Panáček v reality show

X Factor Polsko 2013, druhý castingový díl

2. Únor 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor Polsko

[singlepic id=8365 w=615]
Tak než nám začne letošní řada polského X Factoru, pojďme si připomenout v několika článcích tu předešlou, tedy ročník 2013. I druhý článek bude zaměřen na polské castingy do této show.

Pokud chcete zhlédnout celý díl o kterém je tento článek, můžete na http://tvnplayer.pl/programy-online/x-factor-odcinki,157/odcinek-2,S03E02,17971.html

Natalia Gawlas, 20

Natalia mi vzhledem trochu připomíná finalistku britského X Factoru Lucy Spraggan s pár kily navíc. Ale jinak má do ní daleko. Přijde mi, že se snaží být cool, ale moc jí to nejde. Její verze Price Tag od Jessie J je průměrná a především skoro vůbec neumí text, vymýšlí si slova a občas to ani není angličtina. Ke konci se snažila rapovat, to už jí ale porotci zastavili. Čekal jsem nepostup, Tatiana řekla ne, ale pánské části poroty se na ní něco líbilo, tak ji poslali dál. Alespoň mě rozesmála na konci, kdy běžela za porotci poděkovat a zakopla.

Video: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/natalia-gawlas-zrobila-show-na-scenie-x-factor,702759.html

Adrian Życiński „Adi“, 23

Když Adi přišel na pódium, viděl jsem v něm naději. Byl sice trochu nervózní, ale působil dojmem dobrého muzikanta s kytarou. Porotu překvapil výběrem písně, ani jeden z nich ji neznal, Kodaline – All I Want. Pak začal zpívat a viděl jsem, jak jsem se mýlil. Znělo to jako vytí, nic dobrého. Porota výkon také příliš neocenila, tak jsem moc nepochopil, proč mu dala možnost zazpívat druhou písničku. Ta byla nejspíš od porotkyně Tatiany, podle výrazů. Výkon to nebyl o moc lepší, opět falešné, což bude jistě i kvůli nervům, ale nepostup zde je na místě.

Video: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/adi-w-oryginalnym-repertuarze,702762.html

Kasia Lins, 23

Konečně někdo originální! To o Kasii bych prohlásil, že je muzikantka. Píseň That’s It, I Quit, I’m Movin‘ On, původně od Sama Cookea, známá v poslední době spíše jako cover z debutového alba Adele, je neohraná a hravá. Kasia se s ní popasovala velmi dobře a ohromila i porotce a postoupila.

Video: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/zachwycajaca-kasia-zielinska-lins,702763.html

Diana John, 23

Diana je nemocná a to se podepsalo na jejím výkonu, což je škoda. Zpívá Ave Mariu a bohužel ne vše vyzpívá, ale v nižších polohách má velmi příjemný hlas, velmi by mě zajímalo, jak bude znít ve výškách. Porota se nad ní naštěstí slitovala a poslala ji dál.

Video: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/diana-john-zaspiewala-z-chorym-gardlem,702764.html

Agnieszka Czachor, 18

Agnieszka to rozbalila s kytarou a velmi, velmi dobrým výkonem (píseň Shelter od The XX, kterou jsem dodnes neznal), který se mi dostal pod kůži. Pro mě zatím nejlepší výkon z castingů. Má skvělý hlas, který umí využít. Zasloužila si za něj i první potlesk ve stoje, i když jen od Tatiany. Zato ale Czesława dojala až k slzám. 3x ano a standing ovation i od Kuby.

Video: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/agnieszka-czachor-powalila-jury-na-kolana,702765.html

The Voices, 19-36

První skupina, nebo spíše sbor. Předvedli píseň Somebody To Love od Queen. Přišli mi dost nekonzistentní. Občas jim to ladilo, občas jsem slyšel nějaké ty chyby, zvlášť v sólových částech. Ale celkově dobré vystoupení, nějaký pokrok určitě možný je. 3x ano a postup.

Video: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/the-voices-dali-czadu,702766.html

Sestřih zoufalců

The Unlimited, 18-23 – další skupina, tentokrát chlapecká, předvedla falešnou verzi Torn, porota je označila jako parodii na boybandy.

