Panáček v reality show

Survivor Vanuatu – část 1.

10. Červen 2006 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Devátá sezóna amerického Survivora, kterou od soboty můžete sledovat v televizi AXN, se odehrává na ostrůvcích Vanuatu v jižním Pacifiku. Osmnáct soutěžících se v drsných podmínkách utkalo o miliónovou odměnu a my se můžeme podívat, jaké úkoly a útrapy budou třeba také čekat na účastníky českého Trosečníka.

Jakmile jachta štábu zakotvila v blízkosti ostrova, okamžitě byla obklopena stovkami domorodců na kánoích, kteří pak za bojového křiku dopravili všechny soutěžící na pevninu. Tam se na ně na uvítanou vyřítili vanuatští válečníci s hrozivě nabroušenými oštěpy, z čehož byli někteří soutěžící docela vyděšeni. Jediný, kdo zůstal klidný, byl Afroameričan Rory, kterému kvůli barvě jeho kůže dali domorodci pokoj. Než se stačili rozkoukat, byli soutěžící rozděleni do dvou skupin, ženy zvlášť a muži zvlášť.
Hned bylo jasné, kdo má v životě na Vanuatu lepší postavení, muži byli usazeni na pohodlnější místa a mohli ochutnat místní nápoj kava, ženy musely jen z povzdálí přihlížet. Na počest návštěvníků pak domorodci obřadně obětovali živé prase. Náčelník kmene mužům nabídl posvátný kámen přinášející štěstí. Mělo to ale háček, museli si pro něj vyšplhat po hladkém kmeni pomazaném prasečím tukem. Úkolu se zhostil Brady (povoláním agent FBI) a byl úspěšný – kámen štěstí dostala skupina mužů.

Moderátor Jeff Probst poté soutěžícím oznámil, že takto rozdělení už zůstanou. Ženy vytvořily kmen pojmenovaný Yasur, muži zase kmen Lopevi. Oba kmeny se hned potmě vydaly hledat místa svých táborů a přes drobnější hádky se jim to povedlo. Druhý den se v táboře Yasur projevily rozdíly v praktickém přístupu starších žen, které se okamžitě pustily do stavby přístřešku, a mladších děvčat, které se jen válely na pláži. V mužském táboře si jako hlavní úkol vzali rozdělání ohně pomocí dřívek, ovšem neúspěšně. Zato všechny překvapil učitel Chad tím, že má po amputaci pravé nohy mechanickou protézu, ale ani to ho nezastaví, aby se nemohl zúčastnit i těch nejnáročnějších soutěžních úkolů.

To ostatně mohl dokázat hned v prvním soutěžním úkolu. Jednalo se o překážkovou dráhu, na níž se musely oba týmy co nejrychleji proplazit bahnem, vyřešit logický úkol (provést kuličku čtvercovým deskovým bludištěm), přeběhnout bez pádu po úzké lávce, rozdělat oheň, přepálit lano s pověšenou pochodní a tu pak použít k zapálení signálního ohně. Tento úkol vyhrály ženy, příčinou mužského neúspěchu byl Chris, kterému se jako jedinému opakovaně nepodařilo přeběhnout úzkou lávku. Odměnou pro vítězný kmen Yasur byl křesací kamínek na rozdělání ohně a hlavně imunita. Na první kmenové radě tak musí někoho ze svého středu vyloučit muži.

Pro některé členy kmene Lopevi to bylo jasné: volba musí padnout na nejslabší článek celého týmu, který zapříčinil jejich porážku v tak snadném úkolu, tedy Chrise.
Ale pak se začala tvořit aliance kolem 40-letého vojenského instruktora Lea, který se obklopil staršími členy kmene s cílem vyřadit nejdříve nejmladší konkurenty. Večerní kmenová rada tak měla docela překvapivý výsledek. Smolař Chris dostal jenom dva „palce“, ale Brook celých pět. Stal se tak prvním vyloučeným a po pouhých 3 dnech se musel se sopečným ostrovem Vanuatu rozloučit.

