Panáček v reality show

Farma SK 3 (2. týden) Na duely vedou ženy

24. Září 2012 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=5350 w=420] Týden zvratů s odpadlíky a náhradním farmářem vrcholí dnes zase duelem. Nominovány jsou dvě těžké váhy, protože u farmářů převládla taktika. Ale nejen o souboji v aréně je dnešní díl. Plakalo se i slavilo. Janči se důkladně ožral, Hospodár Martin dožral a dovalilo se, co jen tak někdo neunesl.

S farmáři jsme se rozloučili při volbě duelanta v momentě, kdy stav hlasů pro Andreu a Jana byl vyrovnaný 2:2. Jak se rozhodne poslední volička Renata, bylo asi předem jasné. K volbě Andrei má povícero známých důvodů. Nesedly si a táhne ji to domů (i z taktických důvodů nedávno zmíněných), takže možné ohrožení vlastně vítá.
Návštěvu Kveta zakončila předáváním překvapení. Prvním jsou dárky pro Vladimíra, který má dnes 47. narozeniny. Dostal halenu s nápisem a logem Farmy a flašku oblíbené lihoviny. [singlepic id=5351 w=420]Druhým překvapením je první pošta. Dopis od mamky pro Petra. Petr kouká překvapeně, rozpačitě a Kvetka se rychle sbírá k odchodu, dokonce i na svůj deštník zapomíná. Petr do dopisu letmo koukl a beze slova od stolu se zvedá též. Janči mu ven odchází poděkovat za to, že mu nedal hlas do duelu. Peter pláče a říká Jančimu „zle je … zomrel mi stryko“ I divný patron, drsoň Janči, má ale kousek srdce v hrudi a Petra objímá. [singlepic id=5352 w=420]V prostříhaných pohovorech na kameru (a v deníku) se dozvídáme, jak moc úmrtí Petra zasáhlo.

O chvilku později u večeře, scéna plná paradoxní absurdnosti. Za smutně dramatické hudby se Vlado chystá nalít panáky, uplakaný Petr polyká jídlo jen jakoby ze setrvačnosti a do toho se Jana mimo záběr charakteristicky směje jako rozsypaný pytel brambor.

Rozjitřené city je potřeba utěšit. K Petrovi se snaží tisknout Jana a z druhé strany nemůže chybět Andrea. Skvadra se zatím přesunula na zápraží farmářského domku, ale láhev džinu zapomněli v kuchyni. Donáší ji Janči, jenže cestou ji zřejmě hodně od obsahu odlehčil a už je to na něm znát. Fasádou je drsoň, ale nervy kolem volby duelanta nezvládá. [singlepic id=5353 w=420]Následující dění vypadá podle toho. Andrejka si ovšem v zákulisí neopomene brát osobně i takovéto činy. Utekly mu kozy a ona je teď musí sama dojit. Lovila je ale hlavně Jana se Silvou. Janči mrskne o zem prázdnou flaškou, při vrávorání pozporáží zařízení a nakonec pozvracený upadl. Jana s Peťem se jej snaží alespoň trochu vzkřísit a dopravit na seno nad kurník. [singlepic id=5354 w=420]
Nový den už Petr vítá zase zocelenější. Janči kupodivu nemá kocovinu, ale do kolektivu se vkrádá protiVladní odboj a anarchie. Janka třeba přišla na osobitý výklad pravidel – splnit farmářův příkaz k budovatelské práci ve farmářském domku by bylo porušením pravidel, ale odmítnutí příkazu velitele ne. A že prý Vlado nezvládá a vykřikuje na každého a na ni zvlášť, protože je hezčí než Renka. Vlado tedy opravdu vypadá, že místy ani sám sobě nerozumí. Včera na poli pravil, že hnusné zelí se mělo vyhodit, ale když zbylý kus od oběda vyhozený učitelkou dnes našel v odpadkovém kýblu, tak ji zdupal za plýtvání jídlem. Reakcí je samozřejmě Andreino frflání a stávka, v které ji slovně podporuje kolega sluha. Díky tomu ale také víme, že Janko si první týden zhamtané klobásy schovává i nadále. (to tedy svěřil jen na kameru). Jenže ani Jančimu se nechce dělat a tak je třeba před Vladíkem důrazně poukázat, že nepracuje především kolegyně služka Aďka. Stagnují i další pracovníci a tak když dorazí Hospodář Martin, schyluje se k bouřce nejen na obloze. Nic není dokončené. Podle Vlada pracovali na 80%, Martin ovšem rozhoduje, že adekvátní odměna v mincích činí pouhých 20. [singlepic id=5355 w=420]Také sousedé si prý stěžovali na řev, řinčení skla a praskání dřeva. Co se dělo? Martin neřve, ale stanovení exemplárního trestu za chování sluhy Jana chce po Vladovi. Jenže Vlado je jen velitelským hafíkem, mozek je až za vodítkem (stolem) a kromě zákazu jídla jej nic nenapadá. Martin tedy otráveně napovídá možné trestné úkoly a tak Vlado Janovi káže všecky ulámané klásky z celého pole vysbírávat i třeba přes noc.

