Panáček v reality show

Výměna manželek: Eva vs. Alena (14.11.)

14. Listopad 2005 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

Výměna manželek
Z poklidného života v paneláku v Jihlavě vytrhla sedmadvacetiletou Evu Jurajdovou, manželku automechanika Davida a mámu devítileté Denisy a čtyřletého Tadeáše, dnešní Výměna manželek. Eva se totiž na deset dní přestěhovala do rodinného domku ve Vyškově, kde si vyměnila roli s třiatřicetiletou policistkou Alenou Hudcovou, akční ženou, která spolu se svým manželem Michalem, vojákem z povolání (tankistou), vychovává čtrnáctiletou Katku z prvního manželství a šestiletého Michala. Jak výměna dopadla?

Dnešní díl v podstatě nebyl nijak dramatický. Ačkoliv ukázky slibovaly šlágr, výsledek ukázal dvě sice naprosto rozdílné rodiny, ty ovšem své „běžné soužití“ zvládají bez problémů. Evě vyhovuje pohodlný život s Davidem v paneláku, Aleně zase akčnější pojetí s tankistou Michalem.

Průběh dnešní výměny byl poměrně klidný. Sice si obě ženy lehce poplakaly hned během prvních dní, ovšem svou roli zvládly naprosto bez problémů. Akčnější Alena chtěla po první polovině na Davidovi, aby trošičku zvelebil kvartýr, zalištoval kabely s elektrikou a podobně, zejména kvůli tomu, aby děti nepřišly k úrazu. Zároveň si vyžádala společenské hry a chtěla zvýšit aktivitu dětí, což hned druhý den praktikovala návštěvou vodního ráje.

Na koupaliště zamířila i Eva, která se navíc díky nejstarší Alenině dceři mohla poprvé v životě projet na koni. Po první polovině výměny měla jen jediné zásadnější přání, a sice aby ji Aleniny děti více respektovaly jako mámu. Nechtěla si hrát na mámu, jen, když za ně měla zodpovědnost, chtěla, aby vůči nim měla i podobné pravomoce jako jejich matka. Vcelku logické přání, dětmi i Michalem respektované.

Naprosto korektní byla i závěrečná výměna názorů mezi 8mi očima.
Alena: Davide, nezlob se, ale Tebe bych za manžela mít nemohla, Chyběla by mi opora, to, na co jsem doma zvyklá.
Eva: Já bych vedle sebe Michala taky nesnesla. Ne, že by byl špatný nebo že bych ho chtěla nějak kritizovat, prostě každý z nás má úplně jiné zvyky. My bysme se k sobě jednoduše nehodili.
Michal (na Evu): Nechci Tě urazit, jsi jiná.
Michal (na Davida): Přijde mi, že Eva je doma na všechno sama.
David: možná zlehka.
Michal: jak zlehka?
David: jakože ne úplně.
Michal: když přijdeš z práce, jste spolu?
David: jo, jsme… Přiznávám, jsem línej a někdy ani nemám náladu po celém dni v práci.
Michal: když jsme o tom mluvili, Eva z toho byla nešťastná, až bych řekl zklamaná…

Eva (lehce nesouvisle, zaskočeně, takže jsem to trošku učesal): myslím si, že by jsi mohl být více aktivnější. Mrzelo mě, když se mě Michal zeptal, jestli jsme byli někde na koupališti nebo jinde a já mu musela říct, že jsme tam vlastně nikdy nebyli…

Nechci hodnotit žádnou z obou rodin. Tato výměna pěkně ukázala, že každý člověk si k sobě hledá toho, s kým vychází nejlíp. Akční Alena by se ukousala nudou s líným Davidem, pohodlná Eva by zase těžko zvládala soužití s Michalem. Obě rodiny přitom tvoří poměrně spokojené páry a v soutěži se nikdo z nich nesnažil hrát si na něco, co není, ani pošpinit tu druhou rodinu a léčit si nějaký komplex. Naopak se mi líbilo gesto Michala, který řekl Davidovi to, co se mu jeho manželka Eva bála či zdráhala říct sama – řekl jí to, co si myslí, že Eva cítí a zdá se, že to vystihl poměrně přesně. V zrcadle Výměny předchozího týdne byl dnešní díl poměrně plytký, a tak jsem vážně zvědavý, o čem a jak bouřlivě se tady bude diskutovat :-)

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 62
1
jirkazz
Reagovat

1) Urazili jsme za těch 16 skutečnou dlouhou cestu – lampasák od tankistů a policajtka coby bohatší a inteligentnější rodina než prodavačka a automechanik ;-)

2) Dnešní díl velice hezky ukázal jak ošidný a relativní je ideál manželství – oba dva páry se k sobě perfektně hodily a zjevně vedou velice spokojený život. Eva i Alena, stejně jako jejich manželé jsou skutečně absolutně odlišní, protiklady se dnes Nově podařilo vybrat přesně. Vtip je v tom, že v minulých dílech byla jedna ta „špatná“ a druhá „dobrá“, kterou chce nazpátek právoplatný manžel ale asi by si rád nechal i ten dočasný. Tady by v případě zakonzervování výměny zjevně byli nešťastní všichni 4. To je velice příjemná zpráva, znamená že občas i život končí happyendem a najdou se lidi co k sobě skutečně patří.

3) Dneska skoro nevím, kterou bych si vybral sám – no i když Eva v bikinách…

4) Automechanik ze servisu, co má dvě auta a obě s propíchanýma gumama, tak to je fakt drsný.

5) Jestli až kmenový autor publikuje konečnou verzi článku můj komentář zmizí, pěkně mě suníčko naštveš!

2
paradox
Reagovat

Včerejší výměna se mi líbila, myslím, že tak by to mělo být. Seznámení s odlišným stylem žití a žádné vlny emocí. Na základě upoutávky jsem si udělala obrázek o tom co dokáže šikovný střihač. Líbilo se mi, že české mámy nejsou jen hospodynky. Kupodivu mi tento díl přišel poučný, člověk si ujasní, jakým způsobem a kde chce žít. Nepotřebuju senzaci za každou cenu. V této šou není výhra ani prohra, myslím, že by z ní mělo plynot nějaké poznání, a to i tento díl stoprocentně splnil.