videa ke stažení

Survivor: Vanuatu znělka (7 MB, RapidShare)
Návod na stahování z Rapidshare

související články

Survivor Vanuatu – Finále
Survivor Vanuatu – část 13.
Survivor Vanuatu – část 12.
Survivor Vanuatu – část 11.
Survivor Vanuatu – část 10.
Survivor Vanuatu – část 9.
Survivor Vanuatu – část 8.
Survivor Vanuatu – část 7.
Survivor Vanuatu – část 6.
Survivor Vanuatu – část 5.
Survivor Vanuatu – část 4.
Survivor Vanuatu – část 3.
Survivor Vanuatu – část 2.
Survivor Vanuatu – část 1.
Trosečník: Vanuatu od 10. 6. na AXN

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 15
Reagovat

Díky, díky, díky za každého kdo nemá možnost sledovat AXN a navíc se mu to ani nechce tahat z torentů – což je např. můj případ :)

2
Anonymní
Reagovat

Jinak sem zvědavý he !!

3
Borice
Reagovat

Zase jsem se nepodespasl he

4
Borice
Reagovat

Pěkná úvodní znělka jako šot na začátek

5
Borice
Reagovat

http://www.realitytvcalendar.com/shows/survivorpalau.html

Starší ročník Survioru !! Survior Palau

6
Borice
Reagovat

http://realitytvcalendar.com/shows/survivor-exile.html

A ještě jeden Survior Exile Island

7
Borice
Reagovat

8
Borice
Reagovat

Canadian Idol 4 !!

http://www.realitytvcalendar.com/shows/bigbrother7.html

Big Brother 7

http://www.realitytvcalendar.com/shows/dance2.html

A tato reality sho by měla být i na čt1

http://show.idnes.cz/ct-chysta-tanecni-superstar-ve-hre-je-eben-fgo-/show_aktual.asp?c=A060609_130736_show_aktual_mgb

American Idol 5

Omlouvám se je to Anglicky tak kdo umí anglicky tak ať si počte !!

9
Borice
Reagovat

http://realitytvcalendar.com/shows/americasgottallent1.html

Podobná reality show Jako Pop Idol (Superstar) kdo o ní ví tak prosím napište na borice@seznam.cz děkuji jinak myslím že by tu stála za zmínku !!

10
Borice
Reagovat

# Borice říká:
11. 6. 2006 v 15.32

http://realityt­vcalendar.com/…a­llent1.html

Podobná reality show Jako Pop Idol (Superstar) kdo o ní ví tak prosím napište na borice (at) sez­nam.cz děkuji jinak myslím že by tu stála za zmínku !!
Možná i je to taneční a zpěvácka reality show na obrázcí logo show je vidět zpívájící tancující lidi !!

11
Borice
Reagovat

http://realitytvcalendar.com/

Jinak možná američtí kolegové tohoto webu !!
Nevím fakt moc dobře neumím anglicky tak mrkněte ovšem nedělám reklamu píšu to sem jen pro zajímavost !!

12
Borice
Reagovat

http://www.realitytvcalendar.com/shows/survivor-vanuatu/survivor-vanuatu.html

Ano a tady jsem sehnal opravdu téma které sem patří je to aktuální Survior !!

13
Toony
Reagovat

Borice: jestli tě můžu poprosit o odkazy k tématu a když už máš takový rozsah témat, tak v pravém sloupku jsou doporučené diskusní servery na Lopuchu nebo Lapiduchu, kde můžeme dát řeč o různých zahraničních RS – jsou tam i takový blázni, kteří to sledují ;-) Děkuji.

14
xTr
Reagovat

jinak na torrentech se uz vyskytuje cela rada VANUATU… takze kdo nechce cekat…

15
verzana
Reagovat

zkoukla jsem celou tuto serii v originale, a je to i prvni serie survivora kterou jsem kdy videla. Moje dojmy celkove: cekala jsem to mnohem drsnejsi a mnohem mene rysu reality show (pomluvy, intriky apod). Ale musim rict ze me to zaujalo a libilo se mi to. Obzvlast ke konci byly zminene prvky reality show docela zajimave, obzvlast strategie nekterych ucastniku, s prekvapivym zaverem. Taktez se mi celkem az na vyjimky libil vyber zajimavych osobnosti: agent FBI, chad s amputovanou nohou (borec!) atd…nebudu prozrazovat vic, pokud jste to nevideli, stoji to za zkouknuti.

Přidat komentář