Martin přišel ale taky pro sýr na trh. Zde je s Janovou prací avšak velmi spokojený a z nabízeného sortimentu na výměnu si mohou vybrat čtyři. Berou brambory, droždí, med, rýži, cukr a sirup oželeli.
Zmnožil se také počet zvířátek o několik slípek a pak ještě zbývá z valníku sundat a do kuchyně dostat podnoží a stolovou desku. Evidentně je to masiv a rozměr dost závratný.[singlepic id=5356 w=420]K čemupak to asi bude, když osazenstva bude postupně ubývat? Desku nesou kousek v osmi a hekají vysílením, dovnitř do kuchyně ji musí dokulit.

Janči je svým trestem samozřejmě znechucený. Je chorý a není přece gašparko či Láďo, aby 48 hodin ve dne v noci sbíral klásky na nějakém poli. To půjde raději do duelu. Sbalí tašku, mrskne ji venku, a že už ani prstem nehne a raději půjde rovnou domů.
Rozlobeně frflavé monology přerušuje střih a je tu Kvetka, zvědavá, kdo Andreu doprovodí do souboje. Jana ani Silva to není, bojovat s ní bude Renata a to prý především proto, aby tím Andrea oslabila Vlada, bez manželky podle ní zcela neschopného. Janči tleská, čímž udiví Kvetku a ta se ptá po vysvětlení změny nálad, sympatií. Dostalo se jí shlédnout další z Jančiho pitbulích představení, z něhož i ona asi pochopila, že Jano a Vlado jsou už skoro na nože.

Ženské se balí do duelantských chatek. Andrea je jako kolovrátek – přišla vyhrát a je jí skvěle i když jsou všichni proti ní. Copak jí asi řekly karty a ptala se jich i v dřívějším životě? [singlepic id=5357 w=420]Vlado i většina ostatních chce z duelu zpátky paní učitelku. Vlado k tomu má zvláštní důvod – prý mu bude větší oporou, když bude dohlížet na chod domova a dětí. Renata to cítí sice také, ale tak úplně to ještě nechce vzdát. Disciplíny do duelu vybrala s tímto ohledem -almanach, pilu a přetlačování až jako poslední. Všimla si, že Andrea jde do soubojů jako umanutý buldok a bude tudíž hodně těžkou soupeřkou. Aďka ráno hýří vírou ve vlastní schopnosti, Kvetce říká, že chce dokazovat, že je silný jedinec.

Stodola dnes vítá farmáře i duelantky fakulemi s ohni. Prý tam dnes také bude horúco. Ještě jednou je pokládán dotaz kdo má kolik fandů a pak už jedem Vědomostní duel
Hned odpověď na první otázku má Andrea špatně a přestože dál už nezaváhá, ztrátu jednoho nože nedotáhne a první duel prohrává. Křečovitě nasazený úsměv z její tváře, ale nemizí. [singlepic id=5358 w=420]
Řezání dřeva
Andreu hlučně povzbuzují, ta má přesně jak před tím předpověděl Peter urputný výraz, ale zdá se, že právě ta zaťatá chtivost vyhrát je jí na překážku. Pila se jí pod přílišným tlakem místy kouše, příliš kontroluje soupeřku, ztrácí nervy a pár vteřin před zlomením klády, na které sedí, to dokonce vzdává. Renata vydržela a vítězství s chutí oslavila výkřikem.[singlepic id=5359 w=420]Neraduje se ale jen Vlado a Števo, z tváří se dá vyčíst, že zklamaný je jen Janči s Janou.
Kvetka se ptá Andrei na pocity. Je zklamaná, že přes tak silnou motivaci nesplní svůj sen? Andrea přiznává, že ano, cosi slíbila a nedodržela to.
Jana je při loučení smutná, pláče, ze slov se zdá, že snad má ze dnů příštích i trochu strach. I Jančiho šeptání při objetí se dá dešifrovat. Slibuje, že až odtud vyjde, že jí určitě pomůže, jak bude moci.

