Panáček v reality show

Farma 4 (5.11.): Šéfuje Nikoleta! + rekap

5. Listopad 2013 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=7791 w=615]

Nika na poste farmárky týždňa má prvú úlohu, určiť sluhov. Ako reagoval Števo na možnosť, že bude slúžiť práve on, sme mali možnosť vidieť už včera. Martin príde rozdeliť úlohy na farmu a čaká ho tam nepríjemné prekvapenie. Nahnevá sa, starostlivosť o zvieratá si predstavuje inak! Nezabudnite dnes o 21:40 sledovať TV Markíza, čaká nás určite viac.

Rekap z 5.11.

Za sluhov sú určení Jana a Heňo. Ten žiadal Niku ešte noc pred voľbou, aby dala za slúžku niekoho iného, ak by hrozilo, že bude on slúžiť, Nika mu však nevyhovela. Števa nedala, by sa s ňou nerozprával do konca života. Vraj chodil po všetkých, aby mu pomohli, žobronil o milosť od slúženia. Martin prichádza skôr a po svojich.  Nesie veľkú kyticu a zlé správy. Je nahnevaný a pritom s takou dobrou náladou išiel. Bol pozrieť zvieratá na lúke, nie je podojená jedna z kráv. Nika vysvetľuje problémy s kravami, celé zlo nakoniec padne na Janu a Veroniku, oni vypustili kravu, aj keď bola nepodojená. Vyženie ich po ňu, keď nie je krava opatrená, je nervózny. Táto jeho nálada ovplyvní aj darovanie kytice, Božke ju len dá, bez gratulácie. Chodí po dvore a upozorňuje na bordel. Nakoniec sa nikto nečuduje, že sa Martin hnevá – Božka, Števo, Nika, Heňo, Jano (ale nikto nič nespravil). Kravu dovedú na dvor, Števo hneď kričí, že on ju dojiť nebude, nenechá sa zabiť. Martin sa čuduje, prečo si tú kravu neuviažu, keď nie je pokojná. Kravu hladká, ďalší dvaja ju držia, Jana dojí. Pri dojení sa prestriedajú. Martin nakoniec mladšiu kravu (tú kľudnejšiu) zoberie, vráti im ju, až keď bude vidieť, že sa vedia o kravu postarať. Števo vyženie kozy z kukurice, na tej si pochutnávajú všetky zvieratá, je tam voľne pohodená a všetkým žrútom prístupná. Martin odchádza so slovami: A upracte si ten bordel! Veronika si myslí, že viac ako im ublížil krave, ktorá tam zostala, bude ešte nepokojnejšia, keď je sama.

[singlepic id=7792 w=615]

Nika Jane káže, upratať si v kuchyni, aj keby to malo znamenať, že bude neskôr obed. Jano nabije laty, aby ku kukurici nešli zvieratá, popália haluzinu na dvore, Števo melie múku.Martin sa vráti s traktorom a plnou vlečkou. Pýta sa, či si niečo uvedomili. Samozrejme je Števo zas múdry jak rádio a hlása pracovno-motivačné heslá. Na farme bude jarmok, spoznajú tetušky, s ktorými robí obchod. Podá Pacovi aj ním vyrobené nože, má si ich sám predať. Zoberie Niku k aktuálnej, chatrnej, vstupnej bráne. Má tam vzniknúť drevená vstupná brána. Upratať majú aj okolie farmy, predstavuje si dôstojný vstup na farmu, aby tetky boli ochotné vojsť a nakupovať. Brána sa má slnkom usmievať. Bude mať taký tvar, bude prestrešená a na vrchu budú skalné ruže (neblesk), ktoré strážia pred bleskom (duševná ochrana). Druhou úlohou je uskladnenie ovocia a zeleniny – príde teta Anička. Kotlík ktorý priviezol, odnesú na lúku ku kolibe. Budú sa ovečky strihať. Heňo zvolá ovce do košiara, poslúchajú ho. V kotlíku budú vlnu variť, po dvoch hodinách varenia vypláva lanolín, majú ho pozbierať a dať do nádob. Martin pošle Števa po jednu ovcu, Jano mu pomáha.