3
Lety
Reagovat

Hurá!!!!!!!!to jsem se vcera pekne sekla! s tou Novou! jde videt, ze i tam mají srdce a ze dokazi natocit neco tak pekneho, jako byl vcerejsi porad vymena manzelek. Klobouk dolů Novo! Alena je urcite dost aktivni, nacoz jako policajtka je asi zvykla. Jeji manzel se mi az tak aktivni sice nezdal, ale jde videt ze jim to tak vyhovuje. Eva je urcite taky dost aktivni, kdyz jsem videla jeji poradek doma, s detma je taky dost casto, ikdyz se pohybuji spise jen kolem panelaku, ale na pisek s nimi chodi apod. David je sice trosku lenoch, ale to je v pohode. Komu by se chtelo po praci vecer hned valit na koupak nebo zoo. jen o tom vikendu by se vic zapojit mohl. Ale i tem dvema to moc sluselo, a jsou ocividne radi, ze jsou spolu. Ale jednu poznamku si neodpustim – David porazil Alenu ve strelbe a to ji drzel poprve v ruce!!!/rikal/, tleskam. Vsichni ctyri byli moc fajn – zadne urazky, fakt smekam. Prvni krasny dil poradu. Gratuluji vsem zucastnenym.

4
Karkulka
Reagovat

Ano, všichni si tu uplivovali, jak je česká výměna konfrontační a když teď jedna proběhla celkem v poklidu a konečná výměna názorů kultivovaně, tak se zdá, že nikoho nezajímala.

Reagovat

Karkulka, LOL, pěkně řečeno a máš asi recht podle počtu komentářů pod tímto a jinými díly :))

6
Eva
Reagovat

Ještě se mi líbil ten díl s tím těžko zvladatelným chlapcem.Ten měl taky co do sebe. Neřešili tam úklid jako u většiny případů.

7
Verca
Reagovat

Poprvé se negruntovalo, naopak , Eva uměla i ten nepořádek docela hezky vyrobit. Byla to pohodová výměna, docela si umím představit, že se ty rodiny neviděli naposledy……..

8
Martina
Reagovat

Nemyslím si, že by nikoho nezajímala, ale nikdo nemá potřebu se k tomu vyjadřovat. Nebylo to tak konfrontační, aby to vyprovokovalo lidi hájit jednu nebo druhou stranu nebo přidávat svůj vlastní názor.
Mě osobně se moc líbilo, že konečně výměna proběhla kultivovaně, oba páry si navzájem ukázali svůj odlišný styl života, ale nikdo nikoho neurážel, neodsuzoval za jiný styl, nehledal chloupky na kuchyňské lince, aby mohl vytknout nepořádnost atd. Naopak, všichni 4 měli příležitost vyzkoušet si něco nového (teda nejvíc asi Eva, i když David, tím aby se neshodil před Alenou, se taky nechal vyprovokovat k nevídané aktivitě:-). Myslím, že Eva s Davidem mají příležitost začít žít trochu aktivněji, už jenom proto, že děti, které byly s Alenou na mnoha místech poprvé, možná budou teď větší aktivitu vyžadovat. A Eva se možná naučí se svým mužem trochu víc komunikovat a vyjadřovat svoje přání a pocity. Zatím působila dost submisivně a možná David ani nevěděl, že by chtěla něco změnit.
Taky se mi líbil přístup Michala k Evě i jeho hodnocení na kameru, kdy se snažil hodnotit ji střízlivě a když poznal, že se spletl, dokázal to uznat a přehodnotit. A Davidovi přímo řekl, jaký dojem získal a to, co Eva nedokázala říct sama. A vůbec si myslím, že toto snad byl první díl, ve kterém se dokázali při výměně názorů mezi 8 očima zapojit do diskuze plnohodnotně i muži.
Ze včerejší výměny jsem měla opravdu radost.

9
Veronika
Reagovat

Me osobne taky vcerejsi vymena prisla jako jedna z nejklidnejsich….jen snad pani Eva mi prisla trochu ….. no jak bych to….. hloupa….nevim, je to jen muj nazor, ale prislo mi, ze obcas, kdyz chtela neco rict, tak veta nemela hlavu ani patu….

10
Stáňka
Reagovat

Včerejší výměna manželek se mi docela líbila. Musím ale říct, že z paní Evy se mi přetáčely panenky. Je tak hloupá i ve skutečnosti, nebo se tak předváděla jen před kamerama? Mám také dvě děti (6 a 3), ale myslím, že rozumu mám trochu víc. Paní Eva se chovala jak 15 letá puberťačka.

11
Andy
Reagovat

Me se vcerejsi vymena taky libila a taky se mi pretacely panenky – ale nad Alenou. Pripadlo mi ze si hrala na az moc chytrou. Z Evy jsem mela pocit, ze si tam na nic nehrala. Ze se nechtela nad nikym povysovat. Libilo se mi, jak se k te Katce chovala. Slo videt, ze si spolu rozumely a ze byly kamaradky. Eve bylo 26 a Katce 15 a zvladla to bravurne, naproti predeslym dilum. Hloupa mi neprisla vubec, spise skromna. Hloupe mi prislo Alenino nevzbuzeni Davida, ja vedet ze ho mam vzbudit /tak si na to dam pozor/ a ne pak tvrdit, ze jsem slysela v baraku nejake zvuky, tak jsem si myslela, ze vstanul!! Ale jinak nejhezci vymena co byla. Uvidime jake prekvapeni nas ceka pristi pondeli.

12
Andy
Reagovat

Jeste k Eve – myslim si, ze kazdy by nezvladl, postarat se o cizi rodinu, vsechny ty cizi navyky apod. A jeste navic vyjadrovat se na kameru. Nekteri to zvladaji lepe jini hure. Nesudme nekoho podle toho jak se vyjadruje v takovem psychickem naporu v jakem jiste byla. Jinak super.

13
Světluška
Reagovat

Je fakt, že diskuzních příspěvků má tento díl VM o poznání méně, ale to ještě neznamená, že by měl mít klesající sledovanost. Myslím, že akce a adrenalinu si v televizi užijeme ažaž. Mě osobně zahřálo na srdíčku, když jsem viděla, jak pěkný vztah si Eva uměla vytvořit ke stínové dcerce a vůbec, celý díl se nesl v příjemné atmosféře. Kéž by jí tak v životě bylo víc. Evě sice vyjadřování na kameru činilo značné potíže (až mi jí bylo líto), ale mám pocity, že kdyby na jejím místě byl leckdo z nás, tak by se mu nevedlo o moc lépe.