Později na kameru už Andrea své zoufalství nezastírá. Nemá vlastní domov, přišla o firmu, má strašné dluhy, která nezvládá platit, každý měsíc jí hrozí, že se octne na ulici. Byl to dostatečný důvod? [singlepic id=5360 w=420] Pro ni evidentně. V zoufalé situaci jsou pochopitelné i zoufalé činy. Andrea však pokračuje vlastním obviněním, že zklamala a já tam slyším i nevyřčené „zase“. Končí slovy, které prý řekne až bude doma: „Prepáčtě, že sa mi to nepodarilo“ a pak odchází sama do tmy. [singlepic id=5361 w=420]

Přejme Adě hodně štěstí, více rozumu, větší nadhled a méně stihomamu a těšme se na další farmářský týden.

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 24
1
Eman
Reagovat

Jen jsem zvědavý koho si stádo zvolí za černou ovci a bude ji deptat.

Reagovat

no, tož jsem o jeden díl ncv napřed chytřejší – ať žijí vojozmatkáři :-)

1 jestli myslíš, že Andrea byla zvolena černou ovcí, tak jsi se imho špatně díval – zvolila se za ni sama a také si tuto roli cílevědomě pěstovala. Podle všech jejích řečí v tv, ncv i denících bohužel vypadá, že je ji to blízké i v civilu

Janči má podobnou taktiku, ale nedrží ji trvale, v mezidobích je celkem normální (pravda, v tv to tolik vidět není) a proto také není nijak extrémně neoblíbený, mají z něj dost psinu a vyloženě sere, zřejmě jen krátkodobě.

3
Ufonka
Reagovat

Tak a koho dala Andrea za farmáře? Janu?
Jaký máte tip.

Reagovat

samozřejmě mě napadla Jana, ale taky jsem uvažovala o tom, že mohla zvolit někoho jakoby za trest – aby se v nezvládání utopil a pak je samozřejmě možnost, že přece jen přemýšlela o někom, kdo by funkci opravdu zvládnout dobře mohl – tzn mohla zvolit úplně kohokoliv

Soukromě si sleduju si manželeta. Upřímně řečeno je obdivuju, že do toho oba vlezli – já bych si to nelajsla. Podle mého je výhoda podpory uvnitř zároveň obrovská nevýhoda – ostatní to provokuje a projde jim bez úhony mnohem méně, než kdyby se podporovali dva cizí lidi. Navíc bych se bála, že jim může lehce přitápět drobnými podrýpky a pokušeními i štáb (tuším, že drobná zlomyslnost vůči velkým taktikům a plánovačům od české farmy trvá). Myslím, že to manželatům za ty první týdny došlo a Vlado to jen hodně podivně balil při vysvětlování do starosti o děti a domácnost doma. Jako hráčka se mi zdá silnější a nadějnější Renata.
Vyloženě oblíbence ani neoblíbence po odchodu Aďíka nemám, ale jsem zvědavá jak to teď zamotají, protože to momentálně dost začíná zavánět mezilidským klídečkem a selankou

5
LadyXL
Reagovat

Díky za rekap. Neviděla jsem a tak jsem ráda ve větším obraze :-) !

6
Deanka
Reagovat

Taky díky za rekap, ráda si přečtu pohled jiného diváka…

Manželata jsou alibisti, na oko hrajou tyátr s rodinou, myslím, že tak hrozné to nebude, mají děti patrně už odrostlé a kdyby neměli nějaký spoleh na jejich přežití, tak snad do toho nejdou oba dva a už za pár dní nekňučí strachem o potomky, to mi jako nesedí, spíš je to divadýlko, nemluvě o radosti, když Renata duel vyhrála…

Selanka nebude, Janko se doufám postará:-)))

Na farmáře si myslím že bude Janka…

7
Ufonka
Reagovat

I přes image rádoby zásadového s pevnou rukou _ Vláďa jak se asi on vidí (podle mého soudu, se tak prezentuje).
Tak zásadovější se mi jeví manželka.
Vláďa mě vcelku zklamal protiřečením si – je otázka zda schválně, anebo si prd pamatuje. A neuměním poručit a potrestat.

8
Deanka
Reagovat

Prd si pamatuje, je to podpantoflák, kterej se ale nechá rád opečovávat….jen můj názor….:-)

9
LadyXL
Reagovat

Manželé – Vždyť to říkám – rád si hraje na pána tvorstva, hlavu rodiny, ale zapomíná, kdo je tím hýbajícím se krkem… :-D. Vorvaň – jak jí říkáte – moc dobře ví za ta léta, jak na něj…. A taky si myslím, že ty kecy a stesky o domově jsou alibismus. Co kdyby prohrál někdo z nich, tak nebudou aspoň vypadat „tak blbě“ před známými venku. Děti musí být velké a malá jsou tak akorát vnoučata :-D.

