Panáček v reality show

Farma (4.7.): Jaký farmář, takoví sluhové!

5. Červenec 2012 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=4861 w=420]
Hospodář odjel naštvaný, ale farmáři z toho nemají těžké spaní. Celkově vládne na Farmě volný režim, uvidíme, jak dlouho jim to vydrží.

Podle necenzurované i odvysílané verze.

Spali a spali…

Slunce svítí a na farmě se vyspává. Vzhůru je jen Libuše a Milan.Ti co měli být dávno na nohou a kmitat po farmě mají zrovna půlnoc. Libuše si dovolila vzbudit farmářku týdne, ale poděkování se nedočkala. Že si sluhové vyspávají, jí nevadí, nevolila sluhy, aby se postarali o celou farmu. Ano, volila je, protože musela. Milan s Libuší domluvili, že kvásek bude v peřinách u farmáře týdne, aby pěkně bobtnal, bez něj nic pořádně neupečou.




[singlepic id=4862 w=420]

Hladové krky

V kuchyni je nepořádek na první pohled. Libuše sedí, ale do vaření se nehrne. Nechává je vyhladovět, potom jí budou za kus žvance vděčnější a její akcie stoupnou. Hlavně Kuba se dožaduje papání jak rozmazlený fracek.
Milan navrhuje Sáře, že sluhům udělá budíček. Ta souhlasí, ale chce být u toho. Libuše už je konečně u plotny a Milan plánuje, co vše dnes udělají. Sára je absolutně v klidu, ráda svoje povinnosti hodí na druhé. Není to náhodou porušování pravidel? Hlavně že si u snídaně může dát cigaretku.
Sluhové konečně slezli z výšin, ale musí prvně rozmrznout. Libuše nekrmí jen své spoluhráče, ale i oslíky.

[singlepic id=4863 w=420]

Stavba plotu

Někdo maká, jiný se fláká. Kuba umí dobře radit, ale nepředře se. Na stavbu plotu se sešli skoro všichni, ale víc si tam překáží, než pracují. Je zbytečné popisovat celý pracovní proces, několik pokusů jak začít a potom už se dílo celkem dařilo. Co člověk, to názor, nejtěžší byla domluva, jak to dělat, aby plot byl vůbec k něčemu. Nikdo se nepředře, každou chvilku mají důvod odpočívat.
Michaela když nepřenáší prkna, donáší Libuši, jak akce plot probíhá. Hlavní inkvizitor musí být v obraze a je vidět, že si to umí zařídit.

Čtyřnohá návštěva, které se Kuba kupodivu nebojí

Do kuchyně přiběhl pes – fena. Je přítulná, nekouše a spokojeně si užívá Kubovo hlazení. Chudák má klíště. Fena, ne Kuba. To se Janě hnusí, navrhuje označit ho červenou barvou a doma ať si mu ho vyndají majitelé. Klíštěte se Kubí překvapivě nebojí a to končí v kamnech.

[singlepic id=4864 w=420]

Akce koza se opakuje, už to není ani sranda

Tentokrát je v tom Milan nevinně. Ke koze se ani nepřiblížil a stejně utekla. Prolezla mezerou v ohradě, ale má smůlu. Byla včas zpozorována a odchycena. Farmářům přibyla další práce. Musí předělat ohradu, mezery zmenšit, a tím zabránit jejich utíkání. Uvědomují si, že zdrhnout jim i druhé zvíže, můžou rovnou balit kufry.

[singlepic id=4865 w=420]

Oběd a siesta

Při práci vyhládlo a tak jsou všichni vděční za oběd. Po něm nastává správná siesta. Jen Sára si asi dala nášup a Libuše balí cigára.
Někteří se vrací do pracovního procesu, Kuba se rozhodl, že už má normu splněnou. Umyl si vlasy a Sára se věnuje jeho pleti. Základem je správné vyčištění a dělá to opravdu poctivě. Zda dojde i na závěrečné líčení se už bohužel nedozvíme.

[singlepic id=4866 w=420]

Libuše plánuje, že upeče bublaninu. Michal má zítra svátek. Poslední třešňový kompot ráda obětuje. K tomu dvě vajíčka, jen ať si to kluk zítra užije. Celá akce musí probíhat v utajení. Libuše chystá i chleba do pece, Jana jako sluha se nepředře. Čtyři ženské v kuchyni je fakt luxus.

Jak ochránit pole před nájezdy divočáků

Kdo se obětuje a nechá se dobrovolně skalpovat? Až tak daleko to sice nedojde, ale Milan se nakonec nechává od Michala ostříhat. Zahradní nůžky se neosvědčily, břitva také ne, strojek je celý zarezlý a tupý, nakonec použili nůžky na manikúru. Jen museli počkat, až se Sára vyspinká. Vlasy použijí jako „zbraň“ proti divokým prasatům.

[singlepic id=4867 w=420]Milanův nový sestřih

Vedle ochrany brambor, je potřeba postarat se i o plevel v zahrádce. Michaela rozsadí saláty a Libuše vypleje záhony. Diskuse Milana s Libuší ohledně protrhání zřejmě mrkve skončila dohodou. Polovinu protrhají, polovina zůstane a uvidíme, kdo měl pravdu.

[singlepic id=4868 w=420]

Milan lovec hadů

Milan sice sliboval, že se k zvířatům raději nepřiblíží, ale jen co vidí užovku, pokouší se s ní skamarádit. Všichni si ji ochotně hladí, Libuše zapózuje s hadem kolem krku, jen Kuba se dává na útěk. Hadů se bojí, nedá se přemluvit k návratu, dokud tam had bude. Milan nemá rozum, co kdyby mu utekl, někam zalezl a v noci ho přilezl pokousat. Zrovna jeho, strachuje se Kubí. Hady prostě nenávidí. Takže had se řadí do zástupu za veverku, myš, tunu mravenců a jednoho pavouka.

Michal má narozeniny

Další ráno si mohl Michal coby oslavenec přispat, tuší, že mu chystají překvapení. Mirka mít narozeniny on, by pobavil striptýz od Libuše. Michal se dočká jen trapného předávání bublaniny. Šárka má podprsenku od plavek a nese pekáč se svíčkami. Má si něco přát, ale nesmí to být výhra. Bodyshot, který plánovala Sára minule se nekoná.

[singlepic id=4869 w=420]

Velké prádlo

Záhadný stroj, který jste v televizi neviděli, je asi opravdu pračka. Taková automatická valcha. Na velké prádlo jako dělaná. Perou všichni a všechno. Vrchní pradlenou je Michaela, Milan zajišťuje technický servis. Sára s Šárkou se rozhodly vykoupat, Libuše jim nahřála vodu. Dojde i na depilaci.