14
koala
Reagovat

Jsem ráda, že se nikdo ze čtveřice nepustil do konfrontací různorodého životního stylu. A že by to taky šlo! Kdyby Michal bouchnul do stolu v kuchyni a zařval něco o pořádku, na který je automaticky od své ženy zvyklý, Eva by se rozplakala a složila a už by byla AKCE podle Novy… Ale tím, že se nad věcí zamýšlel, zůstal v roli pozorovatele a přistupoval k Evě citlivě, si mě jako chlap získal. O vojáku z povolání si člověk automaticky myslí, že bude jen velet a očekávat výkon. Bylo fajn, že si všichni 4 navzájem nahlídli „pod pokličku“ a navzájem se inspirovali. Uvědomila jsem si, jak je strašně důležitý nazvájem mluvit o svých očekáváních, jak je potřeba překonat pohodlnost, protože život nabízí spoustu radostí a není potřeba to jen přepočítávat na peníze…

15
Marka
Reagovat

V necem mas koala pravdu, a to ze se nikdo ze ctverice nepusti do konfrontaci. Co se tyce toho, ze byl Michal zvykly na auromaticky uklid jeho zeny, tak s tim nesouhlasim. Vsimla jsem si, ze jak Eva vstoupila do obyvaku, tak tam meli na stole pohozenych spustu dek, na lince taky nejake ty drobnosi. Tady bych se zastala Evy, podle toho jak Michal vypadal, bylo k ranu, a jestli tam meli nejakou akci, tak to asi nechali na rano. Podle me to vypadalo, ze se Michal chytl prvni prilezitosti neco na Evu najit a vyuzil toho. Protoze tam bylo celou dobu naklizeno. David mi prisel trosku nouma, ktery se bal vyslovit svuj nazor. Porad mam natoceny a schvalne jsem se divala, kdyz prisla Alena do bytu, pod linkou bylo uklizeno. Uprostred dilu Alena vysava kolem spoustu prazdnych lahni apod. Takze s tim ne-poradkem jsou na tom velmi podobne. Taky nevim, proc to Michal neuklidil, kdyz na zacatku tvrdil jak sve zene pomaha s domacimi pracemi, asi mu vyhovovalo nechat se Evou obskakovat. Jinak byli vsichni moc sympaticti. Obe rodiny maji můj obdiv.

16
Dáša
Reagovat

Jak už tady někdo napsal – včera to byl klidný díl, což je fajn…a jak jsem hned po skončení říkala manželovi – je super, že se tyhle páry našly a tady nemá cenu někoho soudit, jestli byl horši nebo lepší?! Obě rodiny si žily spokojený život, tak proč do nich rýt?? Jinak k Evě, on to Michal několikrát řekl, že mu přijde ještě nedospělá, což mi taky připadalo – ale žádný strach, ona dospěje :)

17
koala
Reagovat

Marko: Použila jsem tu situaci s úklidem spíš jako příklad, kde mohla vzniknout „výbušná“situace, kdyby Michal nebyl Michal. K Evině úklidu nemám ani ň – bylo vidět, že tohle má v malíku. Sama nepatřím k přebornicím na pořádek. Myslím si, že jsou důležitější věci na světě než stoprocentně naklizený byt v každou denní a noční hodinu! A noviny na stole a nebo „zapomenutý hrnek“ mě teda do varu nedostanou…. Fakt jsem „žrala“ Michalovu rozvahu a taky mezi osmi očima byl schopen očekávání Evy formulovat… Fakt chlap, jak si chlapa představuju…

18
Adina
Reagovat

Doma i v práci jsme tento díl ohodnotili jako velmi nezvykle klidný. Kdo ví, třeba je to pověstné ticho před bouří. Třeba zabouří už příští pondělí. Jen paní Evička mi chvílemi připomínala přerostlé dítě, ale někomu se to může líbit. Jediný nesympaťák je pro mě pan David. Tak trochu lenoch a ňouma. Doma bych tento typ muže nechtěla. Já bych se sním velmi nudila. Jinak v pohodě.

19
yaya
Reagovat

Mně se paní Eva docela líbila, hlavně to, jak krásně prožívala vše nové, jak líčila zážitek z jízdy na koni – až mě to dojalo, jak to bylo čisté. Někdo ji může nazvat přerostlou puberťačkou, ale její domácnost klapala, děti jsou v pořádku, je vidět, že se jim věnuje, dokázala se perfektně přizpůsobit i v nové rodině, respektovala jejich způsob života a nechtěla na 5 dní dělat převratné změny. Když byl pořád annoncován, zavádělo to dívat se na ni a priory s despektem, ale po shlédnutí pořadu asi mnoho z nás změnilo názor. Paní Alena je žena nabitá energií, kterou by jí mnohá z nás mohla závidět, také si příliš vehementně nevynucovala následování. David je „svůj“, nechce příliš otevírat své nitro, proto bych ho ještě neodsuzovala. Jen snad jako automechanik by mohl mít alespoň jedno auto v lepším pořádku. Tady asi platí, že „kovářova kobyla ….“. Manžel Aleny mi připadal dost nevýrazný,

20
yaya
Reagovat

to Dáša: Eva možná v určitém smyslu nedospěje, ale jestli zůstane takhle milá, bezprostřední, bude mít život snazší. S úsměvem se dále dojde.

21
Dorcas
Reagovat

Ke každému dalšímu pokračování této show už automaticky přistupuju s nervozitou – kdo na koho zase bude řvát, kdo komu bude zase co vyčítat, jaká kde bude kritika úklidu, atd, atd. Proto mne toto pokračování doslova nadchlo. Naprosto nezáleží na tom, kdo je chytřejší a kdo hloupější nebo nesmělejší, natož kdo doma víc uklízí, nebo kdo je akčnější. Důležité je, že OBĚ, i když naprosto odlišné rodiny, byly NORMÁLNÍ – nikdo ze sebe nic nedělal, nikdo nikoho nepomlouval, dokonce i společné setkání obou párů nebylo konfrontační. Zdá se, že život v obou rodinách je je harmonický a všechny děti jsou spokojené. Už jsem se bála, že snad všechny české manželky jsou (kromě několika málo výjimek) jen nesnesitelné uklízivé hysterky, nafoukané krávy, nebo naopak neuvěřitelně špatné hospodyně a matky. Děkuji proto oběma zúčastněným paním i jejich manželům, že se jim konečně, po tolika pokračováních, podařilo vyvést mne z omylu. Je to pro mne velká úleva.

22
petra
Reagovat

Poslední díl pořadu se mi líbil, k těm připomínkám na paní Evu podotýkám, že je nutné si uvědomit, že byla vlastně ještě velmi mladá a při tom měla už poměrně velkou, devítiletou dcerku, to znamená že se musela vdávat hodně brzo, takže skutečně byla ještě takové dospělé dítě, protože se dvěma dětmi příliš rozptýlení neměla. Také je nutné si uvědomit, že spousta lidí bylí v paneláku a při tom mají odlišné představy o životě, přáli by si vlastní domek, ale ne každému se jeho sen splní. Paní Alena sama v paneláku bydlela a později měla to štěstí, že získala bylení v domku,čili její životní styl se změnil na akčnější, prostě tak jak si ona představovala. Možná, že kdyby Jurajdovi měli prostředky a mohli mít obdobné bydlení, přinutilo by je to, aby změnili způsob života, prtože by se museli starat o dům a začali by být také“akčnější“.

