Panáček v reality show

Survivor Vanuatu – část 2.

18. Červen 2006 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Také při sledování druhého dílu Survivor: Vanuatu (každou sobotu v 19:20 v televizi AXN) si mohli účastníci českého Trosečníka psát pečlivé poznámky. Budou se jim hodit, aby věděli, co všechno je vlastně čeká, a jak přežít nástrahy prvních dnů.

Tak třeba se může hodit pořádně si natrénovat nějaké finty na rozdělání ohně. Muži z kmene Lopevi jsou bez ohně už čtvrtý den, a tedy i bez možnosti převařit si vodu na pití. Ačkoliv se snaží třít o sebe dřívka sebevíc, jejich snahu zadusil nenadálý liják. To v kmeni Yasur sice oheň mají, ale horší je to s potravou. Po velkém úsilí odseknutý trs banánů byl určitou nadějí do doby, než v něm ženy objevily početnou kolonii nevábně vypadajících červíků. Ne každý si v tu chvíli uvědomí, že i v této potravě je zdroj důležitých proteinů… Jinou možností je pokusit se ulovit divokou slepici, která se objevila poblíž tábora Yasur. Jak tady někdo v diskuzi správně poznamenal, účast v Trosečníkovi určitě není vhodná pro lidi jako Regina nebo Kačenka, které měly ve VyVolených 1 velký problém s líny.

Odměnou v dalším soutěžním úkolu byly přikrývky, polštářky a houpací síť (pro muže pak jako bonus tolik potřebný křesací kamínek). Osm členů každého kmene se rozestavělo na úzkou kládu umístěnou nad hladinou moře. Jeden po druhém se pak z jednoho konce klády měli protáhnout kolem ostatních na druhý konec, v případě pádu do vody se vraceli zpět na začátek klády. V tomto úkolu se lépe vedlo ženám, které s přehledem zvítězily, mužům totiž tak trochu překážela jejich břicha…

5.den soutěže přinesl další úkol, tentokrát už se hrálo o imunitu (a Lopevi stále usiloval o křesací kamínek). Po celé pláži byly rozházeny asi metrové dřevěné kousky puzzle. Soutěžící měli zavázané oči a po dvojicích a trojicích byli přivázáni k sobě lanem. Pouze jejich vůdce mohl vidět a navigovat je. Sběr jednotlivých částí puzzle byl docela legrační, neobešlo se to bez vzájemných srážek s ostatními hráči a stromy. Navigátorem mužů byl Lea, který nezapřel svou vojenskou profesi a neustále udával pokyny jako: „Johne, na devíti hodinách, teď na šesti hodinách!“. Ale povedlo se, Lopevi posbírali všechny kousky dřív, mohli sundat šátky a sestavit trojdílné puzzle. Ženy z kmene Yasur o prsa:) prohrály a čekalo je rozhodování, koho vyloučí.

Očividně se Yasur rozdělil na frakci starších a frakci mladších děvčat a jako horké kandidátky na vyřazení se jevily Leann a Eliza. Obě frakce měly zájem přetáhnout k sobě 25-letou Dolly. Být v pozici jazýčku na váhách se však nemusí vyplatit. Některým ženám došlo, že Dolly by tak měla nebezpečně velkou moc při dalších hlasováních, proto se jí rozhodly raději zbavit. Při večerním „palcování“ obdržela pět hlasů a se soutěží se musela rozloučit.

Pokračování příště.

související články

Survivor Vanuatu – část 10.
Survivor Vanuatu – část 9.
Survivor Vanuatu – část 8.
Survivor Vanuatu – část 7.
Survivor Vanuatu – část 6.
Survivor Vanuatu – část 5.
Survivor Vanuatu – část 4.
Survivor Vanuatu – část 3.
Survivor Vanuatu – část 2.
Survivor Vanuatu – část 1.
Trosečník: Vanuatu od 10. 6. na AXN

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
Toony
Reagovat

imho – druhý díly jsou nejlepší z toho pohledu, že tam všichni po 3dnech dojdou k závěru, že to nečekali až takto náročný jsou z toho naprosto rozhozený. A vyloučení Dolly bylo dost dobrý, po tom jak ji obě skupiny starší/mladší ženy lámaly na svoji stranu a ona to obou slibovala, že bude hlasovat s nima a bum nakonec vyhodily ji. :)

v ten stejný den dávali na AXN Eco-Challenge, kde překonávají 555km dlouhou trať a byli taky někde na začátku (tuším, že taky měli za sebou tři dny) a dost týmů už bylo hodně zdecimovaných a trénovaní lidi se tam motali a skoro ztráceli vědomí a jeden byl na pokraji kolabsu, když dostal střevní problémy… fakt masakr co z lidima dělají tyto podmínky

2
Míša
Reagovat

Myslím, že to bylo to nejlepší, co mohly ženské pro Dolly udělat. Byla z té situace bez jídla a možnosti pořádně se vyspat asi nejvíce rozhozená. Smutné je, že pak chtěla vyloučit Leann, která ji před tím utěšovala. Nedivím se, že těm starším z jejího rozhodnutí spadla čelist. A dobře to tam vystihla Twila, když řekla, že některá mladší děvčata měla využít služeb Holliday Inn a nehlásit se do Trosečníka.

A dobře jsem se bavila, jak někteří pánové nebyli schopní překousnout první porážku a v radostném vítězném tanci žen viděli jen jakousi potupu.

Tato řada trosečníka se mi moc líbí :-)

Přidat komentář