Pro jistotu postavíme na políčko i strašáka

Na farmě je dostatek prázdných plechovek, hodí se na vyrobení strašáka. Do této činnosti se ochotně zapojuje většina farmářů. Po chvilce dohadů ho usadí nad políčko. Podle Milana ho musí vidět ze všech stran. Mirek nakonec rozhodl, že strašák musí být vyšší.

Kdo si hraje, nezlobí

Mirek s Michalem myslí i na zábavu. Strom, kus lana, prkénko a je na světě houpačka.

[singlepic id=4870 w=420]

Tereza jde gratulovat, ale to není vše

Skoro všichni sedí u stolu, ale Tereza si podle pravidel zazvoní. Na vlastním těle ukrývá dárek pro oslavence. Sára nebo Šárka by chtěly dopisy. Není to ani tequilla, o které snila farmářka týdne včera. Je to velká čokoláda, dobře zabalená, aby nedělala zadarmo reklamu. Milan si vyslouží za nový účes pochvalu. Jak jde Sáře poroučení? Nic moc. Situaci, která nastala po útěku kozy, Tereza zná, takže nemají nic konkrétního na práci. Pole má ohradu, zahrada zušlechtěna, poroučení jí nejde, pracují kolektivně. Podle Mirka si velí každý sám sobě. Demokracie se změnila v anarchii.
Nastává volba prvního duelanta. Každý musí říci jedno jméno a konkrétní důvod proč se tak rozhodují. Začíná Šárka. Podle Terezy to má nejtěžší. Naznačuje snad, že mezi ní a Michalem něco je? Jana je prý kamarádka a Michal? Šárka to utne – Michal je sympatický mladý muž.

Příště: Volba prvního duelanta.

Zdroj www.voyo.cz

Anketa

Dejte hlas svému favoritovi, bude zajímavé sledovat, kolik kdo má příznivců.


Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 128
1
Leonard
Reagovat

Ten teplouš je fakt měkčí než kterákoliv holka…

2
Víťa
Reagovat

Jak jsou dlouhé díly na Voyo.cz? Koukám, že tam je dost scén, které v TV nejsou

3
Farmar
Reagovat

Farma online ke shlédnutí na: http://www.playserial.cz

4
radek
Reagovat

Opravte si to Y v nadpisu.

Díky, nějak mi to nemyslelo :-)) A.

5
Hans
Reagovat

Pochybuju,že ten výsledek Milanova sestřihu byl docílen nůžkama na nehty,to by vypadal asi trochu jinak…
A taky jeho poznámka,než ho začali stříhat,že se musí počkat až přijde kameraman,nasvědčuje tomu ,že je fakt ochotník režírovanej štábem,ono kdyby tam nebyl Milan tak by se tam nic nedělo,jak mohli do takovéhle soutěže vybrat tu lihovarnici ,Sáru nebo Kubíčka,to nepochopím,Sára s Kubííííím se měli hlásit spíš do Paradajsu ,ne na Farmu

6
Pacička
Reagovat

Ajda Rekap – Možná by bylo vhodnější komentovat jen odvysílané v TV a neodvysílané scény jen uvést pro zpestření. Mám dojem, že části v necenzurované verzi se objeví v sestřihu v dalším dílu a potom by byl vhodný rekap, který je jinak super.
některé rozdíly:
Možná v necenz. verzi bylo, že by Michala pobavil striptýz Libuše, Michala by jistě pobavil taky asi stejně jako všechny ostatní, ale v TV verzi to říkal Mirek.
Z vyjádření Sáry v TV mi vyplynulo, že volila sluhy podle toho, koho tam nechce, ne podle toho, že volit musí.
Těch věcí je víc, ale nemohu komentovat, pokud je to v jiné verzi jinak.

Reagovat

Pacičko,
necenzurovanou verzi jsem použila už včera, protože ta odvysílaná tam nebyla. Voyo má taky občas mouchy. No a včerejší díl tam sice byl, viděla jsem ho i v tv (to na napsání nestačí), ale neuvěřitelně šnekoval, nebo jel zvuk a stál obraz. Necenzurovaná verze jela bez problémů. Vždy obě porovnávám, zda mi něco z odvysílané nechybí, včera aspoň podle poznámek, protože přehrávání bylo nekonečné. V diskusi volali i po infu z necenzurované verze. Je to minimálně 15 minut navíc a zase tam není něco, co bylo v tv.
Sára řekla, že tam Janu nechce, a druhý den omlouvala spící sluhy tím, že je nevolila proto, aby zvládali sami celou farmu. Já podotkla, že volila, protože musela – je to její povinnost. S Mirkem máš pravdu, asi jsem to v tu chvíli brala po hlase, díky, opravím. Neuvědomuji si, že by něco, co je jeden den v necenzurované, bylo druhý den ve vysílání, jen jsou tam občas některé scény delší.

8
XMAN
Reagovat

Tak pevně doufám že do duelu půjde Stránská a jsem zvědavý koho si k sobě vezme. Asi nějakou ženskou a Sáru anštěstí nemůže. Pak bude stačit aby ta dotyčná zvolila vědomostní test a Stránská poletí jako namydlený blesk. I když pokud by si za soupeřku zvolila Libuši nebo lihovarnici, tak by mi bylo úplně jedno která vypadne a která se vrátí zpátky, protože bych nefandil ani jedné z nich.

9
DD
Reagovat

Ajdo, díky za opět bleskový a rozsáhlý rekap. Je to pořád nuda (což jsem nakonec ráda, protože se nemusím rozčilovat).

Jediný, kdo mi tady zatím fakt vadí, je ten broučínek Kubí. To je fakt parodie. To je mi mnohem milejší rázná Stránská, která řekne, co si myslí.

Co mi ale vadí, je duel s jednou disciplinou. Tam bude předem jasné, jaký bude výsledek. No, ale co naděláme. Snad to časem začne být trochu o něčem.

10
XMAN
Reagovat

No rozhodně je to lepší a zajímavější než nějaký Hotel Paradise.