[singlepic id=7790 w=615]

Zistia, že to také ľahké nebude. Števo žiada Paca, aby mu pomohol, ten ho rád nechá sa vytrápiť. Po hodnej chvíli sa im nakoniec ovcu podarí chytiť, Martin si ju posadí, ukazuje farmárom, ako ju strihať. Strihať môžu naraz piati, toľko nožníc dostali, oviec je 15, časový interval do konca týždňa. Paco sa pustí do stavania brány, dohaduje s Nikou, ako jej stavbu Martin vysvetľoval. Príde teta Anička, bude sa zavárať, sušiť, uskladňovať na zimu. Naučí ich robiť šípkový lekvár, s Janou a Veronikou ide pre bylinky do záhrady, vysvetľuje účinky, naučí, ako ich správne viazať. Koreňovú zeleninu konzervujú do soli, s cesnakom a feferónkou.  Veronika zavárať vie, bude čerpať skúsenosti z domova. Ovocie budú sušiť, vysvetlí im, ako na to. Reč príde aj na barančeka, Bubo pôjde na pekáč. Ovečky sa zvyknú nechať, mladý baranček sa upečie. Božka protestuje.

[singlepic id=7793 w=615]

Jana si slúženie pochvaľuje, má o jednu kravu menej, zatiaľ stíhajú. Cieľom tohto týždňa je, aby donútila Števa sa priznať, že je inak orientovaný. Heňo berie slúženie ako Nikolinu zradu, čakal, že si to z kamarátstva ešte rozmyslí. Janu nechajú dojiť samú, opäť  s tým má problémy. Príde jej pomôcť Jano, krava sa upokojí a Jane to ide od ruky. Veronika vyzná lásku frajerovi, Jana zatúži po poslednej scénke z hriešneho tanca. Pred zrakmi farmárov teda dá s Pacom záverečnú zdvíhačku. Celkom sa im podarila, pobavia, smeje sa aj Veronika, ale vyskúšať si to nechce.

Zajtra opäť návšteva a Janina priama otázka: „Števo nehnevaj sa, ale….si gay?“

galadriel

Pri sledovaní HSTM v diskusii na oficiálnej stránke TV Prima spomenula Kačka (jedna z účastníčok) túto stránku a už stačil len strýček google. Potom som len dlho, dlho čítala a nakoniec sa zapojila aj do diskusie a to u farmára, kedy sa slovenský prekladateľ neozýval a kočky z klubu smesvině nevedeli nejaké to naše írečité slovíčko. A keďže Elko a SUN všetko zo slovenských RS nestíhajú, boli takí zlatí, že mi Nákupné maniačky na WAU prenechali :)) A teraz sa k Vám budem hlásiť aj cez SK Farmu. Kto sa teší ?? :D (rečnícka otázka)

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 26
1
W - ten správny
Reagovat

Tak dnes som sa riadne bavil :D
Proste tato particka ludi na Farme je skvela.
A top bol strih v scene – kozla na pekaci, coze?? a na to Jana – skonci tam, len neviem ci bude mat v ustach jablko alebo hrusku :D
To je asi jedna z mala mestskych ludi, co nema problem s tym, ako to na dedinach chodi v ramci zvierat.

A Henove „Ó-večkyy“ nema chybu :D

2
Pertule
Reagovat

Nikoleta to asi spletla – za služku měla dát Števa … :)

3
galadriel
Reagovat

Tak visím :)
Jana s tou poznámkou o jablku, alebo hruške fakt zabila!! :)) Nika si ešte bude hlavu trieskať, neviem, prečo sa nakoniec nechala ukecať. Sama sebou teda nakoniec nebola.

4
Poppy
Reagovat

Jsem zvědavá, kdy zase Janku začne bolet břicho.

5
rst666
Reagovat

nechapem ako sa Nika nechala takto lacno zmanipulovat a nedat Steva za sluhu. ten chlapec ma uz poriadne vytaca

6
Poppy
Reagovat

5 – napřed mne to taky napadlo, ale pak s tím, že dala za služku Janku, jsem si řekla, jestli to není krok směrem ženskému duelu, při němž by Nika nebyla ohrožená, ale myslím, že to počtem nevychází. Pokud bude mužský duel a Števo vysmahne, pak může za FT dát zase některou z ženských. Nevím, ale myslím si, že Nika nějak počítá, ne že jen ustoupila Števovi.