23
Andy
Reagovat

Tak jsem rád, že se muzu pridat k temto komentarum, protoze jsem Jihlavak a vcera jsem na namesti potkal Evu. Byl jsem prekvapen, jak je krasna. Vůbec neni tak silna, jaka byla v poradu. Byl jsem od ni na metr a reknu vam, ze po tvari je jako panenka. Postavu ma taky peknou, neni to zadna vychrtlina, ale je radost se na ni divat – bral bych ji vsema deseti. Navic, jsem byl utvrzen, jak ji v poradu prezentovali, jako bezprostredni, milou a skromnou. Bylo mi ji lito, sla se sklopenou hlavou, byla trosku placha. Asi se bala, jake reakce by mohlo okoli mit, a ze se nekdo k tomu postavi negativne,jako k predeslym dilum, kdy jsme vybirali jednu rodinu jako dobrou a druhou zlou. Sla s malym ditetem, ale moc ji to sluselo. Byla k nakousnuti. A souhlasim s Petrou, ze kdyby ta rodina měla prostrědky, tak by taky urcite radi domecek. Tam by se jim samozrejme aktivita zvysila,ale mnohym z nas, co zijeme v panelaku, se dokonale vybavuje, kolik aktivity denně vyuzijeme. K zaveru chci jen podotknou, ze pani Evicka je pro me zena, pred kterou smekam!

24
Lenča
Reagovat

I já souhlasím, že se jednalo o první „výměnu“ při které jsem se
nevytočila. K paní Evě, na můj vkus je opravdu nevybouřená
puberťačka. Všimli jste si, že se se svou náhradní 14 letou dcerou
bavila jako kámoška,fajn, ale pak po 5 dnech požadovala, aby jí
děti poslouchali. To bylo samý, hele tenhle chlap je fakt pěkněj a
samý srandičky a pak se divý, že ji holka neposlouchá. Taky mě
naštvalo, že děti nechala kartáčem čistit bazen a vylévat vodu (fyzicky náročné) a sama jen skládala nádobí do myčky. Já bych
to udělala opačně a děti max.nechala pomáhat. Jinak musím uznat, že je to určitě velmi slušný a hodný člověk, ale je vidět
že si v životě toho moc ještě (kromě dvou porodů do 26 let) neužila. Fandím jejímu optimismu, toho je dneska mezi lidmi jako
šafránu. U Aleny se mi líbila její aktivita. Obě byly fajn. Co se týká jejich manželů. Manžel paní Evy, byl opravdu velmi pohodlný, bylo by to v pořádku pokud by to vyhovovalo i manželce, ale když se jí to nelíbí, měl by s tím začít něco dělat.
Fandím lidem co žijí aktivně, život je fakt hrozně vzácný a krátký.

25
Adina
Reagovat

Uz jsem pondelni vymenu komentovala, ale co se tyce Evy, ja se nemyslim, ze je nevybourena. A co se tyce toho koupaliste – tak podle me to byla legrace, spise nekym okolo vyprovokovana. Protoze na Eve bylo videt, jak sveho manzela miluje, a jak se ji po nem styska. Byli tam vsichni, tata Michal s mladsim v bazenku a Eva s Katkou blbly. Co taky mela asi delat. Mam stejne starou dceru a na koupalisti se predvadi, musim komentovat kluky ktery se mi libi, ktery ne apod. To se mi naopak libilo. K tomu bazenu, mycka je vyskladana behem 5ti minut, a nemyslim si, ze by jim nepomahala. Spise to bylo sestrihane, jako ze deti taky doma pomahaji. Zadnou aktivitu, nebo pomoc Katky jsem tam nevidela, tak alespon u bazenku. Jedno se tady vůbec neprobiralo. Cetla jsem v MF, ze maji Eva s Davidem rodinu v Koprivnici, koukala jsem na mapku a je to vice nez 200 km od Jihlavy. Urcite tam jezdi casto, a tam si te aktivity uziji asi dosytosti -podle me. Alena maji rodinu blizko sebe, takze to maji mnohem jednodussi. Mi se libily obe dve. Kazda mela neco do sebe. Manzelove se mi uz tak nezdali -David trosku lenoch a Michal pritaply nouma. Nekdo tady psal, ze na zacatku rikal, jak manzelce doma pomaha, ale Evou se nechal pekne obskakovat. Kde byl Michal, kdyz se cistil bazen? Mozna ho taky s Evou cistili – to se nedovime, ale podle me to bylo jen tak nastrihane. Tento dil byl opravdu nejhezci, uz ted se tesim na dalsi.

26
Andy
Reagovat

to Lenca: schvalne jsem se ted divala na nahravku, a Eva chtela, aby ji vice respektovaly. Spise manzel Michal a Katka. To, ze se k ni chovala jako kamaradka, bylo moc hezke. Nechtela se vnucovat a hrat si v sestadvaceti na mamu 15lete holky. Na koupaku spolu blbly, souhlasim s Adinou, spise to bylo vyprovokovane nekym ze stabu, nebo Katkou. Ale ikdyby ne, Eva na me pusibila jako nenafoukana, pracovita a hodna. Detem urcite neublizila, slo videt, ze je vdecna Katce zato, ze ji ukazala jak se jezdi na koni, sama potom prosila, jestli by mohla jet jeste jednou. Dokazala, ze umi byt vdecna, asi sama nema nic zadarmo a to se mi na ni libilo. Vyhrady bych mela i na druhe manzelstni, ale co, kazdy jsme nejaky. Preji obema rodinam, jen to nejlepsi. Byly jste vsichni faj lidi. Nove dekuji za nejkrasnejsi dil potadu Vymena manzelek. Doufam, ze takovych bude vice.

27
MARKETA
Reagovat

NA VSECHNY BYCH POSLALA SOCIALKU!!!!!!!!!!!!!JAK JE MOZNY ZE VUBEC NEKDO DOKAZE TOHLE UDELAT DETEM????????? NENI TO NORMALNI, LIDI VZIJTE SE PROBOHA DO TECH DETI JAK JIM ASI JE KDYZ MAJ NAJEDNOU JINOU MAMU?????VZDYT TO URCITE VUBEC NEMUZOU POCHOPIT!!!!!!!!KDE TO ZIJEME????ZAMYSLETE SE NAD SEBOU ZE SE NA TO VUBEC KOUKATE!!!!!
SAMA JSEM MATKA 4 LETEHO DITETE A TOHLE BYCH NIKDY NEUDELALA! FUJ!!!!!!