11
Pattrick
Reagovat

Jaká je vůbec sledovanost? :)

12
Ajda
Reagovat

11 Pattrick,
v úterý 832 tis., share 24,61%.

13
Pacička
Reagovat

9 DD – No tak vševěde, Jana si vezme do duelu Libuši, kdo vyhraje, když je ti tak jasné, jaký bude výsledek. Mě to tak jasné vůbec není. Jana sice řekla, že ji do hlavy nic neleze, ale nemyslím, že by Libuše byla na tom nějak podstatně líp. Možná má víc praktických zkušenosti, ale vědomosti, to nevím. Myslím si, že na vědomostní duely, by si mohli brát bez rozdílů pohlaví, ale asi to není podle pravidel, která jsou tím pádem diskriminační.

14
yeey
Reagovat

12 tak to neni az tak zly…

15
Scalex
Reagovat

http://prask.nova.cz/clanek/novinky/farma-michal-si-pral-videt-nahou-libusi.html

Koukám, že s Ajdou jsme udělali stejnou chybu… já původně ten článek nadepsal „Michal si přál nahou Libuši“ a až posléze jsem si uvědomil, že to byl Mirek. Čím to, že oba Michalovi připisujeme takové představy? 8^)

16
Franz Ruppert
Reagovat

12 – Ajda
Ano Nova s Farmou měla v úterý největší sledovanost, ale je potřeba také napsat, že ji Prima s VIP Prostřeno silně šlape na paty.
Jako obvykle Hotel Propadák nemá sledovanost téměř žádnou.
Samozřejmě Farma na Nově rozhodně není propadák, ale bohužel sledovanost nemá takovou, jako stejná RS na Markíze v jarních měsících. Myslel jsem si, že to nebudu srovnávat, ale bohužel slovenské obě Farmy byly lepší.

17
Ajda
Reagovat

16 FR,
Prima měla 754 tis., share 22,54%. ČT s Hraběnkami propadla. Myslím, že Nova jede jen kvůli absenci kvalitnějších pořadů, Markízu nikdy nedožene ani kvalitou, ani stránkami, ani propagací.

Scalexi,
no já si to neuvědomila, seš lepší :-))

Pacička,
podle pravidel si disciplínu určuje sám druhý duelant, rovnost pohlaví mi proto přijde spravedlivá. Kluci by prvně vyházeli holky, to je podle mě víc diskriminační. Která holka by si dobrovolně vybírala kluka, který dá silovou disciplínu?

18
yeey
Reagovat

15 asi ze Michalovi tam ty prasarny jako jedinymu koukaj z oci :D:D

19
Franz Ruppert
Reagovat

17 – Je to zajímavé, stejná společnost CET a takové rozdíly v kvalitě obou stanic. Stačí se ráno podívat na Snídani s Novou a Teleráno na Markíze. Snídaně na Nově je prostě chudá příbuzná – rozdíly v hostech, obsahu pořadu, studio, atd jsou dost znatelné. A na Nově pořád jen zprávy a zprávy s bulvárem a zase zprávy.

20
Timotej
Reagovat

Si pretieram oci, ci nesnivam. Videl som SK Farmu 1 aj 2 a cakal som, ze tato CZ bude aspon na takej urovni. No ale bratia Cesi vy ste z toho urobili pioniersky tabor. U nas bolo roboty na hovado, este k tomu v treskucej zime a kto po mesiaci driny nachvilu prestal pracovat nedostal jest, este k tomu tam bola sikana a permanentne hadky. A tuto sutaziaci si pospavaju v teplucku a nudia sa. Tak toto vam nevyslo! Je to limonada.

21
Tom
Reagovat

20: Přitom to dělají stejní lidé. Osobně bych uvítal SK-CZ Farmu. Natáčené na Slovensku a maximálně tři čtyři soutěžící z Česka.

22
Pitrýsek 007
Reagovat

Zatím je to slabota. Snad se to nějako rozjede. Nevím, jak dokonale se tvůrci pořadu seznamovali s prostředím prostřednictvím starousedlíků z okolí ale doufám, že někdo se rozpovídal o skutečnosti, že v tom stavení kde je farma natáčena straší. To mne bude zajímat, jak se s tím popasuje technika có technika – ale jak se s tím popasuje ten jemný mladíček (pokud do té doby farmu neopustí vyřazením), bojí se pavouků, snad i motýlů no to si patrně opravdu spletl RS Farma s Hotelem Propadajs. Kdo neví co ho ještě čeká bude velice překvapen …

23
Pitrýsek 007
Reagovat

Ještě chci dodat, že byla špatně vybraná figura hospodáře. Ten slovenský gazda si dokázal sjednat za každé situace přirozenou autoritu, dobře zahrál svoji roli – byl spontánní, sympatický. Tento tajtrdlík, to byl opravdu velký omyl. Naopak výběr moderátorky je podle mého názoru vysoce nad SK Farmou, to zcela jistě.

24
Kamča
Reagovat

11 – Mediaguru.cz – Ve středu 4. července se preference diváků z nabízených večerních programů obrátily více ve prospěch pořadu VIP Prostřeno!, který zhlédlo 768 tis. diváků starších 15 let (podíl 26,38 %). Konkurenční Farmu na TV Nova vyhledalo 642 tis. diváků nad 15 let (share 21,661 %).

25
Franz Ruppert
Reagovat

Pitrýsek 007 – ty jsi tuším přispíval i na diskuzi slovenské Farmy, že ? A ty tvoje příspěvky byly docela vtipné a vždy se trefily do tématu.
Jinak s tebou i tady souhlasím.

26
yeey
Reagovat

20 SK Farmu sem nesledoval, nicmene za sebe muzu rict, ze permanentni hadky a nedej boze sikana mi teda az tak moc nechybi… zatim je videt, ze se soutezici navzajem spis tak popichuji a snazi se zvladnout vsechny situace bez vetsich konfliktu, coz ja osobne kvituju, nejsem zvedavy na fighty ve stylu sypani odpadku do postele /VV3/ a pozitek ze sledovani sikany bych teda opravdu nemel (btw o jaky druh sikany slo?)… ono je to tezky, kdyby tam vybrali lidi, co se tam budou jebat od rana do vecera, tak zase budou vsichni namitat, jaky exoty tam nevybrali… no a prace mozna nemaji az tak moc, ale nyni se tam vali predevsim, protoze „za trest“ nedostali ukoly…

27
Franz Ruppert
Reagovat

24 – to se dalo čekat, protože se moc nic nedělo. Ani hadař Milan a ani bábovka Kubíček nepřitáhli více diváků.
Jsem zvědav co udělá Nova, aby byla větší sledovanost.

