Panáček v reality show

X Factor Polsko 4. řada včetně Ewy Farné, 1. castingový díl (video)

23. Březen 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor Polsko

[singlepic id=8583 w=615]
V Polsku se v březnu začala vysílat nová, už čtvrtá řada X Factoru. Tentokrát se k původnímu triu Czesław Mozil, Kuba Wojewódzki a Tatiana Okupnik připojila Ewa Farna a nyní je rozdělení kategorií, tak jak je známe. Moderátorku i porotu si můžete připomenout v tomto mém předchozím článku. Tak se pojďme podívat na první casting.

Bohužel, z Youtube smazali většinu videí, tak je naleznete zde: http://xfactor.tvn.pl/aktualnosci,2102,n/tych-wystepow-na-pewno-nie-zapomnicie,115111.html

Trzynasta w Samo Południe

Pětičlenná kapela, která nám předvádí velmi dobrou rock ‚n‘ roll show, všichni porotci se velmi dobře baví. Navíc zpívají vlastní píseň, která je rytmická. Ewa si pak chce zkusit hrát na bicí a tak nám předvádí kousek znovu. Kapela je velmi muzikální a postup si zasloužila.

Kinga Wybraniec, 36

Kinga přiběhla na pódium a hned šla za Czesławem, kterého zná z dřívějška. Ze začátku se zdá zábavná, ale po chvíli už je toho až moc, má příliš energie a bohužel její zpěv je falešný. Czesław by možná pro její postup byl, ale naštěstí zbytek poroty se rozhodl pro nepostup.

Artem Furman, 23

Artem je mladý student z Ukrajiny, který do Polska před sedmi lety přijel studovat hudbu, teď si vydělává i zpěvem na ulici. Má velmi hezkou, exotickou barvu hlasu, do zpěvu dává emoce a navíc umí dobře hrát na kytaru. Porotě se velmi líbí a tak chce další písničku. Artem je velmi originální a tak není divu, že porota okamžitě po skončení říká čtyřikrát ano!

Black Radio

A je tu další kapela. Pět mladých kluků, kteří hrají směsici rocku, indie a grunge. Je to rytmické a myslím, že nám toho můžou ukázat ještě víc. Postupují.

Gosia Markowska, 46

Gosia je 46letá hospodyně, která 15 let učila na ZUŠ, spolupracovala i s gospelovým seskupením a nyní se věnuje domácnosti a výchově dcery. Zazpívala I Believe I Can Fly od R. Kellyho. Ze začátku bych se do toho víc opřel, ale Gosia se do toho dostala a ke konci se do toho opřela, jak se má. Skvělý výkon, nadšení poroty a zasloužený postup.

Refresh

Refresh je vokální tým složený z pěti lidí, přes studenta hudby až po pedagoga. Dali se dohromady díky jinému televiznímu pořadu a již vystupovali na několika festivalech. Nejdříve musím ocenit choreografii, ale jinak mi přijde, že jim to často moc neladí a přijdou mi příliš estrádní. Tatiana se chtěla zapojit a zkusit si choreografii a tak všichni čtyři porotci jdou na pódium a tančí. Chlapům to moc nejde, tak se Czesław snaží alespoň o něco jako break a to je také nejzábavnější na celém vystoupení. Porota se ale asi bavila, protože Refresh postupuje.

João de Sousa, 32

João je původem z Portugalska a to je z jeho projevu cítit, i přesto, že zpívá písničku v polštině. Velmi povedené vystoupení, Kuba dokonce předvídá, že se João dostane až do finále.

Agata Dziarmagowska, 16

Zatím asi nejstylovější soutěžící, šestnáctiletá Agata, zazpívala Billionaire od Bruna Marse. Na začátku mi přijde trochu nervózní, pak ale překvapí a předvede i rap a ukazuje, že má v sobě určitě potenciál. Tentokrát je to Ewa, co ji vidí ve finále a já se těším na její další vystoupení. Mimo jiné se zúčastnila Agata i polského Talentu, ale tam skončila v semifinále.