28
Vladana
Reagovat

To Markéta:
každé dítě je trošku jiné – některé zvládne všechny změny v pohodě ve dvou letech, jiné ani v 10 letech. Každá mamina to ví. A může přijít situace, kdy se třeba samoživitelka s babičkami daleko dostane do mnohem horší situace (hospitalizace v nemocnici, třeba) a děti ji musí zvládnout. Neodsuzuj ostatní, že se koukají. Co se nelíbí Tobě, nemusí být nepochopitelné ostatním. Taková Eva se o rodinu postarala líp, než leckterý „tatínek“ – příkladů kolem najdeš stovky. A vlastně i Alena vše zvládla s přehledem. Tím, že koukám na tuto reality show, si nepřipadám méněcenná, ale vidím, že kolem žijí děti v podmínkách, o kterých se tomu mému ani nezdá – a rovnou říkám, že se svým synem každý díl rozebírám.

29
MARKETA
Reagovat

VLADANE:NO MUSIM UZNAT ZE S TEBOU V URCITYCH VECECH SOUHLASIM, JE PRAVDA ZE KAZDE DITE ZVLADA STRES JINAK, A HLAVNE CO SI BUDEM POVIDAT, KDYZ BABICKA POHLIDA JE TO FAJN! ALE TO DITE BY MELO TOHO DOTYCNEHO ZNAT A BYT U NEJ RAD A NE ZE HO PRSKNU CIZI ZENSKY O KTERY NIC NEVIM A JESTE NAVIC JI HO NECHAM NA DELSI DOBU. NAVIC NECO JINEHO JE KDYZ JSME OKOLNOSTMI NUCENI K TAKOVEMU RESENI. JENZE TOHLE CO DELAJ V TE REALITY SHOW JE NAPROSTO ZBYTECNA ZATEZ PRO DETI A JSEM SI JISTA ZE KDYZ SE ZEPTAS JAKEHOKOLIV ZDRAVE UVAZUJICIHO PSYCHOLOGA TAK S TEBOU URCITE NEBUDE SOUHLASIT A JESTE BY TI MEL ZA TAKOVY NAPAD VYNADAT!!!!!!!!!!!!!!

30
romitko
Reagovat

Markéto: Víš co si myslím, že když pošleš děti na tábor, je to mnohem horší,tady jsou ve svém prostředí a nikterak jim to psíchu nenaruší, kolikrát jsou u tet, babiček, kamarádů, navíc oni to děti nesou úplně jinak než dospělí, naopak.Myslím, že daleko horší následky to může mít pro samotné páry….Máš děti? Pokud ano, neříkej, žes je nikdy nikam nedala, bytˇna tábor. Já mám 19 a 14 let kluky a jezdili po táborech, spí u kamarádů o prázdninách, bereme si mi je, jejich rodiče naše alítáme s nima všude možně, a víš co, jsou o.k. Naopak, nejsou mi u zadku . Víš co tím myslím, vidˇ,pá Romana

31
romitko
Reagovat

Markéto: Víš co si myslím, že když pošleš děti na tábor, je to mnohem horší,tady jsou ve svém prostředí a nikterak jim to psíchu nenaruší, kolikrát jsou u tet, babiček, kamarádů, navíc oni to děti nesou úplně jinak než dospělí, naopak.Myslím, že daleko horší následky to může mít pro samotné páry….Máš děti? Pokud ano, neříkej, žes je nikdy nikam nedala, bytˇna tábor. Já mám 19 a 14 let kluky a jezdili po táborech, spí u kamarádů o prázdninách, bereme si mi je, jejich rodiče naše alítáme s nima všude možně, a víš co, jsou o.k. Naopak, nejsou mi u zadku . Víš co tím myslím, vidˇ,pá Romana

32
Světluška
Reagovat

… kdybychom tak všichni měli v sobě více dětskosti s jeho bezelstností, upřimností, bezprostřednosti, radosti jako má v sobě Eva, jak by se nám všem žilo lépe…

To Markéta: Můj názor je ten, že pokud se jedná o děti, které jsou již sto pochopit, že maminku neztrácejí nadobro, že se jim za 10 dní zase vrátí a kromě toho s nimi zůstane tatínek (mám pocit, že VM začíná v pátek, aby u sžívání s novou paní byl i tatínek plným časem), tak to mají děti za příjemné zpestření a nikdo jim nebere jejich jistoty.

33
MARKETA
Reagovat

TAK MAM POCIT ZE JSTE UPLNE BEZCITNI (VY CO NA ME REAGUJETE) COPAK NECHAPETE „SVETLUSKO A ROMITKO“ ZE TABOR A HLIDANI OD PRIBUZNYCH A ZNAMICH JE NAPROSTY ROZDIL OD TOHO CO SE DEJE NA NOVE? PODLE VAS JE TEDY UPLNE V PORADKU ZE DO RODINY PRIJDE JINA ZENSKA S KAMERAMA A STABEM, KTERA MA NAPROSTO ODLISNE NAVYKY- VYCHOVNE HYGIENICKE…..COPAK NECHAPETE ZE TO PROSTE NENI NORMALNI? DIVIM SE ZE MEZI VAMI NENI JEDINY CLOVEK, KTERY BY MEL S TENI DETMI SOUCIT? CHCE SE MI Z VAS PLAKAT.A DITE MAM A VIM O CEM MLUVIM, NEMAM KOLEM SEBE JEDINEHO ZNAMEHO, KTERY BY TO SVYM DETEM UDELAL A NECHAPU ZE JSTE TAK ZABEDNENI.

34
Honza
Reagovat

Andy – hec -dneska jsem videl Evu z Jihlavy u obchodu Albert. Je fakt takova jak si ji popisoval. Je jak panenka a postavu, ma skvelou,zadna vychrtlina ani tlusta, jak v poradu vypadala.Docela si ji dovedu predstavit s tema TANGAMA. Byl jsem z ni uplne hotovej a mel jsem i HUCAK.Kdybych se odvazil mohl jsem pokecat, namisto tohojsem stal a koukal. Je to fakt kocka. Zavidim Davidovi, byt jim tak se s ni ukazuji casteji. Nema se zaco stydet.Davide ja ti zavidim!!!!!!!!!!!!

35
Monika
Reagovat

Ja jsem z vymeny taky byla nadsena, jenom ten Michal se mi zdal, ze je krivy. Zdalo se mi ze ta jeho rozumovost je jen hrana. Jeho styl mluveni zna z prace – takze se v tom umi pohybovat. Obdivuji Evicku, ze to tam zvladla. Ja bych tam nevydrzela ani minutu.Alena se pretvarovala, a jelikoz zjistila, ze ta rodina neni tak akcni, tak se hned chytla a zacala se predvadet jako opice. Ale jinak se mi to moc libilo. Uz se tesim na dalsi dil.

36
Quido
Reagovat

Já bych svoji Světlušku za žádnou jinou ženskou na deset dní nevyměnil. Jedině za psa.

