Panáček v reality show

Farma 4 (26.11.): Veľká farmárska zabíjačka + rekap

26. Listopad 2013 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=8045 w=615]

Dnes sa na farme udeje niečo, čo niekto nazve najhorším dňom v jeho živote a niekto nebude chcieť, aby to prestalo. Budeme svedkami pravej, nefalšovanej zabíjačky. Nezadnite dnes sledovať Farmu o 21:40 na Markíze, určite sa dozvieme veľa zaujímavých vecí.

Rekap z 26.11.

Farmári nezabudli, varia vodu pred Martinovým príchodom. Príde aj s pomocníkom – mäsiarom a v dobrej nálade. Vyšurujú stôl, postavia trojnožku, nalejú po kalíšku. Všetci už majú nejaké skúsenosť so zabíjačkou, len Jana nemá žiadne. Martin má ďakovný príhovor k prasaťu, mäsiar ukazuje Pacovi ako ho zabiť a pripraviť. Božka s Nikou odoberajú krv, Jane sa to protiví, Nika spraví všetko, čo jej povedia. Poprášia ho živicou, oblejú horúcou vodou, očistia škrabkami a reťazami. Hospodár ich chváli, smeje sa účesu – drdol na reďkovku. Zabíjačka ide po starom, obalia prasa slamou a zapália, aby opálíli z neho všetky nečistoty. Budú robiť jaternice, krvavnice a klobásky. Z opálenej svine im ureže každému kus ucha, jediná, kto to zje je Nika. Jana zo svine strháva nechty a asistuje aj pri kuchaní, je jej z toho ale zle. Božka za pochodu určí sluhov Paca a Veroniku, je to pre ňu najsilnejšia súperka, a keď bude mať druhá duelantka možnosť zvolliť si disciplíny, zvýšia sa jej šance.Prichádza aj teta Anička, pomôže im s vytápaním slaniny a varením. Jana medzitým s Veronikou čistia črevá, Jana si nos obalí šálom, strašne jej to smrdí. Obedujú všetci spolu, pred prvým sústom sa posilnia slivovicou. Podáva sa pečeň, Paco s Veronikou robia oškvarky.

[singlepic id=8046 w=615]

Idú zabiť druhé prasa, dievky sa vymenia, krv teraz zachytáva Jana a Veronika. Jane príde ľúto prasaťa, je  celá od krvi, prasa už nechce ani vidieť. Nika sa rozplače, trasenia prasaťa jej pripomenie synove  záchvaty. Jana tento deň označí za  najhorší vo svojom živote. Božka cíti súdržnosť, teraz nikto nerozmýšľa nad taktikami. Radosť jej spraví príchod rodiny, príde jej mama s deťmi. Vraví jej, aby bojovala, hrala sama za seba a hlavne nehrešila. Božka na žiadosť zahrá na harmonike, žiada malú Lenku, aby spievala s ňou. Potom ich prevedie po farme, ukáže zvieratá, farmársku izbu a musia sa rozlúčiť. Paco čakal, že sa s jednotlivými rodinami spoznajú viac, bol po ich odchode sklamaný, že nemali tú možnosť, hoci malá Lenka vraj na neho bola zvedavá. Lúčenie je dojemné, nechajú jej obrázky a darčeky, mačky ich idú odprevadiť. Veronika by chcela určite vidieť rodinu, Jana nie, príde jej to také, trápne. Božka si sadne k stolu a pozerá pozdravy a darčeky, ktoré jej priniesli. Zasadnú k večeri, všetkým poďakuje za pomoc. Pri večeri je ešte aj teta Anička a mäsiar Števo, ktorý sa Jane veľmi páči. Už za tmy príde Martin na kontrolu, je spokojný, teraz sú pripravený na Karminu – pohostenie, majú byť pripravení na návštevy. Jana vraví, že posledné dva týždne už ani za prácu neprotestuje, nikomu by to nepomohlo, ale žiadne dedinské dievča z nej určite nebude. Martinovi dajú ochutnať oškvarky, on im za to určí len jednu úlohu. Pozberať úrodu, vyhnojiť a poryľovať celú záhradu. Božke sa páči, aký bol dnes Martin spokojný, priala by si, aby to tak bolo až do konca. Martin na vlečku naloží tetu Aničku, aj mäsiara Števka a odchádza. Jana je rada, že Suzie prežila. Božka je šťastná, videla rodinu, bol to pre ňu krásny deň. Pre Janu presný opak, je narobená, robila strašne veľa vecí, nevie pochopiť, ako sa niekomu môže páčiť zabíjačka. Nika je tiež unavená, sviňa ju kopla do nohy a kolena, čaká ju aj duel.

