Panáček v reality show

Survivor Vanuatu – část 5.

9. Červenec 2006 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Pokud jedete natáčet Survivor na sopečné ostrůvky, nemělo by vás překvapit, že se občas nějaká sopka také probudí. To jsme mohli vidět právě v této epizodě. Zrovna ve chvíli, kdy štáb natáčel interview se soutěžícími, se ostrov zatřásl silným zemětřesením. Soutěžící měli z tohoto nečekaného zážitku zatím spíš švandu než důvod ke starostem. Zatím…


Toho rána měly oba kmeny návštěvu dvou domorodců. Sice jejich řeči moc nerozuměli, ale nakonec pochopili, že si mají mezi sebou zvolit náčelníka. Že si Lopevi zvolí seržanta Leu, o tom nikdo nepochyboval. Ženy v kmeni Yasur se rozhodly pro nejstarší členku, Scout. Moderátor pak oběma kmenům vysvětlil princip dalšího twistu. Náčelníci měli vytvořit dva nové smíšené kmeny a pak se rozhodnout, ke kterému se sami připojí. Nakonec to ale dopadlo tak, že v Lopevi zůstali zase čtyři muži (přibyla pouze Julie a Twila) a Yasur byl opět převážně ženský (pouze se k nim přidali Rory a Travis).

Takto promíchaní se hned pustili do soutěžního úkolu o odměnu. A tentokrát to byl konečně pěkně náročný úkol.
Na mořské hladině byly dvě bójky a na provazech, kterými byly ukotveny ke dnu, bylo rozmístěno 13 dřevěných značek až do téměř desetimetrové hloubky. Soutěžící měli deset minut na to, aby na hladinu vynesli co nejvíce značek. Závod to byl opravdu hodně napínavý, ale muži v kmeni Lopevi měli při potápění přece jen větší výdrž. Jejich odměnou byl výlet k vodopádu, kde mohli popíjet pivo a pojídat chipsy Pringles co hrdlo ráčí. Není divu, že jim to dost zlepšilo náladu.

Další soutěžní úkol už byl o imunitu a opět se jednalo o štafetový závod. Oba týmy musely v džungli najít tři části domorodé kánoe,
tu pak na pláži sestavit a dopádlovat k bójce a zpátky. Lopevi v tomto úkolu podruhé v řadě triumfovali, Yasur se bohužel zdržel v džungli kvůli Rorymu a také Travis, přezdívaný Bubba, předvedl mizerný výkon při pádlování, jejich kánoe nedokázala vůbec držet přímý směr. Oběma mužům bylo jasné, že při večerní kmenové radě jim to může být osudné, zvlášť, když se proti nim postaví přesila pěti žen.

To ale nakonec nebyl ten hlavní důvod. Ami víc rozčílilo, že zahlédla,
jak se Bubba před začátkem úkolu snažil nenápadně domlouvat s Chrisem z druhého týmu, považovala to za zradu. Bubba na kmenové radě vysvětloval, že se jen snažil zjistit, jestli Lopevi budou soutěžit na plný výkon, nebo ten závod strategicky pustí, aby mohli někoho dalšího vypalcovat. Travis se snažil ještě obhájit svůj výkon na kánoi tím, že ze sebe podal maximum s přihlédnutím k tomu, že se naučil plavat až těsně před příjezdem na Vanuatu. Ani to mu ale nebylo moc platné. Šest palců pro něj znamenalo jízdenku domů.

Pokračování příště.

související články

Survivor Vanuatu – část 4.
Survivor Vanuatu – část 3.
Survivor Vanuatu – část 2.
Survivor Vanuatu – část 1.
Trosečník: Vanuatu od 10. 6. na AXN

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!