28
Ajda
Reagovat

yeey,
my co jsme SK Farmu sledovali, je nás tady v diskusi více, tak jsme si celkem kolektivně stěžovali na poměry co tam vládly, ale dívali jsme se až do konce a bavilo nás to. Bylo o čem diskutovat až do finále, tady je to těžká nuda. Sice to dělá stejný štáb, ale konečnou verzi diktuje nějaklý chytrolín z Novy. Tuhle nováckou Farmu mohli klidně dávat místo Ulice. A stejně jako pořad nás bavila jejich diskuse, na Nově je mrtvo. Stejně tak táhla i jejich jednička.

Hodně mi vadí přeházený střih.

29
Franz Ruppert
Reagovat

Ajdo plně souhlasím.

Něco jsem slyšel, že mají zakázáno používat sprosté slova pod pokutou – vše bylo ve smlouvě. Přesto se občas ozve pípnutí a to cenzurují i taková slova jako je „průser“.

30
Anta
Reagovat

26 souhlas, šikana by mě také nezajímala, dokonce jsem se začala dmout, při tom neustálém porovnávání s SK farmou (kterou jsem neviděla), že ti naši jsou zatím tak nějak civilizovaní a dokážou se nějak domluvit a snét, ale asi by to pak nebyla RS, že ? :)
Jsem zvědavá, jak se to Nova bude snažit vyhrotit :-D asi už by to bylo namístě :)

31
Franz Ruppert
Reagovat

Kontrolní otázka pro všechny. Znáte tu osobu a odkud je, která tam mluví doprovodný komentář ?

32
Ajda
Reagovat

Anta,
ale ona i ta šikana měla své meze, odhalila charaktery hned první týden a těm tichým vodám padala maska postupně. Sice jsem si to zakázala, ale nedá se nesrovnávat. Tahle Farma je pro mě těžkým zklamáním, už se to nedá omlouvat rozjezdem. Hlavně v SKF měli hromadu práce, vítr z hospodáře. Tihle se povalují, nad odměnou ofrňují rypáky a jen by se cpali.

33
Anta
Reagovat

31 Ajda,
fajn beru, šikana měla asi své meze, ale já toto těžce rozdejchávám, i když je to pouze v rámci RS.
Ale máš pravdu, že farmář stojí za starou belu, mají málo práce a zatím jsou tam opravdu jak na „dovolené“ :-D

34
yeey
Reagovat

28, 30 tak ona to i Tereza rikala, ze cesti soutezici vesmes nejsou exoti, ale (abych citoval mistra socana Paroubka) „obycejni lide,“ coz zatim vice mene potvrzuji, uz kdyz vetsina mluvi z nich na kameru je videt, ze to nejsou takovi tupci, co lezli napr. do VV, coz me nesmirne tesi… nerikam, ze to tak bylo na Slovensku (nevim, nesledoval sem), ale nabrat bandu debilu co si tam budou nadavat a dokonce se sikanovat, by pro me jako divaka asi nebyl uplnej ideal… samozrejme ideal neni ani tahle vyklidnena ceska Farma, kde zatim nejvetsi kauzou je ztracena koza Lizinka… nicmene vzhledem k relativni dusevni vyspelosti vetsiny ceskych soutezicich si myslim, ze az prijdou nejake opravdove problemy, bude je rozhodne zajimavejsi sledovat , jak je resi, nez kdyby tam po sobe pokrikovala banda neandrtalcu… (otazkou je, jestli takove situace vubec nastanou)

35
Ajda
Reagovat

Anta,
těžko to posouíš, když jsi neviděla a my to tady těžko popíšeme :-))

Komentáře čte Petr Štěpán.
Dramaturga dělá dcera od Rezkové. Matinka dělá Výměnu manželek a dotáhla si do týmu i dcerunku. U Farmy je dcerunka hlavní osoba, protože dramaturg má zajistit, aby se divák bavil.

36
yeey
Reagovat

33 no dneska dostanou v ramci dovči i chlast, tak jsem zvedav, kolik z dnesniho sestrihu zaberou opilecky sceny :-)

37
Ajda
Reagovat

Je zbytečné porovnávat s divočejší SKF2, protože jednička byla zcela jiná, pohodová a bavila. Jednička se odehrávala také v létě, ale ta novácká je slabý odvar.

38
Franz Ruppert
Reagovat

35 – ano, je to brněnský herec Petr Štěpán držitel Ceny Thálie 2007 a přítel herečky Lucie Zedníčkové. Má vyborný hlas.

Jinak Rezková, nebo její dcera mi nic neříkají. To je něco jako jméno starý Berounský !!!

39
Anta
Reagovat

36 no já bych si teď dala akorát pěkně vychlazené pivo :D
jinak pohodička u vody :)

40
Pitrýsek 007
Reagovat

25 FR – nj jojo to jo, Farma sk. :o)

41
yeey
Reagovat

39 tos mi nemela pripominat toho pivsona :-)

42
Lea
Reagovat

Rezková je novácká hvězda. Dělá i Ordinaci v růžovce, podle toho farma i vypadá. Snažila jsem se dívat, už jen čtu a stačí.

43
Pitrýsek 007
Reagovat

38 FR – Petr Štěpán má opravdu velmi poutavý hlas, hodící se k této RS. Jinak – dnes snad bude veselo : „V hospodě u třech bernardýnů – teče pííívo proudem …“ 8´)

44
Anta
Reagovat

41 no já sobě taky né ! :-D ale momentálně jedním okem hlídám vodní hladinu, nemůžu odejít :( :))

http://farma.nova.cz/clanek/novinky/exkluzivni-ochutnavka-sara-balila-milana-a-ukazala-prsa.html

mě by víc nalákali na jiné akce než na „striptýz“ pod vlivem… :)

45
Kot
Reagovat

Budu asi výjimka, ale baví mě i naše Farma, stejně jako SK 1 a 2. Tereza je nejen v porovnání s tou hrůzou, co to moderovala tam perfektní. Možná by bylo lepší, kdyby měli více úkolů, ale celkově mě to baví a když srovnám stejné díly, tj. ne kompletně Farmu SK s CZ, tak nevím, co vám chybí. Prvních 9 dílů CZ a 9 dílů SK není výrazně jiných.

Reagovat

Anta (44): Asi tak nejak. :( Kvuli nejakemu radobystriptyzu jsem fakt nikdy na Farmu nekoukal. Na svleceny baby clovek muze koukat vsude mozne :)

47
Timotej
Reagovat

45 – rozdiel medzi Sk a Cz farmou nevidis? A mas ty vobec zapnuty TV? Alebo, ze by si bol (a) Rezkova? Co sa tyka Terezy, Tereza je urcite lepsia moderatorka aj sympatickejsia osoba ako Kveta Horvatova, ale ze by bola Tereza perfektna? Nevedela reagovat na otazku Sary, ci moze spat s ostatnymi a dlho iba gulala ocami a pritom to nebola ziadna tazka, alebo zaludna otazka.

