Panáček v reality show

MasterChef 2021 (9|10): Dožínky a exotika

29. Září 2021 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

mch5_5

V dalším dvojdílu si na nás produkce MasterChefa připravila první venkovní výzvu. Soutěžící se rozřadili do dvou týmů a připravili pokrmy pro pravou dožínkovou slavnost. Minimálně jeden člen poraženého týmu ve středu soutěž opustí. Ve vyřazovacích výzvách tradiční českou kuchyni nahradí Asie.

Venkovní výzvy patří mezi to nejlepší, co může soutěž MasterChef nabídnou. Stejně tomu bylo i tentokrát, kdy se soutěžící zaměřili na českou kuchyni. Nejprve ale bylo nutné rozdělit soutěžící do dvou týmů. Tento úkol dostal Jakub, vítěz zlaté zástěry, díky které nemůže v příští vyřazovací výzvě vypadnout. Jako šéfa červeného týmu vybral Maroše, modré se rozhodl vést sám.

Prvním úkolem bylo umlít si vlastní mouku. O kousíček lepší byl červený tým, který jako odměnu získal čerstvou majoránku a česnek do játrových knedlíčků, modří si museli vystačit jen se sušeným. Kromě toho musely oba týmy v další výzvě za 20 minut připravit vývar a pivní rohlíky. Červení vyhráli i tuto výzvu a do poslední, dvouhodinové části, získali výhodu lepšího grilu. Nakonec se připravovalo kuře a koláčky. Každý tým sestavil 15 porcí pro místní a další porci pro porotce. Výsledek byl nakonec jednoznačný, poměrem 12–3 vyhrál tým ČERVENÝCH.

Ve středu se v exotické vyřazovací výzvě utká šest členů modrého týmu o udržení v soutěži. Jakub bude od začátku sledovat snažení „svého“ týmu z balkonu.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
1
libena
Reagovat

tak trochu jsem předpokládala, že jakub půjde vařit se svým týmem a nevyužije výhodu zlaté zástěry

2
Lady XL
Reagovat

@libena: já taky 😁. Ale slušně zmatkoval a ostatní taky. Ve druhé skupině to v začátcích zachraňovala Jíťa. A jednotlivci byli víc zkušení. Překvapilo mne, jak moc si nevěděla Kiky rady a pořád chtěla rady. Možná jí měl kapitán v půlce vyměnit s Petrem, aby grilovala ona… Ale asi to jídlo neměli celkově tak vychucené, když prohráli takovým rozdílem.

3
Lady XL
Reagovat

Japonské vyřazování byl mazec. Já bych si nezapamatovala, co vše po mě chtějí a ještě to uvařit a to dobře 😁. Klobouk dolů! A pak to sushi 😲👍. Předvedení bylo super!! Kiky překvapila-umí být klidná, nezmatkuje a když se jí něco předvede, skvěle to pak zopakuje. Zato v tomto díle se Petr vezl…z kopce dolů. Zasloužil si odejít už pro ten poraženecký postoj zejména v první výzvě, kdy to zkazil i Kiky a bylo mu to jedno…

4
limbora
Reagovat

@Lady XL: Petr mi vadil od začátku. Takový rabín a mužík v jednom ( všeobecně u mne mají minus chlapi, co si nesundávají pokrývku hlavy v místnosti. Že produkce nezakročí. ) Stylizoval se do něčeho, co zřejmě ani není, Nevadí mi, že hledá možnosti, jak se zviditelnit. Ale pak ať nepomlouvá – jako v extra.cz? Rozhodně mi nebude chybět a uvidíme s jakou profesí se vytasí v jiném pořadu.

5
Lady XL
Reagovat

@limbora: Dobře jsi ho vykreslila. Mě vadil ten klobouk taky. Vadí mi ta pokrývka u všech, pokud to není šátek nějak vkusně uvázaný a ještě musí dotyčné osobě sedět. Petr se stylizoval do Dědka… A časem jsem u něj byla taky překvapená profesemi a vůbec tím, kde všude o něm psali. A šok na závěr – ten rodinný,milující typ odjede do Argentiny, sám pochopitelně… To mne dostalo. No ale s ohledem na jeho kontakty s televizními produkcemi se vlastně nemůžeme divit tomu „pí ár“ kolem něj. Buďme rády, že nevyhrál (zatím)…😂

6
Kami
Reagovat

Tak jsem vcera vecer zhledla Masterchefa 11 a 12 dil. Nejaka dobra duse ho z Voyo dala na Ulozto :-))
Spoilerovat nebudu, jen napisu, ze Sabina ve stredu dostane naloz, kterou bych ja teda nevydejchala. A z ukazek na dalsi tyden dockame tymoveho vareni na svatbu. A asi to bude svatba nejakeho ucastnika z predesle rady, protoze v ukazkach byla videt Ivka, Pavel a Omar. A vic uz ze mne nedostanete 8-)

Přidat komentář