galadriel

Pri sledovaní HSTM v diskusii na oficiálnej stránke TV Prima spomenula Kačka (jedna z účastníčok) túto stránku a už stačil len strýček google. Potom som len dlho, dlho čítala a nakoniec sa zapojila aj do diskusie a to u farmára, kedy sa slovenský prekladateľ neozýval a kočky z klubu smesvině nevedeli nejaké to naše írečité slovíčko. A keďže Elko a SUN všetko zo slovenských RS nestíhajú, boli takí zlatí, že mi Nákupné maniačky na WAU prenechali :)) A teraz sa k Vám budem hlásiť aj cez SK Farmu. Kto sa teší ?? :D (rečnícka otázka)

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 33
1
galadriel
Reagovat

Ja dnes budem mať veľkú nostalgiu. Zažila som asi dve zabíjačky v živote a obe boli u sestrinej krstnej mami, ktorá býva v dedine, kde sa Farma natáča :))
Osobne som veľmi zvedavá, či budú robiť Obar (zabíjačková polievka), robí sa v tom okolí.
Aké skúsenosti máte so zabíjačkami Vy?

2
veverka
Reagovat

U nás se zabíjelo každý rok a protože rodina byla široká a zabíjelo se i u dalších taťkových sourozenců, tak jsem zažila zabijaček spoustu.
Byly to krásné chvíle a užila se u toho spousta legrace.
V kuchyni na kachlových kamnech se vařilo zelí na oběd, v troubě pekla pohanková kaše a maso, krájelo sádlo, maso na klobásy.Venku v kotli se vařilo maso na jitrnice.
Ženy při práci hlídaly jednoho strejdu, aby se nepřiblížil v kuchyni ke kamnům a stejně nikdy neuhlídaly. Ve chvíli když byla kuchyň plná lidí a nějaký zmatek, na rozpálených kamnech přistála od něj hrst mletého pepře a nastal úprk kýchajícího, slzícího a klejícího osazenstva ven.
Takových rituálů bylo víc a i když se opakovaly, nikdy nezklamaly. :-)))

3
LadyXL
Reagovat

Ahoj,já zažila jako dítě či puberťák pár zabijaček u příbuzných na venkově. Občas to byla komedie…, když prase uteklo a honilo se po dvoře. Nebo když jim spadlo z trojnožky do bahna… Nebo když strýc, Slovák, nám chtěl ukázat „pravou“ slovenskou (a prý i cikánskou) zabíjačku, prase něčím posypal (asi jako v tv), taky položil slámu a zapálil. Průser byl, že to nešlo z kůže dolů :-D, vím že ho pak každý proklínal :-D. Praní střev vždy postihlo mého taťku – Pražáka. Asi se mu chtěli pomstít :-D, on pak chudák neměl dlouho na nic chuť… Prdelačka se vařila vždy, ale nikomu bych nepřála ji mít vylitou na podlaze auta :-(. Tož to jsou takové střípky z mé hlavně dětské hlavy…

4
Bobina
Reagovat

Me bavilo spejlovani, ale streva bych cistit nemohla, pamatuju, ze to desne smrdelo, krev jsem taky michala na prdelacku, nejlepsi byl reznik, nadherne odkrajoval slaninu z kuze, kdeze lonske snehy jsou.