Marta Bijan, 17

Zatím největším úspěchem Marty jsou její covery na Youtube, které jsou v Polsku dost sledované. Na castingu Marta předvádí velmi emotivní verzi Wrecking Ball od Miley Cyrus. Porotu dojala a postupuje.

Zespół 69

Tato rocková kapela vyhrála několik prvních míst v různých soutěžích a festivalech. Nyní zkouší své štěstí v X Factoru. Dobrý výkon, který Ewa popsala i česky slovem „vzrušující“. Zespół 69 uvidíme i nadále.

Magdalena a Beniamin, 17-40

Jak bývá často zvykem, i tady se objevilo rodinné duo, tentokrát matka se synem. Mně se jejich I Need You Now příliš nelíbí, přijde mi, že Magdalena občas neladí, ale nejspíše tu hodně zafungovalo to spojení. Ewa je pyšní na Beniamina, že se nestydí vystupovat s mámou a celá porota je dojatá a duo postupuje. Já to ale na finále nevidím.

Závěrečné hodnocení

První casting byl nabitý talenty, kdy mě nejvíce zaujala Agata a pak Artem, João a Marta. Zbytek soutěžících je ale také velmi dobrý, i když Refresh a Magdalena s Beniaminem mi moc nesedli. Zoufalci tu v podstatě nebyli žádní, tak uvidíme, jestli nám příště nějaké ukáží. Porota opět fungovala skvěle, Ewa zapadla, ale zatím se ještě tolik neprojevuje. To se ale určitě změní v dalších dílech, jak jsem viděl v upoutávce.

X Factor Polsko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 11
1
Ludvík
Reagovat

Jsou to prakticky naši sousedi, já to mám od Polska asi 20 minut a přitom je tu takový obrovský rozdíl v tom jak vypadá náš X Factor a jak vypadá jejich X Factor…

Reagovat

@Ludvík: @Ludvík: sousedi to být mohou, ale včera v TV jsi mohl taky vidět, jak fandí polský „fanoušek“ fotbalu a jak český, ale to je OT.

3
Ludvík
Reagovat

@SUNíčko: Fotbal nemám rád, ale slyšel jsem o tom, vzhledem k tomu že to bylo kousek ode mě xD a nemyslím si že fotbaloví fanoušci jsou ti stejní jako polští XD

4
Ludvík
Reagovat

*místo polští má být talentoví xDD

Reagovat

Ale jinak ano, ty dvě vystoupení, které se nepodařilo smazat z Youtube jsou rozhodně zajímavější než drtivá většina vystoupení v československém X Factoru.

6
Lucas
Reagovat

Jj, taky mi přijde, že tam jsou zatím lepší soutěžící a to i v předchozí řadě. Jinak jsem doplnil odkaz, kde by měli být všechna videa ;)

7
Bedy
Reagovat

Ewa Farná natáčela Judges Houses v Praze, tj dobrý.., maj to mezinárodní :D. Kde pak asi natáčely (natáčí) ty naše celebrity? Třeba pošlou Celeste do USA :D.

8
Bedy
Reagovat

Jinak koukám na Wiki na Polský X Factor, a letos mají taky docela málo živých kol, jen 5 + finále, i když pořád je to víc než naše „2+1“.

9
VojtaP
Reagovat

Za mě nejlepší Marta a Agata, Artem taky hodně dobrý, hlavně v druhé písni. Je dobré, že Ewa neztratila nic ze své bezprostřednosti. Myslím, že bude skvělá i jako mentorka.

@Bedy: Do USA nevím nevím, pokud do zahraničí, tak čekám max. okolní státy. Třeba Vídeň je z Bratislavy co by kamenem dohodil, ale třeba nějakou lokaci u vody nebo u moře by taky nemusela být špatná, na obrazovce to vypadá vždycky hodně dobře.

10
gogo
Reagovat

Proboha, však taky v Polsku žije někde 50 mega lidí a u nás 10.

11
peto
Reagovat

proc davate nejaky casting 1 dil kdyz uz nekdo tu psal o 3 casting dilu -v polsku uz jsu o dosti dal tak neuvadejte zmatecne info diky za opravu .

Přidat komentář