Panáček v reality show

Tvoje tvář 7: Polovina za námi (nekorektně)

10. Říjen 2020 | napsal(a): | reality show: Tvoje tvář má známý hlas

ttmzh6
Z Tváře máme polovinu za sebou. Ročník, už tak plný změn, se promění v následujících týdnech ještě víc. Moderátoři, porota, soutěžící a nově taky BLM.

Podívejme se nejdříve na trochu statistiky. Zatím vyhráli následující soutěžící: Bára Basiková, Martin Schreiner, Bořek Slezáček, Jitka Čvančarová a 2x Erika Stárková. Na konci tabulky se po zásluze topí Andrea Kalousová.

V letošním ročníků není žádný soutěžící, který by vyloženě ostatní válcoval. Třeba jednoznačně nejlepší zpěvačka Basiková je bohužel slabá v cizojazyčných písních. Martin Schreiner není typem zpěváka, který se do takové show hodí. Zatím nejlepší je asi Erika Stárková. Naprosto tragická je Andrea Kalousová, kterou poslouchat je za trest, bohužel to navic nedokážete ani vynahradit nějakou akcí na pódiu.

Změna postihla moderátorský post. A máme tu další bohužel. Bohužel se Sokol přesunul do poroty, takže divák má stále možnost porovnávat ho s Vladimírem Polívkou. A ještě více to vyplulo na povrch, když Polívka musel zůstat s koroňákem doma. Jeden z nich není nervózní, dokáže improvizovat, je vtipný, má odpověď ná cokoliv. Polívka není špatný. Přišel ale po 6 letech Sokola a nemá nárok.

V porotě skončili Kohák a Ledecký. A vlastně je to fuk. Porotci beztak každého chválí, takže je jedno, kdo tam sedí. Pokud nepatříte k těm, co už mají přeBurešováno, tak vám asi porota nijak nevadí.

Koronáč kromě vyšachovaného Polívky nakonec vyřadil i soutěžící. Nakazila se totiž Basiková, není tedy jasné, kdy se začne s natáčením 8. dílu. Pokud se vůbec ještě letos začne, zpívat už je zakázáno, v pondělí to vypadá na lockdown, roušky 24 hodin denně a povinné reportovaní každého kroku.

Jednoznačně nejhorší ale je, že do Tváře se nám dostal rasismus. Obsáhle nám bylo vysvětleno, proč Erika Stárková jako The Weeknd nemůže být černá. V době, kdy se v USA běloch pomalu bojí na černocha jen podívat, aby nebyl obviněn z rasistického chování, se k nám tahle nemoc opět malinko přiblížila. Abychom neurazili černocha, nesmíme se malovat na černo. Je to postavené na hlavu. Co by asi řekl Karel Gott na německou verzi Sie kommen mir bekannt vor, kde by ho Lena zpívala namalovaná na černo? Není víc rasistické mít nepravou barvu?

V ultrakorektních Spojených státech si troufli tuhle soutěž vypustit jen jednou. Pět soutěžících, tři bílí, dva černí. A světě div se, ruleta vždy přiřadila černocha černochovi a bělocha bělochovi. S jedinou výjimkou, kdy černoška dostala Michaela Jacksona. Jak se to vyřešilo? Zpěvačka představovala malého Jacksona ještě z jeho černé éry.

Expres, který tuhle informaci před rokem vyšťoural, zakončuje článek větou “Naštěstí můžeme říct, že tady je svět ještě v pořádku.” Ne. I tady se svět v prdel obrací.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

Tvoje tvář má známý hlas

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
Mila
Reagovat

Mladý Polívka je milý a hezký, ale myslím, že neumí moc moderovat a vlastně ani hrát.
Sokol je pohotový a vtipný. Soutěžící jsou fajn, asi nejlepší je Erika, slušňák Albert je taky dobrý, i ostatní, nevadí mi tam nikdo, všichni se snaží a jsou celkem přirození , překvapuje mne Slezáček, kterého si pamatuji jako nafoukaného frajera, který balil hlavně modelky, je už mnohem pokornější. Je to pohodová zábava, účastníci musí něco umět a maskéři se snaží.

2
Inbezka
Reagovat

Tak já nevím, jestli se na Tvář někdo dívá, když je tady ticho.
Já se dívám docela lajdácky, ale přece jen dívám a mám z toho pár dojmů. Hlavně mě otrávilo to o čem píše Lukša – černý nesmí být černý a bílý?.. no nic. Dále po včerejším díle, kde jsme viděli Koháka, jsem si uvědomila, jak jsem ráda, že tam konečně už není. Všeho moc škodí. Líbí se mi Polívka jako moderátor, i když v té roli není úplně zdomácnělý. Jsem ale ráda, že už nemoderuje Sokol, protože byl v minulých řadách čím dál víc dvojsmyslný, čímž se mi zcela zprotivil. V roli porotce vypadá dobře, ale včera jak si sáhl na Patricii, se zas vytáhl teda. Nejlepší porotce je pro mě jednoznačně Háma. Nevadí mi ani Eva Burešová, která si mě získala kdysi svým zpěvem. Hosté většinou ok. Patricie mi dřív nevadila, ale v poslední době je upištěná a řehce se jak kobyla (řekla by moje babička). Nemá to úroveň.
Ze soutěžících mám moc ráda Martina Schreiera. Vypadá čím dál tím líp a skvěle zpívá. Přeju mu, aby s hubnutím vytrval a aby mu to vydrželo. Andrea Kalousová se se zpěvem pomalu začíná kamarádit – a i když jí to proti ostatním zas tak moc nejde, je milá a hezky se na ni dívá.
Jitka Čvančarová překvapení a držím jí vždy palce. To že se jí Nova však víme v čem zastala, je hezké, ale že se Jitka omlouvala? proč? Kluci Černý, Slezáček, Haj jsou dobří a šikovní. A kdo je tam ještě? Bára Basiková – myslela jsem, jak je bude všechny válcovat a hle – nestalo se. A budu povrchní – vždycky jsem v šoku, jak vypadá zanedbaně. Ještě k tomu je mi protivná.
A kdo chybí? Erika Stárková – pro mě překvápko, bomba. Ale té energie z ní jde tolik, že je to na mě až moc:-)
Hodnocení poroty – je jasné, že o nic moc nejde a každý musí někdy vyhrát, aby mohl odevzdat šek:-) Ale někdy během vystoupení nadávám a na konci čísla porota stojí.. Zkrátka tomu nerozumím asi. Taková Urbánková v podání Slezáčka mi přišla děsná – a porota chválila.. No nic, aspoň maskérky se mi zdá že se proti předchozí řadě polepšily. Covid je tam všechny potrápil, tak držím palce, aby to dotáhli do konce:-) Ve finále bych ráda viděla Martina a Haje s Černým a k nim nějakou holku – Jitku nebo Eriku ale to se mi zřejmě nesplní:-)

Přidat komentář