5
Bobina
Reagovat

Vcera mi to prislo jako hrane, kdyz Bozka videla prichazet deti. Nechci aby vypadla Nika, nejprve mi nesedla, po tom co delala s Kikou, ale ted bych ji prala jit dal.

6
Bobina
Reagovat

Janka me vcera taky pobavila, ten vyrok, jak ji nekdo pozve na zabijacku, da mu jednu mezi oci a bude hotovy :)) Z krenu si malem oci vypalila, je zabavna.

7
veverka
Reagovat

Bobina – Jana mne taky pobaví poslední dobou těmi vyjádřeními do kamery. Umí být vtipná. :-))))))

8
Bobina
Reagovat

Ze jo? Me to vcera vylozene bavilo, ty kyble s vodou atd. :)

9
veverka
Reagovat

Jo, je dobrá herečka. Ty její komenty jsou bezva. Ze začátku mně ale taková vtipná nepřišla. Asi víc v těch vyjádřeních probírala taktiku. Teď už taktika nezabírá tolik času a tak se víc projeví jako komička. :-)))

10
Bobina
Reagovat

Ja ji ze zacatku nesnasela, nechapala jsem, co Fero za ni tak oroduje, byl jedinym co ji tam na chvili zustal, ale jak se vratila po nemoci ( no nevim, nevim) tak se zmenila k lepsimu, ze ackoli intrikuje, je mi mllejsi.

11
Franz
Reagovat

Tak trochu se už bojím zde něco napsat, aby zase si můj příspěvek někdo špatně nepochopil a následně se neurazil.

Nikoketa ve hře vyzrála, určitě i pracuje více než dříve, ale nikdo z těch zbývajicích ji už nepotřebuje a proto bude následně „obětována“.

Jana byla opravdu zezačátku silně nesnesitelná, asi si pořád myslela, že má kolem sebe partu svých vstevnic, kterým vždy velela. Během své „zdravotní dovolené“důkladně zmapovala na internetu názory diváků a když se opět vrátila, tak to byla trochu jiná Jana.
Jinak ano, je zábavná, ale já bych ji za dceru nechtěl. Můžu srovnávat, mám doma o dva roky mladší a je to úplně, ale úplně něco jiného.

No a copak bude v následijícím díle s Veronou, ta její hláška: „ženy sú suky“ bude mít něco společného s ní, nebo to myslela na někoho jiného ?

12
Bobina
Reagovat

Taky jsem zvedava, na markize psali : vzpoura sluhu, nikdo nechce pracovat, tak ani oni nebudou, kdo to vydrzi? Veronika a jeji zeny su suky mi nejak uniklo.

13
andrea
Reagovat

paco nej nej

14
andrea
Reagovat

nase ceska farma nuda. vase je super.

15
veverka
Reagovat

Dívala jsem se na ukázku na markíze na dnešek a moc nechápu, o co těm sluhům tam jde.
Minulý týden Paco mluvil o tom, že sluhovské práce mu zaberou 2 hodiny denně a měl by hotovo.
Dnes se už bouří.
Oni si neuvědomují, že sluhové co byli před pár týdny měli práce o hodně víc ? Už je dost zvířat vyzabíjených. Morky,nějaké ovce, slepice, husy, i prasata některá jsou pryč.
A služka už taky nevaří pro 10, nebo 12 lidí, ale jen pro 5 a to je taky úleva.
Takže to sluhové to mají o hodně jednodužší než ti co sloužili před nimi.
Nic by mně neudělalo větší radost, než vypadnutí Veroniky tento týden.

16
Bobina
Reagovat

Veronika neni moc oblibena a proto i kdyby byla ve finale, tak nikoho az tak neohrozi. Ja momentalne chci ve finale Niku, ale to je bohuzel asi take pase.

17
Bobina
Reagovat

Kdy vlastne hlasuji divaci, pokud jsou na konci jen dva nebo tri? Hlasuji i ex- farmari?