37
Hanka
Reagovat

To Markéta – necítím se bezcitná, ale nevím proč by to mělo být pro děti stresová záležitost. Vždyť pro ně to není výměna mámy, nikdo nechce, aby novou tetu děti tak titulovaly. Máma je máma a brzy se vrátí. I já si myslím, že děti zůstávají ve svém prostředí a aspoň k večeru se tam vyskytuje i otec. Diskutabilní byl možná případ chlapce s LMD – tyto děti změny přijímají velice těžko – ale zase k němu byla zvolena velice hodná teta, která se mu snažila pomoci, a možná, že díky ní to třeba trochu lépe zvládá i vlastní maminka, a druhý případ byl syn paní Eriky, a bylo na pracovnicích NOVY, aby výkřiky o mokrých madracích byly vystřiženy a aby byla chlapci zajištěnanějaká pomoc (návštěva psychologa nebo prostě někoho, kdo v tomto případě může pomoci). Mrňata bývají hodně „mamáci“, a je na otcích, jak si můžou zajistit volno, aby mohli být poblíž.
Starší děti z toho mají v podstatě nestandardních 10 dní, ale v jiné diskusi zde bylo řečeno, že i když situace bývá až hrůzná, matky cizí děti nijak nešidily (snad až na vyjímky).

38
Evita
Reagovat

Ahoj,nevzpomínáte si někdo,jak se jmenovala a z kterého cirkusu byla ta šikovná a hezká artistka?Byla v konfrontaci s tou „krkavčí matkou“,to byl zajímavý díl….

39
Toony
Reagovat

Evita: Ta artistka je Žaneta a je ze slavného rodu Alešů a jeji manžel je František Navrátil – jejich cirkus se jmenuje CIRKUS CARINI

40
Anela1954
Reagovat

Markéto, nějak nevidím, že by tam děti moc plakaly, že jim chybí máma. A když já jsem měla děti, bylo „zvykem“, že ve dvou letech se dávaly do školky. Bez jakékoli přípravy nebo zvykání. Většinou byly buzeny brzy ráno a dovláčeny stresovanou matkou ve spěchu, protože ta musela být včas u „píchaček“. Myslím si, že to bylo daleko horší než deset dní ve známém prostředí s několika cizími lidmi navíc.

41
Lenča
Reagovat

Pro Anelu: máš pravdu Anelo a ještě připomínám, že ještě koncem 80.let jezdili 3 leté děti na 14 dní!! do školky v přírodě.
Připomínám, že to nebylo odkládání dětí, ale součást docházky dítěte do školky. A mateřská dovolená byla placená částkou 600 Kč měsíčně do 1 roku dítěte. Maminka pak mohla být ma MD do 2 let dítěte, ale zdarma, stát ji nic nedal. A pak muselo jít dítě do školky a matka do práce. Existovali dokonce jesličky pro miminka. Jinak ještě připomínám, že podmínkou pro přijetí do jeslí ve 2 letech, bylo, že dítě už nesmělo mít pleny, ale muselo
chodit na WC.
Byly tam bez mámy, táty, sourozenců a přežili. Vůbec je to
nepoznamenalo, naopak, řekla bych že byly samostatnější,
odolnější a naučili se komunikovat i s jinými dospělými, než
je maminka a tatínek.

42
Karkulka
Reagovat

pro Lenču: teď jezdí 3 leté děti na školku v přírodě taky. Můj syn hned jak byl v 1. třídě MŠ, tak jeli na jaře na 14 dní a naopak si pochvalovali, že s malými dětičkami je to jednodušší, že tolik nezlobí jako ty starší. Ale samozřejmě kdo z rodičů nechtěl, tak tam jeho dítě nejelo.

43
romitko
Reagovat

MARKÉTO, proč mne urážíš? Podle čeho jsem bezcitná? Že to vidím normálníma, nehysterickýma očima? No promiň!Pokud jsem si všimla, pouze ve dvou případech ty děti nebyly reddy, to je fakt, ale to nebylo díky kamerám, ale že byly labilní….u té špíny v Olomouci, ta holčička brečela i že se vrátila z tábora a bylo jí tam dobře (pochopitelně, dobře jí bude všude jen né doma) a ty čtyřčátka, tam bych viděla problém v tom, že byly na matku fakt dost fixovaný, tam bych mooožná s tebou souhlasila, ale globálně, nesouhlasím!!! Každý případ o případu, neglobalizuju a co víc, nikoho nepranýřuju za názor, notabene né tak paličatě a umanutě jako ty.Zdar

44
MARKETA
Reagovat

klidek nikdo te neurazi, spis jsem z tech vasich nazoru znechucena. Mozna kdyby tady lidi prestali prirovnavat dnesni vychovu deti k „totalitni vychove“ a stylu zivota tak bych to jeste zkousla, ale tohle uz je na me moc.
Dobre mate pravdu: je spravne aby dite bylo pryc od matky a nikdo se naptal na to jestli to chce.
Je spravne ho rano budit a utikat do prace
Ano je spravne brat dite jako vec nutnou k zivotu a zabave nas dospelich.
Ano strasne moc bych vas vsechny chtela mit za maminky jste bezva!
Staci, spokojena?

45
MARKETA
Reagovat

jo a mimochodem mam pocit ze co se tyce te umanutosti tak jsme na tom obe stejne, je to muj nazor a jen jsem si chvilku myslela ze ziju v normalnim state kde maji lidi city a mozek v hlave.A k tomu pranyrovani: kolik je vas proti memu nazoru tak kdo koho pranyruje? a nezapomente ze nazor vetsiny jeste neznamena ze je to ten spravny nazor!!!! a tohle tvrzeni si muzete i overit, jsou to fakta zeptejte se psychologa!
Nazdar bylo mi cti si s vama povidat!

46
Lenča
Reagovat

Pro Markétu: vedeme diskusi, je tedy v pořádku, že si tady můžeme říci každý co chceme. Nebudu ti nic vyvracet, pravda je
že je to věcí každé mámy, jestli dítě svěří cizí osobě nebo ne. Za to se nezlob na nás, ale na ty mámy co správně neodhadly své dítě. Pak jsem ti chtěla říci, že mi mámy za totality jsme žádný výběr bohužel neměli a věř, že nás to netěšilo. Naopak dnes mají
maminky daleko větší možnosti, více času mohou věnovat dítěti, ale přesto ne každá ten čas využívá pro dítě. Ale ještě bych ti
chtěla říci k tomu, jak píšeš, že děti pláčou, když odchází maminka, tak v několika případech plakalo dítě, když odcházela
„vyměněná maminka“. To taky o něčem svědčí.

47
romitko
Reagovat

Lenčo dík! Mám z ní pocit, že jsem vlastně obludná matka, neb jsem nikdy nenavštívila psychologa, by mi poradil vychovávat děti. Mám syna před maturou, druhej je v osmičce, vedla jsem 10 let oddíl lyžování, jezdila každý rok na hory se sedmákama…mám prostě celkem pře¨hled o dětech a rodičích i bez psychouše.A to, co píšeš, kvituji!!!!