48
Timotej
Reagovat

Tuto CZ farmu, by mozno ozivilo, keby si Mirek zacal s bosorkou Libuskou ( no, ale moc v to nedufam, ked je cerstvy zenac, no ale na druhej strane ma exoticku manzelku, tak snad je na extremy :-)

49
Anta
Reagovat

48 to si teda fakt ani ve snu nedovedu představit ! :-D

50
okkvp
Reagovat

Jak to tak čtu, tak i když jsem k farme SK četla jen diskuze, tak bych řekla že novácká farma je něco jako primácký farmář hledá ženu ve srovnání se slovenskou jedničkou. Měkké a tupé, pro novácké staré mladé ženy z lidu

a Tereza na mě dělá dojem, že se přece jen bojí kritiky ze strany štábu že překračuje nastavené meze – přece jen je v situaci, kdy nutně potřebuje kšeft. Např ten rozhovor z Lihovarkou stále stáčela do „povolených“ mezí a proto tam tupě seděly a každá se vlastně mluvila o něčem úplně jiném

51
okkvp
Reagovat

48 – na extrémy možná, ale přece jen nejspíš vidí a úplně vypatlanej taky není – to je ten úplně poslední, od kterého bych tam nějaký úlet čekala, imho je větší pravděpodobnost, že by se s Libuš spustil Kubík.

52
Pedro
Reagovat

22: to strašení je doufám vtip :D

53
Timotej
Reagovat

51 – nehovor hop, kym nepreskocis. Cudzie lasky su nam casto nepochopitelne.

54
Franz Ruppert
Reagovat

52 – ne, vždyť se to někde i psalo při prvním představování toho stavení, že je to prokleté místo.

55
Ajda
Reagovat

http://www.super.cz/13020-divoska-sara-z-farmy-se-rozjela-opila-se-valela-v-blate-tiskla-se-k-milanovi-a-ukazovala-nadra.html

Našli jste někde přesné znění pravidel? U SK1 byly, dvojka už je taky neměla. S tím spaním farmáře týdne o samotě je to sporné. Nikdo nesmí do jeho domku bez jeho souhlasu, ale že tam musí i spát? V SKF2 spali některé týdny farmáři týdne s ostatníma a nebyl problém.
Sluhové mají na spaní strašně málo místa. Na to, že tam týden žijí to je minimální prostor.

56
Pitrýsek 007
Reagovat

52 – zeptej se starousedlíků s jakou historií je spjato to místo a co všechno se tam stalo v minulosti a jaké zvláštnosti se dějí i v současnosti.

57
Pitrýsek 007
Reagovat

54 – přesně tak … a nebudeme více prozrazovat. Já si osobně myslím, že ani majitelky o tom moc hovořit nechtěly. Ví o tom do podrobna jedna stará bylinkářka z … nesmím jmenovat. Ale budou se dít věci, všechno má svůj čas …

58
Jonatána
Reagovat

Díky za rekapy, nebaví mě to natolik, abych na to koukala previdelně. Dívám se, když nic jiného není, takže jsem to naposled viděla v neděli.
Ale i podle rekapů se mi zdá, že se tam nic moc neděje. Nebo ano? nechce se mi číst všechny komenty.

59
Lete
Reagovat

47: Samozřejmě, protože to ona neurčuje, to je jasné jak facka.

58: A co by sis tam tak jako představoval dál za oživení? To je keců a nápady žádný.
Že se Mirek spustí je absolutně nereálné, rozumbrado.
Na to jsou tam jiní, mladší nebo nezadaní.

60
Timotej
Reagovat

59 – ze nerealne, dobra televizia dokaze vsetko. A jaky rozumbrada? Rozumbrada by mala byt Rezkova, ta za to bere chechtaky.

57 – televizia nevie nic lepsie vymyslet, tak si mysli, ze jej naletime na strasidielka. Jáááj, uz idem pod perinu.

61
nee
Reagovat

Nejhorší je asi to, že když člověk shlídne “ dnes uvidíte“ a upoutávku na příště, tak už se ani dál nemusí koukat, neb nic moc dalšího se v daném díle nestane.

62
Lete
Reagovat

60: Ptám se podruhé, co by tě tam bavilo, co bys tam ty chtěl? Remcat, že tohle tě nebaví umí každý. Řekni, co by tě bavilo.

63
Franz Ruppert
Reagovat

Článek pro ty, kteří se opakovaně ptají, kde se točí Farma, nebo si myslí, že Žítková je v jižních Čechách:
„Reality show Farma vzniká v Žítkové, místní na ni volali policii“
http://revue.idnes.cz/reality-show-farma-v-zitkove-di2-/lidicky.aspx?c=A120703_1799935_zlin-zpravy_sot

64
Pitrýsek 007
Reagovat

62 – Timotej nepovie, pretože sám nevie – nápady nemá len kritizovat – to mu ide, však ? :o)

65
Anonymní
Reagovat

Lete, Pitrýsek 007 – Timotej snad není ze štábu, aby něco vymýšlel. Pořad buď zaujme nebo ne. Je na tom něco těžkého k pochopení?

66
Timotej
Reagovat

62, 64 – ja odpadnem, ze sam si mam vymyslat program.
No ale dobre, kazdopadne by sa tam nemali povalovat, teda mali by makat. Mala by byt medzi nimi rivalita, teda vznik skupiniek, intrigy, napinanie svalov, doteraz je to pionyrák. Mal by tam byt niaky sex, minimalne iskrenie. Mali by sa zabavat, ked to inac nevedia, pomoct im hudbou, alkoholom. Niake prekvapenie.
A proste nech vymysla TV ja chcem jest pukance a zabavat sa.

67
Pitrýsek 007
Reagovat

Anonymní – nikdo přeci po nikom nechce aby vymýšlel přímo akce atd. Otázka byla, co by zaujalo – jaké má představy… Na tom přeci není nic špatného, nebo ano? Na tom není zrovna tak nic špatného jako tom, že ty vystupuješ jako „anonymní“ :o)

68
DD
Reagovat

67 – anonymní jsem byla proto, že jsem si nevšimla, že mi počítač nenapsal mé jméno. A nejsem tak důležitá, abych se hned hlásila, že jsem to byla já.

