Panáček v reality show

Survivor Vanuatu – část 11.

4. Září 2006 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Po krátké přestávce se na obrazovky televize AXN vrací další díly Survivor:Vanuatu, proto i my pokračujeme v rekapitulacích. Po celé léto jsme vám pravidelně přinášeli obsahy jednotlivých epizod této americké verze, aby se s ní seznámili i čtenáři, kteří dosud netušili, o co vlastně jde. Popsali jsme, jaké soutěžní úkoly museli účastníci plnit, jaká taktika se může ve hře vyplatit, a už v sobotu to můžeme porovnat s prvním českým Trosečníkem. Pokud se Primě alespoň jeden díl povede tak, jako tato skvělá 11.epizoda Vanuatu, tak se máme na co těšit.

Na poslední kmenové radě doplatil na pevnou alianci žen Chad, takže Chris se stal posledním mužem v soutěži. Ale protože tušil, že i on to má nahnuté, rozhodl se hrát vabank. Prozradil všem, že se s ním před hlasováním tajně domlouvala Twila a Scout, což ostatní ženy hodně zaskočilo. Chrisovi tato chytrá taktika vyšla a zasel semínko pochybností.

Když trosečnící přicházeli na místo další soutěže, naskytl se jim docela zajímavý obrázek: před chatrčí z listí byla umístěna obrovská satelitní anténa. Odměnou v soutěži byla totiž hodina u notebooku s internetem (no neříkejte, že i vás by to po 28 dnech na ostrově nepotěšilo!), aby vítěz mohl chatovat se svými příbuznými. Jako ochutnávku před začátkem soutěže poskytl moderátor Jeff Probst každému jednu minutu na rychlý kontakt s rodinami. Jako první začala Twila, která se ale přiznala, že s počítačem moc neumí pracovat, tak jí to Jeff usnadnil pomocí webkamery. Poté, co se každý ve videokonferenci pozdravil se svými kamarády a partnery (a Chris toho využil k nabídce sňatku své přítelkyni), připravili se k soutěži. Šlo v ní o sérii pěti otázek týkajících se úkolů, které už plnili v uplynulých 4 týdnech, např. kdo vyhrál ve které soutěži, jaké předměty byly použity v úkolu s pexesem apod. Nejvíce správných odpovědí měla Eliza a mohla se tak těšit na internetový chat se svou matkou.
Jeff ji ale najednou překvapil tím, že si s ní může povídat celý den a naživo, protože je na ostrově! Štáb sem totiž dopravil všechny jejich příbuzné a videokonference přes počítač byla jen taková habaďůra (za tímto účelem si vytvořili poblíž improvizované studio, ve kterém pokaždé vtipně měnili dekorace v pozadí…) A aby to ani ostatním soutěžícím nebylo líto, mohli se se svými známými alespoň obejmout.

Zatímco v táboře mohla Eliza mamince nadšeně vyprávět o svých zážitcích, ostatní ženy se snažily zjistit, na čí straně vlastně Twila stojí, a Chris se modlil, aby nejbližší soutěžní úkol o imunitu byl fyzického rázu, protože bez imunity je s ním konec. A zřejmě mu jsou bohové nakloněni, protože se skutečně jednalo o závod na čas. Jenom s tím rozdílem, že nezávodili samotní trosečníci,
ale jejich rodinní příslušníci a kamarádi, kteří byli ještě stále na ostrově. Se zavázanýma očima měli za úkol za pomocí hlasové navigace soutěžících najít tři vaky s kousky puzzle a společně pak toto puzzle sestavit. Do čela závodu se hned dostal tým Ami a tým Chrise, který svou skoromanželku povzbuzoval ostošest, protože mu šlo o hodně: pokud nevyhrají, tak to má spočítané. Ale nevyšlo to, o pár sekund byla rychlejší Ami a vyhrála imunitu.

Zpátky v táboře ale ženy najednou začaly uvažovat, jestli je skutečně Chris pro ně teď taková hrozba a jestli není lepší vyloučit raději Elizu, která si už nezaslouží další pobyt (že by závist kvůli možnosti setkání s jej9 matkou?). Oznámily to Chrisovi, který byl hodně překvapený, že je najednou v bezpečí, aniž by pro to musel nějak taktizovat. Ale to nebylo vše. Twila mu nenápadně naznačila, že právě on teď drží klíč k celé soutěži a ani si to neuvědomuje. Pokud přemluví Elizu, tak spolu s Twilou a Scout dají dohromady čtyři hlasy a mohou vyřadit Leann a rozbít tak skupinu manipulátorek kolem šéfky Ami.

Večerní kmenová rada tedy slibovala zajímavé představení. Jeff Probst ještě před hlasováním vyzdvihl Chrisovo nasazení v závodě a na druhou stranu se divil, že Leann závodu moc nedala a spíš měla radost, že může zase vidět nejlepší kámošku. Leann odpověděla, že imunitu nepotřebuje, protože se necítí v ohrožení. Jakmile ale Jeff začínal předčítat hlasy a čím dál víc přibývalo hlasů pro Leann, bylo vidět, jak Leann v obličeji bledne. Přesně v poměru 4:3 byla nakonec vyřazena právě ona, což znamená zásadní zvrat v celé soutěži.

Pokračování příště.

související články

Survivor Vanuatu – část 10.
Survivor Vanuatu – část 9.
Survivor Vanuatu – část 8.
Survivor Vanuatu – část 7.
Survivor Vanuatu – část 6.
Survivor Vanuatu – část 5.
Survivor Vanuatu – část 4.
Survivor Vanuatu – část 3.
Survivor Vanuatu – část 2.
Survivor Vanuatu – část 1.
Trosečník: Vanuatu od 10. 6. na AXN

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
lada
Reagovat

prosim vas proc starsi clanky o survivor-vanuatu nefunguji?? na vsech je stejny clanek!! prosim o opravu!!-DEKUJI!!

2
Toony
Reagovat

lada: dík za upozornění – opraveno – omlouváme se za chybu

Přidat komentář