48
MARKETA
Reagovat

precti si nazor psychologa Mertina on to tam napsal presne tak jak to je.

Vubec tem detem nevidite do hlavy co si mysli nevim samozrejme ani ja. A ze nejaka flundra ma doma takovej bordel ze by clovek u te televize malem poblil tomu bohuzel nezamezi nikdo ani reality show, takovich je mezi nama bohuzel spoustu a nikdo na to nikdy nepride. Me jem mrzi ze si tady nikdo neuvedomuje jak to pro ty deti je narocny, je stara vec ze deti mnohdy nedavaji sve emoce najevo. A jak to bylo za totace….. to sem neplette, vychova i zivotni styl byl uplne odlisnej a je fakt skoda ze se zde najdou lidi kteri jsou schopni napsat: za totace to bylo tak… a taky to slo….a deti byli od 2 let ve skolce…..a taky to slo. S tim se dete vycpat! neznamena ze to bylo spravne!! naopak to vudec neprispivalo v zdravemu vyvoji ditete, bodejd by ted nase generace nebyla takova jaka je..i ja jsem byla od 2 let v jeslich a myslite ze na to mam krasny vzpominky? ne nemam moc dobre si to pamatuju, jsem rocnik 1979.

49
MARKETA
Reagovat

romitko vy to prevracite jeste vic proti me a to je nefer, ja jsem nerekla ze je k vychove ditete nutny psycholog, to urcite ne kazda matka si ho vychovava po svem, proto urcite ani ty nejsi spatna matka to nikdo nerekl.Chtela jsem aby jste si precetli nazor psychologa na tuto vec ( vymena manzelek). byla to ma obrana proti vam kteri zastavate nazor ze je to naprosto v poradku a ze se to da srovnat s taborem ci skolou v prirode ba dokonce s komunismem jak tady nejaka chytracka napsala. Neni to to same a vy to dobre vite, proc to ma teda takovou sledovanost kdyz je to normalni? Proc se nekoukame na reality show:deti na skole v prirode nedo deti na tabore? Proc ma byt spravne zbytecne deti zatezovat takovyma zbytecnostma jako je touha rodicu po zviditelneni se v TV.A to ze to NOVA umozni a ma to tu sledovanost to podle me neco o nasem narodu vypovida…..

50
Lenča
Reagovat

Pro Marketu: vůbec si mě nepochopila. Máš jen dvě možnosti, buď podej žalobu pro týrání dětí na matky ve výměně manželek a nebo se na tento pořad nedívej!!! PS: já osobně bych své dítě
dobrovolně (ani za peníze) nesvěřila nikomu cizímu.

51
MARKETA
Reagovat

LENČE:No konecne to nekdo tady uznal ze to neni normalni, kdyz bys nikomu nedala sve deti ani za prachy a to je to co se vam tu celou dobu snazim vysvetlit!
Jeste jsem nevidela ani jediny dil teto reality show,( a jsem na to hrda ze takovehle projekty nepodporuju) ale na netu se tomu nevyhnu a nedalo mi to napsat sem co si myslim.
Zalobu bych na ne nejradeji podala, ale pak bych si pripadala jako ten magor co podal napr. zalobu na Lenu z BB za to ze tam krade, kdyz to mela za ukol nebo co moc to nechapu. Zalobu by na ne mel podat nekdo kompetentni a na novu taky.

52
MARKETA
Reagovat

navic se obavam ze je to stejne zbytecne, protoze urednici budou mit zrejme stejny nazor jako vy tady! Obvykle je v tomto state ze spravedlnost je az to posledni…..

53
Lenča
Reagovat

Pro Romitku: i já mám už velkého syna. Již mnoho let pracuji na
základní škole a několik let se snažím vrámci svých možností
pomáhat místnímu dětskému domovu (jsme parta žen v různých věkových kategoriích) a vůbec se snažím zabavit i všechny děti.
Jsem velmi epatická, ale život mě naučil, že co nemůžu změnit, s tím se nerozčiluji, ale když můžu někde pomoci, tak zbytečně nekecám a pomáhám. I když jsem jak kapka v moři, ale když nás bude víc, tak něco už dokážeme. Jako třeba jsme se hromadně ozvali za práva toho pejska v kleci. To bylo přece úžasné.Tak se měj dobře a přeji ti hezký den.

54
Lenča
Reagovat

Pro Romitku: i já mám už velkého syna. Již mnoho let pracuji na
základní škole a několik let se snažím vrámci svých možností
pomáhat místnímu dětskému domovu (jsme parta žen v různých věkových kategoriích) a vůbec se snažím zabavit i všechny děti.
Jsem velmi epatická, ale život mě naučil, že co nemůžu změnit, s tím se nerozčiluji, ale když můžu někde pomoci, tak zbytečně nekecám a pomáhám. I když jsem jak kapka v moři, ale když nás bude víc, tak něco už dokážeme. Jako třeba jsme se hromadně ozvali za práva toho pejska v kleci. To bylo přece úžasné.Tak se měj dobře a přeji ti hezký den.

55
MARKETA
Reagovat

Koukam ze prava psu jsou ti prednejsi nez prava deti….. no tvuj problem….. A nevytahuj se tady co vsechno delas pro deti, dokaz to, ja taky jen tak nekecam nic o me nevis takze jestli to s tim kecanim byla narazka na me tak me nesud. Neznas me a nevis cim se zivim a mozna by jsi se divila…. ale nemusim to tady nikomu vypravet jaka jsem samaritanka….jako nekdo…

56
Lenča
Reagovat

Pro Marketu: můj předchozí komentář jsem napsala pro Romitku, a ne pro tebe!!Zvířata mi nejsou přednější než děti, ale
zvířata nemají rodiče(jako děti), ale o jejich osudu rozhodují lidé. Opravdu nejsem žádná samaritánka, ale chtěla jsem jen poukázat na to, že jsem dětmi (různými) neustále obklopena a vidím jaké dnešní děti jsou. A tebe nesoudím, neznám tě. Ten vzkaz byl pro Romitku, tak si všechno na sebe nevztahuj.

57
MARKETA
Reagovat

JESTLI JSI SI VSIMLA KOLIK LIDI PROTI ME REAGUJE TAK SE MI NEDIV, I KDYZ TI NEVERIM ZE TO NEBYLO DVOJSMYSLNE….

