Panáček v reality show

Survivor Vanuatu – část 3.

25. Červen 2006 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Kořením každé reality show jsou tzv. twisty neboli překvapivé dějové zvraty, které si štáb vymýšlí na nebohé soutěžící, aby zvýšil napětí (a sledovanost). Jeden takový twist jsme mohli vidět i ve včerejší rekapitulaci 7.dne pobytu trosečníků na sopečných ostrůvcích Vanuatu.

Moderátor Jeff Probst jim totiž oznámil, že další soutěžní úkol bude kombinovaný, hrát se bude jednak o odměnu (šnorchl a harpunu pro podmořský rybolov), tak i o nesmírně důležitý amulet imunity. Večer se budou konat dvě kmenové rady, na nichž každý kmen vyloučí jednoho hráče, takže tento den opustí soutěž výjimečně dva z nich. Než to soutěžící stačili rozdýchat, už jim vysvětloval princip překážkové dráhy. Každý tým musel překonat tři dřevěné stěny, přičemž u první bylo nutné co nejrychleji rozvázat uzly na lanu zajišťujícím bránu. U druhé měli házet kotvičku na lanu tak, aby zachytili v písku ležící kroužky s klíči ke třem zámkům. A u třetí stěny bylo zapotřebí zapojit hlavu a přijít na systém západek, který blokoval poslední bránu. Nejrychleji si v tomto úkolu vedli muži, zejména díky šikovnosti Johna P při házení kotvičky.

Pouze Lopevi se postavili na startovní čáru dalšího úkolu. Tentokrát se už nebojovalo za kmen, ale každý za sebe. V písku měli najít a vyhrabat sedm příček dřevěného žebříku a žebřík sestavit (byl to trochu hlavolam, protože každá příčka se hodila jen na jedno správné místo). Zvítězil John K a mohl si nasadit amulet imunity. Ovšem čekal ho ještě jeden důležitý úkol. Měl strávit den s druhým kmenem Yasur a sám rozhodnout, komu z nich přidělí další amulet imunity (jediný chlap v táboře plném žen, které ho měly přesvědčit, aby právě jim dal imunitu – to mohlo přinést zajímavé situace…).

Muži z Lopevi byli už před začátkem soutěžního úkolu překvapeni, že mezi ženami chyběla Dolly. John K tak hned po příchodu do tábora rozdělil ženy na skupinu, která hlasovala pro vyřazení Dolly, a na skupinu, která byla s ní, a s každou skupinou vedl rozhovory odděleně. Docela se mu tak povedlo odhalit obě aliance: starší ženy versus mladší, každá skupina měla čtyři členky. A vzhledem k ostré hádce, která se u nich ráno strhla mezi Miou a starší Twilou, bylo celkem jasné, které dvě adeptky dostanou večer od obou aliancí nejvíc palců.

Také v Lopevi jsou rozdělení na alianci starších proti mladším, jenže tam je poměr 5:3. Brady se sice pokusil poměr aspoň trochu zvrátit a přesvědčit Leu, aby vyloučil raději samotářského Roryho, s nímž měl „seržant“ toho rána menší spor. Ale bylo to marné, starší drželi při sobě a pěti hlasy vypalcovali Johna P. Zbavili se tak dalšího silného spoluhráče (který jim navíc dost pomohl při plnění úkolu). Jestlipak jim to nebude v další části soutěže na škodu?
Hned vzápětí začala kmenová rada pro ženy. John K se ze strategických důvodů rozhodl dát imunitu Ami. Ta by totiž tak jako tak vypalcovaná nebyla, takže tím průběh hlasování nijak neovlivnil. Navíc si nechtěl nikoho naštvat, pro případ, až se oba kmeny v pozdější fázi hry sloučí. Hlavním argumentem při hlasování byla ranní hádka, pro zachování „harmonického života bez hádek“ v táboře Yasur se nakonec Lisa rozhodla přeběhnout k alianci starších a celkem pěti hlasy byla vyloučena Mia.

Pokračování příště.

související články

Survivor Vanuatu – část 10.
Survivor Vanuatu – část 9.
Survivor Vanuatu – část 8.
Survivor Vanuatu – část 7.
Survivor Vanuatu – část 6.
Survivor Vanuatu – část 5.
Survivor Vanuatu – část 4.
Survivor Vanuatu – část 3.
Survivor Vanuatu – část 2.
Survivor Vanuatu – část 1.
Trosečník: Vanuatu od 10. 6. na AXN

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
1
Toony
Reagovat

škoda, tenhle díl jsem neviděl a z rekapitulace to zní velmi zajímavě – hlavně ten pohled na soutěžící, poté co jim řekli, že vypadnou dva, musel stát za to. A John K. zahrál takticky dost dobře.
btw. chystáš nějaký článek k America’s Got Talent? – na youtube.com je docela dost videí, které by se hodily do článku

2
TK
Reagovat

U Johna K. mě vždycky pobaví jeho profese „operátor mechanického býka“. Kolik se za to platí, že bych se tím živil taky?? :-)
Když jsem sledoval první díl „America’s Got Talent“, tak mi to nejvíc připomínalo Ein Kessel Buntes (proč to proboha uvádí Regis?). Ale pak přišla rapující babička a bylo jasné, že se musím dívat dál. Článek se chystá…

3
Míša*
Reagovat

Netušíte, proč se tam ty ženské porafaly? Nestihla jsem začátek :-(

4
TK
Reagovat

Míša*: Bylo to kvůli tomu, co řekla Twila na první kmenové radě, že mladým holkám práce na ostrově moc nevoní. Mia začala hned další ráno vyšilovat, že o ní nikdo nebude říkat, že je líná.

5
Míša*
Reagovat

Aha, to ledacos vysvětluje :-). Dík :-)

6
Toony
Reagovat

Twila teď soutěžila s Johny Fairplayem v jiné Reality show Fear Factor v edici Reality star, kde bojovala s týmy z jiných rs American Idol, Real World, The Apprentice, The Amazing race. – v prvním díle bylo automobilové demoliční derby a dráha ve které musela Twila vlézt do doupěte s krokodýlem – ouu :)

Přidat komentář