Paweł Prokocki, 23 – zazněl jakýsi shluk zvuků.

Michał Lech, 19 – u něho ani nevím, jakou píseň zpíval.

Krzysztof Ciesielski, 38 – měl vyloženě originální choreografii – „šlapání zelí“.

Kaja Czulewicz, 17

Velmi sympatická Kaja si vybrala Rihanninu Stay. V jejím hlase jde slyšet, že je ještě velmi mladá, ale s pomocí mentora se může vypracovat dál. Nejvíce se mi líbí, že na pódiu působí velmi přirozeně a tak mě těší její postup.

Video: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/niesamowita-kaja-czulewicz,702768.html

Filip Mettler, 19

Ze začátku mi jeho Hometown Glory od Adele přišlo trochu unáhlené, ale jak se do toho dostal, dostal i mě. Krásná barva hlasu, emoce, pro mě další skvělé vystoupení druhého castingu. Tatiana má husí kůži a opět tleská ve stoje. Czesław je přímo nadšený a to se projevuje jeho velmi pozitivním hodnocením. Více než zasloužený postup!

Video: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/filip-mettler-poruszyl-publike,702769.html

Larysa Tsoy, 59

Zatím nejstarší soutěžící, vybrala si píseň The Best od Tiny Turner. Larysa zpívá dobře, jen mi to trochu přijde jako Tina Turner revival. Ale je to zábavné. A zjevně baví publikum i porotu, Tatiana opět tleská ve stoje a Larysa postupuje. Uvidíme, co předvede dál.

Video: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/polska-tina-turner-na-scenie-x-factor,702770.html

Závěrečné hodnocení

Druhý díl byl ještě lepší než ten první, spoustu talentovaných lidí a dva z nich si umím i představit ve finále. Moderátorka tentokrát příliš nezasahovala a porota je stále dobrá. Czesław je velmi emotivní, často má slzy v očích a když ho něco nadchne, nedá se zastavit. Nejumírněnějším členem poroty je zatím Kuba, ale to bude tím, že má dlouholeté zkušenosti s podobnými soutěži.

X Factor Polsko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
Lucas
Reagovat

Filip se supeeer!!!!

2
Hajdula
Reagovat

Filip je faaakt superrrr!!!!!

3
Packa
Reagovat

Tak jsem ho taky pustila a okamžik 1:10 je fakt na husí kůži až na zadek! Ale jinak mi to přijde takové… nevím, začátek mi nepřišel nic moc.

4
Lucas
Reagovat

@Packa: Jj, přijde mi, že je dost nervózní a začátek je nejistý, ale pak je to super.

5
jožka
Reagovat

Polský X factor? Tohle fakt někoho zajímá?

6
M.
Reagovat

Mně se hrozně líbí ta Agnieszka, hezká a šikovná!

7
Martin
Reagovat

@jožka: Mě třeba jo, koukám, že i v Polsku se najdou velcí talenti :)

8
Dj Piccotto
Reagovat

Pravděpodobně není na místě srovnávat polský x-factor s americkou či britskou verzí, kde je zásadní rozdíl v počtu obyvatel a tudíž i v množství potenciálních talentů, kterým do vínku bůh nadělil velké nadání resp. do hrdla. :) Z tohoto důvodu jsem k polskému x-factoru přistupoval relativně skepticky ale jak už to bývá, vždy vás učaruje leckterý soutěžící. V mém případě ms Czachor předvedla skvělý výkon a budu se na ni těšit v dalších kolech. :) Ms Czulewicz má v sobě určitě potenciál! A na závěr zábavnou formou ztvárnění Tiny Turner…Přátelé, neslyšeli jsme to už xxx krát? :)

9
Dj Piccotto
Reagovat

Co si myslíš o těchto dvou soutěžících, Lukáši?

10
Lucas
Reagovat

@Dj Piccotto: Agnieszka je zatím jeden z mých favoritů a na Kaju jsem hodně zvědavý v dalších kolech :)

Přidat komentář