58
romitko
Reagovat

Markéto ježiši, ty ale asi taky nečteš vše! Já osobně s tebou souhlasila například v tom, že ty čtyřčata nebyla možná ta správná volba….Neoháním se psychologama ale! Né každej z nich má stejný názor jako ten, kterého presentuješ, já mám sestřenici psycholožku, dělá to už 21 let a jak jí cituji, je to případ od případu. Nejde to globalizovat. Já osobně bych do toho nešla, ale to neznamená, že to odsuzuju, byť je to za prachy, je to každého věc. Někdo šel exibovat, někdo pro prachy, někdo pro dobrodružství, někdo v tom hledá ispiraci. Zkus nebýt tak jednostranná, zkus pochopit individualitu…..a nerozčiluj se, o nic nejde a jen tak mezi námi, děti jsou opravdu v poho, pokud mají normální základ ve vývoji, ten týden je nenaruší. To je názor taky psychologa. Ahoj R

59
Quido
Reagovat

Tak si myslím, když MARKETA mluví o zabedněnosti, že má pravdu. Jenže v té bedně žije ona a zřejmě v ní drží i její rodinu. Aby, nedejbože, nepodlehli informacím a názorům zvenčí. Ono je dobré občas se něco naučit, či poopravit nebo zcela změnit vlastní názor, když pochopíme, že ten náš není zcela ten nejlepší.
A hlavně to není ostuda, ale naopak projev inteligence. Ono by se Ti zlepšil i pravopis. Ale z toho si nic nedělej s tím mám taky někdy problém.

60
Martina
Reagovat

To Markéta: píšeš, žes neviděla ani jeden díl Výměny manželek. A podle čeho tedy usuzuješ, že děti s vyměněnými maminkami trpí? Souhlasím se všemi zmíněnými názory, že pokud děti mají dobrý základ již z předchozí výchovy v rodině, tak jim 10 dní v jejich prostředí, s jejich otci, sourozenci a někdy i prarodiči s jednou cizí tetou (která se k nim chová dobře a postará se o ně) nemůže uškodit. Navíc pokud je dítěti srozumitelně vysvětleno, kde teď maminka je a že se za chvíli vrátí. Naopak, v mnoha případech (zvlášť u starších dětí) může být plus, že mají možnost vidět jiný životní styl, porovnat, jak se třeba vychovávají děti v jiné rodině, můžou si rozšířit obzory a učit se větší toleranci. Nehledě na to, že v mnoha předchozích dílech se děti od náhradní „matky“ mnohé naučily – uklízet, vařit, v jednom případě jim byly ukázány základní hygienické návyky (o kterých do té doby neměly ani ánunk a považovaly poměry ve své rodině za normální..). Ale souhlasím taky s dalšími, kteří píší, že každé dítě je jiné a je na rodičích posoudit, jestli pro jejich děti nebude účast v pořadu újmou. Každý má pro účast v této show jinou motivaci – někdo možná peníze, ale řekla bych, že ve větší míře určitě převažuje touha zažít něco nového, vyzkoušet, jak obstojím a určitě i rozšířit si obzory tím, že nahlédnu pod pokličku jinému životnímu stylu a třeba i získám nějakou inspiraci pro svůj vlastní život. A tím si myslím, že je účast na této výměně přínosná. A pro ty, kteří se neodváží jít do této reality show v realitě, tak je určitě přínosné to alespoň sledovat v TV. Protože… kdy se nám poštěstí podívat se do jádra jiné rodiny? V našem okolí se většinou vyskytují lidé se stejným životním stylem a proto předpokládáme, že je to všude stejné jako u nás. Ale tímto náhledem máme možnost vidět spoustu různých životních stylů a vidět, co je „normální“ pro jiné lidi. A že lidé můžou žít jinak a přitom být stejně spokojení a šťastní a normální, ačkoli nežijí stejně jako já. A tím je pro mě tato reality show v záplavě jiných šílených reality show výjímečná. Přestože vždy záleží na tom, jak to TV sestříhá a co nakonec do vysílání skutečně dá, tak to gró si z toho každý vytáhnout může. Je zbytečné někoho soudit a hodnotit, když nevím, co všechno třeba jednomu minutovému záběru předcházelo, ale můžu si z toho určitý názor udělat a zamyslet se i nad tím, jak to mám vlastně já ve svém životě a jak já bych třeba v takové situaci reagovala. A takováhle sebereflexe nikdy není na škodu. Vím také, že rodiny před účastí v reality show procházejí pohovorem u psychologa a kdyby manželský pár nebo děti byly v nějakém ohrožení, pravděpodobně by do show ani vybráni nebyli.

Markéto, přeji ti, abys alespoň jeden díl Výměny shlédla a teprve potom soudila. Možná se staneš tolerantnější a nebudeš ve svých názorech tak rigidní a omezená. Ono totiž nic není černobílé.

61
Verca
Reagovat

Jdu sice s kriskem po funuse, ale az ted jsem zjistila, ze moje byvala spolupracovnice Alena, byla v poradu Vymena manzelek. Od kamaradky ktera to nahravala, jsem zhledla nahravku. No pekny maras. Alena se chovala jako vzdy povysene. To jak se prezentovala jako aktivni, neni docela pravda. Mozna ted kdyz bydli v rodinem domku. Kdyz bydleli v panelaku, tak sedeli vecne doma. Katerinu ma z prvniho manzelstvi taky s vojakem se Slovenska. Michal se s nim znal z vojny. Ja ji znala zdrivejska a je to pekna potvora, na Alenu proste nikdo nema, je namyslena……. S Michalem měli spoustu problému a nemyslím, ze dnes je tomu jinak. Tak spokojene manzelstvi, jak ho prezentovala, neni ani nahodou. Ikdyz mi Eva prisla trosku jako dite, opravdu bych se o jeji psychiku bala. Vydrzet s takovym chlapem je opravdu vykon. Co se tyce vztahu Michala s Katerinou, nikdy nebyl v pohode, tak nevim, co tam ta Alena predvadela za rady, jak se ma otec chovat k detem. Jeji muz se tak choval mozna k tomu svemu klukovi ale to je vse. No fakt jsem zhnusena. Ze ma nekdo takovou odvahu a takove sebevedomi. Jen jsem se presvedcila, ze se vůbec nezmenili.

62
jana
Reagovat

Výměna byla pohodová a to mám ráda. Žít jak umím a nechat žít. Dětem se nic šíleného nestane, když 10 dnů bydlí u nich doma jiná slušná žena. Děti normálně chodí na tábory apod a nemyslím si, že by za těch 7 nebo 14 dnů, co tábor trvá nějak psychicky trpěly, jak se snaží tady některé příspěvky naznačit, že děti jsou výměnou frustrované. Naopak myslím, že klidně si zvyknou na kameru a i štáb…mám děti dvě, jednu pohodovou, která by to ani nevnímala a druhou divokou, která by určitě zničila celý štáb i s kamerou. Hezký den všem

Přidat komentář