Díváme se na RS, protože se televize snaží nás zaujmout. Když je to pro někoho nuda, je to chyba produkce – ta je za to placená a má mít nápady. To je vše, jen jsem se ohradila proti docela ostré kritice Timoteje. Pokud to tebe baví, tím líp.

69
DD
Reagovat

67 – a ještě dodám, že buď se tu na Panáčkovi sejdeme a budeme probírat lidi a události z nějaké RS nebo – pokud není moc na probírání, řekneme, že je to nuda. Mne to zatím nudí (po shlédnutí slov. Farmy 2), ale pořád ještě věřím, že se to rozjede.

70
Bobby Brown
Reagovat

62 – „Sex, Drogy, Rock’n’roll“ ;-)

71
Lenka
Reagovat

70 BB ☺
ahojky (mmch, kdepak jsou Eli a Gábi?)
pro tebe – fajnšmekra RS – musí být česká farma obzvlášť utrpení …
koneckonců i pro ostatní, viz malý počet komentů tady (o nulových komentech na nově ani nemluvě)

72
Franz Ruppert
Reagovat

Náhodou u článku – Exkluzivní ochutnávka: Sára balila Milana a ukázala prsa! se už objevil po více než týdnu jeden příspěvek od nějaké ilorky. Asi je to příbuzná slečny produkční.
Jinak u ostatních článku budete určitě první.

73
Lete
Reagovat

65: Ne, to opravdu není. Jen mě zajímalo, co by ho bavilo, co od této RS očekává, co mu chybí. To už vím, kde máš problém? Nikde.

66: Díky.

74
Petr
Reagovat

1. Prima – VIP Prostřeno! – 770 tis.
2. Prima – Top star magazín – 695 tis.
3. Nova – Farma – 642 tis.
4. ČT – Pošta pro tebe – 570 tis.
5. ČT – Proč bychom se netopili – 525 tis.
6. Nova – Chlapci a chlapi – 460 tis.
7. TV Barrandov – Hvězdná brána – 300 tis.

75
Timotej
Reagovat

Za chvilu zacina dnesna Farma.
Tak dufajme, ze to bude huste.

re 71 – Eli tam nebola, a Gabi bola hrozne primitivna a drza ako opica. To si pytalo, aby ju niekto usadil, ako je motto tejto farmy, aby padla kosa na kamen. Bohuzial nikto jej nedal po papuli, len sa tam drzana jedna rozdrapovala ako ropucha na prahu.

76
Pitrýsek 007
Reagovat

68 DD – taky jsem psala, že zatím nic moc. Ale věřím, že se to rozjede. Když si vzpomenu na začátek F SK 2. taky byl začátek těžkopádný. Jako tam, tak i tady potřebujeme si zvyknout na jednotlivé farmáře. Postupně se každý ukáže, co je v něm. A ještě dodám, že se na Farmu dívám z toho důvodu, že si krásně vyčistím hlavu, prostě odpočinu si. Mohlo by to být ale opravdu trochu delší, alespoň o 15 min. Tak dnes uvidíme, přeji všem pěknou podívanou a abychom se všichni alespoň trochu pobavili. Pěkný večer vinšuju 8´)

77
JanaH
Reagovat

Pitrýsek 007 mě navnadil s tím strašením. :-)

78
Lenka
Reagovat

75 Timotej
☺ tak Eli tam být nemohla a Gábi opravdu není opice ☺
(on to byl totiž soukro dotaz BB – takže nic pro tebe)

79
Tom
Reagovat

Na Farmě straší? No tak to mě poser :-d :-d

80
koc
Reagovat

strasi ale lekavej je zatim je Kubi

81
Pedro
Reagovat

57: Až bude padat sledovanost, tak určitě začne strašit, tomu věřím :D

82
Ajda
Reagovat

62 Lete,
mně by stačilo, kdyby to fakt byla farma a ne podhorská chalupa. Pořádné pole, pastviny a hlavně práce, práce a práce! Zatím se tam víc povalují, a když náhodou pracují, tak nejsou ani všichni vytíženi a akurát si překáží. Dramaturgicky nezvládnuté, zatím.

83
Pacička
Reagovat

Od koho dostal Michal ty 2 flašky slivovice? Předpokládám, že to bylo v necenzurované verzi☺

84
Ajda
Reagovat

Pacičko,
nebylo! Jsou to návnady na dnešní díl! Opakuji, v necenzurované verzi zatím nikdy nic dopředu nebylo. Pokud by to tam bylo, bylo by to v rekapu :-)
A od koho je mohl dostat? Přece jedině od produkce, tak jako dostávají všechno ostatní.

85
Scalex
Reagovat

Pacičko, necenzurovaná verze je syrový sestřih ze stejného materiálu, z jakého se stříhá televizní díl. Čili je tam vždycky jen to ze stejného dne (nebo dvou dnů, když jde o díl, kde se to láme přes noc). Necenzurovaný díl slouží jako základ, z něj se pak dalším stříháním vyrobí televizní díl a maximálně se do toho přidá jen něco, co se tam ještě hodí.

Chlast dostal Michal od hospodáře, za chvíli to bude v telce. 8^)

86
koc
Reagovat

20 minut za nama a byla to jen spousta obrazku bez deje :(

Reagovat

koc (86): Snad si necekal zazrak ? :D Ke konci nam ukazou akci „kozy“, kde nebude nic videt a tim celej dnesni bombastickej dil skonci :)

88
Pacička
Reagovat

Ajda, Scalex – Takže třeba toho zatoulaného pejska jako divák jen TV vůbec neuvidím? A to je, doufám, moje poslední otázka k verzím☺

89
okkvp
Reagovat

Fascinuje mi 36letá účastnice RS, pronášející, že ještě není připravená na to, aby odešla její soupeřka Jana, vodí se s ní za ručky, stejně jako s jinou dvacítkou (u té dvacítky to ještě chápu, páč medvěd, ale….)

90
koc
Reagovat

87 cekal necekal ani ti nevim .. ale je to strasne prazdne :( .. proc ma Sarka porad rozostrene kozy ? .. to tam ma nejakou reklamu a nebo je rejza pruderni ?

Reagovat

Ajda, Scalex: Mate bojovej ukol :) Zjistete, co to Sare v TV rozmazavaji na levem prsu :D

EDIT: Aha asi tam ma nejakej znak, takze reklama :)

92
Bazinga
Reagovat

OT : hej, četli jste ten odkaz od Petera k FHŽ SK2, který přilepil k HP? Spadla mi čelist!!!