7
veverka
Reagovat

6 – Poppy – Pokud by tak Nika přemýšlela, tak je to fajn.Tato taktika mne nenapadla. Díky, protože jsem už byla taky otrávená z toho, jak Števovi ustoupila.

8
rst666
Reagovat

5- ani mna to nenapadlo,len dufam ze to tak je :)

9
Franz
Reagovat

Ano, včera to mělo už trochu „šťávu“. Števo začíná být nesnesitelný a doufám, že to bude on, který následující duel vypadne.
Janě by vyhovovalo kdyby na Farmě žádné zvířata nebyly. Je bez citu a nějakého vztahu k zvířeně a strašně se divím, že ona „vegetariánka“ bez zábran chce poslat „Bubu“ na pekáč.

10
Tamzin
Reagovat

Tak Janka rozhodně není bez citu, je prostě flegmatik, proto všechny situace bere, tak jak jsou. Prostě mě baví.
Števo je opravdu baba, každého pomlouvá, co by měl dělat a sám je po…… až za ušima. Jen nechápu, proč jim Martin neukázal, jak se kopavým kravám svazují na dojení zadní nohy. Dělalo se to běžně i v kravínech. Nika dojit nechodila, dojil Jano a teď je chytrá, ten brajgl v kuchyni také zůstal po ní a to jenom vařila.

11
veverka
Reagovat

U Jany bych se nedivila, kdyby se s chutí hlásila první, že Bubu zařízne. Vegetariánka, co má ráda zvířata. Jedině k tomu zabíjení se vždycky hlásí jako první, jinak ani netuší, co za zvířata na farmě mají.
A ta kráva chytla zánět po špatném vydojení.
Když skončilo sloužení Niky, tak dojila Janka s Veronou a nadojily každá jen trochu mlíka a vykašlaly se na to, prý to stačí.
A ten hrozný binec v kuchyni, i na dvorku by měl řešit i farmář týdne a dát příkaz k většímu gruntování.
Mne tam vytáčí i ti kuřáci, co kouří v kuchyni i po té,co už tam jsou dveře a hlavně ty nedopalky hází na zem. Je to od nich hnusné. A to jsem kuřák. Ale házet nedopalky na zem, nebo je nechávat v místnosti třeba v popelníku nesnáším. To smrdí i mně, ne tak nekuřákům.

12
Franz
Reagovat

No já nevím, mně se zdá Jana taková studená a bezcitná princezna. Vždyť jsme ještě u ni nezaznamenali jakoukoliv lítost.
Většina farmářů ukazuje nějaký vztah ke zvířatům a u Jany jsem nikdy nic takového nezaznamenal. O prasátko se nestrala a o beránka ani okem nezavadí. Dojit ji také dělá problém, protože ji krávy smrdí. Je to hold holka z města, které možná i rodiče nedali ty základní informace. Vsadím se, že doma nemají žádné zvíře.

13
W - ten správny
Reagovat

podla mna je to normalny pristup. Ti, ktori tam to kozla pravidelne chytaju a objimaju, tak ho zabit nechcu.
To skor mi Stevo pride precitliveny v tomto.

11 – no ale ony ich vydojili tak napol, lebo uz vtedy kopali do vedra a pod.

14
Tamzin
Reagovat

12 Franz ale teď už trochu fantazíruješ, Janka dojila, ale kráva ji pořád kopala do kbelíku, pokud vím, tak nechtěl dojit Števo , ale ten má připomínky ke každé práci.

15
p77
Reagovat

12 – Ale mají doma zvíře. Krávu…. momentálně se nacházející na farmě! Nic jinýho totiž tak zbytečný tvor jako je ona není.

16
veverka
Reagovat

13 – W – ten správny – Jana s Verunou ty krávy dojily po sobě 2x. Po 1. měly každá tak půl vědra,když vstaly od krav a ukazovaly si, kolik už mají mléka a s úsměvem konstatovaly,že už to stačí a odcházely. Tehdy jsem si už říkala, jak to dopadne. Přišel mně ten jejich přístup, jako by tankovaly mléko z automatu.
Ne, že se krávy musí vydojit, ale vezmeme si jen kolik potřebujeme.
No a pak dojily další den – asi ráno a to už měla kráva ten zánět. Bylo vidět, jak je to vemeno nateklé a kráva je už kopala.