18
veverka
Reagovat

Bobina – Ty chceš ve finále Niku a já Božku. Tak by nám to mohli dopřát a ráda bych ty 2 tam viděla. To by bylo podle mne ideální.
Jenže to asi tak nevyjde :-)))))
Diváci hlasují až na finále u posledních 2 hráčů.

19
Bobina
Reagovat

No, ja myslim, ze tu Bozku tam mit budes, ale ja o Niku tento tyden prijdu :(

20
Bobina
Reagovat

Ale bylo by bylo hezky :)

21
Pertule
Reagovat

:) nejsem uražená, kontrolovala jsem to, jsem celá.

22
veverka
Reagovat

Bobina – Nice bude tento duel držet ale pěsti asi rekordní počet diváků. Třeba to pomůže. Ještě by se mohl i štáb přidat a udělat pro to něco, ať napraví škody, co už udělali :-)))))

23
Bobina
Reagovat

No mohla by dat prekvapeni a stab by ji mohl dat neco co zvladne lip nez Veronika. Obcas, kdyz je to v dueli napiinave tak si musim vypnout i zvuk, nebo chytim
infarkt :)
Pertule dobre, ze ses neurazila :))

24
Bobina
Reagovat

Bylo to v pripade Jana a Steva pri pretlacovani )

25
Pertule
Reagovat

Kdoví jestli to včerejší Veroničino „baby sú suky“ nemělo souvislost s návštěvami farmářů, měli jich tam nějak moc, za ten moment jsem se nezorientovala, ale vypadalo to, že i za Veronikou někdo došel. Pokud se něco dozvěděla z venku, bylo by pochopitelné, že takto reagovala. Že by ji na konci Farmy dali prostor? Zatím ji cpali jen k Pacovi.

26
veverka
Reagovat

Já bych si tipla, že to – baby sú suky – bude mít souvislost s tím, že ženským se po ránu nechtělo dělat, ale sluhové už museli. A pokud FT sluhům ještě přidělí práci navíc, tak to Veronika určitě obrble.
Uvidíme zítra, co v to bude.

27
Franz
Reagovat

V té ukázce na zítřejší díl je na návštěvě strašně moc lidí, nějací Hujerovic? :)
Nebo možná příšli tetky z dědiny.

Bylo mně popisováno, jak štáb má nahoře na kopci postavenou buňku a odtam řídí chod na farmě. Scénář celé soutěže je hrubě napsaný dopředu, ale úkoly, scény atd. se upřesňují i den dopředu(tedy se mění den ze dne). Farmáři jedou normálně každý den svůj režim a vždy, když je potřeba něco zvláštního provést, tak se na to upozorní a farmářům vysvětlí.

28
Franz
Reagovat

A ještě drobnost. Čtvrtek a pátek bude u nás s Farmou asi útrum. U nás finišují VV a panimáma si už na ty dny zabukovala televizní přístroj. Takže Farma bude pouze asi ze záznamu.

29
Poppy
Reagovat

28 Franzi, doufám, že doma nejsi za Paca ;-)

30
Franz
Reagovat

29 – to bylo dobré :-D

Ne, to snad ne. Ale, když je to finále VV, tak musím udělat ústupek(už dávno jsem to slíbil). Když je fotbal, tak jde stranou cokoliv.
Můžu si zapnou TV v PC, nebo to nahrát na HD, takže řešení bude. A konce dílu Farmy asi uvidím.
15.12. zase se dívám na finále Farmy, ale zároveň pojede na ČT film podle Monyové (panimáma byla v komparzu) a to se zaznamená.

31
veverka
Reagovat

Já jsam zaregistrovala v ukázkách na zítřek i tu rodinku Jany a tu paní, jak komentuje obraz Vávry, nějak o indiánovi. Snad to Martin přežil, když to slyšel :-)
)))))

32
Poppy
Reagovat

30 Franzi – je vidět, že se umíte domluvit :-)

Ještě že dcera na telku asi nekouká :-D

33
Franz
Reagovat

32 – ne, ta se „prý na takové blbosti (RS) nedívá“. I když vím, že fandí Vladkovi.

Přidat komentář