, nebo že jí praští a mával jí před očima pohrabáčem. On si to může dovolit? Proč? Protože je starší? To si jako může on dovolit co chce a druzí se nesmějí ani ohradit? Člověk si nezíská úctu okolí jen věkem, musí se i chovat tak, aby si ho ostatní vážili.

735
BarBora
Reagovat

@Dan:
Ak sa Ti Rezove chovanie páči, je to Tvoja vec, mne ani trochu. Pahrabáč už bol dostatočne preberaný.

736
galadriel
Reagovat

mne sa hlavne páči, že on ho nazval Dedo Mrazák :)))
Čo sa týka tej slovnej výmeny názorov…bolo dobre, že mu povedal, že sa mu nepáči, ako sa do všetkého stará. Vadí mu to, tak mu to dal najavo….voľba slov však mohla byť trocha iná.
Kutáčovanie Aničke bolo hrôzostrašnejšie.

OT: Máte sprístupnené nové vlákno na tento týždeň.

737
BarBora
Reagovat

@galadriel:
Upozorniť ho kľudne mohol, ale iným spôsobom, Keď sa mi nepáči Janove mudrlanstvo, neviem, prečo by sa mi malo páčiť to Rezove.

738
Dan
Reagovat

@BarBora: Rezovo chování posoudím, až uvidím o co šlo. Z ukázky se dá jen těžko soudit. Upoutávky bývají často vytržené ze souvislosti, nevíme na co Reza reagoval. Ale pochybuji, že jen tak, aniž by si ho Jano všímal k němu přišel a řekl mu, že je Děda Mráz. Zatím se mě, osobně, nelíbí reakce Janovi, kterých už jsme viděli habakuk. Takže si s odsuzováním Rezi počkám, až uvidím co se stalo.

740
Dan
Reagovat

@BarBora: Ale tu ukázku jsem viděl, právě proto, se mi nezdá, že by mu Reza nějak vyhrožoval. I jano mu tam říká : Jestli to budeš dělat tak uvidíš. Zdá se mi, že Reza reagoval na nějakou situaci, kdy Jano se opět, jak je jeho dobrým zvykem, montoval do něčeho, do čeho mu nic nebylo. Reza mu tam vysvětluje, že v této chvíli naopak Jano, má respektovat FT a ne, že jako kuchař tam bude dirigovat celou farmu. Takže si počkám co se stalo.

741
Ananas
Reagovat

Koho podle Vás farmári ohovárajú v té nové noční ukázečce?

742
Hugo
Reagovat

@Ananas: Ananas, asi jsem trubka, ale kde jí najdu?

743
Ananas
Reagovat

Pustila sem si video Farmári zuria: nemala sa vrátit Mirka, přišlo mi to hodně zvláštní. Miriam to, že se od ní farmáři odvracejí, snáší až s nadpozemským klidem, skoro jako by jí to přinášelo určité uspokojení. Kvetkin dotaz: Ale doma taky nemáte moc dobré vztahy? To se mi zdá přes čáru. Mikra okamžitě začala bránit svůj krásný vztah s manželem a opět zmínila sociální izolaci, ve které ona i celá rodina žijí. Není mi z toho moc dobře, brr.

744
Ananas
Reagovat

@Hugo:
Čerstvě nově v archívu.

745
Hugo
Reagovat

@Ananas: Takže k prvnímu dotazu, koho pomlouvají? No, ze prve se mi to nezdá ani jako pomlouvání, je to jedna nebo dvě věty a mezi řečí, baví se o něčem jiném. A řekla bych že jde o Jana nebo Tibora, o koho jiného?!Nikdo jiný se na farmě takhle nechová.
Co se týká komentování Květky po duelu ani nezaslouží nějaký komentář. Já to vidím tak, že Miriam udělala čáru přes rozpočet i režii. Stejná chyba, jako udělala Jana, když dala za sluhu Luba a všichni tři počítali s tím, že do duelu půjde Anička. Režie také evidentně nepočítala s tím, že si Miriam vezme do duelu Aničku a vrátí se. Na to hraje i trest, kdy by, v případě vypadnutí, nesměla určit FT. Při všeobecné volbě měli zvolit někoho z druhé skupinky. Po duelu mi to přišlo, jako deptání Mirky a shození jejího vítězství v duelu. Takže jsem nakonec byla ráda, že vyhrála a trochu jim tam zamotala hlavu. Jen doufám, že jí ted ta svatá trijice nebude šikanovat, klidně bych si je na to tipla. At je jaká je, nelíbilo se mi to.

