Panáček v reality show

X Factor Polsko – 4. řada, 2. castingový díl

15. Duben 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor Polsko

[singlepic id=8866 w=615]

Polský X Factor se vrací se svým druhým castingem a my se podíváme, jestli se i tentokrát našli nějací nadějní zpěváci. Pojďte se podívat, jestli polská verze má více objevů, než ta naše.

Na všechna vystoupení se můžete podívat zde:

http://xfactor.tvn.pl/aktualnosci,2102,n/zobacz-wszystkie-wystepy-z-2-odcinka-i-wybierz-najlepszy,115680.html

PomaU

[singlepic id=8875 w=615]

Originální seskupení, které rapuje, celé vystoupení je velmi rytmické a rozdivočí obě porotkyně. Tatiana s nimi i tančí na pódiu a o chvíli později Kuba přesvědčí Ewu, ať si jde s nimi zazpívat. PomaU svým stylem zasahují i někam do jazzu a funku, navíc má i členy, kteří hrají na nástroje – na kytaru, baskytaru, klávesy a a bicí, tak jsem zvědavý, co předvedou příště.

Rozdivočená Ewa: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/ewa-farna-dala-czadu-z-pomau,1232770.html

 
Magdalena Bal, 18

V některých částech mi přijde, že je výkon trochu nejistý, ale pak se Magda rozjede a sklízí zasloužené ovace. Porotci, hlavně Kuba, jsou nadšení, a Magda je ze všeho velmi dojatá.

 

Paweł Stawiński, 30

[singlepic id=8874 w=615]

Toto vystoupení mi vůbec nic neříkalo a stejný názor měli i Czeslaw s Ewou. Bylo to takové podivné, někdy i trochu mimo a hlavně nudné. Kubovi se ale něco líbilo a Tatiana si nebyla jistá. Do toho zasáhla Patricia, moderátorka, které se Pawlův hlas velmi líbí a bojuje za něho. Nakonec si Kuba hodí mincí a Pawel postupuje, i když nechápu proč.

 

Pop It Up

[singlepic id=8876 w=615]

Tříčlenná skupina, ve které se mimo zpěvu, hraje i na kytaru. Hlavní zpěvačka, Irena, má zajímavou barvu hlasu, ale její kolega, Szymon má podle mě naprosto nezajímavý hlas a přijde mi, že jim to celé tak trochu kazí. Celkový dojem byl u mě průměrný. Porota měla ale opačný názor a chválila originalitu a výběr písně, Pop It Up tedy postupují.

 

Anna Tacikowska, 27

[singlepic id=8869 w=615]

Anna si vybrala Only Girl od Rihanny, už od prvních tónů jde vidět, že výkon bude minimálně lepší, než kdyby ji zpívala sama Rihanna. Ale jakmile se píseň trochu rozjede, už je to o něco horší, i když se Anna dost snaží. Nějaká originalita tu ale vidět jde. Porota v podstatě nevyčítá nic a posílá Annu dál.

 

HATBREAKERS

[singlepic id=8873 w=615]

A konečně někdo, kdo mě opět zaujal. Jedná se o skupinu s několika členy, kteří hrají na nástroje a hlavním zpěvákem, který nemá nějaký obrovský hlas, zato je celé vystoupení svěží a nenudí. Naštěstí i porota měla stejný názor a posílá je dál.

 

Alexandra Aurora Gröling, 26

[singlepic id=8867 w=615]

Alexandra má německý původ a tak na úvod zazpívá kousek německé písničky a poté zpívá anglicky. Nedá se to příliš poslouchat, výkon o ničem. Ani porotce neuchvátil Alexandřin hlas a posílají ji domů.

 

Kacper Gołda, 16

Kacper si vybral podařenou píseň Let Her Go od Passenger a zazpíval ji s citem, tak jak by se měla zpívat. Možná by mohl trochu více artikulovat, ale jinak bylo vystoupení velmi dobré. Publikum i porota jsou nadšeni, Ewa považuje Kacpera za hvězdu a tak nezbývá nic jiného, než ho poslat dál.

 

Amanda Abramczuk, 16

[singlepic id=8868 w=615]

Zpívat I Am Changing z muzikálu Dreamgirls může po Jennifer Hudson jen někdo s velkým hlasem, který Amanda naštěstí má. Jeden z největších hlasů druhého castingu a jedno z nejzajímavějších vystoupení. Porota si myslí, že Amanda může dojít daleko a já s nimi jen souhlasím a jsem rád, že Amanda jde dál.

 

Cała Góra Barwinków

[singlepic id=8871 w=615]

Tato skupina má na kontě již 4 alba a vystupovali v Polsku i v zahraničí na různých reggae festivalech. Jejich stylem je především reggae a ska, ale zasahují také do ostatních stylů jako jsou swing, funk, soul nebo pop. A to se mi velmi líbí, protože něco takového přesně X Factor potřebuje, něco neohraného. Vystoupení bylo velmi zábavné a porota je rychle poslala do dalšího kola.

 

Beata Spychalska, 21

[singlepic id=8870 w=615]

Jako poslední vystoupila Beata a byla to výborná tečka. Vybrala si velmi emotivní písničku a tak ji také podala, skvělé.  Porotě se svěřila, že zpívají i její rodiče a ti si je pozvali na pódium a celá rodina zazpívala spolu, také pěkné vystoupení. Poté získala Beata čtyřikrát ano a postup do Bootcampu.

 

Závěrečné hodnocení

Druhý casting nám opět ukázal, že je v Polsku pořád spoustu talentu. Ani tentokrát jsme neviděli žádné zoufalce, pouze Alexandra byla velmi průměrná, jinak se nedá o nikom říct, že by byl vyloženě špatný. Musím znovu pochválit i porotu, která funguje, tak jak má. Kuba je ten přísný, Czeslaw ten hodný a holky se často zapojují, dnes Tatiana tancem a Ewa zpěvem. Czeslaw je hodně emotivní a občas se utrhne ze řetězu a jakmile se mu něco hodně líbí nebo naopak, tak jede a hájí si svůj názor a to se mi velmi líbí. Takže co se talentů a poroty týče, Polsko se nemá za co stydět.

X Factor Polsko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
ifa
Reagovat

Vi Panacek o cyklu „Zivot se smrti“?

2
Honza
Reagovat

@ifa:
Já o tom nic nevím, řekni mi víc, prosím.

3
VojtaP
Reagovat

Také mě nejvíc zaujali Hatbreakers, originální a zábavné. Dále určitě Amanda, zajímavá barva hlasu, na 16 let vyzrálý projev, na tu budu dál zvědavý. Beata to podala hodně emotivně, také disponuje pěkným hlasem, fakt podařený casting.

Přidat komentář