Panáček v reality show

X Factor Polsko 2013, čtvrtý castingový díl

5. Březen 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor Polsko

[singlepic id=8365 w=615]
Dnes je na řadě již čtvrtý casting X Factoru Polsko, pojďme se podívat, jaké polské talenty nám přinesl tentokrát. Bylo se na co dívat nebo to byla nuda k uzívání?

Patryk Stempniak, 22

První soutěžící třetího castingu si vybral You Are So Beautiful od Joea Cockera. Zpíval procítěně, zlehka, ale mě to příliš nenadchlo. Uznávám, že měl hezké chvilky, ale jinak asi nic pro mě. Uvidíme, co předvede příště, protože postoupil.

Video: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/spiewajacy-drwal-patryk-stempniak,709873.html

Lukasz Wcislo, 19

Lukasz zazpíval operní píseň Time To Say Goodybe. Pro mé uši to asi nebylo to pravé ořechové. Jak písnička plynula, tak byl čím dál víc falešný. Poté, co dozpíval, začal Lukasz brečet a Tatiana ho přišla uklidnit, porotci mu řekli pár hezkých slov a řekli, že ještě není připraven a nepostupuje.

Video: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/operowy-wystep-lukasza-wcislo,709858.html

Aisha a Asteya, 27

Energické duo Aisha a Asteya se zúčastnily X Factoru i minulý rok jako sólistky, tenkrát postoupily do TOP 40, tento rok to zkoušejí jako duo. Mají velmi silné hlasy, především dívka napravo, trochu mi připomíná Anastasiu. Ladí jim to, jsou originální, a tak není divu, že postupují.

Video: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/aicha-i-asteya-w-kawalku-raggamuffin,709857.html

Pawel Piekarski, 23

Mám rád, když někdo přijde se svojí vlastní písní a ještě k tomu dobrou. Přesně to udělal Pawel a vyplatilo se mu to. Jeho My Heart Go Numb byla originální a porotcům se velmi líbila, proto také postoupil.

Video: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/chlopak-z-gitara-czyli-pawel-piekarski,709824.html

Jenny Galt, 36

Opět velké plus za vlastní skladbu. A opět má v názvu srdce – Heart In My Hands. Jenny je z Kanady a do Polska jezdí zpívat a doufá, že konečně prorazí. Zpěv je procítěný a příjemný. Porotě se Jenny líbí a postupuje.

Video: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/prosto-z-kanady-jenny-galt,709823.html

Julia Szwajcer, 23

Julia přišla na pódium bosá a to mi hned připomnělo, že takto zpívá Joss Stone a po jejím vzoru i naše porotkyně Celeste Buckingham. No a samozřejmě zpívá píseň od Joss – Karmu. Ze začátku mi to přišlo vcelku průměrné, ale postupně Julia odhaluje svůj rozsah a předvádí velmi dobrý, energický výkon. Tatiana má husí kůži a pánové oceňují celkové vystoupení a posílají Julii dál.

Video: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/julia-szwajcer-dala-czadu,709819.html

Agnieszka Tylutki, 20

Sympatická Agnieszka zpívala píseň Songbird od skupiny Fleetwod Mac. Líbilo se mi, že ji uvedla jako píseň od Nayi Rivery (Naya ji zpívala v seriálu Glee). Agnieszka zpívá s citem, asi nemá ten nejoriginálnější hlas, ale vynahrazuje to svým projevem. Třikrát ano a postup.

Video: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/wzruszajacy-wystep-agnieszki-tylutki,710153.html

Wojtek Bardowski, 49

Tak konečně zazněl i jiný jazyk než anglický. Wojtek si vybral francouzskou klasiku a předvedl svůj rozsah a zpíval s lehkostí. Kubovi se podobný styl do X Factoru asi nehodí a jako jediný hlasoval pro nepostup, což vůbec nevadí, protože i tak Wojtek postupuje.

Video: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/francuski-popis-wojtka-bardowskiego,709808.html

Marta Lawska, 19

Marta se zúčatnila X Factor již před dvěma lety, ale neprošla přes první casting. Nyní pokouší své štěstí znovu. Píseň Let It Be zpívá dobře, ale mně to nepřijde jako nic výjimečného, i když se občas objevují velmi zajímavá místa. Na jejím projevu jde vidět, že chce opravdu postoupit a to se mi líbí, z jejího hlasu sálá jakási pohoda a dobře se poslouchá. Porota posílá Martu dál.

Video: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/marta-lawska-po-raz-drugi-w-x-factor,709870.html

Miroslaw Witkowski

A jeden z dalších originálních soutěžících. Velmi energické podání písně Georgia On My Mind, které je v poslední době známá třeba od Michaela Bublé. Píseň věnoval sestře, ale nepostřehl jsem proč (smrt, nemoc?), ale je to něco dojemného, protože má na krajíčku a dojal i Tatianu, která ho musela objat. Zasloužený postup.
Video: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/miroslaw-witkowski-z-dedykacja-dla-siostry,709865.html

Závěrečné hodnocení

Tento díl mne příliš nenadchl, ale i přesto se zde objevilo několik talentů, z těch největších třeba Aisha a Asteya, které mne zaujaly asi nejvíce. Příště nás čeká poslední casting.

X Factor Polsko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!