746
Ananas
Reagovat

@Hugo:
První se nabízí Jano, když se toho účastní Réza, ale možná, že už ho zapojili i do protitiborovské koalice.
A ještě k tomu po duelu – jak nemám Miru ráda, nelíbilo se mi to. Štáb by měl být neutrální, pokud někdo neudělá nějaký velký průšvih, což ona neudělala. A Kvetka by měla poskytovat spíš morální podporu než naopak. Můžou se na ni zlobit, že pomohla domů tomu, kdo domů chtěl. Ale pro Mirku to byla nejlogičtější volba, nejslabší soupeřka.

747
gabisollis
Reagovat

@Ananas: to uz jsem se vsimla nekolikrat, ze je Kveta zaujata.A, ze nema Miriam rada.No se ji nedivim, ale ona by mela hrat alespon nezaujatou.:-D

748
veverka
Reagovat

@Ananas: Než mně na těch videoukázkách přejde reklama, tak si očima přeletím text, co nám k tomu píší a tam je už prozrazeno, na koho tak frflají. Tak jsem nemohla už tipovat. :-))
Ale je tam i vyjasněné, jak potrestá Martin Patrika. Tak už jsem klidnější a lehčeji se dočkám dnes večera :D

749
Hugo
Reagovat

@Ananas: Naprostý souhlas. Květka by měla být nestranná, ale to nezvládá. Všimla jsem si toho i v minulých řadách.

750
BarBora
Reagovat

Tiež sa mi nezdala tá Kvetkina poznámka k Mire, lenže ona tam nie je ako morálna podpora, ale aj presne pre toto. Ona sa stále snaží ťahať z ľudí informácie, konfrontovať ich, robiť to zauímavé pre diváka. Ale tiež mi nesedela Mirina odpoveď, už toho nakvákala toľko, že si už asi nepamätá, čo všetko.

751
Ananas
Reagovat

@BarBora:
Asi jsem to špatně napsala, taky nemyslím, že tam je za stálou morální podporu, ale v určitých chvílích by si neměla přisazovat. Vítězi patří gratulace a šlus. Ne návodné otázky. Tahat informace by měla spíš mezi čtyřma očima. Myslím, že v momentální situace ostatní farmáři nepotřebují proti Mirce další zbraně, navíc z jejího „venku“. Něco jiného je vytáhnout něco z toho, co tam pečou mezi sebou. Tedy podle mého názoru.

752
gabisollis
Reagovat

@Ananas: to je pravda a taky me zarazilo jak byla za ni v ty chatce tak o jejim soukromi ani slovo a ptala se na Viktora.

753
BarBora
Reagovat

Po ľudskej stránke sa mi veľa x nepáči, ako si ide Kvetka za svojim, aj keď je to farmárom nepríjemné, ale pochopila som to, ako jednu z jej úloh. Oproti predchádzajúcim radám sa mi to predsa len zdá miernejšie, aj preto ma jej poduelová otázka na Miru prekvapila. Na druhej strane, ja som z toho piatočného dielu bola z Miry dosť zhnusená, možno by som jej tiež v slabšej chvíli niečo nepríjemné fľochla medzi oči, ale nie pred kamerami.

754
Poppy
Reagovat

Mně vůbec nevadí, jak Kvetka zpochybnila Mirčiny řeči, jak je to u nich doma sluníčkové. Jen ji chytila do její vlastní pasti, že plácá, cokoliv se jí v nějakém okamžiku hodí.
Jednak – i když jsem v rodině nemůžu kvákat každému do očí, co mně napadne, co když mně napadají blbosti. A za druhé – mluvila tam o týrání ze strany manžela a najednou je v rodině pohoda. Jako její plus vidím jen to, co jsem se dočetla v tom odkazu od Franze – že dávala ze svého jídla Ľubovi.

Ale jinak – Miri je rozená trpitelka – chvíli pláče nad svým osudem, že ji nikdo nemá rád, chvíli jásá, jak dovede snášet ústrky od života. Katastrofa pro její okolí.

Docela mne překvapila „Ančuš“ – před prvním vypadnutí mi připadla úplně nemožná, ale teď si myslím, že v té dívčině přece jen něco je.

755
Foxy
Reagovat

Zdá se mi to, nebo nám vždy ukážou jen Rézu, jak se meje? Asi štábu připadá Réza ve slipech atraktivní…jiného kluka jsem tam neviděla se mýt a věřím, že se to takdy dělají i ostatní.

Přidat komentář