17
Franz
Reagovat

Tamzin – nemyslel jsem včerejšek, ale všeobecně.

18
W - ten správny
Reagovat

16 – no pamatam si to, ako Jana dvihla to vedro, ze sak staci, ale mam to spojene s tym, ze im to moc neslo, ze uz vtedy bola ta krava „nedojitelna“ :) Ale mozno sa mylim, nechce sa mi to hladat v archive.

19
BarBora
Reagovat

Jana je lenivý lempl, nemá význam ju ospravedlňovať a flegmatičnosť neznamená automaticky nedostatok citlivosti. Ani nie je žiadna vegetariánka „aj mäsko bolo dobré aj slaninka bola dobrá“ – niečo v tomto zmysle už povedala a láska k zvieratám u nej nehrozí. Urezať a useknúť hydine hlavu bola jediná činnosť, do ktorej sa sama hrnula. Ale čo je horšie, zdá sa, že ani citlivosť k ľudom nie je jej silná stránka, ale tá blbá orázka na Števa bola, podľa mňa, na popud štábu, zrejme tie diskusie čítajú a už nevedia, ako by to na tej farme osviežili, človek je pre nich len štrngotanie peniažkov.

Števo už nie je ako také veľké decko, ale malé a ukričané decko. Ale asi on jediný má šancu proti Pacovi v dueli, aj preto ho asi Jana chcela za sluhu, aby si nemohol vyberať disciplíny a mal menšiu šancu aj proti Janovi a Heňovi. Myslím, že keby Števo vypadol, Pacovi by veľmi odľahlo aj keď zahmlieva Janom, akože najťažším súperom, Števa, ako porovnateľne vysokého aj ťažkého, urputného a vôbec nie blbého by si nevybral. Keď zistil, že trestom nebude sluhovstvo – očividne mu odľahlo a usmieval sa ako mesiačik na hnoj.- hrdina.

20
Tamzin
Reagovat

A citlivost se projevuje jak ? Že na každém kroku brečím za mámou a pak sprostě nadávám ? Jestli ten telefon pro Jana nebyl projev citlivosti, tak už nevím. Po mě takhle někdo ječet a nadávat, tak, tak se na něj vyprdnu.

21
veverka
Reagovat

20 – Tamzin – Ten telefon není zrovna dobrý příklad citlivosti Jany.
Když ho věnovala Janovi, tak jsem v ní začla vidět i kousíček dobra.
Jenže krátce poté to Jana zdůvodnila na kameru takto.
Janovi ho dávala z taktických důvodů – aby ho rozhovor s mamou před duelem rozhodil psychicky a v duelu pak snáze vypadl.

Víra v kousíček dobra v Jance se hned rozplynul a ukázala se opět jen tvrdá taktická hráčka. S nějakým citem to určitě nemělo nic společného.

22
gabi
Reagovat

19, 21 BarBora a Veverka – suhlasim so vsetkym, co ste napisali, chcem povedat iba to, ze Jana je jedno rozmaznane dieta, ktoremu nic nie je svate, preto dokaze kludne zabijat zvierata a byt neludska k svojim spoluhracom /vid niekolko prvych dielov farmy/ a hlavne chce vyniknut za kazdu cenu, nech uz to stab riadi alebo nie /jasne, ze riadi/. Je mi luto, ze takuto nezrelu osobu stab zneuziva na svoje ciele.

23
Franz
Reagovat

Dnes se bude Jana ptát Števa zda je gay. Je to od ní dost stupodní dotaz a zvlášť před kamerou. Nevím co tím chtěla docílit. Buď byla naočkovaná štábem (zde se potvrzje, že je řídí štáb), nebo ho chtěla zesměšnit před diváky a tím psychicky rozhodit. Něco podobného udělala Janovi s tím telefonem. Moc by mně zajímalo jak by reagovala, kdyby ji to Števo nějak podobně oplatil.

24
BarBora
Reagovat

Števo ich duelom s Ferom asi riadne vyplašil. Aj mňa prekvapil.

25
Poppy
Reagovat

BarBora – Števo chce jít do duelu s Ferom??? Ten už je dávno doma :-)

26
BarBora
Reagovat

25 Poppy – mala som na mysli, ako nad Ferom zvíťazil.

Přidat komentář