93
koc
Reagovat

asi chtej aby se divak dokoukal az do konce a proto nam jeji kuzlatka neukazou driv ;-)

Reagovat

Bazinga (92): Priste hod rovnou do zpravy i odkaz, at si pripadne poctem :)

95
Ajda
Reagovat

Pacičko,
pokud někdo vidí pořad v tv, tak se dá předpokládat, že to co je v rekapu navíc, je z necenzurované verze, na což je čtenář hned v úvodu upozorněn a divák to pozná. Takže pejska neuvidíš, podobně jako praní, rozhovor s Lihovarkou… V diskusi zanělo přání o info i z této verze, tak proč, když to vidím, to nepoužít. Takže to co je ten den v rekapu, už v dalších dílech neuvidíš, Scalex to popsal přesně.

96
Bazinga
Reagovat

OT:

Peter
Červenec 5th, 2012 at 20.49

Trochu z ineho sudka
Doteraz som netusil, ze je to matka a dcera v tom farmarovi je vsetko dake prepletene.
Odkaz ZDE.

RadstaR :-), já už jsem zase blondýnka, a takové to modré ZDE za mě vždycky dělá Elko nebo okkvp :-), tak jsem to tu prdla celé :-)
EDIT: Nevadi, upravil jsem ti to :)

97
DD
Reagovat

Ajdo, fakt je, že si někdy u rekapu říkám, že jsem asi něco přeslechla. Nešlo by informace z necenzurované verze dát třeba kurzívou nebo do hranatých závorek?

98
Ajda
Reagovat

DD,
u denního rekapu ne. Některé scény jsou tam jen delší než v tv, takže technicky dost nemožné. Stejně se asi časem rekapy zestruční. V rekapu občas zazní i to, co divák přeslechne, právě proto, že to vidím opakovaně :-)
Co jde, krom psa, jsem vždy upozornila, že to v tv nebylo. Pro mě je to dalších x-minut navíc, klidně zůstanu u tv verze, ale pokud tam voyo nebude mít díl okamžitě po odvysílání, tak opravdu nemůžu čekat, než ho tam během noci dají. A psát rekap druhý den, na to je pozdě. Ráno vstávám do práce ;-)

99
koc
Reagovat

98 – i zitra ? .. sak je svatek tak svatkuj :)

100
Ajda
Reagovat

99 – srandisto, zítra se vyspím doufám aspoň do sedmi a práce i zítra :-(

101
DD
Reagovat

Ajdo, já jsem to myslela jen tak, že pokud je tam informace ještě z jiného zdroje, než co je v TV (čili pokud), zdůraznit. Ale to mne jen tak napadlo, pokud by se ti tím přidala práce navíc, není to důležité.

102
Ajda
Reagovat

DD,
necenzurovaná verze je hrubý sestřih, bez pořádných předělů, nekvalitní obraz, zhoršený zvuk, rozhodně to není ve stavu, jak to vidíte v tv. Takže stejně to musím celé porovnat s verzí z tv, protože tam zase nejsou věci, co vidíte vy.

103
Lenka
Reagovat

82 Ajda
naprostý souhlas

Jinak jediný rozdíl o proti slovenské farmě je zatím to, že uměle seknout děj v momentu jakoby rozhodujícím… kdo ze sluhů jde do duelu, druhý duelant … a pokračování příště…
Pokud si myslí, že tímhle zvednou sledovanost, tak jsou hodně naivní.

104
Angel
Reagovat

89 okkvp – to mě taky připadá divný, jak se furt cicmají, jednou jí seděla i na klíně, je to fakt zvláštní…

105
Angel
Reagovat

Takže to vypadá, že asi vypadne Jana, když Šárka na konci plakala.

106
okkvp
Reagovat

OT k OT 96 aneb FHŽ SK 2 Štefi + Janka – wow (umístěno k případné diskuzi k poslednímu článku tématu FHŽ SK 3)

107
Lea
Reagovat

Někteří jste divní. Si sedîte na vedení? Vidíte to v tv a pak místo používání mozků rýpete a hledáte hnidy! Snad není tak těžké, poznat, co je tam navíc. Stačí jen uvažovat. Ajdy rekapy obvykle nejsou jen strohé přepisy děje, proto ji ráda čtu. Smekám, že je tu denně rekap kolem půlnoci.

108
Pacička
Reagovat

105 Angel Já doufám, že Jana ještě zůstane. Šárka mohla brečet i před duelem.

109
JanaH
Reagovat

Já jsem za „dodatky“ z necerunzované verze pro neplatiče vděčná. A jak píše nade mnou Lea, snadno rozeznám, co jsem viděla v Tv a co nee. A ten, kdo neviděl ani jedno, tak mu to může být fuk nebo ne?
Angel : Taky jsem si všimla. Nepatří ta Šárka nakonec ke čtyřprocentní menšině? :-)

110
Lete
Reagovat

89: Mně to spíš možná ukazuje odpověď na to, proč není 36 vdaná :)

111
okkvp
Reagovat

110 – to aj mně, ale je mi to divné i u těch druhých – leda, že by se potvrzovala ona tradovaná teorie, že mezi ženami je mnoho poněkud obojetných, respektive nerozhodných … přičemž obě další zúčastněné na mě dělají dojem, že v případě chuti vezmou vše, co rychle neuteče na strom

112
DD
Reagovat

okkvp – spíš bych tipla, že to tady bude účelové chování – hledat si spojenkyně, které si mne nevyberou do duelu, případně nezvolí za sluhu.

113
yeey
Reagovat

112 ja bych teda Sarku z niceho takovyho nepodeziral, uz kdyz mluvi v tech denicich, je videt, ze to je hodna fajnova baba… neke! :-)

114
Pacička
Reagovat

9.5. psala Libuše na FB
Tak po dlouhé době nějaké zprávy. Ráno přijedou z Bratislavy natáčet upoutávku—vizitku—aby vás přilákala k TV NOVA, mezitím zase do práce a 16.5. zase do Prahy, fotit reklamní fotky a údajně by se měli fotit už na té farmě a zase pojedeme domů. Tam nás doopravdy odvezou až 28.5. a budu 3měsíce od vás. Paradoxem je, že vy mě uvidíte ale já vás???? NIKOLIV. :(((( aŽ SE ALE VRÁTÍM Z FOCENÍ BUDU MÍT PODEPSANOU MLČENLIVOST — TAKŽE PŘÁTELÉ TO UŽ VÁM NIC NEPOVÍM. Ještě zkusím v Praze vyzvědět, kdy přesně se to bude vysílat, ale nikdo nic nechce říct, poznáte to podle těch upoutávek, tak zatí čus kamarádi, přátelé a všichni a všichni a všichni …zdraví Libuška
19.5. pře mobil
No, děti moje, mám vážně obavy, jestli tam vůbec rozdejcham aspoň 14dní, lldi jako,Sára,Šárka,Míša nebo Kubík jsou zlatícla, o ty klidně budu i pečovat ale – nevím,nevím…jestli to dám – hlavně se bojím aby chápali můj specifický humor, protkaný humorem ččerným , navíc okořeněný recesismem, no uvidíme za 8 dní…