10
Ufonka
Reagovat

Taky jsem si říkala kolik je jejich dětem.

11
Deanka
Reagovat

No jistě, alibismus…a proto mi vadí ještě víc:-)))

12
Matty
Reagovat

http://www.topky.sk/cl/1000126/1324943/To-uz-presahuje-vsetky-medze–Kvoli-vyhadzovu-sa-farmar-Jano-dorezal-nozom-

Takže už to 4. osoba dobrovoľne vzdáva, aj keď Jano to urobil dosť svojským spôsobom…

Reagovat

Matty (12): Skoda, ze si udelal jen takove male bebi. :)

14
Eman
Reagovat

2 S tím jestli si Andrea mohla sama za černou ovci nejsem s tebou v rozporu,jen jsem zvědavý kdo bude tou černou ovcí namísto ní,ať vlastní vinou či nikoliv.Stádo ale vždy potřebuje někoho na koho může svest všechny nepravosti.Nu uvidíme.

15
okkvp
Reagovat

12 – je otázka ze kdy je to bebi – v ncv k dnes odvysílanému dílu to není nikde vidět

Reagovat

OT – Chlíveček na nový týden Farmy udělaný

17
Eman
Reagovat

Kdo myslíte že bude sluhou? Já to tak tipuji duo Jan a Jana.Co vy na to?

18
bibiana
Reagovat

Na farme vladne stara babizna,nerudna a ustekana.Mysli si,ze kdyz ji je 50 tak ma vzdy pravdu.

19
bibiana
Reagovat

Tak se divam opět na tu komedii a divím se,že Edita je tak nestoudná a nemyslí na svojí rodinu doma.Stará piksla se chová jako bubertačkas.Tomáš je jednoduchý chlapec a udělá ze sebe figurku na šachovnici.No pro sledovanost je nutné asi lidi tak vyprovokovat až se napadnou mezi sebou.Andrea a Jana je vrchol ponížení lidské důstojnosti,co předváděli páni na sloužících.Celou dobu na farmě nenechal farmář sluhy tak dlouho bez jídla a neprovokoval sluhy.Měla jsem ráda vaše vysílání,ale končím.

20
Jarka
Reagovat

Hrozné,kam to už zachází.Doufám,že všichni pochopili co je Jana,Silvia e Edita za xindl.Kdo vymyslel tato pravidla nemůže být úplně normální.Tady už jde o lidskou důstojnost.To není hra,ale hrátky ,které můžou uspokojit jenom nějakého úchyláka .Několik ožralých hovad,si tam léčí mindráky .Jana a Silva nemyslí na nic jiného,než se ochlastat a pomlouvat ostatní slušné lidi.Vůbec se nedivím,že Andrea už to nevydržela,ona je totiž na rozdíl od Jany vzdělaný člověk.

21
Marie
Reagovat

Včera to bylo o ničem,doufám,že ten kdo to napsal si opravdu užil s farmou končím je to hnus.

22
Blanka
Reagovat

No konečně vypadla ta uřvaná nafoukaná a zamindrákovaná Jana.Tak ted už jen zbývá at vypadne Silva a je to zase normální šou a ne leštění svého pomuchlanéno ega na normálních lidech.Děs běs.Za Andreou stojím na 100% a klidně bych si to s Janou rozdala za ní .Jak jsem si o ní myslela ze začátku že je jen živel tak ted si myslím že je to jen ožralý rozmazlený hovado s panovačnou povahou -no zkrátka je to hérečka:) Ale ted to teprve začne a lituju ty lidi co tam zůstali -pokud bude farmář týdne ta stará ježibaba.ta se umí jen mstít a pomlouvat.a kdybych ji potkala na ulici tak bych ji to klidně řekla do očí .

23
helena
Reagovat

Konečně ta střelená a nenormální Jana vypadla.Být Andreou tak jí za tu šikanu vyliskám ještě víc i za cenu vyhazu.Zasloužila by si to!Fandím Andree a Mariovi. Držím jim palce, zaslouží si to plně.

24
Jitka
Reagovat

Ješte jsem nepochopila proč takový člověk jako je Andrej ne tam zústává na farmě,je sprostý a jak se chová k ženám to je otřesné,neměl se tam vůbec vracet,postedně se chluil cizim peřím jak má uklizeno a to jeho já udělal atd.a přitom jenom kecá a lže,jinak se mě farma líbí.Přeji úspěch
Jitka

Přidat komentář