Panáček v reality show

Celebrity Splash…když hvězdy skáčou do vody

6. Listopad 2012 | napsal(a): | reality show: Hviezdy na ľade, StarDance

V sobotu se na televizní obrazovky opět vrátila taneční soutěž StarDance, která pro Českou televizi znamená vždy sázku na jistotu, z výsledků sledovanosti mohli být na Kavčích horách jistě spokojeni. Ale možná by to chtělo přijít konečně i s něčím novým. Alternativa by se například našla ve formátu Dancing On Ice, což je prakticky totéž, jenom na ledové ploše. Je zajímavé, že zatímco na Slovensku televize JOJ tuto show přinesla už v roce 2006 (Hviezdy na ľade), v našich končinách o ni zájem nikdo nemá. A což takhle zbrusu nový formát společnosti Eyworks nazvaný Celebrity Splash?

Známé celebrity zde pod dohledem profesionálů trénují skoky do vody, které pak divákům předvedou v živém přenosu z plaveckého stadiónu. Každý týden se obtížnost prvků zvyšuje tím, jak se posouvá výška odrazového prkna, nejdříve ze 3 metrů, 5 metrů až po úctyhodnou 10 metrovou výšku. Kvalitu provedených skoků hodnotí tříčlenná odborná porota, jejich známka se sečte s hodnocením hlasujících diváků, a tím se rozhodne, kdo postoupí do dalšího kola.




Poprvé se tento formát vysílal letos v srpnu v Nizozemsku (pod názvem Sterren Springen) a pro televizi SBS6 znamenal mimořádný úspěch, její sledovanost vzrostla na trojnásobek obvyklých hodnot. Formát už nakoupilo několik zemí, vysílat se bude např. ve Velké Británií, Francii, Austrálii a ve Spojených státech, kde ho připravuje televize ABC. Do role jednoho z porotců už angažovala i čtyřnásobného olympijského vítěze ve skocích do vody, Grega Louganise.

Hviezdy na ľade, StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 4
1
Maxx
Reagovat

Nenechal bych moc ČT nechat mršit další formáty, stačí co za důchodcovkou estrádu udělali ze Star Dance. Ale to Celebrity Splash vypadá hóóódně zajímavě, to chci vidět. Ale jestli můžu poprosit, tak na Primě, případně Primě + JOJ, protože bych to rád viděl v kvalitní verzi :P

2
MartyMcFly
Reagovat

Myslím, že u nás jsou skoky do vody tak minoritní sport, kterému se věnuje jen pár desítek lidí, že by to diváky nepřitáhlo :(

3
Len
Reagovat

No mě by to teda nepřitáhlo, připadá mi to jako blbost, jak někdo hupsne do vody. To já bych raději Hvězdy na ledě.

4
W
Reagovat

Hviezdy na lade asi nebudu, pokial si pamatam, tak to zase nebolo nejake mega uspesne – teda tipujem, ze sa ceskym televiziam nebude chciet ist do toho rizika.
Splash – no neviem, tu by som sa bal aj o to, ci by sa naslo dostatok „osobnosti“, co by do toho sli a zaroven by boli zaujimavi pre divaka (a v tomto pripade asi aj po vizualnej stranke)

Přidat komentář