115
okkvp
Reagovat

112 – účelové chování je tu z hlediska hry naprosto na místě, přesto otlapkávání a ručičkování s jinou „babou“ u matky 4 letého děcka – baby z hospody? I u té Sáry je to divné, byť ten plyšovej mišan a to, že k Šárce může mít přece jen vztah jako k náhradní mámě, starší sestře. Kdyby třeba byly někde v hluboké jeskyni, kruté bouři nebo na dalekém ostrově s hady, štíry, hlavonožci … ale ony jsou přece akorát v chalupě uprostřed louky, kolem dalších x lidí štábu, spoluhráči a že to k sousedům je sakra blízko si cestou k farmě nemohl nikdo z nich nevšimnout.

116
Anta
Reagovat

Dneska mě ten hospodář přišel nějakej moc naculenej :) stačí mladá hezká holka a ……. :-DDD

117
Ajda
Reagovat

okkvp,
a co Milan a jeho plyšový pes :D

118
okkvp
Reagovat

117 – Milan se snad ale s žádným jiným kolegou neotlapkává, ne? (alespoň jsem si nevšimla)

119
Lea
Reagovat

97 DD, muźeš mi prozradit, k čemu by ti to bylo? Snad si pamatuješ, co jsi viděla. Že něco přeslechneš? No a co? Jde snad o život?

120
Ajda
Reagovat

118 – to sice ne, ale padesátiletý chlap s mega plyšákem v posteli je mi taky podezřelý :-)

121
Bobby Brown
Reagovat

71 – ahoj Leni
Ela nevím a Gabisollis už vůbec ne, tam jsem myslel, že jsi v kontaktu ty. Farmu nekoukám, jen jsem zavítal na diskuzi a ten dotaz mne zaujal, nic víc.

122
Bobby Brown
Reagovat

119 – Zrovna tak by se mohla zeptat DD, k čemu bude ta informace tobě? Žij a nech žít.

123
Bobby Brown
Reagovat

120 – A kór když je mega plyšák jen přezdívka. ;-)

124
Ajda
Reagovat

122 BB,
nezlob se na mě, ale já smysl také nechápu. Proč bych měla v psaném textu rozdělovat typem písma obě verze, když jde o jednu RS a pouze z vlastní vůle rozšiřuji informace? K čemu by to komu bylo? Technicky a časově si to neumím představit, nebo právě umím?!
Na začátku je upozornění, že se jedná o obě verze a …víc se v tom patlat nebudu, kdo chce pochopí.

Další rekap je bez necenzurované části a ohlasy jsou zajímavé. Takže tak – žij a nechej žít :-(

125
DD
Reagovat

Ajda, Lea – už jsem se k tomu nechtěla vracet, ale snad vás přece jen bude zajímat mé vysvětlení. Vznesla jsem slušný dotaz, jestli by něco nešlo a tys, Ajdo, odpověděla, že nešlo. A tím pádem tečka, ty píšeš, my čteme, o žádné prudění tady přece nešlo.
A pokud by vás opravdu zajímalo, proč, tak teda vysvětlení. Díváme se na stejné příhody, ale každý to cítí jinak. Pro mne je to důvod k zamyšlení, proč mně se zdála ta situace jiná než tobě, Ajdo. Když se díváš jen ty, beru to jako fakt. Nic jiného v tom není a nebylo, vadí mi, že to vyvolalo takovou polemiku a už se k tomu nebudu vyjadřovat. Zeptala jsem se a bylo mi odpovězeno. V tom přece nebyla kritika, není potřeba z toho dělat celou diskusi.

126
Bobby Brown
Reagovat

122 – Nezlobím, protože já se vůbec nevyjadřoval ke stylu psaní rekapu.

127
Kapi
Reagovat

Hospodar je uplne mimo. Cele to kazi , nema zadnou autoritu, nazor, neumi mluvit ( uplne vzdy trpim za zvukare a strihace, jak musi s tech jeho „noo“, „Joo“,“Jo“ setrihat neco, aby to netrhalo usi a nevypadal uplne jako dement. Neumi to vygradovat a vsechno hned prozradi a dela zmatky a rve..¨¨

Jooo – slovensky hospodar – to bylo jiny kafe, duveryhodny, s prehledem, projevem lepsi nez moderatorka, presne to davkoval a odpovedne kontroloval …

Nova z toho striha tematickou kolaz a ne RS –

SLOVENSKA FARMA FOREVER!!

128
Pitrýsek 007
Reagovat

Ještě mě napadlo, jestli farmářům dovážejí nějaké obědy, nebo opravdu teď jí jen z toho minima potravin co mají společně s myší ve spižírně – ví to někdo? Ten zubatec jim nenechal kvůli ztrátě kozenky žádnou práci ale to neznamená, že by si sami nějakou nemohli vymyslet. Napadá mě třeba (když se nudí) na zimu vyrobit ptáčkům krmítka ze zbytků prkýnek, pracovat na výzdobě chalupy, ze slámy by ženské mohly vytvořit nějaké ozdoby – figurky, rozhlédnout se po okolí jaké kde rostou bylinky. Je tam čistá příroda, nedotčená, ta rozmanitost a čistota přírody přímo vybízí k sušení bylinek a rád by si je určitě farmář vzal výměnou za nějaké základní potraviny. I ze slámy se dají uplést krásné košíčky – ozdobit je sušenými květy atd atd – můj Bóže toho by bylo, co by mě napadlo…Chce to jen trochu chutě do života a holt chybí ta kreativita. V těchto hicech to tam mají taky asi asi na padnutí, i když v Moravských Kopanicích není až tak tropické vedro, nebo i tam letos je? Nemají vůbec žádnou činnost, tedy já než se tam tak nudit určitě bych vymyslela spoustu věcí. Chlapi by se mohli učit vyřezávat ze dřeva – toho by bylo…jen trochu přemýšlet… Tak jsem zvědavá na dnešek, co bude nového. Zdravím

Přidat komentář